Wij gebruiken tools zoals cookies om essentiële diensten en functionaliteit op onze site aan te bieden, en om gegevens te verzamelen over hoe onze bezoekers met onze site, producten en diensten omgaan. Door op Accepteren (Akkoord) te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van die tools voor adverteren, analyse en support.
Privacy- en Cookiebeleid - Opt In / Out
Rental Center Crete Large Hero
Huurvoorwaarden & Verzekeringen

Huurvoorwaarden & Verzekeringen

Op zoek naar het meest omvattende verzekeringspakket?
Uiteraard hebben wij dat voor u!

Gedurende de huurperiode ben je beschermd met onze Premium Verzekering! In het geval van schade of diefstal van de auto ben je niet verplicht om een eventuele schadekosten te betalen, zolang het gebruik van de auto conform de voorwaarden is geweest.
Bij het ophalen van de auto is geen aanbetaling met creditcard vereist en je zal niet worden gevraagd extra te betalen voor aanvullende verzekeringen.

CDW - Volledige verzekering tegen alle schade GEEN EIGEN RISICO De huurder is volledig vrijgesteld van de verantwoordelijkheid voor eventuele schade en hoeft geen eigen risico te betalen.

FDW & WUG - Verzekering Dekking glas-banden-bodem-dakschade GEEN EIGEN RISICO De huurder is volledig vrijgesteld van schade veroorzaakt aan de onderkant van het voertuig, glas schade, schade veroorzaakt door brand, lekke banden, motorschade en hoeft geen eigen risico te betalen. Deze verzekering kan ook worden aangeduid als Super volledige risico verzekering (SCDW), Volledige risico verzekering (FCDW) of wielen, onderkant en glasverzekering (WUG).

TP - Brand en Diefstal verzekering GEEN EIGEN RISICO Deze verzekering tegen diefstal is van toepassing voor de huurder wanneer het gehuurde voertuig is gestolen. De cliënt wordt ontheven van elke verantwoordelijkheid, tenzij de diefstal plaats heeft kunnen vinden door nalatigheid van de huurder. Deze verzekering dekt geen gestolen spullen van de klant, zoals camera's, reistassen of mobiele telefoons. Wordt ook wel aangeduid als TPI.

PL - Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering Onze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt tot €1.000.000 voor personen en maximaal €1.000.000 voor beschadigde objecten. Wordt ook wel aangeduid als PLI.

PAI - Persoonlijke ongevallenverzekering Passagiers zijn verzekert tegen overlijden of lichamelijk letsel tot een maximum van €1.000.000 euro.
De bestuurder is verzekerd voor een bedrag tot maximaal €15.000.

Heeft je nog meer vragen?

Je heb over onze verzekeringen gelezen en onze huurvoorwaarden, maar je heb nog steeds een aantal vragen die je beantwoord wilt hebben? Lees de veel gestelde vragen pagina, daar vindt je antwoord op de meeste vragen die je mogelijk heb. Bovendien kan je ons online contactformulier gebruiken als je ons een bericht wilt sturen.

Huurvoorwaarden

Op zoek naar een all-inclusive aanbieding?
Dan bent je bij ons aan het juiste adres!

Leeftijd De chauffeurs moeten minimaal
• 21 jaar oud zijn voor auto-categorieën A en B,
• 23 jaar voor C, C1, D, D1, K, K1, K2 en
• 25 jaar oud voor de resterende categorieën.

• Houd er rekening mee dat wij, wanneer we een boeking ontvangen, de leeftijd van de chauffeur niet controleren. Als je aan de verhuurbalie niet aan de leeftijdseisen voldoet, kun je de auto niet ophalen en word je gevraagd om het volledige bedrag van de huur te betalen.
• Er hoeft geen extra vergoeding voor jonge of oudere chauffeurs te worden betaald.
• De maximum leeftijd bij autohuur is 79 jaar.

Rijbewijs Bestuurders moeten tenminste 1 jaar beschikken over een geldig rijbewijs.
Nationale rijbewijzen afgegeven in de EU, de VS, het VK, Zwitserland, Australië, Canada, Israël, Rusland en Oekraïne worden geaccepteerd.
Alle andere landen vereisen een internationaal rijbewijs.

Verkeersovertredingen, verkeersboetes en administratieve sancties De huurder is geheel verantwoordelijk voor verkeersboetes en bijgevoegde administratieve sancties ten gevolge van een schending van het Griekse verkeersrecht gedurende de huurperiode. Indien een dergelijke administratieve sanctie niet bekendgemaakt word aan de vennootschap aan het einde van de huurperiode (contract), zal de overtreding ten laste worden gelegd aan de huurder.

Kilometerstand & onbeperkt rijden Wij berekenen geen extra kosten voor gereden kilometers van het gehuurde voertuig.

Belastingen Alle prijzen, aanbiedingen en offertes zijn inclusief 24% Belasting Toegevoegde Waarde (BTW).

Bestuurders Onze prijzen en offertes zijn inclusief één extra bestuurder, naast de hoofdbestuurder. Maximaal drie (3) bestuurders, waaronder de hoofdbestuurder, zijn toegestaan per huurobject. De kosten bedragen 3 euro per dag per bestuurder.

Hulp bij pech onderweg Hulp bij pech onderweg is gratis en 24/7 beschikbaar. De wegenwachtdienst waarmee wij samenwerken, is Interamerican Assistance. Telefoon: 1158 vanuit Griekenland en 30 210 9461333 als je belt vanaf een internationale mobiele telefoon.
Het wordt aanbevolen om in het geval van een vereiste pechhulp direct contact met ons kantoor op te nemen. Buiten kantooruren worden alle oproepen direct naar onze mobiele alarmlijn doorgeschakeld.

Selectie van een bepaald automerk of –model De boekingen zijn onderworpen aan een specifieke autogroep, die meestal verschillende automodellen met vergelijkbare kenmerken bevat. Je kunt, nadat jouw boeking is bevestigd, om een specifiek model vragen. Wij voegen jouw voorkeur voor het model dan toe aan jouw boeking en we zullen het gevraagde model, als het beschikbaar is op de dag van aankomst, leveren. Houd er rekening mee dat je bereid moet zijn om alle geadverteerde voertuigen binnen een bepaalde categorie af te halen. Als je een bevestigde reservering voor een specifieke autogroep hebt en er is geen beschikbare auto uit deze categorie, behouden wij ons het recht voor om zonder extra kosten een voertuig uit een hogere categorie te leveren.

Vervanging van de auto In het geval van een ongeval/pech met als gevolg dat het het voertuig niet meer kan rijden, zal jouw auto binnen 24 uur na het melden van het ongeval/defect worden vervangen door een andere auto. Ons bedrijf heeft het recht om de oorzaak van het ongeval/pech te onderzoeken en de vervanging van de auto te weigeren als het gebruik van de auto tegen de algemene voorwaarden was.

Babyzitje, kinderzitje en stoelverhoging Wij bieden 3 verschillende typen kinderzitjes (babyzitje, kinderzitje, stoelverhoging).
1e babyzitje of 1e stoelverhoging is gratis. Extra zitjes kosten 2 €/dag, te betalen bij aankomst.

Geen extra kosten voor vliegtuig vertragingen Al onze medewerkers zijn te allen tijde op de hoogte van jouw aankomsttijd, zelfs bij last-minute veranderingen in het vluchtschema die zich kunnen voordoen. Ze wachten op jou aankomst om het door jou geboekte voertuig af te leveren.

Reservering annuleren Zodra jouw boeking is bevestigd, kun je jouw reservering op de pagina "Mijn boeking" annuleren door het e-mailadres van de huurder en het bevestigingsnummer in te voeren. Het bevestigingsnummer word je bij het voltooien van jouw online reservering verstrekt. Dit nummer is een 8-cijferige code, die begint met drie letters en in totaal uit 11 alfanumerieke tekens bestaat (bijvoorbeeld RNT12345678).

Tip: Zorg ervoor dat je de informatie invoert zonder de velden vóór of na de verplichte velden leeg te laten. Als je niet over die informatie beschikt, neem dan even contact met ons op.

Annuleringsbeleid Onze annuleringsvoorwaarden variëren en zijn afhankelijk van het soort reservering dat je hebt gemaakt:

Annuleren meer dan 48 uur voorafgaand aan de geplande ophaaltijd
Als je ervoor kiest om een gedeeltelijk vooruitbetaalde reservering 48 uur voorafgaand aan de geplande ophaaltijd van de huurauto te annuleren, zullen wij de aanbetaling, die voor het boekingsbedrag is betaald, terugbetalen. Na annulering zullen wij je binnen ongeveer 5 werkdagen crediteren. De vooruitbetaalde transactie wordt teruggestort op dezelfde kaart waarmee je hebt vooruitbetaald.

Annuleren binnen 48 uur voorafgaand aan de geplande ophaaltijd
Als je minder dan 48 uur voorafgaand aan de geplande ophaaltijd annuleert, wordt de aanbetaling niet terugbetaald.

Niet komen opdagen (No show)
Als je de reservering niet annuleert voor het tijdstip van ophalen en de huurauto wordt net op de huurdatum opgehaald, wordt de aanbetaling niet terugbetaald.

Annuleren meer dan 48 uur voorafgaand aan de geplande ophaaltijd
Als je ervoor kiest om een volledig vooruitbetaalde reservering 48 uur voorafgaand aan de geplande ophaaltijd te annuleren, zullen wij het vooraf betaalde bedrag volledig terugbetalen. Na annulering zullen wij je binnen ongeveer 5 werkdagen crediteren. De terugbetaling wordt gestort op dezelfde kaart waarmee je hebt vooruitbetaald.

Annuleren binnen 48 uur voorafgaand aan de geplande ophaaltijd
Als je minder dan 48 uur voorafgaand aan de geplande ophaaltijd annuleert, wordt 50% van het vooruitbetaalde bedrag teruggestort.

Niet (No show)
Als je de reservering niet vóór de geplande ophaaltijd annuleert en de huurauto wordt op de geplande huurdatum niet opgehaald, zal geen enkel deel van het vooruitbetaalde bedrag worden terugbetaald.

Bedenktijd in het annuleringsbeleid & administratiekosten • Als je ervoor kiest om jouw boeking, voordat jouw reservering is bevestigd, te annuleren dan betalen wij het vooruitbetaalde bedrag terug.
• Als je ervoor kiest om jouw boeking binnen 2 uur vanaf het moment dat jouw boeking is bevestigd te annuleren en de ingangsdatum van de huur minder dan 48 uur is, zullen wij het aanbetalingsbedrag minus € 30 administratiekosten terugbetalen.

Zodra je een reservering hebt gemaakt, sturen wij jou een bevestigingsvoucher met de gegevens van de boeking. Het is verplicht om de gegevens van jouw reservering te controleren (bijv. de autocategorie, de versnellingsbak (handmatig/automatisch), de kenmerken). Bij de verhuurbalie is het niet mogelijk om, als aan alle voorwaarden van de verhuurvoucher is voldaan, een boeking te annuleren. De reservering wordt dan beschouwd als een niet komen opdagen.

Een boeking wijzigen Je kunt via de pagina "Mijn boeking" op elk moment en zelfs meerdere keren zonder kosten een wijziging van jouw reservering aanvragen. Jouw verzoek om een wijziging zal worden verwerkt en wij zullen binnen 12 uur bevestigen of de gevraagde wijziging mogelijk is.

Als de gevraagde wijziging van invloed is op het totale bedrag van de huur, verandert het bedrag van de vooruitbetaling niet.<

Te weinig betaalde bedragen worden op de reserveringsbevestiging berekend en worden op het moment van ophalen van het huurvoertuig aan de balie afgehandeld. Alle te veel betaalde bedragen worden, wanneer de wijziging wordt bevestigd, terugbetaald.

De tarieven voor autohuur kunnen veranderen en de prijzen zijn dan meestal hoger omdat de datum van de wijziging dichter bij de ingangsdatum van de huur ligt. We beloven dat het tarief waarvoor je reserveert, het ook het tarief is dat je betaalt - maar we kunnen niet beloven dat het tarief waarvoor je vandaag reserveert ook van toepassing zal zijn als je jouw huurperiode verlengt, inkort of wijzigt.

Als je jouw huurperiode wijzigt, kan ook het dagtarief wijzigen. Vooral als de totale huurperiode korter wordt dan één week. Over het algemeen geldt: hoe langer de huurperiode, hoe lager het tarief per dag.

Als je je voertuig al hebt opgehaald en je wilt het langer gaan gebruiken, neem dan even contact op met ons bedrijf en vraag of de auto beschikbaar is. We hebben het recht om de verlenging van de huurovereenkomst te weigeren als de auto al is geboekt.

Als je besluit om de auto eerder te retourneren dan de einddatum die op de huurovereenkomst staat vermeldt, geven wij geen restitutie voor de ongebruikte dagen.

Verlenging van de huur Als je je voertuig al hebt opgehaald en je wilt het langer gaan gebruiken, neem dan even contact op met ons bedrijf en vraag of de auto beschikbaar is. We hebben het recht om de verlenging van de huur te weigeren als de auto al is geboekt. Als verlenging mogelijk is, is er op voorwaarde dat ons bedrijf op de hoogte wordt gebracht en toestemming heeft gegeven een bedenktijd van één (1) uur (d.w.z. dat het eerste uur dat het voertuig te laat wordt teruggebracht niet in rekening wordt gebracht). Voor de volgende 3 uur wordt € 10 per uur in rekening gebracht. Bij meer dan 3 uur vertraging wordt een dagtarief in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat het de klant niet is toegestaan om de auto, zonder toestemming te hebben verkregen (na verlenging van de huur) van ons bedrijf, later dan de overeengekomen terugkomsttijd terug te brengen,aangezien er geen verzekeringsdekking na de terugkomsttijd van de auto meer bestaat.

Moderne en veilige voertuigen Wij kunnen garanderen dat je een veilige, goed onderhouden en goedgekeurde auto tot je beschikking hebt.

Reiniging, service, motorcontrole en snelle aandacht Onze goed opgeleide medewerkers, zowel technici als receptie personeel, zorgen ervoor dat de auto in perfecte staat afgeleverd word.

Routekaart, GPS satellietnavigatie Bij aflevering krijg je een recente kaart van Kreta eiland gratis. Als je behoefte heeft aan meer en een papieren kaart is niet voldoende, dan kunnen wij je een GPS satellietnavigatie systeem (4,3" scherm) met de meest recente kaart van Griekenland, voorzien van Latijnse tekens in 17 talen aanbieden. De kosten zijn €5 per dag.
Vooraf reserveren is verplicht en de minimum huur bedraagt €30.
De klant is aansprakelijk voor het zoekraken van of beschadiging aan de GPS-unit/behuizing met een maximum van €100.

Brandstofbeleid Optie 1: Hetzelfde als bij levering
De huurder moet er bij inlevering van het voertuig voor zorgen dat het brandstof niveau hetzelfde is als bij levering. Voertuigen geleverd tijdens de nacht (buiten kantooruren), worden geleverd met tenminste een halve tank brandstof. Dit is ruim voldoende om jouw bestemming waar dan ook op het eiland te bereiken. Daarnaast zal onze vertegenwoordiger je graag begeleiden naar het dichtstbijzijnde tankstation.
Optie 2: Ophalen Vol - Terugbrengen Leeg
Bij het ophalen van de huurauto moet je een volle tank brandstof betalen. Bij het terugbrengen kan je de huurauto met een zo leeg mogelijke brandstoftank weer inleveren. Niet verbruikte brandstof wordt namelijk niet vergoed.

Verlies van sleutels De klant is aansprakelijk voor alle kosten die voortvloeien uit verlies of beschadiging van de sleutels en tevens eventuele kosten voor het vervangen van sleutels die in een voertuig zijn opgesloten.

Bandenschade Niet-herstelbare/kapotte banden worden niet gedekt door de verzekering. Als de band te repareren is, kan de klant de band laten repareren. Het bedrijf is verplicht om alle kosten terug te betalen.

Vertraging bij inlevering Het eerste uur vertraging bij inlevering wordt niet in rekening gebracht zolang ons bedrijf van te voren wordt ingelicht. De volgende 3 uur betaal je €10 per uur. Bij meer dan 4 uur vertraging wordt een extra dag tarief in rekening gebracht.

Boeking annuleren Je kunt je reservering kosteloos annuleren tot 48 uur voor het ophalen van jouw huurauto.

Levering & terugbrengen van voertuigen Wij leveren de auto’s gratis af bij alle bestemmingen / genoemde plaatsen op ons online reserveringssysteem. Levering op andere / niet genoemde locaties is mogelijk tegen een kleine prijs. Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie.
Voor leveringen tussen 22:00 - 07:00 uur wordt een bedrag van €20,- gerekend, te voldoen bij aankomst. Teruggave van het voertuig binnen de openingsuren is gratis.
Belangrijk:
► Als u aankomt op Luchthaven van Heraklion lees dan deze pagina of bekijk deze video.
► Als u aankomt op Luchthaven van Chania lees dan deze pagina of bekijk deze video.

Als u problemen heeft om ons te vinden bel dan ✆ +30 2810 240 120.

Veerdiensten en over de grens met je huurvoertuig Grensoverschrijdende huur is niet toegestaan. De auto's en bestelwagens mogen niet buiten Kreta worden gebruikt. Er mag dus niet met een veerboot naar een ander eiland gereisd worden met de huurauto. Alle verzekeringen vervallen en de huurder is persoonlijk verantwoordelijk voor schade die veroorzaakt word wanneer het voertuig buiten Kreta gebruikt word zonder onze toestemming.

Enkele reis verhuur Alle auto's zijn beschikbaar voor de huur van een enkele reis, op voorwaarde dat deze afspraak wordt gemaakt bij aanvang van de huur en bevestigd word op de huurovereenkomst.

Ongeluk In geval van een ongeluk moet de huurder onmiddellijk via onze 24/7 hulplijn contact opnemen met ons bedrijf om instructies te ontvangen over hoe de situatie moet worden aangepakt. Je mag de plaats van het incident niet verlaten zonder het ongeval te melden. Als je geen contact met ons bedrijf kunt opnemen, moet je rechtstreeks contact opnemen met de politie. Als de huurder nalaat om het rapport bij ons bedrijf te bezorgen, is hij verplicht om de reparatiekosten van de eventuele schade aan de huurauto te betalen. Als de bestuurder of een van de passagiers gewond is geraakt, moet je ook de politie/ambulance hiervan op de hoogte brengen. Als de andere betrokkene door toeval de plaats van het ongeval verlaat, maak dan een foto of noteer het nummer van de kentekenplaat. We zullen ook onze verzekeringspartner bellen voor een ongevalsmelding. Het is verboden om onder invloed van alcohol te rijden en de verkeersregels te negeren.

Gebruik van de auto Alle verzekeringsdekkingen & vrijwaringen zijn geldig op voorwaarde dat de huurder aan alle voorwaarden heeft voldaan.

De huurder is verplicht het voertuig te inspecteren en eventuele schade zo snel mogelijk aan ons kantoor of aan de politie te melden, zonder de auto te verplaatsen, om alle informatie en foto's te verstrekken die nodig zijn voor het overleggen van de volledige beschrijving van het voorval.

Als de huurder de schade niet binnen twee (2) uur meldt, dan erkent hij de verantwoordelijkheid en is hij verplicht het bedrijf de reparatiekosten te vergoeden. Geen enkel ongeval/schaderapport wordt aanvaard bij het terugbrengen van de auto zonder voorafgaande kennisgeving.

Het bedrijf heeft het recht om van de huurder een schadevergoeding te eisen tot de reparatiekosten van de schade zoals hieronder vermeld: Voor schade veroorzaakt wanneer het voertuig gebruikt wordt op een niet-toegestane weg, een niet-geasfalteerde weg, een onverharde weg of off-road (b.v. Balos), opzettelijk of onopzettelijk (het gehuurde voertuig is van de weg geraakt). Voor schade veroorzaakt wanneer de huurder de verkeersregels overtreedt (b.v. verkeersborden/STOP-borden, snelheidsbeperkingen, rijrichting, U-bochten, onwettige inhaalmanoeuvres, inhaalmanoeuvres met dubbele streep). Voor schade veroorzaakt wanneer de huurder afgeleid wordt, zijn koers verkeerd inschat en van de weg raakt. Voor schade veroorzaakt wanneer de huurder de parkeerregels overtreedt. Voor schade veroorzaakt wanneer het voertuig wordt gebruikt in een race, snelheidstest, rally of wedstrijd of wanneer het voertuig wordt gebruikt met het oog op beloning (taxi of koeriersdienst). Voor schade veroorzaakt wanneer het voertuig bestuurd wordt door een persoon die niet in het bezit mag zijn van een rijbewijs dat geschikt is voor dat voertuig of dat nooit heeft gehad, of die niet als bestuurder in de huurovereenkomst geregistreerd staat. Voor schade veroorzaakt wanneer de bestuurder van het voertuig onder invloed van alcohol of drugs verkeert die zijn bekwaamheid om het voertuig te besturen beïnvloedt. Voor schade veroorzaakt wanneer het voertuig opzettelijk of roekeloos door de huurder gebruikt wordt (b.v. schade veroorzaakt aan deuren/carrosserie van de auto door de wind, schade aan koppeling/versnellingsbak, schade aan het interieur van het voertuig, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door op de motorkap/boot/dak van het voertuig te zitten/staan).

Ontdek Kreta met een huurauto

Autoverhuur op Kreta geeft bezoekers de vrijheid om de verborgen schatten van Kreta op hun gemak te ontdekken. Rental Center Crete biedt betrouwbare en comfortabele voertuigen die reizigers helpen om het eiland Kreta in Griekenland te ontdekken. Van de populaire steden zoals Heraklion, Rethymno en Chania tot de adembenemende stranden van Hersonissos, Seitan Limania, Sissi en Milatos, biedt autoverhuur op Kreta gedetailleerde routebeschrijvingen, lokale tips en veiligheidsrichtlijnen om een soepele en plezierige autorit te garanderen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis