Top 7 dingen om te doen in Chersonissos

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 9 juni 2018 en bijgewerkt op 20 juli 2022.
Top 7 dingen in Chersonissos

De levendige havenstad Hersonissos ligt aan de noordkust van Kreta en is een prachtige locatie voor iedereen. Chersonissos heeft zowel een bruisend nachtleven en prachtige zandstranden, als ook tal van intrigerende culturele bezienswaardigheden. Op slechts een klein eindje rijden ligt ook het schilderachtige dorpje Sissi, de perfecte relaxte metgezel van zijn grotere en levendiger buurman.

Griekse nacht

Een bezoek aan Chersonissos is de perfecte gelegenheid om een traditionele Griekse nacht in te nemen in een van de vele populaire tavernaʹs van de stad. Geniet van het verleidelijke meze-diner en de prachtige lokale wijn, terwijl je wordt vermaakt door traditionele Griekse dansers. Terwijl de avond aanbreekt, waarom niet opstaan op de dansvloer en het eens proberen? Een leuke en onvergetelijke nacht voor het hele gezin.

Hersonissos Beach Road

Lychnostatis Openluchtmuseum

een van de must-see attracties van de stad is deze boeiende stap terug in de tijd, die altijd buitengewoon populair is bij toeristen die op bezoek zijn. Het museum biedt je de kans om de levens van de eerste Kretenzer eilandbewoners te verkennen door middel van een ongelooflijk gedetailleerde recreatie van een ouderwets Kretenzer dorp. Geniet van het herbarium en de fruittuinen, neem een keramische workshop en kijk zelfs een traditionele show in de openluchtzaal.

Lees ook: Auto huren Chersonissos - Gratis Wijzigen & Gratis Annuleren

Lychnostatis Openluchtmuseum

Milatos-grot

Een klein eindje rijden van Chersonissos en vlakbij Sissi ligt de Milatos-grot. Je hebt een fakkel en stevige schoenen nodig om diep in dit archeologische juweel te duiken; het is echter de meer recente geschiedenis van de grot die het zoʹn intrigerende site maakt. In 1823 beschermde een kleine groep Kretenzische rebellen de plaatselijke bevolking die beschutting bood in de grotten tegen Turkse indringers. Ze hielden bijna twee weken stand voordat ze een verwoestende nederlaag leden. Als zodanig is de grot van groot lokaal belang en zeker de moeite waard om de tijd te nemen om deze te verkennen.

Milatos-grot

Paleis van Malia

Een andere interessante nabijgelegen archeologische vindplaats is het beroemde oude paleis van Malia. De site dateert helemaal terug tot 1900 voor Christus en de Minoïsche beschaving en is geleidelijk aan uitgegraven en minutieus hersteld. Het inhuren van een lokale gids draagt bij aan de ervaring, omdat deze een gedetailleerde geschiedenis van het paleis geeft en je de mythologie rond het gebied vertelt. Dit omvat de beroemdste voormalige bewoner, het gevreesde mythische beest, de Minotour.

Paleis van Malia

Star Beach

Er is geen gebrek aan stranden om uit te kiezen in Chersonissos, met drie enorme zandstranden en een verzameling van veel kleinere afgelegen baaien in de buurt. Veruit de meest populaire is echter het legendarische Star Beach. Star Beach wordt compleet geleverd met een eigen waterpark vol met glijbanen, karts, bars, restaurants en djʹs die samen een succesvolle gezinsvriendelijke dag uit maken.

Lees ook: Een reisgids over de beste hotels in Chersonissos

Star Beach

Eet heerlijk Grieks eten

Piskopiano is een pittoresk, traditioneel Grieks dorp met slechts 450 vriendelijke inwoners, die ons allemaal leken te herkennen toen we elke avond naar een restaurant liepen. Alle menuʹs lijken erg op elkaar, dus probeer het typische Griekse eten - heerlijke verse salades met zoute feta, olijven en sappige tomaten, calamares en moussaka. Vergeet niet om Griekse meze te bestellen van gevulde wijnbladeren en Kretenzische dakos, een hard krokant brood met tomaat en kaas.

Old Hersonissos & Piskopiano

Maak een dagtocht naar Spinalonga

Spinalonga is een klein eiland dat werd gebruikt om melaatsen te isoleren van de rest van Kreta. Ik beveel ten zeerste aan om deze dagtrip vanuit Chersonissos te maken als je daar op vakantie bent.

Hersonissos Boat trip

Hersonissos en Sissi zijn twee prachtige, onvergetelijke Griekse bestemmingen om aan je bucketlist toe te voegen. Vraag hoe we u kunnen helpen om daar te komen voor uw volgende vakantie door vandaag nog contact op te nemen met onze experts.

Lees ook: Analipsi Kreta - Een lieflijk stadje tussen Heraklion en Chersonissos!

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis