12 Oude Steden op Kreta

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 december 2023 en bijgewerkt op 20 april 2024.
Oude Steden op Kreta

Kreta is het grootste eiland in Griekenland en bevat tal van prachtige archeologische overblijfselen en historische steden. Het herbergt tal van oude steden met verschillende historische verhalen die toeristen zullen verbazen in hun stad. De eerste beschavingen die op Kreta leefden waren de Minoïsche beschavingen. Kreta werd ook de belangrijkste locatie voor de Bronstijd cultuur van de Egeïsche Zee. De cultuur van de Minoïsche beschaving ontstond in de 15e eeuw, waar Kreta bekend stond om zijn grootste steden en gebouwen. In de moderne tijd zijn de oude steden van Kreta populair geworden bij toeristen vanwege hun ongelooflijke bezienswaardigheden. Elk van de steden kan zowel historische sites als avonturen in de natuur bieden.

Hier zijn de drie belangrijkste oude steden op Kreta.

 • Kamara (Stad van Lato pros Kamara): Kamara werd bevolkt toen de mensen van Dorian Lato de veiligheid van de stad begrepen tegen invasie tijdens het vroege Bronzen Tijdperk. Nu heeft het een unieke archeologische ruïne die onderwater te vinden is.
 • Aptera Stad: De stad Aptera floreerde en was machtig vanaf het Minoïsche tijdperk in de vroege dagen, maar vervaagde uiteindelijk. De stad heeft tal van historische ruïnes en landschappen om te verkennen.
 • Cydonia Stad: Cydonia is de moderne stad Chania, Griekenland geworden. Chania herbergt vele historische bezienswaardigheden, musea en prachtige stranden.

1. Kamara (Stad van Lato pros Kamara)

Kamara of Lato pros Kamara is ook een van de oude steden op Kreta. Het werd opgericht in het Bronzen Tijdperk. Het ligt aan de oostkant van Olous, maar wordt nu Elounda genoemd, Kreta, Griekenland. Reizigers kunnen de plaats bezoeken en verkennen. De stad heeft een prachtig uitzicht op zee dat perfect is voor een vakantie. Er zijn veel dingen die een toerist moet zien in Elounda, waaronder Kamara City of de Sunken City of Olous, Nisida Spinalonga, Spinalonga Island en nog veel meer van zijn schilderachtige stranden. Toeristen kunnen volledig ontspannen en genieten van de zee met zijn prachtige uitzicht. Elounda is een populaire bestemming vanwege zijn prachtige stranden en landschappen. Ze staan ook bekend om hun dure en luxe hotels. De plaats heeft uitstekende beoordelingen van toeristen vanwege zijn verbazingwekkende ruïnes onder water. Het heeft ook ontspannende en verfrissende stranden om in te zwemmen. De beste tijd om Kamara City of Sunken City te bezoeken is tussen de zomermaanden juni en september. Bij het verkennen van de prachtige plekken van Elounda is het belangrijk dat bezoekers de gezondheidsprotocollen volgen. Het dragen van maskers en hygiëne zijn essentieel. Ook wordt sociale afstand toegepast bij het zwemmen naar stranden en zwembaden. Het zou de toerist 1 tot 2 uur duren om het Kolokytha strand te bereiken, waar de Kamara te zien is. Het zou echter slechts ongeveer 13 minuten rijden zijn om de bestemming te bereiken.

2. Aptera Stad

Aptera oude stad is een van de meest significante en interessante archeologische sites op Kreta. Aptera City bevindt zich in westelijk Kreta. Het ligt in de heuvels aan de zuidelijke kust van South Bay, ongeveer 13 kilometer ten oosten van Chania. Om de archeologische site te zien, moeten toeristen een toegangsprijs van €4 betalen. De plaats is toegankelijk van 8.00 tot 17.00 uur elke dag, maar is gesloten op maandagen. De stad heeft veel toeristische plekken te bieden. Archeologische vindplaatsen en stranden zijn het must-see in Aptera. Het heeft de prachtige archeologische site van Aptera, Oud Theater van Aptera, Almirida Beach, Kalami Beach en meer. Aptera is ook een populaire stad om te verkennen, vooral voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur, wandelaars, natuurliefhebbers en strandliefhebbers. Iedereen die Aptera City bezoekt, vindt de archeologische vindplaatsen verbazingwekkend. De schoonheid van de geschiedenis is echt boeiend. De stranden hebben geweldige en verfrissende uitzichten. De archeologische site is geopend tijdens de zomer, van april tot oktober. Dit is de beste tijd om te bezoeken om de historische sites en stranden te zien. In Chania, Griekenland zijn gezondheidsprotocollen van kracht. Maskers en sociale afstand zijn belangrijk om besmetting door het Covid-19-virus te voorkomen. Het volgen van de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen bij het reizen garandeert de veiligheid van de gezondheid. Het zal ongeveer 45 minuten duren om de heuvel op te lopen om de archeologische site te bereiken. Het duurt echter slechts ongeveer 12 tot 13 minuten om de bestemming te bereiken met de auto. Er is geen openbaar vervoer beschikbaar in Aptera, dus het is essentieel om een auto te hebben om verschillende toeristische plekken te bereiken.

Oud Aptera

3. Stad Cydonia

Cydonia-stad is een moderne plaats van een oude Griekse stad. Het was de machtigste stad op Kreta in zijn tijd. De stad bevindt zich in de stad Chania, omdat dit de moderne stad was die op het grondgebied van Cydonia-stad werd opgericht. De stad is toegankelijk voor iedereen die wil bezoeken. Er zijn tal van verschillende attracties in Chania. Dit omvat de stad zelf, die is gebouwd met de overblijfselen van Cydonia-stad, de oude Venetiaanse haven van Chania, het Maritiem Museum van Kreta, de Vuurtoren van Chania, Nea Chora-strand en meer. Veel mensen hebben de prachtige stad Chania al bezocht en verkend. Het is zo populair vanwege de prachtige landschappen en uitzichten. Veel toeristen hebben de stad aanbevolen om te bezoeken en hebben ook gezegd dat de stad prachtig is, vooral bij zonsondergang. De beste tijd om naar Cydonia te reizen en te bezoeken is in de zomer, ongeveer van april tot oktober. Bovendien is het bij het reizen naar Chania belangrijk dat iedereen zich aan de gezondheidsprotocollen houdt. Hoewel maskers niet verplicht zijn, worden ze sterk aanbevolen. Aangezien Cydonia-stad het moderne Chania in Griekenland is, wordt rondwandelen in de stad al beschouwd als het verkennen van Cydonia. Auto's kunnen ook worden gebruikt bij het verkennen van de stad om gemakkelijk door de verschillende delen van Cydonia te gaan.

4. Stad Agia Triada

Een Minoïsche villa en stad genaamd Agia Triada bestaat al bijna 4.000 jaar in het zuidelijk centrale Kreta. Het was een van de huizen van de Kretenzische koningen. Zijn ruïnes zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. De stad Agia Triada bevindt zich in de gemeente Faistos op Kreta, Griekenland. Er zijn echter verschillende plaatsen in Kreta waar een toerist het kan vinden. Er is Agia Triada gelegen op het schiereiland Akrotiri, en de andere in het zuidoosten in de buurt van de gemeenschap van Ziros. Deze kunnen worden bezocht en onderzocht. Het klooster en de kleine berg van Agia Triada zijn twee must-visit plaatsen bij het reizen in Kreta. Deze attracties winnen aan populariteit vanwege hun architectonische schoonheid. De gebruikelijke beoordelingen van toeristen die de attracties hebben bezocht en ervaren, waren hoe ongelooflijk de structuren werden onderhouden. Ze zeiden dat het een geweldige en betoverende ervaring was om alle attracties van Agia Triada te zien. Het wordt aanbevolen om Agia Triada te bezoeken tussen mei en oktober. Tijdens die maanden heeft de stad goed weer dat perfect is voor vakanties. Vakantiegangers moeten altijd hun maskers gebruiken waar ze ook in de stad gaan, met de juiste sociale afstand. Als een toerist besluit om van Faistos naar Agia Triada te lopen, zou het ongeveer 39 minuten duren om te lopen, maar slechts 6 minuten om te rijden.

5. Stad Anopolis

De stad Anopolis is een historisch dorp op Kreta dat erin geslaagd is om zijn eigen identiteit te behouden. Hoewel er dingen zijn die ze in de stad moeten veranderen om te verbeteren, hebben ze er toch in geslaagd om de schoonheid te behouden zonder het historische karakter ervan te schaden. De stad Anopolis bevindt zich in de provincie Sfakia, voornamelijk in de hoge bergen. Het kan alleen worden bereikt door de steile berg te beklimmen. Toeristen kunnen ook genieten van het prachtige uitzicht op de natuur, evenals de stranden eronder. Om ten volle van de stad Anopolis te genieten, na het verkennen van de historische site in de bergen, moeten bezoekers ook de schilderachtige stranden met wit zand zien. Glyka Nera Beach, Ilingas Beach en Naturist Beach. Toeristen kunnen ook bungeejumpen ervaren in Liquid Bungy als ze op zoek zijn naar meer avontuur. Deze plaatsen kregen goede beoordelingen van toeristen omdat ze hen zowel de sensatie van de natuur als de zee bieden. De aanbevolen tijd om de stad Anopolis te zien is in het voorjaar, ongeveer maart en mei, omdat het een geweldig klimaat heeft dat perfect is om te wandelen. Tijdens de tijd van COVID-19 moeten mensen hun maskers dragen en sociale afstand bewaren. Reizigers zouden meer tijd nodig hebben als ze besluiten om naar de stad te wandelen. Lopen zou 3 uur en 30 minuten duren. Rijden zou echter slechts ongeveer 2 uur en 35 minuten duren om aan te komen in de stad.

Oude Anopolis Vesting in Kreta

6. Stad Chersonesos

De stad Chersonesos staat ook bekend als Hersonissos en bevindt zich in het noordelijke deel van Kreta. De stad heeft tal van badplaatsen, bars en restaurants in de omgeving. Bovendien is het een perfecte plek voor vakanties en andere gelegenheden. De stad is gemakkelijk bereikbaar per veerboot en auto. Bovendien is het een populaire toeristische bestemming vanwege de badplaatsen en levendige nachtleven. De stad beperkt zich echter niet tot alleen resorts en nachtleven, maar heeft ook toeristische attracties. Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Center, Dinosauria Park, Labyrinth Park, Sandari Beach, Potamos Beach en vele anderen kunnen worden gezien en ervaren in de stad Hersonissos. Het heeft ook positieve beoordelingen van toeristen gekregen vanwege de veiligheid van het dierenleven en een geweldig themapark. Toeristen zouden Hernosissos moeten proberen te bezoeken in mei vanwege het warmere weer en de prachtige bloemen in de omgeving. Alle steden in Kreta, Griekenland, volgen dezelfde gezondheidsprotocollen voor het dragen van maskers in openbare ruimtes en het behouden van sociale afstand. Rijden naar Hersonissos vanuit Heraklion duurt slechts 20 minuten; terwijl lopen 4 uur duurt.

7. Stad Itanos

Tijdens het tijdperk van de Grieken en Romeinen werd de stad Itanos ontwikkeld. De stad kreeg kracht en werd welvarend door handel met Libië, Palestina en Syrië. Het had zelfs zijn eigen valuta en met marmer bedekte structuren. Het ligt tussen Agios Nikolaos en Sitia en heeft geplaveide wegen. Itanos heeft tal van prachtige stranden en attracties die reizigers aantrekken om Itanos te bezoeken. Dit omvat Vai Beach, Myrtos Beach, Lake Voulismeni waar de legende van twee godinnen die baden, het klooster Moni Toplou, de Gorge of the Dead en vele anderen. Sommige toeristen werden verliefd op de plek, omdat het helder en kleurrijk is met veel historische verhalen. Bezoekers wordt geadviseerd om tijdens het zomerseizoen, dat loopt van juni tot september, naar Itanos te reizen. Het is belangrijk dat wanneer mensen de stad bezoeken, maskers worden gedragen en sociale afstand wordt gehouden waar ze ook gaan. Een toerist die besluit om van Sitia naar Itanos te lopen, heeft 3 uur en 34 minuten nodig om te lopen. Met de auto duurt het slechts 16 minuten.

Nederzetting van Itanos op Kreta

8. Stad Amnisos

Aan de noordkust van Kreta is Amnisos een stad uit het Bronzen Tijdperk die diende als haven voor de paleisstad Knossos. Het heeft een geplaveide weg die toegankelijk is voor iedereen die de stad Amnisos wil betreden. De stad heeft veel attracties voor haar toeristen. Het heeft de Eileithyia Grot, Amnissos Strand, Boufus Grot, Vathianos Kambos Stranden, Karteros Strand, enzovoort. Toch is de stad niet zo populair als de andere steden. Het ontvangt niet veel toeristen en heeft lage beoordelingen. Desondanks is Amnisos City een perfect toevluchtsoord voor mensen die van een rustige en afgelegen vakantie houden. De beste tijd om de stad te bezoeken is in mei tot juni, omdat het warm weer heeft met veel mooie bloemen. De stad Amnisos is te voet bereikbaar in 1 uur en 42 minuten. Het is echter veel gemakkelijker en sneller om met de auto of bus te rijden, want het duurt slechts ongeveer 15 minuten op de weg.

9. Stad Heraklion

De hoofdstad van Kreta is de stad Heraklion en tevens de grootste. Cultuur, geschiedenis en traditie vormen het hart van Heraklion. De stad bevindt zich aan de oostkant van Kreta, tussen de steden Lassithi en Rethymno. Heraklion is bereikbaar met auto's, bussen en boten. Het is ook de meest populaire stad om te bezoeken in Kreta en heeft vele coole en fascinerende plaatsen die een toerist moet zien en ervaren. Het heeft het Heraklion Archeologisch Museum, Historisch Museum van Kreta, Rocca a Mare Fort, Natuurhistorisch Museum van Kreta, Morosini Fontein en nog veel meer. Deze attracties hebben uitstekende beoordelingen gekregen van talloze toeristen. De beste maand voor een toerist om Heraklion te bezoeken is in het voorjaar of de late herfst, dus in maart tot mei en september tot november. Heraklion volgt ook de gezondheidsprotocollen voor het dragen van een masker en sociale afstand om verspreiding van het virus te voorkomen. Om de stad Heraklion vanuit Rethymno te bereiken, duurt het ongeveer 15 uur en 34 minuten om te lopen en slechts 1 uur en 15 minuten om te rijden.

10. Stad Aigilia

Aigilia City staat ook bekend als Antikythera in de moderne tijd. Het is een klein eiland dat net geen 20 vierkante kilometer groot is. Het ligt in een gevaarlijk zeegedeelte tussen het eiland Kythera en Kreta. De stad is het best bereikbaar met boten en veerboten vanuit Kythira. Hoewel het eiland klein is, heeft het nog steeds enkele beperkte toeristische attracties te bieden. Het heeft de Vuurtoren van Apolytara, Kasteel, Kamarela Strand, Halara en Xeropotamos Strand met prachtig turkoois kristalhelder water. Het eiland is echter niet populair als bestemming vanwege de toegankelijkheid. De zomer in Kreta is de beste tijd om de stad Aigilia te bezoeken vanwege de ontspannende stranden. Het eiland is echter niet te bereiken te voet of met de auto. De veerboot kan in ongeveer 2 en een half uur aankomen op het eiland.

11. Stad Archanes

Acharna-stad is een oude naam voor het dorp Archanes op Kreta. Het staat bekend om het behouden van zijn traditionele Kretenzische architectuur. Archanes ligt ongeveer 15 kilometer van de stad Heraklion. Het kan gemakkelijk worden bereikt vanuit Heraklion met het openbaar vervoer en autoverhuur. Archana of Archanes heeft tal van toeristische attracties om te zien, zoals Ecologio Pano Giouchtas, Archeologisch Museum van Archanes, Wijnmakerij Stilianou, Berg Giouchtasoutas en nog veel meer. Achanes is een populaire bestemming voor toeristen die van wijn en avontuur houden. Toeristen hebben genoten van elke attract

Smalle Straat in Archanes

12. Stad Kantanos

Kantanos City of Kantasno / Selino is een gemeente gelegen in de regio Chania, Griekenland. Het is toegankelijk voor iedereen die de plaats wil bezoeken. Er zijn autoverhuur en openbaar vervoer beschikbaar voor snelle en efficiënte verkenning in Kantanos. De stad is populair bij toeristen, omdat het schilderachtige stranden en interessante historische plaatsen biedt. Elafonisi Beach, Kedrodasos Beach, Agia Irini Gorge, Anidri Canyon, Lissos Gorge, White Mountains Forest Preserve, en nog veel meer. Deze attracties hebben toeristen verbaasd vanwege hun adembenemende landschappen en unieke stranden. De beste tijd om Kantanos te bezoeken is in de zomer, dat wil zeggen van juni tot en met augustus, wat perfect is voor avonturen in de natuur. Echter, toeristen moeten in de openbare ruimtes van de stad maskers dragen en sociale afstand bewaren. Lopen van Chania naar Kantanos duurt 11 uur en 15 minuten, maar met de auto duurt het slechts 1 uur en 2 minuten om in de stad aan te komen.

Welke stad in Kreta is de oudste?

De oudste oude stad in Kreta is Knossos. Het was de grootste historische site die uit het Bronzen Tijdperk is voortgekomen. De stad is ook de oudste stad van Europa. Knossos is het huis van koning Minos geweest en het centrale punt van de Minoërs. Bovendien was het de enige stad in Kreta die een stadsgrens had aan de heuvel van het paleis. Zijn paleis is het meest monumentale en belangrijke archeologische site van Kreta.

Welke stad wordt het meest bezocht in Kreta?

De meest bezochte oude stad in Kreta is de stad Heraklion. Heraklion is de belangrijkste stad op Kreta en staat bekend om zijn archeologische sites, landschappen, musea en natuur. Het heeft tal van attracties voor toeristen om te verkennen en te ervaren. Clubs en bars zijn ook geopend, wat een levendige avond biedt aan iedereen en het nachtleven in de stad leuk en onvergetelijk maakt. Toeristen neigen ernaar Heraklion vaker te bezoeken dan andere steden, omdat ze alles in de stad kunnen ervaren.

Wat moet je weten over Kreta als toerist?

Kreta is het grootste eiland in Griekenland en trekt de meeste toeristen. Kreta is ook een opwindende stad die vol zit met mythologie en verbazingwekkende geschiedenis. Het heeft ook tal van stranden met prachtig uitzicht en kristalhelder water, vol archeologische sites en musea om te bezoeken. Echter, een reisgids voor Kreta is essentieel en toeristen moeten bepaalde dingen voorbereiden voordat ze naar Kreta reizen.

Hieronder staan de dingen die een toerist moet weten over Kreta.

 • Weer: Kreta heeft geweldig weer dat perfect is voor een vakantie. Het enige nadeel van het zomerse weer van Kreta is dat het te heet kan worden. Toeristen die niet graag te veel in de zon zijn, moeten vermijden om in juli en augustus naar Kreta te reizen.
 • Accommodatie: Het is het beste om van tevoren een plek om te verblijven te boeken voordat de reisdatum nadert. Kreta trekt elk jaar zoveel toeristen dat het soms moeilijk kan zijn om een hotel te vinden.
 • Vervoer: Kreta heeft veel attracties die niet met het openbaar vervoer kunnen worden bereikt. Het huren van een auto is de beste optie bij een bezoek aan Kreta, omdat het toegang kan krijgen tot elke attractie in een stad.
 • Bezienswaardigheden: Kreta heeft tal van prachtige stranden, historische plaatsen, landschappen, natuuravonturen en nog veel meer te bieden.
 • Gezondheidsprotocollen: Tijdens de pandemieperiode is Kreta streng wat betreft het dragen van maskers en sociale afstand. Het is het beste om de protocollen te volgen bij een bezoek aan de plaats.

Moet je een auto huren om de Oude Steden in Kreta te bezoeken?

Ja, het huren van een auto is essentieel bij een bezoek aan de oude steden in Kreta. Sommige attracties in de oude steden van Kreta zijn niet toegankelijk met het openbaar vervoer en het kan tijdrovend zijn voordat een toerist op de specifieke locatie kan aankomen. Het huren van een auto wordt gemakkelijker en handiger bij het reizen in Kreta, om de steden volledig te verkennen en bestemmingen zonder gedoe te bereiken. Toeristen die een auto willen huren in Kreta moeten hun leeftijd, rijbewijs, documenten, de staat van de auto en brandstof voorbereiden.

Waar moet je op letten voordat je een auto huurt in Kreta?

Er zijn bepaalde dingen waar een toerist op moet letten voordat hij een auto huurt in Kreta om een veilige en probleemloze reis te garanderen.

Hieronder staan de factoren waar je rekening mee moet houden voordat je een auto huurt in Kreta.

 • Verzekering: Collision Damage Waiver is inbegrepen bij autoverhuur, evenals de creditcard of pinpas van de bestuurder als garantie bij het huren van een auto in Kreta. Er zijn echter extra kosten van toepassing voor het eigen risico en bij geen creditcard. Huurders moeten ook onthouden dat geen van deze verzekeringen schade aan autospiegels en ramen dekt. Als er een ongeval is, moeten huurders zo snel mogelijk contact opnemen met het verhuurstation en op de locatie blijven tot iemand van het station arriveert.
 • Leeftijd van de bestuurder: Bestuurders moeten ouder zijn dan 21 jaar om de huurauto's in Kreta te mogen besturen en moeten ook minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.
 • Geslacht van de bestuurder: Zowel vrouwen als mannen kunnen zonder beperking rijden. Iedereen die een auto wil huren, kan een auto huren in Kreta, maar de naam van de bestuurder moet in de schriftelijke overeenkomst worden opgenomen.
 • Autotype: Het autotype moet geschikt zijn voor het aantal personen dat reist, met extra ruimte voor andere benodigdheden, zoals tassen. In Kreta zijn er tal van handmatige en automatische auto's om uit te kiezen.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto: De documenten die ze nodig hebben van huurders zijn het rijbewijs en de creditcard of pinpas van de bestuurder. Als de bestuurder zijn of haar rijbewijs echter is vergeten, kan een tweede bestuurder met geldige documenten de auto besturen. Een rijbewijs is belangrijk om in Griekenland te kunnen rijden.

Hoeveel kost het om een auto te huren in Kreta?

Toeristen die opgehaald en afgezet moeten worden op een luchthaven of haven in Kreta moeten een auto huren. Een autotype met handmatige en automatische transmissie kan ongeveer €250 kosten voor een reis van een week naar Kreta. Een dag- en nachtreis varieert van €30 tot €40. Deze prijs voor een auto biedt huurders een goede deal met een 4-deurs auto en volledig voorzien van airconditioning. Het is perfect genoeg voor 3 tot 4 personen die hen naar hun gekozen bestemmingen kunnen brengen.

Hoe beïnvloedt Covid-19 de autoverhuur in Kreta?

Vanwege de verspreiding van het Covid-19-virus over de hele wereld, moeten auto huren Kreta gezondheidsprotocollen volgen die zijn uitgegeven door het Ministerie van Volksgezondheid in Griekenland om de veiligheid van zowel het personeel als de toeristen te waarborgen. Auto's die te huur zijn, worden voor en na gebruik door huurders gereinigd en ontsmet. Reinigingsmaterialen voor auto's die zijn uitgegeven door het Griekse Ministerie van Volksgezondheid moeten worden gebruikt bij het schoonmaken van de auto's. Het personeel moet ook handdesinfectiemiddel, maskers gebruiken en de binnenkant van het bedrijf schoonmaken om de verspreiding van virussen te voorkomen en voor de veiligheid van iedereen.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis