Rental Center Crete Large Hero

Theseus, Zeus, Minos, Cronus: De beroemdste mythen van Kreta

June 22, 2022
Mythen van Kreta

Kreta staat in het hart van de Griekse mythologie. Enkele van de beroemdste verhaallijnen uit de Griekse mythologie hebben rechtstreeks betrekking op Kreta, waaronder het hoofd van de Olympische goden - Zeus.

Lees verder


Basis en Geschiedenis van de Griekse Taal

June 15, 2022
Basis en geschiedenis van de Griekse taal

Wij hebben allemaal wel gehoord van de historische invloed van Griekenland: de prachtige Griekse mythologie, de klassieke Griekse literatuur, de Griekse filosofen, en hun invloed op de moderne tijd. Maar hebt u zich ooit afgevraagd hoe deze verhalen door de geschiedenis naar de tegenwoordige tijd zijn gereisd? Hoe kunnen wij tegenwoordig de klassieke Griekse literatuur lezen die oorspronkelijk in de v. Chr. geschreven is?

Zoals wij het kennen, moet de menselijke geschiedenis de taal danken als het ultieme middel om kennis te bewaren en door te geven. Maar niet elke taal heeft het vermogen om millennia te overleven.

Lees verder


Skaleta Kreta: Lees alles wat u over Skaleta moet weten voordat u het bezoekt!

June 8, 2022
Skaleta Crete

In de streek van Rethymno, op Kreta, vindt u verschillende toeristische plekjes, waardoor u het eiland minstens één keer in uw leven zult willen bezoeken. Er is echter één plaats in het bijzonder waar u nooit meer weg zult willen, en dat is Skaleta. Als rustige stranden, adembenemende zonsondergangen, en charmante traditionele architectuur zijn wat u zoekt, dan moet Skaleta de plaats zijn om te bezoeken. Lees hieronder alles wat u over Skaleta moet weten.

Lees verder


Imbros-kloof - Beleef een wandelavontuur in de Imbros-kloof

June 1, 2022
Imbros-kloof Kreta

Kreta is een adembenemend eiland in de Middellandse Zee, met berglandschappen, ongerepte stranden, fascinerende wilde dieren, en weelderige landschappen. Het kristalblauwe water van de Libische Zee omhelst de kusten en kabbelt tegen de Witte Bergen, wat een surrealistisch schouwspel oplevert.

Lees verder


Sitia Luchthaven: Een gids voor de Vitsentzos Kornaros Luchthaven van Sitia (JSH)

May 25, 2022
Sitia Luchthavengids

Sitia ligt in het uiterste oosten van de noordkust van Kreta, in de Lasithi provincie. De kleine stad heeft een internationale luchthaven, die in het hoogseizoen veel chartervluchten uit allerlei Europese steden verzorgt. De luchthaven Sitia wordt ook bediend door Aegeanair, met regelmatige verbindingen naar de luchthaven Eleftherios Venizelos van Athene, en vanuit hun gemakkelijke verbindingen door heel Griekenland en de hele wereld.

Lees verder


Dia Eiland - Alles wat u moet weten over Dia Eiland bij Kreta

May 18, 2022
Dia-eiland Kreta

Dia Island is een klein eiland - slechts 5 km lang en 3 km breed - op slechts 6 zeemijlen van Heraklion, de hoofdstad van Kreta, in het centrum van de noordkust van het eiland. Door zijn petite grootte kan het gemakkelijk op een dagtocht worden afgelegd. Zowel liefhebbers van geschiedenis als van natuurschoon zullen dit een fascinerende dagtochtbestemming vinden.

Lees verder


Gavalochori Kreta - Ontdek het dorp Gavalochori in Apokoronas Chania

May 11, 2022
Gavalochori Kreta

Gavalochori ligt op de rotsachtige Kape Drapanos in het Apokoronas gebied. Gelegen aan de smalle straatjes van het dorp Gavalochori, draagt de volksarchitectuur een klassieke Griekse charme uit. De plaatselijke bevolking verbouwt, zoals de meeste dorpen op Kreta, haar producten. Daarom vindt u in Gavalochori een ontegenzeggelijk rijke reserve aan kruiden, amandelen, olijven, en vijgen.

Lees verder


Kamilari Kreta - Het mooiste dorp van Zuid-Kreta bij het Matala strand

May 4, 2022
Kamilari Kreta

Als u uw geest wilt verkwikken en uw zinnen tot rust wilt brengen, zijn er maar weinig plaatsen in de wereld zo mooi en sereen als de eilanddorpen van Kreta - elk een stukje oostelijk mediterraan paradijs.

Boven op de heuvels van Ovgora, Alevrota, en Goulas ligt het traditionele dorp Kamilari. Het is een van de beste kleine dorpjes van Zuid-Kreta, dat wordt onderbroken door schilderachtige baaien, stranden, en weelderige routes.

Lees verder


Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis