Alles wat u moet weten over Anissaras

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 december 2021 en bijgewerkt op 30 juli 2022.
Anissaras Kreta

Anissaras is een klein gebied even ten noorden van Chersonissos, dat bekend staat als een van de uitgaanshoofdsteden van Kreta, terwijl het slechts ongeveer 24 km ten oosten van de hoofdstad Heraklion ligt. Anissaras bestaat uit chique hotels en villa-resorts, die bekend staan als een van de meest luxueuze en exclusieve bestemmingen op het eiland. In tegenstelling tot de feeststemming van Chersonissos is het er veel rustiger en zijn de stranden vrij uitzonderlijk en goed georganiseerd, hoewel de meeste kunstmatig zijn en omgeven door rotsen.

Gezien als de luxe buurt van Hersonissos, Anissaras heeft het grote voordeel dat het vrij aangenaam is en zonder het lawaai van het bruisende nachtleven. Als u een meer exclusieve Kretenzische ervaring wenst, met luxe resorts, zwembaden en uitstekende diensten, dan is Anissaras een perfecte keuze. Het is zeer gemakkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad in slechts een paar minuten. Afgezien van de uitgaansmogelijkheden van Chersonissos en het culturele erfgoed van de hoofdstad, zijn er ook andere plaatsen om te verkennen in de buurt van Anissaras.

Panorama uitzicht in Anissaras Kreta

Waar ligt Anissaras

Anissaras is een klein gebied ten noorden van Hersonissos, slechts 24 km ten oosten van Heraklion langs de noordkust van Crete. Het bestaat voornamelijk uit grote resorts en kleinere luxe hotels, evenals diverse winkels en tavernes. Anissaras ligt op de westelijke kaap van de grotere Malia baai, de kust is vrij rotsachtig, met een paar stukken die zijn ontwikkeld tot zandstranden. Vanuit de haven of de luchthaven van Heraklion kunt u gemakkelijk een auto huren en in een paar minuten naar uw bestemming rijden.

Hoe Anissaras te bereiken

Met de auto naar Anissaras

U kunt Anissaras gemakkelijk bereiken met een huurauto vanuit Heraklion of de luchthaven. De reis zal slechts ongeveer 20 minuten duren voor de 24 km langs de noordkust van Kreta. U hoeft alleen maar de nieuwe nationale weg 90 te volgen en dan de afslag Kastelli te nemen en door te rijden naar het noorden tot aan uw hotel of het grote strand.

Een auto huren is de beste optie om u te verplaatsen, want het openbaar vervoer is niet altijd betrouwbaar en kost veel tijd. U zult ook meer van de prachtige bestemmingen op het eiland kunnen verkennen.

Bloeiende bomen in Anissaras Beach

Met de bus naar Anissaras

Als u geen autohuur wilt boeken in Chersonissos en het direct bij uw hotel in Anissaras wilt laten afleveren, kunt u ook het openbaar vervoer nemen en met de bus naar Chersonissos reizen. U zult dan ongeveer 1-2 km moeten lopen naar de meeste hotels in Anissaras. Bussen zijn vrij frequent vanuit de hoofdstad en u zult vrij snel op uw bestemming aankomen, maar als u veel bagage hebt, is het misschien beter om een taxi te nemen.

De leukste dingen om te doen in Anissaras

Als u op zoek bent naar een meer exclusieve ervaring op Kreta, aangenaam en rustig, maar toch heel dicht bij het levendige uitgaansleven van Chersonissos, dan is het kleine resort van Anissaras een perfecte keuze.

De belangrijkste trekpleister van Anissaras is het indrukwekkende aanbod van luxueuze resorts en hotels, waarvan de meeste met privé-zwembad en uitstekende dienstverlening.

Boottochten met glazen bodem in Anissaras

U zult ook genieten van de stranden van Anissaras, hoewel de meeste kunstmatig werden aangelegd langs de rotsachtige kust. Het hoofdstrand ligt langs de noordkust, is zeer goed georganiseerd en heeft fijn zand en kristalhelder water. Verscheidene kleinere baaien bieden prachtige stranden langs de oostkust, hoewel ze meestal rotsachtig en smal zijn. Er zijn tal van wateractiviteiten beschikbaar vanaf de stranden van Anissaras, waaronder duiken, snorkelen, windsurfen, jet-ski's en nog veel meer. U kunt ook lopen naar de rotsachtige kaap ten oosten van het belangrijkste strand en vind de kleine maar charmante kapel van St. George, waar u kunt genieten van prachtige zonsondergangen en het panorama van Hersonissos en de stranden.

Agios Georgios sarandaris kerk

Ontdek de bezienswaardigheden van Anissaras

Hoewel het bekend staat als een van de belangrijkste uitgaansbestemmingen op Kreta, heeft Hersonissos ook een aantal interessante bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Omdat het zo dicht bij Anissaras ligt, kunt u praktisch naar deze badplaats lopen en onderweg interessante plaatsen vinden. Chersonissos is een oude plaats die bestond tijdens het Minoïsche tijdperk en er zijn verschillende archeologische bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de oude ruïnes van Chersonissos met zijn grote theater of de vroege christelijke basiliek van Kastri. Er zijn ook een paar oude kerken, evenals het interessante Aquaworld Aquarium en Reptile Rescue Center. In de buurt van Hersonissos kunt u ook een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum Lychnostatis, met traditionele architectuur en kunstnijverheid tentoonstellingen van Kreta of het Landbouwmuseum van Piskopiano.

Zonsondergang in Anissaras strand Kreta

Geniet van de nachtclubs van Anissaras

Hoewel veel mensen die in Anissaras verblijven het kiezen voor de rust in vergelijking met Chersonissos, kunt u ook het beste van beide bestemmingen hebben, genieten van de strandbars en nachtclubs van de laatste, terwijl u in de meer rustige verblijft. De kustweg van Hersonissos zit vol met nachtclubs die na zonsondergang tot leven komen als duizenden jonge reizigers het in hun greep krijgen. Zelfs overdag zijn er tal van strandbars waar de hele tijd muziek wordt gespeeld, terwijl de stranden zeer goed georganiseerd zijn.

Bezoek de hoofdstad van Heraklion

Gelegen op slechts ongeveer 25 km van Anissaras, de hoofdstad van Heraklion maakt voor een perfecte dagtocht, met zijn fascinerende culturele bezienswaardigheden. Van de meest interessante en betoverende bezienswaardigheden van Heraklion moet u zeker een bezoek brengen aan het schitterende Paleis van Knossos, het inzichtelijke Archeologisch Museum, de prachtige haven met zijn imposante Venetiaanse kasteel of Koules Fort, en vele andere historische bezienswaardigheden en mooie kerken.

Morozini fontein op het Leeuwen Plein

Bezoek de archeologische site van Malia en de Diktaion Andron

Op slechts een paar km van Chersonissos kunt u ook de indrukwekkende archeologische site van Malia ontdekken, met het op twee na grootste Minoïsche paleis op het eiland. De ruïnes tonen het belang en de ontwikkeling van deze plaats tijdens de oude Minoïsche beschaving, met een klein museum bij de ingang. Ongeveer 40 km ten zuiden van Anissaras, kunt u ook de beroemde Diktaion Andron bezoeken, de grot waar de god Zeus werd geboren volgens de Griekse mythologie. Er is een wandeling van ongeveer 20 minuten vanaf de parkeerplaats, maar de binnenkant van de grot en de verhalen zijn de moeite waard.

Oud Paleis in Malia

Ontdek andere stranden in de buurt

Hoewel de stranden van Anissaras prachtig zijn, wilt u misschien iets anders en er zijn genoeg keuzes langs de noordkust ten oosten van Heraklion. Er zijn veel stranden tussen Heraklion en Anissaras, waaronder Gouves, Arina, Gournes, Analipsi.

Ten oosten van Anissaras vindt u de stranden die de schitterende baai van Malia omzomen, waaronder die van Hersonissos, Stalis, Potamos strand in Malia of de stranden in Sissi en Malia.

Zandstrand in Anissaras

Waar te overnachten in Anissaras, Kreta

U heeft een ruime keuze als het gaat om accommodatie in Anissaras, hoewel de meeste zich in het hogere segment van de prijsschaal bevinden, met geweldige faciliteiten en diensten. Er zijn verschillende grote resorts met villa's en appartementen rond grote zwembaden, maar ook enkele kleinere hotels. In het hoogseizoen is het behoorlijk druk in Anissaras en worden de hotels ver van tevoren geboekt.

Aldemar Kretenzisch Dorp 4*

Een van de meest verbazingwekkende resorts in Anissaras, het beschikt over uitzonderlijke twee verdiepingen Kretenzer huizen met een prachtige architectuur en perfecte voorzieningen. Afgezien van de prachtig ontworpen kamers, beschikt het resort ook over 4 restaurants, 3 bars, zwembaden, watersportcentrum en nog veel meer.
website
☏ +30 28970 27600

Mitsis Laguna Resort & Spa 5*

Dit is een van de meest luxueuze en luxe resorts op Kreta, met ultra-all-inclusive diensten, meer dan 350 prachtige kamers met een exclusief design en voorzieningen, 7 restaurants, 5 bars, verschillende zwembaden, een spacentrum en nog veel meer.
website
☏ +30 28970 25790

Anna Maria Village

Onder de meest fascinerende accommodatiekeuzes van Anissaras, omvat dit complex onder andere een superior hotel met 38 ruime kamers en appartementen, een luxe villa met drie verdiepingen, een restaurant en bar, en een privé-zwembad.
website
☏ +30 28970 24806

Lees ook: Een reisgids over de beste hotels in Chersonissos

Plaża Anissaras

Waar te eten in Anissaras

De Grote Blauwe

Een van de best gewaardeerde restaurants in Anissaras, het biedt heerlijke Kretenzische, Griekse en internationale gerechten, evenals een grote verscheidenheid aan drankjes. Het heeft ook een prachtig uitzicht op de zee.
website
☏ +30 28970 24098

Saradari Restaurant

Dit restaurant, met een verleidelijke sfeer en een prachtig design, ligt in een rustig gedeelte van Anissaras en biedt heerlijke zeevruchten, gegrild vlees en andere Griekse of mediterrane specialiteiten.
website
☏ +30 28970 25375

Ya Seafood Restaurant

Dit heerlijke restaurant ligt slechts een paar minuten ten zuiden van Anissaras en net ten noorden van de stranden van Chersonissos. Het biedt verse en heerlijke zeevruchtenspecialiteiten, maar ook pizza, pasta, salades en nog veel meer.
website
☏ +30 28970 29511

Beste tijd om Anissaras te bezoeken

Anissaras ligt aan de noordkust van Kreta en heeft het grootste deel van het jaar aangenaam weer, hoewel het in de zomermaanden juli en augustus behoorlijk heet kan worden, terwijl het in de wintermaanden soms wat frisser kan zijn. Om de hitte en de toeristische drukte te vermijden, kunt u Anissaras het beste in het voor- of najaar bezoeken voor de perfecte ervaringen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis