Alles wat u over Piskopiano moet weten

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 januari 2022 en bijgewerkt op 25 april 2023.
Piskopiano Crete

Piskopiano, een vredig en betoverend dorp dicht bij de schitterende kust van Noord-Kreta, is het kleinste van de drie authentieke dorpen die even ten zuiden van de levendige stranden van Hersonissos liggen, ongeveer 25 km ten oosten van Heraklion. Hoog boven de kust op de hellingen van de Harakas berg, ligt het dorp tussen de traditionele dorpen Ano Hersonissos en Koutouloufari.

Elk van hen biedt een prachtig uitzicht op de kust, met een authentiekere sfeer, maar niettemin een verscheidenheid aan toeristische diensten, waaronder logies. Als u de voorkeur geeft aan een meer afgelegen en rustige plaats, ver van de drukke stranden en bruisende nachtclubs van Chersonissos, maar toch dicht genoeg voor een gemakkelijke toegang tot de kust, dan is Piskopiano een goede keuze.

Piskopiano Village Crete

Naast de charmante sfeer is er in en rond het dorp ook van alles te zien en te doen, zoals de prachtige stranden op slechts 10-15 minuten afstand of de vele recreatiemogelijkheden in de omgeving. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over een bezoek aan Piskopiano vanuit Heraklion.

Waar ligt Piskopiano

Piskopiano ligt op de hellingen van de Mt. Harakas, op slechts enkele kilometers van de noordkust van Kreta, 25 km ten oosten van de hoofdstad Heraklion. Het is één van de drie dorpen vlak bij de bekende badplaats Chersonissos, met indrukwekkend uitzicht op de kust.

De afstand tot de stranden van Hersonissos of Malia bedraagt slechts 2 km, terwijl de stranden van Malia op 9 km afstand liggen.

Hoe kan ik Piskopiano bereiken

Met de auto naar Piskopiano

U kunt Piskopiano heel snel en gemakkelijk bereiken met een auto huren in Heraklion of op de internationale luchthaven. U hoeft alleen maar de nationale weg te nemen naar Agios Nikolaos en na ongeveer 25 km ligt het dorp aan de linkerkant. Het duurt ongeveer 20-30 minuten om van Heraklion naar Piskopiano te komen. Het reserveren van een huurauto om Piskopiano te bezoeken is de beste optie, aangezien u een auto nodig zult hebben om de geweldige stranden en andere bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen. Er zijn een paar overnachtingsmogelijkheden en tavernes in het dorp.

Bereikbaarheid van Piskopiano per bus

Er zijn twee mogelijkheden om Piskopiano per bus te bereiken, met als eerste de rechtstreekse bus naar de hoofdstad, die twee keer per dag rijdt, 's morgens en 's middags. Voor meer mogelijkheden moet u een van de bussen nemen die van Heraklion naar Hersonissos gaat, en dan een taxi zoeken voor de rit van twee km de berg op naar Piskopiano. Toch is het misschien een betere optie om een auto te huren en u niet druk te maken over het openbaar vervoer.

Typische Griekse actertuin in Piskopiano

De leukste dingen om te doen in Piskopiano

Hoewel het een uiterst charmant en sfeervol plaatsje is, zijn er niet veel dingen te doen in Piskopiano en de belangrijkste attracties zijn gewoon de rust die u in het dorp vindt en het schitterende uitzicht op de kust vanaf de hellingen van de berg. Op slechts ongeveer 2 km van de hectiek van Chersonissos is het een grote ontsnapping aan de drukte en het lawaai van de kust, maar toch heel dicht bij veel bezienswaardigheden aan dit deel van de Kretenzische kust.

U kunt zeker ronddwalen in de betoverende smalle straatjes en steegjes van Piskopiano, met tal van witte huisjes met authentieke architectuur. Er is ook een klein, maar interessant Landbouwmuseum in Piskopiano, waar u heel wat tentoonstellingsstukken kunt ontdekken die te maken hebben met de landbouw en het plattelandsleven op Kreta, zoals een wijnpers, olijfolie, timmerwerk, weven en andere beroepen.

Een andere verbazingwekkende ervaring is een korte wandeltocht te maken naar de twee andere traditionele dorpjes in de buurt, Old Hersonissos en Koutouloufari, elk met zijn eigen attracties en charme.

Oud kerk in Piskopiano

Ano Chersonissos heeft mooie traditionele architectuur en twee oude kerken, terwijl Koutouloufari de St. Basiliuskerk heeft, die dateert uit 1840 en prachtige fresco's heeft. U kunt ook gemakkelijk in ongeveer een half uur naar de stranden van Chersonissos lopen, maar de terugweg gaat bergopwaarts en zal veel langer duren.

Bezoek de stranden in de buurt

Vanuit Piskopiano kunt u gemakkelijk een van de stranden langs de golf van Malia bezoeken, en ook verscheidene andere tussen Heraklion en Chersonissos. Het dichtstbijzijnde strand is in Hersonissos, zeer goed georganiseerd, maar ook behoorlijk druk in het zomerseizoen. De stranden van Malia, Potamos of Anissaras zijn ook goede keuzes, terwijl er andere kleinere en meer afgelegen stranden zijn langs de rotsachtige delen van de kust.

Ontdek de bezienswaardigheden van Chersonissos

Hoewel het misschien bekend staat als een van de belangrijkste uitgaansbestemmingen op Kreta, zijn er in Chersonissos ook een paar interessante bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Chersonissos is een oude plaats die bestond in de Minoïsche tijd, en er zijn verschillende archeologische sites te bewonderen, zoals de oude Hersonissos ruïnes met een groot theater, of de vroeg-christelijke basiliek van Kastri.

Er zijn ook een paar oude kerken, en het interessante Aquaworld Aquarium and Reptile Rescue Center. In de buurt van Chersonissos kunt u ook een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum Lychnostatis, met traditionele architectuur en kunstnijverheidstentoonstellingen van Kreta of hetLandbouwmuseum van Piskopiano.

De kustweg van Chersonissos zit vol met nachtclubs, die na zonsondergang tot leven komen, als duizenden jongeren er op los stormen. Zelfs overdag zijn er tal van strandbars waar de hele tijd muziek gespeeld wordt, terwijl de stranden zeer goed georganiseerd zijn.

Verken andere attracties in de buurt

Op slechts een paar km van Piskopiano, kunt u ook de indrukwekkende archeologische site van Malia ontdekken, met het op twee na grootste Minoïsche paleis van het eiland. De ruïnes tonen het belang en de ontwikkeling van deze plaats tijdens de oude Minoïsche beschaving, met een klein museum bij de ingang.

Halve troon van het Minoïsch Paleis

Even ten westen van de drie dorpen vindt u de indrukwekkende gorges van Aposelemis, met een fascinerend wandelpad dat het tot in de bergen volgt. Onderweg kunt u dramatische geologische formaties en unieke vegetatie bewonderen. Op de zuidelijke hellingen van de Harakas berg, vindt u het dorpje Potamies met het indrukwekkende klooster van Panagia Gouverniotissa.

Alleen de kerk is nog actief, en is een van de oudste van het eiland, met verbazingwekkende fresco's uit de 14e eeuw, terwijl u ook oude iconen kunt bewonderen, de ruïnes van de cellen van de monniken en nog veel meer.

Iets ten westen van Piskopiano vindt u twee betoverende themaparken, het ene met een interessant labyrint en het andere met waterattracties, terwijl er ook een golfbaan in de buurt is.

Bezoek de hoofdstad Heraklion

De hoofdstad van Heraklion ligt op slechts ongeveer 25 km van Piskopiano en is een perfecte dagtocht, met zijn fascinerende culturele bezienswaardigheden. Van de interessantste en betoverendste bezienswaardigheden van Heraklion moet u zeker het schitterende Paleis van Knossos, het inzichtelijke Archeologisch Museum, de schitterende haven met het imposante Venetiaanse kasteel of Koules Fort bezoeken, en ook vele andere historische bezienswaardigheden en mooie kerken.

Morozini fontein in Lion Square

Waar te overnachten in Piskopiano, Kreta

Met zijn uitzonderlijke ligging, die een prachtig uitzicht op de kust biedt, en zijn vredige atmosfeer is Piskopiano de perfecte authentieke accommodatie-ervaring van Kreta. Het dorp biedt verschillende goede accommodatiemogelijkheden, met kleine particuliere pensions, villa's en hotels verspreid over het hele gebied.

Lees ook: Een reisgids over de beste hotels in Chersonissos

Straat in Piskopiano

In Piskopiano en de naburige dorpen vindt u meestal voordeligere prijzen, vergeleken met de accommodatiekeuzes langs de kust.

Amazones Village Suites 4*

Deze villa's en appartementen liggen in het hart van het dorp en bieden een schitterend uitzicht op zee, en beschikken over uitstekende voorzieningen, een kitchenette, tuinruimte en zwembad.
website
☏ +30 28970 30190

Korifi Suites Art Hotel 4*

Dit complex van suites en appartementen heeft een verbazingwekkende stijl en sfeer, met weelderige tuinen en kleurrijke bloemen, en een traditionele Kretenzische architectuur, en biedt superieure kamers met alle voorzieningen, een klein zwembad en andere uitstekende diensten.
website
☏ +30 693 665 5918

Driades Appartementen 3*

Dit uitstekende appartementencomplex ligt midden in het charmante dorpje Piskopiano en beschikt over comfortabele kamers, sommige met prachtig uitzicht op zee, een privézwembad en een zonneterras.
website
☏ +30 28970 29422

Waar te eten in Piskopiano

Gevsi Traditionele Taverna

Traditionele taverne die door een familie gerund wordt, midden in het centrum van Piskopiano, met uitstekende beoordelingen van zijn gasten, en Kretenzische en Griekse specialiteiten aanbiedt, waaronder steaks, grillgerechten, zeevruchten en salades.
website
☏ +30 28970 23386

Romantika Taverne

Dit traditionele restaurant, dat zeer goed beoordeeld wordt door zijn gasten, biedt heerlijke Kretenzische en mediterrane gerechten, gemaakt van verse plaatselijke ingrediënten, en een aangename sfeer.
website
☏ +30 28970 23957

Aposperida Taverne

Deze geweldige taverne ligt aan de hoofdstraat van Piskopiano en serveert verrukkelijke traditionele Griekse en Kretenzische gerechten in een vriendelijke ambiance.
website
☏ +30 28970 30088

Beste tijd om Piskopiano te bezoeken

Omdat het aan de noordkust van Kreta ligt, heeft Piskopiano het grootste deel van het jaar aangenaam weer, hoewel het in de zomermaanden juli en augustus behoorlijk heet kan worden, terwijl het in de wintermaanden soms fris kan zijn.

Om de hitte en de toeristische drukte te vermijden, kunt u het beste in de lente of de herfst komen, voor de perfecte ervaringen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis