Alles wat u moet weten over het paleis van Knossos, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 21 januari 2021 en bijgewerkt op 4 juni 2023
Alles over Paleis van Knossos - Kreta

Paleis van Knossos is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. Het is ook een van de meest dwingende om te bezoeken, met een levendige en kleurrijke restauratie die de oude wereld tot leven brengt. Gelukkig ligt Knossos op Kreta ook in de centrale regio van het eiland, dicht bij betoverende traditionele dorpen, natuurlijke wonderen zoals grotten en kloven, wijnhuizen van wereldklasse en ongerepte stranden. Knossos is de perfecte bestemming voor degenen die het allemaal willen - avontuur, natuur, cultuur en geschiedenis.

Alles over Knossos, Kreta

Noord-ingang in Knossos Palace

Waar is Knossos Palace gelegen?

Knossos ligt op slechts 15 minuten rijden van Heraklion, de hoofdstad van Kreta en een centraal gelegen havenstad met Venetiaanse architectuur en een fascinerende eigen geschiedenis. Het is een van de meest prominente historische plaatsen op Kreta en in Griekenland.

Hoe kom je in Knossos

Heraklion met kinderen

Als u op de internationale luchthaven Nikos Kazantzakis aankomt, kunt u uw auto direct bij het Rental Center Crete Autoverhuur op de Heraklion luchthaven krijgen. Als u met de veerboot aankomt, kan er een auto op u wachten in de haven. Als alternatief is er een frequente busdienst vanaf de Heraklion stadsbussen (meer informatie hier), die vertrekken vanaf de haven. Er zijn 3 tot 5 bussen per uur, en er is een app om u te helpen bij het navigeren door het stadsbussysteem. Voor stranden en andere bestemmingen in de buurt van Heraklion kunt u gebruik maken van de KTEL.

De Geschiedenis van Knossos

Paleis van Knossos

Knossos wordt vaak de oudste stad van Europa genoemd en is een wonder van de archeologie en de geschiedenis. Dit was de hoofdstad van de Minoïers, een geavanceerde beschaving uit de Bronstijd die bloeide van 2700 tot 1450 VC (om dat in perspectief te plaatsen, de bouw van het Parthenon, gebouwd tijdens de Gouden Eeuw van Athene, begon in 447 VC).

Ruïnes van Knossos Paleis Kreta

Zelfs bezoekers die niet bekend zijn met archeologie en geschiedenis zullen verrast en verheugd zijn over wat ze weten over de Minoïsche Zee - veel populaire mythen van het oude Griekenland zijn verbonden met deze site, waaronder die rond het labyrint. Dit was een complex doolhof ontworpen door Daedalus (dezelfde oude ingenieur die de vleugels van Icarus) om de Minotaur vast te houden, de legendarische stier van de Oude Wereld, die uiteindelijk werd gedood door Thisseus, zoon van koning Aegeus van Athene. Dankzij het pionierswerk van de archeoloog Sir Arthur Evans, die meer dan 100 jaar geleden in het begin van de 20ste eeuw begon met het opgraven van de site, worden deze mythen levendig tot leven gebracht. Reproducties van de originele fresco's vertellen de verhalen uit het verleden in glorieuze kleuren. De verfijnde architectuur van de Minoïsche eilanden is ook dramatisch gerestaureerd. Dit is een spannende archeologische site met veel verhalen om te vertellen, spannend voor bezoekers van alle leeftijden. Om het meeste uit uw ervaring te halen raden wij u aan de site te bezoeken tijdens een rondleiding.

Wat Te Zien en Te Doen in Knossos

Plan ruimschoots de tijd om het uitgestrekte paleiscomplex te verkennen, met de oude techniek, de prachtige architectuur en de vele mythen en verhalen die het paleis in zich draagt. Daarna kunt u het Archeologisch Museum van Heraklion bezoeken om de vele schatten te zien die in de opgravingen zijn opgegraven, inclusief de originelen van de fresco's die in het paleis zijn gereproduceerd.

Fresco's in de hal van het paleis van Knossos

Het Archeologisch Museum van Heraklion wordt beschouwd als een van de belangrijkste musea van Europa en herbergt indrukwekkende vondsten uit heel Kreta, verspreid over 5.500 jaar geschiedenis. Enkele opmerkelijke artefacten die worden tentoongesteld zijn: de unieke Phaistoschijf met inscripties van hiërogliefen en ideogrammen die nog ontcijferd moeten worden, de Slangengodin die aanwijzingen geeft van de mode van de Minoïsche vrouwen, de Minoïsche Fresco's die het dagelijks leven uitbeelden en hun kleur blijft nog steeds levendig en duurzaam.

Het Archeologisch Museum van Heraklion

Andere grote hoogtepunten van het museum zijn de Minoïsche juwelen die werden gevonden op de Minoïsche begraafplaatsen, let goed op het Bijenjuweel dat een van de kisten versiert. De aandacht voor detail is absoluut opmerkelijk.

Archeologisch Museum Kunstvoorwerpen

Geniet Van Een Strandvakantie - Prachtige Stranden In De Buurt Van Knossos

Grotten van Kreta

Knossos is de perfecte locatie voor het verkennen van enkele stranden van wereldklasse. Houdt u van een gezellig, full service strand waar u kunt relaxen op een ligstoel en genieten van de strandservice van koffie, drankjes en snacks? De noordkust van Kreta heeft veel ontwikkelde stranden die niet alleen volledig verzorgde gebieden omvatten, maar ook spannende watersporten en andere activiteiten. Malia, ongeveer 30 km ten oosten van de stad Heraklion aan de noordkust, is wereldberoemd om zijn levendige strandscène en uitgaansmogelijkheden. Ammoudara, slechts 5 km ten oosten, en Tobrouk, slechts 10 km ten oosten, staan bekend om hun watersportfaciliteiten. De noordkust van Kreta is het ene prachtige strand na het andere - de beste optie is om te rijden tot het ene strand in uw smaak valt.

Matala Beach

Als u op zoek bent naar een wildere ervaring, dan zult u absoluut houden van de stranden van de zuidkust van Heraklion. Daaronder bevindt zich het wereldberoemde Matala, vereeuwigd in een Joni Mitchell-lied. Hier vestigden de hippies zich in de jaren '70 in grotten. Voor een nog wildere en meer afgelegen strandervaring kunt u een strand bezoeken dat alleen te bereiken is door te wandelen of per veerboot. Het strand van Agiofarago ligt aan het einde van een dramatische wandeling door de Agiofarago-kloof, en het duurt 20 - 50 minuten. U kunt ook een boot nemen vanaf Matala of Agia Galini. En over Agia Gallini gesproken, dit is ook een van de mooiste stranden van de Libische Zee.

Activiteiten Rond Knossos, Kreta

Melidoni-grot

Een geweldige manier om de zomerhitte te verslaan is om binnenshuis naar een van de vele glorieuze - en historische - grotten van Kreta te gaan. Psychro grot, ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Heraklion, was een heilige grot van de Minoïers. Het is ook een van de twee grotten die beweert de geboorteplaats van Zeus te zijn. De andere is Ideon Grot, op de hellingen van Mt. Psiloritis, ongeveer anderhalf uur naar het zuidwesten.

Thronos

Een wijnmakerij van wereldklasse ligt op minder dan een half uur rijden van Heraklion. De Boutaris wijnmakerij in Skalani, Archanes biedt proeverijen en koppelingen met lokale lekkernijen in een moderne state-of-the-art faciliteit.

CretAquarium

Een bezoek aan CretAquarium is ook een van de meest interessante dingen om te doen op Kreta. 2000 zeedieren van 200 verschillende soorten laten u kennismaken met het complexe onderzeese leven van het Middellandse Zeegebied. Het aquarium ligt op minder dan een half uur rijden van Heraklion.

Culturele Excursies Rond Knossos, Kreta

Knossos is op zich al een fascinerende culturele bestemming. Als u besluit dat u meer wilt weten over de Minoïers, kunt u andere Minoïsche paleizen zoals Phaistos, bezoeken, op slechts een uur rijden van Knossos naar het zuiden. Het Archeologisch Museum van Heraklion geeft u ook meer inzicht in deze fascinerende cultuur.

Heraklion Archeologisch Museum

Terwijl u in Heraklion bent, kunt u ook het rijke Venetiaanse erfgoed verkennen, waaronder het fort van Koules, de Venetiaanse Loggia en de Morosini-fontein op het Leeuwenpleine. Geniet van de lokale cultuur door te genieten van een koffie op een schaduwrijk stadsplein en een maaltijd in de pittoreske Venetiaanse haven.

Morozini-fontein op het Leeuwenplein

Knossos is echt het hart van Kreta, een kruispunt van oude beschaving, natuurwonder, avontuur, educatieve excursies en grote stranden om te ontspannen. U zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk het is om dit alles met de auto te ervaren.

Halve troon van het Minoïsche Paleis

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis