Alles wat u moet weten over de Kourtaliotiko Kloof

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 14 september 2021 en bijgewerkt op 26 juli 2023.
Kourtaliotiko Kloof

De zuidkust van Griekenland is een van de meest dramatische landschappen ter wereld, met een aantal werkelijk spectaculaire ravijnen en kloven. Deze verbazingwekkende natuurlijke bezienswaardigheden geven dit gebied een bijzondere charme en bieden uitstekende mogelijkheden voor avontuur als u even weg wilt van de hitte van de stranden. Onder de interessantste natuurwonderen van Zuid-Kreta is de prachtige kloof van Kourtaliotiko een wilde en fascinerende bestemming, waar u de unieke geologische formaties, prachtige watervallen en ongerepte natuur van Kreta kunt bewonderen. Het begint ten zuiden van het dorp Koxare, loopt naar het zuiden, door een vlakte en gaat verder met de kleine kloof van Preveli, en bereikt uiteindelijk het prachtige strand van Preveli.

Waar is de Kourtaliotiko-kloof

De prachtige kloof van Kourtaliotiko ligt in het centrale deel van de zuidkust van Kreta, ongeveer 100 km van de hoofdstad Heraklion, 80 km van Chania en ongeveer 25 km ten zuiden van Rethymno. Vanuit de hoofdstad kunt u een auto huren en naar de Kourtaliotiko-kloof rijden, wat een geweldige dagtocht midden in de natuur oplevert. De spectaculaire kloof begint ten zuiden van het Koxare dorp en mondt uit in een kleine depressie, ten westen van het Asomatos dorp, ook wel bekend als de Asomatos kloof. De kloof ligt tussen de bergen Kouroupa en Xiron. De rivier wordt gevolgd door een weg die helemaal door de kloof loopt, waardoor hij zeer gemakkelijk te verkennen is.

Hoe de Kourtaliotiko-kloof te bereiken

Met de auto naar de Kourtaliotiko-kloof

Als u aankomt op Kreta op de luchthaven, dan kunt u de Kourtaliotiko Kloof bereiken met een auto huren in Heraklion. De rit duurt meestal ongeveer anderhalf uur, waarbij u de noordelijke kustweg volgt tot Rethymno en dan ongeveer 25 km naar het zuiden rijdt. Vanaf het dorp Koxare kunt u door de canyon rijden of ervoor kiezen deze te voet te verkennen om de wilde natuur beter te kunnen waarderen.

De beste manier om deze geweldige bestemming te bezoeken is zeker door een auto te huren, want u kunt direct rijden en andere unieke bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken. Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de dorpen in de buurt van de canyon.

Kourtaliotiko-kloof

Bereikbaarheid van de Kourtaliotiko-kloof per bus

Het is moeilijker om de Kourtaliotiko-kloof met de bus te bereiken. U moet overstappen in Rethymno en het kan gemakkelijk een paar uur duren om Koxare te bereiken. Hoewel er voldoende verbindingen zijn van Heraklion naar Rethymno, zal het een grotere uitdaging zijn om een bus te vinden richting Agia Galini die in de buurt van Koxare passeert. Gezien de buswissel en de tijd die u nodig hebt om uw bestemming te bereiken, is het een meer comfortabele en snellere optie om een auto te boeken in Heraklion Luchthaven.

Route naar Kourtaliotiko

De leukste dingen om te doen in de buurt van de Kourtaliotiko-kloof

De kloven van Kourtaliotiko zijn een van de meest interessante natuurlijke attracties in deze regio van Kreta. Hoewel ze slechts 3 km lang zijn en er een weg doorheen loopt, behouden ze een bijzonder wild en dramatisch aspect.

De dramatische kliffen kunnen tot 600 meter hoog reiken en worden doorbroken door talrijke grotten, terwijl er ook watervallen en andere interessante geologische formaties te zien zijn. U bereikt de kloven vanuit het dorp Koxare, waarbij u eerst langs een paar kleine kerkjes komt. Nadat u de kloven bent binnengegaan, kunt u ook een specifiek geluid horen, zoals het klappen van handen.

Kourtaliotiko Kloof op het eiland Kreta

Deze wordt gevormd door de wind die door de hoge grotten gaat en geeft de naam aan de rivier en de kloven. Verderop, langs enkele spectaculaire stroomversnellingen en kleine watervallen die prachtige heldere poelen vormen, kunt u het kerkje van St. Nicolaas bereiken, waar een prachtige grote waterval kan worden bewonderd (Kourtaliotis).

Deze kunnen ook vanaf de weg worden bereikt door een aantal trappen af te dalen. Sommige gedeelten van de kloof zijn erg smal en u zult door het water moeten. Het hele gebied van de kloven is betoverend, met veel dingen om te ontdekken, waaronder interessante vegetatie, gieren en andere vogels. Na het verlaten van de kloven staat de rivier bekend als Megalos en kunt u nog steeds de loop ervan volgen om de zee te bereiken. Nadat u de prachtige Preveli-kloof bent gepasseerd, bereikt u het idyllische strand van Preveli. De hele wandeling door de kloof zou niet meer dan twee uur in beslag moeten nemen, terwijl u ook verder naar het strand zou kunnen gaan.

Lees ook: Samariakloof: wat je moet weten voordat je het bezoekt!

Verken andere bezienswaardigheden in de omgeving

Als u langs dezelfde rivier verder zuidwaarts reist, komt u eerst door de al even betoverende kloof van Preveli. De wandeling door de kloof is een hele uitdaging, maar er is een weg die u naar het prachtige Preveli strand brengt, dat als een van de mooiste stranden van Kreta wordt beschouwd. Het is werkelijk uniek, met de rivier die recht in zee uitmondt en prachtig uitgestrekte zandstranden met palmbomen op de achtergrond. De kleine baai is omgeven door hoge kliffen en verbazingwekkende rotsformaties, terwijl het water kristalhelder is, hoewel kouder dan elders. Prachtig palmbomengebied in Preveli Beach

Toch is deze bijna tropische bestemming zeker een bezoek waard. Op korte afstand van de strandparking kunt u ook het schitterende Preveli-klooster bezoeken, met twee locaties die op verschillende momenten in de geschiedenis zijn ontwikkeld, maar even inspirerend en interessant. Het panorama van de zee en de kust vanaf de hoge kliffen is onvergetelijk, vooral vanaf de weg naar het klooster.

Preveli-klooster

Voordat u het strand bereikt, is er ook een oude stenen brug die eenvoudigweg Preveli-brug wordt genoemd en in de 18e eeuw door plaatselijke monniken werd gebouwd. Een andere fascinerende bezienswaardigheid in de buurt van het klooster is de oude kerk van Saint George in Xylomacheri, die dateert uit de 13e eeuw en twee lagen prachtige oude fresco's heeft. Een andere interessante kleinere kloof loopt bijna parallel langs Kourtaliotiko en staat bekend als de Fratiano kloof, met een uitdagende route die vele uren in beslag neemt.

Kourtaliotiko Brug

Vlak bij Preveli ligt een kleinere kloof met interessante kenmerken, de Zwaluwenkloof. Behalve het ongelooflijke Preveli-strand zijn er nog vele andere fantastische strandbestemmingen in de buurt die u vanuit Kourtaliotiko-kloof kunt bezoeken, waaronder plaatsen als Pahia Ammos Beach, Katsouni Beach, Ligres Beach, Triopetra Beach, Ammoudi Beach, Damnoni Beach, Pirgos Beach, Agia Fotini Beach en andere.

Waar te overnachten in de buurt van Kourtaliotiko Kloof, Kreta

Het gebied rond de wilde Kourtaliotiko-kloof is vrij afgelegen en er zijn weinig overnachtingsmogelijkheden in de dorpen in de buurt van de kloof. Een veel betere optie zou zijn om onderdak te zoeken in een van de grote strandresorts, waar er volop mogelijkheden zijn. Een van de populairste bestemmingen is Agia Galini, Kokkinos Pirgos, Kalamaki of Plakias.

Tijdens het zomerseizoen kan het er druk en schaars zijn, dus u moet ruim van tevoren zoeken en boeken.

Lees ook: Alles wat u moet weten over de Aradena-kloof

Plakias Villas 4*

Gelegen in het dorp Lefkogia, op de weg van Kourtaliotiko naar Plakias, zijn deze prachtige villa's omgeven door weelderige tuinen en beschikken over uitstekende kamers met alle nodige voorzieningen, evenals een zwembad en terrassen.
website
☏ +30 697 255 1966

Sunrise Residence 4*

Gelegen in het kleine dorpje Pale, net ten noorden van Koxare en de kloof, deze prachtige villa heeft uitstekende recensies en biedt 3 gastenkamers uitgerust met tv's en een eigen badkamer, evenals een keuken en een charmant zwembad.
website
☏ +30 698 182 3148

Villa Frati Gorge 3*

Deze prachtige villa ligt op slechts een paar km van de ingang van de Kourtaliotiko-kloof in het kleine dorpje Frati en biedt prachtige grote en luchtige kamers, een woonkamer, een volledig uitgeruste keuken, een terras en een grote tuin met een klein zwembad.
website
☏ +30 694 254 8377

Lees ook: Alles Wat Je Moet Weten Over De Richtis Kloof Op Kreta

Waar te eten in de buurt van Kourtaliotiko Kloof

Gefyra Taverne

Een van de best beoordeelde tavernes in de regio, gelegen ten zuiden van de Kourtaliotiko Kloof en ten noorden van Preveli Beach, naast de oude stenen brug over de rivier. Het biedt authentieke lokale gerechten, maar ook fantastische mediterrane recepten, waaronder uitstekende lamsgerechten en zeevruchten.
☏ +30 694 498 6740

Taverna Despina

Gelegen net ten zuiden van het dorp Asomatos en de uitgang van de kloof, is deze charmante kleine taverne omgeven door een aangename weelderige tuin en biedt heerlijke traditionele gerechten in een leuke sfeer.
☏ +30 697 892 8784

Taverne Sideradiko

Slechts een paar kilometer ten westen van het dorp Koxare op de weg naar Agios Galis, is dit kleine familierestaurant het verborgen juweeltje van dit gebied, met geweldige recensies van haar gasten. Het biedt de heerlijkste traditionele Kretenzische gerechten, in een leuke en gezellige sfeer.
☏ +30 697 369 7116

Op de bodem van de Kourtaliotiko-kloof

Lees ook: Imbros-kloof - Beleef een wandelavontuur in de Imbros-kloof

Wanneer is de beste tijd om de Kourtaliotiko Kloof te bezoeken

De beste tijd om deze indrukwekkende natuurlijke bestemming te bezoeken is van de late lente tot de vroege herfst, wanneer u weg kunt van de zon en de kloven kunt verkennen. Dit is ook de periode waarin het water vrij laag staat en de doorgang vergemakkelijkt wordt. Tijdens de regenmaanden is het niet aan te raden de canyon in te gaan, omdat het waterpeil dan sterk kan schommelen. Het is ook beter het avontuur vroeg in de ochtend te beginnen, om de middagzon te vermijden.

Kourtaliotiko Kloof

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis