Alles wat u moet weten over het Triopetra strand

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 november 2021 en bijgewerkt op 18 mei 2023
Triopetra Kreta Griekenland

Triopetra wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Kreta. Letterlijk betekent het Drie rotsen en de naam komt van de prachtige rotsformaties die uit de zee oprijzen in het midden van deze prachtige bestemming. Het ligt aan de zuidkust van Kreta, ongeveer 50 km ten zuiden van de stad Rethymno en 13 km ten zuidwesten van het dorp Akoumia.

Gesteund door lage bergen en gezegend met prachtig zand en de betoverende Libische Zee, is het Triopetra strand een van de meest verleidelijke bestemmingen op het eiland. Hoewel ver van menselijke nederzettingen, zijn er een paar villa's en tavernes naast en rond het strand. U kunt zeker een hele vakantie op Triopetra Beach doorbrengen! Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over deze bestemming en wat u in de omgeving kunt doen.

strand van Triopetra met turquoise zee in Zuid-Kreta

Waar is het Triopetra strand

Triopetra Beach ligt aan de zuidkust van Kreta, in de regio Rethimno en ongeveer 50 km ten zuiden van de stad. Het dichtstbijzijnde grotere dorp is Akoumia, gelegen op ongeveer 13 km naar het noordoosten, over de bergen. U kunt een auto huren naar Triopetra Beach vanuit de hoofdstad Heraklion, want er zijn tal van andere prachtige plaatsen om te bezoeken in de buurt. Triopetra maakt deel uit van een groter strand dat bekend staat als Akoumia, gescheiden door rotspartijen, waaronder de majestueuze drie rotsen die Triopetra verdelen.

Hoe kom ik op het Triopetra strand

Met de auto naar het strand van Triopetra

Triopetra Beach kan worden bereikt met de auto, rijden over het eiland naar het zuiden. De beste optie is om naar Triopetra Beach te rijden met een autohuur vanuit Heraklion en naar het zuiden te rijden richting Mires en vervolgens naar het westen af te slaan tot u Akoumia bereikt. Van daaruit is het een korte rit naar ofwel Triopetra of Little Triopetra, die worden gescheiden door de drie zee stapels. De rit vanuit de hoofdstad duurt ongeveer anderhalf uur en de wegen zijn vrij goed in het gebied. Huren van een auto om Triopetra Beach te bereiken is de beste keuze, want als u ervoor kiest om in het gebied te blijven, zijn er geen openbaar vervoer opties beschikbaar om rond te komen.

Met de bus naar Triopetra Beach

Er rijden geen bussen naar het strand en het beste wat u kunt doen is met de bus vanuit Rethymno naar het dorp Akoumia gaan en dan een of ander plaatselijk vervoermiddel naar het strand vinden.

De beste dingen om te doen in Triopetra Beach

Het strand van Triopetra dankt zijn naam aan de drie schilderachtige rotsformaties die kunnen worden bewonderd langs de zanderige lengte. Deze prachtige rotsen scheiden het grote Triopetra strand van het kleine Triopetra, gelegen in het oosten. Het wordt terecht beschouwd als een van de mooiste stranden van heel Griekenland en zeker als een van de topstranden van Kreta.

Triopetra “three rocks” strand

Vrij lang en breed, met grof zand en helder blauw water, het is werkelijk adembenemend en u kunt er zeker een hele vakantie doorbrengen zonder uitgekeken te raken op de schoonheid ervan. Er zijn een paar tavernes direct naast de stranden en veel villa's zijn te vinden in de nabijgelegen heuvels. De stranden aan dit kustgebied strekken zich uit over vele kilometers, van het prachtige Preveli Beach in het noordwesten tot Agios Pavlos in het zuidoosten.

Preveli Beach Kreta

Aan de zuidkant van Klein Triopetra stroomt de rivier Akoumianos in zee, die het scheidt van het strand van Agios Pavlos, voor het prachtige Kaap Melissa.

Zowel Triopetra als Klein Triopetra zijn gedeeltelijk georganiseerd, met verschillende gebieden die ligbedden en parasols hebben voor de tavernes, maar het grootste deel van hun lengte is nog ongeorganiseerd. U kunt zeker gebieden vinden die zelfs in het hoogseizoen niet druk bezocht worden.

Hoewel er dagen kunnen zijn dat er hoge golven zijn, kunt u het grootste deel van de tijd gemakkelijk zwemmen in het ondiepe water en zelfs snorkelen proberen om de onderwaterwereld te bewonderen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Argyroupolis, Kreta

Bezoek het dorp Akoumia

Het traditionele dorp Akoumia ligt ongeveer 13 km ten noorden van het Triopetra strand en zorgt voor een aangenaam bezoek om op te scheppen in zijn authentieke sfeer. De meest interessante bezienswaardigheden van het dorp zijn zeker de Byzantijnse kerken verspreid in het gebied, zoals de fascinerende Sotiras Christos Kerk](Verlosser Christus), daterend uit de 14e eeuw en nog steeds een aantal uitzonderlijke fresco's behouden. Over de berg naar Triopetra ligt ook een oud verlaten klooster, gewijd aan Sint Onoufrios, dat een prachtig uitzicht op de kust biedt.

Akoumia Dorp bij Triopetra

Verken de Kourtaliotiko-kloof

De spectaculaire kloof van Kourtaliotiko is ontstaan door dezelfde rivier die bij het Preveli-strand in zee uitmondt. In de loop van duizenden jaren heeft de rivier deze diepe kloof van ongeveer 3 km gemaakt, met prachtige natuurlijke wonderen onderweg.

De kloof begint bij het dorp Koxare en er zijn verschillende wandelpaden die de kloof volgen, samen met de weg, om de schatten ervan te ontdekken. De steile bergkammen aan weerszijden bereiken soms een hoogte van meer dan 600 meter en zijn gevuld met grotten, met behoud van unieke vegetatie en wilde dieren, waaronder gieren.

Op de bodem van de Kourtaliotiko kloof

Er zijn ook kleine kerkjes, oude ruïnes, prachtige watervallen en onvergetelijke panorama's langs de weg.

Ontdek de Rechtara Waterval

Deze charmante waterval kan worden ontdekt in de bergen ten noorden van het dorp Platanes, even ten noorden van het dorp Akoumia. U kunt de canyon tot aan de waterval met uiterste voorzichtigheid bewandelen, maar voor de afdaling is wellicht een canyoninguitrusting nodig. De tocht naar de waterval duurt ongeveer 45 minuten, maar u moet hem vermijden tijdens de regenperiodes, wanneer er grote hoeveelheden water in de canyon kunnen staan. De Rechtara Digenis waterval is een van de indrukwekkendste van heel Kreta, met een totale hoogte van ongeveer 70 meter.

Stranden bij Triopetra

Triopetra Beach ligt in het centrum van een langgerekt gebied langs de Kretenzische kust met spectaculaire stranden, meestal met lage bergruggen op de achtergrond en omspoeld door het prachtige water van de Libische Zee.

Ten zuiden van het kleine Triopetra over de rivier, kunt u het prachtige strand van Agios Pavlos bezoeken, met zijn betoverende zandduinen, voordat u Cape Melissa bereikt, met veel kleine inhammen die privacy en afzondering bieden. De betoverende zandheuvels staan in perfect contrast met het azuurblauw van de zee, waardoor dit een van de meest verleidelijke stranden van Zuid-Kreta is.

Agios Pavlos strand

Ten noorden van het Triopetra strand kunt u de wilde stranden Ligres, Heromilia, Katsouni, Agia Fotini bezoeken, voordat u uiteindelijk het spectaculaire Preveli strand bereikt. Het strand is beroemd op het hele eiland en zelfs in de hele wereld. Het is een prachtig gezicht, met de rivier die door de kloof breekt en vlak aan het strand in zee uitmondt, omringd door palmbomen en dramatische bergkammen.

Lees ook: Alles wat u moet weten over Anissaras

Waar te overnachten in de buurt van Triopetra Beach, Kreta

De lagere heuvels tussen de kust en de bergen naast het Triopetra strand zijn bezaaid met kleine villa's omgeven door olijfboomgaarden, perfect om een authentieke vakantie op Kreta door te brengen. Er zijn tal van keuzes waar u verzekerd bent van rust en privacy, ver van de drukte van grote badplaatsen. Er zijn enkele accommodatiemogelijkheden op slechts enkele minuten lopen van het strand, de meeste met kleine zwembaden, grote schaduwrijke tuinen en prachtige panorama's over de kust.

Het strand van Triopetra

Triopetra Blue Horizon Villas

Gelegen op een kleine heuvel op enkele minuten van het strand van Triopetra, bestaat het uit drie prachtige Kretenzische villa's met privé-zwembaden en een onvergetelijk uitzicht op de zee. Elke villa biedt een paar perfect uitgeruste slaapkamers die geschikt zijn voor kleine groepen, ook met grote woonkamers, meerdere badkamers en een volledig uitgeruste keuken.
website
☏ +30 698 188 4658

Hill of Calm Hotel

Dit charmante hotel ligt net boven het kleine Triopetra-strand en biedt unieke panorama's op de kust en de nabijgelegen eilanden, vooral tijdens zonsondergangen. Het beschikt over grote en comfortabele kamers, gemeenschappelijke ruimten met een keuken en een eetkamer, en een biologisch zwembad.
website
☏ +30 697 208 8614

Notos Appartementen

Deze etablissementen, gelegen op een heuvel tussen de stranden van Triopetra en Little Triopetra, beschikken over tweepersoonskamers en studio's die perfect zijn uitgerust voor al uw behoeften. De gasten genieten van een adembenemend uitzicht op de kust en de zee, en hebben ook gemakkelijk toegang tot de nabijgelegen stranden.
website
☏ +30 697 686 0457

Triopetra strand bij zonsondergang

Waar te eten in de buurt van Triopetra Beach

Apanemia Tavern

Dit familiebedrijf ligt aan het strand van Klein Triopetra en biedt authentiek Kretenzisch eten geserveerd in een charmante sfeer. De gerechten van elke dag worden bereid met lokale verse ingrediënten, waaronder vis en zeevruchten.
website
☏ +30 697 212 2186

Pelagos Tavern

Deze traditionele taverne ligt direct aan het Triopetra-strand en serveert heerlijke Griekse en mediterrane gerechten, waaronder vis- en barbecuespecialiteiten.
Tripadvisor
☏ +30 697 385 5123

Filenia Tavern

Deze zeer gewaardeerde taverne ligt in de heuvels op ongeveer 3 km afstand van de stranden van Triopetra, en biedt een gastvrije sfeer en verbazingwekkende traditionele gerechten, waaronder barbecues, zeevruchten, vis en salades.
website
☏ +30 697 209 3646

Beste tijd om Triopetra Beach te bezoeken

Kreta is bijna een bestemming voor alle seizoenen, hoewel er maar weinig mensen komen in de winter, wanneer het weer te koud en regenachtig is om te zwemmen en van de natuur te genieten. Van april tot november is het echter perfect voor elk soort activiteit en Triopetra Beach is een van de meest fascinerende bestemmingen.

Het is er bijna nooit te druk en er zijn veel kleine baaien en wilde stukken strand waar u relatieve privacy kunt vinden. Op het hoogtepunt van de zomer kan het er soms ondraaglijk heet zijn, dus u kunt beter niet 's middags op pad gaan.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis