Arkadi Klooster: Geschiedenis, Wandelen, Toerisme en Autoverhuur

27 september 2023
Arkadi Klooster

Het Klooster van Arkadi is een oosters-orthodox klooster gelegen in het zuidoosten van Rethymnon op het eiland Kreta, Griekenland. Het klooster speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de Kretenzische weerstand tegen het Ottomaanse bewind tijdens de Kretenzische opstand van 1866. Het werd een nationaal heiligdom ter ere van het Kretenzische verzet. Volgens overlevering werd het Klooster van Arkadi vermoedelijk gesticht door een monnik genaamd Arcadius. Het klooster ligt op een rechthoekig, weelderig plateau aan de noordwestelijke zijde van de berg Ida. Het plateau is omringd door heuvels en aan de westkant stopt het plateau plotseling en valt het in kloven. De plaats waar het klooster zich bevindt, werd voor het eerst ontwikkeld in de oudheid. Wat het aantrekkelijk maakt, is de aanwezigheid van de berg Ida, die bij de Grieken bekend staat als de kindertijdshome van Zeus. Het interieur van het Klooster van Arkadi lijkt op een vesting en heeft een totale oppervlakte van 5200 m2. Het eiland Kreta staat bekend om zijn beste historische toeristische plekken in Griekenland, en een daarvan is het Klooster van Arkadi.

Lees verder


Preveli Klooster Kreta: Geschiedenis, Wandelen, Tour en Autohuur

20 september 2023 • bijgewerkt op 27 september 2023
Preveli Klooster

Het Preveli-klooster is gelegen op de rotsachtige heuvels van de Preveli-kloof, aan de zuidelijke kant van de prefectuur Rethymnon, Kreta. Het bestaat uit twee kloosters, het Lagere of Kato Preveli en het Bovenste of Pisso Klooster van Agios Ioannis Theologos, ongeveer 3 km verwijderd van Kato Preveli, dat is gewijd aan Sint Jan de Doper. Kato Preveli is een gebruikelijk orthodox klooster met de kerk van Sint Jan de Doper in het centrum. De monniken brengen hier de meeste tijd door, in plaats van in Pisso Preveli. Tijdens de strijd van de Kretenzers voor vrijheid diende het klooster van Preveli als schuilplaats voor soldaten en opstandelingen. De monniken van het klooster hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Kreta, door onderdak te bieden aan de Kretenzische soldaten, ondanks het feit dat ze daarmee hun leven in gevaar brachten. Tegenwoordig is het klooster open voor het publiek en biedt het een prachtig uitzicht op de bergachtige natuur van Kreta. De rijke historische waarde van het Preveli-klooster maakt het een interessante plek om te bezoeken. Toeristen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van het oude Grieks zullen genieten van een rondleiding door het Preveli-klooster. De meeste toeristische plekken op Kreta zijn te bereiken via wandelpaden. Het is een manier om het eiland te verkennen terwijl je geniet van het avontuur en de gezondheidsvoordelen van wandelen. Er zijn beschikbare wandelroutes voor bezoekers die van avontuur houden. Als men niet avontuurlijk is ingesteld, is het gebruikelijk om te kiezen voor de openbare bus die in het gebied rondrijdt. Toeristen moeten zich bewust zijn van het tijdschema dat de bussen volgen.

Lees verder


Preveli Beach: Een Uniek Strand met een Weelderig Palmbos

13 september 2023 • bijgewerkt op 20 september 2023
Preveli beach

Preveli Beach is gelegen op 35 kilometer ten zuiden van Rethymno en 10 kilometer ten oosten van Plakias. Preveli Beach is een van de mooiste stranden van Kreta en een van de moeilijkst bereikbare. Preveli Beach, algemeen bekend als Palm Beach, bevindt zich aan de zuidkant van Kreta. Het is een prachtige halvemaanvormige zandstrand met helder turquoise blauw water. Kreta biedt in het algemeen tal van toeristische attracties, waaronder prachtige stranden die toegankelijk zijn voor toeristen. Toerisme is zeer prominent op Preveli Beach. Er zijn veel dingen te ontdekken op het unieke strand van Preveli, met een weelderig palmbos. Volgens de uitzonderlijke beoordelingen van toeristen op Preveli Beach, heeft het ongelooflijk helder water en een schone omgeving die ontspannend aanvoelt. Toeristen verblijven in nabijgelegen hotels zoals Villa Palm River, Plakias Cretan Resorts en Ammoudi Hotel. De beste tijd voor toeristen om Preveli Beach te bezoeken is van juli tot september. Echter, de piek van het toeristenseizoen is van juli tot augustus.

Lees verder


Balos Beach Gids: Turquoise Wateren in Kreta

6 september 2023
Balos Beach

Balos Beach is een van de mooiste stranden in Kreta. Beroemd om zijn turquoise wateren, wordt Balos Beach beschouwd als een van de meest iconische bezienswaardigheden in Griekenland. Balos Beach is eigenlijk een lagune gelegen aan de noordwestelijke kant van Chania op het eiland Kreta, in de regio Kissamos. Een van de meest gefotografeerde stranden in heel Kreta, straalt Balos Beach echt een unieke schoonheid uit. Naast het schilderachtige uitzicht zijn Balos Beach en het omringende gebied de thuisbasis van verschillende planten en bloemen. Veel van deze natuurlijke wonderen zijn endemisch voor het gebied. Er zijn veel interessante vogels om te spotten in het gebied, zoals de Eleonora-valken en lammergieren. Het hele gebied is een beschermd Natura 2000-gebied. Balos Beach heeft ondiep water, ideaal voor kleine kinderen. Het zand is meestal zacht en het onderste deel van het strand is behoorlijk modderig, wat soms een onaangename geur veroorzaakt, vooral bij laag tij. Het strand ligt aan de voet van de Platiskinos-bergen. Balos Beach wordt aan de verre zijde beschermd door een rotsachtig rif, vandaar dat het water altijd kalm is. Ondanks de afgelegen ligging kunnen bezoekers de charme van Balos Beach niet weerstaan. Balos Beach heeft een mild, droog en warm zomerseizoen. De warmste maand heeft een gemiddelde temperatuur van meer dan 22 graden Celsius. Gedurende die maanden daalt de watertemperatuur van Balos Beach niet onder de 20 °C en is het geschikt om lekker te zwemmen.

Lees verder


Plakias Kreta: Adembenemed Strand op Kreta

30 augustus 2023
Plakias beach

Plakias Beach ligt 40 kilometer ten zuiden van de stad Rethymno. Hotels bevinden zich in de buurt van het strand. Het strand staat bekend als een vredige vakantieplek met een charmant stadje. Het is perfect om te zwemmen en te snorkelen vanwege het heldere water. Er zijn verschillende rondleidingen die Plakias Beach aandoen. De regio biedt schilderachtige bergen die je kunt verkennen tijdens een dagtour, inclusief historische hoogtepunten. Stopplaatsen zijn onder andere de Sint-Antoniuskloof (Gorge of Patsos), de Kourtaliotikokloof, de botanische tuin van Spili en het prachtige Plakias Beach. Het is het minst bezochte gebied van Kreta, waardoor het een geweldige plek is om rust en vrede te vinden na het reizen. Je hebt de mogelijkheid om een tour te nemen voor een privé-uitje naar het zuiden van Rethymno. In de regio Plakias zijn er 2 uur durende wandelroutes die perfect zijn voor avontuurlijke mensen die graag onder de Kretenzische zon lopen om het minder drukke deel van het eiland te verkennen. Steek de Libische Zee over en kies het strand om in het blauwe water te duiken.

Lees verder


Elafonisi: Gids van het rozenstrand op Kreta

23 augustus 2023
Elafonissi Beach

Elafonisi Beach is een prachtig strand gelegen aan de zuidwestkust van Kreta, in de regio van het district Chania. Het ligt ongeveer 74 km van Chania. Elafonisi Beach is een wit zandstrand met onberispelijk helder water. Het is meerdere keren verkozen tot een van de beste stranden ter wereld. Wat Elafonisi onderscheidt van de andere stranden op Kreta, is het prachtige roze zand. De meeste delen zijn roze, maar op andere plekken is het zand wit. Het gebied rondom Elafonisi Beach behoort tot de Natura 2000-beschermde gebieden. Elafonisi Beach herbergt tal van inheemse planten en bedreigde dieren, waaronder de onechte karetschildpadden. Deze schildpadden bezoeken het strand elk jaar om hun eieren te leggen. Elafonisi Beach heeft een charme waar toeristen niet aan kunnen weerstaan. Net als de rest van Kreta is het klimaat in Elafonisi altijd warm en ideaal voor een dagje strand. Er zijn basisvoorzieningen op het strand, voldoende voor een comfortabel verblijf. Er zijn bars die verfrissingen verkopen en een enkele taverne die snacks serveert. Hoge gebouwen zul je niet in de buurt van Elafonisi Beach zien. Er zijn verschillende villa's en hotels in de buurt van Elafonisi Beach om te verblijven. Er zijn echter geen luxe hotels of resorts beschikbaar in het gebied. Alleen de basisvoorzieningen zoals mini-markten en restaurants zijn beschikbaar.

Lees verder


Falasarna: Het Beste en Exotische Strand op Kreta

16 augustus 2023
Falassarna beach

Falasarna ligt 59 kilometer ten westen van Chania en 12 kilometer ten westen van Kissamos. Het is slechts 15 minuten rijden vanaf het kustdorp Kolymbari. Falasarna is nu een van de meest bekende bestemmingen in Kreta, zowel vanwege zijn stranden als vanwege zijn ecologische interesse. Falasarna Beach is een exotisch strandparadijs dat bekend staat als een van de beste stranden in Europa. Bovendien is het strand meerdere keren bekroond als het beste strand en is het verkozen tot een van de 10 beste stranden in Europa. Daarnaast heeft het Falasarna Beach een tropische sfeer, prachtig turquoise water en een zanderig gebied. Bovendien is het gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit Chania, aangezien er een goede weg naar het strand leidt. Falasarna Beach heeft goede faciliteiten, waaronder douches, kleedruimtes, tavernes en een watersportcentrum. Volgens de uitzonderlijke beoordelingen van toeristen bij Falasarna Beach heeft het ongelooflijk helder water met een schoon gebied dat als een paradijs aanvoelt. Toeristen verblijven in nabijgelegen hotels zoals Panorama Hotel, Aphrodite Hotel en het Kavousi Resort. De beste tijd voor toeristen om Falasarna Beach te bezoeken is september vanwege de rustige en warme zeetemperaturen. Falasarna Beach heeft geen gezondheidsprotocollen voor toeristen en lokale bewoners om te volgen.

Lees verder


De 10 beste stranden van Kreta van Rethymno tot Chania

9 augustus 2023
Stranden van Kreta van Rethymno tot Chania

Kreta biedt veel toeristische attracties, waaronder de prachtige stranden die toegankelijk zijn voor toeristen. Zowel Rethymno als Chania staan bekend om hun prachtige stranden met betoverende uitzichten. Rethymno is een mooie en ontspannende plek om te bezoeken. De stranden in Rethymno hebben goudkleurig zand en diep, schoon water dat goed onderhouden wordt en gunstig gelegen is bij de faciliteiten van de stad. Terwijl er in Chania ook veel stranden zijn met turquoise kristalhelder water om in te duiken en wit zand. Ontspannende wateren en hemelse zonsondergangen kunnen worden ervaren op hun stranden die iedereen verliefd zal maken op haar schoonheid.

Lees verder


15 Tips voor het Kiezen van de Perfecte Huurauto op Kreta

2 augustus 2023
De Juiste Huurauto Kiezen Voor op Kreta

Als toerist die zich voorbereidt op een vakantie naar Kreta in Griekenland, heeft de keuze voor de juiste autoverhuur op Kreta een aanzienlijke impact op de kwaliteit van hun tijd daar. Het is noodzakelijk om een ​​auto te kiezen die niet alleen comfortabel is, maar ook brandstofefficiënt gezien de vele kronkelende wegen en steile heuvels op Kreta. Houd rekening met de vereisten, het aantal mensen dat meereist, het beschikbare budget en het terrein waarop men zal rijden bij het selecteren van het voertuig om te huren op Kreta. SUV's zoals de Hyundai Tucson en Nissan Qashqai zijn geschikt voor reizen op moeilijker terrein, terwijl compacte voertuigen zoals de Fiat Panda en de Hyundai i10 perfect zijn voor het rijden in de stad en op smallere wegen. Overweeg het huren van een minibusje als iemand op reis gaat met een grote groep mensen of als ze veel bagage hebben. Het is dus cruciaal om een ​​auto te huren die duurzaam is, aan de behoeften voldoet en niet boven de budgetlimieten uitkomt.

Lees verder


10 Beste Kretenzische Kloven Die Je Gezien Moet Hebben

26 juli 2023
Beste Kretenzische Kloven

Kreta is het grootste en meest bevolkte eiland van Griekenland. Het staat op de 88e plaats van grootste eilanden ter wereld. Kreta herbergt het grootste aantal kloven in Griekenland. Al jarenlang is wandelen een toeristische attractie op Kreta. Steeds meer toeristen, voornamelijk uit Duitstalige landen, komen om te wandelen. De meeste wandelingen in de Kretenzische kloven beginnen in de bergen en eindigen aan zee. Sommige kloven vereisen bergbeklimmingsuitrusting om te beklimmen. Andere kloven zijn toegankelijk via gemakkelijke paden die slechts een paar uur duren. Het nationale park Samariakloof is een van de meest prominente kloven op Kreta. Het is sinds 1962 het nationale park van Griekenland. De meeste wandelaars zullen het nationale park Samariakloof geweldig vinden omdat het veel wandelpaden biedt met majestueuze uitzichten. Het nationale park Samariakloof kan worden beschouwd als een budgetvriendelijke kloof op Kreta. De Topolia-kloof, in het binnenland van Kissamos, biedt een indrukwekkend landschap. De Topolia-kloof staat bij de lokale bevolking bekend als de "Kloof van Grotten", vanwege de vele grotten die langs de route te vinden zijn. Volgens lokale tradities herbergde de Topolia-kloof feeën en de magische Minoïsche godin Vritomartis. De Ha-kloof bevindt zich aan de westkant van de Thrypti-bergen, in de buurt van Vasiliki en het kleine dorpje Monastiraki. De kloof is zeer smal en de wanden rijzen honderden meters omhoog. Het gebied binnen de Ha-kloof is een belangrijk leefgebied voor wilde dieren. Kreta heeft de beste kloven die elke toerist moet bezoeken.

Lees verder


12 Meest Populaire Archeologische Musea op Kreta

19 juli 2023
Archeologische musea in Kreta

Musea zijn instellingen die kunst, artefacten en beeldhouwwerken bewaren en openstellen voor het publiek. Ze omvatten verschillende soorten, zoals archeologische, kunst-, encyclopedische, historische en militaire musea. Archeologische musea tonen archeologische artefacten, zoals kleding, gereedschap, wapens en aardewerk. Deze draagbare overblijfselen dienen als tastbare herinneringen aan hoe onze voorouders ooit leefden, en ze bieden inzicht in uitvindingen en bloeiperiodes uit het verleden. Kreta is een wereldberoemde bestemming met talloze archeologische musea. Als het grootste eiland van Griekenland herbergt Kreta oude ruïnes en archeologische vindplaatsen die ons een fascinerend kijkje geven in de geschiedenis.

Lees verder


24 Top evenementen en festivals op Kreta die je niet mag missen

12 juli 2023 • bijgewerkt op 19 juli 2023
Evenementen en Festivals op Kreta

Een vakantie op Kreta is gegarandeerd een feest. Naast prachtige stranden, oude paleizen, historische plaatsen en een vriendelijke bevolking, zijn er op Kreta verschillende leuke evenementen die je minstens één keer in je leven moet meemaken. Veel mensen uit de hele wereld reizen af om aan deze evenementen deel te nemen, wat bewijst hoe populair en belangrijk ze zijn.

Lees verder


Kretenzische Raki - Tsikoudia: Feiten, Oorsprong, Distillatie en Rakokazano

5 juli 2023
Kretenzische Raki - Tsikoudia

Kreta, gelegen in het zuiden van het Griekse vasteland, is het grootste eiland van het land. Kreta is niet alleen beroemd om zijn diversiteit en rijke duizendjarige geschiedenis als bakermat van de westerse beschaving, want veel van zijn welvarende tradities liggen in de verscheidenheid aan beschikbare levensmiddelen. Eén zo'n product is Raki, een door druiven gedistilleerde drank die dient als thuiskomst voor gasten om hen op hun gemak te stellen en zich vrolijk te laten lachen. Het is een waar spektakel van Kretenzische gemoedelijkheid.

Lees verder


Kretenzische wijnen, Wijnhuizen op Kreta & Wijnroutes

28 juni 2023 • bijgewerkt op 5 juli 2023
Kretenzische wijnen en wijnhuizen

Ben je van plan de wereld van Kreta te verkennen? Neem deze uitgebreide gids door om een duidelijk beeld te krijgen van de schoonheid van Kreta. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, prachtige historische plaatsen, vriendelijke mensen en verrukkelijk eten, maar dat overschaduwt vaak zijn erfgoed als een van de oudste wijnbouwgebieden ter wereld. Al 4000 jaar geleden produceerden de Minoanen, de eerste Europese beschaving, wijn uit Vitis vinifera wijnstokken. Sindsdien is er veel veranderd; daarom weten maar weinig mensen dat Kreta zelfs wijn produceert.

Lees verder


Alles over Daratso (Kato Daratso) op West-Kreta

21 juni 2023
Daratso

Het voornaamste adres van het dorp Dаrаtso is Kаtо Dаrаtso (voorheen Lоwеr Dаrаtso). Het ligt in het westelijke deel van Chania, op minder dan 4 kilometer van het centrum. Een van de grootste trekpleisters van Kato Daratso zijn de prachtige stranden, met veel ruimte om te zonnen, te zwemmen en watersporten te beoefenen.

Lees verder


Stalos Strand: Een badplaats dichtbij Chania

14 juni 2023 • bijgewerkt op 21 juni 2023
Strand Stalos

Dorpen op Kreta zijn altijd een van de vele redenen geweest waarom het eiland zo'n populaire toeristische bestemming is. Een kustdorp in het bijzonder, dat zeker een bezoek waard is, is Stalos. Stalos is genoemd achter Talos, het bronzen monster dat drie keer per dag rond Kreta cirkelde en het beschermde tegen aanvallers, volgens een Kretenzische traditie.

Lees verder


Alles over Tavronitis in West-Kreta

7 juni 2023 • bijgewerkt op 14 juni 2023
Tavronitis

Het dorp Tavronitis ligt bij de monding van de rivier Tavronitis, die in de zomer droog staat. Het ligt tussen de prachtige kustlijn en de Witte Bergen van Kreta ("Lefka Ori"). De schoonheid en de natuur van het schiereiland Rodopou zijn adembenemend mooi en kunnen vanuit het dorp gezien worden. In het dorp zijn traditionele cafés en pubs, bakkers, minimarkten en een gezondheidskliniek te vinden. Olijfgaarden, wineries, en sinaasappelbomen in overvloed rond Tavronitis, Chania. 

Lees verder


Kalyves Kreta: Een pittoresk kustplaatsje op Kreta

31 mei 2023
Kalyves

Iedereen heeft een pauze nodig van de stress van alledag. Sommigen gaan graag naar het strand, terwijl anderen graag dorpen verkennen. Maar wat je voorkeur ook is, het dorp Kalyves (of Kalives) in het noordwesten van Kreta is zeker een bezoek waard. 

Lees verder


15 Activiteiten op Kreta: Dingen om te doen in Kreta

24 mei 2023 • bijgewerkt op 2 augustus 2023
Activiteiten Kreta

Activiteiten in Kreta zijn dingen die een bezoeker, toerist of plaatselijke bewoner kan doen of beleven tijdens zijn verblijf in Kreta. Kreta ligt bijna 160 kilometer ten zuiden van het Griekse vasteland en ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Anatolië. Kreta is het beroemdste en zuidelijkste eiland van Griekenland, met name aan de Egeïsche en Libische Zee. Het staat bekend als een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Er zijn 15 activiteiten te doen op het eiland Kreta, waaronder wandelen, fietsen, paardrijden, rotsklimmen, canyoning, raften, vogels kijken, zeilen, speleologie, sporttoerisme, luchtsporten, sneeuwsporten, off-road verkennen, oude steden verkennen en archeologische musea en plaatsen bezoeken. Er zijn talloze tours beschikbaar op Kreta, zoals dag- en nachttours. Het is echter aanbevolen om ten minste vijf dagen te blijven en Kreta te verkennen. Er zijn beschikbare tours te boeken met een reis naar verschillende sites op Kreta. Het openbaar vervoer is echter niet het beste op het eiland, en het is noodzakelijk om een vervoermiddel te hebben om te reizen en te genieten van alle sites, stranden, steden en Kreta Activiteiten. Een auto huren is de ideale en beste manier om op Kreta rond te rijden. Het voordeel van Autohuur op Kreta is dat het vrijheid en flexibiliteit geeft om te reizen, vooral over hoe, wanneer of waar je delen van het land kunt bezoeken, zelfs die moeilijk en ver te bereiken zijn. Bovendien heeft Kreta een gematigd mediterraan klimaat, zoals milde en regenachtige winters; en hete en droge zomers. De beste tijd om Kreta te bezoeken is tussen juni en september. Juli is de warmste en droogste maand op Kreta, met een maximum van 32 graden Celsius en een gemiddeld dieptepunt van 22 graden Celsius. De koudste en natste maand is januari, met een maximum van 14 graden Celsius en een gemiddeld dieptepunt van 7 graden Celsius.

Lees verder


11 Beroemde Gerechten om te proberen in Kreta

17 mei 2023 • bijgewerkt op 5 juli 2023
Beroemd eten op Kreta

Kreta, het grootste en meest dichtbevolkte eiland van Griekenland, is wereldberoemd om zijn prachtige stranden, oude ruïnes en bruisende steden. Het eiland is de perfecte bestemming voor avonturiers die op zoek zijn naar verschillende ervaringen en culinaire hoogstandjes. De Kretenzische keuken is een van 's werelds oudste en meest heerlijke culinaire tradities en biedt een onderscheidende en unieke smaakervaring. Hoewel het vergelijkbaar is met de Griekse keuken, heeft het zijn eigen kenmerkende en verrukkelijke smaken en ingrediënten. De gerechten zijn gebaseerd op lokale producten en eenvoudige bereidingswijzen, zoals verse vis, Kretenzische olijfolie, bergkruiden en -groenten, bloembollen, karakteristieke kazen, raki en nog veel meer. Het ruige en bergachtige landschap van Kreta, samen met de sterke traditionele cultuur, onderscheidt het van het vasteland van Griekenland. De Kretenzische keuken is zowel in Griekenland als daarbuiten bekend vanwege de unieke smaken en ingrediënten. 

Lees verder


Oudste en beste tavernes op Kreta

10 mei 2023 • bijgewerkt op 17 mei 2023
Oudste tavernes op Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en ligt in het zuiden van de Egeïsche Zee. Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de schitterende historische bezienswaardigheden, adembenemende landschappen, architectuur, witte zandstranden en heerlijke keuken. Daarnaast staat Kreta bekend om zijn Venetiaanse villa's, musea en bergen. Hoewel de belangrijkste toeristische hotspots in de steden druk kunnen zijn, kunnen reizigers genieten van een ontspannen ervaring door te genieten van een heerlijke maaltijd en drankjes in verschillende tavernes.

Lees verder


10 beste restaurants op Kreta en waar ze bekend om staan

3 mei 2023 • bijgewerkt op 5 juli 2023
Beste restaurants op Kreta

Als je op zoek bent naar een bestemming met prachtige stranden, oude ruïnes en drukke steden, dan is Kreta een perfect eiland voor jou. Het is het grootste en meest bevolkte eiland van Griekenland en biedt verschillende soorten avonturen en attracties om van te genieten, evenals heerlijke gerechten in de vele restaurants van Kreta. Het weer op Kreta is over het algemeen mild en er zijn geen extreme weersomstandigheden, waardoor het ideaal is om te bezoeken. De beste tijd voor zonaanbidders om Kreta te bezoeken is tussen mei en september. Lees verder


Beste Kretenzische & Griekse Recepten Kookboeken

26 april 2023 • bijgewerkt op 17 mei 2023
Kretenzische Recepten Boek

Als je ooit het eiland Kreta of een andere regio in Griekenland hebt bezocht, ben je vast en zeker het lekkerste eten tegengekomen dat je ooit hebt geproefd. De keuken is een unieke mix van gezonde mediterrane ingrediënten met kruiden die het eten een ongelooflijke smaak geven. Griekse gerechten kunnen, anders dan andere gerechten, gezond en lekker tegelijk zijn. Veel mensen die Griekenland bezoeken, vooral Kreta, maken kennis met een grote verscheidenheid aan Griekse gerechten, waardoor ze terug willen komen voor meer. Van de traditionele Griekse salade tot Moussaka, er zijn genoeg recepten om te proberen.

Lees verder


Is Kreta homovriendelijk? Ontdek de LGBTQ houding van Kreta!

18 april 2023 • bijgewerkt op 5 juli 2023
Is Kreta Homovriendelijk

Wanneer het gaat om vakanties voor homo's in Griekenland, is het eerste eiland waar je aan denkt misschien Athene of Mykonos, maar heb je overwogen om je vakantie voor homo's door te brengen op Kreta? Kreta is een van de populairste eilanden van Griekenland, en ook al is het niet bekend binnen de homogemeenschap, het is zeker een bezoek waard. Natuurlijk is de beste tijd om het eiland te bezoeken de zomer in combinatie met autohuur op Kreta. Kreta wordt in de zomer letterlijk overspoeld met mensen uit de hele wereld. Dit geeft je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken van over de hele wereld.

Lees verder


Solo reizen in Kreta: Is het veilig om alleen te reizen in Kreta?

12 april 2023 • bijgewerkt op 13 juli 2023
Solo reizen in Kreta

Tegenwoordig is soloreizen steeds populairder geworden. Soul searching, zoeken naar avontuur, of gewoon nieuwsgierigheid zijn allemaal redenen waarom mensen alleen willen reizen. Een van de grootste beslissingen die je moet maken voor je de stap zet, is het kiezen van een bestemming. Veel plaatsen zijn nog steeds niet erg toegankelijk voor soloreizigers, maar gelukkig zijn er een paar uitzonderingen.

Lees verder


Grieks streetfood: waar kun je op Kreta heerlijk souvlaki eten?

5 april 2023 • bijgewerkt op 10 mei 2023
Souvlaki op Kreta

Zelfs als je in je eigen land bekend bent met de heerlijke 'gyros' (het is een terecht populair Grieks exportproduct!), moet je om het echte gerecht te proeven naar Griekenland komen. We hebben een lijstje samengesteld met alles wat je moet weten over dit populaire Griekse streetfood en waar je natuurlijk de beste souvlaki op Kreta kunt eten.

Lees verder


Het klooster van St. George Selinari: een vredig klooster in Oost-Kreta

29 maart 2023 • bijgewerkt op 30 maart 2023
Klooster Selinari op Kreta

Het bezoeken van kloosters op Kreta is altijd een favoriet bezigheid geweest van zowel toeristen als de plaatselijke bevolking. Niet alleen bieden deze religieuze plaatsen een prachtige architectuur en een adembenemend uitzicht, maar ze geven ook een kijkje in een rijke geschiedenis en cultuur die uniek is voor Griekenland. Als je op zoek bent naar een interessant klooster om te bezoeken tijdens je verblijf op Kreta, dan is Selinari zeker het overwegen waard. Dit historische klooster ligt in de stad Sissi en is één van de populairste bezienswaardigheden in de omgeving. 

Lees verder


Verken Stavros strand, noordelijk Akrotiri schiereiland

22 maart 2023 • bijgewerkt op 21 juni 2023
Stavros-strand Kreta

Als je graag stranden verkent en een nieuwe aan je lijstje wilt toevoegen, is het strand van Stavros zeker de moeite waard. heeft fijn goudkleurig zand, helder turquoise water en een schitterende omgeving. Geen wonder dat het één van de populairste bestemmingen op Kreta is.

Je zult versteld staan van de natuurlijke schoonheid van deze plek, die je de perfecte achtergrond biedt voor een ontspannende dag aan zee. Lees hieronder verder voor meer informatie over het strand van Stavros.!

Lees verder


Ontdek Kolokytha Strand in Elounda - Een afgelegen paradijs

15 maart 2023 • bijgewerkt op 18 april 2023
Het strand van Kolokytha - Elounda - Kreta

Elounda is een regio vol prachtige stranden en één die er in het bijzonder uitspringt is het strand van Kolokytha. Als je graag eens iets anders doet, dan is een bezoek aan dit strand een goede keuze. Het biedt prachtige uitzichten, privacy en verfrissend kristalhelder water, waardoor het perfect is voor gezinnen, geliefden en vrienden.

Lees verder


Kaloi Limenes: de grootste badplaats in het Asterousia-gebergte

8 maart 2023 • bijgewerkt op 12 april 2023
Kaloi Limenes Kreta

Stranden zijn altijd al plaatsen geweest waar mensen wat ontspanning en plezier kunnen beleven. Kaloi Limenes is één van die stranden die precies dat te bieden heeft. Het heeft een prachtig landschap en veel activiteiten waar je van kunt genieten. Met zijn turquoise water en witte zand is dit strand zeker een aanrader.

Lees verder


Kommos Strand: rustig naaktstrand in Zuid-Kreta

1 maart 2023 • bijgewerkt op 9 mei 2023
Kommos Kreta

De regio Heraklion staat niet alleen bekend om zijn historische ruïnes, verbazingwekkende archeologische vindplaatsen en indrukwekkende monumenten. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste stranden, die Kreta te bieden heeft. Een populair strand, dat het vermelden waard is, is Kommos. Deze geliefde maar afgelegen plek is favoriet bij de plaatselijke bevolking en bij toeristen vanwege de vriendelijke sfeer waarin het naturisma kan worden beoefend. Maar om zo'n strand ten volle te kunnen ervaren, moet je wel wat meer weten over de ligging en het aanbod.

Lees verder


Kritsa is een pittoresk en authentiek dorpje in Oost-Kreta

22 februari 2023 • bijgewerkt op 16 maart 2023
Kritsa Kreta

Kritsa, amfitheatrisch gelegen op een rotsklif, is één van de mooiste dorpen van Kreta. De inwoners van Kritsa houden de historische Kretenzer gebruiken en tradities in ere. Kritsa wordt beschouwd als één van de belangrijkste centra van de Kretenzische volks- en weefkunst. Als je van plan bent om Kritsa te bezoeken, zijn hier enkele essentiële dingen die je beslist moet weten

Lees verder


Spili Kreta - een schilderachtig dorpje met een geweldige fontein

15 februari 2023 • bijgewerkt op 20 februari 2023
Alles over Spili op Kreta

Het verkennen van dorpjes is voor reizigers altijd een favoriete bezigheid geweest en dat is niet voor niets - elk dorpje heeft zijn eigen unieke cultuur en charme. Als je de dorpen van Spili wilt verkennen, dan ben je hier aan het juiste adres. Spili staat bekend om zijn schaduwrijke hoogvlakten en stromende rivieren, die een welkome onderbreking van de hitte bieden. De 'kefalovrissi' of leeuwenfontein, die bestaat uit een reeks leeuwenkoppen waaruit heerlijk koel bronwater stroomt, is het middelpunt en de attractie van het dorp.

Lees verder


Kalamaki Kreta: een klein kustplaatsje ten zuiden van Heraklion

8 februari 2023 • bijgewerkt op 9 mei 2023
Kalamaki Kreta

Kalamaki is een prachtige badplaats in de prefectuur Heraklion. Het gebied heeft helder, blauw water, prachtige stranden en lekkere restaurantjes. Of je nu met het gezin of met vrienden reist, Kalamaki is de perfecte plek om je te ontspannen en te genieten. Hier zijn een paar dingen die je over Kalamakizou moeten weten.

Lees verder


Kokkino Chorio "Rood dorp": Een klein dorpje in Apokoronas, Chania

1 februari 2023 • bijgewerkt op 13 juli 2023
Kokkino Chorio op Kreta

Dorpjes op Kreta zijn altijd schilderachtig, maar Kokkino Chorio is dat in het bijzonder. Als je graag buiten bent, is dit echt iets voor jou. Het dorp wordt omringd door heuvels en bergen en de uitzichten zijn gewoonweg prachtig. Of je nu een dagje naar het strand wilt of gewoon het platteland wilt verkennen, je vindt het hier allemaal.

Lees verder


Het strand Psari Forada - Sidonia: Waar ligt het? Hoe kom je er en wat mag je zeker niet missen?

25 januari 2023 • bijgewerkt op 16 juli 2023
Psari Forada Kreta

Als je op zoek bent naar een strand dat je de juiste balans biedt tussen alle essentiële voorzieningen en een prachtig landschap, dan is het strand van Psari Forada een ideale optie. Psari Forada (ook wel het strand van Sidonia genoemd) is een populaire strandbestemming voor wie een flexibele reis vol activiteiten wenst. Het is voor zowel gezinnen als vriendengroepen een ideale vakantieplek, want er is hier voor elk wat wils.

Lees verder


Het strand van Argilos (Xerokampos) - het natuurlijke kuurstrand met witte klei

18 januari 2023 • bijgewerkt op 15 maart 2023
Het strand van Argilos Kreta

Met helder, blauw water, fijn zand en een paar rotsformaties is Argilos-strand een geweldige plek om de dag door te brengen. Het strand is niet te druk en biedt voldoende ruimte voor iedereen om van het water te genieten en te ontspannen. Bovendien is het gebied hier rijk aan witte klei, dus je kunt proberen een modderbad te nemen als je daar zin in hebt. Het is ideaal voor gezinnen en vooral veilig voor kinderen omdat het water hier rustig is en niet te diep.

Lees verder


Palekastro Kreta - verken de meest oostelijke stad van Kreta!

11 januari 2023 • bijgewerkt op 16 maart 2023
Palekastro Kreta

Kreta is een eiland met veel mooie historische steden en eentje die het vermelden meer dan waard is, is Palekastro. Het dankt zijn naam aan het beschadigde fort Paleo Castro bovenop de heuvel Kastri, die de prachtige stranden van Kouremenos en Hiona scheidt, ongeveer 1,5km naar het oosten. De oude vindplaats Roussolakos, die bloeide als een schitterende Minoïsche stad, ligt op loopafstand. Hoewel er niet veel bezienswaardigheden in dit stadje te vinden zijn, laat het toch een blijvende indruk achter met zijn ontspannen sfeer, oprechte gastvrijheid en mooie stranden.

Lees verder


Alles wat je over Kolymbari moet weten

4 januari 2023 • bijgewerkt op 13 februari 2023
Kolymbari Kreta

Een bezoek aan Kreta heeft voor veel reizigers altijd tot de absolute toppers behoord. Het landschap is geweldig, het eten is fantastisch en de mensen zijn altijd erg vriendelijk. Met honderden stranden en toeristische attracties is dit Griekse eiland beslist een geweldige plek om te bezoeken. Als je echter ooit op Kreta bent, is er één plek die je zeker niet mag missen: Kolymbari

Lees verder


Alles wat je moet weten over het strand van Tertsa

21 december 2022 • bijgewerkt op 10 augustus 2023
Tertsa op Kreta - Griekenland

Het is geen geheim dat het eiland Kreta enkele van de mooiste en meest afgelegen stranden van Griekenland bezit. De natuurlijke schoonheid rondom deze plaatsen zullen je zeker versteld doen staan. Met het ruime aanbod aan voorzieningen kun je van een ontspannen dagje strand met je partner al snel een onvergetelijke ervaring maken.

Lees verder


Prijzen op Kreta - is Kreta duur?

14 december 2022 • bijgewerkt op 5 juli 2023
Prijzen op Kreta

Jarenlang was het idee van een vakantie op Kreta alleen weggelegd voor degenen die een reis naar een all-inclusive resort zochten. De ideale ligging in de zuid Griekse regio betekent geweldig weer en meer dan 2000 zonuren per jaar. Reizigers waren bereid veel te betalen om van de sfeer van Kreta te kunnen genieten, zonder dat zij iets van het comfort van thuis hoefden op te offeren. Het was niet gemakkelijk om Kreta met een klein budget te bezoeken en veel mensen stelden zich dan ook de vraag: Is Kreta duur?

Lees verder


Verkeersboetes in Griekenland: waar en hoe te betalen?

2 december 2022
Verkeersovertredingen in Griekenland

Hoewel van mediterrane automobilisten in het algemeen wordt gezegd dat ze onstuimig kunnen rijden, zijn de meeste natuurlijk gezagsgetrouwe en veilige bestuurders. Ondanks strikte regels en hoge boetes is het verkeer in Griekenland behoorlijk snel en gevaarlijk. Dit geldt met name voor grote steden, waar de situatie op de wegen aanzienlijk wordt bemoeilijkt door tweewielige voertuigen.

Lees verder


Kamperen op Kreta: waar kun je van de beste campings op Kreta genieten?

23 november 2022 • bijgewerkt op 13 februari 2023
Kamperen op Kreta

Kreta is een fantastische bestemming voor mensen die van kamperen houden. Vooral in de zomer is het weer ideaal, wanneer er bijna geen regen valt. En voor mensen die al hun tijd in de prachtige natuur van Kreta willen besteden, is kamperen op Kreta de beste keuze. Er zijn voor een veilige en gemakkelijke kampeerervaring en om dicht bij de natuur te komen veel goed uitgeruste en gastvrije campings op Kreta. Wij hebben voor jou een lijst met locaties samengesteld, waar je van de beste campings op Kreta kunt genieten.

Lees verder


Mantinades: alles over die beroemde rijmende coupletten van Kreta

16 november 2022 • bijgewerkt op 1 januari 1970
Alles over Mantinades

Eén van de vele mooie dingen van Kreta is dat de traditionele cultuur in het hedendaagse leven en bij alle leeftijdsgroepen zo'n belangrijke rol speelt. De traditie wordt door alle generaties omarmd en is naadloos en prachtig in het dagelijkse leven van Kreta geïntegreerd. Eén van die kenmerkende tradities van de traditionele Kretenzische cultuur is in heel Griekenland bekend: Mantinades.

Lees verder


Schone Maandag op Kreta: festiviteiten, feesten en gebruiken

2 november 2022 • bijgewerkt op 5 juli 2023
Schone Maandag op Kreta

Eén van de beste manieren om echt contact met de Kretenzers in contact te komen - het beste deel van je vakantie op Kreta! - is om de lokale gebruiken en de tradities te begrijpen. Voor de vrome Kretenzers zijn veel van deze verwant aan de Grieks-orthodoxe kerk. En de belangrijkste periode van het orthodoxe jaar is de vastentijd, met als hoogtepunt de viering van de opstanding van Jezus Christus met Pasen.

Lees verder


De Griekse onafhankelijkheidsdag: parades, gebruiken, geschiedenis, datum en tradities

28 oktober 2022 • bijgewerkt op 2 november 2022
De Griekse onafhankelijkheidsdag

De onafhankelijkheidsdag in Griekenland is een bijzonder prachtig feest, want het zijn eigenlijk twee feestdagen in één. Het is een van de belangrijkste nationale feestdagen en overal wordt deze dag uitgebreid op 25 maart gevierd en valt samen met de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria - de Evangelismos.

Lees verder


Het verhaal van Erotokritos

19 oktober 2022 • bijgewerkt op 16 november 2022
Het verhaal van Erotokritos

Van alle beroemde literaire werken van de Griekse letterkunde scoren de epische gedichten zeer hoog. Natuurlijk denkt men eerst aan de Ilias en de Odyssee van Homerus. Maar er zijn ook werken die dichter bij het hedendaagse leven staan met tijdloze thema's zoals bijvoorbeeld de liefde als uitgangspunt. En hiervan is het verhaal van Erotokritos waarschijnlijk het bekendste van allemaal. Het blijft tot op de dag van vandaag een populair werk, grotendeels vanwege de muziek die het vergezelt wanneer het in het openbaar wordt voorgedragen.

Lees verder


Doopplechtigheden op Kreta: de prachtige viering van de doop

12 oktober 2022 • bijgewerkt op 2 november 2022
Doopplechtigheid op Kreta

Terwijl doopplechtigheden op Kreta het hele jaar door plaatsvinden, zijn de warmere zomermaanden - wanneer bezoekers ook Griekenland prefereren - erg populair voor de doop. Hier zijn enkele Kretenzische gebruiken rond deze feestelijke en prachtige religieuze riten.

Lees verder


Trouwen op Kreta: leer hier meer over de Kretenzische tradities en gebruiken

5 oktober 2022 • bijgewerkt op 5 juli 2023
Trouwen op Kreta - gebruiken en tradities

Grieken staan bekend om hun uitgebreide bruiloften - er is zelfs een beroemde film over Griekse bruiloften gemaakt. In een cultuur waar vooral de familie centraal staat, brengt elke mijlpaal in het leven mensen samen en er is geen enkele mijlpaal belangrijker dan de bruiloft. In dit artikel bekijken we de Kretenzische huwelijksgebruiken.

Lees verder


Minaretten en moskeeën op Kreta, die je echt gezien moet hebben

28 september 2022 • bijgewerkt op 1 januari 1970
Minaretten en moskeeën op Kreta

Kreta is een populaire vakantiebestemming waar voor toeristen heel veel valt te ontdekken. Als je van plan bent om het eiland Kreta te gaan bezoeken en eens iets anders wilt, zorg er dan voor dat je een bezoek aan één van deze moskeeën met die unieke minaretten in de omgeving brengt. Er zijn tientallen adembenemende moskeeën op het eiland te vinden, maar hier zijn wel de meest opvallende:

Lees verder


Zes unieke kerken op Kreta die je zeker eens moet bezoeken

25 september 2022 • bijgewerkt op 22 februari 2023
Kerken op Kreta

Kreta is met zijn rijke geschiedenis van kunst en cultuur de thuisbasis van enkele van de meest interessante kerken van Griekenland. Als je een tocht rond Kreta maakt of het historische centrum van Heraklion verkent, kom je vele adembenemende kerken tegen en waarvan sommige misschien wat opmerkelijker zijn dan andere.

Lees verder


De mooiste kloosters op Kreta - lijst met de populairste kloosters

15 september 2022 • bijgewerkt op 20 september 2023
Kloosters op Kreta

Kreta staat vaak bekend om zijn prachtige stranden, het gekke nachtleven en het geweldige eten. Maar hoewel deze dingen allemaal waar zijn, zul je verrast zijn te weten dat het meest verbazingwekkende aan het eiland de indrukwekkende kloosters zijn. Een breed scala aan kloosters is verspreid over Kreta en de een is nog mooier dan de ander.

Lees verder


Restaurants in Rethymnon, Kreta, die echt de moeite waard zijn

8 september 2022 • bijgewerkt op 28 juni 2023
Restaurants in Rethymnon, Kreta

De stad Rethymnon is één van de meest populaire toeristische bestemmingen op Kreta. Deze meest zuidelijke stad van Kreta, met een zandstrand en bergen met weelderig groen eromheen, heeft veel te bieden.

Lees verder


De beste restaurants voor een onvergetelijke ervaring in Agios Nikolaos

1 september 2022 • bijgewerkt op 5 april 2023
De beste restaurants van Agios Nikolaos

Lasithi is één van de beste regio's om op Kreta te bezoeken. Met zijn prachtige stranden en kristalhelder water wordt dit deel van het eiland elk jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Hier kun je je niet alleen op het strand ontspannen – de regio heeft ook een ouderwetse charme, die alleen Lasithi kan bieden. De straten met hun witgekalkte muren en gewelfde doorgangen, die naar de binnenplaatsen leiden, nemen je echt mee terug in de tijd.

Lees verder


Heraklion Archeologisch Museum: Een gids voor elke reiziger

25 augustus 2022 • bijgewerkt op 9 mei 2023
Heraklion Archeologisch Museum

Als u de kans wilt krijgen om in de geschiedenis van Kreta te duiken, samen met het zien van enkele van de mooiste en best bewaarde kunstwerken van het eiland, dan is het Archeologisch Museum van Heraklion een plaats die u niet wilt missen. Dit is een plaats die de verbazingwekkende verscheidenheid van culturen die door de geschiedenis heen met Kreta te maken hadden, tot leven brengt, zodat u een glimp kunt opvangen van de Neolithische, Minoïsche, en zelfs Romeinse tijdperken.

Lees verder


Musea in Heraklion die u niet wilt missen

17 augustus 2022 • bijgewerkt op 15 september 2022
Heraklion Musea

Of u nu een geschiedenisfanaat bent, een liefhebber van mooie kunst, of misschien gewoon iemand die nieuwsgierig is naar het verleden, Heraklion zit boordevol musea die perfect zijn om uw interesses te bevredigen. Met dat gezegd, hier zijn de topmusea die u zeker moet bezoeken.

Lees verder


De beste musea in Rethymnon die u moet bezoeken

10 augustus 2022 • bijgewerkt op 15 februari 2023
Musea in Rethymno

Rethymnon is bekend om zijn mooie stranden. Maar als u eens iets anders wilt proberen dan anders, dan heeft de stad inderdaad nog heel wat andere activiteiten te bieden. Een van de leukste dingen die u kunt doen in Rethymno is het bezoeken van ongelooflijke musea die de rijke geschiedenis en cultuur van de streek belichten.

Lees verder


De beste hotels in Elounda voor alle reizigers

3 augustus 2022 • bijgewerkt op 15 maart 2023
Elounda Hotels

Gevonden aan de noordkust van Kreta, Elounda is een klein maar fascinerend stadje vol met verschillende toeristische plekjes. Van witte zandstranden tot historische gebouwen, u kunt hier zeker een ontspannen vakantie doorbrengen. Eén uitdaging waarmee u echter te maken kunt krijgen als u dit mooie stadje bezoekt, is het vinden van de juiste verblijfplaats. In Elounda vindt u verschillende hotels in alle maten, vormen en budgetten.

Lees verder


De beste hotels in Rethymnon - Volledige gids voor reizigers

27 juli 2022 • bijgewerkt op 24 juni 2023
Rethymno Hotels

De stad Rethymnon is een van de populairste streken op Kreta. Zijn rijke cultuur, geschiedenis en charme, in combinatie met de mooie toeristische plekjes die het biedt, maken het tot een perfecte bestemming voor veel bezoekers. Maar met honderden hotels die in de stad beschikbaar zijn, kan het een beetje een uitdaging zijn er een te kiezen.

Lees verder


Een gids voor reizigers over de beste hotels in Chersonissos

20 juli 2022 • bijgewerkt op 1 januari 1970
Beste hotels in Chersonissos

Chersonissos is een populaire kustplaats in het noordwesten van Kreta. Het is een plaats vol bars, nachtclubs, en bruisende menigten, die bij uitstek geschikt zijn voor iedereen die de hele nacht door op zoek is naar een te gek avontuur. Maar Chersonissos trekt ook zijn deel van de bezoekers die liever op een rustigere manier van hun vrije tijd genieten. Stranden, pittoreske dorpjes, en indrukwekkende archeologische vindplaatsen zijn niet al te ver weg te vinden, en bieden een meer ontspannen vakantie voor zowel gezinnen, vrienden als stellen.

Lees verder


De beste hotels in Agios Nikolaos voor een onvergetelijke vakantie op Kreta

16 juli 2022 • bijgewerkt op 1 september 2022
Hotels Agios Nikolaos

Lasithi is een streek vol mooie, levendige stadjes. Maar één stad die er zeker uitspringt is niemand minder dan Agios Nikolaos. Met beroemde toeristenplaatsen als het Voulismeni-meer, het Voulisma-strand, en het Spinalonga-eiland, is het gemakkelijk te zien waarom Agios Nikolaos elk jaar door honderdduizenden mensen wordt bezocht.

Lees verder


Wandelen op Kreta: 7 beste wandelroutes op Kreta

6 juli 2022 • bijgewerkt op 26 juli 2023
Wandelen op Kreta

Kreta is een unieke bestemming in Griekenland. Het is het grootste van alle eilanden, en het heeft ook een spectaculaire topografie. De berg Ida rijst op tot een spectaculaire 2.456 meter - deel van het Piloritis gebergte in het midden van het eiland. In het westen liggen de beroemde "Lefka Ori" - Witte Bergen. En in het oosten, in de regio Lasithi, liggen de Dikti Bergen. Deze combinatie van bergen, woeste zeekust, en rivieren zorgen voor enkele van de mooiste wandeltochten van Griekenland. De beroemde Kretenzische Kloven zijn er in een enorme verscheidenheid, van de meest uitdagende, tot de meest toegankelijke, en alles daar tussenin.

Lees verder


Kreta met Kinderen: Een leuke gids voor reizende gezinnen

29 juni 2022 • bijgewerkt op 24 mei 2023
Kreta met kinderen

Kreta is een magische plaats om met uw gezin te bezoeken. De schitterende stranden, de ontzagwekkende bergen, en de historische bezienswaardigheden zijn maar een paar van de redenen waarom dit Griekse eiland zo'n populaire bestemming is. Als u een reis naar Kreta met kinderen plant, vindt u hier een complete gids om u te helpen er het beste van te maken.

Lees verder


Theseus, Zeus, Minos, Cronus: De beroemdste mythen van Kreta

22 juni 2022 • bijgewerkt op 5 augustus 2023
Mythen van Kreta

Kreta staat in het hart van de Griekse mythologie. Enkele van de beroemdste verhaallijnen uit de Griekse mythologie hebben rechtstreeks betrekking op Kreta, waaronder het hoofd van de Olympische goden - Zeus.

Lees verder


Basis en Geschiedenis van de Griekse Taal

15 juni 2022 • bijgewerkt op 9 mei 2023
Basis en geschiedenis van de Griekse taal

Wij hebben allemaal wel gehoord van de historische invloed van Griekenland: de prachtige Griekse mythologie, de klassieke Griekse literatuur, de Griekse filosofen, en hun invloed op de moderne tijd. Maar hebt u zich ooit afgevraagd hoe deze verhalen door de geschiedenis naar de tegenwoordige tijd zijn gereisd? Hoe kunnen wij tegenwoordig de klassieke Griekse literatuur lezen die oorspronkelijk in de v. Chr. geschreven is?

Zoals wij het kennen, moet de menselijke geschiedenis de taal danken als het ultieme middel om kennis te bewaren en door te geven. Maar niet elke taal heeft het vermogen om millennia te overleven.

Lees verder


Skaleta Kreta: Lees alles wat u over Skaleta moet weten voordat u het bezoekt!

8 juni 2022 • bijgewerkt op 12 april 2023
Skaleta Crete

In de streek van Rethymno, op Kreta, vindt u verschillende toeristische plekjes, waardoor u het eiland minstens één keer in uw leven zult willen bezoeken. Er is echter één plaats in het bijzonder waar u nooit meer weg zult willen, en dat is Skaleta. Als rustige stranden, adembenemende zonsondergangen, en charmante traditionele architectuur zijn wat u zoekt, dan moet Skaleta de plaats zijn om te bezoeken. Lees hieronder alles wat u over Skaleta moet weten.

Lees verder


Imbros-kloof - Beleef een wandelavontuur in de Imbros-kloof

1 juni 2022 • bijgewerkt op 26 juli 2023
Imbros-kloof Kreta

Kreta is een adembenemend eiland in de Middellandse Zee, met berglandschappen, ongerepte stranden, fascinerende wilde dieren, en weelderige landschappen. Het kristalblauwe water van de Libische Zee omhelst de kusten en kabbelt tegen de Witte Bergen, wat een surrealistisch schouwspel oplevert.

Lees verder


Sitia Luchthaven: Een gids voor de Vitsentzos Kornaros Luchthaven van Sitia (JSH)

25 mei 2022 • bijgewerkt op 25 april 2023
Sitia Luchthavengids

Sitia ligt in het uiterste oosten van de noordkust van Kreta, in de Lasithi provincie. De kleine stad heeft een internationale luchthaven, die in het hoogseizoen veel chartervluchten uit allerlei Europese steden verzorgt. De luchthaven Sitia wordt ook bediend door Aegeanair, met regelmatige verbindingen naar de luchthaven Eleftherios Venizelos van Athene, en vanuit hun gemakkelijke verbindingen door heel Griekenland en de hele wereld.

Lees verder


Dia Eiland - Alles wat u moet weten over Dia Eiland bij Kreta

18 mei 2022 • bijgewerkt op 25 augustus 2022
Dia-eiland Kreta

Dia Island is een klein eiland - slechts 5 km lang en 3 km breed - op slechts 6 zeemijlen van Heraklion, de hoofdstad van Kreta, in het centrum van de noordkust van het eiland. Door zijn petite grootte kan het gemakkelijk op een dagtocht worden afgelegd. Zowel liefhebbers van geschiedenis als van natuurschoon zullen dit een fascinerende dagtochtbestemming vinden.

Lees verder


Gavalochori Kreta - Ontdek het dorp Gavalochori in Apokoronas Chania

11 mei 2022 • bijgewerkt op 1 februari 2023
Gavalochori Kreta

Gavalochori ligt op de rotsachtige Kape Drapanos in het Apokoronas gebied. Gelegen aan de smalle straatjes van het dorp Gavalochori, draagt de volksarchitectuur een klassieke Griekse charme uit. De plaatselijke bevolking verbouwt, zoals de meeste dorpen op Kreta, haar producten. Daarom vindt u in Gavalochori een ontegenzeggelijk rijke reserve aan kruiden, amandelen, olijven, en vijgen.

Lees verder


Kamilari Kreta - Het mooiste dorp van Zuid-Kreta bij het Matala strand

4 mei 2022 • bijgewerkt op 25 april 2023
Kamilari Kreta

Als u uw geest wilt verkwikken en uw zinnen tot rust wilt brengen, zijn er maar weinig plaatsen in de wereld zo mooi en sereen als de eilanddorpen van Kreta - elk een stukje oostelijk mediterraan paradijs.

Boven op de heuvels van Ovgora, Alevrota, en Goulas ligt het traditionele dorp Kamilari. Het is een van de beste kleine dorpjes van Zuid-Kreta, dat wordt onderbroken door schilderachtige baaien, stranden, en weelderige routes.

Lees verder


Alles over het strand van Agiofarago - Vlak bij de uitgang van de kloof

27 april 2022 • bijgewerkt op 8 maart 2023
Agiofaraggo Kreta

Agiofarago ligt op loopafstand door een diepe kloof, omgeven door grillige kliffen, waar men zich veilig doorheen kan wagen. Het strand aan de uitgang van de kloof is spectaculair, met kleine kiezelsteentjes en kristalhelder water. In tegenstelling tot de veerboot naar het strand, is de tocht door het ravijn adembenemend.

Lees verder


Verken Oost-Kreta - Beste Stranden, Bezienswaardigheden, Activiteiten

20 april 2022 • bijgewerkt op 26 juli 2023
Oost Kreta

Oost-Kreta is een fantastische reisontdekking. Deze spectaculair mooie kant van het eiland is beroemd om de schoonheid van zijn stranden, en in feite zijn hier de eerste luxe resorts van Kreta te vinden. Maar desondanks is Oost-Kreta relatief minder bereisd dan de veel beroemdere westkant. Veel bezoekers komen hierheen en blijven er gewoon, zich koesterend in de luxe van de eersteklas resorts. En dat is geen slechte manier om een vakantie door te brengen, dat is zeker! Maar wat dit betekent voor de reiziger met zin voor avontuur - en idealiter een auto - is een betrekkelijk onontgonnen ongerept landschap om te verkennen, vol ontdekkingen - stranden, culturele plaatsen, kloven, watervallen, grotten, en zelfs een eiland of twee.

Lees verder


Agia Roumeli - Ongerept, vredig & rustig dorp op Zuid-Kreta

13 april 2022 • bijgewerkt op 26 juli 2023
Agia Roumeli Kreta

Agia Roumeli is een ongerept, schilderachtig dorp, verscholen aan de schilderachtige zuidkust van Kreta.

Het dramatische landschap van het dorp herbergt unieke flora, zeldzame fauna, en ligt aan de monding van een diepe kloof. Deze kloof is een nationaal park in zuid-Kreta, dat dankzij zijn verbazingwekkende ecosystemen en adembenemende schoonheid elk jaar een behoorlijke schare reizigers trekt - van wie velen op zoek zijn naar een vakantie buiten de gebaande paden.

Lees verder


Analipsi Kreta - Een lieflijk stadje tussen Heraklion en Chersonissos!

6 april 2022 • bijgewerkt op 16 maart 2023
Analipsi Kreta

Als u een zeer gunstige bestemming op Kreta zoekt, die gemakkelijk te bereiken is en onmiddellijk toegang biedt tot restaurants, taverna's, cafés, en uitgaansgelegenheden, en een grote verscheidenheid aan accommodaties, dan is Analipsi een uitstekende keuze.

Lees verder


West-Kreta - Beste stranden, bezienswaardigheden, activiteiten

30 maart 2022 • bijgewerkt op 15 september 2022
West-Kreta

West-Kreta is ongetwijfeld het beroemdste gedeelte van dit prachtige eiland. Veel van de beroemdste stranden liggen in het westelijk deel van Kreta, maar dat is niet alles - West-Kreta zit ook vol andere activiteiten, zoals een van de beroemdste kloven van Griekenland, niet één maar twee prachtige Venetiaanse havensteden, en veel culturele bestemmingen.

Lees verder


Argiroupolis Kreta - Verken de natuurlijke bronnen van Kreta in Argyroupoli!

23 maart 2022 • bijgewerkt op 1 januari 1970
Argiroupolis Kreta width=

Als u op zoek bent naar een echte Kretenzische dorpservaring, kunt u soms beter verder kijken dan de schitterende kustlijn. Kreta is vol charmante dorpjes en weelderig platteland, en dit is vaak de plaats waar u de authentieke schoonheid van de Kretenzische cultuur zult ontdekken. Argyroupolis is zo'n plaats.

Lees verder


Kedrodasos Kreta - Alles wat u moet weten over Kedrodasos

16 maart 2022 • bijgewerkt op 14 december 2022
Kedrodasos Kreta Griekenland

Met een vleugje geschiedenis, cultuur, en adembenemende uitzichten- is Kreta een van de meest bezochte plaatsen in Griekenland. Honderden betoverende stranden omringen het eiland, maar voor wie iets buiten de gebaande paden zoekt - zou het Kedrodasos strand het stukje paradijs zijn waarvan u niet wist dat u het nodig had. Het strand zelf ligt in het zuidwestelijke deel van Kreta, op enkele kilometers afstand van Chania en het altijd beroemde Elafonissi strand. Bovendien heeft het een paar accommodaties in de buurt, waardoor het de perfecte plaats is voor elke reiziger.

Lees verder


Een rondreis van 14 dagen over Kreta: de Ultieme Road Trip

9 maart 2022 • bijgewerkt op 15 februari 2023
Roadtrip op Kreta

Kreta is niet alleen het grootste eiland van Griekenland, het heeft ook een van de meest complexe topografieën van het land. Tijdens een 14 daagse rondreis Kreta, kunt u het allemaal ervaren. Het biedt die klassieke Griekse eilandervaring in de prachtige witte zandstranden en turkoois water, in de charmante en authentieke dorpjes. Maar het biedt ook verbazingwekkende bergen, kloven, watervallen en grotten - ideaal voor wie op zoek is naar avontuur en een ontmoeting met de natuur. En het biedt ook vruchtbaar landschap - oenofielen zullen dol zijn op de wijngaarden van Kreta, en de olijfgaarden en de kwaliteit van de olie zijn legendarisch.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Adelianos Kampos Kreta

2 maart 2022 • bijgewerkt op 5 juli 2023
Adelianos Kampos Kreta

Het lieflijke kustplaatsje Adelianos Kampos in het noorden van Kreta bij Rethymno is een geschikte bestemming voor wie geïnteresseerd is in een ontspannen strandvakantie en in gemakkelijke toegang tot enkele van de boeiendste bezienswaardigheden en activiteiten van Kreta.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Mochlos, Kreta

23 februari 2022 • bijgewerkt op 25 mei 2022
Mochlos Kreta

Het schilderachtige vissersdorpje aan de Mirabello Baai biedt gemakkelijke toegang tot enkele van de beste bestemmingen van Kreta, terwijl het u ook een rustig verblijf op een prachtige locatie biedt.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Rodakino, Kreta

17 februari 2022 • bijgewerkt op 25 mei 2023
Rodakino, Kreta

Rodakino, Kreta, is een ongerept strand in een van Kreta's meest wilde en ongerepte regio's. Natuurliefhebbers vinden er veel afleiding en activiteiten in de buurt, zowel aan zee als in het bergachtige gebied van de streek.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Agios Pavlos

16 februari 2022 • bijgewerkt op 30 juli 2022
Agios Pavlos Kreta Griekenland

Er zijn honderden prachtige stranden rond het eiland Kreta, elk met zijn eigen bijzondere charme en kenmerken. Sommige hebben fijn zand en strekken zich kilometers ver uit, terwijl andere verscholen liggen in afgelegen inhammen langs de kust. Agios Pavlos is een tamelijk afgelegen, maar schitterend strand aan de zuidkust van Kreta, ongeveer 60 km ten zuiden van Rethymno. Het is een stuk rustiger dan de stranden aan de noordkust, en Agios Pavlos ligt in een kleine baai, omgeven door rotsachtige kapen, terwijl u in het westen ook een groter strand vindt, dat bekend staat als Alatsogremni.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Xerokampos

2 februari 2022 • bijgewerkt op 18 januari 2023
Xerokampos Kreta

De schitterende badplaats Xerokampos of Xerocampos is één van de meest afgelegen en vredige bestemmingen van Kreta, een klein afgelegen dorp dat gezegend is met prachtige stranden en een kristalheldere zee. Het kan nauwelijks een dorp genoemd worden, want er zijn maar een handjevol huizen, pensions en tavernes, verspreid over een lieflijke vallei, omgeven door olijfgaarden. Dit weinig bekende gebied van Kreta ligt ver van enige grote nederzetting, de dichtstbijzijnde dorpen zijn Ziros en Zakros, terwijl de stad Sitia ongeveer 50 km naar het noorden ligt. Xerokampos is een magische plaats, met dorre grond en rotsen zonder begroeiing, afgezien van enkele betoverende olijfgaarden.

Lees verder


Alles wat u over Piskopiano moet weten

26 januari 2022 • bijgewerkt op 25 april 2023
Piskopiano Crete

Piskopiano, een vredig en betoverend dorp dicht bij de schitterende kust van Noord-Kreta, is het kleinste van de drie authentieke dorpen die even ten zuiden van de levendige stranden van Hersonissos liggen, ongeveer 25 km ten oosten van Heraklion. Hoog boven de kust op de hellingen van de Harakas berg, ligt het dorp tussen de traditionele dorpen Ano Hersonissos en Koutouloufari.

Lees verder


Veerboten naar Kreta: Een complete gids voor de Griekse veerboten

19 januari 2022 • bijgewerkt op 5 maart 2022
Veerboten naar Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is zeer gemakkelijk te bereiken. Hoewel er veel vluchten zijn naar de internationale luchthavens van Kreta, is de veerboot veruit de meest "authentieke" manier om het eiland te bereiken. En het is ook verreweg de meest feestelijke en ontspannende manier om te reizen. Als u nog nooit op een Griekse veerboot bent geweest, dan staat u een aangename verrassing te wachten. Hier is onze gids voor het nemen van veerboten naar Crete.

Lees verder


Alles wat u moet weten over het klooster Agia Triada Tzagaroli

13 januari 2022 • bijgewerkt op 28 juni 2023
Agia Triada Tsagkarolon Klooster - Heilige Drievuldigheid

Het fascinerende Byzantijnse klooster van de Heilige Drievuldigheid is bekend als Tzagaroli naar de twee broers die het in de 17e eeuw bouwden, behorend tot een Venetiaanse familie met de naam Zangaroli. Het klooster is prachtig gelegen op de hellingen van het schiereiland Akrotiri, op slechts enkele kilometers van de stad Chania in het westen van Kreta.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Istron, Kreta

6 januari 2022 • bijgewerkt op 25 april 2022
Alles over Istron, Kreta

Dit mooie dorpje aan het strand van Mirabello Bay is een prachtige uitvalsbasis voor het verkennen van de spannende oostkant van Kreta. Een grote verscheidenheid van ongerepte stranden en betoverende baaien wacht op u, samen met uitstekende huiselijke taverna's, charmante accommodaties, en alle diensten en gemakken die u nodig heeft voor een comfortabele en ontspannen vakantie.

Lees verder


Alles wat u moet weten over het strand van Voulisma

30 december 2021 • bijgewerkt op 14 december 2022
Voulisma Strand

Bekend om de verbazingwekkende schoonheid die het tot een van de topstranden van Oost-Kreta maakt en zelfs van heel Kreta, is Voulisma een favoriet geworden voor reizigers naar het prachtige eiland. Perfect gelegen in een kleine beschermde baai ten zuiden van Agios Nikolaos en ten noorden van Ierapetra, met gemakkelijke toegang vanuit de hoofdstad Heraklion, heeft Voulisma Strand veel verbazingwekkende hoogtepunten.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Anissaras

22 december 2021 • bijgewerkt op 30 juli 2022
Anissaras Kreta

Anissaras is een klein gebied even ten noorden van Chersonissos, dat bekend staat als een van de uitgaanshoofdsteden van Kreta, terwijl het slechts ongeveer 24 km ten oosten van de hoofdstad Heraklion ligt. Anissaras bestaat uit chique hotels en villa-resorts, die bekend staan als een van de meest luxueuze en exclusieve bestemmingen op het eiland. In tegenstelling tot de feeststemming van Chersonissos is het er veel rustiger en zijn de stranden vrij uitzonderlijk en goed georganiseerd, hoewel de meeste kunstmatig zijn en omgeven door rotsen.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Kissamos (of Kastelli Kissamou)

15 december 2021 • bijgewerkt op 7 juni 2023
Kissamos Kreta

De prachtige stad Kissamos, ook bekend als Kastelli, is een van de meest fascinerende bestemmingen van West-Kreta, een juweeltje aan zee dat nog steeds zijn authentieke charme heeft behouden. Kissamos, dat al sinds de oudheid wordt genoemd en bekend is vanwege het Venetiaanse kasteel dat hier ooit stond, biedt de perfecte combinatie van prachtige stranden en natuurschoon, rijk cultureel erfgoed en een vleugje traditionele Kretenzische levensstijl.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Milatos, Kreta

8 december 2021 • bijgewerkt op 29 maart 2023
Milatos Kreta

Als u op zoek bent naar een mooi, traditioneel dorp met karakter dat niettemin zeer gemakkelijk te bereiken is en een uitstekende toegang tot een fantastisch strand heeft, dan is Milatos misschien precies wat u zoekt.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Damnoni Beach

1 december 2021 • bijgewerkt op 27 mei 2023
Damnoni Kreta

Een van de mooiste stranden van het eiland Kreta is Damnoni Beach, gelegen in een idyllische baai op slechts een paar kilometer van de meer bekende badplaats Plakias en ongeveer 35 km ten zuiden van de stad Rethymno, aan de zuidkust van het eiland. Geruggensteund door de bergen en omsloten door prachtige rotsformaties, met wit zand en turquoise water, is het strand van Damnoni en de verschillende kleinere stranden die in de buurt te vinden zijn, werkelijk verbazingwekkend.

Lees verder


Alles wat u moet weten over de Aradena-kloof

26 november 2021 • bijgewerkt op 26 juli 2023
Aradena Kloof Kreta

Een van de meest spectaculaire en opwindende natuurlijke bezienswaardigheden van Kreta is de kloof van Aradena, gelegen in het zuidwesten van het eiland, in een vrij afgelegen gebied van de provincie Chania en op een paar kilometer van het dorp Loutro. De Aradena-kloof is erg populair in de zomer, maar toch is het er niet zo druk als in de kloven van Samaria of Imbros. De tocht biedt u een unieke gelegenheid om onderweg de adembenemende landschappen en bezienswaardigheden te bewonderen, maar ook een vleugje adrenaline mee te pikken, gezien de meer afschrikwekkende stukken.

Lees verder


Alles wat u moet weten over het Triopetra strand

21 november 2021 • bijgewerkt op 18 mei 2023
Triopetra Kreta Griekenland

Triopetra wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Kreta. Letterlijk betekent het Drie rotsen en de naam komt van de prachtige rotsformaties die uit de zee oprijzen in het midden van deze prachtige bestemming. Het ligt aan de zuidkust van Kreta, ongeveer 50 km ten zuiden van de stad Rethymno en 13 km ten zuidwesten van het dorp Akoumia.

Lees verder


Alles wat u moet weten over de luchthaven van Chania

10 november 2021 • bijgewerkt op 22 maart 2023
Alles over de luchthaven van Chania

De internationale luchthaven Ioannis Daskalogiannis van Chania is een handige en efficiënte luchthaven, goed gelegen op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van het centrum van Chania, met gemakkelijke toegang tot de nationale wegen VOAK/E75 en de E65, met verbindingen naar alle bestemmingen op Kreta.

Lees verder


Alles wat u moet weten over de luchthaven van Heraklion

3 november 2021 • bijgewerkt op 5 april 2023
Alles over de luchthaven van Heraklion

De luchthaven van Heraklion is een van de handigste luchthavens van een grote vakantiebestemming. Het ligt zeer dicht bij het historische centrum van Heraklion, en ook direct naast de grote nationale weg die de noordkust van Kreta doorkruist - VOAK/E75/EO90. Dit geeft gemakkelijke toegang tot veel van de meest bekende bestemmingen op Kreta, zowel naar het westen en naar het oosten, zoals Chania en Rethymno in het westen, en Lassithi in het oosten. Via diezelfde weg heeft men ook gemakkelijk toegang tot de E97 die leidt naar de zuidkust van het eiland voor bestemmingen zoals Agia Galini.

Lees verder


De markten van Chania - Kreta

27 oktober 2021 • bijgewerkt op 14 december 2022
Markten van Chania

Winkelen in Chania kan een bijzondere ervaring zijn. Een van de beste dingen van Griekenland in het algemeen, en het eiland Kreta in het bijzonder, is hoe dicht je bij de bron van goederen kunt komen - de ambachtslieden en de handwerkslieden die houtsnijwerk maken, lederwaren maken, keramiek vormen, enzovoort. En in voedsel, hoe dicht we bij de bron komen - de boeren die de producten verbouwen, de wijnboeren, de herders en kaasmakers, enzovoort.

Lees verder


De markten van Heraklion die een bezoek waard zijn tijdens uw reis naar Kreta

20 oktober 2021 • bijgewerkt op 26 april 2023
Heraklion Markt

Een van de dingen die we het leukst vinden op vakantie - en vooral een vakantie op Kreta - is levensmiddelen. Het eten van een streek vertelt een fascinerend verhaal. Het omvat de geschiedenis van de mensen - en in het geval van Kreta zijn deze wortels inderdaad oud. Het weerspiegelt ook de gaven van het land, de seizoenen, en het karakter van de mensen - hun vindingrijkheid, hun vindingrijkheid, de manier waarop ze het dagelijks leven vieren. En bovenal is voedsel een uiting van cultuur. Op Kreta is dit een ongewoon rijk verhaal.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Vathi Beach

13 oktober 2021 • bijgewerkt op 25 april 2023
Vathi Beach Kreta

Vathi Beach is een uitstekende strandbestemming in zijn eigen prachtige baai. In de prefectuur Lasithi, gunstig gelegen net ten zuiden van Agios Nikolaos, Vathi beach is mooi en luxueus. Het is een "nieuw" strand, dat in 2010 werd aangelegd. Het zijdewitte zand en het blauwe water zijn echter tijdloos.

Lees verder


Alles wat u over Maleme Kreta moet weten

6 oktober 2021 • bijgewerkt op 21 juni 2023
Maleme Kreta

Er zijn zoveel prachtige plaatsen op Kreta om te verkennen dat het een uitdaging kan worden om een bestemming te kiezen, met elk zijn eigen authentieke charme. Een klein dorp dat de perfecte Kretenzische vakantie zou kunnen bieden is Maleme, gelegen op het noordwestelijke deel van het eiland, slechts 16 km ten westen van de stad Chania. Met zijn lange strook uitstekende stranden is de golf van Chania een van de meest betoverende bestemmingen op Kreta, met een prachtige natuurlijke omgeving en unieke culturele bezienswaardigheden. Het dorp Maleme is een badplaats in ontwikkeling, met een prachtig strand en tal van diensten langs de kust, waardoor het perfect is als u alles op loopafstand wilt hebben.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Listis Beach

29 september 2021 • bijgewerkt op 25 januari 2023
Listis Beach Kreta

Listis Beach ligt aan de oevers van de Libische Zee, aan de dramatische zuidkust van Kreta. Dit ongerepte en ongerepte deel van het eiland is werkelijk een opmerkelijke plaats om te bezoeken.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Ligaria, Kreta

25 september 2021 • bijgewerkt op 17 februari 2022
Ligaria Kreta

Een prachtige baai met een eigen strand, Ligaria is een prachtige plek om te verblijven en te genieten van een idyllische strandvakantie. Gunstig gelegen met gemakkelijke toegang tot allerlei faciliteiten en diensten, is dit een bijzonder uitstekende keuze voor gezinnen. Ligaria is ook de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Crete, met gemakkelijke toegang tot enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland.

Lees verder


Alles wat u moet weten over de Kourtaliotiko Kloof

14 september 2021 • bijgewerkt op 26 juli 2023
Kourtaliotiko Kloof

De zuidkust van Griekenland is een van de meest dramatische landschappen ter wereld, met een aantal werkelijk spectaculaire ravijnen en kloven. Deze verbazingwekkende natuurlijke bezienswaardigheden geven dit gebied een bijzondere charme en bieden uitstekende mogelijkheden voor avontuur als u even weg wilt van de hitte van de stranden. Onder de interessantste natuurwonderen van Zuid-Kreta is de prachtige kloof van Kourtaliotiko een wilde en fascinerende bestemming, waar u de unieke geologische formaties, prachtige watervallen en ongerepte natuur van Kreta kunt bewonderen. Het begint ten zuiden van het dorp Koxare, loopt naar het zuiden, door een vlakte en gaat verder met de kleine kloof van Preveli, en bereikt uiteindelijk het prachtige strand van Preveli.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Tris Ekklisies

8 september 2021 • bijgewerkt op 7 juli 2023
Alles over Tris Ekklisies

Het eiland Kreta, dat van alle kanten omringd wordt door een prachtige warme zee, is de perfecte zomerbestemming als u op zoek bent naar een onvergetelijk uitje. Met zoveel idyllische kleine strandjes is er altijd wel een privéstrandje te vinden om van de Kretenzische zon en het turquoise water te genieten. Afgelegen aan de zuidkust van het eiland, heeft het kleine dorpje Tris Ekklisies een van de mooist denkbare stranden. Verscholen aan de monding van de indrukwekkende Gorges van Ambas, zijn het kleine dorp en zijn strand werkelijk schilderachtig, vooral wanneer men ze van bovenaf bewondert tijdens het rijden over de duizelingwekkende weg die langs de bergen naar beneden kronkelt vanuit het dorp Paranymfi.

Lees verder


Winter op Kreta - Wat te doen op Kreta als u er in de winter bent!

1 september 2021 • bijgewerkt op 24 mei 2023
Winter op Kreta

Kreta heeft de reiziger zoveel te bieden. Het is gemakkelijk om dit fantastische eiland te associëren met zijn beroemde stranden. Maar op Kreta zijn de stranden - hoe indrukwekkend ze ook zijn - slechts een deel van het verhaal. De dingen die Kreta tot zo'n unieke bestemming maken, zijn net zo goed in de winter als in de zomer te bezoeken - in feite zelfs beter, omdat u dan zonder de drukte van het hoogseizoen kunt genieten. Sommige van de attracties van Kreta zijn altijd in de winter - zoals de beroemde bergen. En nog andere geneugten zijn uniek voor de wintermaanden - een geheim dat eigenlijk alleen de lokale bevolking weet. Met uw huurauto op Kreta kunt u het veelzijdige landschap van dit magische Griekse eiland ervaren.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Lendas

25 augustus 2021 • bijgewerkt op 30 juli 2022
Lendas Kreta

Een vredig en afgelegen dorp aan de dramatische zuidkust van Kreta, Lendas of Lentas is een verbazingwekkende bestemming als u op zoek bent naar een meer authentieke en traditionele ervaring. Beschermd door hoge bergen en twee kleine schiereilanden, zijn het kleine dorp en de stranden van Lendas een bezoek waard voor de fantastische sfeer.

Lees verder


Alles wat u moet weten over het Kournasmeer

18 augustus 2021 • bijgewerkt op 30 juli 2022
Kournasmeer op Kreta

Het Kournasmeer is het enige zoetwatermeer op Kreta en is van vitaal belang voor het ecosysteem van het gebied. Het ligt in een prachtig landschap en is gevuld met prachtige dingen om te ervaren. Het ligt dicht bij de noordkust van het eiland, tussen de hoofdstad Heraklion en de stad Chania, en het ligt dichter bij de laatste. Het Kournas-meer stond in de oudheid bekend als Koressia, naar een stad die aan de oevers zou hebben gelegen.

Lees verder


[Quiz] 49 dingen die je moet doen op Kreta

17 augustus 2021 • bijgewerkt op 20 september 2023

Dingen te doen op Kreta

Misschien bent u al eens op Kreta geweest, misschien ook niet. Het enige wat zeker is, is dat u uiteindelijk nooit maar één keer naar Kreta komt. Wij zijn hier om u de Top 49 Belevenissen te brengen die u zou moeten doen bij uw eerste (of tweede, of derde!!) bezoek aan het grootste eiland van Griekenland, Kreta!

Lees verder


6 verbazingwekkende boottochten op Kreta

16 augustus 2021 • bijgewerkt op 15 maart 2023
Boottochten op Kreta

Kreta is de sensatie van schoonheid en majesteit die het beroemd maakt en het reizen waard voor iedereen. Kreta houdt nooit op u te fascineren met al zijn fantastische stijl aan landschappen of mensen. Kreta is een van de grootste eilanden van Griekenland en heeft het perfecte aandeel van de mooie kusten en de bergdorpjes die het onderscheiden van andere eilanden. Het plannen van een reis naar Kreta op een boot of cruise is de beslissing van uw leven, omdat dit u meeneemt naar een langzame reis naar de hemel, waarbij u enkele van de mooiste plaatsen op aarde ervaart.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Makrigialos, Zuidoost Kreta

16 augustus 2021 • bijgewerkt op 28 juni 2023
Makrigialos Kreta

In de afgelegen zuidoostelijke hoek van Kreta, is deze badplaats aan de Libische Zee beroemd om zijn strand. In feite- dat is de naam. "Makry" = lang en "Gialos" = strand. Soms wordt het als twee woorden gespeld, om verwarring te voorkomen met het andere Makrigialos, ver weg in de regio Pieria in Noord-Griekenland.

Lees verder


Moet ik mijn huurauto vóór mijn reis boeken?

15 augustus 2021 • bijgewerkt op 14 december 2022
Autoverhuur meisjes in Griekenland

Als u een grote reis naar Griekenland of een ander land plant, moeten er altijd grote beslissingen worden genomen.

Vervoer is, eenmaal aangekomen, een van de belangrijkste beslissingen die u voor uw reis zult moeten nemen. Het is tenslotte de manier waarop u ons mooie land zult ervaren, en uw keuze kan een groot verschil maken voor uw bezoek.

Lees verder


Wat voor soort auto's kan ik huren in Griekenland?

15 augustus 2021 • bijgewerkt op 7 januari 2022
Griekenland Road trip met huurauto

Het huren van een voertuig voor uw vakantie in Griekenland is een goede keuze. U zult meer bezienswaardigheden kunnen zien, meer stranden kunnen bezoeken, en van het prachtige land kunnen genieten volgens uw eigen schema en in uw eigen tempo.

Lees verder


Wat zijn de gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Griekenland?

14 augustus 2021 • bijgewerkt op 21 december 2021
Kosten van het huren van een auto in Griekenland

De beste manier om dit prachtige land te zien is door een auto te huren. Met een huurauto bent u snel op uw bestemming.

Een auto huren is de meest flexibele en persoonlijke manier om kennis te maken met Griekenland en u reist in uw eigen tempo en volgens uw eigen schema. Lees verder


Dekt de reisverzekering mij om een auto te huren in Griekenland?

14 augustus 2021 • bijgewerkt op 18 januari 2022
Reisverzekering papierwerk in autoverhuur

Wanneer u naar een andere staat of een ander land reist, is het van essentieel belang om een reisverzekering af te sluiten. De dekking kan u beschermen tegen bepaalde financiële risico's of verliezen die zich tijdens uw reizen kunnen voordoen.

Lees verder


Persoonlijke verzekering voor een huurauto

13 augustus 2021 • bijgewerkt op 26 januari 2022
Compacte auto's geparkeert

Voordat we beginnen te praten over hoe verzekering werkt voor huurauto's, willen we u laten weten dat bij Rental Center Crete, onze premie verzekering plan is all-inclusive, wat betekent dat het ook is opgenomen in de geadverteerde huurprijs!

Niet alle bureaus zijn echter gelijk, dus geven wij u een overzicht van wat u bij andere bureaus kunt aantreffen.

Lees verder


Hoe oud moet u zijn om een auto te huren op Kreta?

13 augustus 2021 • bijgewerkt op 30 april 2022
Blond jong meisje dat in Kreta rijdt

Kreta is een prachtige bestemming, en u kunt er beter van genieten als u er rijdt. Rijden op Kreta is niet zo ingewikkeld als mensen het soms afschilderen, zolang u zich aan de wet houdt en aan een paar criteria voldoet.

Lees verder


Hoe gemakkelijk is het om een auto te huren in Griekenland?

12 augustus 2021 • bijgewerkt op 12 december 2022
Autoverhuur Griekenland Family in Car

We zijn erg blij voor u om een reis naar Griekenland te plannen! Als u naar Kreta komt, zouden we graag met u samenwerken en u een plezierige, stress-vrije ervaring bieden als het gaat om het huren van uw auto.

Lees verder


Moet ik een verzekering afsluiten om een auto te huren in Griekenland?

12 augustus 2021 • bijgewerkt op 22 januari 2022
Autoverhuur Pickup / Delivery

Griekenland is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa, en daar zijn vele redenen voor. Van de historische bezienswaardigheden tot de mooie zandstranden, er zijn een heleboel verbazingwekkende dingen te doen terwijl u hier bent.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Vai Strand

11 augustus 2021 • bijgewerkt op 3 juni 2023
Vai strand Kreta

Het Palmstrand van Vai, ook bekend als Finikodasos, wordt beschouwd als een van de mooiste en meest pittoreske stranden van Kreta en zelfs van de wereld, en is gewoonweg verbazingwekkend. Het grootste hoogtepunt van deze bestemming is het grootste palmbos van Europa, dat op natuurlijke wijze helemaal tot aan het strand groeit. Met ongeveer 6000 bomen verhoogt dit natuurwonder de charme van het zandstrand aanzienlijk en biedt het schaduw een mooi wandelgebied. Vai Beach ligt op een afgelegen en dunbevolkt schiereiland in het noordoosten van Kreta. Bekroond met de Blauwe Vlag voor de geweldige locatie en het perfecte zand, is Vai Palm Beach een van de meest fascinerende bestemmingen van Kreta. Lees verder


Is een creditcard nodig voor een huurauto in Griekenland?

11 augustus 2021 • bijgewerkt op 30 april 2022
Autoverhuur in Griekenland Teken in Auto

Als u Griekenland bezoekt of u bent nieuw hier en u bent geïnteresseerd in het huren van een auto moet u zich hebben afgevraagd of er verhuurbedrijven zijn die u een auto verhuren zonder creditcard.

Iemand heeft je misschien zelfs verteld dat het onmogelijk is. Het is zeker mogelijk!

Bij Rental Center Crete hebben we geen creditcard nodig. Als u vooraf betaalt voordat u op Kreta aankomt, kunt u ons bellen en afspraken maken over een bankoverschrijving als u liever niet uw creditcard of bankpas gebruikt. Lees verder


Kan ik een auto huren op het vliegveld in Griekenland?

11 augustus 2021 • bijgewerkt op 25 mei 2022
Grieks luchthaven vliegtuig dat landt

Reizen met een huurauto is handiger dan reizen met het openbaar vervoer, vooral wanneer u een vreemd land bezoekt. Dit komt omdat het komt met het voordeel van het kiezen van de plaatsen die u wilt zien en beslissen wanneer en hoe u ze wilt zien.

Lees verder


Autoverhuur vs. Openbaar Vervoer op Kreta

10 augustus 2021 • bijgewerkt op 2 december 2022
Openbare Intercity bussen op Kreta

Wanneer u Kreta, Griekenland, bezoekt, hangt het er meer van af wat u gaat doen en hoeveel tijd u hebt, welke vorm van reizen u neemt. Beide opties hebben hun voordelen, maar één optie komt volgens ons meestal als duidelijke winnaar uit de bus.

Lees verder


Types van cabrio's te huur in Griekenland

10 augustus 2021 • bijgewerkt op 30 april 2022
Cabrio's huren in Griekenland

Wanneer u in de juiste tijd van het jaar naar Griekenland reist, kunt u zich geen beter weer wensen. De dagen zijn zonnig en warm en de beste manier om van die mooie vakantiedagen te genieten is door een cabriolet te huren.

Deze auto's zijn misschien niet handig voor grotere gezinnen die behoefte hebben aan een van of SUV, maar als het gewoon de twee op je op een tweede huwelijksreis of andere romantische get-a-way dan is dit model optie helpt een beetje pit toe te voegen aan de romantiek.

Lees verder


Type verzekering beschikbaar bij het huren van een auto in Griekenland

9 augustus 2021 • bijgewerkt op 8 januari 2022
Autoverhuur verzekering in Griekenland

Bij het plannen van een vakantie naar Griekenland, kijkt iedereen meestal uit naar het verkennen van enkele van de grote eilanden in het land. Autoverhuur biedt u de beste vervoerswijze om u te verplaatsen door de steden met veel meer vrijheid dan openbaar vervoer.

Lees verder


Wat kan ik verwachten bij het huren van een auto en het rijden op Kreta?

9 augustus 2021 • bijgewerkt op 21 december 2021
Blond meisje rijdt in een huurauto op Kreta

Er staat u een fantastische tijd te wachten wanneer u Kreta bezoekt. U zult onze heerlijke restaurants, winkelbestemmingen, en beroemde historische en archeologische plaatsen willen bezoeken. De natuurlijke schoonheid van Kreta is adembenemend, en de stranden zijn uniek in de wereld. U zult van ons mooie eiland gaan houden en misschien wilt u niet meer weg.

Lees verder


Kunnen toeristen een auto huren tijdens hun verblijf op Kreta?

8 augustus 2021 • bijgewerkt op 2 december 2022
Kunnen toeristen een auto huren als ze op Kreta verblijven?

Kreta heeft een heleboel prachtige bestemmingen, historische plaatsen en nog veel meer te bieden voor elke bezoeker. De beste manier om die mooie plekjes te zien of die voortreffelijke restaurants te vinden is door een auto te huren en Rental Center Crete is hier om te help!

Lees verder


Zijn er kilometerbeperkingen voor huurauto's in Griekenland?

8 augustus 2021 • bijgewerkt op 16 januari 2022
Odometer Dashboard

De wegen van Griekenland, en Kreta in het bijzonder, brengen u naar een aantal verbazingwekkende dingen zoals beroemde historische en archeologische plaatsen, adembenemende stranden, prachtige architectuur, en nog veel meer. Dat is één van de redenen waarom een huurauto de beste keuze is voor uw reis naar onze eilanden. U vraagt zich misschien af hoeveel kilometer u met uw huurauto mag rijden en of er een limiet is? Lees verder


Wat gebeurt er als ik een huurauto beschadig?

7 augustus 2021 • bijgewerkt op 6 januari 2022
Autoverhuur Ongevallenrapport

Als u op zakenreis bent of op vakantie in Griekenland, is het laatste waar u zich zorgen over moet maken een ongeluk met een huurauto. De meeste mensen weten niet waar ze moeten beginnen als ze verantwoordelijk worden gehouden voor de beschadigde huurauto. Lees verder


Welk type betaling wordt geaccepteerd voor het betalen van een huurauto in Griekenland?

7 augustus 2021 • bijgewerkt op 30 april 2022
Geaccepteerde betalingen voor huurauto's in Griekenland

Als u niet bekend bent met het zakendoen in Griekenland, zou u zich zorgen kunnen maken over welk type betalingen worden geaccepteerd bij autoverhuurbedrijven.

Bij Rental Center Crete accepteren wij credit cards of debit cards voor huur auto's die vooraf betaald worden. Als u geen credit of debit card heeft, kunt u ons gewoon bellen en kunnen wij in plaats daarvan een bankoverschrijving voor u regelen. In persoon kunt u met contant geld betalen. Lees verder


Waar moet ik op letten bij het huren van een auto in Griekenland?

6 augustus 2021 • bijgewerkt op 30 april 2022
Paar rijdt in een cabriolet auto

Van de prachtige stranden tot het epische schouwspel van Kreta, als u denkt aan een bezoek aan Griekenland, is het sterk aanbevolen om een auto te huren. Op die manier hebt u de vrijheid om in uw eigen tempo te reizen en alles te ontdekken wat het land te bieden heeft.

Of u nu uw auto van tevoren reserveert of er een wilt uitzoeken wanneer u aankomt (wij bieden beide opties bij Rental Center Crete), u zult willen weten waar u op moet letten bij een huurauto voordat u deze koopt.

Lees verder


SUV's vs. busjes huren in Griekenland

6 augustus 2021 • bijgewerkt op 13 december 2021
Het huren van SUV vs Busje in Griekenland

We zijn zo blij dat u een bezoek aan Griekenland overweegt. Bij Rental Center Crete, werken we met duizenden toeristen per jaar, en we zijn blij dat we de schoonheid van ons eiland Kreta ook met u kunnen delen. U zult het hier geweldig vinden. Wij bieden specifiek huurauto's voor Kreta, waaronder autohuur op de luchthaven van Heraklion.

Lees verder


Moet ik een extra verzekering kopen als ik een auto huur?

5 augustus 2021 • bijgewerkt op 13 januari 2022
Autoverhuur Verzekering in Griekenland

Veel mensen zijn meestal onbeslist over het kopen van een extra verzekering bij het kiezen van een huurauto in Griekenland. Sommige individuen zouden huurauto verzekering zien als noodzakelijk, terwijl anderen het zouden zien als een overbodige uitgave.

Voordat u wegrijdt met uw huurauto van Heraklion Luchthaven op de Griekse wegen, moet u weten welke dekking u hebt op uw autoverzekering.

Bij Rental Center Crete, maken we het u gemakkelijk. Wij willen dat uw reis naar het prachtige Kreta zo stressvrij en plezierig mogelijk verloopt, dus bieden wij niet alleen geweldige prijzen, maar ook all-inclusive verzekeringen. Dit geeft u één ding minder om u zorgen over te maken voordat u op weg gaat!

Autoverhuur levering

De volgende informatie kan al dan niet verkregen worden van andere agentschappen die u in Griekenland vindt. Elk agentschap heeft zijn eigen richtlijnen en voorwaarden, dus vraag er zeker naar.

Factoren die u helpen te bepalen of een bijkomende huurwagenverzekering noodzakelijk is

Het zou het beste zijn om jezelf vragen te stellen voordat je betaalt voor die extra verzekering wanneer je een Grieks autoverhuurbedrijf bezoekt. Deze vragen omvatten;

Bestrijkt uw autoverzekering ook huurauto's?

Wanneer u al een autoverzekering in Griekenland, betekent dit dat u gedekt bent tegen eventuele aansprakelijkheid en andere dekking, afhankelijk van de polis, dat wil zeggen, uitgebreide of botsing. Deze verzekering zal ook uw huurauto beschermen, op voorwaarde dat u deze voor persoonlijke doeleinden gebruikt. De limieten en aftrekbare bedragen van uw persoonlijke verzekering zullen ook gelden voor de huurauto.

De volgende zijn enkele soorten van de dekking die u kan hebben op uw autoverzekering:

Aansprakelijkheidsdekking - Deze dekking helpt om de medische rekeningen van een ander te betalen of om de schade aan andermans eigendom te vergoeden wanneer u een ongeval veroorzaakt met uw auto of een gehuurde auto.

Uitgebreide dekking - Als uw auto of een huurauto wordt vernield door een beschermd gevaar, zoals vandalisme, storm, brand of natuurrampen, zal het helpen betalen voor reparaties. Het eigen risico van uw uitgebreide plan zal worden toegepast.

Botsing dekking - Het helpt dekken de kosten van reparatie van uw auto of de huurauto, of het betrokken is bij een botsing met een ander voertuig of een obstakel zoals een hek of een boom. Het eigen risico van de botsing beleid zal worden toegepast.

Heeft uw kredietkaart een huurwagenverzekering?

Sommige creditcards bieden een aanvullende verzekering wanneer u met de kaart een huurauto betaalt. U kunt deze informatie krijgen door de uitgever van uw creditcard te bellen via het nummer dat u op de achterkant van de kaart vindt, meestal gratis. De uitgever kan u alle relevante informatie en details geven over de beschikbare opties voor u. Sommige creditcards bieden dekking voor botsingen met huurauto's, wat betekent dat u geen extra dekking van uw autoverhuurbedrijf hoeft te krijgen.

Auto sleutel op verzekeringspolis contract

Wanneer is een huurauto verzekering nodig?

Voordat u kunt beginnen uw reis rond Griekenland met uw huurauto, moet u ten minste aansprakelijkheidsdekking hebben. Als u niet beschikt over een persoonlijke verzekering, dan is het beter voor u om te betalen voor de een die het verhuurbedrijf biedt. Dit is vooral omdat bestuurders in de meeste landen, waaronder Griekenland, aansprakelijkheidsdekking moeten hebben. De volgende zijn enkele andere scenario's die zou u overwegen het nemen van aanvullende verzekering van het autoverhuurbedrijf:

  1. De persoonlijke verzekering die u heeft, heeft geen uitgebreide en botsing dekking.
  2. U bent niet bereid om hoge eigen risico's te betalen.
  3. De persoonlijke verzekering die u heeft is slechts een commerciële autoverzekering.

Verzekering huurauto opties

De aanvullende huurauto verzekering in Griekenland is meestal beschikbaar in vier hoofdtypen.

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekering is ontworpen om u te beschermen als u iemand of hun eigendom schaadt tijdens het rijden. Uw verzekeringsmaatschappij zal u helpen uw plannen te herzien en de juiste aansprakelijkheidslimiet voor u te bepalen.

Verzekering tegen aanrijdingsschade

Deze vrijwaring dekt de reparatiekosten wanneer u schade veroorzaakt aan de huurauto. Het dekt ook de kosten van vervanging van het voertuig als het wordt gestolen. Deze dekking kan een duplicaat van uw autoverzekering wanneer u hebt betaald voor uitgebreide of botsing dekking. U moet deze ontheffing te nemen als je niet wilt om extra kosten te betalen uit uw zak om eventuele schade te dekken.

Familie haalt een huurauto op

Persoonlijke gevolgen cover

Deze dekking is essentieel bij het betalen voor het verlies van persoonlijke bezittingen zoals telefoons en laptops wanneer deze uit de huurauto worden gestolen. Als u al een persoonlijke eigendomsdekking heeft, dan is het niet nodig om voor deze dekking te betalen, aangezien het een duplicaat is.

Persoonlijke ongevallenverzekering

Als u betrokken bent bij een ongeval met de huurauto, worden uw medische rekeningen en die van uw passagiers betaald door deze dekking. Als u al een ziektekostenverzekering heeft, dan zijn deze rekeningen al gedekt door die verzekering.

Tot slot, moet u de tijd nemen om de dekking die u hebt voordat het huren van een auto in Griekenland te onderzoeken. U kunt contact opnemen met uw Griekse verzekeringsmaatschappijen voor advies en eventuele andere informatie.


Griekenland Autoverhuur Soorten: Compact Vs Groot

5 augustus 2021 • bijgewerkt op 30 juli 2022
Griekenland Auto verhuur Types - Compact vs Groot

Het huren van een auto als u op reis bent in Griekenland is een van de belangrijkste onderdelen om ervoor te zorgen dat u geniet van uw tijd in het land. Het hebben van een huurauto zorgt ervoor dat u iets handig heeft om u te helpen rond het eiland te rijden en alles te zien wat het te bieden heeft. En bovenal geeft het huren van een auto in Griekenland u de vrijheid om verschillende bestemmingen te bezoeken op uw eigen voorwaarden, en dat is waar het bij reizen allemaal om gaat.

Lees verder


5 Redenen waarom het huren van een auto uw Griekenland reis zal verbeteren

4 augustus 2021 • bijgewerkt op 13 december 2021
Road trip met een huurauto in Griekenland

Een auto huren in Griekenland is een gemakkelijke manier om door dit fantastische land te reizen. Het biedt een onvergetelijke ervaring om de beroemde schoonheid en cultuur van het land te zien, waaronder archeologische vindplaatsen, ongelooflijke strandbestemmingen, prachtige kustlijnen en unieke eilanden.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Fodele

4 augustus 2021 • bijgewerkt op 25 september 2021
Alles over Fodele Kreta

Kreta is de thuisbasis van veel plaatsen die lijken op het paradijs, maar geen enkele komt in de buurt van de weelderige en authentieke charme van Fodele Village. Gelegen aan de noordkust van het eiland en op slechts een klein eindje rijden van de hoofdstad Heraklion, ligt Fodele slechts een paar kilometer landinwaarts van het prachtige strand van Fodele, dat zelfs te voet gemakkelijk te bereiken is. Het dorp wordt omringd door olijf-, sinaasappel-, mandarijn- en citroenbomen en is een groene oase, doorkruist door een betoverende rivier die het hele jaar door stroomt.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Ierapetra

28 juli 2021 • bijgewerkt op 24 mei 2023
Ierapetra Kreta

De meest zuidelijke stad van Europa wordt ook beschouwd als het zonnigste vakantieoord op het continent, met bijna geen regen en temperaturen die zelden onder de 12 graden Celsius komen gedurende het hele jaar. Ierapetra is de hoofdstad van zuidelijk Kreta en een betoverende reisbestemming, waar u de perfecte combinatie vindt van prachtige stranden aan de adembenemende Libische Zee en eeuwenoud historisch en religieus erfgoed. Lees verder


Alles wat u moet weten over Ammoudara (Heraklion)

21 juli 2021 • bijgewerkt op 5 april 2023
Alles over Ammoudara in Heraklion - Kreta

Slechts enkele kilometers ten westen van het centrum van Heraklion, is het Ammoudara strand één van de meest populaire badplaatsen in de omgeving. Aangezien de stad Heraklion eigenlijk geen goed strand heeft naast de stad, is Ammoudara de eerste optie die bezoekers hebben om de kust van Kreta te bekijken bij aankomst. Laten we alles ontdekken wat er te weten valt over Ammoudara Beach in Heraklion.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Archanes, Kreta

14 juli 2021 • bijgewerkt op 8 februari 2023
Alles over Archanes

Archanes ligt gracieus tussen de toppen van Mt. Psiloritis en Mt. Spathi en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Het is een van de mooiste en historischste dorpen van Kreta en we kunnen niet wachten om u het te laten ontdekken. Hier vindt u alles wat u moet weten over Archanes voordat u uw reis naar Kreta plant. Lees verder


Alles wat u moet weten over Myrtos, Kreta

7 juli 2021 • bijgewerkt op 25 januari 2023
Mirtos Kreta

Voor een vakantie die ongerepte natuur, fantastische stranden en veel lokale cultuur en cuisine combineert in een ontspannen en authentieke omgeving, is Myrtos (of Mirtos) een uitstekende bestemming. Het is ook een prachtige regio om met de auto te verkennen, met lieflijke dorpjes, geheime stranden en prachtige autoritten. Hier vindt u alles wat u moet weten over Myrtos, Kreta.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Agia Galini

30 juni 2021 • bijgewerkt op 26 april 2023
Agia Galini Kreta

Als u op zoek bent naar een meer afgelegen en ontspannen bestemming op Kreta, zijn er tal van rustige en vredige dorpjes aan de zuidkust van het eiland. Een van die plaatsen is het dorp Agia Galini, waar de schoonheid van de stranden perfect samengaat met het rijke historische erfgoed. Zelfs de naam, die meerdere wortels kan hebben, betekent eigenlijk "heilige rust", een perfecte beschrijving voor dit traditionele Kretenzische dorp, gebouwd op de hellingen van een heuvel die afdaalt in de blauwe zee, met zijn charmante haventje en prachtige kiezelstranden.

Lees verder


Kreta voor senioren: Een eiland voor alle leeftijden

23 juni 2021 • bijgewerkt op 20 september 2023
Kreta voor senioren

Kreta is een droombestemming voor iedereen, maar misschien wel het meest speciaal voor senioren. Dit unieke eiland biedt een combinatie van service en verfijning in combinatie met de ruige, authentieke eenvoud van de eilandcultuur die vooral de senior reiziger aanspreekt. Kreta is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar iets echts - een nieuw avontuur - maar die niet per se willen backpacken en ruw willen slapen om het te vinden.

Lees verder


Alles wat u moet weten over Glyka Nera Strand

16 juni 2021 • bijgewerkt op 13 april 2022
Glyka Nera – Kreta

Het strand Glyka Nera wordt beschouwd als een van de meest betoverende stranden van Kreta. Het is een afgelegen bestemming aan de zuidwestkust van Kreta en is alleen te voet of per boot bereikbaar. Toch is het prachtige fijne kiezelstrand een bezoek waard vanwege de afgelegen en romantische sfeer, evenals het dramatische omringende landschap met hoge kliffen of de heldere zoetwaterbronnen die in de zee uitmonden. Letterlijk betekent dit "zoetwater" strand, deze locatie is echt een van de verborgen schatten van Kreta, een uitje bestemming die de unieke schoonheid van het eiland onthult. Lees verder


Alles wat u moet weten over Sfakia (Chora Sfakion)

9 juni 2021 • bijgewerkt op 25 september 2022
Sfakia Kreta

De stad Sfakia of Chora Sfakion is de hoofdstad van het gelijknamige berggebied, dat ten zuiden van de stad Chania ligt en deel uitmaakt van de regio Chania. Het is een ruig en dramatisch land, en een van de plaatsen die nooit volledig werd veroverd door de buitenlandse mogendheden die over Kreta heersten.

Hoewel het slechts een paar honderd inwoners telt, biedt het kleine stadje Sfakia tal van toeristische attracties, omgeven door de wilde kust van de Libische Zee en de bergen van Kreta, met verschillende kleine pittoreske stranden en een betoverende sfeer.

Lees verder


Heeft u een internationaal rijbewijs nodig op Kreta?

2 juni 2021 • bijgewerkt op 2 december 2022
Internationaal rijbewijs in Kreta

Het kan overweldigend zijn om voor de eerste keer in een ander land te gaan rijden. De verkeersregels zijn anders, de wetten zijn anders, en als je een ongeluk krijgt, weet je misschien niet wat je moet doen. De meesten van ons plannen alleen de goede delen van onze reis, maar we moeten ook voorbereid zijn voor het geval er een ongeluk gebeurt, zodat u voorbereid bent.

Lees verder


Moet ik een borgsom betalen om een auto te huren in Griekenland?

26 mei 2021 • bijgewerkt op 30 april 2022
Moet ik een borg betalen om een auto te huren in Griekenland?

Op reis gaan is een prachtige, opwindende en verfrissende ervaring, maar er zijn enkele stressfactoren die je moet proberen te vermijden. Er is vaak veel te plannen als je op reis gaat en de beste manier om verrassingen of haperingen te voorkomen is je goed in te lezen over de plaats die je gaat bezoeken. U zult alles willen bekijken, van geld tot routebeschrijvingen en van culturele verschillen tot taalkundige nuances.

Lees verder


4 Beste Stadshotels in Chania, Kreta

19 mei 2021 • bijgewerkt op 18 juni 2023
4 beste chania stadshotels

Hoewel het niet de grootste stad van Kreta is (die eer gaat naar Heraklion), heeft Chania een gecompliceerde en belangrijke geschiedenis op het eiland. De stad was strategisch belangrijk voor vele regionale rijken en naties, van Grieken, tot Egyptenaren, tot Venetianen, tot Byzantijnen, tot Ottomanen en vele moderne Europese landen.

Lees verder


Alles over het Mythisch Labyrint van de Minotaurus (Minoïsch Doolhof)

12 mei 2021 • bijgewerkt op 22 juni 2022
Alles over het Minoïsche Labyrint / Doolhof van de Minotaurus

Weinig mysteries en mythen van de Oude Wereld hebben onze collectieve verbeelding veroverd zoals die van de Minotaur en zijn labyrint. Het Mythische Labyrint van de Minotaurus en zijn verhaal zijn uiteindelijk niets minder dan de bron van de naam van de Egeïsche Zee zelf.

Lees verder


Alles Wat Je Moet Weten Over De Slag Om Kreta 1941

5 mei 2021 • bijgewerkt op 15 december 2021
Alles over de Slag om Kreta

De Slag om Kreta was een van de meest dramatische veldslagen van de Tweede Wereldoorlog, met grote machtswisselingen en aanzienlijke verliezen. De slag toonde vooral de sterke wil van de bevolking van Kreta - er was een sterke en dappere burgerbetrokkenheid bij de strijd, en in de nasleep ervan. Lees verder


7 Beste Restaurants in Chania - Kreta

28 april 2021 • bijgewerkt op 25 mei 2023
Beste restaurants in Chania

Chania is de op één na grootste stad van Kreta, na de hoofdstad Heraklion. Chania kan terug kijken op een eeuwenoude en ongelooflijke geschiedenis en mythisch erfgoed. En een van de meer tastbare aspecten van deze lange en levendige historische erfenis is Chania's fantastische catalogus van culinaire hoogstandjes. Chania, bekend om zijn prachtige uitzichten op de turquoise zee en pastelkleurige gebouwen die doen denken aan de Venetiaanse, Arabische en zelfs Romeinse architectuur en design, heeft ook het een en ander in petto als het gaat om het bereiden van lekker eten.

Lees verder


Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis