Wat te doen in Chania, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 5 augustus 2018 en bijgewerkt op 23 februari 2024
Wat te doen in Chania / Kreta

Het is gemakkelijk om verliefd te worden op Chania. Deze havenstad in Kreta heeft veel te bieden: kleine lokale winkels, restaurants aan het water en veel kleine steegjes om in te verdwalen. Het beste deel is de historische oude stad, aangezien de meeste bezienswaardigheden zich daar bevinden. Niet overtuigd? Hier zijn een paar dingen om te doen in Chania:

Loop naar de Venetiaanse vuurtoren

De haven van Chania werd in de 14e eeuw door de Venetianen gebouwd. Sindsdien is er veel veranderd, maar de Venetiaanse vuurtoren staat nog steeds trots. Het is een van de oudste vuurtorens ter wereld en werd in 2006 gerenoveerd, maar het is niet meer operationeel. Bezoekers zijn niet toegestaan, maar je kunt er langs lopen via de pier van de oude haven.

Wat te doen in Chania

Tip: voor mooie fotoʹs kun je het beste naar het andere eind van de haven lopen, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de vuurtoren.

Bezoek het Maritiem Museum van Kreta

Museum Chania

Het Nautisch Museum van Kreta vertoont vrijwel alles wat met het leven op zee te maken heeft vanaf de bronstijd tot het heden. De collectie omvat onder andere scheepsmodellen, nautische instrumenten en fotoʹs. Het is gehuisvest in Fort Firkas, aan de andere kant van de haven van de Venetiaanse vuurtoren.

Ga winkelen in de markthal

Over eten gesproken, als je wat meer typisch Kretenzer eten wilt uitproberen, ga dan naar de markthal. Hier vindt u olijven, vlees en typisch Kretenzische gebak zoals Kalitsounia, een zoute of zoete kaas taart. Zorg ervoor dat je stopt bij Kretenzische natuur, waar ze heerlijke bergthee verkopen.

Chania Night

Bezoek de Grieks-orthodoxe kathedraal

De Grieks-orthodoxe kathedraal op Plateia Mitropoleos werd gebouwd op dezelfde plek waar vroeger een Venetiaanse kerk was. Toen de Ottomaanse Turken Chania binnenvielen, hadden ze dat kerkgebouw veranderd in een zeepfabriek. Niets werd bewaard, behalve één beeld van de Maagd Maria. Het kan karma zijn of niet, maar de fabriek ging failliet. Toen dat gebeurde, besloot de eigenaar om het gebouw terug te geven aan de stad Chania en werd er een nieuwe kerk gebouwd, die het Mariabeeld van de oorspronkelijke kerk vasthield. De kathedraal is ook bekend als de Panagia Trimartiri omdat het drie zijbeuken heeft, een gewijd aan de Maagd Maria, een aan Sinterklaas en een aan de Drie Cappadocische paters.

Lees ook: 4 Beste Stadshotels in Chania, Kreta

historische oude stad Chania

Bezoek de zijn van Tabakaria

Een ander interessant ding om te doen in Chania Kreta is om het gebied van Tabakaria te bezoeken, dat op een korte 15 minuten lopen van de Venetiaanse haven ligt. Daar zie je de oude leerbewerkingshuizen die looierijen worden genoemd en die tot het begin van de 19e eeuw in bedrijf waren. Sommige zijn goed bewaard gebleven en sommige zijn erg oud. De leerlooierijen verschenen rond 1830 in de omgeving van de Egyptenaren op Kreta.

Loop langs de Venetiaanse haven

De Venetiaanse haven werd tussen 1320 en 1356 door de Venetianen gebouwd. Het dient nu niet meer als een haven voor de grote schepen, u zult alleen vissersboten, jachten en zeilboten vinden. Er zijn veel restaurants en cafés rond de haven waar u kunt zitten en genieten van de adembenemende zonsondergang.

Venetiaanse haven Chania

Andere interessante dingen om te doen en te zien in Chania zijn het Archeologisch Museum dat bevindingen uit het Neolithicum tot de Romeinse tijd huisvest, het Grand Arsenal dat werd gebouwd in de loop van de jaren 1600 en nu wordt gebruikt als ruimte voor evenementen, de Venetiaanse scheepswerven gebouwd in de 16e eeuw gebruikt door de Venetianen om hun vloot te repareren.

Bezoek het Agia Triada klooster

Het klooster van Agia Triada (Heilige Drievuldigheid) ligt op een half uur rijden van Chania op het mooie en vruchtbare schiereiland Akrotiri. Het 17e eeuwse klooster produceert nog steeds olie en wijn, die beide kunnen worden gekocht.

Agia Triada Klooster

-Wat-te-kopen-in-Chania,-Kreta"> Wat te kopen in Chania, Kreta

Voor lokale voedingsproducten zoals kaas, honing, olijven en olijfolie (Kreta staat bekend om zijn olijfolie) kun je een bezoek brengen aan de markthal. Vanuit de vele winkels rond de steegjes, kunt u traditionele lokale producten kopen zoals aardewerk, Raki (traditioneel alcoholisch drankje), lederwaren en messen (veel winkels kunnen graveren wat u maar wilt in uw traditionele Kretenzische mes) en elk soort souvenir.

-Waar-te-eten-in-Chania,-Kreta"> Waar te eten in Chania, Kreta

  • Tamam
    Een leuk restaurant gelegen in een steeg achter de Venetiaanse haven met traditionele gerechten uit Micra Azië en Kreta.
  • Kouzina E.P.E.
    Hier proef je "mageirefta", traditioneel Kretenzisch eten zoals ze het thuis koken.
  • Koukouvagia
    Het is eigenlijk een café met het mooiste uitzicht op de stad Chania, behalve koffie en desserts serveren ze lichte gerechten. Koukouvaya Cafe Chania

-Wat-nog-meer-te-doen-in-Chania"> Wat nog meer te doen in Chania

Andere dingen die je kunt doen tijdens een bezoek aan de regio Chania is zwemmen bij de meest prachtige stranden, wandelen door de kloof van Samaria, of naar de kloof van Therissos gaan en in het homoniem dorp een van de lekkerste lamskoteletten eten die je ooit hebt geproefd in de taveerne van Antartis.

-Waar-te-verblijven-in-Chania,-Kreta"> Waar te verblijven in Chania, Kreta

Splanzia Boutique Hotel

Het Splanzia Boutique Hotel ligt in de steegjes van de oude binnenstad en op slechts 15 minuten lopen van het strand. Het biedt moderne kamers in een Venetiaans gebouw. De kamers zijn uitgerust met internet, airconditioning en satelliet-tv.

Scala de Faro

Scala de Faro: Een 5-sterrenboetiekhotel in het oude centrum, dichtbij het Archeologisch museum en op 18 minuten lopen van het strand. Het hotel is gebouwd in een historisch gebouw uit de 15e eeuw maar is onlangs gerenoveerd en biedt luxe kamers uitgerust met internet, Smart TV, airconditioning, koffiefaciliteiten, slippers, badjassen en toiletartikelen. Het hoogtepunt van het hotel is het adembenemende uitzicht op de vuurtoren en de haven vanuit de kamers met zeezicht.

Scala de Faro

Pension Eva

Pension Eva is gevestigd in een 17e-eeuws Venetiaans gebouw in een rustig deel van de oude stad en op slechts 9 minuten van het strand. Het biedt elegante kamers met internet, tv en airconditioning en andere voorzieningen. Het hoogtepunt van dit hotel is het dakterras met een prachtig uitzicht op de oude stad.

-Hoe-kom-je-in-Chania"> Hoe kom je in Chania

Chania is met het vliegtuig te bereiken of met een van de veerboten vanuit de haven van Athene (Piraeus) te nemen. De veerboot vertrekt naar de haven van Souda, net buiten de stad Chania. Dus neem de bus of een taxi en ontdek de schilderachtige stad Chania.

ElafonisiLees ook: Alles wat u moet weten over de luchthaven van Chania

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis