Alles wat u moet weten over Agios Pavlos

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 februari 2022 en bijgewerkt op 30 juli 2022
Agios Pavlos Kreta Griekenland

Er zijn honderden prachtige stranden rond het eiland Kreta, elk met zijn eigen bijzondere charme en kenmerken. Sommige hebben fijn zand en strekken zich kilometers ver uit, terwijl andere verscholen liggen in afgelegen inhammen langs de kust. Agios Pavlos is een tamelijk afgelegen, maar schitterend strand aan de zuidkust van Kreta, ongeveer 60 km ten zuiden van Rethymno. Het is een stuk rustiger dan de stranden aan de noordkust, en Agios Pavlos ligt in een kleine baai, omgeven door rotsachtige kapen, terwijl u in het westen ook een groter strand vindt, dat bekend staat als Alatsogremni.

De twee stranden worden gescheiden door het schilderachtige Cape Melissa. Als u de voorkeur geeft aan een meer afgelegen en niet-bevolkte bestemming op Kreta, dan is Agios Pavlos misschien de perfecte keuze, met een paar accommodatiemogelijkheden in de buurt. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over deze bestemming en wat u in de omgeving kunt beleven.

Sint Pauluskerk in Agios Pavlos Beach

Waar ligt Agios Pavlos

Agios Pavlos ligt aan de zuidkust van Kreta, in de streek Rethymno en ongeveer 60 km ten zuiden van de stad Rethymno. Het is te vinden tussen de gebieden Plakias en Agia Galini, en is bereikbaar vanuit het dorp Saktouria langs een bergweg. U kunt een auto huren in Heraklion, dat ongeveer 93 km naar het noordoosten ligt. Er zijn verschillende andere schitterende stranden in de omgeving en u vindt er ook een paar hotels en tavernes in de buurt van het strand.

Hoe komt u in Agios Pavlos

Met de auto naar Agios Pavlos

Agios Pavlos is met de auto te bereiken vanuit de belangrijkste steden van Kreta aan de noordkust, waarbij u het eiland over de bergen doorkruist. Onderweg komt u enkele uitzonderlijke landschappen en afgelegen traditionele dorpjes tegen. De beste optie is om naar Agios Pavlos te gaan met een autohuur Rethymno of Heraklion.

De snelste route is om naar het zuidwesten over het eiland te rijden tot aan Agia Galini en dan verder naar het westen door Saktouria. De reis duurt bijna twee uur, terwijl de tweede optie is om naar Rethymno te rijden en dan naar het zuiden te gaan, maar dat duurt wel iets langer.

Agios Pavlos zee grot

Met de bus naar Agios Pavlos

Er zijn geen rechtstreekse bussen die Agios Pavlos bereiken vanuit Heraklion of Rethymno, de enige mogelijkheden zijn om het dorp Saktouria te bereiken met de bus vanuit Rethimno en dan iemand te vinden die u naar het strand brengt, maar dat duurt wel lang. Gezien de nadelen is het een stuk beter om gewoon een auto te huren.

Bereikbaarheid van Agios Pavlos per boot

Om Agios Pavlos per boot te bereiken, moet u naar Agia Roumeli. Dat kan met de veerboot van Paleochora, dat is een enkele reis van 90 minuten. De veerboot vaart van mei tot eind oktober. U kunt ook de veerboot nemen van Chora Sfakion en Loutro.

De wandeling van Agia Roumeli naar Agios Pavlos is moeilijk en lang. Het is een zware wandeling van 90 minuten en het wordt niet aangeraden voor beginnende wandelaars.

Agia Roumeli

Wat te doen in Agios Pavlos

Een afgelegen en idyllisch strand aan de Libische Zeekust van Kreta, Agios Pavlos of Saint Paul is niet bij veel reizigers bekend, wat de charme en de rust ten goede komt. Terwijl het kleine strand van Agios Pavlos in een beschermde baai ligt tussen de rotsachtige Kape Melissa en een andere kaap.

Hier kunt u enkele spectaculaire geologische formaties bewonderen, met lagen blootgelegde kalksteen. Deze staan bekend als de Apoplystra Plooien en zijn in de loop van miljoenen jaren ontstaan.

Hoofdstrand in Agios Pavlos

Het kleine strand in de baai heeft ruw zand, prachtig helder groen water en een rotsachtige zeebodem. Het is gedeeltelijk georganiseerd, met een paar parasols en ligbedden.

In het voormalige vissersdorp rond dit strand vindt u ook een paar overnachtingsmogelijkheden en traditionele tavernes. Net boven het strand kunt u de kleine kapel van St. Paulus bezoeken, die de heilige op zijn weg naar Rome zou hebben gehuisvest. Ten westen van Agios Pavlos vindt u een betoverend natuurgebied en een wild strand.

Agios Pavlos strand op het eiland Kreta, Griekenland

Dit strand, dat ofwel Akoumiani Gialia ofwel Alatsogremni Beach heet, wordt gekenmerkt door de prachtige zandheuvels van de Melissa Cape. Het strand is vrij lang en meestal bijna verlaten, en wordt dus soms gebruikt door naturistische zonaanbidders. U kunt er gewoon naartoe lopen in een paar minuten vanuit Agios Pavlos. Dit fantastische strand heeft een diepe rotsachtige zeebodem en is uitstekend als u wilt ervaren te snorkelen, terwijl het ook enkele indrukwekkende rotsformaties heeft.

Bezoek de kloven en het klooster van Preveli

Op ongeveer 40 km van Agios Pavlos kunt u naar de betoverende kloof van Preveli rijden. Hoewel wandelen door de kloof een hele uitdaging is, is er een weg die u boven het schitterende Preveli strand brengt, dat beschouwd wordt als een van de mooiste van heel Kreta. Op korte afstand van de strandparking kunt u ook het schitterende Preveli klooster bezoeken, met twee locaties die op verschillende momenten in de geschiedenis ontwikkeld zijn, maar even inspirerend en interessant. De panorama's over de zee en de kust vanaf de hoge kliffen boven Preveli Beach zijn onvergetelijk, vooral vanaf de weg naar het klooster.

Preveli strand Kreta

Verken de archeologische vindplaatsen van Gortyna en Phaistos

Deze inspirerende en fascinerende archeologische plaatsen liggen ongeveer 40-50 km ten oosten van Agios Pavlos en u kunt er gemakkelijk heen rijden via Agia Galini. Phaistos of Phaestus was in de oudheid een van de belangrijkste nederzettingen op het eiland, met de overblijfselen van twee paleizen en andere bouwwerken die in de loop der jaren opgegraven zijn. U zult het gevoel hebben terug in de tijd te reizen naar de Minoïsche tijd door de verschillende ruïnes van Phaistos te verkennen, wat een intiemer bezoek mogelijk maakt dan het paleis van Knossos, dat gewoonlijk overspoeld wordt door toeristen. De ontdekkingen van Gortyna omvatten de oude citadel, een hoge tempel, beelden en figuurtjes, een oude agora en andere schatten.

Het wetboek dat hier ontdekt is, wordt beschouwd als het oudste en meest complete van heel Griekenland; delen ervan worden tentoongesteld in het Louvre Museum.

Sint Pauluskerk in Agios Pavlos Beach

Ontdek de stranden in de buurt van Agios Pavlos

Hoewel het strand van Agios Pavlos en het nabijgelegen Alatsogremni Beach uitstekende keuzes zijn om een paar onvergetelijke dagen door te brengen, zijn er, als u andere schitterende stranden van de zuidkust van Kreta wilt verkennen, een paar betrekkelijk dichtbij die u gemakkelijk kunt bereiken.

Naar het westen toe bereikt u binnenkort de verbluffende stranden van Triopetra, gevolgd door het strand van Ligres. Verderop zijn er nog andere schitterende stranden, waaronder die van Katsouni, Agia Fotini, Gialopotamos en het beroemde Preveli Beach met zijn rivier en palmbomen.

Triopetra strand

Ten oosten van Agios Pavlos vindt u slechts kleine wilde baaien met kleine stukjes strand, maar zij vormen wel een uitstekende keuze als u privacy zoekt. Het dichtstbijzijnde grotere strand vindt u in het plaatsje Agia Galini.

Waar te overnachten in de buurt van Agios Pavlos, Kreta

Er zijn maar een handvol accommodatiemogelijkheden in de buurt van het strand van Agios Pavlos, maar u zult meestal wel een beschikbare kamer vinden als u van tevoren reserveert. Als u in dit afgelegen gebied van Kreta verblijft, vermijdt u ook de drukte en de gejaagdheid van de drukke badplaatsen langs de noordkust. Er zijn slechts enkele appartementen en studio's te huur in Agios Pavlos, met gemakkelijke toegang tot de stranden en een adembenemend uitzicht op zee.

Agios Pavlos Hotel

Dit uitstekende hotel ligt op enkele meters van het strand en is onlangs gerenoveerd; het biedt 15 comfortabele kamers met alle voorzieningen, sommige met uitzicht op zee, en balkons, een gemeenschappelijke lounge, snackbar, restaurant en speeltuin.
website
☏ +30 28320 71104

Hotel Livikon

Dit geweldige hotel ligt op slechts 2 minuten van de stranden van Agios Pavlos en biedt aangename kamers met een balkon met prachtig uitzicht op zee, evenals gratis parkeergelegenheid en draadloos internet. De gasten vinden een traditionele taverne op slechts 200 meter afstand.
website
☏ +30 697 803 9531

Kavos Melissa

Dit schitterende complex met studio's en appartementen maakt deel uit van het Agios Pavlos Hotel en ligt op slechts een paar minuten van de stranden. Het is tegen de heuvels opgebouwd en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn.
website
☏ +30 28230 71104

Het strand van Agios Pavlos op het eiland Kreta

Waar te eten in de buurt van Agios Pavlos

Agios Pavlos Taverne

Dit restaurant, dat deel uitmaakt van het Agios Pavlos Hotelcomplex, ligt direct aan het strand en biedt traditionele Griekse en mediterrane gerechten, waaronder verse zeevruchten, vegetarische en veganistische opties, en uitstekende Griekse wijn.
website
☏ +30 28230 71104

Scopas Café en Beach Bar

Deze traditionele taverne en bar ligt direct aan het strand van Agios Pavlos en biedt heerlijke Kretenzische spijzen, drankjes en een prachtig panorama.

Zonsondergang Taverne

Een mooie en rustige traditionele taverne, gelegen op de heuvel, op slechts een paar minuten van het strand in Agios Pavlos. Het biedt een heerlijk menu met authentieke Kretenzische gerechten.

 Indrukwekkende grotten onder de zandheuvels in Agios Pavlos Kreta

Beste tijd om Agios Pavlos te bezoeken

U kunt het eiland Kreta bijna het hele jaar door bezoeken, met mooi weer en temperaturen van vele maanden, beginnend in april en tot half november. Tijdens de hoogzomermaanden zijn de temperaturen aan de zuidkust van Kreta vaak extreem hoog, en het is misschien een goed idee om het begin of het einde van het seizoen uit te kiezen om Agios Pavlos te bezoeken. Het strand is het grootste deel van het jaar niet druk en u vindt altijd betrekkelijke privacy op het nabijgelegen Akoumiani Gialia.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis