Huurvoorwaarden & Verzekeringen

Op zoek naar het meest omvattende verzekeringspakket?
Uiteraard hebben wij dat voor u!

Gedurende de huurperiode ben je beschermd met onze Premium Verzekering! In het geval van schade of diefstal van de auto ben je niet verplicht om een eventuele schadekosten te betalen, zolang het gebruik van de auto conform de voorwaarden is geweest.
Bij het ophalen van de auto is geen aanbetaling met creditcard vereist en je zal niet worden gevraagd extra te betalen voor aanvullende verzekeringen.

✔ CDW - Volledige verzekering tegen alle schade GEEN EIGEN RISICO De huurder is volledig vrijgesteld van de verantwoordelijkheid voor eventuele schade en hoeft geen eigen risico te betalen.

✔ FDW & WUG - Verzekering Dekking glas-banden-bodem-dakschade GEEN EIGEN RISICO De huurder is volledig vrijgesteld van schade veroorzaakt aan de onderkant van het voertuig, glas schade, schade veroorzaakt door brand, lekke banden, motorschade en hoeft geen eigen risico te betalen. Deze verzekering kan ook worden aangeduid als Super volledige risico verzekering (SCDW), Volledige risico verzekering (FCDW) of wielen, onderkant en glasverzekering (WUG).

✔ TP - Brand en Diefstal verzekering GEEN EIGEN RISICO Deze verzekering tegen diefstal is van toepassing voor de huurder wanneer het gehuurde voertuig is gestolen. De cliënt wordt ontheven van elke verantwoordelijkheid, tenzij de diefstal plaats heeft kunnen vinden door nalatigheid van de huurder. Deze verzekering dekt geen gestolen spullen van de klant, zoals camera's, reistassen of mobiele telefoons. Wordt ook wel aangeduid als TPI.

✔ PL - Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering Onze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt tot €1.000.000 voor personen en maximaal €1.000.000 voor beschadigde objecten. Wordt ook wel aangeduid als PLI.

✔ PAI - Persoonlijke ongevallenverzekering Passagiers zijn verzekert tegen overlijden of lichamelijk letsel tot een maximum van €1.000.000 euro.
De bestuurder is verzekerd voor een bedrag tot maximaal €15.000.

Heeft je nog meer vragen?

Je heb over onze verzekeringen gelezen en onze huurvoorwaarden, maar je heb nog steeds een aantal vragen die je beantwoord wilt hebben? Lees de veel gestelde vragen pagina, daar vindt je antwoord op de meeste vragen die je mogelijk heb. Bovendien kan je ons online contactformulier gebruiken als je ons een bericht wilt sturen.

Huurvoorwaarden

Op zoek naar een all-inclusive aanbieding?
Dan bent je bij ons aan het juiste adres!

Leeftijd De chauffeurs moeten minimaal 21 jaar oud zijn voor auto-categorieën A en B,
23 jaar voor C, C1, D, D1, K, K1, K2 en
25 jaar oud voor de resterende categorieën.

Rijbewijs Bestuurders moeten tenminste 1 jaar beschikken over een geldig rijbewijs.
Nationale rijbewijzen afgegeven in de EU, de VS, het VK, Zwitserland, Australië, Canada, Israël, Rusland en Oekraïne worden geaccepteerd.
Alle andere landen vereisen een internationaal rijbewijs.

Verkeersovertredingen, verkeersboetes en administratieve sancties De huurder is geheel verantwoordelijk voor verkeersboetes en bijgevoegde administratieve sancties ten gevolge van een schending van het Griekse verkeersrecht gedurende de huurperiode. Indien een dergelijke administratieve sanctie niet bekendgemaakt word aan de vennootschap aan het einde van de huurperiode (contract), zal de overtreding ten laste worden gelegd aan de huurder.

Kilometerstand & onbeperkt rijden Wij berekenen geen extra kosten voor gereden kilometers van het gehuurde voertuig.

Belastingen Alle prijzen, aanbiedingen en offertes zijn inclusief 24% Belasting Toegevoegde Waarde (BTW).

Bestuurders Onze prijzen en offertes zijn inclusief één extra bestuurder, naast de hoofdbestuurder. Maximaal vier bestuurders, waaronder de hoofdbestuurder, zijn toegestaan per huurobject. De kosten bedragen 2 euro per dag per bestuurder.

Landelijke pechservice In het geval van een defect of een ongeval welke geen resultaat is van een wettelijke overtreding, zal jouw huurauto binnen 24 uur worden vervangen door eenzelfde soort auto of door een grotere auto.

Auto vervanging in geval van een defect of een ongeval In het geval van een defect of een ongeval, zal jouw huurauto worden vervangen door eenzelfde soort auto of door een grotere auto.

Babyzitje, kinderzitje en stoelverhoging Wij bieden 3 verschillende typen kinderzitjes (babyzitje, kinderzitje, stoelverhoging).
1e babyzitje of 1e stoelverhoging is gratis. Extra zitjes kosten 2 €/dag, te betalen bij aankomst.

Geen extra kosten voor vliegtuig vertragingen Al onze medewerkers zijn te allen tijde op de hoogte van jouw aankomsttijd, zelfs bij last-minute veranderingen in het vluchtschema die zich kunnen voordoen. Ze wachten op jou aankomst om het door jou geboekte voertuig af te leveren.

Moderne en veilige voertuigen Wij kunnen garanderen dat je een veilige, goed onderhouden en goedgekeurde auto tot je beschikking hebt.

Reiniging, service, motorcontrole en snelle aandacht Onze goed opgeleide medewerkers, zowel technici als receptie personeel, zorgen ervoor dat de auto in perfecte staat afgeleverd word.

Routekaart, GPS satellietnavigatie Bij aflevering krijg je een recente kaart van Kreta eiland gratis. Als je behoefte heeft aan meer en een papieren kaart is niet voldoende, dan kunnen wij je een GPS satellietnavigatie systeem (4,3" scherm) met de meest recente kaart van Griekenland, voorzien van Latijnse tekens in 17 talen aanbieden. De kosten zijn €5 per dag.
Vooraf reserveren is verplicht en de minimum huur bedraagt €30.

Brandstofbeleid Optie 1: Hetzelfde als bij levering
De huurder moet er bij inlevering van het voertuig voor zorgen dat het brandstof niveau hetzelfde is als bij levering. Voertuigen geleverd tijdens de nacht (buiten kantooruren), worden geleverd met tenminste een halve tank brandstof. Dit is ruim voldoende om jouw bestemming waar dan ook op het eiland te bereiken. Daarnaast zal onze vertegenwoordiger je graag begeleiden naar het dichtstbijzijnde tankstation.
Optie 2: Ophalen Vol - Terugbrengen Leeg
Bij het ophalen van de huurauto moet je een volle tank brandstof betalen. Bij het terugbrengen kan je de huurauto met een zo leeg mogelijke brandstoftank weer inleveren. Niet verbruikte brandstof wordt namelijk niet vergoed.

Verlies van sleutels De klant is aansprakelijk voor alle kosten die voortvloeien uit verlies of beschadiging van de sleutels en tevens eventuele kosten voor het vervangen van sleutels die in een voertuig zijn opgesloten.

Bandenschade Niet-herstelbare/kapotte banden worden niet gedekt door de verzekering. Als de band te repareren is, kan de klant de band laten repareren. Het bedrijf is verplicht om alle kosten terug te betalen.

GPS navigatiesysteem schade / verlies De klant is aansprakelijk voor verlies of beschadiging van de GPS apparatuur tot een maximum van € 100.

Vertraging bij inlevering Het eerste uur vertraging bij inlevering wordt niet in rekening gebracht zolang ons bedrijf van te voren wordt ingelicht. De volgende 3 uur betaal je €10 per uur. Bij meer dan 4 uur vertraging wordt een extra dag tarief in rekening gebracht.

Boeking annuleren Je kunt je reservering kosteloos annuleren tot 48 uur voor het ophalen van jouw huurauto.

Levering & terugbrengen van voertuigen Wij leveren de auto’s gratis af bij alle bestemmingen / genoemde plaatsen op ons online reserveringssysteem. Levering op andere / niet genoemde locaties is mogelijk tegen een kleine prijs. Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie.
Voor leveringen tussen 22:00 - 07:00 uur wordt een bedrag van €20,- gerekend, te voldoen bij aankomst. Teruggave van het voertuig binnen de openingsuren is gratis.
Belangrijk: Op Luchthaven Heraklion dien je onze locatie te bereiken die 100m naast de luchthaven gevestigd is. Bekijk deze video op Youtube om ons te vinden. Controleer ook de beschrijving van de video die je kunt downloaden op je telefoon of tablet.

Veerdiensten en over de grens met je huurvoertuig Grensoverschrijdende huur is niet toegestaan. De auto's en bestelwagens mogen niet buiten Kreta worden gebruikt. Er mag dus niet met een veerboot naar een ander eiland gereisd worden met de huurauto. Alle verzekeringen vervallen en de huurder is persoonlijk verantwoordelijk voor schade die veroorzaakt word wanneer het voertuig buiten Kreta gebruikt word zonder onze toestemming.

Enkele reis verhuur Alle auto's zijn beschikbaar voor de huur van een enkele reis, op voorwaarde dat deze afspraak wordt gemaakt bij aanvang van de huur en bevestigd word op de huurovereenkomst.

Gebruik van de auto

Alle dekkingen en ontheffingen zijn geldig op voorwaarde dat de huurder heeft voldaan aan alle regels en voorwaarden. De huurder is verplicht om te betalen voor het repareren van de kosten van eventuele schade aan de huurauto, indien de auto niet is gebruikt conform de volgende voorwaarden:
Het voertuig is gebruikt op een ongeoorloofde weg, niet-geasfalteerde weg, onverharde weg of off-road (bijv. Balos). De huurder handelde in strijd met verkeersregels (bijv. verkeersborden, snelheidsbeperkingen, éénrichtingsverkeer). De huurder heeft een ongeval of schade aan het voertuig genegeerd. Het voertuig is gebruikt in een race, snelheidstest, rally of wedstrijd of het voertuig is gebruikt voor commerciële doeleinden (taxi of koeriersdienst). Het voertuig werd bestuurd door een persoon die zijn rijbewijs kwijt is, dan wel nooit een rijbewijs heeft gehad dat geschikt is voor het voertuig of geen geregistreerde bestuurder is in deze overeenkomst. De bestuurder van het voertuig was onder invloed van alcohol of drugs, die zijn vermogen om het voertuig te besturen hebben beïnvloed. Het voertuig is gebruikt buiten de huurtermijn of de overeengekomen verlenging van die termijn. Het voertuig is opzettelijk of roekeloos beschadigd door de huurder (denk aan: het doorbranden van een koppeling, zitten/staan op de motorkap/behuizing/dak van het voertuig, schade aan het interieur van het voertuig).