Eleftherna Oude Stad: Geschiedenis, Wandelen, Toerisme en Autoverhuur Gids

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 3 januari 2024 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Eleftherna Oude Stad

Eleftherna Oude Stad is een boeiende archeologische site gelegen op het eiland Kreta, Griekenland. De oude stad heeft een rijke geschiedenis en biedt bezoekers de gelegenheid om de overblijfselen van een ooit bloeiende beschaving te verkennen. Eleftherna Oude Stad was bewoond van de negende eeuw voor Christus tot de Byzantijnse periode en is beroemd om het vakmanschap van zijn keramiek, zijn bloeiende handel en zijn culturele bijdragen. De ruïnes van Eleftherna Oude Stad schilderen een levendig beeld van het verleden, met opmerkelijke tempels, goed bewaarde huizen, imposante versterkingen en intrigerende begraafplaatsen die bezoekers de mogelijkheid bieden om terug in de tijd te stappen en inzicht te krijgen in het dagelijks leven en de architectonische prestaties van de oude bewoners.

De beste vervoerswijze om Eleftherna en de omgeving te verkennen, hangt af van individuele behoeften en interesses. Factoren om rekening mee te houden zijn onder andere de staat van de wegen, de groepsgrootte, comfort en brandstofefficiëntie. Voor ruw of oneffen terrein wordt aangeraden om een voertuig te gebruiken met een goede bodemvrijheid, zoals een SUV of crossover. Als je met een grote groep reist of veel ruimte nodig hebt, is een minibus of grotere SUV geschikt. Voor langere afstanden zijn brandstofefficiënte voertuigen zoals hybrides of kleine auto's het meest geschikt.

Wat is de geschiedenis van de oude stad Eleftherna?

De geschiedenis van de oude stad Eleftherna begon in de negende eeuw voor Christus en duurde enkele eeuwen voort tot aan de Byzantijnse tijd. Het Griekse eiland Kreta was de thuisbasis van de beroemde stadstaat Eleftherna, die een kleurrijke geschiedenis had.

De naam van de oude stad Eleftherna komt van het Griekse woord "Eleftheria", wat "vrijheid" of "vrijheid" betekent. De politieke en historische context van de stad in de oudheid staat in verband met de etymologie van de naam.

De stad bloeide in het geometrische en archaïsche tijdperk van het oude Griekenland en toonde zowel economisch succes als culturele prestaties. Het diende als een centrum voor aardewerkproductie en stond bekend om zijn vakmanschap en unieke ontwerpen. Eleftherna was actief in de handel en onderhield banden met andere mediterrane culturen.

Eleftherna kende tal van moeilijkheden en oorlogen gedurende haar geschiedenis. De stad werd veroverd door de Atheners in de vijfde eeuw voor Christus tijdens hun aanval op het eiland Kreta. Later sloot het zich aan bij het Romeinse Rijk en kende periodes van relatieve rust en welvaart.

Archeologische Site Eleftherna

Eleftherna was nog steeds bewoond tijdens de Byzantijnse periode, maar het belang ervan nam af. De stad raakte geleidelijk in verval en de exacte locatie ging verloren in de loop van de tijd. De oude stad werd niet herontdekt en haar historische betekenis werd pas in de late 20e eeuw onthuld door opgravingen en archeologische studies.

Intrigerende overblijfselen uit het verleden, waaronder tempels, huizen, vestingen, begraafplaatsen en andere artefacten, zijn ontdekt tijdens de opgravingen in Eleftherna. De vondsten werpen licht op de sociale, economische en culturele aspecten van de oude stad. Opvallende ontdekkingen zijn prachtig aardewerk, religieuze offers, sieraden en sporen van het dagelijks leven.

Waar bevindt zich de oude stad Eleftherna?

De oude stad Eleftherna bevindt zich op het Griekse eiland Kreta. Het ligt in de regio Rethymno, ongeveer 23 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. De locatie van de oude stad Eleftherna wordt ruwweg bepaald door de coördinaten 35.3241° breedtegraad en 24.6770° oosterlengte. Deze coördinaten plaatsen de archeologische sitte precies binnen de grenzen van de regio Rethymno op het Griekse eiland Kreta. De oude stad Eleftherna bevindt zich in het midden van het eiland, dicht bij de uitlopers van de berg Ida. Het ligt in het schilderachtige Kretenzer platteland, ten zuidoosten van de stad Rethymno, volgens de geografische coördinaten. Deze locaties worden gebruikt als gids voor navigatie bij een bezoek aan de oude stad Eleftherna.

Wat zijn de belangrijke monumenten in Eleftherna?

Hieronder staan de belangrijke monumenten in Eleftherna.

 • Necropolis: De Necropolis van Eleftherna is een belangrijke begraafplaats die inzicht biedt in oude sociale systemen en begrafenisgebruiken.
 • Archeologisch Museum van Eleftherna: De geschiedenis en culturele erfgoed van de oude stad worden belicht via een verzameling artefacten en tentoonstellingen in het Archeologisch Museum van Eleftherna.
 • Acropolis van Eleftherna: De Acropolis van Eleftherna verwijst naar het verhoogde gebied dat diende als de versterkte kern van de oude stad. Het bevat resten van verdedigingsmuren en structuren.
 • Tempel van Artemis Orthia: De tempel had religieuze betekenis in Eleftherna en was gewijd aan de godin Artemis Orthia.
 • Orthi Petra: Het opvallende rotskenmerk dat bekend staat als Orthi Petra, wat "staande steen" betekent, fungeerde als een wegwijzer in Eleftherna. Het roept vaak oude religieuze rituelen en praktijken op.

1. Necropolis

De Necropolis van Eleftherna is een opvallend herkenningspunt binnen de oude stad en diende als een complex voor de begrafenis van de overleden inwoners. Het bestaat uit verschillende graven die variëren in grootte en ontwerp en biedt inzichtelijke informatie over vroege begrafenisgebruiken en sociale structuren.

Een enorm kerkhof of begraafplaats, bekend als een necropolis, is vaak verbonden met een oude stad of cultuur. Het is een aangewezen locatie waar mensen of groepen hun overledenen begraven, en het omvat verschillende soorten graven, mausoleums of andere structuren die verband houden met begrafenisrituelen.

De Necropolis van Eleftherna is uiterst belangrijk omdat het inzicht biedt in de waarden, tradities en sociale structuren van de prehistorische mensen die vroeger in de stad woonden. Het biedt belangrijke archeologische informatie over hoe de doden werden behandeld, over begrafenisriten en over de culturele en religieuze gebruiken van die tijd. De graven en hun inhoud geven informatie over de sociale structuur, economische status en artistieke tradities van de prehistorische mensen die in Eleftherna leefden.

De Necropolis van Eleftherna heeft een verscheidenheid aan grafontwerpen, elk met reflectie van de periode en sociale status van de mensen die daar zijn begraven. Sommige graven waren eenvoudige kuilen uitgegraven in de grond, terwijl andere meer complexe kamertombes waren die in de rots waren uitgehouwen of gebouwd waren met stenen blokken.

Met name de kamertombes waren vaardig gebouwd en versierd. Ze hadden vaak meerdere kamers of vertrekken en hun ingangen waren versierd. De interieurs van de graven hebben ingewikkelde muurschilderingen, beelden of inscripties die alledaagse situaties, religieuze thema's of symboliek met betrekking tot het hiernamaals voorstellen.

De graven hebben een combinatie van vakkundige arbeid, architectonisch begrip en artistiek vakmanschap vereist om te bouwen. De middelen die destijds beschikbaar waren voor de bouw hebben de precieze methoden en materialen bepaald die werden gebruikt. De graven binnen de Necropolis bieden een kijkje in de overtuigingen en praktijken rondom de dood en het hiernamaals in de oude samenleving.

2. Archeologisch Museum van Eleftherna

Een archeologisch museum is een speciale faciliteit die artefacten, items en ontdekkingen van historisch, cultureel of archeologisch belang huisvest en tentoonstelt. De artefacten van vorige beschavingen worden bewaard en getoond in deze musea, die fungeren als educatieve en onderzoeksinstellingen.

Het Archeologisch Museum van Eleftherna herbergt veel van de artefacten en vondsten uit de opgravingen op de locatie. Het museum heeft een collectie van aardewerk, beelden en sieraden uit verschillende periodes van de geschiedenis van Eleftherna.

Het museum van het oude Eleutherna

Het museum toont een breed scala aan voorwerpen, waaronder gereedschap, sieraden, keramiek, beelden en andere artefacten die zijn opgegraven tijdens archeologische opgravingen. Deze artefacten bieden tastbaar bewijs van de esthetische, technologische en sociale componenten van de prehistorische beschaving en onthullen details over hun handelsnetwerken, sociale structuren, en religieuze en ceremoniële praktijken.

Het museum biedt een gecontroleerde omgeving voor het behoud, de registratie en de analyse van archeologische artefacten, wat bijdraagt aan onderzoek en academische studies. Het is een bron voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in archeologie, geschiedenis en wetenschappelijke interpretatie van het verleden van Eleftherna.

De architectonische vormgeving en de beschikbare middelen op het moment van de bouw hebben de bouwmethoden en materialen bepaald die werden gebruikt. Moderne museumstructuren worden vaak gemaakt van staal, beton, glas en andere materialen om een geschikte atmosfeer te creëren voor het behoud en de tentoonstelling van artefacten.

Het museum van het oude Eleutherna

Milieuregelingen om de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en verlichtingsomstandigheden voor het behoud van de artefacten te handhaven, hebben invloed gehad op de ontwikkeling van het museum. Beveiligingsmaatregelen worden toegepast om de waardevolle en cultureel belangrijke objecten die tentoongesteld worden te beschermen. De bouw van het Archeologisch Museum van Eleftherna toont een toewijding aan het beschermen en promoten van het archeologische erfgoed van de historische stad.

3. Acropolis van Eleftherna

Een acropolis is een verhoogd versterkt gebied of citadel dat vaak te vinden is op het hoogste punt van een stad of gemeenschap. Het fungeert als een versterkte verdedigingspositie en herbergt vaak belangrijke religieuze, bestuurlijke en culturele faciliteiten.

De Acropolis van Eleftherna heeft historische en strategische betekenis als de versterkte kern van de oude stad. Het diende als een centraal punt voor bestuurlijke en civiele evenementen, herbergde belangrijke religieuze structuren en fungeerde als een symbool van macht.

De ontwikkeling van de Acropolis vereiste nauwgezette planning, het egaliseren van het terrein en het gebruik van regionale bouwmaterialen zoals steen of kleibakstenen. Architectonische principes werden gebruikt door vaardige ambachtslieden en arbeiders om verdedigingswerken, tempels en andere opvallende structuren binnen de Acropolis te bouwen. Een indrukwekkend fort dat diende als het centrum van het religieuze en civiele leven van Eleftherna werd gebouwd door de gecombineerde inspanningen van architecten, ingenieurs en ambachtslieden. De Acropolis van Eleftherna vertegenwoordigt het architectonisch vermogen, strategisch belang en culturele betekenis van de oude stad.

4. Tempel van Artemis Orthia

De Tempel van Artemis Orthia is een unieke oude Griekse tempel gewijd aan de godin Artemis Orthia. Het was een plaats van verering waar aanhangers de godin eerden en deelnamen aan rituelen en festiviteiten.

De Tempel van Artemis Orthia had grote religieuze en culturele betekenis in Eleftherna. Het was een belangrijk onderdeel van het spirituele en sociale leven van de oude gemeenschap en diende als een plaats van devotie voor de godin Artemis Orthia. De tempel fungeerde als een centraal punt voor sociale bijeenkomsten en vieringen, evenals een symbool van hun toewijding aan de godin.

De Tempel van Artemis Orthia is gebouwd met behulp van traditionele architecturale technieken. De structuur van de tempel werd gebouwd met marmer of steen uit de omgeving door vaardige steenhouwers en ambachtslieden. Het bouwproces omvatte het leggen van de fundering, het bouwen van de muren en zuilen, en het toevoegen van afwerkingen zoals friezen en frontons. Het architectonisch ontwerp en de bouwmethoden die destijds werden gebruikt, weerspiegelden de culturele en religieuze aspiraties van de gemeenschap en toonden de creatieve en technologische vooruitgang van die tijd. De Tempel van Artemis Orthia speelde een cruciale rol in de religieuze en sociale structuur van Eleftherna.

Oude stad Eleftherna

5. Orthi Petra

Het woord "Orthi Petra" betekent "op zichzelf staand" in het Grieks, wat verwijst naar een opvallend rotskenmerk in de oude stad Eleftherna. Het is een geografisch kenmerk met historische en culturele waarde.

Orthi Petra is een grote rotsformatie in de buurt van de Acropolis en bevat een reeks grotgraven uit de Geometrische en Archaïsche periodes. De graven bieden belangrijke inzichten in de begrafenispraktijken van het oude Eleftherna en vormen een belangrijke archeologische site.

Orthi Petra is zowel in geologisch als cultureel opzicht belangrijk in Eleftherna. Het draagt bij aan het visuele karakter van het gebied door te dienen als een herkenbaar en onderscheidend onderdeel van het landschap als opvallende rotsformatie. Zijn majestueuze aanwezigheid heeft waarschijnlijk zowel de aandacht getrokken van de oude bewoners als van hedendaagse bezoekers.

Orthi Petra is in de loop van de tijd ontstaan door natuurlijke geologische processen. Het ontwikkelingsmechanisme varieert, maar omvat voornamelijk erosie, verwering en geologische veranderingen. De rots heeft geleidelijk zijn karakteristieke vorm en structuur ontwikkeld als gevolg van wind, water of andere natuurlijke processen. Orthi Petra heeft zowel als natuurlijk herkenningspunt als potentieel als een locatie van cultureel en religieus belang.

Wat zijn de beste wandelpaden in de oude stad Eleftherna?

Er zijn verschillende routes te verkennen in de buurt van de oude stad Eleftherna, die elk een unieke wandelervaring bieden. Het wandelpad van de Eleftherna Gorge leidt wandelaars door een prachtige kloof en biedt een matig eenvoudige route met pittoreske uitzichten op steile kliffen en stromende beekjes.

Het wandelpad van de Oude Stad biedt een matige trektocht die de archeologische wonderen van de oude beschaving benadrukt, terwijl bezoekers zich kunnen onderdompelen in de historische overblijfselen van Eleftherna. Het wandelpad naar de Acropolis leidt naar het verhoogde versterkte gedeelte van de oude stad en biedt wandelaars steile hellingen en een opwindend gevoel van avontuur op de moeilijkere route.

Het wandelpad van de Sfendoni-grot biedt een fascinerende en lange route-excursie om de boeiende ondergrondse wereld te verkennen, waarvoor iets meer uithoudingsvermogen en behendigheid nodig zijn. Deze routes bieden wandelaars de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en historische betekenis van de regio, en ze zijn geschikt voor verschillende vaardigheidsniveaus en interesses.

Archeologische Site Eleftherna

Wat te weten voordat je naar de oude stad Eleftherna gaat?

Seizoensveranderingen beïnvloeden de temperatuur in Eleftherna. Het wordt behoorlijk warm gedurende de zomer, met temperaturen tussen de 30 en 35 graden Celsius, of 86 en 95 graden Fahrenheit. De lente en herfst hebben temperaturen variërend van 15 tot 25 graden Celsius, of 59 tot 77 graden Fahrenheit, terwijl de winters relatief mild zijn, met gemiddelde temperaturen van 10 tot 15 graden Celsius, of 50 tot 59 graden Fahrenheit. Het is essentieel om de weersvoorspelling te controleren voordat je de stad bezoekt en je passend te kleden om comfort en bescherming tegen de zon te garanderen.

Het is raadzaam om de essentiële benodigdheden in te pakken voordat je de oude stad Eleftherna bezoekt, waaronder zonnebrandcrème, een hoed, zonnebril, een waterfles om gehydrateerd te blijven, energie-boostende voedingsmiddelen, en een camera of smartphone om foto's te maken van de prachtige archeologische sites.

Er zijn geen eetgelegenheden ter plaatse, maar er zijn tal van restaurants en tavernes in lokale dorpen en steden die heerlijk traditioneel Kretenzisch eten serveren. Schoenen moeten comfortabel, ondersteunend en met voldoende grip zijn, omdat de ondergrond oneffen en ruw kan zijn. Bezoekers genieten volop van hun bezoek aan de oude stad Eleftherna door georganiseerd te zijn en de nodige uitrusting mee te nemen om zich op hun gemak en veilig te voelen.

Wanneer is de beste tijd om de oude stad Eleftherna te bezoeken?

De lente van april tot juni en de herfst van september tot oktober zijn de ideale tijden om de oude stad Eleftherna te bezoeken. Deze periodes van het jaar zijn geweldig voor het bezichtigen van de oude ruïnes omdat de temperaturen warm en aangenaam zijn, met een gemiddelde van 15 tot 25 graden Celsius of 59 tot 77 graden Fahrenheit. De herfst biedt een rustige omgeving met minder mensen, terwijl de lente bloeiende bloemen en een rijke flora biedt. Het bezoeken tijdens deze tussenseizoenen stelt bezoekers in staat om te genieten van aangenaam weer, prachtige landschappen en een meer meeslepende ervaring zonder de intense hitte of grote toeristenmenigtes. Echter, de oude stad Eleftherna kan het hele jaar door worden bezocht, en elk seizoen heeft zijn eigen unieke charme. De ideale tijd om deze historische plaats te bezoeken, hangt af van de eigen interesses en reisschema van de bezoeker.

Archeologische Site Eleftherna

Wat is het beste voertuig om de oude stad Eleftherna te bezoeken?

De beste vervoersmiddelen om naar de oude stad Eleftherna op Kreta te reizen zijn onder andere een auto, een busje of een motorfiets. Het huren van een auto is een populaire optie omdat het je in staat stelt om gemakkelijk en onafhankelijk Eleftherna en de nabijgelegen gebieden te verkennen. Er zijn verschillende soorten voertuigen beschikbaar via de autoverhuurdiensten op Kreta, die aansluiten bij diverse behoeften en prijspunten. Een auto biedt veel zitplaatsen en comfortabel vervoer tijdens het rijden over de wegen naar de oude stad Eleftherna. Een busje is een goede optie als je meer ruimte of zitplaatsen nodig hebt. Het huren van een motorfiets is een opwindende en unieke manier van reizen voor mensen die op zoek zijn naar een avontuurlijke ervaring. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een geldig rijbewijs hebt en de vaardigheden die nodig zijn om veilig met een motorfiets te rijden. Het huren van een auto bij een van de autoverhuurbedrijven op Kreta maakt het gemakkelijk en plezierig om de oude stad Eleftherna te bezoeken, welke route je ook kiest.

Kan je een auto huren om naar de oude stad Eleftherna te gaan?

Ja, je kunt een auto huren om naar de oude stad Eleftherna te gaan. De oude stad Eleftherna is bereikbaar via een gehuurde auto. Het biedt gemak en flexibiliteit, waardoor bezoekers de tijd kunnen nemen om de locatie en de omgeving te verkennen. Mensen kunnen hun eigen schema maken, lokale bezienswaardigheden bekijken en pittoreske routes gebruiken om met een gehuurde auto naar de oude stad Eleftherna te gaan. Er zijn veel autoverhuurbedrijven op Kreta en ze zijn verspreid over de belangrijkste steden, luchthavens en veerboothavens van het eiland. Met een huurauto kan je volop genieten van de historische en natuurlijke schoonheden van de oude stad Eleftherna en de omgeving.

Waar moet je op letten voordat je een auto huurt in Kreta?

Hieronder staan de zaken waar je op moet letten voordat je een auto huurt in Kreta.

 • Verzekering: Het is belangrijk om rekening te houden met de verzekering voordat je een voertuig huurt. Meestal bieden verhuurbedrijven basisverzekeringen aan, maar er zijn opties voor aanvullende bescherming, zoals diefstalverzekering of aanvullende schadeverzekering. Het is verstandig om de beschikbare autoverhuurverzekeringen in Kreta te evalueren en te beslissen of er extra bescherming nodig is voor specifieke behoeften.
 • Leeftijd van de bestuurder voor huurauto's: Autoverhuurbedrijven hanteren vaak minimumleeftijdsgrenzen. De minimumleeftijd op Kreta is meestal 21 of 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf. Bestuurders onder of boven een bepaalde leeftijd zijn mogelijk onderworpen aan extra kosten.
 • Geslacht van de bestuurder: Het geslacht van de bestuurder wordt meestal niet in overweging genomen door autoverhuurbedrijven bij het huren van een auto. De belangrijkste factoren die in overweging worden genomen zijn de leeftijd van de bestuurder, het vermogen om te rijden en het bezit van een geldig rijbewijs.
 • Type auto: Bezoekers moeten rekening houden met het type voertuig dat het beste bij hun behoeften past. Een verscheidenheid aan auto's, zoals compacte auto's, sedans, SUV's, busjes en meer, zijn beschikbaar voor verhuur bij verhuurbedrijven. Overweeg het aantal passagiers, bagagecapaciteit en comforteisen bij het kiezen van het juiste type auto.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto: Een geldig rijbewijs, internationaal rijbewijs of EU-rijbewijs, een paspoort of identiteitskaart en een geldige creditcard of bankpas zijn meestal vereist bij het huren van een auto in Kreta. Het is raadzaam om van tevoren de specifieke vereisten van het bedrijf te controleren, aangezien sommige verhuurbedrijven extra documentatie-eisen hebben.

Hoeveel kost het om een auto te huren in Kreta?

De kosten voor het huren van een auto in Kreta variëren afhankelijk van de locatie, het aantal passagiers, de route, het type auto en de grootte van het voertuig. De kosten voor het huren van een kleine auto variëren van €14 tot €54. Auto huren op Kreta rekent meestal tussen de €30 en €40 per dag. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto voor een week zijn €250, terwijl de gemiddelde kosten voor een weekend ongeveer €78 zijn. De kosten voor het huren van een auto in Kreta variëren afhankelijk van het type voertuig.

Wat is de valuta van Kreta en de rest van Griekenland?

De valuta die in Kreta, evenals in de rest van Griekenland, wordt gebruikt, is de Euro (€). Het is de officiële valuta en wordt veel geaccepteerd in de toeristenindustrie. Bezoekers kunnen hun valuta inwisselen voor Euro's bij banken en wisselkantoren of geld opnemen bij geldautomaten die overal op het eiland beschikbaar zijn.

De COVID-19-pandemie heeft een aanzienlijke invloed gehad op het toerisme op Kreta, net zoals internationaal het geval is geweest. Het aantal buitenlandse bezoekers is aanzienlijk afgenomen als gevolg van reisbeperkingen, lockdowns en gezondheidsproblemen. De lokale economie is sterk beïnvloed door deze afname, wat gevolgen had voor verschillende sectoren, waaronder accommodatie, restaurants, transport en andere toeristische activiteiten. Naarmate vaccinatiecampagnes zijn geïntensiveerd en reisbeperkingen zijn versoepeld, heeft de toerisme-industrie zich geleidelijk hersteld. Veel landen hebben maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van reizigers te waarborgen, en ook Kreta heeft regelgeving en promotieactiviteiten ingevoerd om mensen aan te moedigen terug te keren naar het eiland. Initiatieven worden genomen om de groei van het toerisme op Kreta te stimuleren en gasten een veilig en comfortabel verblijf te bieden, gezien de voortdurend veranderende situatie. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van reisadviezen en aanbevelingen voordat je een vakantie naar Kreta of een andere bestemming plant.

Wat zijn de boeken over de Oude Stad Eleftherna?

Hier zijn de boeken over de Oude Stad Eleftherna:

 • "Eleutherna: Polis ton Dodeka" door Nikolas Stampolidis en Vassilis Karageorghis: Dit uitgebreide boek in het Grieks verkent de archeologische ontdekkingen die gedurende meer dan 12 eeuwen in Eleftherna zijn gedaan. Het biedt diepgaande inzichten in de geschiedenis, architectuur en culturele betekenis van de stad.
 • "Eleutherna: The Polis and Its History" door Nikolas Stampolidis en Vassilis Karageorghis: Dit boek biedt een grondige analyse van het verleden van Eleftherna en onderzoekt de politieke, sociale en economische facetten ervan. Het verkent de betekenis van de stad binnen de bredere context van het oude Kreta.
 • "Eleutherna: de Oude stad van Kreta" door Eleni S. Banou: Het boek biedt een diepgaande blik op de historische, archeologische en culturele relevantie van de Oude Stad Eleftherna. Het verkent de oorsprong, historische ontwikkeling en contacten met andere prehistorische beschavingen. Het boek biedt een fascinerende rondleiding door de oude stad Eleftherna door historisch onderzoek, archeologische vondsten en levendige afbeeldingen te combineren.
 • "Eleutherna: de Oude stad van Kreta " door Athanasios Chaniotis: Deze publicatie geeft een uitgebreide beschrijving van Eleftherna, waarbij de nadruk ligt op culturele prestaties, artistieke inspanningen en sociaal-economisch kader. Het biedt een boeiend inzicht in het dagelijks leven en de culturele prestaties van de bewoners van de stad.

Waarom wordt de Oude Stad Eleftherna beschouwd als een archeologische vindplaats?

De overweldigende historische en culturele waarde van de Oude Stad Eleftherna heeft geleid tot de benoeming als archeologische vindplaats. De site biedt een venster op de oude beschaving die ooit in de regio bloeide en stelt mensen in staat om in het verleden te duiken en essentiële inzichten te verkrijgen in het leven en de gewoonten van hun voorouders.

Archeologen en wetenschappers reconstrueren de geschiedenis van de stad, ontcijferen de architectonische ontwikkelingen en schetsen de culturele vooruitgang in de loop van de tijd door de gebouwen, artefacten en culturele overblijfselen in Eleftherna te onderzoeken. Dit historische onderzoek draagt bij aan het algemeen begrip van de menselijke geschiedenis en helpt bij het begrijpen van de evolutie van oude culturen.

De benoeming van Eleftherna als archeologische vindplaats stelt ons in staat om het culturele erfgoed te behouden en te beschermen voor komende generaties. De verhalen en prestaties van de prehistorische beschaving blijven voortleven door de conservering van historische objecten. De site is een waardevol educatief hulpmiddel dat mogelijkheden biedt voor culturele verkenning, onderzoek en toerisme.

Het stelt bezoekers in staat om op een tastbare en boeiende manier met het verleden om te gaan, waardoor hun begrip van het gemeenschappelijke menselijke erfgoed wordt versterkt. De benoeming van de Oude Stad Eleftherna als archeologische vindplaats versterkt uiteindelijk haar historische en culturele betekenis en waarborgt haar behoud als een belangrijke toevoeging aan het begrijpen van het verleden.

Is de Oude Stad Eleftherna een bezoek waard?

Ja, de Oude Stad Eleftherna is zeker een bezoek waard. De historische en cultureel belangrijke oude archeologische site biedt een fascinerende blik in het verleden. De zorgvuldig bewaarde structuren, artefacten en overblijfselen onthullen belangrijke details over de vroegere bloeiende samenleving. Het verkennen van Eleftherna stelt toeristen in staat om zich onder te dompelen in de geschiedenis, architectuur en het dagelijks leven van de voormalige bewoners van de oude stad. De aantrekkelijke omgeving van de site verhoogt de aantrekkingskracht, omdat het een rustige en mooie omgeving biedt om te verkennen. De Oude Stad Eleftherna belooft

een bevredigende ervaring die het bewustzijn van het rijke culturele erfgoed van Kreta vergroot, ongeacht of men een passie heeft voor geschiedenis, archeologie of gewoon nieuwsgierigheid naar het verleden.

Is de Oude Stad Eleftherna opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst?

Nee, de Oude Stad Eleftherna staat niet op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De UNESCO Werelderfgoedlijst is een prestigieuze onderscheiding die uitzonderlijke natuurlijke of culturele plaatsen van belang voor alle mensen eert. Hoewel de Oude Stad Eleftherna van groot archeologisch en historisch belang is, is het nog niet officieel toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst van UNESCO Werelderfgoedlocaties op Kreta. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de lijst onderhevig is aan veranderingen en updates en dat de status van websites in de loop van de tijd kan veranderen.

Oude stad Eleftherna

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis