Alles wat u moet weten over Agia Galini

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 juni 2021 en bijgewerkt op 26 april 2023
Agia Galini Kreta

Als u op zoek bent naar een meer afgelegen en ontspannen bestemming op Kreta, zijn er tal van rustige en vredige dorpjes aan de zuidkust van het eiland. Een van die plaatsen is het dorp Agia Galini, waar de schoonheid van de stranden perfect samengaat met het rijke historische erfgoed. Zelfs de naam, die meerdere wortels kan hebben, betekent eigenlijk "heilige rust", een perfecte beschrijving voor dit traditionele Kretenzische dorp, gebouwd op de hellingen van een heuvel die afdaalt in de blauwe zee, met zijn charmante haventje en prachtige kiezelstranden.

Omgeven door bergen en doorkruist door een rivier die uitmondt in de zee, met zijn kleine schilderachtige haven en prachtige witte huizen, wint Agia Galini steeds meer aan populariteit, en zal binnenkort een van de favoriete bestemmingen van Zuid-Griekenland worden.

Waar ligt Agia Galini

Het dorp Agia Galini ligt aan de zuidkust van Kreta, in het zuidoostelijke deel van de Rethymno regio. De afstand vanaf de hoofdstad Heraklion is ongeveer 70 km en u kunt een auto huren naar Agia Galini, dat is ook de snelste manier om het te bereiken. Agia Galini is ook bereikbaar met de auto vanuit Chania, door Rethymno te passeren en dan de weg zuidwaarts te volgen door het meer bergachtige en traditionele deel van Griekenland. Er zijn tal van hotels, restaurants, markten en algemene voorzieningen om uw reis naar Agia Galini compleet te maken, en het biedt ook geweldige mogelijkheden om fascinerende bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken.

pittoresk dorpje Agia Galini

Hoe kom ik in Agia Galini

Met de auto naar Agia Galini

De beste manier om Agia Galini te bereiken is door een huurauto te huren op de luchthaven van Chania en vervolgens naar het dorp te rijden. Zo vermijdt u het wachten op de trage en meestal overvolle openbare bus. Vanaf de internationale luchthaven van Heraklion duurt de rit naar Agia Galini maximaal 90 minuten en volgt de route de zuidkant door de vlakten van Kreta. Het huren van een auto is een snelle en comfortabele reis naar Agia Galini, maar geeft u ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen terwijl u geniet van uw vakantie.

Bereikbaarheid van Agia Galini met de bus

Een andere mogelijkheid om naar Agia Galini te gaan is met de openbare bus. Er zijn regelmatige bussen vanuit Heraklion of Rethymno in de zomer en minder in de winter. Hoewel het comfortabeler zou zijn om een auto te huren in Heraklion, zijn de bussen goedkoper als u op zoek bent naar een budgetvakantie. De beschikbaarheid van de bussen is soms beperkt en afhankelijk van het tijdstip waarop u op de luchthaven landt, kunt u de laatste bus missen.

De leukste dingen om te doen in Agia Galini

Hoewel het dorp Agia Galini nog steeds een deel van zijn vredige charme heeft behouden, hebben de laatste jaren een ontwikkeling van de toeristische activiteit te zien gegeven, met meer bezoekers die de ware schoonheid en authentieke sfeer ontdekken. Er is van alles te zien en te doen in en rond het dorp, te beginnen met het prachtige strand ten oosten van de haven, waar de rivier Platis Potamos uitmondt in de zee en een betoverend landschap vormt.

De haven van Agia Galini op Kreta

De kleine stukjes strand zijn kiezelachtig en vrij klein, zodat de lounge plaatsen vrij beperkt zijn tijdens het hoogseizoen. Niettemin zijn ze er heel aangenaam door het mooie landschap, het heldere ondiepe water en de nabijheid van het dorp. Er zijn tal van bars langs het strand die drankjes en fastfood aanbieden. Agia Galini is op zichzelf al heel mooi en biedt u de kans om het netwerk van geplaveide steegjes te verkennen en kleine juwelierswinkeltjes of traditionele tavernes te ontdekken.

Haven van Agia Galini

Een ander hoogtepunt is de haven, waar u een aantal boten kunt vinden die dagtochten aanbieden naar nabijgelegen stranden of andere attracties. Het moderne dorp werd gebouwd over een oude Minoïsche stad bekend als Soulia en delen van het historische erfgoed zijn vandaag de dag nog steeds te vinden. De oude Byzantijnse kerk van Panagia kan worden bewonderd op de begraafplaats van het dorp, met uitzicht op zee. Agia Galini is de perfecte uitvalsbasis om het centrale deel van de zuidkust van Kreta te verkennen, met tal van accommodatiemogelijkheden direct in het dorp, geweldige tavernes en unieke bezienswaardigheden in de buurt.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Tris Ekklisies

Boottocht naar de Paximadia-eilanden

Deze twee kleine en onbewoonde eilanden liggen vlak voor de kust in de Golf van Messara, ongeveer 12 km ten zuiden van Agia Galini. U kunt een dagelijkse tocht boeken vanuit de haven naar deze schilderachtige en rotsachtige eilanden, met de kans om de prachtige Libische Zee te bewonderen en misschien dolfijnen te spotten onderweg. De eilanden bieden kleine kiezelbaaien waar u in alle rust van het landschap en het water kunt genieten, maar ook fantastische vismogelijkheden. De dagelijkse boottochten kosten ongeveer 20-30 euro en kunnen ook een lunch omvatten. Er zijn bepaalde legenden verbonden met deze kleine eilanden. Eén daarvan vertelt dat de godin Leto op deze eilanden Apollo en Artemis ter wereld bracht.

Haven van Agia Galini

Verken de archeologische site van Gortyna

Op ongeveer 30 minuten rijden van Agia Galini ligt één van de meest fascinerende archeologische bestemmingen op Kreta, met uitzonderlijke ruïnes die teruggaan tot 1050 v. Chr. Tot de ontdekkingen van Gortyna behoren de oude citadel, een hoge tempel, standbeelden en beeldjes, een oude agora en andere schatten. Het wetboek dat hier werd ontdekt, wordt beschouwd als het oudste en meest complete van heel Griekenland. Delen ervan worden tentoongesteld in het Louvre Museum. Het is ook mogelijk deze plaats te bereiken met de openbare bus langs de route naar Heraklion en u moet rekening houden met een paar uur om de verschillende bezienswaardigheden te verkennen.

Verken de archeologische site van Phaistos

Een andere interessante archeologische bestemming die u kunt bezoeken op weg naar Gortyna is Phaistos, gelegen op slechts ongeveer 20 minuten van Agia Galini. Phaistos of Phaestus was in de oudheid een van de belangrijkste nederzettingen op het eiland, met de overblijfselen van twee paleizen en andere bouwwerken die in de loop der jaren zijn opgegraven. U zult het gevoel hebben terug te reizen in de tijd naar de Minoïsche tijd door het verkennen van de verschillende ruïnes op Phaistos, waardoor een meer intiem bezoek dan het paleis van Knossos, meestal overspoeld door toeristen.

Phaistos

Ontdek andere stranden in de buurt

Hoewel het strand van Agia Galini vrij klein en kiezelachtig is, zijn er andere verbazingwekkende en spectaculaire stranden aan de kust in de buurt die kunnen worden bereikt met een huurauto of met boottochten die dagelijks vertrekken vanuit de haven. Een van de meest unieke is het Preveli strand, bekend om zijn lagune met palmbomen en het nabijgelegen klooster.

Het strand van Preveli aan de Libische Zee

Dit is een van de meest fascinerende plaatsen in het zuiden van Kreta en zeker de moeite van een dagtocht waard. Een ander prachtig strand vindt u in Agios Pavlos, dat vrij afgelegen en verlaten is en vooral bekend staat om zijn zandduinen en diepgroene water. Het nabijgelegen Triopetra Beach is vrij beroemd als een van de grootste zandstranden van Kreta, met fantastische zwemmogelijkheden en een prachtig landschap. Andere mooie stranden die bezocht kunnen worden tijdens uw vakantie in Agia Galini zijn Prasonisi strand, Agios Giorgios strand, Kalamaki strand of Kommos strand.

Triopetra

Waar te overnachten in Agia Galini, Kreta

Het dorp Agia Galini biedt een grote verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden, gelegen in het dorp zelf of langs de kust en naast het kleine strand. Van privékamers tot studio's en mooie hotels, u vindt er een keuze voor elke voorkeur en elk budget. Hoewel er voldoende accommodatie beschikbaar is in het dorp, wordt het tijdens de piekuren van het toeristenseizoen nogal druk en wilt u misschien van tevoren boeken om de beste aanbiedingen en mogelijkheden te krijgen.

Gezicht op het dorp Agia Galini op Kreta

Skybeach Hotel

Het hotel is perfect gelegen boven het strand van Agia Galini en biedt unieke panorama's over de zee. Het beschikt over 14 studio's en appartementen die geschikt zijn voor 2-6 personen, een mooi zwembad, een cafetaria en gratis draadloos internet.
website
☏ +30 283200 91415

Palazzo Greco Boutique Hotel

Dit prachtige hotel kijkt uit over het prachtige door vanaf de ingang van het dorp, en biedt 28 elegante en luxe kamers met een heldere kleurrijke ambiance en uitstekende voorzieningen. Het hotel beschikt ook over een zwembad, een café-bar, jacuzzi's en een charmante tuin.
website
☏ +30 28320 91187

Hotel Hariklia

Dit hotel ligt op slechts een korte wandeling van het centrum van Agia Galini en het strand, en biedt traditionele accommodatie in de charmante Kretenzische stijl, met verbazingwekkende authentieke architectuur, prachtige en comfortabele kamers, gastenkeuken en een prachtig uitzicht op de baai.
website
☏ +30 6974 309978

Agia Galini Ancient Theater

Waar te eten in Agia Galini

Stochos Tavern

Het is een van de beste tavernes in Agia Galini, ligt direct aan het strand en biedt traditionele Griekse en mediterrane gerechten, met heerlijke meze, pasticcio, mousaka en zeevruchtenschotels.
☏ +30 697 855 6166

Onar Tavern

De taverne ligt in het centrum van het dorp, vlakbij de haven, en biedt kwaliteitsvolle en verse delicatessen. U moet zeker de gebakken vis en de traditionele Griekse recepten proberen.
☏ +30 2832 091288

Kostas Tavern

Dit charmante restaurant ligt direct aan het strand en biedt verse vis en zeevruchtdelicatessen, evenals traditionele Griekse en mediterrane recepten.
☏ +30 2832 091323

Agia Galini bij Nacht

Beste tijd om Agia Galini te bezoeken

Het weer is het grootste deel van de tijd perfect op Kreta, behalve een paar maanden in de winter wanneer het te koud en vochtig is voor de prachtige stranden op het eiland. Tijdens de maanden juli en augustus kan het echter erg warm worden en zijn de stranden meestal erg druk. Dit maakt de maanden mei, juni, september en oktober tot de perfecte tijd om Agia Galini te bezoeken en van de meeste bezienswaardigheden te genieten.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis