Alles wat u moet weten over Damnoni Beach

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 1 december 2021 en bijgewerkt op 27 mei 2023.
Damnoni Kreta

Een van de mooiste stranden van het eiland Kreta is Damnoni Beach, gelegen in een idyllische baai op slechts een paar kilometer van de meer bekende badplaats Plakias en ongeveer 35 km ten zuiden van de stad Rethymno, aan de zuidkust van het eiland. Geruggensteund door de bergen en omsloten door prachtige rotsformaties, met wit zand en turquoise water, is het strand van Damnoni en de verschillende kleinere stranden die in de buurt te vinden zijn, werkelijk verbazingwekkend.

Damnoni Beach Zuid-Kreta

Een ander voordeel van een bezoek aan Damnoni is dat het er het grootste deel van het jaar relatief rustig is en dat er veel toeristische diensten en activiteiten beschikbaar zijn. U kunt zeker uw hele vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied van Crete, met accommodatie en tavernes beschikbaar direct bij Damnoni Beach. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over deze bestemming en wat u in de omgeving kunt beleven.

Waar is Damnoni Beach

Het Damnoni strand ligt aan de zuidkust van Kreta, in de regio van Rethymno en ongeveer 35 km ten zuiden van deze stad. Het ligt op slechts een paar kilometer van de badplaats Plakias, met vele andere dorpen in de nabije omgeving. U kunt een auto huren naar Damnoni Beach vanuit de hoofdstad Heraklion, die op ongeveer 115 km afstand ligt. Er zijn andere verbazingwekkende stranden en interessante bezienswaardigheden in de buurt van dit prachtige strand, waaronder een aantal kleine afgelegen baaien waar men volledige privacy kan vinden.

Hoe naar Damnoni Beach te komen

Met de auto naar Damnoni

Het strand Damnoni is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit de grote steden aan de noordkust, door Rethymno te passeren en dan naar het zuiden te rijden over de bergen. Onderweg komt u ook door de spectaculaire kloof van Kourtaliotiko. De beste keuze is om naar Damnoni strand met een Heraklion autoverhuur of het vliegveld en u kunt ervoor kiezen om de noordelijke kustweg te nemen naar Rethymno en dan rijden naar het zuiden, of rijden naar het zuiden en dan naar het westen. De afstand naar de hoofdstad is ongeveer 115 km en het duurt meestal ongeveer twee uur met de auto.

Een auto huren is de beste optie om in Damnoni te komen. U heeft ook het voordeel om andere verbazingwekkende bezienswaardigheden in de regio te bezoeken.

Met de bus naar Damnoni

Er zijn geen directe bussen die Damnoni bereiken vanuit Chania of Heraklion, dus u zult eerst een bus moeten nemen naar Rethymno, dan veranderen bussen en ga naar Plakias, dat slechts een paar km van Damnoni strand.

Gezien de tijd en het gedoe om een paar bussen over te stappen, kunt u beter een huurauto boeken en erheen rijden.

Beste dingen om te doen in Damnoni Beach

Het strand van Damnoni is een van de mooiste stranden aan de zuidkust van Kreta, echt indrukwekkend door zijn schitterende landschap en kenmerken. Het beschikt over wit grof zand en turkoois water dat vrij snel van kleur en diepte verandert.

Damnoni wit zandstrand

Het strand is ingesloten door twee rotsachtige kapen, met verschillende kleinere zandbaaien in het oosten. Het strand wordt omringd door bergen en aan de westkant stroomt een riviertje in zee, waardoor het een prachtige bestemming is.

Op Damnoni Beach vindt u voldoende ligbedden en parasols, met genoeg ruimte voor iedereen, ook voor wie van wat meer privacy houdt. Het 500 meter lange strand wordt door een rotsachtig schiereiland gescheiden van het strand van Plakias, terwijl u in het oosten de kleine stranden van Ammoudaki, Kleisidi en Ammoudi vindt, die gemakkelijk te voet kunnen worden bereikt. Hoewel dit een uitstekend strand is voor gezinsvakanties, moet er wel op worden gewezen dat het water vrij snel diep wordt, en dat speciale aandacht vereist is.

Kleisidi Beach bij Damnoni

Er zijn ook spannende activiteiten beschikbaar op Damnoni Beach, waaronder windsurfen, peddelen, kajakken, en duiken. U vindt er ook verschillende restaurants direct achter het strand en enkele bomen bieden schaduw in het gebied.

Verken de Kourtaliotiko-kloof

De spectaculaire kloof van Kourtaliotiko is ontstaan door dezelfde rivier die uitmondt in de zee bij Preveli strand. In de loop van duizenden jaren heeft de rivier een diepe kloof van ongeveer 3 km gevormd, waardoor onderweg prachtige natuurwonderen zijn ontstaan. De kloof begint bij het dorp Koxare en er zijn verschillende wandelpaden die de kloof volgen, samen met de weg, om de schatten ervan te ontdekken.

Kourtaliotiko Kloof op Kreta Eiland

De steile bergkammen aan weerszijden bereiken soms een hoogte van meer dan 600 meter en zijn gevuld met grotten, waarin unieke vegetatie en wilde dieren, waaronder gieren, voorkomen. Er zijn ook kleine kerkjes, oude ruïnes, prachtige watervallen en onvergetelijke panorama's langs de weg.

Bezoek het Preveli-strand en het klooster

Het strand van Preveli en de omliggende attracties, een van de mooiste gebieden van Kreta, zijn zeker de moeite waard om te ontdekken. Het fijne zand en het helderblauwe water zijn perfect om te zwemmen en zelfs te snorkelen, terwijl de charmante palmbomen schaduw geven op warme zomerdagen.

Er zijn geen ligbedden of parasols op dit kleine strand omdat het in een beschermd natuurgebied ligt, maar de koude rivier die een lagune vormt en de charmante palmbomen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Preveli Beach Kreta

Hoewel kleiner dan de kloof van Kourtaliotiko, is de kloof van Preveli ook spectaculair, terwijl de oude stenen Venetiaanse brug ook een interessante attractie is. Een van de oudste en heiligste kloosters in Crete, het klooster van Theologos zoals het ook wel wordt genoemd, werd in de 17e eeuw gesticht, op de plaats van een oudere kapel uit de 10e eeuw. Bezoekers bewonderen de kerk, de iconen en andere relikwieën in het museum, en de ruïnes van het klooster van Lower Preveli.

Verken het schiereiland tussen Damnoni en Plakias

Het rotsachtige schiereiland tussen de stranden van Damnoni en Plakias heeft verschillende paden die het doorkruisen, die u naar verschillende uitzonderlijke attracties en adembenemende uitzichten brengen. Allereerst kunt u een bezoek brengen aan de zogenaamde Piratenfjord, een kleine baai tussen twee steile bergkammen, vandaag de dag omgeven door een prachtig hotel met een klein strand en een scubacentrum.

Damnoni strand dicht bij Plakias

De top van het schiereiland is meer dan 200 meter hoog en van daaruit hebt u een prachtig panorama over de stranden. U kunt ook het verste stuk van deze rotsachtige kaap bereiken, terwijl er aan de noordkant enkele oude tunnels zijn die ooit werden gebruikt om kolen te vervoeren.

Ontdek andere stranden in de buurt

Als u besluit om in de buurt van Damnoni Beach te blijven, moet u ook overwegen om de andere stranden langs de kust te verkennen, waarvan sommige worden beschouwd als een van de beste stranden van Kreta. In het oosten, na de drie kleine baaien die te voet kunnen worden bezocht vanaf Damnoni, vindt u het verbazingwekkende Skinaria Beach, met zijn kristalblauwe kleur en rotsachtige bodem waar u spannende scubaduikervaringen kunt opdoen.

Damnoni Beach

Vanaf hier is de kust vele kilometers lang voornamelijk rotsachtig, tot aan het exotische strand van Preveli, met zijn rivier en palmbomen. Slechts een paar kilometer ten westen van het strand van Damnoni vindt u het dorp Plakias, met zijn eindeloze zandstrand. Verder naar het westen kunt u ook het strand van Souda bezoeken, gelegen in een kleine weelderige vallei met palmbomen.

Lees ook: Alles wat u moet weten over het strand van Voulisma

Waar te overnachten in de buurt van Damnoni Beach, Kreta

In de omgeving van Damnoni Beach zijn er veel mogelijkheden om te overnachten, met verschillende geweldige resorthotels en tal van kleine pensions. In de buurt van de stranden van Damoni, Plakias en Souda, zijn er veel plaatsen om te verblijven, catering aan alle voorkeuren en budgetten.

Een luchtfoto van Amoudi Beach

Hoewel het een bijzonder mooi gebied van Kreta is, is het er gewoonlijk niet te druk, zelfs niet tijdens het hoogseizoen, maar toch moet u overwegen accommodatie voor Damnoni Beach vooraf te boeken.

Hapimag Resort

Dit uitzonderlijke resort is werkelijk indrukwekkend, gelegen in het westelijke deel van Damnoni Beach, langs de weelderige riviervallei, direct aan het strand. Het beschikt over 1 tot 3 kamer appartementen met alle comfort, inclusief een keukenhoek en eetkamer. Het resort heeft ook een groot zwembad, een restaurant, een taverne, en een bar bij het zwembad, evenals tal van activiteiten georganiseerd.
☏ +30 2832 030000
website

Hapimag Resort Damnoni

Anna Angeliki Hotel

Dit familiehotel wordt zeer gewaardeerd door zijn gasten en ligt in een rustige en aangename omgeving, op ongeveer 500 meter van het strand Damnoni en op 1 km van het strand Plakias. Het beschikt over prachtige studio's en appartementen met alle voorzieningen, evenals een mooie tuin.
☏ +30 2832 031866
Booking.com

Plakias Pay Hotel

Dit uitstekende hotel ligt aan de zuidkant van het prachtige Plakias strand, op slechts een paar km van Damnoni. Het beschikt over 28 perfect uitgeruste kamers met een Kretenzische sfeer, vele met balkon en een prachtig uitzicht op zee.
☏ +30 2832 031215
website

Waar te eten in de buurt van Damnoni Beach

Violakis 1967 Tavern

Een traditionele Griekse taverne die midden in het centrum van Damnoni Beach ligt, zeer goed wordt beoordeeld door zijn gasten, met heerlijk vers eten in een zeer gastvrije sfeer.
☏ +30 2832 031685
website

Taverne Damnoni

Deze geweldige taverne ligt direct aan het strand van Damnoni en biedt traditionele Griekse en mediterrane gerechten in een aangename ambiance, met tafels in de schaduw van bomen vlak bij het strand.
☏ +30 2832 031222
website

Mythos Tavern

Deze uitstekende taverne ligt in Triopetra, op slechts een paar minuten van het strand van Damnoni en het biedt lekker Grieks eten en uitstekende gastvrijheid.
☏ +30 2832 032150
website

Beste tijd om Damnoni Beach te bezoeken

Het eiland Kreta is het grootste deel van het jaar schitterend, met relatief warme winters. Toch moet u, om de stranden te bezoeken, tussen april en oktober aankomen, waarbij de meeste mensen in juli en augustus komen. Niettemin kan het tijdens die piekmaanden urenlang te warm zijn. H Damnoni Beach is zelden te druk en er zijn weinig andere stranden in de buurt als u een meer besloten ervaring wenst.

Ammoudaki Beach in Damnoni

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis