10 Beste Kretenzische Kloven Die Je Gezien Moet Hebben

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 juli 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Beste Kretenzische Kloven

Kreta is het grootste en meest bevolkte eiland van Griekenland. Het staat op de 88e plaats van grootste eilanden ter wereld. Kreta herbergt het grootste aantal kloven in Griekenland. Al jarenlang is wandelen een toeristische attractie op Kreta. Steeds meer toeristen, voornamelijk uit Duitstalige landen, komen om te wandelen. De meeste wandelingen in de Kretenzische kloven beginnen in de bergen en eindigen aan zee. Sommige kloven vereisen bergbeklimmingsuitrusting om te beklimmen. Andere kloven zijn toegankelijk via gemakkelijke paden die slechts een paar uur duren. Het nationale park Samariakloof is een van de meest prominente kloven op Kreta. Het is sinds 1962 het nationale park van Griekenland. De meeste wandelaars zullen het nationale park Samariakloof geweldig vinden omdat het veel wandelpaden biedt met majestueuze uitzichten. Het nationale park Samariakloof kan worden beschouwd als een budgetvriendelijke kloof op Kreta. De Topolia-kloof, in het binnenland van Kissamos, biedt een indrukwekkend landschap. De Topolia-kloof staat bij de lokale bevolking bekend als de "Kloof van Grotten", vanwege de vele grotten die langs de route te vinden zijn. Volgens lokale tradities herbergde de Topolia-kloof feeën en de magische Minoïsche godin Vritomartis. De Ha-kloof bevindt zich aan de westkant van de Thrypti-bergen, in de buurt van Vasiliki en het kleine dorpje Monastiraki. De kloof is zeer smal en de wanden rijzen honderden meters omhoog. Het gebied binnen de Ha-kloof is een belangrijk leefgebied voor wilde dieren. Kreta heeft de beste kloven die elke toerist moet bezoeken.

Op het eiland Kreta lopen zelfs wegen door verschillende populaire kloven, waar men kan genieten van de schoonheid van de natuur met een huurauto. Bijna alle Kretenzische kloven vereisen veel wandelen en hiken. Toeristen hebben een auto nodig om op hun bestemming te komen en het eiland te verkennen. Autoverhuur is zeer toegankelijk op het hele eiland Kreta. Ze bieden verschillende soorten diensten en pakketten, afhankelijk van de locatie die een toerist zou bezoeken. Op Kreta kan een auto worden gehuurd voor een dagtocht tot een hele maand lange vakantie. Autoverhuur op Kreta wordt sterk aanbevolen voor toeristen die geen fan zijn van wandelen en avontuur. Men kan rondrijden op het prachtige eiland Kreta en genieten van het prachtige uitzicht op de kloven.

1. Nationaal Park Samariakloof

Een van de meest schilderachtige nationale parken in Europa, het Nationaal Park Samariakloof, strekt zich meer dan 10 mijl uit in de zuidelijke kustregio. Het nationale park Samariakloof is sinds 1962 het nationale park van Griekenland. Het is gelegen op het eiland Kreta, een beroemde toeristische attractie van het eiland en een Wereldbiosfeerreservaat. Het biedt veel wandelpaden voor toeristen en de lokale bevolking.

Samariakloof

Lokale toeristische exploitanten bieden georganiseerde rondleidingen naar de Samariakloof. Het tourpakket omvat busvervoer vanaf het hotel naar de ingang. Er zal een busverbinding klaarstaan voor wandelaars nadat ze zijn afgestapt van de veerboot in Sougia of Sfakia. Er is ook een dagtrip heen en terug vanuit Chania, Sougia of Paleochora, voor het geval een toerist er zelf op uit wil trekken. Het nationale park Samariakloof is de op één na meest bezochte toeristische plek op Kreta en veruit de populairste wandeling. Elke dag kunnen er tot wel 2000 of meer mensen door de kloof van Samaria wandelen. De beste tijd om het nationale park te bezoeken is tussen 1 mei en 15 oktober, het is geopend van 6.00 uur tot 16.00 uur. De meeste toeristen gaven positieve beoordelingen aan het nationale park Samariakloof. Het adembenemende uitzicht van het park maakt de lange wandeling de moeite waard. Andere beoordelingen geven aan dat wandelen zeker niet gemakkelijk is, vooral als men geen ervaren wandelaar is. Er zijn strikte regels die moeten worden gevolgd in het nationale park Samariakloof. Een van de gezondheidsprotocollen tegen het Covid-19-virus is het verplicht dragen van een masker voor zowel medewerkers als bezoekers in alle gebieden. Een gemiddelde wandeling duurt 6 tot 7 uur in het nationale park Samariakloof, waarbij er enkele recreatieve punten binnen het park zijn waar bezoekers even kunnen stoppen om uit te rusten en van het adembenemende landschap te genieten. Toeristen en andere bezoekers die hebben gewandeld in het park Samariakloof omschrijven het als een middelzware wandeling. De wandeling is voornamelijk bergafwaarts en het meest uitdagende deel is de eerste 6 km van het pad.

2. Topolia Kloof

De Topolia Kloof bevindt zich in West-Kreta en loopt langs de weg naar Elafonisi via Elos. Het ligt in het binnenland van Kissamos. De Topolia Kloof is indrukwekkend en heeft wilde landschappen. De verticale wanden hebben een hoogte van 300 meter en de breedte van de beek varieert tussen 5 en 50 meter. Het heeft een dichte waterloop met platanen en andere typische planten uit het Kretenzische platteland. De vele ondiepe grotten en holtes in de wanden zijn kenmerkend voor de Topolia Kloof. Er zijn twee toegangspunten tot de Topolia Kloof, een in het noorden nabij het Omalos-plateau en een in het zuiden, in de buurt van het kustdorp "Agia Roumeli". De noordelijke ingang is bereikbaar met de auto, maar de zuidelijke ingang is alleen toegankelijk per boot. Er rijden dagelijks bussen van Kissamos naar Topolia. Veel toeristen waarderen het rijden langs de kronkelige weg in vergelijking met wandelen. Het majestueuze pad bevindt zich ten zuiden van Kissamos en het landschap bestaat voornamelijk uit vegetatie. Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Topolia Kloof zijn de schaduwen die halverwege de middag op de rotswanden vallen. Toeristen beschrijven het als een prachtig gezicht om te aanschouwen. De beste tijd om de Topolia Kloof te bezoeken is in de lente of augustus. De gemiddelde wandeling in de Topolia Kloof duurt 3 uur. Het Griekse Ministerie van Toerisme heeft specifieke gezondheidsprotocollen tegen Covid-19 uitgebracht die moeten worden toegepast en gevolgd door de hele Griekse toerisme-industrie. Het dragen van een masker is nog steeds verplicht in alle gebieden. De meeste bezoekers beschouwen de Topolia Kloof over het algemeen als een matig uitdagende route.

Topolia Kloof

3. Ha Kloof

Gelegen aan de westelijke helling van het Thripty-gebergte, is Ha Kloof rijk aan diverse flora en fauna. Het is een smalle kloof bij Monasteraki Dakos, gelegen aan het oostelijke deel van het eiland Kreta, in Griekenland. De kloof bevindt zich aan het noordelijke uiteinde van de Isthmus van Hierapetra en de toegang tot de geologische breuk is uiterst moeilijk. De weg naar de kloof is 110 kilometer langs de nationale snelweg. De kloof kan ook te voet worden bereikt. De imposante Ha Kloof wordt beschouwd als de mooiste technische kloof op Kreta. Bezoekers kunnen de schoonheid van de Ha Kloof ervaren door te trekken vanaf de uitgang in Monastiraki. Avontuurlijke vakantiegangers kunnen ook kloofwandelen proberen bij de watervallen. De Ha Kloof is een van de mooiste kloven op Kreta, maar de meeste toeristen hebben technische uitrusting nodig voor kloofwandelen om van de watervallen te genieten. Beoordelingen van toeristen beweren dat ze ook vanaf een afstand het prachtige uitzicht kunnen zien, het is gevaarlijk om de kloof binnen te gaan, vooral als een toerist geen ervaren klimmer is. De beste tijd om de Ha Kloof te bezoeken is tijdens de zomer en winter. De Ha Kloof staat na regenval en smeltende sneeuw vol met water, net als de meeste Kretenzische kloven. Net als andere toeristische plekken op Kreta is het dragen van een masker nog steeds verplicht binnenshuis, behalve voor kinderen vanaf 4 jaar. Hoewel toeristen uit andere landen in de meeste gelegenheden niet langer verplicht zijn om vaccinatiecertificaten te tonen.

Ha Kloof

Ha Kloof is een gemakkelijke wandeling. Het wordt niet beschouwd als een lange wandeling. Bezoekers kunnen ongeveer 2 uur wandelen. Voor het beklimmen van de Ha Kloof moet men een ervaren klimmer zijn, aangezien er ongeveer 33 afdalingen zijn en de grootste 35 meter hoog is. De moeilijkheidsgraad is hoog bij het beklimmen omdat technische uitrusting vereist is.

4. Kloven van Theriso

De Kloven van Theriso bevinden zich in de buurt van de stad Chania. Theriso is een klein Kretenzisch dorp en heeft een opmerkelijke geschiedenis met de vrijheid en onafhankelijkheid van het Kretenzische volk. Bezoekers kunnen er met de auto naartoe gaan. Er zijn ook busdiensten op het eiland en autoverhuur. De belangrijkste kloof is 6 kilometer lang. De prachtige Kloven van Theriso hebben dramatische berglandschappen en kloven. Het is een heerlijke plek om te wandelen en is populair bij wandelaars en rotsklimmers. De Kloven van Theriso staan bekend om de vele traditionele tavernes in het kleine dorp, waar ze beroemd Kretenzisch lamsvlees en overvloedige lokale verse producten serveren. De beoordelingen van toeristen over de Kloven van Theriso zijn relatief positief vanwege de ontspannen en rustige sfeer. Er zijn goede beoordelingen over het vredige en historische dorp Theriso. Het eten ontvangt ook goede beoordelingen, voornamelijk vanwege de verse ingrediënten die worden gebruikt. Het majestueuze landschap van de Kloven van Theriso maakt het een populaire toeristische bestemming. De beste tijd om het pad te bezoeken is van maart tot en met november. Net als elke toeristische plek op Kreta is het dragen van een masker nog steeds verplicht in overdekte ruimtes in de Kloven van Theriso. De meeste bezoekers genieten van een rit van ongeveer 20 minuten door de prachtige kloof. Daarna leidt het naar het kleine dorp waar bezoekers een wandeling van 3 uur kunnen maken naar de hoge bergen. De Kloven van Theriso zijn een must-visit plek met een gemakkelijk niveau van moeilijkheid.

Theriso Kloof

5. Kloof van de Doden (Kloof van Kato Zakros)

De Kloof van de Doden, ook bekend als de Kloof van Kato Zakros, begint op korte afstand van Ano Zakros, 100 km ten zuidoosten van de kerk Agios Nikolaos, en eindigt op het strand van Kato Zakros. Het is een buitengewoon mooie kloof, met hoge wanden en grote grotten. Er zijn graven uit het Minoïsche tijdperk gevonden, vandaar de naam "Kloof van de Doden". De schoonheid van het landschap en de gemakkelijke toegankelijkheid maken het populair bij toeristen. De Kloof van de Doden is bereikbaar met de auto. Laat ze gewoon bij de ingang staan en loop de kloof in. Er zijn ook bussen en taxi's beschikbaar. De kloof staat bekend als een archeologische vindplaats in het gebied van Zakros aan de verre oostkant van Kreta. Toeristen gaven over het algemeen positieve beoordelingen aan de Kloof van de Doden vanwege het majestueuze uitzicht en de historische waarde. De prachtige kloof is een uitstekende plek om te wandelen en is in het voorjaar omgeven door bloemen. Toeristen gaven goede beoordelingen en aanbevelingen voor de Kloof van de Doden. Een van de belangrijkste attracties van de Kloof van de Doden zijn de begraafplaatsen in de grotten en het prachtige uitzicht op de bergen. De beste tijd om de Kloof van de Doden te bezoeken is in het voorjaar en de zomer, wanneer de meeste rivierbeddingen droog zijn. Zoals de meeste plaatsen op Kreta gelden er nog steeds gezondheidsprotocollen bij het bezoeken van de kloof. Covid-19-protocollen worden nog steeds nageleefd, zoals het dragen van maskers in overdekte openbare ruimtes. De Kloof van de Doden is een wandeling van ongeveer 2 uur met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, geschikt voor jong en oud in goede conditie.

Kloof van de Doden - Zakros

6. Kotsifou Kloof

Kotsifou Kloof is een kloof aan de zuidelijke zijde van het westelijke deel van het eiland Kreta. Het staat bekend om het grote aantal Kretenzische endemische plantensoorten die in het gebied groeien. De weg in de Kotsifou Kloof loopt door een smalle opening in de bergen. Het bevindt zich ten westen van de berg Kouroupa, ten noorden van de stad Plakias. Het ligt aan de weg tussen Sellia en Angouseliana. Bovendien is het een van de prachtige kloven op het eiland Kreta. Bij het plannen van een bezoek aan de Kotsifou Kloof is het raadzaam om een ​​huurauto te nemen om de weg te verkennen en van het uitzicht te genieten. De prachtige wegen en landschappen maken de kloof zeer toegankelijk voor bezoekers. Het is een zeer aanbevolen plek om te bezoeken, vooral voor natuurliefhebbers. Er is een kleine orthodoxe kapel boven op de heuvel die populair is bij toeristen. Hoewel er enkele positieve beoordelingen zijn over de Kotsifou Kloof, zijn er ook toeristen die het niet de moeite waard vinden voor een speciale reis. De koele landschappen en bloeiende struiken op de heuvels maken Kotsifou Kloof tot een mooie plek om te bezoeken. De beste tijd om Kotsifou Kloof te bezoeken is van half mei tot juni of van september tot oktober. Vooral in het vroege zomerseizoen, wanneer prachtige wilde bloemen in het hele gebied te zien zijn. Toeristen kunnen 3 uur rijden op de prachtige weg van Kotsifou Kloof. Gezondheidsprotocollen worden nog steeds nageleefd in heel Kreta. In Kotsifou Kloof is het niet meer nodig dat toeristen hun vaccinatiekaarten tonen bij het betreden van een gelegenheid, maar het verplicht dragen van een gezichtsmasker wordt nog steeds nageleefd. De Kotsifou Kloof heeft gemakkelijk toegankelijke wegen en heeft een gemakkelijk moeilijkheidsniveau bij het plannen van een wandeling.

Kotsifou Canyon

7. Kritsa Kloof

De Kritsa Kloof begint net buiten het pittoreske dorp Kritsa. Het ligt 9,5 km ten zuidwesten van Agios Nikolaos en eindigt bij het dorp Tapes. De Kritsa Kloof is 4 km lang en de breedte is slechts 1,5 m op sommige plaatsen. Het is redelijk toegankelijk, maar bezoekers moeten over enkele grote rotsen klimmen. De Kritsa Kloof heeft een indrukwekkende ingang tot de kloof, waarbij de berg in tweeën is gescheurd en de smalle doorgang van Havgas vormt. De Kritsa Kloof is een populaire wandelroute, geflankeerd door steile kliffen. Er is een kortere route die de kloof ongeveer 2 km volgt, voordat je omhoog gaat. Volg het pad naar rechts, parallel aan de kloof onder het parkeerterrein. Beoordelingen van toeristen geven aan dat de kloof gemakkelijk te vinden is en goed gemarkeerd is langs het pad. Sommige beoordelingen van toeristen merkten op dat de Kritsa Kloof een geweldige wandeling is voor gezinnen met jongere kinderen. Toeristen die van wandelen houden, moeten de prachtige Kritsa Kloof bezoeken. Er zijn ook restaurants in de omgeving waar ze heerlijke Griekse salades en moussaka serveren. De beste tijd om de Kritsa Kloof te bezoeken is het hele jaar door, behalve wanneer het eerder heeft geregend en de vijvers vol water staan, waardoor de doorgangen worden geblokkeerd. Net als andere plaatsen op Kreta is het dragen van een masker nog steeds verplicht en gelden er andere gezondheidsprotocollen. Het zou ongeveer 2 uur duren om een wandeling in de Kritsa Kloof te voltooien, met een matig uitdagende moeilijkheidsgraad.

Kritsa Canyon

8. Aposelemis Kloof

De Aposelemis Kloof is de langste en meest belangrijke geologische kloof in het noordelijke deel van Heraklion. De kloof mondt uit bij de nederzetting Agriana. Het wordt doorkruist door de Aposelemis rivier, maar de kloof heeft alleen water na zware regenval. De lokale gemeente heeft de afgelopen jaren een zeer mooi pad langs de bedding aangelegd, waardoor wandelen aangenaam en zeer toegankelijk is. De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot de Aposelemis Kloof is via de noordelijke uitgang. Het is een geweldige plek voor wandelaars waar veel klimmen bij betrokken is. Er zijn taxi's beschikbaar in het gebied. Het zou 2 tot 4 uur duren om de kloof over te steken. De Aposelemis kloof biedt uitstekend uitzicht en vanaf de top is bijna heel Kreta te zien. Enkele populaire beoordelingen van toeristen waren over hun wandelervaring en de mooie, rustige en ideale plek met vrienden. De beste tijd om de Aposelemis Kloof te bezoeken is in de zomer. Er gelden gezondheidsprotocollen die moeten worden gevolgd in de Aposelemis Kloof, zoals het verplicht dragen van maskers in overdekte gelegenheden. Het wandelen in de Aposelemis Kloof zou 2 tot 4 uur duren met een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Aposelemis Canyon

9. Chochlakies Kloof

De Chochlakies Kloof ligt in het verre oosten van het eiland. Het loopt door het dorp Chochlakies naar de schilderachtige baai en het strand van Karoumes. De kloven zijn gevuld met verbazingwekkende geologische formaties. De Chochlakies Kloof is zeer toegankelijk te voet vanuit het dorp Agathias bij Palekastro. Na het bereiken van Chochlakies kan men de bus terug naar Palekastro nemen en deze 2e route duurt ongeveer 4 uur. Er is een bocht langs de steile kliffen van de Chochlakies Kloof en het eindigt op het prachtige strand van Karoumes. Toeristen die de Chochlakies Kloof hebben bezocht, hebben niets dan goede woorden over de kloof. Wat ze waarderen is de toegankelijkheid van de kloof en het mooie verlaten strand van Karoumes. De groene rotsachtige landschappen maken de charmante Chochlakies een bezienswaardige plek voor toeristen. De beste tijd om de Chochlakies Kloof te bezoeken is in alle seizoenen. Er gelden nog steeds Covid-19 gezondheidsprotocollen in het gebied die toeristen en de lokale bevolking moeten volgen. Het dragen van een gezichtsmasker, vooral in overdekte openbare ruimtes, wordt nog steeds nageleefd. Het duurt 2 tot 3 uur om in de Chochlakies Kloof te wandelen, en het heeft een gemakkelijk moeilijkheidsniveau.

Chochlakies Gorge

10. Kloof Sarakina Meskla

Sarakina Meskla is een kloof in het dorp Meskla, in Chania. Het is gemakkelijk bereikbaar door langs Agia te rijden richting Omalos. De kloof is vrij klein en het zou ongeveer 20 minuten duren om over te steken. De majestueuze rotsformaties zijn zeer indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken. De naam Sarakina komt van het geloof van de lokale bevolking dat Saracenen zich daar verstopten. Het is verborgen in een ravijn met enkele grote cipressen en platanen. Lokale autoriteiten hebben geprobeerd de locatie te promoten en hebben wandelpaden aangelegd die de kloof doorkruisen, beginnend vanuit Meskla. Toeristen en bezoekers zullen houden van het landschap dat verandert na de eerste 10 minuten wandelen naar kalkstenen rotsblokken. Het is een prachtig gezicht en een waar wonder van de natuur. Het ontvangt hoge beoordelingen van toeristen vanwege het goed onderhouden pad met een perfect uitzichtpunt bovenaan. De verbazingwekkende rotsformaties en de serene stilte, alleen onderbroken door het gezang van vogels tijdens de wandeling, maken het populair bij toeristen. De beste tijd om de Kloof Sarakina Meskla te bezoeken is van mei tot en met november.

Sarakina Kloof - Meskla

Touristen kunnen genieten van de buitenlucht, want het dragen van een masker is alleen verplicht in overdekte gelegenheden. Er gelden nog steeds gezondheidsprotocollen met betrekking tot Covid-19 die moeten worden gevolgd. Het duurt gemiddeld 2 uur en 30 minuten om het pad te voltooien, met een matige moeilijkheidsgraad.

Wat zijn de beste kloven in Kreta voor kinderen en gezinnen?

De beste kloof in Kreta voor kinderen en gezinnen is de Kloven van Theriso. Het is een zeer vredig dorp met historische betekenis. Er zijn restaurants die heerlijke maaltijden serveren die zijn bereid met lokaal gemaakte feta en olijfolie. Een manier om van de Kloven van Theriso te genieten is door met de auto door de kloof te rijden. Kri-Kri-geiten worden vaak op de weg gezien; kinderen zullen er zeker van genieten om ze te zien.

Wat zijn de beste kloven in Kreta voor reizigers met een beperkt budget?

Het Nationaal Park Samariakloof is de beste kloof in Kreta voor reizigers met een beperkt budget. Samaria is een van de nationale parken van Griekenland. Er zijn veel goede accommodaties in verschillende tavernes waar men kan eten. Er is een groot strand in de buurt waar bezoekers van zullen genieten. De toegangsprijs voor Samariakloof kost vijf euro, en kinderen onder de 15 jaar hebben gratis toegang.

Wat moet je weten over Kreta als toerist?

Hier zijn de dingen die bezoekers moeten weten over Kreta als toerist.

 • Vliegen naar Kreta. Er zijn drie opties om naar Kreta te reizen, aangezien het drie luchthavens heeft. De belangrijkste luchthaven is Heraklion, met gemiddeld 49.000 internationale en binnenlandse vluchten per jaar. Als je aan de oostkant verblijft, is het beter om naar de luchthaven van Sitia te vliegen. Als je aan de westkant verblijft, kun je een vlucht boeken naar de luchthaven van Chania.
 • Met de veerboot gaan. Bootreizen naar Kreta zijn voordeliger dan vliegen, maar duren langer. Er zijn verschillende veerboten die naar Kreta varen.
 • Een verblijfplaats vinden. Het plannen van een vakantie of een kort tripje naar Kreta vereist grondig onderzoek om de beste verblijfplaats te vinden. Het wordt aanbevolen om in Chania te verblijven voor mensen die voor het eerst komen. Chania ligt dicht bij prachtige stranden, winkels en restaurants.
 • Beste tijd om te bezoeken. Net als elke toeristische bestemming kan het eiland Kreta erg druk en duur zijn tijdens het hoogseizoen. De beste tijd om het eiland te bezoeken is van april tot begin november. Bij het plannen van een bezoek aan het eiland kan men het internet raadplegen voor een reisgids voor Kreta.
 • Hoe rondreizen op Kreta. Het belangrijkste openbaar vervoer op Kreta zijn bussen en taxi's. Er zijn ook boten beschikbaar wanneer je naar nabijgelegen stranden wilt gaan. Om optimaal te genieten van de reis naar Kreta, wordt het sterk aanbevolen om een auto te huren. Het huren van een auto stelt je in staat om sneller over het eiland te bewegen.
 • Eten en drinken. Een manier om te genieten van een perfecte vakantie is door lokale delicatessen en gerechten te proberen. Eten is een belangrijk onderdeel van de Griekse cultuur. De Kretenzische keuken maakt gebruik van verse ingrediënten die lokaal worden geteeld. Kreta staat bekend om zijn lokale wijnen. Een must-try drank op het eiland Kreta is Raki. Het wordt gratis geserveerd bij elke maaltijd op Kreta.

Moet je een auto huren om de archeologische musea van Kreta te bezoeken?

Ja, bezoekers kunnen best een auto huren om de archeologische musea van Kreta te bezoeken. Om zich te verplaatsen tussen de verschillende plaatsen is het nodig om een auto te huren. Vooral bij het reizen met een gezin is het huren van een auto voordelig om te genieten van de prachtige plekken in Kreta. Toeristen kunnen hun tijd maximaliseren en hun reisroute aanpassen aan hun voorkeuren wanneer ze een gehuurde auto besturen in plaats van het openbaar vervoer te nemen.

Wat zijn de factoren om rekening mee te houden voordat je een auto huurt op Kreta?

Hieronder staan de factoren om rekening mee te houden voordat je een auto huurt op Kreta.

 • Verzekering. Auto huren Kreta omvat een verzekering voor schadeafkoop en een debet- of creditcard met de naam van de bestuurder is vereist als garantie. Autoverzekering beschermt een passagier tegen de kosten van schade die kan optreden bij het huren van een auto.
 • Leeftijd van de bestuurder. Op Kreta is de wettelijke leeftijd voor een bestuurder van een huurauto 21 jaar. Ook is een rijbewijs dat ten minste 12 maanden geldig is vereist.
 • Geslacht van de bestuurder. Zolang de bestuurder de wettelijke leeftijd van 21 jaar heeft, is rijden ongeacht het geslacht toegestaan op Kreta.
 • Type auto. Het is het beste om te kiezen voor een kleinere auto bij het rijden op Kreta. De belangrijkste reden hiervoor is dat de Griekse wegen smal zijn. Er zijn ook opvallend veel kleinere auto's op de wegen te zien.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto. De meeste mensen denken dat het enige vereiste document voor het huren van een auto een rijbewijs is. Echter, een debet- of creditcard met de naam van de bestuurder moet ook worden verstrekt.

Hoeveel kost het huren van een auto op Kreta?

De kosten voor het huren van een auto op Kreta variëren afhankelijk van de locatie, het aantal passagiers, de route, het type auto en de duur. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op Kreta liggen rond de €30 tot €40 per dag. Het huren van een auto voor een hele week kost gemiddeld €250, terwijl het huren voor het weekend ongeveer €78 kost. Betaalbare autoverhuur op Kreta varieert afhankelijk van het type auto.

Hoe beïnvloedt Covid-19 de autoverhuur op Kreta?

De autoverhuurindustrie op Kreta is sterk beïnvloed door de Covid-19-pandemie, vooral de autoverhuursector. Autoverhuur op Kreta werd sterk beïnvloed, voornamelijk als gevolg van reisbeperkingen en het gebrek aan vraag onder reizigers. Er was een aanzienlijke daling van het aantal passagiers, met als gevolg nul vluchten, geannuleerde rondleidingen en hotelboekingen. Tijdens de pandemie werd mensen geadviseerd om thuis te blijven en hun reizen te beperken. Een van de belangrijkste zorgen tijdens die tijd was het oplopen van het virus tijdens het reizen. Autoverhuurbedrijven in sommige landen moesten hun activiteiten stopzetten of werden gedwongen hun bedrijf te sluiten. Nu reizen in de meeste landen is toegestaan, is er een verbetering in de autoverhuur op Kreta. Autoverhuurbedrijven op Kreta volgen specifieke richtlijnen om de verspreiding van het Covid-19-virus te voorkomen. Ze hanteren grondige reinigingsprocedures voor elke auto na elke verhuur. Alleen schoonmaakmaterialen zijn toegestaan, zoals voorgeschreven door de Nationale Organisatie voor Geneeskunde. Er zijn specifieke richtlijnen voor alle medewerkers die betrokken zijn bij het proces van voertuigaflevering en -ontvangst. Medewerkers worden aangemoedigd om altijd handdesinfecterend middel te gebruiken. Als een medewerker besmet raakt met het virus, moet het bedrijf onmiddellijk desinfectie van het voertuig en de faciliteit regelen. Elk bedrijf moet een crisismanagementprotocol hebben.

Heb je een kaart nodig om de kloven op Kreta te bezoeken?

Ja, een kaart is nodig bij een bezoek aan de kloven op Kreta. Het mag ouderwets klinken, maar een kaart is belangrijk, vooral bij het reizen naar een vreemd land. Gelukkig zijn er kaarten beschikbaar via een mobiele applicatie die gemakkelijk toegankelijk zijn via een mobiele telefoon. De voordelen van deze moderne kaarten zijn dat ze live verkeersupdates, routebeschrijvingen en beschikbare vervoersmiddelen in een specifiek gebied bieden. Er zijn ook spraakgestuurde kaarten beschikbaar, waar gebruikers gesproken aanwijzingen en aanwijzingen kunnen ontvangen die hen helpen om naar hun bestemming te navigeren. Toeristen kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot de beste locaties en historische plaatsen op het eiland. Een manier om de kloven van Kreta te waarderen, is door de geschiedenis van Kreta te begrijpen. Bezoekers kunnen dat doen door historische gebieden en musea in de omgeving te bekijken.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis