Agia Roumeli - Ongerept, vredig & rustig dorp op Zuid-Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 april 2022 en bijgewerkt op 26 juli 2023
Agia Roumeli Kreta

Agia Roumeli is een ongerept, schilderachtig dorp, verscholen aan de schilderachtige zuidkust van Kreta.

Het dramatische landschap van het dorp herbergt unieke flora, zeldzame fauna, en ligt aan de monding van een diepe kloof. Deze kloof is een nationaal park in zuid-Kreta, dat dankzij zijn verbazingwekkende ecosystemen en adembenemende schoonheid elk jaar een behoorlijke schare reizigers trekt - van wie velen op zoek zijn naar een vakantie buiten de gebaande paden.

Het steile terrein van de Witte Bergen loopt tegen het kristalheldere water van de Libische Zee aan. U zult het heerlijk vinden om langs de fijne kiezelstranden te wandelen, terwijl u de goed bewaarde natuurlijke omgeving in u opneemt.

Dorp Agia Roumeli Chania Kreta

Voor liefhebbers van de buitenlucht en voor hen die een uitweg zoeken uit het stadsleven, is Agia Roumeli een oase van ongerepte schoonheid langs de zuidkust, waar u weken over zult doen.

Deze gids zal u helpen door Agia Roumeli te navigeren en een reis te plannen waar u nog jaren met plezier op zult terugkijken.

Waar ligt Agia Roumeli?

Agia Roumeli is een dorp in het zuiden van Kreta, een Grieks eiland, dat aan de rand van de Samaria-kloof ligt. Dit is de langste kloof van Griekenland en een van de langste van Europa, waardoor het een attractie is waar toeristen elk jaar massaal op af komen. Agia Roumeli is alleen bereikbaar per veerboot, wat dit een interessante plaats maakt om naartoe te reizen.

Hier komen is gemakkelijk. U kunt een auto huren vanaf de Chania luchthaven, die dichter bij Agia Roumeli ligt dan de luchthaven Heraklion. Er zijn verschillende manieren om in Agia Roumeli te komen, afhankelijk van waar u vandaan komt. Laten we uw mogelijkheden in de komende secties eens bekijken.

Hoe komt u naar Agia Roumeli

Met de auto naar Agia Roumeli

De beste manier om bij de aanlegplaats van de veerboot te komen is met een huurauto. Het is sneller en gemakkelijker om er op eigen houtje te komen dan met de plaatselijke doorvoerbus.

Omdat er geen wegen zijn naar Agia Roumeli, moet u uw auto achterlaten in Sougia of Paleochora of in Hora Sfakion, waar het mogelijk is om te parkeren.

Bereikbaarheid van Agia Roumeli per veerboot

Veerboten doorkruisen regelmatig de baai om bezoekers en plaatselijke bewoners tussen Agia Roumeli, Paleochora, Sougia, Loutro, en Hora Sfakion te brengen. Veerboten worden beschouwd als een zakvriendelijke en handige optie voor toeristen die binnen een budget van hun vakantie willen genieten. Een boot vertrekt vanaf de kust en vaart na regelmatige tussenpozen naar Agia Roumeli. U kunt het beste de dienstregeling van de veerboot bekijken, want het weer en de drukte zullen bepalen hoe snel u aan de overkant kunt zijn.

Veerboot naar Agia Roumeli

U kunt ook een privé-taxiboot regelen die u kan afzetten of oppikken in/van Chora Sfakion.

Met de openbare bus naar Agia Roumeli

Het openbaar vervoer op Kreta is goed georganiseerd en betrouwbaar. U kunt een bus nemen naar Agia Roumeli vanuit Sougia of Hora Sfakion. Als u van Chania komt, neem dan een van deze routes om in het dorp te komen.

Bezoekers die via Heraklion komen, moeten overstappen op de bus van Vrysses naar Hora Sfakion. Controleer de dienstregeling van de bus en kies een rit die in Vrysses stopt wanneer u naar Agia Roumeli gaat.

Beste dingen om te doen in Agia Roumeli

Wat ooit een toevluchtsoord was vanwege zijn ruige terrein en fijne kiezels, is nu een favoriete trekpleister van bezoekers die genieten van het rustige dorpsleven aan zee en de spannende natuurtocht naar de Kloof van Samaria. Het is geen wonder dat bezoekers te voet of per boot het dorp in en uit filteren om dit stukje paradijs te beleven.

Hier zijn enkele leuke dingen die u aan uw bucket list kunt toevoegen wanneer u in Agia Roumeli aankomt:

Agia Roumeli strand / Libische Zee

Agia Roumeli Beach is een populair toeristisch punt. Ontspan u en nip aan een glas knapperige Kretenzische wijn onder een nachtelijke hemel die u ademloos zal laten. Omdat het dorp 's nachts zwak verlicht is, zijn de luchten die over de stranden met fijne kiezels klateren een lust voor het oog. De schitterende sterren fonkelen boven de golven die zachtjes langs de kust kabbelen, en vormen de perfecte achtergrond voor een surrealistische zonsondergang.

Luchtfoto van het dorp Agia Roumeli bij de uitgang van de Samaria-kloof

Neem een gezellig plaatsje op het kiezelstrand en geniet van wat broodnodige tijd met uw gezin of alleen. Bezoekers vinden het heerlijk om in de warme avondbries terug te lopen naar hun hotels.

Bezoek de Byzantijnse kapel van Agios Pavlos

Volg het kustpad naar het oosten en u zult de beruchte Agios Pavlos kapel tegenkomen. Velen geloven dat St. Paulus op zijn reis naar Griekenland bij deze plaats halt hield.

Sint Pauluskerk in Agios Pavlos Beach

Na uw bezoek aan de kapel kunt u verder wandelen naar het plaatsje Loutro en Hora Sfakion, die allebei op 7 uur lopen van Agia Roumeli liggen. Als u geen zin hebt in een wandeling, neemt u gewoon de boot terug naar het dorp na een dag van verkenning.

Wandeling Kloof van Samaria

De wandeling naar de Samariakloof begint bij het Plateau van Omalos en eindigt aan de Libische Zee. Hoe vermoeiend en lang de tocht ook is, de onovertroffen uitzichten zullen de moeite waard blijken te zijn. Zorg ervoor dat u zonnebrandcrème bij u hebt, drink onderweg voldoende water, en trek schoenen en uitrusting aan die geschikt zijn voor de trektocht.

Samaria-kloofpad

Een plaatselijke reisgids kan een dagtocht naar de Samaria-kloof regelen en u helpen om het pad langs de bergen met gemak te volgen. De tocht wordt nog intrigerender als de geschiedenis van de kloof onderweg door de reisgids wordt verteld.

Lees ook: 10 Beste Kretenzische Kloven Die Je Gezien Moet Hebben

Waar te overnachten in Agia Roumeli, Kreta

Agia Roumeli is een heerlijke plaats om te verblijven en te genieten van ononderbroken siësta's, frisse lucht, en eindeloze dagen zon. Kijk eens naar deze perfecte verblijven die beloven elke seconde in deze stad onvergetelijk te maken.

Artemis Studios

Dit mooie verblijf is al jaren in de Viglis familie en ligt aan de rand van Agia Roumeli. De studiokamers zijn goed ingericht met een tweepersoonsbed, een eenpersoonsbed, of twee ingebouwde tweepersoonsbedden voor meer ruimte.

Elke ruimte heeft een keukentje, een werkbank, airconditioning, en een of twee balkons die een prachtig zeegezicht laten zien.
Website
☏ +30 28250 91377 / +30 6973369373

Gigilos Hotel

Dit gezellige hotel ligt direct aan het Agia Roumeli strand met een adembenemend uitzicht op de Libische Zee. Geniet van een stevige brunch in het restaurant annex café van het hotel en maak gebruik van gratis WiFi in het hele pand.

De kamers met airconditioning hebben een eigen balkon en zijn ingericht met traditionele Griekse accenten.
Website
☏ +30 2825 091383

Tarra Hotel

Dit hotel aan het strand ligt op een schilderachtige plek, zodat u gemakkelijk naar het dorp Agia Roumeli en het strand Agios Pavlos kunt lopen. Voor degenen die op hun gadgets aangesloten willen blijven, biedt het hotel WiFi in het hele pand.

Geniet van een vers Kretenzisch ontbijt, lunch of diner met een keur aan continentale favorieten uit het restaurant van het hotel.
Website
☏ +30 2825 091231

Waar te eten in Agia Roumeli

Trakteer uw smaakpapillen op gastronomische hoogstandjes, gemaakt van verse producten uit Agia Roumeli en omgeving, door langs deze restaurants te gaan.

Restaurants en Cafenio in Agia Roumeli

Artemis Restaurant

U zult dol zijn op de unieke Griekse en mediterrane gerechten, die worden opgediend door een opgewekt personeel. Varkensvlees souvlaki en goed gekookte witte tonijn zijn enkele van de smakelijke gerechten die u hier kunt verwachten. ☏ +30 28 2509 3093

Taverna Paralia

Geniet van een rondje raki, bier, of wijn, dat zijn enkele van de verschillende heerlijke spijzen die het restaurant zijn gasten serveert. Tandeloze bouillons, goddelijke snacks, en rijke vleesgerechten vullen de bladzijden van hun eclectische menu. Velen waarderen het restaurant om zijn vlotte bediening.
☏ +30 28 2509 1408

Kyma

Smul van sappige gyros, gegrild vlees, knapperig, zacht stokbrood, en kaaspizza's in dit restaurant aan zee. Deze plaats staat erom bekend een verfrissend rondje plaatselijk bier te serveren. Het personeel van Kyma's staat bekend om hun gastvrijheid en de kwaliteit van hun eten.
☏ +30 28 2509 3002

Haven bij zonsondergang in Agia Roumeli Kreta

Beste tijd om Agia Roumeli te bezoeken

De beste tijd om Agia Roumeli te bezoeken is in april, mei en oktober, wanneer het weer aangenaam is. In juni, juli en augustus kan het behoorlijk zwoel worden.

Als u de natte maanden januari, februari, maart, oktober en december liever overslaat, raden wij u aan om in mei, juni, juli, augustus of september te reizen, wanneer het meestal droog weer is. Februari is een koude tijd van het jaar om te reizen.

T

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis