Alles Wat Je Moet Weten Over Sougia - Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 februari 2021 en bijgewerkt op 26 april 2023.
Sougia Crete

Het kleine dorp en het strand van Sougia is een charmante bestemming aan de zuidwestelijke kust van Kreta. Het behoudt nog steeds de authentieke en ontspannen levensstijl van het eiland, in volledig contrast met de drukke badplaatsen aan de noordkust. Als u op zoek bent naar een afgelegen plek waar u kunt ontspannen, maar toch een prachtig strand en vele andere fascinerende dingen vindt om te zien en te doen, Sougia is de perfecte bestemming. Hoewel het dorp vrij klein is, zijn er verschillende hotels en pensions, tavernes en winkels om de trouwe toeristen die elke zomer terugkomen te bedienen. Naast het wilde en prachtige strand kun je ook de oude ruïnes van Lissos, ancient Elyros, de kloof van Agia Irini, de kerk van Agia Eirini en andere bezoeken. Hieronder vind je de belangrijkste informatie over het dorp en het strand van Sougia in het zuiden van Kreta.

Sougia Beach leeg

Waar ligt Sougia

Het dorp en het strand van Sougia ligt aan de zuidwestelijke kust van Kreta, onderdeel van de regio Chania en ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Chania. Vanuit de hoofdstad van Kreta, Heraklion, kunt u een auto huren om Sougia te bereiken en de reis duurt meer dan 3 uur voor de 200 kilometer afstand. Er gaan veerboten naar Sougia vanuit Paleochora, Agia Roumeli, Loutro en Sfakia. Het dorp is vrij afgelegen en slechts één weg bereikt het, waardoor het een zeer rustige zomerbestemming in Kreta is.

Sougia Beach

Hoe kom je in Sougia

Met de auto naar Sougia

U kunt in Sougia aankomen met een huurauto van Heraklion of Chania. Vanaf de hoofdstad of het vliegveld (Nikos Kazantzakis International Airport) duurt de reis meer dan 3 uur, terwijl de stad Chania aan de noordkust ongeveer 2 uur met de auto verwijderd is. Vanaf Heraklion rijdt u langs de noordkust tot aan Chania en neemt u de bochtige weg naar het zuiden richting het dorp. Gezien de afstand van de bestemming en de vele interessante dingen die je in de buurt kunt zien en doen, is het huren van een auto op Kreta de beste optie om Sougia te bezoeken. Er zijn basisvoorzieningen voor toeristen in Sougia, waaronder kleine markten, accommodaties en tavernes.

Sougia haven

Met de bus naar Sougia

De verbinding met het openbaar vervoer naar Sougia is vrij beperkt, met slechts één of twee bussen per dag van en naar het dorp. Deze bussen rijden meestal tijdens het toeristische seizoen en de reis duurt ongeveer twee uur. De enige haalbare opties om naar Sougia te komen zijn de taxi's van Chania en het huren van een auto in Chania en naar het dorp te rijden.

Pier in Sougia-baai

Beste dingen om te doen in Sougia

Sougia behoort tot de onontdekte geheimen van Kreta, een vreedzame bestemming die nog niet is overspoeld door het massatoerisme, met behoud van een groot deel van het authentieke karakter en de natuurlijke omgeving. Het afgelegen dorp Sougia ligt aan de zuidwestelijke kust van Kreta. Het heeft een aangenaam strand dat ongeveer 1,2 km lang en vrij breed is, en in sommige gebieden zo'n 70 meter bereikt. Hoewel het een kiezelstrand is, is dit op de meeste plaatsen vrij klein en biedt het de mogelijkheid om comfortabel te zonnen. Het strand is bijna nooit druk en laat nudisme toe, hoewel dit op geen enkele manier verplicht is.

Ten westen of Sougia

Het water is meestal zeer helder en vrij rustig, terwijl het strand weinig voorzieningen heeft. Er zijn geen gevaarlijke stromingen op het strand, maar de diepte neemt vrij snel toe, dus kinderen moeten altijd onder toezicht blijven. Naast het strand zijn er nog vele andere fascinerende plekken om te ontdekken en dingen om te beleven. Onder andere moet u zeker een wandeling maken naar de archeologische site en de kloof van Lissos, de Agia Irini-kloof verkennen, de verbazingwekkende oude Eliros bezoeken of een wandeling maken naar de kloof van profeet Elias.

Lees ook: Kamilari Kreta - Het mooiste dorp van Zuid-Kreta bij het Matala strand

Bezoek De Archeologische Site En De Kloof Van Lissos

Een van de meest verleidelijke en plezierige activiteiten tijdens een verblijf in Sougia is de wandeling naar Lissos, waarbij je door een aantal uitzonderlijke landschappen loopt en oude sites ontdekt. Onderweg passeer je de kleine kloof van Lissos, voordat je de idyllische plek van Lissos bereikt. Daar kunt u enkele uren doorbrengen met het verkennen van de uiterst rustige en fascinerende omgeving. Je kunt onder andere de ruïnes van Asclepieion Tempel, de Romeinse Necropolis, Agios Kyriakos en Agia Panagia-kapellen met interessante fresco's en architectuur, vele andere ruïnes en een klein wild strand ontdekken. Lissos is niet bewoond en het duurt ongeveer 90 minuten om er te voet te komen, via een pad ten westen van de haven van Sougia.

asclepieion-tempel bij lissos

Bezoek de Oude Elyros Site

Om de oude site van Elyros te bereiken, moet u naar het noorden rijden en voor de kruising met Rodovani; u moet een kleine zijweg naar links nemen tot aan een kerk. Vanaf hier kun je de ruïnes van de oude Hellenistische stad te voet verkennen, hoewel de meeste overblijfselen nog moeten worden opgegraven. De site ligt op een heuvel met uitzicht op de zee en de bergen, waarbij de oude site van Lissos dienst doet als haven voor Elyros. Vroeger was het de belangrijkste nederzetting in het zuidwesten van Kreta tijdens de Dorische en Romeinse tijden, met maar liefst 30.000 mensen en de productie van wapens. Terwijl een groot deel van de site nog steeds is opgegraven, kun je de ruïnes van een oud Romeins aquaduct, grote waterreservoirs, een theater, delen van muren, de begraafplaats en nog veel meer bewonderen.

Explore the Agia Irini Gorge

Gelegen ten noorden van het Sougia dorp, is de kloof van Agia Irini een uitstekend alternatief voor de bekendere maar ook meer drukke kloof van Samaria. De ingang in het ravijngebied ligt ten zuiden van het dorp Agia Irini en de wandeling duurt ongeveer 7 km, met een afdaling van ongeveer 500 meter naar het zuiden. Het pad kan ook bergopwaarts worden bewandeld en het volgt een kleine rivier die delen van de kloof kan blokkeren bij zware regenval. Onderweg zijn er prachtige landschappen en interessante vegetatiesoorten, vooral betoverend in het voorjaar als de bloemen bloeien. Als u de volledige wandeling door de canyon en terug maakt, duurt het ongeveer 5 uur.

Agia Irini Gorge

Wandeling naar de kapel van profeet Elias

Deze wandeling voert u over een pad naar de bergkammen ten oosten van Sougia. Eigenlijk is de kapel te zien vanuit het dorp op de top van een steile heuvel in het oosten. De uitzichten langs de wandeling zijn spectaculair, een van de beste op Kreta, maar het duurt ongeveer 4 uur om naar Tripiti te komen en nog eens 4 uur terug, vooral uitdagend tijdens warme dagen. Het is misschien het beste om de ene kant op een boot te maken en de andere kant te voet. Het panorama van de kapel is adembenemend en de moeite waard.

Ontdek de nabijgelegen stranden

Het strand van Sougia is echt betoverend, maar je zou ook een aantal andere mooie stranden in de buurt willen verkennen tijdens je vakantie in Sougia. Er zijn prachtige stranden in de buurt en ze kunnen worden bereikt als u een auto of een boot huurt vanuit de haven. Naar het westen, voor het dorp Paleochora, bereikt u de prachtige stranden van Gialiskari, Anidri en Keratides. De Gialiskari Stranden worden beschouwd als een van de mooiste in het westen van Kreta, gelegen aan de uitgang van een kloof op een schiereiland, en met kleine steentjes en diepe koele wateren. Het dorp Paleochora heeft verschillende stranden, waarvan sommige met zand en meer drukte tijdens het seizoen. Ze hebben allemaal paraplu's en ligbedden. Op het zuidwestelijke puntje van Kreta is het idyllische Elafonisi strand is een dagtochtje van Sougia waard, met zijn prachtige lagune, roze fijn zand, het eiland en andere bezienswaardigheden. Ten oosten van Sougia zijn er weinig georganiseerde stranden en meer afgelegen kleine baaien die moeilijk te bereiken zijn. Het dichtstbijzijnde grote strand is in Agia Roumeli.

agia roumeli

Waar verblijf je in Sougia, Kreta

Ondanks de zeer kleine omvang en de relatieve afstand ten opzichte van andere grote nederzettingen aan de kust van Kreta, heeft het dorp Sougia een ruime keuze aan accommodatiemogelijkheden, van eenvoudige privé-kamers tot studio's die een privé-keuken bieden. Er zijn echter geen grote hotels en resorts in de buurt van Sougia en reizigers zullen genoegen moeten nemen met meer rustieke accommodaties. De prijzen zijn zeer redelijk, vooral als je van tevoren reserveert en buiten het hoogseizoen. In de meest drukke periodes kan het moeilijk zijn om vrije kamers te vinden om te huren.

Syia Hotel 3*

Gelegen op slechts 200 meter van het strand in Sougia, werd dit prachtige hotel geopend in 2008 en biedt een kamer studio's en tweekamerappartementen met een geweldige inrichting en faciliteiten. Het hotel beschikt ook over balkons, een tuin en een geweldig uitzicht op de zee.
☏ +30 28230 51174
website

Syia Hotel in Sougia

El Greco Rooms

Gunstig gelegen op slechts 200 meter van het strand, biedt het hotel 11 kamers en 4 studio's die zich net naast de deur bevinden. Elk van hen heeft een balkon, een eigen badkamer, airconditioning en gratis draadloos internet.
☏ +30 28230 51186
website

Captain George Rooms

Gelegen in een prachtige tuin op ongeveer 100 meter van het strand in Sougia, biedt Captain George 12 kamers, waarvan 8 studio's, allemaal met eigen badkamer en balkon. De eigenaar biedt ook bootcruises en boottaxidiensten aan.
☏ +30 28230 51133
website

Waar te eten in Sougia

Galini Tavern

Het ligt direct naast het strand en de hoofdwegen van Sougia en biedt een ruime keuze aan gerechten, waaronder verse vis en zeevruchten, gegrild vlees en traditionele Kretenzische recepten.
☏ +30 28230 51669
Tripadvisor page

Rebetiko Tavern

Deze vriendelijke, door een familie gerunde taverne biedt heerlijk eten, gemaakt van verse lokale ingrediënten, met inbegrip van zeevruchten en traditionele recepten.
☏ +30 28230 51510
website

Polifimos Tavern

Een beetje verborgen is deze kleine betoverende taverne populair om zijn gegrilde gerechten, waaronder heerlijke zeevruchten die soms vergezeld gaan van live muziek.
☏ +30 28230 51343
website

Polifimos Taverna

Beste Tijd Om Sougia Te Bezoeken

Hoewel het weer het grootste deel van het jaar aan de zuidkust van Kreta, acceptabel is, kunt u het beste van april tot oktober genieten van zwem- en wateractiviteiten. Het hoogseizoen is meestal van half juni tot half september, maar dit is ook het moment waarop het het meest druk is en de prijzen het hoogst zijn. Kortom, de beste tijd om Sougia te bezoeken is april-juni en september-oktober.

Sougia Beach

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis