Plakias Kreta: Adembenemed Strand op Kreta

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 augustus 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024
Plakias beach

Plakias Beach ligt 40 kilometer ten zuiden van de stad Rethymno. Hotels bevinden zich in de buurt van het strand. Het strand staat bekend als een vredige vakantieplek met een charmant stadje. Het is perfect om te zwemmen en te snorkelen vanwege het heldere water. Er zijn verschillende rondleidingen die Plakias Beach aandoen. De regio biedt schilderachtige bergen die je kunt verkennen tijdens een dagtour, inclusief historische hoogtepunten. Stopplaatsen zijn onder andere de Sint-Antoniuskloof (Gorge of Patsos), de Kourtaliotikokloof, de botanische tuin van Spili en het prachtige Plakias Beach. Het is het minst bezochte gebied van Kreta, waardoor het een geweldige plek is om rust en vrede te vinden na het reizen. Je hebt de mogelijkheid om een tour te nemen voor een privé-uitje naar het zuiden van Rethymno. In de regio Plakias zijn er 2 uur durende wandelroutes die perfect zijn voor avontuurlijke mensen die graag onder de Kretenzische zon lopen om het minder drukke deel van het eiland te verkennen. Steek de Libische Zee over en kies het strand om in het blauwe water te duiken.

De dag eindigt in de taverne om te genieten van een authentieke Kretenzische maaltijd aan zee. Het klimaat in Plakias Beach bedraagt gemiddeld 19 graden Celsius per jaar. Regenachtige dagen komen jaarlijks gemiddeld slechts 55 dagen voor in Plakias. De hoogste temperatuur tijdens de zomer bereikt 23 tot 26 graden Celsius, terwijl de temperatuur in de winter daalt tot 12 tot 14 graden Celsius. Over het algemeen is het klimaat in Plakias vochtig, maar het hangt nog steeds af van de nabijheid van de zee. De locatie van Plakias is strategisch belangrijk voor toeristen en de geschiedenis van Kreta. Het staat bekend als een zeemansbestemming van ongeveer 5 miljoen jaar geleden. Plakias was in het jaar 1961 bekend als een vestigingsplaats voor zes vissers. Plakias staat bekend als een vissersdorp, waar de belangrijkste bron van inkomsten uit de visserij komt. Er zijn veel winkels en supermarkten in Plakias. Autoverhuur en reisbureaus zijn ook beschikbaar, maar er zijn geen banken in Plakias. Er zijn kleine hotels, appartementen en tavernes om het aantal toeristen in de zomer te accommoderen. Een bezoek aan Plakias Beach en andere nabijgelegen bestemmingen is ideaal voor vakantiegangers die een serene, rustige en ontspannende vakantie willen. De halvemaanvormige baai maakt de plaats afgelegen en privé, de beste plek om te ontspannen en tot rust te komen.

Wat is Plakias Beach?

Plakias Beach is een zeer bekende toeristische strandbestemming aan de zuidkust van Kreta. Het strand ligt 40 kilometer ten zuiden van de stad Rethymnon. In het westelijke deel van het gebied zijn bekende hotels te vinden, samen met nabijgelegen stranden zoals Skinos beach en Souda beach. Aan de oostelijke kant bevinden zich Damnoni beach, Ammoudi en Schinaria. Plakias wordt steeds populairder vanwege het uitstekende zand en het heldere water van de Libische Zee. Plakias Beach biedt faciliteiten zoals douches, kleedkamers en ligstoelen met parasols. Het strand wordt bewaakt door strandwachten. Het oostelijke deel van Plakias Beach biedt kledingvrije opties voor mensen die naakt op het strand willen zijn. Er zijn ruime parkeerplaatsen zonder parkeerkosten.

Plakias Beach vanaf de top

Waar bevindt Plakias Beach zich?

Plakias Beach ligt op 40 kilometer afstand van de stad Rethymnon. Het strand ligt tussen andere populaire stranden op Kreta, maar Plakias heeft het breedste strand van allemaal. Plakias Beach heeft een afstand van 1,5 kilometer, terwijl Damnoni en Souda stranden slechts 400 tot 500 meter lang zijn. Skinos beach heeft 300 meter, terwijl Schinaria en Ammoudi strand slechts 100 meter strandruimte hebben. Plakias Beach kijkt uit op de prachtige Libische zee met helderblauw water, een ervaring die toeristen minstens één keer in hun leven moeten meemaken.

Hoe ziet de kaart van Plakias Beach eruit?

De kaart wordt gegenereerd via Google Maps. Plakias Beach bevindt zich op 40 km van de stad Rethymnon, op Kreta. Er zijn nabijgelegen resorts en woonwijken waar je kunt verblijven. Het huren van een auto en navigeren op de wegen van Kreta is goed te doen zonder hulp van een lokale gids. Het gebied van Plakias is gemakkelijk te bereiken na aankomst op de dichtstbijzijnde luchthaven, Chania International Airport. Er is slechts 2 uur reistijd over de weg, en satelliet- en mobiele kaarten zijn behulpzaam bij het vinden van de juiste route. Het is handig om een reisplan of checklist te hebben, zodat er onderweg niets wordt overgeslagen.

Hieronder vind je een afbeelding van de kaart van Elafonissi Beach.

Plakias beach kaart

Welke activiteiten zijn er op Plakias Beach?

Activiteiten in Plakias beginnen met georganiseerde tourpakketten als je nog niet hebt besloten waar naartoe te gaan of niet weet wat te doen. Voor degenen die op zoek zijn naar een avontuur buiten de drukte, is er een wandelavontuur naar de Aradena-kloof, Sfakia - Agia Roumeli en Anopolis - Livaniana. De kosten bedragen ongeveer €145 per bestemming. Er zijn veel activiteiten op Plakias Beach en in de nabijgelegen bestemmingen. Het avontuur begint bij de dam en leidt naar de plantentuin van Sint Antonios, waar zich een kleine kerk bevindt in de rotsachtige grot. Onderweg passeer je oude dorpen om even te stoppen voor bezienswaardigheden en foto's vanaf het hoogste punt met uitzicht op Noord- en Zuid-Rethymno. Langs de route zijn botanische tuinen te vinden, waar je de zeldzame planten en bloemen van Kreta kunt ontdekken, bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Het avontuur gaat verder naar Spili, bekend om zijn natuurlijke bronnen, en daarna kom je bij het folklore museum waar toeristen een koffiepauze kunnen nemen. De activiteit eindigt op Plakias Beach door de Kourtaliotiko-kloof over te steken, waar de Zuid-Kretenzische Zee rust. Zorg ervoor dat je een reisplan hebt, zodat er geen evenementen of activiteiten worden gemist en je alles kunt doen wat je wilt op Plakias Beach.

Wanneer is de beste tijd om Plakias Beach te bezoeken?

De beste tijd om naar Plakias te gaan is in de zomer, van maart tot december. De warmste maanden zijn juni tot september en de droogste periodes vallen in juni tot augustus. Het is het beste om de tours te plannen op basis van het ideale weer of de gewenste temperatuur van de toerist. Voor vakantiegangers die minder drukte willen en behoefte hebben aan een rustige vakantie, zijn de maanden april tot half juni ideaal omdat de zomer net begint en sommige toeristen warmer weer verkiezen voor strandactiviteiten.

Hoe was het behoud van Plakias Beach?

Plakias herbergt 29 oude steden, waaronder grotten en rotsschuilplaatsen, en 2.000 verzamelde stenen artefacten die teruggaan naar het Mesolithicum en het Paleolithicum van Kreta. Het onderzoek en de bevindingen geven aan dat het eiland Kreta al meer dan 5 miljoen jaar een mediterrane bestemming is geweest voor zeelieden. De habitats werden goed bewaard, inclusief de cultuur en hun activiteiten.

Plakias Beach

Hoe kom je bij Plakias Beach?

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Plakias is Chania International Airport, ongeveer 100 kilometer verderop. De toerist moet beginnen met het volgen van de route naar Rethymnon en niet proberen de stad te passeren om bij Plakias te komen. De rit duurt 2 uur of minder, vanaf het vliegveld naar Plakias. Het huren van een auto is een ideale manier om het eiland verder te verkennen en andere stranden te bezoeken naast Plakias Beach. Autoverhuur is mogelijk via de luchthavens van zowel Chania als Heraklion.

Wat zijn de nabijgelegen attracties bij Plakias Beach?

De nabijgelegen attracties bij Plakias Beach zijn onder andere de naburige stranden zoals Paligremnos. Net als Plakias Beach heeft het zandige oevers en zeer helder water, en er zijn hotels en restaurants in de buurt. Er is ook een verticale klif die veel klimmers aantrekt. Er is een plek waar het epische personage Digenis knielde om water te drinken uit de lokale bron die Gonates wordt genoemd. Het is het beste om een vreemd fenomeen te aanschouwen tijdens volle maan van september tot januari. Het maanlicht weerspiegelt op magische wijze in de spiegelachtige hoge kliffen, en gedurende deze periode komen er veel reuzenkoppotigen naar de kustlijnen, waardoor de vissers ze kunnen vangen voor voedsel.

Waar moet je op letten voordat je een auto huurt op Kreta?

Het huren van een auto is de beste optie bij een bezoek aan Kreta. Kreta is een prachtig eiland in Griekenland dat op de bucketlist moet staan van iedereen die houdt van de rijke cultuur en historische achtergrond. Een van de manieren om er optimaal van te genieten, is door een auto te huren om het majestueuze eiland op verschillende manieren te verkennen. Het kiezen van de juiste auto om te huren op Kreta zorgt ervoor dat je maximaal kunt genieten van de prachtige toeristische plekken. Zorg ervoor dat je van tevoren een auto huurt en het terrein onderzoekt om te bepalen hoe je de juiste auto kiest om te huren op Kreta.

Hier zijn de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta:

  • Verzekering: Autoverzekering is de belangrijkste zorg bij het huren van een auto, omdat het het belangrijkste is waarmee huurders zich kunnen beschermen tegen de kosten van schade bij het huren van een auto. Autoverhuur op Kreta omvat verzekering voor schadeafstand en een creditcard met de naam van de bestuurder erop als garantie.
  • Leeftijd van de bestuurder: De wettelijke leeftijdseis voor het rijden op Kreta is 18 jaar. De bestuurder moet dus de wettelijke leeftijd hebben, een geldig rijbewijs hebben en essentiële documenten zoals een lokaal rijbewijs en een door de overheid uitgegeven ID of een paspoort.
  • Geslacht van de bestuurder: Vrouwen en mannen mogen op Kreta rijden. Zolang ze de wettelijke leeftijd hebben, dat wil zeggen 18 jaar, ongeacht het geslacht.
  • Type auto: Reizen met groepen of familieleden vereist een veel grotere auto. Autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een verscheidenheid aan voertuigen om uit te kiezen. Het kiezen van een kleinere auto is het beste bij het rijden op Kreta. De reden hiervoor is dat sommige Griekse wegen smal zijn. Reizigers moeten leren hoe ze de juiste auto moeten kiezen om te huren op Kreta om een soepele rijervaring te hebben.
  • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto: Een belangrijk document dat vereist is voor het huren van een voertuig is een geldig rijbewijs. Echter, een creditcard of debetkaart kan ook worden getoond, samen met een paspoort of een ID-kaart.

Ontdek Kreta met een Huurauto vanaf €49 per dag

Hoeveel kost een autoverhuur op Kreta?

De kosten voor autoverhuur op Kreta liggen gemiddeld tussen de €30 en €40 per dag. Het eiland Kreta heeft veel prachtige toeristische plekken die bezocht kunnen worden met een gehuurde auto. De kosten voor autoverhuur op Kreta variëren afhankelijk van het aantal passagiers, de route, het type auto, de locatie en de duur. Het huren van een auto voor een hele week kost gemiddeld €250, terwijl het huren voor het weekend ongeveer €78 kost. Betaalbare autoverhuur op Kreta varieert afhankelijk van het type auto. Auto's met maximaal zeven zitplaatsen staan slechts vier passagiers toe, inclusief de bestuurder. Houd er rekening mee dat hoe groter de auto is, hoe moeilijker het is om te rijden op de wegen van Kreta. Reizigers moeten op de hoogte zijn van deze factoren, en het is het beste om de auto huren Kreta te controleren. Houd ook rekening met de parkeerplaatsen op de bestemming om te zien of er genoeg ruimte is voor de gehuurde auto voordat je de weg op gaat.

Hoeveel kost het om bij Plakias Beach te komen?

Er zijn twee opties om vanaf het dichtstbijzijnde vliegveld van Kreta, naar Plakias Beach te gaan. De eerste optie is de Heraklion International Airport. Het hangt af van het gekozen vervoer, maar taxi's zijn de meest handige manier en de andere optie is het huren van een auto voor een flexibel schema. Een taxi kost ongeveer €105 vanaf de luchthaven naar Plakias. Het huren van een auto kost €10 tot €20 per dag, exclusief brandstof, wat geld bespaart, vooral voor 2 tot 4 personen. Vanaf Chania Airport is de optie hetzelfde als vanaf Heraklion, maar er zijn andere vervoersdiensten zoals bussen die goedkoper zijn. Met de bus reizen is echter niet de meest handige manier om de vakantie te beginnen. De busrit duurt 3 tot 4 uur, maar kost slechts €16 tot €27 om in Plakias te komen. Taxi's kosten ongeveer €170 tot €200 en doen er slechts 1 tot 2 uur over om te reizen, hetzelfde als bij het huren van een auto, maar autoverhuur is slechts €30 tot €40 per dag, exclusief brandstof.

Landschap van Plakias Beach

Waar kan je verblijven in de buurt van Plakias Beach?

Er zijn veel plaatsen om te verblijven in de buurt van Plakias Beach. Een daarvan is het Cyano Hotel, op slechts 200 meter van het strand. Het hotel heeft de blauwe vlag toegekend gekregen voor zijn uitstekende faciliteiten en diensten. Het beschikt over chique kamers met entertainmentfaciliteiten en Wi-Fi. Het hotel heeft ook een zwembad dat gasten kunnen gebruiken. Het ontbijt wordt geserveerd met traditionele lekkernijen van lokale producenten en andere continentale keuzes. Gasten kunnen ook veganistische maaltijden aanvragen. De receptie kan gasten helpen bij het regelen van autoverhuur, luchthaventransfers of het boeken van excursies. Het Cyano Hotel staat hoog aangeschreven bij voormalige gasten, momenteel beoordeeld met een 4.8 van de 5 voor vakantiegangers of huwelijksreizigers die een plek zoeken in de buurt van Plakias Beach. De prijzen voor kamers beginnen bij €86 voor een Studio, Junior suite, Maisonette en King suite.

De tweede plek om te verblijven is een villa in Plakias genaamd Villa Velagio, een vakantiehuis met een horizonuitzicht. Het complex bestaat uit 3 vrijstaande luxe villa's met twee slaapkamers in Damnoni, Rethymno, Kreta. Het heeft privézwembaden en een tuin. Villa Velagio ligt op 600 meter afstand van Plakias Beach en biedt plaats aan 5 gasten in totaal. Er is een binnenplaats met een balkon om van het uitzicht op de bergen en de zee te genieten. De plek is perfect voor een gezin dat een semi-privéruimte nodig heeft waarin iedereen kan ontspannen en de zeewind kan voelen, met alle voorzieningen en entertainmentfaciliteiten klaar voor gebruik. Voormalige gasten van Villa Velagio hebben de plek beoordeeld met een perfecte score van 5 voor de goed gebouwde structuur en faciliteiten, en niet te vergeten de strategische locatie. De prijs varieert afhankelijk van het seizoen of de maand, maar begint vanaf ongeveer €180.

De derde plek om te verblijven is het Plakias Bay Hotel. Het is zo dichtbij dat het slechts een korte wandeling verwijderd is van Plakias Beach. Gasten worden niet beroofd van het prachtige, majestueuze uitzicht op de baai. Vooral tijdens het fenomeen van de volle maan kunnen gasten het als een unieke gebeurtenis tijdens hun vakantie meemaken. Gasten kunnen genieten van traditionele lekkernijen die door het hotel worden bereid, evenals de biologische rode wijn die wordt geserveerd bij de lunch of het diner. De kamers zijn compleet met voorzieningen zoals airconditioning, een koelkast, Wi-Fi, een telefoon en een eigen badkamer. Het hotel wordt beoordeeld met 4 van de 5 sterren door voormalige gasten. De kamerprijzen bij Plakias Bay Hotel beginnen bij €118, van een standaardkamer met 1 eenpersoonsbed tot familiekamers en split-level appartementen. Het zoeken naar hotels in de buurt van Plakias Beach is eenvoudig en altijd online beschikbaar om prijzen en afstanden te vergelijken.

Plakias Stad

Waar kan je eten in de buurt van Plakias Beach?

Er zijn veel eetgelegenheden in de buurt van Plakias Beach. Een van de beste restaurantkeuzes serveert vegetarische en veganistische lekkernijen. Paligremnos Tavern is een vegetarisch-vriendelijk restaurant dat ook Mediterrane en Griekse gerechten serveert. Het restaurant ligt vlakbij het strand en de straat met een mooie tuin en bomen. Het heeft een ruime parkeerplaats. De mensen zijn aardig, zoals beschreven door voormalige bezoekers, en hetzelfde geldt voor het eten. Over het algemeen is de sfeer en de keuken de beste keuze voor alle toeristen. Toeristen beoordeelden Paligremnos Tavern met 4,5 van de 5 sterren.

De tweede plek is The Beach House. Het restaurant serveert ontbijt, lunch, diner en zelfs brunch. Het is een soort bar café en serveert Griekse gerechten en gezonde maaltijden. Ze hebben ook een wijnbar voor bezoekers die graag lokale wijnen en andere alcoholische dranken willen proeven. The Beach House is uitstekend voor een middagdrankje, de sfeer is aangenaam zoals beschreven door voormalige toeristen in Plakias. Het heeft een hoge beoordeling van 5 van de 5, beschreven als de bar vlakbij het strand met een coole sfeer, geweldige service en drankjes.

De derde plek is Antonis Place. Het ligt vlakbij het strand en heeft een geweldige sfeer, zoals beschreven door voormalige toeristen die zo dicht bij de zee zijn. Het restaurant serveert brunch, lunch en diner en is gespecialiseerd in Mediterrane en Griekse gerechten. Ze staan ook bekend als vegetarisch en veganistisch vriendelijk, perfect voor alle voorkeuren van toeristen. Een van de toeristen beschrijft de plek als direct aan het strand en de ober is erg vriendelijk. Ze serveren ook een goede hoeveelheid heerlijke porties. Antonis Place heeft een perfecte score van 5 van de 5, zonder twijfel afkomstig van tevreden bezoekers.

Is Plakias Beach het bezoeken waard?

Ja, Plakias Beach is het bezoeken waard. Er zijn veel activiteiten naast ontspannen en tot rust komen. Wandelen en trektochten zijn ook mogelijk, het beklimmen van de steile rotsen is perfect voor klimmers voordat je op het strand eindigt. Plakias is het deel van Kreta dat bezoekers kiezen na een lange reis in Heraklion, het wordt als uitvalsbasis gebruikt om een week te ontspannen. Er zijn volop plaatsen om te eten, te drinken en te genieten. Hoewel Plakias behoorlijk levendig is, is het nog steeds rustig in vergelijking met de stad Heraklion, en dicht bij de natuur zijn is het belangrijkste. Een rit van de prachtige Kouroutis-kloof en de stadsmountain van Spili heeft ontdekkenswaardige bezienswaardigheden. Plakias Beach staat bekend als een van de beste stranden in Kreta vanwege het majestueuze uitzicht en de locatie.

Is Plakias Beach veilig?

Ja, Plakias Beach is veilig. Het strand van Plakias is toegankelijk voor alle leeftijden. Het strand is breed en er is ruimte voor buitensportactiviteiten, zelfs voor balspellen. Het zeewater is over het algemeen als veilig beschouwd vanwege het heldere water en de kleine golven. Het water heeft een prachtige turquoise kleur, dus zwemmen is veilig. Het resort heeft faciliteiten zoals douches en toiletten. Het is mogelijk om strandstoelen en parasols te huren.

De Stad bij Plakias beach

Moet je vooraf boeken om Plakias Beach te bezoeken?

Nee, vooraf boeken is niet noodzakelijk. Hoewel het druk kan zijn op data waarop veel toeristen komen, vooral in de maanden juni tot augustus. Het wordt echter aanbevolen om vooraf te boeken om ongeplande vertragingen te voorkomen vanwege volgeboekte tours.

Zijn kinderen toegestaan op Plakias Beach?

Ja, kinderen zijn toegestaan op Plakias Beach. Er zijn ruimtes voor buitenavontuurlijke activiteiten voor hen. Ouders of voogden moeten oplettend zijn en hen altijd in de gaten houden. Hoewel er gedurende de dag strandwachten aanwezig zijn om de omgeving te beveiligen, helpt het zelf toezicht houden op alle zaken, inclusief de kinderen, om ongewenste situaties te voorkomen. Plakias Beach wordt beschouwd als een kindvriendelijk strand in Zuid-Kreta en staat bekend bij toeristen als een van de beste stranden in Kreta voor peuters en jonge kinderen.

Plakias Beach

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis