Veerboten naar Kreta: Een complete gids voor de Griekse veerboten

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 19 januari 2022 en bijgewerkt op 5 maart 2022.
Veerboten naar Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is zeer gemakkelijk te bereiken. Hoewel er veel vluchten zijn naar de internationale luchthavens van Kreta, is de veerboot veruit de meest "authentieke" manier om het eiland te bereiken. En het is ook verreweg de meest feestelijke en ontspannende manier om te reizen. Als u nog nooit op een Griekse veerboot bent geweest, dan staat u een aangename verrassing te wachten. Hier is onze gids voor het nemen van veerboten naar Crete.

Veerdiensten naar Kreta: Geweldige Veerboot Verbindingen

De route van Piraeus (Athene) naar Heraklion mag dan wel de populairste zijn, het is zeker niet de belangrijkste manier om met de veerboot naar Crete te komen. Ten eerste heeft dit grote eiland meerdere havens: naast de haven van Heraklion, is er de haven van Rethymno en de haven van de baai Souda - waar Chania stad ligt, evenals de kleine haven van Kissamos, in het westen. De oostkant van Kreta wordt bediend door zowel de havens van Agios Nikolaos en Sitia.

Cruiseschip in de haven van Agios Nikolaos

Dan, in het zuiden, heb je de kleinere havens van Sougia en Sfakia. Deze havens staan in verbinding met in totaal 59 andere havens - van zo dichtbij als Gavdos - een piepklein eilandje in het zuiden - en zo ver als Thessaloniki in het noorden, afhankelijk van het seizoen.

Lees ook: De havens van Kreta: Een complete gids

Veerboot naar Sfakia Kreta

Een eilandhoproute kan gemakkelijk een bezoek aan Kreta omvatten.

Verboten naar Kreta vanuit de havens van Athene

Piraeus, de grootste haven van Griekenland, heeft constante verbindingen met Kreta. U heeft de keuze uit verschillende verbindingen. Er zijn 2 veerboten per dag van Piraeus naar Heraklion, 2 per dag naar Chania, 2 per week naar Kissamos, en twee per week naar Sitia. Er zijn ook veerboten van de haven van Rafina naar Heraklion.

Blue Star Veerboot in Chania naar Pireus Route

Verboot naar Kreta vanaf de Populairste Griekse Eilanden - de Cycladen

In het hoogseizoen kunt u Crete vanaf de grote eilanden dagelijks bereiken, en in sommige gevallen zijn er meerdere veerboten per dag. De Cycladische eilanden hebben goede verbindingen. Zo zijn er soms wel vier per dag vanuit de haven van Thira (Santorini) naar Heraklion. Vanuit Mykonos zijn er in het hoogseizoen wel drie veerboten per dag, evenals van Paros naar Heraklion.

Milos heeft veerboten die twee keer per week vertrekken naar Heraklion.

Vanuit Naxos vaart er bijna elke dag een veerboot naar Heraklion. Het is zelfs gemakkelijk om Kreta te bereiken vanaf de kleinere Cycladische eilanden, met twee wekelijkse routes van Anafi naar Heraklionen één van Anafi naar Sitia, en een andere van Tinos naar Heraklion.

Het is raadzaam om de veerbootverbindingen te controleren voordat u uw reisplannen maakt, aangezien sommige verbindingsroutes als gevolg van de huidige maatregelen mogelijk niet beschikbaar zijn.

Verboot naar Kreta vanaf de Dodekanesos

Haven van Sitia

Evenzo is het zeer gemakkelijk om de havens van Kreta te bereiken vanaf de eilanden van de Dodekanesos, waarvan er vele vrij dicht bij de oostkant van Kreta liggen. Rhodos heeft meerdere malen per week een verbinding met de haven van Sitia, en in het hoogseizoen één keer per week met Heraklion. Kasos, de meest westelijke van de Dodecanese, heeft meerdere veerboten per week naar Sitia. Dit is ook een goed koopje - vele kosten slechts €11. Karpathos heeft een verbinding met zowel Sitia - een paar keer per week - als Heraklion - twee keer per week.

Hoe lang duurt de overtocht naar Kreta?

De tijd is het beste deel van het nemen van de veerboot. Ofwel is het snel en aangenaam - stel je voor, nippend aan een frappe en kijkend naar de eindeloze Egeïsche horizon. Of het is langzaam en ontspannend. Reis zoals de Grieken en neem een spel kaarten mee! Er is ook tijd om te genieten van een warme maaltijd (veerboten in Griekenland hebben meestal een goede traditionele keuken).

De snelste routes kunnen iets meer dan een uur duren - zoals de hogesnelheidsverbinding vanuit Kasos, of minder dan twee uur - zoals de hogesnelheidsverbinding vanuit Santorini. Een conventionele veerboot vanuit Santorini of Tinos, daarentegen, doet er ongeveer 6 uur over.

inscheping in hogesnelheidsboot in Heraklion naar Santorini

Vanuit Piraeus zijn er een aantal mogelijkheden. In de eerste plaats kunt u comfortabel reizen en bij dageraad uitgerust aankomen op een nachtboot. Er zijn comfortabele hutten beschikbaar. Deze reizen duren tussen 9 en 10 uur.

De dagtochten duren tussen iets minder dan 8 uur en bijna 10 uur. Sommige van de veerboten bieden een uitstekende gelegenheid voor sight-seeing. Een van die veerboten maakt stops bij Syros, Tinos, Mykonos, Paros, Naxos, en Santorini alvorens aan te komen in de haven van Heraklion.

Wat zijn de kosten van een veerboot naar Kreta?

Er zijn een aantal factoren die de kosten van veerboottickets bepalen. Het is niet noodzakelijkerwijs altijd zozeer de lengte van de reis als wel de snelheid - de hogesnelheidsboten kunnen heel wat meer kosten dan de conventionele veerboten. Ze kunnen ook veel kosten als ze een groot aantal stops maken.

Ruwweg kan de reis van Piraeus naar Heraklion bijvoorbeeld tussen €28 en €68 kosten voor een economy-deck ticket. Er zijn ook premium zitplaatsen beschikbaar tegen een meerprijs. Een cabine maakt de reis nog leuker en duurder - bijvoorbeeld 65 euro extra per persoon in een cabine met twee stapelbedden zonder raam, maar met douche.

Verboten naar Kreta in de winter?

Dat is een goede vraag, want Kreta is ook buiten het seizoen een fantastische bestemming. En het antwoord is ja! Stel je voor, Griekenland is een natie van eilanden - meer dan 200 bewoonde eilanden! Al generaties lang is de veerboot de enige verbinding tussen de eilanden en het vasteland. Terwijl wij de veerboot nemen voor vakantie, zult u zien dat het autodek gevuld is met enorme vrachtwagens die van alles vervoeren, van melk en kranten tot kleding, verf, en alles wat u zich maar kunt voorstellen.

Op de terugweg van Crete zijn deze vrachtwagens gevuld met sinaasappels, olijfolie, wijnen en alle andere rijkdommen die Crete met de rest van de wereld te delen heeft. Hoewel er in de winter natuurlijk minder veerboten zijn omdat er dan minder vraag is van reizigers, zijn er nog steeds veel studenten en anderen die gedurende alle maanden van het jaar vaak reizen, evenals alle handel die afhankelijk is van veerboten.

Minoan Lines Veerboot in Heraklion Haven

Er zullen vrijwel zeker dagelijkse boten zijn die zowel Chania als Heraklion verbinden met Athene, en er zullen ook boten van andere grotere eilanden varen, zij het met minder frequentie.

De voordelen van reizen in de winter met de veerboot naar Kreta is dat het veel minder druk is, en een zeer ontspannende ervaring. Het mogelijke nadeel? U kunt wat "zeebenen" nodig hebben als de overtocht ruw is.

Hoe betrouwbaar is de dienstregeling van de veerboot naar Kreta?

De verbinding tussen het grootste eiland van Griekenland en de hoofdstad is een belangrijke. De dienstregeling is vrij betrouwbaar - dat wil zeggen dat de boten op het geplande uur vertrekken en aankomen (als het weer het toelaat, natuurlijk).

Passagiers in schip naar Santorini

De dienstregelingen zelf zijn echter aan verandering onderhevig. De vraag is één factor, en ook andere onvoorziene factoren kunnen van invloed zijn op de veerdienstregeling naar Kreta en naar elders. Zo zijn bijvoorbeeld wegens de pandemie sommige routes tijdelijk geschorst.

Dat brengt ons bij ons laatste onderwerp ....

Is Ferry reizen naar Kreta veilig?

Ferry reizen naar Kreta is 100% veilig. Alle veermaatschappijen hebben de strengste veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Veiligheid op elk moment - paraatheid voor een gebeurtenis op zee - is altijd van het grootste belang. En deze natie van zeevarenden neemt veiligheid nooit als vanzelfsprekend. Maar afgezien daarvan hebben de veerbootmaatschappijen met groot professionalisme gereageerd op de huidige pandemie.

Er worden niet alleen maatregelen getroffen voor de gezondheid en de veiligheid van iedereen, maar er is ook altijd voldoende handdesinfecterend middel beschikbaar, en indien nodig worden er de nodige maatregelen genomen om voor comfort en gemoedsrust te zorgen.

Sfakia naar Loutro / Agia roumeli / Sougia / Paleochora / Gavdos / Agia Galini / Plakias
https://anendyk.gr/?page_id=111

Heraklion naar Pireaus
https://www.minoan.gr/
https://www.anek.gr/en/
https://www.superfast.com/

Chania naar Pireaus
https://www.minoan.gr/
https://www.anek.gr/en/
https://www.superfast.com/

Crete naar Santorini / Paros / Naxos / Ios / Mykonos / Milos
https://www.minoan.gr/
https://www.seajets.gr/

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis