Preveli Beach: Een Uniek Strand met een Weelderig Palmbos

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 september 2023 en bijgewerkt op 8 mei 2024.
Preveli beach

Preveli Beach is gelegen op 35 kilometer ten zuiden van Rethymno en 10 kilometer ten oosten van Plakias. Preveli Beach is een van de mooiste stranden van Kreta en een van de moeilijkst bereikbare. Preveli Beach, algemeen bekend als Palm Beach, bevindt zich aan de zuidkant van Kreta. Het is een prachtige halvemaanvormige zandstrand met helder turquoise blauw water. Kreta biedt in het algemeen tal van toeristische attracties, waaronder prachtige stranden die toegankelijk zijn voor toeristen. Toerisme is zeer prominent op Preveli Beach. Er zijn veel dingen te ontdekken op het unieke strand van Preveli, met een weelderig palmbos. Volgens de uitzonderlijke beoordelingen van toeristen op Preveli Beach, heeft het ongelooflijk helder water en een schone omgeving die ontspannend aanvoelt. Toeristen verblijven in nabijgelegen hotels zoals Villa Palm River, Plakias Cretan Resorts en Ammoudi Hotel. De beste tijd voor toeristen om Preveli Beach te bezoeken is van juli tot september. Echter, de piek van het toeristenseizoen is van juli tot augustus.

Rethymno is een prachtige en ontspannende plek om te bezoeken. De stranden in Rethymno hebben goudkleurig zand en diep, helder water dat goed wordt onderhouden en gunstig gelegen is nabij de faciliteiten van de stad. Wat betreft transport zijn er bussen en taxi's beschikbaar die toeristen gebruiken om door Kreta te reizen. Echter, een andere vorm van transport is het huren van een auto, een meer privé vervoermiddel. Autoverhuur is vaak een must wanneer je rondreist in Kreta. Toeristen hebben een auto nodig om de toeristische bestemmingen te bereiken die ze willen bezoeken. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven waar toeristen hun voertuig kunnen huren tijdens hun verblijf in Kreta. Het is een uitstekende optie voor degenen die privévervoer willen wanneer ze naar hun bestemming gaan, vooral tijdens de pandemie. Het strand draagt bij aan de identiteit van Kreta. Samen met de rest van de musea, archeologische vindplaatsen, paleizen en andere stranden, belichamen ze de identiteit van het eiland.

Wat is Preveli Beach?

Preveli Beach, ook wel bekend als Palm Beach, ligt aan de zuidkant van Kreta. Het is een prachtige halvemaanvormige zandstrand met turquoise blauw helder water. Een rivier, omringd door palmbomen, scheidt het strand van een indrukwekkende kloof. Preveli Beach is een van de mooiste stranden van Kreta en een van de moeilijkst bereikbare. Preveli Beach is een van de topattracties en dingen om te doen bij het Preveli-klooster. Lokale legendes geloven dat de koning van Ithaka, Odysseus, in het bredere gebied van het Preveli-meer verbleef na het einde van de Trojaanse oorlog, op zijn terugkeer naar Ithaka vanuit Troje. Het Preveli-strand is een populaire toeristische bestemming vanwege de rivier en het bos met platanen in de kloof. Daarnaast is het strand zanderig met helder water. De lokale bevolking zegt dat er een rots in de vorm van een hart op het strand is. De rots wordt "De steen der geliefden" genoemd. Preveli dankt zijn naam aan het nabijgelegen historische klooster van Preveli. Het klooster is een "mannenklooster" dat is gesticht in de 16e of 17e eeuw en is gewijd aan de heilige Johannes de Theoloog. Er zijn twee kloosters, het oude en het nieuwe, genaamd Piso en Kato Mastery, respectievelijk. Het oude klooster is verlaten en ligt een paar meter ten zuiden van de oude stenen brug van Preveli.

Preveli beach

Waar bevindt zich Preveli Beach?

Preveli Beach ligt ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Rethymno en 10 kilometer ten oosten van Plakias. De kust van Preveli, soms bekend als Lake Preveli of Phoenix, bevindt zich bij de uitgang van de imposante Kourtaliotikos Gorge, waar de Grote Rivier (Megalos Potamos) stroomt. Preveli Beach is zeker beroemd in het zuiden van Kreta en trekt elke zomer duizenden bezoekers.

Hoe ziet de kaart van Preveli Beach eruit?

Toeristen herinneren zich Preveli Beach vanwege de mooie halvemaanvormige zandstrand met turquoise blauw helder water. Het ligt in het zuiden van Rethymno, op Kreta. Preveli Beach is een van de beroemdste stranden op het eiland. Het wordt vergezeld door afgelegen verborgen stranden en rotsachtige landschappen met majestueuze uitzichten vanaf de zeekant. De kaart van Preveli Beach geeft een glimp van de route en laat zien waarom het deel moet uitmaken van een bucketlist bij een bezoek aan het eiland Kreta.

Hieronder vind je de kaart van Preveli Beach.

Preveli beach kaart

Wat zijn de activiteiten op Preveli Beach?

Kreta heeft veel attracties te bieden. Archeologische sites, musea en wandelen moeten naast de stranden bovenaan de lijst staan van dingen om te doen op Kreta. Het eiland Kreta heeft tal van historische ruïnes die elke toerist verbazen. Het historische klooster van Preveli bevindt zich vlakbij Preveli Beach en is zeker een bezoek waard. Het klooster van Preveli is een van de oudste en heiligste kloosters op Kreta. Daarnaast zijn er op Preveli Beach mogelijkheden om te kamperen, te snorkelen en te genieten van een plezierige zwemervaring. Een van de dingen die je op Preveli Beach kunt doen, is het verkennen van de Kourtaliotiko Gorge. De prachtige Kourtaliotiko Gorge is gevormd door dezelfde rivier die in zee stroomt bij Preveli Beach. Bovendien zijn er in de buurt andere stranden om van te genieten tijdens het verblijf op Preveli Beach. Het dichtstbijzijnde grotere plaatsje is Plakias. Verder bewonderen de meeste toeristen de Venetiaanse brug en het Verzet en Vredesmonument. De charmante kleine brug staat bekend als de Preveli-brug. De lokale bevolking heeft de brug gebouwd met hulp van de monniken van het klooster.

Preveli beach

Wanneer is de beste tijd om Preveli Beach te bezoeken?

Preveli Beach is het meest populair in de zomermaanden. Het hoogseizoen voor toeristen is in juli en augustus. In deze maanden zijn er veel bezoekers op Preveli Beach. Het is aan te raden om vroeg te arriveren om parkeergelegenheid te vinden en een goede plek op het strand te bemachtigen. Toeristenboten beginnen rond 10 uur 's ochtends aan te komen op het strand. Echter, de waarheid is dat de beste tijd om Preveli Beach te bezoeken buiten het hoogseizoen ligt. Deze maanden zijn juni en september, wanneer er minder mensen zijn. Toch is de temperatuur nog steeds warm genoeg om van de ervaring te genieten.

Hoe wordt Preveli Beach beschermd?

Preveli Beach wordt zeer goed beschermd en is niet zo sterk ontwikkeld als sommige andere stranden op Kreta. Het behoudt de palmbomen in de omgeving zodat toeristen kunnen genieten van de ervaring. Vanwege de gevoeligheid van de natuur rond Preveli Beach, is het gebied beschermd als onderdeel van Natura 2000, een natuurreservaat. Om de schoonheid van het strand verder te behouden, zijn er geen overnachtingsmogelijkheden beschikbaar in het gebied. Het wordt aanbevolen voor toeristen om een dagtocht te plannen wanneer ze Preveli Beach willen bezoeken.

Preveli beach

Hoe kom je bij Preveli Beach?

Er zijn twee opties om bij Preveli Beach te komen, vanuit het westen of het oosten. Voor de eerste optie rijdt men vanuit Plakias naar het klooster Preveli. 1,5 kilometer na het Kato Monastery of Preveli, stopt men bij een grote parkeerplaats waar een pad naar het strand begint. De parkeerplaats bevindt zich in de buurt van imposante verticale kliffen, aan de westkant van het strand. Het voetpad duurt 15 tot 20 minuten om het strand te bereiken. Echter, de terugweg is inspannend omdat de klim vrij steil is. Om de lastige beklimming te vermijden, is de tweede optie om over de geplaveide weg naar het nabijgelegen Drimiskiano Amoudi te rijden en vervolgens het korte pad naar Preveli te lopen, wat slechts 5 minuten duurt. Echter, bij de tweede optie mist men de kans om het spectaculaire uitzicht vanaf de hoge kliffen aan de westkant te zien. Ten slotte varen er kleine boten naar Preveli vanuit Agia Galini en Plakias.

Wat zijn de nabijgelegen attracties bij Preveli Beach?

Hier zijn de nabijgelegen attracties bij Preveli Beach:

 • Kourtaliotiko Kloof: Kourtaliotiko Gorge bevindt zich in het zuiden van Kreta, 9,5 km ten noorden van Preveli Beach. Het biedt een dramatisch landschap met unieke geologische formaties, prachtige watervallen en ongerepte natuur. Het begint ten zuiden van het dorp Koxare en is gemakkelijk bereikbaar met de auto, waardoor het een uitstekende bestemming is voor een dagtocht. Na het verkennen van Kourtaliotiko Kloof, bezoeken toeristen vaak Preveli Beach. Een auto huren is aan te raden voor gemak en de mogelijkheid om andere nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het klooster Preveli, de stranden van Damnoni en Skinaria. Accommodatie is beschikbaar in nabijgelegen dorpen en resorts.
 • Klooster Preveli: Klooster Preveli bevindt zich op de rotsachtige heuvels van de kloof van Preveli in de regio Rethymnon, Kreta. Het bestaat uit twee vestigingen: het Lager (Kato Preveli) en het Bovenste (Pisso Monastery of Agios Ioannis Theologos). Monniken wonen voornamelijk in Kato Preveli, rond de kerk van St. Johannes de Doper. Historisch gezien diende Klooster Preveli als toevluchtsoord voor soldaten en rebellen tijdens de vrijheidsstrijd van Kreta, waardoor het van groot historisch belang is. Nu is het een populaire toeristische plek met een prachtig uitzicht op de bergen en inzicht in de oude Griekse geschiedenis. Klooster Preveli ligt op 2,1 km afstand van Preveli Beach. De reisduur met de auto is 5 minuten.
  Klooster Preveli
 • Damnoni Beach: Damnoni Beach ligt op ongeveer 10 km afstand van Preveli Beach. Het is een pittoresk strand nabij Plakias aan de zuidkust van Kreta. Damnoni Beach wordt omgeven door bergen en rotsformaties. Het heeft wit zand, turquoise water en tal van voorzieningen en activiteiten. Ondanks zijn schoonheid blijft het grootste deel van het jaar relatief rustig. Toeristen waarderen Damnoni Beach zeer vanwege de ontspannen sfeer en prachtige landschap. Accommodaties zoals Hapimag Resort, Anna Angeliki Hotel en Plakias Bay Hotel liggen in de buurt. Toeristen bezoeken het meest in juli en augustus, maar april en oktober zijn ook ideale maanden om te bezoeken.
 • Skinaria Beach: Skinaria Beach is een klein, afgelegen strand op ongeveer 9,8 km van Preveli Beach. Skinaria Beach staat bekend om zijn zuivere en heldere water. Het strand trekt professionele duikers aan en wordt soms vergeleken met zwemmen in een aquarium vanwege het onderwaterleven. Bezoekers kunnen basisvoorzieningen verwachten voor een dagtocht, maar er zijn geen grote resorts. Het strand is klein en heeft fijn, wit zand, een ondiepe zeebodem en is omgeven door ruig, rotsachtig terrein.
 • Triopetra Beach: Triopetra Beach ligt aan de zuidkust van Kreta en is 20,9 km verwijderd van Preveli Beach. De naam Triopetra is afgeleid van de drie zeerotsen. Triopetra is perfect voor vakanties weg van massatoerisme. Het strand is zelfs in het hoogseizoen nooit overvol. Triopetra heeft een zandstrand. Er zijn weinig voorzieningen in het gebied, slechts een paar taverna's op het Triopetra Beach.

Wat zijn de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta?

Hieronder staan de factoren die je moet overwegen voordat je een auto huurt op Kreta.

 • Leeftijd van de bestuurder: De wettelijke leeftijdsvereiste voor autorijden op Kreta is 18 jaar. De bestuurder moet een geldig rijbewijs en essentiële documenten zoals een ID of paspoort hebben.
 • Geslacht van de bestuurder: Vrouwen en mannen mogen autorijden op Kreta. Zolang de bestuurder de wettelijke leeftijd van 21 jaar heeft, is autorijden toegestaan op Kreta, ongeacht het geslacht.
 • Type auto: Als je met groepen of familieleden reist, heb je een veel grotere auto nodig. Autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een verscheidenheid aan auto's om uit te kiezen. Het is het beste om een kleinere auto te kiezen bij het rijden op Kreta. Dit komt doordat sommige Griekse wegen smal zijn. Het autotype is een belangrijke factor in hoe je de juiste auto kiest om te huren op Kreta.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto: Een belangrijk document dat nodig is voor het huren van een voertuig is een geldig rijbewijs. Een creditcard of betaalpas wordt echter ook gevraagd, inclusief een paspoort of ID-kaart.

Hoeveel kost het om een auto te huren op Kreta?

Het wordt sterk aanbevolen om het prachtige eiland Kreta te verkennen met een gehuurde auto. Toeristen kunnen met een gehuurde auto snel naar de topbestemmingen van Kreta reizen. De kosten voor het huren van een auto op Kreta variëren afhankelijk van het aantal personen, de reisroute, het type auto, de bestemming en de duur. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op Kreta liggen tussen de €30 en €40 per dag. Een auto huren voor een hele week kost gemiddeld €250. Het huren van een voertuig voor het weekend kost ongeveer €78. Tarieven voor het auto huren op Kreta verschillen afhankelijk van het type auto. Autoverhuurbedrijven bieden een verscheidenheid aan auto's, afhankelijk van de voorkeur van klanten. De meeste autoverhuurwinkels op Kreta bieden een online boekingssysteem wanneer klanten een auto willen reserveren. Volg eenvoudig het proces en reserveer direct een voertuig op hun website. Controleer en verzeker jezelf van alle vereiste documenten voordat je gebruik maakt van een autoverhuurservice op Kreta.

Ontdek Kreta met een Huurauto vanaf €49 per dag

Hoeveel kost het om naar Preveli Beach te gaan?

Geniet van Preveli Beach tegen betaalbare kosten terwijl je geniet van een fantastisch uitzicht op kristalhelder water en een uniek strand met een weelderig palmbos. Het eten op Preveli Beach is betaalbaar en toch heerlijk. Wat betreft vervoer, de dagelijkse gemiddelde kosten voor het huren van een auto op Kreta liggen tussen de €30 en €40. Een auto huren voor een hele week kost gemiddeld €250. De autoverhuurprijs varieert tijdens het weekend en kost ongeveer €78.

Preveli beach

Waar te verblijven in de buurt van Preveli Beach?

Er zijn geen beschikbare accommodatiemogelijkheden naast Preveli Beach. Er zijn echter een breed scala aan hotels, gastenhuizen, studio's en privéflats te vinden in de dorpen rondom het strand. Daarnaast hebben toeristen de mogelijkheid om te verblijven in de badplaats Plakias. Hier zijn drie beste hotels in de buurt van Preveli Beach, zoals Villa Palm River, Plakias Cretan Resorts en Ammoudi Hotel. Villa Palm River is de ideale accommodatie voor gezinsvakanties, omgeven door tuinen met olijfboomgaarden en palmbomen. De accommodatie ligt op slechts enkele minuten afstand van Preveli Beach. Plakias Cretan Resorts bevindt zich direct naast het prachtige strand in de stad Plakias. Het resort is prachtig en heeft een complex van privéstudio's en flats. Het is een van de meest luxe accommodaties in de omgeving. Tot slot is er het Ammoudi Hotel, dat zich vlak naast het charmante Ammoudi Beach bevindt. Het ligt op 15 kilometer afstand van Preveli Beach. Ammoudi Beach biedt charmante kamers met uitzicht op zee en de bergen. Bovendien is er een heerlijk restaurant met Kretenzische gerechten en alle nodige voorzieningen beschikbaar.

Preveli beach

Waar te eten in de buurt van Preveli Beach?

Zuid-Kreta staat bekend om zijn heerlijke eten, locatie en service in Griekenland. Kretenzische gerechten, Europese, Mediterrane en Griekse keukens worden bereid met verse ingrediënten. Het uitzicht, de sfeer en de service zijn factoren waar toeristen en bezoekers naar op zoek zijn. Er zijn zeer goed beoordeelde restaurants om te eten in de buurt van Preveli Beach, zoals Gefyra Tavern, Agia Fotini Tavern en Dionysos Tavern.

Allereerst is de Gefyra Tavern op slechts enkele minuten van Preveli Beach. Deze charmante taverne is gelegen naast de oude Venetiaanse brug. Het restaurant biedt traditioneel zelfgemaakt eten met verse ingrediënten. Daarnaast zijn vleesgerechten, zeevruchten en dessertrecepten die op hun menu staan zeer gewaardeerd.

Ten tweede is de Agia Fotini Tavern gelegen in het aangename dorp Agia Fotini, op slechts 4 kilometer van Preveli Beach. De taverne biedt geweldig eten met een combinatie van traditionele Kretenzische gerechten en Mediterrane specialiteiten. Het restaurant heeft uitzicht op zee en wordt geprezen door eerdere gasten.

Tot slot is de Dionysos Tavern, die zich op slechts enkele honderden meters ten oosten van Preveli Beach bevindt. Deze kleine familietaverne heeft een terras met uitzicht op zee en serveert heerlijke Kretenzische maaltijden voor lunch en diner. De locatie wordt door gasten zeer goed beoordeeld vanwege het heerlijke eten en de warme gastvrijheid.

Is Preveli Beach een bezoek waard?

Ja, Preveli Beach is een bezoek waard. Preveli Beach wordt aanbevolen door toeristen en is de moeite waard om te bezoeken. Toeristen houden van het strand omgeven door palmbomen, een mooie halvemaanvormige zandstrook met turquoise blauw helder water en een vredige sfeer. Bovendien genieten de meeste toeristen van de nabijgelegen afgelegen beste stranden in Kreta, gemakkelijke wandelingen en oude ruïnes. Het strand is ideaal voor diegenen die hun zomervakantie willen doorbrengen in een rustige plek met prachtige stranden en veel bezienswaardigheden. Bovendien is het een van de meest prachtige stranden van Kreta. Het is echter een van de moeilijkst bereikbare stranden.

Is Preveli Beach veilig?

Ja, Preveli Beach is veilig. Misdaadcijfers in Preveli Beach zijn over het algemeen laag, net als in elk ander deel van Griekenland. Aangezien er veel politieagenten op het eiland zijn, is hulp nooit ver weg mocht er een ongeval plaatsvinden. Net als andere mediterrane eilanden die toeristen hebben bezocht, wordt Preveli Beach beschouwd als een veilige toeristische bestemming. De lokale bevolking bij Preveli Beach is gastvrij en vriendelijk. Iedereen is vrij om het strand te verkennen en zich veilig en ontspannen te voelen. Het is echter verstandig om een oogje in het zeil te houden op persoonlijke bezittingen en 's avonds laat alleen te vermijden wanneer je onderweg bent.

Preveli beach

Moet je vooraf boeken om Preveli Beach te bezoeken?

Ja, het wordt aanbevolen om vooraf te boeken om Preveli Beach te bezoeken. Door vooraf te boeken, kun je een perfecte plek veiligstellen, vooral tijdens het hoogseizoen van het toerisme. Het hoogseizoen is in juli en augustus.

Zijn kinderen toegestaan op Preveli Beach?

Ja, kinderen zijn toegestaan op Preveli Beach. Het hele gebied van Preveli Beach lijkt op een gigantisch waterpark voor jonge kinderen. Kinderen genieten zeker van activiteiten zoals snorkelen in ondiep, helder water. De prachtige lange stukken van een mooie halvemaanvormige zandstrook met turquoise blauw helder water zijn slechts een paar redenen waarom Preveli Beach een van de beste stranden in Kreta is voor peuters en jonge kinderen. Iedereen geniet van hun verblijf op Preveli Beach, er zijn verschillende activiteiten in de omgeving die mensen van verschillende leeftijdsgroepen moeten proberen. Een wandeling langs de rivier onder de prachtige palmbomen is een must als je met kinderen op Preveli Beach bent. Het mooie landschap voert de toeristen mee naar een lokale jungle die opmerkelijk is. De kinderen vinden het avontuurlijk omdat ze over bomen moeten klimmen. Bovendien is het zwemmen in de koele rivier met schildpadden een geweldige ervaring voor hen.

Preveli beach

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis