Preveli Klooster Kreta: Geschiedenis, Wandelen, Tour en Autohuur

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 20 september 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Preveli Klooster

Het Preveli-klooster is gelegen op de rotsachtige heuvels van de Preveli-kloof, aan de zuidelijke kant van de prefectuur Rethymnon, Kreta. Het bestaat uit twee kloosters, het Lagere of Kato Preveli en het Bovenste of Pisso Klooster van Agios Ioannis Theologos, ongeveer 3 km verwijderd van Kato Preveli, dat is gewijd aan Sint Jan de Doper. Kato Preveli is een gebruikelijk orthodox klooster met de kerk van Sint Jan de Doper in het centrum. De monniken brengen hier de meeste tijd door, in plaats van in Pisso Preveli. Tijdens de strijd van de Kretenzers voor vrijheid diende het klooster van Preveli als schuilplaats voor soldaten en opstandelingen. De monniken van het klooster hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Kreta, door onderdak te bieden aan de Kretenzische soldaten, ondanks het feit dat ze daarmee hun leven in gevaar brachten. Tegenwoordig is het klooster open voor het publiek en biedt het een prachtig uitzicht op de bergachtige natuur van Kreta. De rijke historische waarde van het Preveli-klooster maakt het een interessante plek om te bezoeken. Toeristen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van het oude Grieks zullen genieten van een rondleiding door het Preveli-klooster. De meeste toeristische plekken op Kreta zijn te bereiken via wandelpaden. Het is een manier om het eiland te verkennen terwijl je geniet van het avontuur en de gezondheidsvoordelen van wandelen. Er zijn beschikbare wandelroutes voor bezoekers die van avontuur houden. Als men niet avontuurlijk is ingesteld, is het gebruikelijk om te kiezen voor de openbare bus die in het gebied rondrijdt. Toeristen moeten zich bewust zijn van het tijdschema dat de bussen volgen.

De Preveli Monastery kan met de auto worden bereikt. Autoverhuur op Kreta is de ideale manier om het eiland te verkennen. Veel bedrijven bieden autoverhuurdiensten aan in de buurt van het Preveli-klooster. Bij het beslissen om een ​​auto te huren op Kreta, is het belangrijk om te weten dat er bepaalde factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Bij het huren van een voertuig op Kreta moet men 21 jaar oud zijn met een geldig rijbewijs. De bestuurder moet ook een creditcard met zijn naam erop tonen. Er zijn verschillende autoverhuurpakketten beschikbaar voor iedereen, afhankelijk van hun behoeften. Gezinnen kunnen kiezen voor een groter voertuig om het Preveli-klooster te verkennen. Anderen geven misschien de voorkeur aan kleinere auto's vanwege de uitdagende wegen op Kreta. Klanten die gebruik willen maken van een autoverhuurdienst kunnen eenvoudig online boeken en het proces volgen. Bij het reizen in Kreta wordt het sterk aanbevolen om een ​​voertuig te huren voor meer gemak.

Wat is de geschiedenis van het Preveli-klooster?

De oudste datum die verband houdt met het klooster is 1594, en deze is gegraveerd op de klok van het klooster. Het klooster is vele malen verwoest, maar wordt telkens weer herbouwd. Men gelooft dat het klooster zijn naam te danken heeft aan de adellijke familie Preveli uit de stad Rethymnon, die hielp bij de restauratie ervan in de 18e eeuw. Gedurende drie eeuwen was het klooster het belangrijkste centrum vanwege zijn leidende rol in de lokale samenleving van de provincies Saint Vassilios en Sfakia. Het Preveli-klooster is zowel een religieus centrum als een ontmoetingsplaats voor mensen. Het is een typisch orthodox klooster met de kerk van Sint Jan de Doper in het centrum. Na de Ottomaanse Turkse bezetting van het eiland leidde abt Melchizedek Tsouderos een groep rebellen in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog in 1821, wat leidde tot de vernietiging van het klooster, maar later werd herbouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het Preveli-klooster een belangrijke rol in de heroïsche slag om Kreta in mei 1941. Het klooster en de nabijgelegen dorpen werden een veilige schuilplaats en een punt van waaruit andere troepen konden ontsnappen. De monniken en de lokale bevolking organiseerden zich in groepen om het gebied te bewaken, geallieerde soldaten te verzorgen en te beschermen. Agathangelos Lagouvardos hielp bij het leveren van voorraden aan Australische, Nieuw-Zeelandse en Britse troepen. De Duitse troepen vernietigden het lagere klooster nadat dit werd ontdekt. Tegenwoordig is het Preveli-klooster een beroemde toeristische bestemming, vooral in de zomer. Het Preveli Palm Beach is een populair strand in de buurt van het klooster tijdens het warme weer van juli en augustus, waar de temperatuur varieert van +27 °C tot +29 °C.

Waar bevindt het Preveli-klooster zich?

Het Preveli-klooster bevindt zich 37 km ten zuiden van het eiland Kreta, in de regio Rethymno. Het klooster bestaat uit twee hoofdgebouwcomplexen, het vervallen Lagere Klooster van Sint Jan de Doper en het momenteel operationele Bovenste Klooster van Sint Jan de Theoloog. De breedtegraad van het Preveli-klooster is 35.1574° of 35° 9' 27" noord, en de lengtegraad is 24.45658° of 24° 27' 24" oost.

Oude Klokken van de Kerk in het Klooster van Preveli

Wat te weten voordat je naar het Preveli-klooster gaat?

Het Preveli-klooster is een prachtige natuurlijke omgeving aan de westelijke hellingen van Megalos Potamos en in de palmentuin van het gebied. Het Preveli-klooster is momenteel een van de heiligste actieve kloosters op Kreta. Het is nog steeds de thuisbasis van de monniken tot op de dag van vandaag. Bezoekers moeten zich bewust zijn van en respectvol zijn bij een bezoek aan de plaats. Vrouwen moeten hun schouders en rug bedekken. Het is niet toegestaan ​​om foto's te nemen in het museum van het klooster. Het kan erg heet zijn in de zomer, dus wanneer je besluit om te bezoeken, kies dan voor lichtere en comfortabelere kleding. Bij het verkennen van historische locaties is het het beste om comfortabel schoeisel te dragen.

Wat zijn de feiten over het Preveli-klooster?

Hieronder staan drie feiten over het Preveli-klooster.

 • De eerste Kretenzers waren mogelijk afkomstig van Preveli: Er zijn studies van opgravingen die zijn gevonden in de Preveli-kloof die suggereren dat het prachtige paradijs een plek van interesse was voor de zogenaamde Homo erectus, die er naar verluidt zwom. Dit is een van de vele interessante feiten over het Preveli-klooster.
 • Aan de voet van de Kourtaliotiko-kloof: Een van de meest indrukwekkende natuurlijke attracties in Rethymno, de Kourtaliotiko-kloof. De kloof heeft een lengte van 3 km en de kliffen reiken tot wel 600 m hoog. Men kan verschillende grotten, bronnen, watervallen en fauna zien. Het Preveli-palmenbos en het strand liggen aan het einde van de kloof.
 • Opstand tijdens de Turkse bezetting: Schuilplaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Turkse bezetting in 1821 organiseerde het klooster een opstand tegen de Ottomaanse Turkse bezetting en hielp bij het bereiken van uiteindelijke onafhankelijkheid. Het klooster bood onderdak aan troepen uit Nieuw-Zeeland, Australië en het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze tijd vernietigden Duitse troepen het onderste deel van het klooster.

Wat zijn de dichtstbijzijnde wandelroutes vanaf het Preveli-klooster?

Een manier om het Preveli-klooster te verkennen is door te wandelen. Hier zijn verschillende routes beschikbaar om het klooster en de nabijgelegen bezienswaardigheden te verkennen. De Preveli en Palm Beach Wandeling is een van de gemakkelijkste routes in het Preveli-klooster. De wandeling is verdeeld in drie delen. Het eerste deel brengt wandelaars naar Palm Beach. De wandeling duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten om het strand te bereiken. De wandeling door de velden en dichtbij de wanden van de kloof biedt wandelaars een geweldig uitzicht. Het tweede deel is een meer ontspannen wandeling en vereist een zwemmen in de blauwe Libische Zee. Er bestaat ook de mogelijkheid om langs de Preveli-rivier te wandelen, omgeven door palmbomen. Voor het derde deel zullen wandelaars het Preveli-strand verlaten voor nog een wandeling van 1 uur om de lus te voltooien. De wandeling gaat door weiden, waarbij herderstracks voor wat avontuur worden gebruikt.

Binnenplaats van het Preveli Klooster

Is het Preveli-klooster veilig?

Ja, het Preveli-klooster is veilig om te bezoeken. Het hele eiland Kreta is veilig voor toeristen. Men kan vrij de stad verkennen en zich redelijk veilig en ontspannen voelen. Toeristen moeten vooral oplettend zijn met hun veiligheid wanneer ze een vreemd land bezoeken. Het risico op ernstige berovingen en gewapende aanvallen is uiterst laag in Heraklion. Vrouwen die alleen reizen kunnen zich veilig en zeker voelen in Heraklion. Het is echter verstandig om op je spullen te letten en 's avonds laat niet alleen te wandelen wanneer je op reis bent.

Wat is het beste seizoen om het Preveli-klooster te bezoeken?

Het beste seizoen om het Preveli-klooster te bezoeken is tijdens de zomer. Het kan wat drukker zijn tijdens het hoogseizoen. De piek van het toeristenseizoen is in juli en augustus. Dit is een warme periode in de zomer van het jaar. Men kan het Preveli-klooster bezoeken buiten het hoogseizoen, tussen de maanden juli en september. Er zullen minder mensen zijn, maar de temperatuur is nog steeds warm genoeg om van de ervaring te genieten.

Moet je van tevoren boeken om het Preveli-klooster te bezoeken?

Nee, er is geen noodzaak om van tevoren te boeken om het Preveli-klooster te bezoeken. Bezoekers moeten een toegangsprijs van €2,5 betalen; degenen jonger dan 18 jaar zijn gratis. Het klooster is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 13.30 uur en van 15.30 uur tot 18.30 uur.

Wat is het beste voertuig om het Preveli-klooster te bezoeken?

Het beste voertuig om het Preveli-klooster te bezoeken is een grote SUV zoals de KIA S-Tonic. Het is een zeer populaire auto voor autoverhuurbedrijven op Kreta. Het heeft op maat gemaakte interieurkenmerken, kracht en controle, geschikt voor lange ritten en bergachtige wegen. Bij het reizen zijn comfort en gemak een must, vooral bij het rijden. De KIA S-Tonic SUV heeft geavanceerde veiligheidskenmerken, comfortabele zitplaatsen en, het beste van alles, een uitstekende brandstofefficiëntie. Het is geschikt voor groepen reizigers, want het heeft een ruim laadgedeelte waar al hun bagage in past.

Kan je een auto huren om naar het Preveli-klooster te gaan?

Ja, je kunt een auto huren om naar Preveli te gaan. Er zijn geen directe bussen vanuit de hoofdstad Heraklion naar Preveli. De perfecte keuze zou een gehuurde auto zijn. Autoverhuur geeft je de vrijheid en flexibiliteit om te reizen, hoe en wanneer je een plaats wilt bezoeken. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Heraklion die de beste prijzen aanbieden. Er zijn veel opties voor toeristen die met een gehuurde auto willen reizen. Men kan een auto huren voor slechts een dagtour, of de hele vakantie doorbrengen met het rijden in een gehuurde auto voor een maand.

Wat zijn de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta?

Hieronder staan de factoren die je moet overwegen voordat je een auto huurt op Kreta:

 • Verzekering: Een ander fundamenteel aspect om aan te denken bij het huren van een auto op Kreta is de autoverzekering. De reden daarvoor is dat toeristen in staat moeten zijn om zich te houden aan de reparatie- of schadekosten die aan de gehuurde auto worden toegebracht wanneer er ongevallen of botsingen optreden. Sommige internationale creditcardmaatschappijen bieden standaard autoverzekering voor autoverhuur op Kreta aan. Er zijn autoverhuurbedrijven op Kreta die ervoor kiezen om geen verzekeringskosten aan de huurprijs toe te voegen vanwege dit feit. Sommige autoverhuurkantoren overtuigen toeristen echter nog steeds om een verzekering toe te voegen aan de autohuurkosten, bovenop de verzekering die ze al op hun creditcards hebben. Ze zeggen dat het geen slecht idee is, gewoon voor de veiligheid en gemoedsrust tijdens het reizen. Er zijn ook autoverhuurbedrijven die hun klanten de vrijheid geven om te kiezen of ze al dan niet verzekeringskosten aan hun autoverhuur willen toevoegen.
 • Leeftijd van de bestuurder: De wettelijke leeftijdseis om op Kreta te rijden is tussen de 18 jaar. Men moet een geldig rijbewijs hebben.
 • Geslacht van de bestuurder: Zowel vrouwen als mannen kunnen op Kreta rijden. Zolang de bestuurder de wettelijke leeftijd van 18 heeft, is rijden toegestaan op Kreta, ongeacht het geslacht.
 • Type auto: Men moet leren hoe men de juiste auto kiest om op Kreta te huren. Reizen met groepen of familieleden vereist een veel grotere auto. Autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een verscheidenheid aan auto's om uit te kiezen. Het is het beste om een ​​kleinere auto te kiezen wanneer je op Kreta rijdt. De reden hiervoor is dat sommige Griekse wegen smal zijn.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto: Een belangrijk document dat nodig is voor het huren van een auto is een geldig rijbewijs. Echter, een creditcard of betaalkaart op naam van de bestuurder is ook een van de vereisten voor een autoverhuur op Kreta.

Hoeveel kost het huren van een auto op Kreta?

Kreta is een prachtig eiland met verschillende toeristische plekken die kunnen worden verkend met een gehuurd voertuig. De kosten voor autoverhuur op Kreta variëren afhankelijk van het aantal passagiers, de reisroute, het type auto, de locatie en de duur. De gemiddelde kosten voor het huren van een voertuig op Kreta zijn ongeveer €30 tot €40 per dag. Een auto die voor een hele week wordt gehuurd, kost gemiddeld €250. Het huren van een voertuig voor het weekend kost ongeveer €78. Autoverhuurtarieven op Kreta variëren afhankelijk van het type auto. Autoverhuurbedrijven bieden een verscheidenheid aan auto's aan, afhankelijk van de voorkeuren van klanten.

Ontdek Kreta met een Huurauto vanaf €49 per dag

Wat is de bijdrage van het Preveli-klooster aan het toerisme in Kreta?

De toeristenindustrie in Griekenland, vooral op het eiland Kreta, is uitgegroeid tot de snelstgroeiende toerismemarkt in Griekenland. De afgelopen zes jaar is er een groei van 60% geregistreerd. Kreta staat bekend om zijn lange traditie en geschiedenis, vooral op het gebied van cultuur. Het is zeer veilig voor toeristen van over de hele wereld. Er zijn veel geweldige plekken om te bezoeken op Kreta, en een daarvan is het Preveli-klooster. Sommige toeristen beschouwen Preveli als het meest interessante deel van Kreta. Tijdens de Covid-19-pandemie is de wereldwijde toeristenindustrie sterk getroffen. Reizen was verboden tijdens het hoogtepunt van Covid-19. De toeristenindustrie op Kreta is afgenomen en er komen geen toeristen naar het eiland. Nu de wereld, vooral op het gebied van reizen, weer open is, wordt verwacht dat de toeristenindustrie in Kreta weer zal herstellen. Tussen januari en juli 2021 bezochten in totaal 4,55 miljoen internationale toeristen Griekenland. Dit toont alleen maar aan dat mensen nu weer terug zijn naar reizen en hun vakantie doorbrengen op prachtige plaatsen. De reisbeperkingen verbeteren ook, maar er worden nog steeds gezondheidsprotocollen voor Covid-19 in acht genomen.

Preveli Klooster

Wat zijn de dichtstbijzijnde attracties bij het Preveli-klooster?

Hieronder staan de dichtstbijzijnde attracties bij het Preveli-klooster:

 • Preveli Beach: Preveli Beach, algemeen bekend als Palm Beach, ligt aan de zuidkant van Kreta. Het is een prachtige halvemaanvormige zandstrook met turquoise blauw helder water. Een rivier omringd door palmbomen scheidt het strand van een prachtige kloof. Preveli Beach is een van de mooiste stranden van Kreta en ook een van de moeilijkst bereikbare. Preveli Beach is een van de topattracties en dingen om te doen bij het Preveli-klooster.
 • Museum van het Monastery Preveli: Het museum van het Preveli-klooster bevindt zich in het Preveli-klooster zelf. Het herbergt een aanzienlijke collectie van de erfstukken die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Het omvat iconen uit de 17e eeuw, kerkelijke liturgische voorwerpen, met goud geborduurde gewaden en relieken uit de 18e en 19e eeuw.
 • Skinaria Beach: Het strand van Skinaria ligt 33 km ten zuiden van Rethymno, 3 km ten zuiden van het dorp Lefkogia, in het oostelijke deel van het Plakias-gebied. Het is een klein strand met fijne kiezels en beige zand, met kristalblauw diep water. Het grootste deel van de zeebodem is rotsachtig, maar het noordelijke deel van Skinaria Beach is zanderig. Er zijn kleine vijvers op het strand die water uit de Koroupa-bergen dragen.

Wat zijn de beste restaurants in de buurt van het Preveli-klooster?

Hieronder staan de beste restaurants in de buurt van het Preveli-klooster:

 • Gefyra Taverna Café: Het Gefyra Taverna Café is een gezellig café waar ze eten serveren onder de schaduw van bomen. Het restaurant biedt traditioneel Kretenzisch eten tegen redelijke prijzen. De locatie van het café ligt in de buurt van een rivier, waar men ganzen en eenden kan voeren. Het Gefyra Taverna Café is zeker een van de beste plaatsen om te eten en te drinken in de buurt van het Preveli-klooster.
 • Dionyssos Tavern en Rent Rooms: Gelegen in Preveli, Rethymnon, Kreta, serveert Dionyssos Tavern en Rent Rooms lokale Kretenzische specialiteiten. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Het uitzicht vanaf het balkon van de taverne is prachtig, waar men van een heerlijke maaltijd kan genieten. Gewoonlijk wordt er een maaltijd met konijn van de boerderij geserveerd met een zelfgemaakte kaastaart.
 • Taverna Violakis 1967: Taverna Violakis 1967, bevindt zich op het Damnoni-strand in Plakias, Rethymnon, Kreta. De plaats is ideaal voor gezinnen, kleine of grote groepen die speciale authentieke gerechten willen ervaren. Het restaurant serveert traditionele Kretenzische gerechten van voorgerechten, gegrilde vis of vlees, salades en nog veel meer. De betaalbare prijzen zijn de belangrijkste reden waarom dit restaurant sinds 1967 uniek is.

Zijn er films over het Preveli-klooster?

Er zijn geen films over het Preveli-klooster. Hoewel het een perfecte historische locatie is voor een film, zijn er nog geen films over het Preveli-klooster gemaakt.

Preveli Klooster

Waarom wordt het Preveli-klooster beschouwd als een archeologische vindplaats?

Het Preveli-klooster is momenteel een van de heiligste actieve kloosters op Kreta. Bezoekers kunnen de relieken en iconen zien in het museum. Het Preveli-klooster is een symbool van de moedige mensen die hebben gevochten en zijn gestorven voor de vrijheid van hun land. Het staat bekend om zijn verzet tegen de Ottomanen in 1866 en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Preveli-klooster herbergt een grote collectie iconen en religieuze artefacten. De iconen vertegenwoordigen interessante onderwerpen die zich ruwweg hebben ontwikkeld van de eerste helft van de 17e eeuw tot het einde van de 19e eeuw.

Is het Preveli-klooster opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedsites?

Nee, het Preveli-klooster is niet opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedsites op Kreta. Een plaats die wordt beschouwd als een UNESCO-werelderfgoedsite moet invloed hebben op een wereldwijde context.

Kerk in het Klooster van Preveli

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis