Alles wat je moet weten over Koutouloufari - Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 juni 2020 en bijgewerkt op 25 april 2023.
Koutouloufari Kreta

Het mooie dorp Koutouloufari biedt de ideale combinatie van authenticiteit en gemak. Gelegen tussen Heraklion en Agios Nikolaos, Koutouloufari is de perfecte ideale thuisbasis om een van de meest opwindende regio's van Kreta te verkennen, vol met activiteiten en bezienswaardigheden. Een traditioneel dorp, gelegen op een berghelling, is ook een ideale plek om te ontspannen na een dag vol activiteiten.

Koutouloufari hoofdstraat

Alles wat je moet weten over Koutouloufari, Kreta

Traditionele Kretenzische dorpen zijn beroemd om hun charme. De kuststeden hebben hun havens en Venetiaanse lekkernijen. Maar om het echte Kreta te leren kennen, moet je een dorp zien. De geplaveide steegjes, stenen huizen, de schaduw van kastanjebomen en platanen, en de traditionele stadspleinen behoren tot de vele redenen om voor een verblijf op Kreta te kiezen voor een plaats als Koutouloufari.

Koutouloufari Smalle straatjes

Waar ligt Koutouloufari?

Koutouloufari ligt midden in een van de drukste en meest interessante gebieden van Kreta, tussen de hoofdstad Heraklion en de meest oostelijke stad van Kreta, het mooie Agios Nikolaos. Het ligt slechts ongeveer een kilometer landinwaarts van de kustplaats Hersonissos, op de lagere hellingen van Mt. Pyrgias, op een hoogte van 100 m. Koutouloufari ligt op zeer gemakkelijke afstand van een aantal grote attracties. Het is iets meer dan een half uur van Knossos, het Minoïsche Paleis, minder dan 20 minuten van het fantastische CretAquarium, en zeer dicht bij vele full-service zandstranden.

Uitzicht op het strand vanuit Koutouloufari

Hoe bereik je Koutouloufari, Kreta

Koutouloufari ligt op slechts 24 km van de internationale luchthaven van Heraklion. Als je een auto huurt, heb je maximale flexibiliteit en kun je de regio verkennen en de bezienswaardigheden en stranden met gemak bezoeken. Je kunt je auto ophalen bij onze autoverhuurkantoor gelegen in de luchthaven van Heraklion. Als je in het hoogseizoen reist, is het een goed idee om vooraf online te reserveren.

Als je een bus wilt nemen, moet je naar het KTEL station, dat in de buurt van de haven ligt. Er zijn frequente afvaarten gedurende de dag - controleer hier. Als je met het vliegtuig in Heraklion aankomt, kun je een bus nemen vanaf het vliegveld rechtstreeks naar het KTEL station. De bussen vertrekken elke 10 tot 15 minuten. Voor meer informatie, kijk hier. Taxi prijzen van het vliegveld naar Koutouloufari start vanaf 33 Euro.

De geschiedenis van Koutouloufari

Er zijn veel dorpen op de berghellingen over de hele Griekse eilanden, waaronder natuurlijk Kreta. Maar de mensen namen hier geen genoegen met het uitzicht - ze kwamen om aan de piraten te ontsnappen. Koutouloufari is zo'n dorp. Het wordt voor het eerst genoemd in de Venetiaanse tijd, in de 16e eeuw.

Om de Venetiaanse beschaving beter te leren kennen, kun je een bezoek brengen aan het Venetiaanse fort Heraklion en de Morosini leeuwenfontein, twee van de mooiste monumenten uit die tijd, en vooral 's nachts is dit een van de meest interessante regio's van Kreta. Het was het centrum van de grote Bronstijd beschaving van Griekenland - de Minoïers. Hun geavanceerde en mysterieuze cultuur bloeide zes eeuwen lang op, van 2000 VC tot 1400 NC. (Om dit in perspectief te plaatsen, de Gouden Eeuw van Athene, 478 VC tot iets voor 400 VC, was een volle duizend jaar later). Een bezoek aan Knossos, een glorieus en dramatisch gerestaureerd Minoïsch Paleis, geeft je wat perspectief.

Apt in Koutouloufari

Wat is er te zien en te doen in Koutouloufari

Koutouloufari is een geweldige thuisbasis voor het verkennen van de regio. Na een dagje strand is het heerlijk om terug te keren naar een traditioneel dorp. Geniet hier van het echte Kretenzische dorpsleven, door door de steegjes te slenteren en een kopje koffie te drinken in een café in oude stijl. Er zijn ook veel familie taverna's met een uitstekende huiselijke keuken. De Kretenzische keuken, gebaseerd op regionale producten van hoge kwaliteit en een lange traditie, is fantastisch.

Genieten van een ultieme strandvakantie - Prachtige stranden in de buurt van Koutouloufari

De kuststrook van Heraklion tot aan de meest oostelijke rand van Kreta is bezaaid met fantastische stranden. Hier zijn enkele die niet te missen zijn:

Limanakia Hersonissos - dit is een van Kreta's meest populaire strandbestemmingen. Het is niet één strand, maar vele - een reeks baaien die zich uitstrekt van Kaap Sarandaris tot de haven van Hersonissos. Er is hier voor elk wat wils. Er zijn volledig uitgeruste zandstranden met ligstoelen, parasols, eten en drinken aan het strand en spannende watersporten. Er zijn ook rotsachtige stranden die meer afgelegen zijn. Het water is spectaculair.

Limanakia strand Chersonissos

Sarantaris Strand: Een deel van de opeenvolgende baaien die bekend staan als de Limanakia, die zich uitstrekken van Akrotiri Sarantaris helemaal in het oosten tot aan het havendorp Chersonissos, het Sarantaris strand is beroemd om zijn ondiepe turquoise water en zijdeachtig zand. Het is een georganiseerd strand met vele restaurants en cafés in de omgeving, ideaal voor gezinnen met kinderen.

Opwindende activiteiten in de regio Koutouloufari

Dit is het perfecte moment om een nieuwe watersport uit te proberen, of je vaardigheden bij te schaven. Paragliden, jet packs, jet boards behoren tot de spannende mogelijkheden, samen met meer conventionele opwinding zoals waterskiën. Er zijn veel watersportcentra langs de stranden van Hersonissos.

Er zijn ook verschillende duikcentra in de buurt van Koutouloufari. De Divers Club Kreta ligt op vijf minuten rijden, en het Scubakreta Diving Center ligt op slechts tien minuten rijden.

Er is ook actie in de bergen. De Odysseus-stallen in Avdou liggen op iets meer dan 20 minuten rijden als je een ritje te paard wilt maken.

Slechts een kilometer buiten Avdou vindt je de ingang van de Roza kloof, een wandeling van ongeveer anderhalf uur bergopwaarts die steeds steiler wordt, maar als bezoeker wordt je beloont met fantastische uitzichten. Het landschap in de kloof zelf is ook fantastisch als je de hele route niet af wilt maken.

Amateur speleologen zullen genieten van het verkennen van enkele van de beroemde grotten van Kreta. Op slechts een half uurtje naar het westen ligt de Skoteinos grot, een van Kreta's meest interessante grotten met vele grote kamers met namen- Het Altaar, Het Heiligdom, Het Huis van de Aanbidding- gevuld met stalactieten en stalagmieten. De Dikteon, of Psychro Grot ligt op een uurtje rijden. Op de prachtige hellingen van Mt. Dikti op het Lassithi plateau is het een van de twee grotten die bekend staan als de geboorteplaats van Zeus (de andere is de Ideon Grot op Mt. Ida, twee uur van Koutouloufari).

Lees ook: Alles wat u moet weten over Anissaras

Culturele excursies in de regio Koutouloufari

Als je van de traditionele stijl van een Kretenzisch dorp houdt, zul je ook graag de dorpen van Piskopiano en Old Chersonissos verkennen.

Piskopiano, aan de voet van Mt. Harakas, heeft een prachtig panoramisch uitzicht op de zee en de kust. Net als Koutouloufari is ook dit traditionele dorp ver van de kust gelegen om piratenaanvallen te voorkomen. De dorpelingen houden zich bezig met de veeteelt en de olijventeelt naast het toerisme. Dit zou een charmante plek zijn om de lokale keuken te proeven. Piskopiano ligt halverwege tussen Koutouloufari en Old Hersonissos.

village de koutouloufari crète

Old Hersonissos is ook een traditioneel dorp, met wat Venetiaans erfgoed. In het Venetiaanse fort is nu een kerkelijk museum gevestigd. Het Byzantijnse klooster van St. John is ook interessant om te bezoeken terwijl je hier bent.

Knossos

Het Minoïsche Paleis van Knossos, een van 's werelds meest gevierde archeologische sites, ligt op slechts 35 minuten afstand van Koutouloufari. Gerestaureerd in levendige kleuren, is dit ook een spannende archeologische excursie als je met kinderen reist.

Cretaqurium

Ook geweldig voor kinderen en volwassenen is het CretAquarium / Thalassocosmos (Zeewereld) - een geweldige bestemming om te leren over de schoonheid en de biodiversiteit van het zeeleven. Dit is een fantastische plek om te leren over de ecosystemen en vele fantastische en fascinerende wezens van de zee te zien.

Waar te overnachten in Koutouloufari

Een van de dingen die Koutouloufari tot een geweldige toeristische bestemming maakt, is het ruime aanbod aan accommodatie. Of u nu van plan bent om in een hotel, een studio of een Airbnb te verblijven - wij hebben het voor u geregeld. Hier zijn de beste keuzes die u moet bekijken:

Pilot's Villas Luxury Suites

Met een mix van raffinement, natuurlijke schoonheid en een unieke locatie is Pilot's Villas Luxury Suites een van de beste plekken om te verblijven in Koutouloufari. Gelegen direct aan zee, is het een ideale keuze voor gezinnen en koppels die op zoek zijn naar een comfortabel en betaalbaar verblijf. Eenmaal daar zult u genieten van de rustige suites, die zijn voorzien van een flatscreen-tv, een kitchenette en een koelkast, evenals het gratis internet dat wordt aangeboden door Pilot's Villas Luxury Suites. Bovendien is er een buitenzwembad beschikbaar voor wie een snelle, verfrissende duik wil nemen.

Adres: Europa Street, Koutouloufari, Chersonissos, Kreta 70014 Griekenland
Website: https://pilotsvillas.com/
Contact: +30 2897 022266

Espirides Resort

Hoewel het resort een beetje duur kan zijn, is uw verblijf hier de moeite waard. Met een persoonlijke service en een overvloed aan faciliteiten, biedt Espirides Resort een uitstekende gastvrijheid ervaring aan haar gasten, met kamers uitgerust met moderne voorzieningen. Het heeft ook een zwembadbar die verse sappen en cocktails aanbiedt, waardoor uw verblijf nog ontspannender en leuker wordt.

Adres: Costa Varnali Street, Koutouloufari, Chersonissos, Kreta
Website: https://www.esperidesresortcrete.gr/
Contact: +30 2897 022322

Galaxy Villas

Als u een budget hebt, zult u nooit de fout ingaan met de goedkope maar kwaliteitsvolle diensten van Galaxy Villas. Deze authentieke accommodatie ligt in het schilderachtige Koutouloufari en heeft een huiselijke en ontspannen sfeer waardoor u zich meteen op uw gemak zult voelen. Ze hebben meer dan 53 ruime en elegante villa's die perfect zijn voor grote gezinnen en groepen.

Adres: Ag. Konstantinou Straat, Koutouloufari, Chersonissos, Kreta
Website: https://www.galaxy-villas.com/en/
Contact: +30 2897 022910

Lees ook: Een reisgids over de beste hotels in Chersonissos

Waar te eten in Koutouloufari

Als u honger heeft, eet dan iets in een van deze populaire restaurants in Koutouloufari. Elke plek biedt een voorbeeldige service, heerlijke gerechten en een comfortabele ambiance:

Rahati Cafe Patisserie

Een buitenzitje met weelderige tuinen, vriendelijk personeel en betaalbare prijzen zijn slechts enkele van de redenen waarom Rahati Cafe een favoriet is onder de lokale bevolking van Koutouloufari. Naast hun crêpes, desserts en hartige gerechten, serveren ze ook uitstekende koffie die afkomstig is van Kreta zelf.

Adres: 86 Evropis, Koutouloufari, Chersonissos, Kreta
Contact: +30 697 285 3513

De Alchemist

De Alchemist wordt beschouwd als een van de meest populaire restaurants in Koutouloufari. Dit fine-dining restaurant biedt een breed scala aan heerlijke gerechten met mediterrane invloeden, waaronder kleftiko (langzaam geroosterd lamsvlees), rundvlees stroganoff, en romige zeevruchten pasta. Ze hebben ook een uitstekende wijnkaart die zeker aan de voorkeuren van uw gehemelte zal voldoen.

Adres: Alexi Minoti 12, Koutouloufari, Chersonissos, Kreta
Website: https://www.facebook.com/pages/category/Greek-Restaurant/The-Alchemist-1070410899671412/
Contact: +30 2897 025582

Nikos the Fisherman

Als u meer van zeevruchten houdt, moet u beslist de vers bereide gerechten bij Nikos the Fisherman proberen. Ze serveren uitstekende zeevruchten paella, verse mosselen, en spaghetti met kreeft die perfect zijn om te delen met uw reisgenoten of geliefden. U zult ook dol zijn op hun visrestaurant met zijn ontspannen sfeer, waardoor het een van de beste plaatsen is om te eten in Koutouloufari.

Adres: Old Village Koutouloufari, Chersonissos, Kreta
Website: https://www.facebook.com/Nikos-The-Fisherman-643403322343413
Contact: +30 697 804 4087

We hopen dat je het leuk vond om bij te leren over Koutouloufari en alles wat je kunt doen tijdens je vakantie hier.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis