Wij gebruiken tools zoals cookies om essentiële diensten en functionaliteit op onze site aan te bieden, en om gegevens te verzamelen over hoe onze bezoekers met onze site, producten en diensten omgaan. Door op Accepteren (Akkoord) te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van die tools voor adverteren, analyse en support.
Privacy- en Cookiebeleid - Opt In / Out

Autoverhuur Heraklion Haven

Auto huren heraklion haven
Handige locaties
Wij bedienen meer dan 18 locaties op Kreta, waaronder Heraklion & Chania Luchthaven.
Premium verzekering altijd inbegrepen
Geen eigen risico verzekering plus banden & bril dekking altijd inbegrepen in onze tarieven.
Uitzonderlijke klantenservice
Onze beoordelingsscore was 95,8% voor de jaren.
Gratis annuleren
Krijg een volledige terugbetaling als u van gedachten verandert tot 48 uur voor het ophalen.

Autoverhuur aanbiedingen in Heraklion Haven

25 mei 01 jun 7 dagen Heraklion Haven
 • / dag
  toyota aygo
 • / dag
  hyundai i10
 • / dag
  volkswagen polo
 • / dag
  toyota corolla
 • / dag
  vw golf
 • / dag
  skoda octavia
 • / dag
  vw polo
 • / dag
  toyota yaris
 • / dag
  peugeot 2008
 • / dag
  nissan qashqai
 • / dag
  toyota rav4
 • / dag
  tesla y
 • / dag
  peugeot rifter
 • / dag
  vw caddy
 • / dag
  peugeot traveller
 • / dag
  opel vivaro
 • / dag
  opel cascada
 • / dag
  volvo xc90
Alle prijzen zijn Bindend. Geen extra of verborgen verzekeringen. De prijs die u reserveert is de prijs die u betaalt. Premium Verzekering: Dekking zonder eigen risico incl. banden en ruiten altijd inbegrepen!

Autoverhuur aanbiedingen in Heraklion Haven

Goedkope Autoverhuur Heraklion Haven biedt economische en handige autoverhuurdiensten aan de drukke haven van Heraklion op het Griekse eiland Kreta. Bezoekers gaan gemakkelijk over van hun cruise of veerboot naar het ervaren van de prachtige landschappen en historische plaatsen van Kreta dankzij de service, die is ontworpen voor gasten die over water komen. Autoverhuur Kreta Heraklion biedt een betrouwbaar en comfortabel voertuig, waardoor bezoekers de attracties van het eiland op hun eigen gemak kunnen verkennen.

Autoverhuur in Heraklion biedt alternatieven van compacte auto's tot ruime SUV's, passend bij verschillende voorkeuren en groepsgroottes. Hun inventaris is breed en goed onderhouden. De verhuurprocedure is eenvoudig, met verschillende boekingsopties, betaalbare prijzen en open voorwaarden. Een bijkomend voordeel van de havenpositie is dat het gemakkelijke toegang biedt direct na aankomst, waardoor tijd en moeite wordt bespaard.

Huur een Auto Heraklion Haven voldoet aan alle vervoersbehoeften, of het nu een solitaire toerist, een gezin of een groep vrienden betreft, waardoor de tijd die wordt besteed aan het zien van het prachtige eiland Kreta gemakkelijk en plezierig wordt. De dienst laat bezoekers het meeste halen uit hun verblijf in de verleidelijke mediterrane locatie met zijn betaalbare prijzen en betrouwbare auto's.

Begin je Vakantie in Stijl

Begin de reis in de drukke haven van Heraklion, de op twee na drukste haven in Griekenland en de drukste zeehaven in Kreta, en vertrek op een chique vakantie. Veerboten uit Piraeus, evenals individuen die naar de charmante Dodekanesos en Cycladen eilanden reizen, komen hier samen. De haven verbindt gemakkelijk belangrijke steden, waaronder Kissamos, Chania, Rethymnon, Heraklion en Sitia. De haven ligt dicht bij het centrum van de belangrijkste snelweg van Kreta, die de noordelijke kust van het eiland volgt.

De haven van Heraklion markeert het begin van de Timbaki snelweg, waardoor een cruciale verbinding tussen de noordelijke en zuidelijke stranden van Kreta ontstaat. Vind in de buurt bekende bezienswaardigheden, waaronder het illustere Messara, het magnifieke Minoïsche Paleis van Phaistos en de interessante archeologische site van Gortys. De strategische positie biedt snelle toegang tot de rijke historische en culturele geschiedenis van Kreta, naast dat het dient als een handig toegangspunt. Het huren van een voertuig in Heraklion stelt bezoekers in staat om het verleidelijke eiland in hun eigen tempo en comfortabel te verkennen.

Wat krijg je als je boekt in Heraklion Haven?

De voordelen die je krijgt wanneer je boekt in Heraklion Haven worden hieronder opgesomd.

 • 24-Uurs Levering & Ophalen: Maak de reis handiger door het huurvoertuig op elk moment naar of van Heraklion Haven te laten brengen of op te halen.
 • Uitgebreide Verzekeringsdekking: Profiteer van een all-riskverzekering zonder eigen risico die bezoekers gemoedsrust en financiële stabiliteit biedt in het geval van onvoorziene gebeurtenissen.
 • Ruime Keuze aan Auto's: Kies uit een gevarieerd wagenpark van goed onderhouden auto's om ervoor te zorgen dat bezoekers de ideale auto voor hun behoeften krijgen, of het nu een compacte auto is voor een soloreis of een ruime SUV voor een gezin.
 • Flexibel Annuleringsbeleid: Profiteer van de vrijheid om de reisplannen te wijzigen met een gratis annuleringsoptie tot 48 uur voor de beoogde aankomst, waardoor bezoekers meer opties krijgen.
 • Extra Bestuurder Inbegrepen: Alle voertuighuren vanuit Heraklion Haven omvatten een extra bestuurder zonder bijkomende kosten, waardoor reizigers de rijtaken kunnen verdelen en de reis plezieriger voor hen wordt.
 • Gratis Babyzitje: Alle voertuighuren zijn voorzien van een gratis babyzitje om de veiligheid en het comfort van de jonge passagiers te waarborgen, waardoor bezoekers de moeite besparen om een kinderwagen mee te nemen.
 • Transparante Prijzen: Geniet van een probleemloze huurervaring zonder bijkomende of verborgen kosten, waardoor bezoekers direct een duidelijk beeld krijgen van hun kosten.

Gemiddelde dagprijs voor autoverhuur in Heraklion Haven

Compact
Mittelgroot
SUV
Busje
Cabrio

Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde dagelijkse huurprijzen voor auto's op de Heraklion Haven, voor het jaar 2024, verdeeld in autotypen.

Maand / Jaar Compact Mittelgroot Suv Busje Cabrio
Januari 2024 €36.8 €71.0 €105.2 €102.7 €102.9
Februari 2024 €32.2 €61.6 €91.2 €89.0 €89.1
Maart 2024 €32.0 €53.2 €77.1 €76.4 €70.9
April 2024 €38.6 €63.1 €87.2 €88.1 €79.1
Mei 2024 €42.6 €66.1 €90.2 €94.1 €89.7
Juni 2024 €57.8 €85.7 €111.0 €113.8 €110.3
Juli 2024 €70.1 €99.7 €119.0 €137.8 €106.8
Augustus 2024 €73.1 €106.1 €137.2 €153.4 €122.2
September 2024 €52.5 €77.4 €101.6 €102.5 €97.8
Oktober 2024 €38.9 €60.4 €91.1 €88.1 €72.3
November 2024 €41.6 €63.5 €99.6 €95.6 €82.6
December 2024 €37.6 €58.4 €89.8 €87.6 €127.2

De Gemiddelde Dagelijkse Huurprijzen voor Auto's in de Haven van Heraklion bieden essentiële informatie over hoeveel verschillende autohuuropties variëren in prijs gedurende het jaar. De goedkoopste keuze voor kleine auto's in 2023 is te vinden in maart, wanneer de kosten beginnen bij een gematigde €32. Dit is vooral handig voor betaalbaar vervoer in het vroege voorjaar. De hoogste dagelijkse huurprijs voor kleine auto's piekt daarentegen op €73,1 in augustus, wat de verhoogde vraag naar auto's tijdens het drukste zomerreisseizoen aantoont.

Grote auto's in de haven van Heraklion worden aangeboden in maart met een startprijs van €53,2 voor mensen die meer ruimte willen. Het maakt het mogelijk voor toeristen om comfortabel meer bagage of grotere groepen te vervoeren. De prijzen voor grote auto's stegen echter tot een piek van €106,1 in augustus, in lijn met de grotere vraag naar grotere voertuigen tijdens het drukste reisseizoen.

SUV's beginnen vanaf €77,1 in maart, waardoor ze een populaire keuze zijn voor het verkennen van het gevarieerde terrein van Kreta. De prijsstijging in de categorie is aanzienlijk, en bereikt €137,2 in augustus, wat de aantrekkelijkheid van SUV's onder toeristen die van de gebruikelijke route willen afwijken, onderstreept.

Minibusjes beginnen bij €76,4 in maart voor personen die meer zitruimte nodig hebben. Deze auto's zijn perfect voor families of andere grote groepen die samen reizen. De kosten voor minibusjes stegen echter tot een hoogtepunt van €153,4 in augustus, wat de verhoogde vraag naar ruime vervoerskeuzes tijdens de zomervakanties weerspiegelt.

Huurprijzen voor Cabriolets beginnen in oktober bij €70,2, waardoor het een kosteneffectief alternatief is voor personen die willen profiteren van het prachtige herfstweer. De hoogste dagelijkse kosten voor Cabriolets zijn €127,2 in december, wat mogelijk de populariteit van open rijden tijdens het vakantieseizoen weerspiegelt.

De dagelijkse gemiddelde autohuurtarieven in de haven van Heraklion voor 2023 benadrukken de seizoensgebonden variaties in vraag en prijzen. Reizigers die op zoek zijn naar de meest betaalbare keuzes kunnen vinden dat boeken in het vroege voorjaar of de herfst resulteert in lagere kosten. Overweeg het bekijken van de mogelijkheden die worden geboden door autoverhuurbedrijven in Kreta voor een breder scala aan auto's en de goedkoopste prijzen.

Betaalmethoden voor Autohuur in Heraklion Haven

De betaalmethoden voor Autohuur in Heraklion Haven worden hieronder opgesomd.

 • Betaling met Debetkaart: Rental Center Crete onderscheidt zich door debetkaarten te accepteren, waardoor klanten meer keuzes krijgen terwijl veel autoverhuurbedrijven normaal gesproken alleen creditcards accepteren. Het is belangrijk op te merken dat de acceptatie van debetkaarten varieert naar gelang het land van herkomst.
 • Betaling met Creditcard: Het gebruik van een creditcard om te betalen voor autoverhuur is typisch in Griekenland, met veel bedrijven die de optie aanbevelen. Sommige mensen kunnen tijdelijk kaarten blokkeren vanwege mogelijke toekomstige kosten. Echter, Rental Center Crete vereenvoudigt de procedure door creditcards te accepteren zonder een borg of aanbetaling te vereisen.
 • Contante Betaling: Rental Center Crete accepteert nog steeds contante betalingen, hoewel deze in de verhuurmarkt minder gebruikelijk worden. Alleen bij het vooraf reserveren van een auto zijn credit- of debetkaarten vereist. Gedeeltelijke contante betalingen, die de resterende huurkosten dekken, worden bij aankomst gedaan indien gewenst.
 • Digitale Betalingen: Dankzij moderne technologie zijn sommige digitale betalingsoplossingen nu mogelijk. Het is nu mogelijk in Griekenland om een auto te reserveren met methoden zoals PayPal en bankoverschrijvingen, waardoor de noodzaak voor persoonlijke transacties wordt uitgeschakeld. De vereenvoudigde methode om voor een huurauto te betalen verbetert de toegankelijkheid en het gemak.

Het diverse aanbod van betaalmethoden beschikbaar in Heraklion Haven stelt bezoekers in staat om de optie te kiezen die het beste aansluit bij hun voorkeuren en omstandigheden. Rental Center Crete streeft ernaar om aan de behoeften te voldoen, en zorgt voor een probleemloze autohuurervaring in Kreta, of men nu kiest voor debetkaarten, creditkaarten, contant geld, of digitale betalingen.

Hoeveel dagen van tevoren hebben mensen hun huurauto in Heraklion Haven geboekt voor 2023?

2024 tot vandaag
2023
2022
2021
2020
2019
2018

Hieronder staat een tabel met het gemiddelde aantal dagen van tevoren dat mensen een autohuur boekten op de Heraklion Haven, voor de jaren 2018 tot 2024, gebaseerd op de maand waarin de huur plaatsvond.

Maand 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018
Januari 12 1 0 0 22 0 13
Februari 15 0 0 0 0 0 0
Maart 26 2 21 0 79 12 0
April 25 32 19 3 0 34 23
Mei 35 34 49 5 0 41 35
Juni 67 66 47 15 0 43 38
Juli 106 63 61 34 37 53 51
Augustus 150 68 81 58 35 75 69
September 221 70 54 43 13 44 68
Oktober 200 44 23 22 2 31 25
November 0 1 21 4 4 120 9
December 0 40 9 0 0 0 0


Het aantal dagen dat mensen hun autohuur vooraf boekten in de haven van Heraklion voor 2022 varieerde gedurende het jaar. Reizigers planden hun voertuighuren doorgaans 21 dagen van tevoren in maart. Boekingen begonnen ongeveer 19 dagen eerder te worden gemaakt toen april aanbrak. Het aantal van tevoren gemaakte reserveringen nam aanzienlijk toe tijdens het voorjaar; in mei en juni werden reserveringen respectievelijk 49 en 47 dagen van tevoren gemaakt. Het patroon hield aan over de zomer, met reserveringen die gemiddeld 61 en 81 dagen van tevoren werden gemaakt in de maanden juli en augustus. Reserveringen werden 54 dagen van tevoren gemaakt in september, wat een proactieve houding ten opzichte van vakantievoorbereiding aantoont. November en december zagen verminderde voorbereidingstijden, met reserveringen respectievelijk 21 en 9 dagen van tevoren gemaakt, naarmate het herfstseizoen vorderde, met oktoberboekingen ongeveer 23 dagen van tevoren. Deze patronen weerspiegelen de uiteenlopende mate van planning en voorbereiding die reizigers gedurende het jaar tonen.

Factoren die van tevoren boeken voor autohuur in Heraklion Haven motiveren

De factoren die van tevoren boeken voor autohuur in Heraklion Haven motiveren worden hieronder opgesomd.

 • Een Duidelijke Toename in de Loop van de Tijd: Uit de statistieken blijkt dat mensen hun autohuur in Heraklion Haven met langere voorbereidingstijden zijn gaan reserveren. Er is een opmerkelijke toename in de periode van vooraf boeken vergeleken met voorgaande jaren, vooral in de meest recente jaren van 2022 en 2023. Het patroon weerspiegelt veranderingen in boekingspatronen of toegenomen vraag van externe bronnen zoals de wereldwijde pandemie.
 • Strategische Planning voor Piekmomenten: Het wordt geadviseerd dat reizigers die overwegen om tijdens de drukke zomermaanden, die juni, juli en augustus zijn, te bezoeken, hun autohuur in Heraklion Haven ruim van tevoren boeken. De statistieken tonen aan dat deze maanden enkele van de langste voorbereidingstijden voor boekingen hebben, wat waarschijnlijk te wijten is aan toegenomen bezoekersverkeer.
 • Schommelingen Opgemerkt in 2020: Het jaar 2020 zag opmerkelijke veranderingen in het aantal dagen van tevoren dat individuen reserveringen maakten, wellicht als gevolg van de verstoring die de wereldwijde COVID-19 pandemie op reisplannen had. Het toont aan hoe externe factoren een significante impact hebben op boekingsgedrag.
 • Veranderingen in Boekingstrends: Uit het onderzoek blijkt dat het boekingsgedrag van mensen in de loop van de tijd is gefluctueerd. Zo waren er veel meer vooraf reserveringen in april en mei 2020 dan in voorgaande jaren. Het aantal van tevoren gemaakte boekingen daalde tijdens deze maanden in 2021, maar ze stegen weer in 2022 en 2023. De COVID-19 pandemie heeft veranderingen veroorzaakt in consumentenvertrouwen, reisbeperkingen en voorkeuren.
 • Flexibiliteit in Dalmaanden: Vooraf plannen lijkt makkelijker te maken in januari, februari, maart, november en december wanneer het seizoen niet zo druk is als in de zomer en aan het einde van het jaar. Dit impliceert dat er meer opties en flexibiliteit zijn voor last-minute reserveringen tijdens bepaalde tijden. Het is echter altijd raadzaam om zo ver mogelijk van tevoren reserveringen te maken om het gewenste voertuigtype te verzekeren en mogelijk voordeligere tarieven te krijgen.

Waar vind je ons in Heraklion Haven?

Om ons te vinden in Heraklion Haven, ga naar de Passagiersterminal op Leoforos Nearchou. De haven ligt gunstig in het midden van het enorme wegennetwerk van Kreta. Het bevindt zich op het kruispunt van de belangrijke route die langs de noordkust van het eiland loopt en belangrijke nederzettingen zoals Kissamos, Chania, Rethymnon, Heraklion, Agios Nikolaos en Sitia van west naar oost verbindt. De Heraklion Timbaki snelweg, die de noordelijke en zuidelijke kustlijnen van Kreta verbindt, begint bij Heraklion Haven. Belangrijke locaties, inclusief Messara, het Minoïsche Paleis van Phaistos, de archeologische site van Gortys, Matala, Mires, Timbaki en anderen, zijn bereikbaar via deze route.

Andere informatie wordt hieronder vermeld.

Rental Center Crete - Heraklion Haven
Adresse: Heraklion Port, Passenger's Terminal, Leoforos Nearchou, Heraklion, Kreta, 71302, Griekenland
Telefoon: +30 2810 240 120
Email: heraklion-port@rental-center-crete.com
Openingstijden: Het team staat klaar om iedereen te helpen van maandag tot zondag tussen 07:00 - 22:00. Let op dat vooraf boeken vereist is om beschikbaarheid te garanderen.
* Vooraf boeken is vereist
Routebeschrijving

Andere nabijgelegen locaties in Heraklion Haven worden hieronder vermeld.

 • Heraklion Centrum (950m afstand): Heraklion Centrum ligt slechts 950 meter verwijderd voor bezoekers die het hart van de stad willen ontdekken. Reizigers die het centrum van Heraklion willen ervaren vinden dit een handige optie, aangezien het dichtbij bekende bezienswaardigheden, eetgelegenheden en winkels ligt.
 • Heraklion Luchthaven (2.3km afstand): Het verhuurcentrum bevindt zich op 2,3 kilometer van de haven en wordt bediend door Heraklion Luchthaven (HEL). De locatie biedt gemakkelijke toegang tot de huurauto bij aankomst, waardoor bezoekers direct aan hun Kreta ervaring kunnen beginnen. Voel je vrij om vragen te stellen of wensen kenbaar te maken. Het personeel staat klaar om te helpen.

Veelgestelde Vragen over het Huren van een Auto in Heraklion Haven

De veelgestelde vragen over het huren van een auto in Heraklion worden hieronder opgesomd.

 • “Hoeveel kost het om een auto te huren in Heraklion Haven?”: De dagelijkse kosten voor het huren van een voertuig in Heraklion Haven liggen gemiddeld rond de €27.
 • “Bieden jullie eenrichtingsverhuur aan vanuit Heraklion Haven?”: Ja, eenrichtingsverhuur wordt aangeboden vanuit Heraklion Haven. Reizigers kunnen bijvoorbeeld hun huurvoertuigen ophalen en terugbrengen naar Chania Luchthaven vanuit Heraklion Haven. De eenrichtingstoeslag is al inbegrepen in de prijs die ze krijgen wanneer ze de auto online boeken.
 • “Hebben huurauto's onbeperkte kilometers?”: Ja, alle verhuur komen met onbeperkte kilometers.
 • “Kan ik een auto huren met een debetkaart?”: Ja, Rental Center Crete accepteert alle grote debetkaarten behalve prepaid kaarten. Creditcards zijn alleen vereist voor auto's van Groep J.

1. Hoeveel kost het om een auto te huren in Heraklion Haven?

De kosten om een auto te huren in Heraklion Haven, vaak aangeduid als "autoverhuur Heraklion Haven", liggen typisch tussen de €27 per dag. Het is belangrijk te onthouden dat dit bedrag afhankelijk is van verschillende factoren. Het type voertuig dat gekozen is, de lengte van de huurtermijn en eventuele extra diensten of voorzieningen zoals GPS-navigatie of kinderzitjes, beïnvloeden allemaal de huurprijs. De totale kosten worden beïnvloed door seizoensvraag en de beschikbaarheid van bepaalde autotypes. Het wordt aanbevolen dat reizigers verhuuropties vergelijken en informeren naar eventuele speciale aanbiedingen of kortingen die beschikbaar zijn op het moment van boeken om de beste waarde voor hun autohuurervaring in Heraklion Haven te garanderen.

2. Kan ik een auto huren met een debetkaart?

Ja, je kunt een auto huren met een debetkaart. Rental Center Crete accepteert geen prepaid kaarten; echter accepteren ze wel alle andere grote debetkaarten. Het moet opgemerkt worden dat een creditcard vereist is voor de huur van voertuigen van Groep J. Klanten die hun debetkaarten voor transacties willen gebruiken, hebben nu meer opties dankzij de regelgeving. Het huren van een voertuig in Heraklion is al gemakkelijk, maar bezoekers kunnen de zaken nog eenvoudiger maken door het type creditcard dat ze willen gebruiken op het moment van boeken te specificeren.

3. Hebben huurauto's onbeperkte kilometers?

Ja, alle huurauto's hebben onbeperkte kilometers, waardoor bezoekers zo ver kunnen gaan als ze willen terwijl ze Kreta verkennen. Het stelt reizigers in staat om vele locaties rond het eiland te bezoeken zonder zich zorgen te hoeven maken over het oplopen van extra kosten afhankelijk van de afstand. Reizigers kunnen profiteren van het beleid van onbeperkte kilometers om het meeste uit hun huurvoertuig te halen en hun tijd te waarderen terwijl ze de prachtige landschappen en attracties van Kreta zien.

4. Wat zijn de licentievereisten voor het huren van een auto in Heraklion Haven?

De licentievereisten voor het huren van een auto in Heraklion Haven bepalen dat huurders een geldig rijbewijs moeten hebben voor minimaal één jaar. Nationale Rijbewijzen uitgegeven door de Europese Unie, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Australië, Canada, Israël, Rusland en Oekraïne worden geaccepteerd als vormen van identificatie. Een Internationaal Rijbewijs is vereist als reizigers een auto willen besturen in een naburig land. Deze vereisten garanderen dat bestuurders die gebruikmaken van de diensten van “rent a car Heraklion Haven” de training en referenties hebben die nodig zijn om een voertuig in Kreta te huren en te besturen.

Individuen ouder dan 21 jaar die minimaal één jaar een geldig rijbewijs hebben, mogen een voertuig huren op Heraklion Luchthaven. Echter, verschillende autoverenigingen vereisen dat de bestuurder minstens 25 jaar oud is. De leeftijdsbeperking werd ingesteld om ervoor te zorgen dat huurders de nodige training en volwassenheid hebben om een auto veilig te besturen.

5. Wat zijn de openingstijden van Heraklion Haven?

De openingstijden van Heraklion Haven zijn normaal gesproken de klok rond, waardoor er continu toegang is tot aankomende en vertrekkende boten en schepen. De openingstijden voor sommige diensten aangeboden door de haven, zoals Rental Center Crete op Heraklion Haven, zijn van maandag tot zondag, tussen 07:00 en 22:00. Het zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk hun huurauto's kunnen ophalen of terugbrengen binnen het gespecificeerde tijdsvenster. Rental Center Crete biedt reizigers flexibiliteit door 24-uurs levering- en ophaaldiensten aan te bieden van en naar Heraklion Haven, om aan hun verschillende aankomst- en vertrekschema's te voldoen. De uitgebreide service garandeert dat klanten hun huurauto's kunnen ophalen wanneer ze maar willen, wat bijdraagt aan het gemak van hun reis.

6. Hoeveel kost het parkeertarief in de buurt van Heraklion Haven?

De kosten van het parkeertarief in de buurt van Heraklion Haven variëren afhankelijk van de specifieke locatie en het tijdstip van de dag. Parkeren in Heraklion kost toeristen typisch rond de €3 per uur. Tarieven kunnen veranderen, vooral in gebieden met een hoge vraag zoals toeristische plekken, winkelgebieden en drukke zakelijke gebieden.

Overweeg dat verschillende parkeerfaciliteiten in Heraklion gevarieerde prijsstructuren hebben. Sommige parkeerterreinen hanteren een vast tarief voor een bepaalde periode, terwijl anderen een uurtarief in rekening brengen. Soms worden lagere prijzen aangeboden voor langere parkeerduur, zoals halve dag of volledige dag opties, om toeristen betaalbaardere opties te bieden.

Specifiek dichtbij Heraklion Haven worden twee opties aangeboden. Parkeren is beschikbaar voor €2,50 per dag voor mensen die op zoek zijn naar snelle toegang voor een paar uur, wat het een betaalbare optie maakt. Een meer premium parkeeroptie die dichter bij de haveningang ligt en toegankelijk is voor een vergoeding van €3 per nacht, is beschikbaar. Het biedt toegankelijkheid tot de vertrekhal voor het verhoogde gemak van reizigers. Bezoekers parkeren op verschillende locaties bij Heraklion Haven om aan hun behoeften en prioriteiten te voldoen.

7. Bieden jullie eenrichtingsverhuur aan vanuit Heraklion Haven?

Ja, Rental Center Crete biedt eenrichtingsverhuuropties aan vanuit Heraklion Haven. Het stelt bezoekers in staat hun huurvoertuig op te halen van de haven en terug te brengen naar een andere locatie, zoals Chania Luchthaven. De eenrichtingstoeslag is automatisch inbegrepen in de prijs wanneer ze online boeken. Het maakt het eenvoudig voor reizigers om hun reis te organiseren aangezien ze de optie hebben het voertuig terug te brengen naar een andere locatie als dat beter past bij hun reisplannen. De dienst biedt klanten meer vrijheid en gemak tijdens hun autoverhuurervaring en voorziet in hun brede scala aan reisbehoeften.

8. Is het de moeite waard om een auto te huren in Kreta?

Ja, het is de moeite waard om een auto te huren in Kreta, vooral als bezoekers het eiland op hun eigen tempo willen verkennen. Het hebben van een voertuig geeft hen de flexibiliteit om Kreta's diverse reeks attracties te bezoeken, inclusief de prachtige stranden, historische locaties en charmante dorpjes. Een huurauto van een autoverhuurbedrijf in Heraklion is een nuttig middel om naar meer landelijke of minder populaire locaties te reizen aangezien de openbaar vervoeropties in bepaalde gebieden beperkt zijn. Een auto stelt bezoekers in staat om van de gebaande paden af te wijken en verborgen juweeltjes te ontdekken die niet eenvoudig te bereiken zijn met andere middelen. Het samenstellen van een gepersonaliseerd schema en stoppen op willekeurige plaatsen langs de weg wordt vereenvoudigd, wat de totale ervaring van het prachtige eiland verbetert.

Wat zijn de dingen om te doen in en rond Heraklion Haven?

De dingen om te doen in en rond Heraklion Haven worden hieronder opgesomd.

 • Bezoek het Archeologisch Museum van Heraklion: Het is een van de belangrijkste musea in Griekenland. Het heeft een grote collectie Minoïsche artefacten, waarvan sommige afkomstig zijn uit het paleis van Knossos.
 • Verken het Koules Fort (Rocca al Mare): De Venetiaanse vesting ligt aan de ingang van de historische haven en biedt panoramische uitzichten op de stad en de zee.
 • Wandel langs de Oude Haven (Venetiaanse Haven): De buurt rond de oude haven is prachtig en huisvest schilderachtige taverna's, charmante cafés en traditionele vissersboten. Het is een heerlijke locatie voor een ontspannen wandeling.
 • Bezoek het Historisch Museum van Kreta: Het museum ligt iets verder van de haven, maar is zeker een bezoek waard als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van Kreta.
 • Loop door het Lions Square (Liondaria): Het is het belangrijkste plein van Heraklion, genoemd naar de Venetiaanse Morosini Fontein, die vier leeuwen bevat. Het is een bruisende buurt met winkels, cafés en restaurants.
 • Verken de Morosini Fontein (Leeuwenfontein): De iconische Venetiaanse fontein bevindt zich in het centrum van de stad en is een populaire verzamelplaats.
 • Bezoek de Historische Venetiaanse Muren: Deze goed bewaarde muren omsluiten de oude stad van Heraklion en bieden inzicht in het verleden van de stad.
 • Geniet van de Kretenzische Keuken: Een van de dingen om te doen in en rond Heraklion Haven is het bezoeken van verschillende taverna's en restaurants in het havengebied, waar bezoekers lokale gerechten zoals moussaka, dakos en verse vis kunnen proeven.
 • Ga naar de Markt (Agora): De centrale markt van Heraklion, of Agora, is een drukke plek waar bezoekers lokale specialiteiten, verse groenten en een dynamische omgeving kunnen ontdekken.
 • Ontspan op Amoudara Strand: Amoudara Strand biedt een lang stuk zandstrand en ligt slechts een korte rit van de haven als bezoekers op zoek zijn naar een strandervaring.

Wat zijn de beste hotels om te verblijven in de buurt van Heraklion Haven?

De beste hotels om te verblijven in de buurt van Heraklion Haven worden hieronder opgesomd.

 • Dimargio Luxury Hotel & Spa: Dimargio Luxury Hotel & Spa spreekt mensen aan die op zoek zijn naar elegantie en rust dicht bij Heraklion Haven. De luxe faciliteit verwelkomt bezoekers om te ontspannen in de chique accommodaties, te genieten van eersteklas spa-diensten en de voortreffelijke smaken van zijn culinaire specialiteiten te proeven.
 • Olive Green Hotel: Het Olive Green Hotel is een vooruitstrevend groen toevluchtsoord dat zich in het centrum van Heraklion bevindt. Het combineert naadloos moderne comforten met een diepe waardering voor de natuur om bezoekers een diep ontspannen verblijf te bieden dat in lijn is met duurzame praktijken.
 • GDM Megaron Hotel: Het GDM Megaron Hotel, een toevluchtsoord van luxe en comfort naast Heraklion Haven, maakt indruk met zijn smaakvol ingerichte kamers, eersteklas service en betoverende uitzichten op de oude haven. Het bedrijf is de gouden standaard voor uitzonderlijke gastvrijheid.
 • Hotel Sartori Concept: Het Sartori Concept Hotel behoort tot de beste hotels om te verblijven in de buurt van Heraklion Haven. Het is een goed bewaard geheim boetiekjuweel in de energieke stad Heraklion en garandeert een privé en op maat gemaakt verblijf. Het hotel garandeert een fantastisch verblijf dicht bij Heraklion Haven, met prachtig ingerichte kamers en een bovengemiddelde aandacht voor detail.
 • DOM Boutique Hotel: Dit is een viersterrenboetiekhotel gelegen in het centrum van Heraklion. Elk van de 37 slim ontworpen kamers van het hotel, waaronder Double, Deluxe en Suites, garandeert een aangenaam verblijf. Elke kamer beschikt over een scala aan comforten voor een comfortabel verblijf, waaronder geluidsisolatie voor privacy, verduisteringsgordijnen voor een rustige slaap en airconditioning voor maximaal comfort. Er is een minibar beschikbaar voor snacks en elke kamer is voorzien van gratis flessenwater. Er is een telefoon en een kluis beschikbaar voor het gemak van de bezoekers.

Wat zijn de beste restaurants in Heraklion Haven?

De beste restaurants in Heraklion Haven worden hieronder opgesomd.

 • Thigaterra: Thigaterra is een speciaal restaurant dat de hedendaagse Kretenzische keuken eert. Ze houden zich aan de principes van de slow food-beweging door de nadruk te leggen op lokaal geproduceerde, seizoensgebonden voedingsmiddelen. Diners kunnen dezelfde verse producten die in hun gerechten worden gebruikt kopen bij de deli in het restaurant. Thigaterra biedt een authentieke Kretenzische gastronomische ervaring in een rustieke en gastvrije omgeving.
 • Ligo Krasi Ligo Thalassa: Dit vertaalt naar "Een beetje wijn, een beetje zee" en is gelegen in de haven van Heraklion tegenover het Koule fort. Het heeft prachtige uitzichten en serveert verse zeevruchten gecombineerd met regionale wijnen. Hoogtepunten zijn de vangst van de dag en gegrilde octopus. Dakos en Chochlioi Boubouristi, twee traditionele Kretenzische gerechten, worden aangeboden. De royale hoeveelheden maken het perfect voor bijeenkomsten, en de maaltijd wordt afgesloten met een gratis shot van de inheemse likeur raki.
 • Peskesi: Het restaurant bevindt zich in een prachtig gerenoveerd traditioneel Kretenzisch huis in het midden van Heraklion. Het eten is gebaseerd op oude familierecepten en komt van hun biologische boerderij. De lam met tijm en honing en de Kretenzische risotto zijn uitblinkers. Het menu wordt bepaald door wat er in het seizoen is, in overeenstemming met hun toewijding om lokale boeren en milieuvriendelijke praktijken te ondersteunen. Peskesi biedt een breed scala aan regionale wijnen en de gebruikelijke raki om de maaltijd af te sluiten. Reserveringen worden sterk aanbevolen.
 • 7 Thalasses: Dit vertaalt naar "7 Zeeën" en is een bekend visrestaurant in Heraklion dat er trots op is klanten dagelijks de beste vis en zeevruchten te bieden die door nabijgelegen vissers worden gevangen. De authentieke smaken van de Kretenzische Zee worden geproefd dankzij hun culinaire bekwaamheid. Gegrilde zeebaars en kreeftspaghetti zijn opmerkelijke delicatessen. De uitstekende service gaat goed samen met het nautisch geïnspireerde decor.
 • Alla Ki Alla: Dit is een van de beste restaurants in Heraklion Haven dat gespecialiseerd is in traditionele Kretenzische keuken met hedendaagse accenten. Alla Ki Alla heeft een grote selectie aan vegetarische, veganistische, vlees- en visgerechten. Dakos salade en dolmadakia (gevulde wijnbladeren) zijn uitblinkers. Het werd opgericht in 1980 en is nu een belangrijk onderdeel van de culinaire cultuur van de buurt. De huiselijke sfeer en vriendelijke medewerkers verhogen de aantrekkelijkheid. In het hoogseizoen verhoogt live Kretenzische muziek de sfeer. Mis hun meze niet, vergelijkbaar met tapas en perfect om te delen.

Wat zijn de beste gerechten om te eten in Heraklion Haven?

De beste gerechten om te eten in Heraklion Haven worden hieronder opgesomd.

 • Moussaka: Een klassiek Grieks gerecht genaamd moussaka bestaat uit lagen aubergine, gehakt en béchamelsaus.
 • Dakos: Een typische Kretenzische salade van droge broodbeschuit besprenkeld met oregano, feta kaas, tomaten en olijven.
 • Gebakken Slakken (Chochlioi Boubouristi): Deze slakken worden gekruid en tot een heerlijke krokant gebakken als een speciale Kretenzische lekkernij.
 • Kretenzische Risotto: Kretenzische risotto wordt bereid met lokale rijst en diverse groenten, kruiden en vaak een proteïne zoals kip of vis.
 • Gegrilde Octopus: Octopus die is mals gemaakt en vervolgens gegrild van verse octopus biedt een heerlijke fusie van rokerige en zee smaken.
 • Lam met Tijm en Honing: Lam met Tijm en Honing is een smakelijk gerecht gemaakt met mals lam, smaakvolle tijm en zoete honing.
 • Kreeftenpasta: Het recept, dat een droom is voor liefhebbers van zeevruchten, combineert spaghetti en weelderig kreeftenvlees in een stevige tomatensaus.
 • Vis van de Dag: Verse vangsten uit de Kretenzische Zee worden gepresenteerd als de vis van de dag, vakkundig bereid en vergezeld van regionale kruiden en olijfolie.
 • Gegrilde Zeebaars: Zeebaars is een veelvoorkomende vis in de Middellandse Zee die vaak perfect gegrild wordt en gekruid met citroen en kruiden.
 • Dolmadakia (Gevulde Wijnbladeren): Dolmadakia, bekend als "gevulde wijnbladeren", zijn druivenbladeren die smaakvol gevuld zijn met rijst, specerijen en soms gehakt.
 • Dakos Salade: Dakos Salade is een licht gerecht gemaakt van droge gerstbeschuit bedekt met tomaten, olijven, kappertjes, feta kaas en olijfolie.
 • Meze: Meze is een verzameling van kleine gerechten, vergelijkbaar met tapas, die ideaal zijn om te delen en een scala aan smaken te proeven.
 • Raki: Raki is een inheemse brandewijn gemaakt van overgebleven wijn, geen eten maar iets dat bezoekers moeten proeven. Het wordt vaak aangeboden na de maaltijd als een gratis digestief.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis