Gavalochori Kreta - Ontdek het dorp Gavalochori in Apokoronas Chania

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 11 mei 2022 en bijgewerkt op 1 februari 2023.
Gavalochori Kreta

Gavalochori ligt op de rotsachtige Kape Drapanos in het Apokoronas gebied. Gelegen aan de smalle straatjes van het dorp Gavalochori, draagt de volksarchitectuur een klassieke Griekse charme uit. De plaatselijke bevolking verbouwt, zoals de meeste dorpen op Kreta, haar producten. Daarom vindt u in Gavalochori een ontegenzeggelijk rijke reserve aan kruiden, amandelen, olijven, en vijgen.

Dit traditionele dorp bruist misschien niet van de nieuwe bedrijfjes, maar wat er al jaren bestaat is tot op de dag van vandaag nog steeds trots actief. U vindt een plaatselijke banketbakker, bakker, tavernes, cafés, kruidenierswinkels, een olijfoliepers, een oude school, en huizen in traditionele stijl op het kleine dorpsplein en in de zijstraten.

Gavalochori Straten

Niet veel toeristen wagen zich aan Gavalochori, omdat het al jaren een verborgen juweeltje is gebleven. Dit is dus uw kans om de essentie van Kreta te ervaren via het plattelandsleven. Laten we eens nagaan hoe u tijdens uw bezoek aan Kreta het beste van dit mooie dorp kunt maken.

Waar ligt Gavalochori?

Gavalochori is een goed bewaard gebleven dorp dat 26 km ten zuidoosten ligt van Chania stad aan de noordwestelijke kustlijn van Kreta. Het ligt in de Apokoronas gemeente van het gebied Vamos. Gavalochori dankt zijn naam aan de familie Gavalas, die hier verbleef toen de Venetianen aan de macht waren.

Er is veel te zien en te ontdekken in Gavalochori, dat wij in de volgende secties onthullen.

Hoe komt u in Gavalochori

Met de auto naar Gavalochori

Een huurauto nemen vanaf de luchthaven van Chania is de beste en goedkoopste manier om naar Gavalochori te reizen. U kunt in een accommodatie in de buurt overnachten en overdag het dorp verkennen. Vanuit Chania ligt Gavalochori op een rijafstand van 36 km.

Met de bus naar Gavalochori

Er rijden openbare bussen tussen Chania en Gavalochori. De rit duurt ongeveer 33 minuten, met eventuele overstappen, om het dorp te bereiken.

Met de taxi naar Gavalochori

Een taxi nemen vanaf het vliegveld is een dure beproeving, gezien de prijzen die door het jaar heen schommelen. U kunt er een reserveren op het vliegveld bij aankomst. Als u van plan bent Kreta per taxi te bezoeken, kan het moeilijk zijn er een te vinden die u naar bepaalde afgelegen of verafgelegen bestemmingen brengt. Gezien de afstanden en afgelegen bestemmingen, kunt u het beste een auto huren om Kreta te verkennen.

Geschiedenis & feiten van Gavalochori

Het traditionele dorp Gavalochori is een tijdscapsule van historische pracht, zoals te zien is aan de majestueuze kerken, de Venetiaanse stenen bogen, de olijfoliefabriek, en de Romeinse graftombes. Een complex op ongeveer 1 km afstand buiten Gavalochori herbergt 24 Venetiaanse waterputten, omringd door ongewone bomen met gedraaide takken. De plaatselijke bevolking socialiseert nog steeds bij deze putten en put er water uit voor hun dieren.

Gavalochori

De leukste dingen om te doen in Gavalochori

Om Gavalochori's diepgaande schoonheid, cultuur en blijvende tradities te ervaren, moet u deze plaatsen aan uw reisroute toevoegen.

Bezoek het Folkloremuseum van Gavalohori

Het museum werd in 1968 opgericht voordat het in 1993 voor het publiek openging. U vindt het balkon, de mezzanine, de binnenplaats, en het gewelfde huis met bijvertrekken op de begane grond. U maakt een fascinerende tocht door de geschiedenis met een intrigerende uitstalling van bestaande foto's, oude teksten, maquettes en tekeningen, die gepaard gaan met nieuwe stukken die elk jaar worden bijgewerkt.

Zeven zalen vormen het grootste deel van het museum, met in elke zaal een centraal thema: zijde, geschiedenis, kopaneli (een kantklostechniek die uit de Byzantijnse tijd stamt), kamarospito (gewelfd huis), steenhouwwerk, kerken, en houtsnijwerk. U zult versteld staan van de tentoongestelde werken, die symbool staan voor de geschiedenis van het dorp.

Het gewelfde huis is ingericht als een traditioneel Kretenzisch huis met een wijnpers, serviesgoed, bergruimte, woonkamer, en bed. In de kopaneli kamer kunt u de zijden kostuums en de tentoongestelde trouwjurk van handgemaakt kant van dichtbij bewonderen.

Gavalochori Boom

De looppaden van de geschiedeniszaal zijn bekleed met litho's en archaïsche schilderijen waarop belangrijke gebeurtenissen uit de Kretenzische en Griekse geschiedenis staan afgebeeld. Zwaarden en geweren die in veldslagen gebruikt zijn, maken ook deel uit van de tentoonstelling. Neem de tijd om de andere zalen uitgebreid te verkennen om de meeslepende historische artefacten van dit museum te bekijken.

Lees ook: Kokkino Chorio "Rood dorp": Een klein dorpje in Apokoronas, Chania

Verken de plaatselijke kerken

Er zijn verscheidene indrukwekkende Grieks-orthodoxe kerken in Gavalochori. Kruisvormige koepeldaken, hoge torens, oude klokkentorens, ingewikkelde iconostasen met religieuze afbeeldingen, en verweerde bouwwerken accentueren de visuele schoonheid van de kerken.

Gavalochori Kerk

De oude kerk van de heiligen Sergius en Bacchus, die bekend staat als het architectonische juweel van Gavalochori, is een wonder om te zien. Met de bouw van de kerk werd begonnen in 1896, maar pas in 1907 was ze eindelijk klaar, dankzij architect Palamaras. De volgende kerken zijn de moeite waard om te bezoeken, om het heersende gemeenschapsgevoel en de spirituele verwantschap van het dorp te ervaren.

  • Panagia
  • Agios Georgios
  • Agios Pavlos
  • Agios Fanourios
  • Agios Ioannis
  • Timios Stavros
  • Agios Aikaterini
  • Agios Sergios
  • Agios Sergios
  • Kerk van de Maagd Maria

Zwem naar de stranden van Almyrida

Behalve het schiereiland Akrotiri, op korte afstand rijden van Chania met mooie zandstranden, is er ook het strand van Almyrida. Almyrida ligt aan de zandige kusten van Souda Baai, niet ver van Kaap Drapanos. De streek is beroemd om zijn badplaats en zijn ongerepte landschap van uitgestrekte olijfgaarden.

Almyrida-strand

Dompel uw tenen in het kristalblauwe water, neem een verkoelende duik, of breng een dag luierend door in de warme zon. In tegenstelling tot de Griekse stranden die gewoonlijk vol toeristen zijn, zal Almyrida dienen als de perfecte oase van eenzaamheid.

Waar te overnachten in Gavalochori

Er zijn tal van overnachtingsmogelijkheden in de buurt van Gavalochori die een welkome troost zullen zijn na een dag van verkenning. Uw zoektocht naar de beste plaatsen om te overnachten in Gavalochori eindigt hier.

Natalie's Houses

Dit familiebedrijf ligt in Douliana, een heuveldorpje omringd door fascinerende gebouwen en volksarchitectuur. De huisjes bieden comfortabel plaats aan 4 tot 6 personen. Elke kamer is ingericht met een veranda, open haard, basisvoorzieningen, en kookgerei. Vers linnengoed en handdoeken worden verstrekt en elke week verschoond. Het is perfect voor stadsmensen die een rustige plek nodig hebben om te verblijven.
Website
☎ +30 28250 23356 / +30 699 5981 857

Villa Athermigo

Gelegen in Gavalohori, biedt deze volledig uitgeruste villa plaats aan maximaal 10 personen tegelijk. Als u alleen reist of met een partner, kunt u verblijven in schilderachtige huisjes. De eigenaars hebben een olijfoliepers omgebouwd tot een villa in boetiekstijl, met een combinatie van rustieke charme en hedendaagse franje. Wandel over het adembenemende terrein, zwem in het privézwembad, en geniet van een portie traditionele Kretenzische maaltijden.
Website
☎ +30 698 256 8282

Bleverde Luxury Villas

Citrusbomen en weelderig groen omzomen de periferie van dit prachtige eigendom. Vanaf het terras van de twee half-open villa's kijkt u uit over de schitterende Gavalochori vallei en de Egeïsche Zee. Geniet van de schoonheid van het buitenleven vanaf de zonneterrassen en koel af in het zoutwaterzwembad. U kunt verblijven in Villa Levanda of Villa Elia voor een echt luxueuze ervaring.
Website
☎ +30 2825 022386

Waar te eten in Gavalochori

Beleef de sensatie van het verkennen van de onontdekte epicurische geneugten in en rond Gavalochori! Ga zeker eens langs bij deze eethuisjes in het traditionele dorp voor het beste van het mediterrane eten.

Hoofdplein van Gavalochori

Gavalianos Kafenes

Dit charmante café schotelt een tandeloze selectie van mediterrane maaltijden voor. Het vriendelijke personeel en de levendige sfeer op muziekavonden maken van deze plaats een uitstekende eetgelegenheid om met vrienden en familie te genieten. Graaf u zeker in de gevulde courgettebloemen en mezze schotels voor een dosis klassieke Griekse smaken.
☎ +30 697 416 2507

Parasia Taverna

Geniet van een royale portie Griekse maaltijden in deze typisch Kretenzische taverne. Het stenen gebouw heeft een mooie zithoek met kruipplanten die het rustieke terrein doorspekken. Het sappige vlees, de levendige salades, het vers gemaakte dessert, en de onstuimige raki maken van deze plaats een must-visit.
☎ +30 2825 083246

Harokopos Taverne

Ervaar de Kretenzische keuken op zijn best in deze traditionele taverne in het dorp Plaka bij Gavalochori. Lokale ingrediënten en specialiteiten uit de streek worden gecombineerd om heerlijk eten te creëren. De eigenaars runnen een kleine boerderij vanwaar alles verbouwd en geoogst wordt. Elke dag worden er nieuwe Kretenzische en Europese maaltijden gekookt, en die zullen u zeker bekoren met hun kleuren en kruiden!
☎ +30 2825 032089

Gavalochori View

Beste tijd om Gavalochori te bezoeken

De ideale tijd om Gavalochori te bezoeken is in april, mei en oktober, wanneer het weer vrij aangenaam is. Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, waarbij juli de heetste en droogste tijd is om te bezoeken. In februari kan het frisjes worden, dus u kunt het beste bezoeken als het weer een beetje warm is. De natste maand is januari, en dat is niet de beste tijd om u aan Gavalochori te wagen.

Wij hopen dat onze gids u helpt een prachtige reis en een onvergetelijke vakantie naar het traditionele Kretenzische dorp Gavalochori samen te stellen!

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis