Heraklion Kreta: Geschiedenis, Wandelen, Toergids en Autoverhuur

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 31 januari 2024 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Heraklion

Heraklion, of Iraklion, is de hoofdstad van het eiland Kreta. Het is de op vier na grootste stad van Griekenland. De naam is afgeleid van de oude Romeinse haven van Heracleum. De oude geschiedenis van Heraklion is sterk verbonden met het Minoïsche Paleis van Knossos. Oude historici verwijzen naar Heraklion als de haven van Knossos, het hart van de Minoïsche beschaving. Het stadscentrum bevindt zich binnen de vesting gebouwd door de Venetianen en versterkt door de Ottomanen. Het Archeologisch Museum van Heraklion is de belangrijkste attractie van de stad. Het Archeologisch Museum van Heraklion is waar de mooiste fresco's te zien zijn. Tegenwoordig is Heraklion Europa's snelstgroeiende bestemming voor 2017. Heraklion is vandaag de dag een moderne stad met uitgebreide voorzieningen die voorzien in alle behoeften van haar bezoekers. Toeristen die Heraklion bezoeken, zullen ook genieten van wandel- en wandeltochten in de omgeving. Men kan gemakkelijk de dichtstbijzijnde cafés, musea en lokale markten verkennen. Er zijn verschillende manieren om Heraklion te verkennen en te bezichtigen. Men kan ervoor kiezen om een ​​openbare bus of taxi te nemen.

Auto huren Kreta is een van de prominente autoverhuurbedrijven op het eiland. Het rondreizen in Heraklion is een fluitje van een cent met een gehuurde auto. Het is veel handiger en biedt meer flexibiliteit. De meeste autoverhuurbedrijven bieden online boeken aan voor snellere transacties. Auto huren Kreta biedt een eenvoudige manier om een ​​voertuig te huren. Men hoeft alleen hun website te bekijken en de procedures te volgen. Bij het huren van een auto op Kreta is het raadzaam om de belangrijke factoren te noteren. Om een ​​voertuig op Kreta te huren, moet een geldig rijbewijs worden getoond. De bestuurder moet tussen de 21 en 23 jaar oud zijn. Een credit- of betaalkaart met de naam van de bestuurder is een belangrijke vereiste. Het kiezen van een geschikte auto hangt af van het aantal passagiers. Het bezoeken van Heraklion met een gehuurd voertuig maakt het reizen gemakkelijker en praktischer.

Wat is de geschiedenis van Heraklion?

Heraklion ontleent zijn naam aan de oude Romeinse haven van Heracleum. Tijdens het Minoïsche tijdperk werd Heraklion beschouwd als de haven voor Knossos, het centrum van de Minoïsche beschaving. De totale oppervlakte van Heraklion is 244,6 km2. Het klimaat van Heraklion wordt geclassificeerd als warm en gematigd. Juli is de warmste maand, met een gemiddelde temperatuur van 25 °C. Januari is de koudste maand, terwijl december de natste maand is. Na de val van de Minoërs ging het slecht met Heraklion en de rest van Kreta. Er was zeer weinig ontwikkeling in het gebied. Pas met de komst van de Romeinen werd er enige belangrijke constructie in het gebied uitgevoerd. De huidige stad Heraklion werd gesticht door de Arabieren in 824. De Arabieren bouwden een gracht rond de stad en noemden het "Castle of the Moat". Het werd het Emiraat van Kreta. De Saracenen lieten de haven toe als veilige haven voor piraten die in opstand kwamen tegen Byzantijnse scheepvaart. In 960 landden de Byzantijnen op Kreta en vielen de stad aan. De Saraceense bevolking werd vermoord, geplunderd en platgebrand. De stad werd vervolgens herbouwd, maar stond nog steeds onder Byzantijnse controle. De Ottomanen belegerden de stad tijdens de Kretenzer Oorlog. Het was de langste belegering in de geschiedenis van die tijd. In de laatste fase verdwenen 70.000 Turken, 38.000 Kretenzers en slaven, en 29.088 christelijke verdedigers. In de meest recente jaren heeft een aardbeving de meeste huizen in de stad verwoest. Slechts 18 huizen bleven onbeschadigd. In 1913 werd Heraklion opgenomen in het Koninkrijk Griekenland. Heraklion werd in 1971 opnieuw de hoofdstad van Kreta, en verving Chania.

Waar ligt Heraklion?

Heraklion ligt aan de oostkant van Kreta, tussen Rethymno en Lassithi. Het is de administratieve hoofdstad van het eiland Kreta en de hoofdstad van de regionale eenheid Heraklion. Heraklion is het meest populaire gebied van Kreta. De breedtegraad van Heraklion is 35.341846, en de lengtegraad is 25.148254.

Hoeveel mensen wonen er in Heraklion Kreta?

Heraklion is de op vier na grootste stad van Griekenland. Het heeft een bevolking van ongeveer 225.500. De bevolking bestaat bijna volledig uit Kretenzers die Grieks spreken en behoren tot de Grieks-Orthodoxe Kerk. De mannelijke bevolking is 64.551. Terwijl de vrouwelijke bevolking 66.936 is. De totale kinderbevolking van Heraklion is 5.606. De bevolking van ouderen is 39.414.

Wat te weten voordat je naar Heraklion gaat?

Heraklion is het beroemdste gebied van het eiland Kreta. Het is ook een van de drukste stadscentra. Het is meestal druk, vooral tijdens het hoogseizoen. Toch is het een van de beste plaatsen om te bezoeken in Kreta. Gedurende het hele jaar varieert de temperatuur in Heraklion meestal van 48 °F tot 84 °F en zelden onder 42 °F of boven 89 °F. Het kan echt heet zijn tijdens de zomer, dus wanneer men besluit te bezoeken, kies dan voor dunner en comfortabeler kleding. Bij het verkennen van historische sites is het beter om comfortabele schoenen te dragen. Er zijn verschillende alternatieve dingen te doen in Heraklion, afgezien van strandvakanties. Wandelen is een populaire activiteit in Heraklion. Bij het plannen om te wandelen, zijn wandelschoenen geschikt. Men kan gemakkelijk een auto huren om de prachtige stad te verkennen. Er zijn verschillende restaurants om te eten en te drinken, overal in de prefectuur. Veel clubs zijn ook te vinden in de toeristische plaatsen Malia, Stalis en Hersonissos.

Wat zijn de feiten over Heraklion?

Hier zijn de feiten over Heraklion.

 • Heraklion is de 5e grootste stad van Griekenland. Een van de vele interessante feiten over Heraklion is dat het de hoofdstad is van Kreta. Heraklion is de op vier na grootste stad van Griekenland. Het strekt zich uit over een gebied van 264 vierkante mijl. Het is de thuisbasis van meer dan 225.000 mensen. Heraklion is de op één na meest bezochte stad in Griekenland.
 • Heraklion werd in 1971 de hoofdstad van Kreta. De naam van de stad, Heraklion, is afgeleid van de oude Romeinse haven van Heracleum. Heraklion werd in 1971 de hoofdstad van Kreta. De stad werd van 1897 tot 1913 deel van het internationale protectoraat van Kreta.
 • Heraklion herbergt enkele van de oudste gebouwen van het eiland. Een van de oudste gebouwen bevindt zich in het centrum van de stad Heraklion. De Venetiaanse Loggia. Het gebouw is ontworpen door de Venetiaanse Morozini rond 1620. Het pas gerenoveerde gebouw herbergt nu het stadhuis.

Wat zijn de wandelroutes voor Heraklion?

Heraklion heeft verschillende wandelroutes om uit te proberen. Een van de beste wandelroutes in Heraklion is de Roza Gorge. De wandeling is behoorlijk uitdagend vanwege smalle paden en steile afgronden. Het zou ongeveer 2 uur duren om de route te voltooien. Daarnaast is er het Grandiose Scenery - In de diepten van de Canyon Loop van Βορίζια = Vorizia. De route is geschikt voor gevorderde wandelaars en heeft voornamelijk begaanbare paden. De route vereist wel zekerheid. Het startpunt van de route is vlak bij een parkeerplaats. Het Panorama op de kliffen langs de kalkstenen platenlus is een gemakkelijke wandeling en geschikt voor alle fitnessniveaus. Het heeft gemakkelijk begaanbare paden en is geschikt voor alle vaardigheidsniveaus. De hele route zou ongeveer 1 uur en 15 minuten duren.

Is Heraklion veilig?

Heraklion is een uiterst veilige stad om te bezoeken. Met veel te zien en te doen, zijn de lokale bevolking ook zeer gastvrij en vriendelijk. Kleine criminaliteit komt voor, maar is zeldzaam. Men kan vrijelijk de stad verkennen en zich behoorlijk veilig en ontspannen voelen. Vooral toeristen moeten bedachtzaam zijn op hun veiligheid wanneer ze een vreemd land bezoeken. Het risico op ernstige berovingen en gewapende aanvallen is zeldzaam in Heraklion. Vrouwen die alleen reizen, kunnen zich veilig en zeker voelen in Heraklion. Het is echter verstandig om op persoonlijke bezittingen te letten en 's avonds laat niet alleen te wandelen.

Wat is het beste seizoen om Heraklion te bezoeken?

Het beste seizoen om Heraklion te bezoeken is tijdens de zomer. De temperaturen in Heraklion bereiken dagelijkse hoogtepunten van 30˚C, perfect weer om stranden te bezoeken en te zonnebaden. Heraklion heeft een warm mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde winters. Bij een bezoek aan Heraklion moet de regenachtigste maand december worden vermeden.

St. Titos Church

Moet je van tevoren boeken om Heraklion te bezoeken?

Nee. Er is geen noodzaak om van tevoren te boeken om Heraklion te bezoeken. Om grotere menigten te vermijden, moet men vroeg gaan. Een vroege aankomst vóór 9.00 uur heeft meestal geen wachtrijen. Het is beter om Heraklion 's ochtends te bezoeken voordat de hitte van de dag begint. Er zijn echter veel rondleidingen die aanbieden om vooraf te boeken als een bezoeker een specifiek uitzicht of accommodatie wil. Bezoekers kunnen betalen bij aankomst bij het loket. De wachtrij voor tickets was meestal kort en parkeren was eenvoudig en gratis.

Wat is het beste voertuig voor een bezoek aan Heraklion?

Het beste voertuig voor een bezoek aan Heraklion is een Fiat 500c Cabriolet. Met zoveel te zien en te doen in Heraklion kun je de drukke stad het beste verkennen in een cabriolet. Het zal het verkennen van de stad leuker maken met zijn schattige en retro look. De Fiat 500c Cabriolet heeft de nieuwste technologie, zoals automatische klimaatregeling, een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en verwarmde voorstoelen, om het rijden nog comfortabeler te maken. Reizigers die met de auto naar Heraklion gaan, zullen vrij zijn van schema's om historische plaatsen en oude dorpjes te verkennen. Auto Huren Kreta is een van de vele autoverhuurbedrijven die de beste betaalbare prijzen biedt. Ze hebben een website, waarin men gemakkelijk een boeking kan reserveren door eenvoudige procedures te volgen. Autoverhuur Kreta biedt vele opties, vooral voor toeristen die een auto willen huren om rond het eiland te gaan en toeristische attracties te bezoeken.

Kun je een auto huren om naar Heraklion te gaan?

Ja, je kunt een auto huren om naar Heraklion te gaan. Het huren van een auto is een uitstekende optie voor een bezoek aan Heraklion. Autoverhuur geeft je de vrijheid en flexibiliteit om te reizen, hoe en wanneer je een plek wilt bezoeken. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Heraklion die de beste prijzen bieden.

Wat zijn de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta?

 • Verzekering. Autoverzekering beschermt een passagier tegen de kosten van schade bij het huren van een auto. Autoverhuur op Kreta is inclusief verzekering voor schadeafstand, en een creditcard of pinpas van de bestuurder is vereist als garantie.
 • Leeftijd van de bestuurder. De wettelijke leeftijdsvereiste om op Kreta te rijden is 18 jaar. Men moet een geldig rijbewijs hebben.
 • Geslacht van de bestuurder. Zowel vrouwen als mannen kunnen op Kreta rijden. Zolang de bestuurder de wettelijke leeftijd van 18 jaar heeft, is autorijden toegestaan op Kreta, ongeacht het geslacht.
 • Autotype. Men moet leren hoe je het juiste type auto kiest om op Kreta te huren. Reizen met groepen of met gezinsleden vereist een veel grotere auto. Autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een verscheidenheid aan auto's om uit te kiezen. Het is het beste om een kleinere auto te kiezen bij het rijden op Kreta. De reden hiervoor is dat sommige Griekse wegen smal zijn.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto. Een belangrijk document dat nodig is voor het huren van een auto is een geldig rijbewijs. Een creditcard of pinpas met de naam van de bestuurder is echter ook een van de vereisten bij autoverhuur op Kreta.

Hoeveel kost een autoverhuur op Kreta?

Kreta is een prachtig eiland met verschillende toeristische plekken die kunnen worden bezocht met een gehuurd voertuig. De kosten van autoverhuur op Kreta variëren afhankelijk van het aantal passagiers, de route, het type auto, de locatie en de duur. De gemiddelde kosten voor het huren van een voertuig op Kreta liggen tussen de €30 en €40 per dag. Een auto gehuurd voor een hele week kost gemiddeld €250. Het huren van een voertuig voor het weekend kost ongeveer €78. Autoverhuur op Kreta varieert afhankelijk van het type auto. Autoverhuurbedrijven bieden een verscheidenheid aan auto's, afhankelijk van de voorkeuren van de klanten.

Wat is de bijdrage van Heraklion aan het toerisme op Kreta?

De toeristenindustrie in Griekenland, met name op het eiland Kreta, is de snelstgroeiende toerismemarkt in Griekenland geworden. Het heeft een groei van 60% geregistreerd in de afgelopen zes jaar. Kreta staat bekend om zijn lange traditie en geschiedenis, vooral op het gebied van cultuur. Het is ook zeer veilig voor toeristen van over de hele wereld. Er zijn veel geweldige plekken om te bezoeken op Kreta, en een daarvan is Heraklion. De stad is een bezoek waard en er zijn tal van dingen te doen. Toeristen kunnen het nabijgelegen beroemde Knossos bezoeken, verschillende musea, kunsttentoonstellingen en veel eetgelegenheden.

Tijdens de Covid-19-pandemie is de wereldwijde toeristenindustrie sterk getroffen. Reizen was verboden tijdens de piek van Covid-19. De toeristenindustrie op Kreta is afgenomen en er komen geen toeristen naar het eiland. Nu de wereld haar weg heeft geopend, vooral op het gebied van reizen, wordt verwacht dat de toeristenindustrie terugkeert naar Kreta. In totaal bezochten tussen januari en juli 2021 4,55 miljoen internationale toeristen Griekenland. Dit laat zien dat mensen nu weer op reis gaan en hun vakantie doorbrengen op prachtige plekken. De reisbeperkingen verbeteren ook, maar er worden nog steeds Covid-19-gezondheidsprotocollen gevolgd.

Is er een lokale markt in Heraklion?

Ja, er is een centrale markt in het centrum van Heraklion. Het heet Heraklion Central Market en bevindt zich in 1866 Street. Heraklion Central Market biedt een levendige sfeer en een verscheidenheid aan door families gerunde bedrijven die alles verkopen, van lokale producten tot souvenirs. Buiten de centrale markt vind je speciaalzaken die ambachtelijke voedingsmiddelen verkopen, zoals paximadia (Kretenzische gerstekoeken) en lokale charcuterie. De Heraklion Fish Market, die deel uitmaakt van de Heraklion Central Market, biedt verse vis en zeevruchten gevangen door lokale vissers. Naast de centrale markt zijn er wekelijkse markten genaamd "Laiki" waar je rechtstreeks bij producenten kunt kopen, waaronder boeren, kaasmakers, wijnmakers en imkers. Het bezoeken van de markten van Heraklion stelt je in staat om een nauwere band te hebben met het land en de cultuur van Kreta.

Centrale Markt in Heraklion

Wat zijn de dichtstbijzijnde attracties in Heraklion?

Hieronder staan de dichtstbijzijnde attracties in Heraklion.

 • Het Paleis van Knossos. Het Paleis van Knossos ligt ten zuiden van het moderne Heraklion. Het paleis beslaat ongeveer 150.000 vierkante voet en was omgeven door een oude stad. Het was het ceremoniële en politieke centrum van de Minoïsche beschaving. Het Paleis van Knossos is zeker een bezoek waard wanneer je op Kreta bent. Bij een bezoek aan Heraklion moet je het Paleis van Knossos bezoeken, de topattractie van Kreta & Dingen om te doen in Heraklion.
 • Vesting Koules. De Vesting Koules, of Rocca Al Mare, bevindt zich bij de ingang van de oude haven van Heraklion, Kreta. Het werd gebouwd door de Venetianen in het begin van de 16e eeuw. Het fort bestaat uit twee delen. Een hoog rechthoekig gedeelte en een lager halfelliptisch gedeelte. In het noordelijke deel van het fort bevindt zich een vuurtorentoren. Tegenwoordig is de Vesting Koules open voor bezoekers en wordt het vaak gebruikt voor culturele evenementen.
  Benátská pevnost Koules v Heraklionu
 • Heraklion Archeologisch Museum. Het Heraklion Archeologisch Museum is een van de belangrijkste en oudste musea in Griekenland. Het heeft een unieke Minoïsche collectie met meesterwerken van Minoïsche kunst. Het Heraklion Archeologisch Museum herbergt representatieve artefacten uit alle perioden van de Kretenzische prehistorie en geschiedenis. Het bevindt zich in het hart van de stad en werd gebouwd tussen 1937 en 1940 door architect Patroklos Karantinos.
  Archeologisch Museum Heraklion

Wat zijn de beste restaurants in Heraklion?

Hieronder staan de beste restaurants in Heraklion.

 • Avli. Opgericht in 2017, Avli is een restaurant dat eigendom is van een familie en gelegen is in Heraklion, Kreta. Geopend van maandag tot zaterdag. Het restaurant serveert een verscheidenheid aan Kretenzische gerechten. Avli wordt beschouwd als een van de beste restaurants in Kreta. Dit is de plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar authentiek lokaal eten met een huiselijke sfeer. Het beste restaurant om te eten en te drinken in Heraklion is Avli.
 • Xalavro OpenBar. Xalavro OpenBar is opgericht op de ruïnes van een oud huis, gelegen in Heraklion, Kreta. Het is een perfecte plek voor drankjes, een ontmoetingsplaats en koffie-afspraken. Het werd uitgeroepen tot een van de beste cocktailbars in Heraklion, Kreta en Griekenland. De open bar biedt een breed scala aan gerechten uit de mediterrane keuken met smaken van Azië, brunchgerechten, fingerfood en streetfood, en verschillende cocktails.
 • I Vardia restaurant. Een Grieks restaurant in Heraklion dat lunch en diner serveert. Het menu van I Vardia Restaurant omvat zeevruchten, mediterrane, Griekse, grill- en gezonde gerechten. Het is een favoriete plek voor de lokale bevolking om rond te hangen. I Vardia Restaurant biedt geweldige opties voor zeevruchten.

Wat is het nachtleven in Heraklion?

Heraklion is een levendige stad met verschillende nachtelijke activiteiten voor elke reiziger. Van het verkennen van historische bezienswaardigheden zoals Eleftherias Square en Lion Fountain tot het genieten van lokale en internationale gerechten in restaurants en bars, er is voor elk wat wils. Ervaar het nachtleven van Heraklion in pubs, bars en clubs langs Milatou Street en Leoforos Sofokli Venizelou of dompel jezelf onder in de Kretenzische cultuur tijdens het Summer Arts Festival en Cretan Folklore Night. Voor een rustige avond, bezoek Karavolas Park, met een verlichte fontein en voorzieningen voor gezinnen.

Morozini fontein op Leeuwenplein

Wat zijn de films over Heraklion?

Hieronder staan de films over Heraklion.

 • Immortals (2011). Een Amerikaanse fantasieactiefilm uit 2011 met Henry Cavill in de hoofdrol. Immortals gebruikt motieven uit de Griekse mythen van Theseus, de Minotaurus, de terugkeer van de Heracliden en de Titanomachie. Het verhaal begint wanneer de twaalf Olympiërs, die de Titanen bij de berg Tartarus hebben opgesloten, de machtige Epirus Bow verliezen. Koning Hyperion, de koning van Heraklion, zoekt de boog om de Titanen vrij te laten. Hyperion plant de maagdelijke orakel Pahedra te vangen om haar dromen en visioenen te gebruiken om het te vinden. De film werd geregisseerd door Tarsem Singh.
 • The Two Faces of January (2014). The Two Faces of January is een thrillerfilm uit 2014. De film is gebaseerd op de roman The Two Faces of January uit 1964 van Patricia Highsmith en heeft hoofdrollen voor Viggo Mortensen, Kirsten Dunst en Oscar Isaac. The Two Faces of January. Iraklion, of Heraklion, is een van de belangrijkste steden waar het verhaal zich ontwikkelt.
 • The Moon-Spinners (1964). The Moon-Spinners is een Amerikaanse mysteriefilm uit 1964. De film gaat over een juwelendief die zich verstopt op het eiland Kreta. Het was gebaseerd op een spannende roman uit 1962 van Mary Stewart.

Waarom wordt Heraklion beschouwd als een archeologische site?

Heraklion wordt beschouwd als een archeologische site omdat er verschillende archeologische sites in het gebied zijn. Een daarvan is het Heraklion Archeologisch Museum, dat het merendeel van de vondsten uit Knossos en andere Minoïsche sites in Kreta herbergt. Knossos staat bekend om zijn archeologie uit het bronzen tijdperk. Sommigen geloven dat Knossos de oudste stad van Europa zou kunnen zijn. De site van Knossos werd ontdekt in 1878 door Minos Kalokairinos. De opgraving begon in 1900 door Sir Arthur Evans. De omvang overtrof de projectie van sir Evans, evenals de ontdekking van twee oude schriften genaamd Lineair A en Lineair B.

Knossos Palace

Is Heraklion opgenomen in UNESCO-werelderfgoedsites?

Nee, Heraklion is niet opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedsites. Echter, Knossos heeft de nodige stappen voltooid voor opname van de archeologische site van Knossos in de UNESCO-werelderfgoedsites op Kreta. UNESCO stemde in met de opname van Knossos op de lijst al in 2003. Knossos ligt ten zuiden van het moderne Heraklion, nabij de noordkust van Kreta.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis