Archeologisch Museum Iraklion: Geschiedenis, Collectie en Hoe te Bezoeken

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 7 februari 2024 en bijgewerkt op 9 februari 2024
Heraklion Archeologisch Museum

Het Heraklion Archeologisch Museum, ook wel het Heraklion Museum genoemd, is een bekende plek op het Griekse eiland Kreta. Het museum heeft een geweldige verzameling artefacten die vertellen over de geschiedenis en cultuur van het oude Kreta, met name de Minoïsche cultuur. Het museum bevindt zich in Heraklion, de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta. Het bevindt zich midden in de stad, waardoor het voor zowel de lokale bevolking als toeristen gemakkelijk te bezoeken is.

Het museum werd officieel geopend voor het publiek in 1904. Het museum werd in 1883 opgericht om de artefacten tentoon te stellen die tijdens archeologische opgravingen onder leiding van de Italiaanse archeoloog Federico Halbherr waren opgegraven. De geschiedenis van het museum is nauw verbonden met de verkenning en opgraving van archeologische sites overal op Kreta. Het werd oorspronkelijk opgericht om de uitgebreide verzameling artefacten te huisvesten die waren ontdekt tijdens opgravingen onder leiding van Federico Halbherr. Het museum breidde zijn collectie uit door opgravingen, donaties en aankopen en vestigde zich als een belangrijk bewaarplaats van archeologische schatten van Kreta.

Het museum herbergt een diverse reeks collecties die verschillende historische periodes beslaan. Het staat bekend om zijn uitgebreide collectie artefacten uit de Minoïsche beschaving, waaronder aardewerk, beeldhouwwerken, fresco's, sieraden en architectonische elementen. De collectie biedt een boeiende blik op de cultuur en geschiedenis van het oude Kreta.

Heraklion Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum Iraklion bevindt zich in de stad Heraklion op het eiland Kreta. Het museum is gunstig gelegen in het stadscentrum, waardoor het voor zowel toeristen als de lokale bevolking gemakkelijk toegankelijk is. Bezoekers verkennen de verschillende galerijen en tentoonstellingen die een chronologisch verhaal vertellen over de geschiedenis van het eiland. Informatieve bewegwijzering en georganiseerde displays maken het bezoek educatief en boeiend, en bieden de mogelijkheid om meer te leren over het rijke historische erfgoed van Kreta.

Het Archeologisch Museum Iraklion is een gerenommeerde instelling in Kreta, Griekenland, bekend om zijn uitgebreide collectie artefacten uit de Minoïsche beschaving. Het bevindt zich in het stadscentrum van Heraklion en biedt een toegankelijke en informatieve ervaring voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het archeologische erfgoed van het eiland.

Wat is het Heraklion Archeologisch Museum?

Het Heraklion Archeologisch Museum is een vooraanstaande culturele instelling gelegen in Heraklion, Kreta, Griekenland. Het museum dient als bewaarplaats van onschatbare artefacten en historische schatten, met de nadruk op de Minoïsche beschaving die op het eiland bloeide. Het museum getuigt van de rijke geschiedenis van het eiland en biedt bezoekers een uitgebreid inzicht in het oude verleden via zijn uitgebreide collectie archeologische vondsten.

Het Heraklion Archeologisch museum, ook wel bekend als het Heraklion Museum, staat bekend als een prominent centrum voor archeologische studie en behoud. De betekenis ervan ligt in zijn rol als hoeder van artefacten die zijn opgegraven op verschillende archeologische vindplaatsen op Kreta. Het museum toont niet alleen de materiële cultuur van de Minoïsche beschaving, waaronder ingewikkeld aardewerk, prachtige beeldhouwwerken, boeiende fresco's en ingewikkelde sieraden, maar herbergt ook een gevarieerde reeks artefacten die meerdere historische tijdperken beslaan.

Het Archeologisch Museum Iraklion werd opgericht in 1883 en werd officieel geopend voor het publiek op 2 juli 1904. De oprichting van het museum was nauw verbonden met de baanbrekende opgravingen onder leiding van de Italiaanse archeoloog Federico Halbherr en daaropvolgende archeologische activiteiten over het hele eiland. De oprichting van het museum markeerde een cruciale stap in het consolideren en tentoonstellen van het historische erfgoed van de beschavingen op Kreta.

Artefacten van de Minoïsche beschaving van Kreta

Bezoekers maken een zorgvuldig samengestelde reis door de tijd in het Heraklion Archeologisch Museum. De tentoonstellingen zijn chronologisch georganiseerd, waardoor gasten zich kunnen onderdompelen in de evoluerende geschiedenis van Kreta. De ongeëvenaarde collectie Minoïsche artefacten van het museum biedt een ongeëvenaarde kans om de complexiteit van de oude beschaving, haar maatschappelijke structuren, artistieke prestaties en culturele praktijken te begrijpen.

Waar bevindt zich het Heraklion Archeologisch Museum?

Het Heraklion Archeologisch Museum bevindt zich in Heraklion, de hoofdstad van Kreta, Griekenland. Het fysieke adres van het museum is Xanthoudidou 2, Heraklion 712 02. Hier is een afbeelding van de locatie op een kaart.

Het museum bevindt zich ten oosten van het centrale gebied van Heraklion. Het is gunstig gelegen in het stadscentrum, waardoor het zowel voor bewoners als toeristen gemakkelijk bereikbaar is. Het Heraklion Archeologisch Museum is een iconisch landmark van Kreta binnen de stad en biedt bezoekers de mogelijkheid om de historische en culturele schatten van de oude beschavingen van Kreta te verkennen. De locatie van het museum is een belangrijke factor in zijn toegankelijkheid en populariteit, waardoor individuen met interesse in archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed worden aangetrokken.

Bezoekers ontdekten dat het Heraklion Archeologisch Museum een prominente bestemming is om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Kreta en de Minoïsche beschaving wanneer ze zoeken naar "Heraklion museum" of "archaeological museum". De ligging in het oostelijke deel van Heraklion maakt het tot een centrale hub voor culturele verkenning, en nodigt enthousiastelingen en nieuwsgierige geesten uit om zich te verdiepen in de fascinerende verhalen van het verleden.

De schijf van Phaistos in Phaistos

Wanneer is het Heraklion Archeologisch Museum voor het publiek geopend?

Het Heraklion Archeologisch Museum werd officieel geopend voor het publiek op 2 juli 1904. De significante datum markeerde het debuut van het museum als een culturele instelling die zich toelegt op het behouden en tentoonstellen van het historische erfgoed van Kreta en de bredere regio.

De oprichting van het Heraklion Archeologisch Museum werd gedreven door de noodzaak om de groeiende collectie artefacten tentoon te stellen die waren opgegraven tijdens archeologische opgravingen op Kreta. Veel van de artefacten werden opgeslagen op verschillende locaties vóór de opening van het museum, waardoor toegang en behoud uitdagend waren. De inauguratie van het museum in 1904 markeerde een transformerend moment, omdat het een gecentraliseerde ruimte bood waar het publiek in contact kwam met de kostbare overblijfselen en inzicht kreeg in de rijke geschiedenis van het eiland.

Historische sarcofaag in het Heraklion Archeologisch Museum op Kreta

Het Nationaal Archeologisch Museum in Athene verschilt van het Heraklion Archeologisch Museum. Het Heraklion Museum richt zich op artefacten uit het unieke verleden van Kreta en zijn beroemde Minoïsche beschaving. Beide musea streven ernaar de archeologische schatten van Griekenland te behouden en tentoon te stellen. Het Heraklion Archeologisch Museum opende in 1904, wat een grote stap was om de archeologische geschiedenis van het eiland toegankelijker en interessanter te maken voor bezoekers van over de hele wereld.

Wat is de Geschiedenis van het Heraklion Archeologisch Museum?

De geschiedenis van het Heraklion Archeologisch Museum is nauw verbonden met de systematische verzameling van archeologische artefacten van verschillende locaties op Kreta, met name tijdens het einde van de 19e eeuw. Het proces werd vergemakkelijkt door de samenwerkende inspanningen van archeologen, instellingen en donateurs die het belang erkenden van het behouden en tentoonstellen van het rijke culturele erfgoed van het eiland.

Archeologische opgravingen op Kreta, geleid door wetenschappers zoals de Italiaanse archeoloog Federico Halbherr, leidden tot de ontdekking van een schat aan artefacten uit Minoïsche sites. De opgravingen onthulden het opmerkelijke historische belang van het eiland en zorgden ervoor dat de behoefte ontstond om deze artefacten te verzamelen en te beschermen voor het nageslacht. Archeologen uit Griekenland en daarbuiten werkten samen om artefacten op te graven en nauwgezet onderzoek te verrichten.

De Archeologische Vereniging van Athene speelde een cruciale rol door de archeologische missie op Kreta te ondersteunen en te financieren. Hun bijdragen vergemakkelijkten uitgebreide opgravingen die de collectie van het Heraklion Archeologisch Museum verrijkten.

Oude Griekse vazen in Grieks aardewerk op Kreta

De realisatie dat deze artefacten een centrale bewaarplaats nodig hadden, leidde tot de oprichting van het Heraklion Archeologisch Museum in 1883. Het instituut werd speciaal gebouwd om de groeiende collectie artefacten onder te brengen en een toegewijde ruimte te bieden voor hun tentoonstelling, waardoor het culturele erfgoed van het eiland behouden bleef en toegankelijk werd voor het publiek.

De collectie van het museum breidde zich in de loop der tijd uit door voortdurende opgravingen, genereuze donaties en aankopen. Archeologische campagnes op diverse archeologische sites op Kreta droegen bij aan de gevarieerde reeks artefacten die verschillende historische periodes beslaan, waarbij de veelzijdige geschiedenis van het eiland wordt getoond.

De inwoners van Heraklion en verschillende internationale instellingen speelden een cruciale rol in het ondersteunen van de activiteiten van het museum. De interesse en trots van de lokale gemeenschap in hun erfgoed, gecombineerd met de bijdragen van archeologische organisaties en donateurs van over de hele wereld, hebben geholpen het museum te vormen tot een centrum voor culturele preservatie en educatie.

Wat zijn de Verschillende Collecties van het Heraklion Archeologisch Museum?

Hieronder staan de collecties van het Heraklion Archeologisch Museum vermeld.

 • Minoïsch Aardewerk: Minoïsch aardewerk is een keramisch vat gemaakt door de oude Minoërs, bekend om zijn gedetailleerde ontwerpen en levendige kleuren. De stukken werden vervaardigd op Kreta tijdens de Minoïsche beschaving en gevonden op verschillende Minoïsche sites over het hele eiland, zoals Knossos en Phaistos.
 • Minoïsche Beeldhouwwerken: Minoïsche beeldhouwwerken zijn driedimensionale kunstwerken gemaakt van steen of andere materialen, die godheden, individuen of dieren afbeelden. Vervaardigd tijdens de Minoïsche beschaving op Kreta. Ontdekt op verschillende archeologische sites, waaronder paleizen en heiligdommen.
 • Minoïsche Fresco's: Minoïsche fresco's zijn muurschilderingen gemaakt door pigmenten aan te brengen op natte pleister, waarbij scènes uit het dagelijks leven, de natuur en religieuze rituelen worden getoond. Uitgevoerd tijdens de Minoïsche beschaving op Kreta. Ontdekt in paleiscomplexen zoals Knossos en Akrotiri (Santorini).
 • Minoïsche Sieraden: Minoïsche sieraden omvatten ingewikkelde ornamenten zoals kettingen, oorbellen en armbanden gemaakt van materialen zoals goud, zilver en halfedelstenen. Vervaardigd tijdens de Minoïsche beschaving, waarbij hun geavanceerde metaalbewerkingstechnieken worden getoond. Opgegraven uit graven, paleizen en nederzettingen over heel Kreta.
 • Minoïsche Zegels en Zegelindrukken: Minoïsche zegels zijn kleine objecten gemaakt van steen of andere materialen, gebruikt om indrukken te maken in klei of was. De indrukken dienden verschillende administratieve en symbolische doeleinden. Gemaakt tijdens de Minoïsche beschaving. Gevonden in administratieve centra en elite-contexten.
 • Oude Inscripties: Oude inscripties omvatten uitgehouwen of geschreven teksten op steen, klei of metaal, die waardevolle inzichten bieden in de taal, cultuur en administratie van die tijd. Gemaakt over verschillende historische periodes in Kreta en ontdekt in verschillende archeologische contexten.
 • Architecturale Elementen: Architecturale elementen omvatten fragmenten van gebouwen, zoals kapitelen, zuilen en decoratieve stukken, die een glimp bieden van de architectonische stijl van verschillende tijdperken. Het bestrijkt verschillende historische periodes, waaronder de Minoïsche en latere beschavingen, en werd hersteld uit paleiscomplexen, religieuze structuren en nederzettingen.
 • Rituele en Cultusvoorwerpen: De voorwerpen werden gebruikt bij religieuze ceremonies en rituelen, en bieden inzicht in de spirituele praktijken van de oude Kretenzers. Gemaakt tijdens verschillende historische periodes in Kreta en opgegraven in heiligdommen, heiligdommen en religieuze contexten.

Minoal Kleikoppen in het Heraklion Archeologisch Museum

Hoe Ver is het Heraklion Archeologisch Museum van de Luchthaven?

Het Heraklion Archeologisch Museum bevindt zich op ongeveer 3,8 kilometer ten zuidoosten van de Internationale Luchthaven van Heraklion "Nikos Kazantzakis". Het museum ligt heel dicht bij de luchthaven, wat het een handige bestemming maakt voor reizigers die in Heraklion aankomen.

Reizigers hebben verschillende transportopties om uit te kiezen wanneer ze tussen de luchthaven en het museum reizen. Taxi's, bussen en huurauto's zijn enkele opties om te overwegen. Taxi's bieden een directe en efficiënte vorm van transport en brengen bezoekers van de luchthaven naar het Heraklion Archeologisch Museum in ongeveer 9 minuten via Leof. Ikarou. Taxi's zijn geschikt voor degenen die op zoek zijn naar een snelle en probleemloze reis. Lokale bussen, geëxploiteerd door KTEL, bieden een andere optie voor reizigers. Bussen verbinden de luchthaven met het stadscentrum, met haltes in de buurt van het museum. Bussen zijn een meer kosteneffectieve keuze voor degenen die reizen met een beperkt budget, maar ze doen er iets langer over vanwege geplande stops.

Gezien de relatief korte afstand tussen de luchthaven en het museum zijn zowel taxi's als bussen haalbare vervoerskeuzes. Bussen zijn de goedkoopste onder de opties. Reizigers beslissen op basis van hun voorkeuren, budgetoverwegingen en tijdsbeperkingen.

Wanneer is de Beste Tijd om het Heraklion Archeologisch Museum te Bezoeken?

De beste tijd om het Heraklion Archeologisch Museum te bezoeken is tijdens de tussenseizoenen van de lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober). Het weer is mild en er zijn minder toeristische drukte vergeleken met de drukke zomermaanden. Dit stelt bezoekers in staat om een comfortabelere en minder drukke ervaring te hebben tijdens het verkennen van het museum en de stad Heraklion.

De lente is een ideale tijd om het museum te bezoeken vanwege het aangename weer en de bloei van het natuurlijke landschap van Kreta. De temperaturen zijn warm maar niet overdreven heet, waardoor het comfortabel is voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. De lentemaanden zijn de beste tijd om Kreta te bezoeken Archeologisch Museum, omdat het als het laagseizoen wordt beschouwd en er naar verwachting minder toeristen zullen zijn, resulterend in kortere wachtrijen en een meer ontspannen sfeer.

De herfst biedt nog een uitstekend moment om het Heraklion Archeologisch Museum te bezoeken. Het weer blijft aangenaam en de zomerdrukte is afgenomen. Dit betekent dat reizigers het museum en de stad kunnen verkennen zonder de drukte van het hoogseizoen. De koelere temperaturen zijn bevorderlijk voor ontspannen verkenning, zowel binnen het museum als rond de attracties van de stad.

Bezoeken tijdens de tussenseizoenen zorgen niet alleen voor een comfortabelere ervaring qua weer en drukte, maar stellen de reiziger ook beter in staat om de artefacten en tentoonstellingen in het museum volledig te waarderen. Minder toeristen betekenen meer mogelijkheden om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis achter de tentoonstellingen en je te verbazen over hun boeiende verhalen. Het verkennen van het museum tijdens de rustige seizoenen zorgt voor een diepere verbinding met de tentoonstellingen en een meer ontspannen verkenning van het rijke culturele erfgoed van Heraklion.

Hoe Boek je een Bezoek aan het Heraklion Archeologisch Museum?

Hieronder staat een stapsgewijze handleiding over hoe je een bezoek aan het Heraklion Archeologisch Museum kunt boeken.

  • Plan Je Bezoek. Beslis over de datum en tijd om het museum te bezoeken. Overweeg de openingstijden van het museum en je reisschema.
  • Controleer de Officiële Website van het Museum. Bezoek de officiële website van het Heraklion Archeologisch Museum. Zoek naar het gedeelte "Bezoek", waar informatie te vinden is over ticketprijzen, openingstijden en eventuele speciale tentoonstellingen of evenementen.
  • Koop Tickets Online (indien beschikbaar). Veel musea, waaronder het Heraklion Archeologisch Museum, bieden de mogelijkheid om tickets online te kopen. Het bespaart tijd voor de reiziger en zorgt voor een soepelere toegang tot het museum. Zoek naar een optie zoals "Online Boeken" of "Tickets Kopen" op de website.
  • Leer Over Toegangseisen. Controleer of er specifieke toegangseisen zijn, zoals studentenkortingen, tarieven voor senioren of gratis toegang voor bepaalde groepen. Zorg ervoor dat je eventuele benodigde identificatie of documentatie bij je hebt.
  • Kies voor Geleide Tours (indien gewenst). Kijk of het museum rondleidingen met gids aanbiedt als je geïnteresseerd bent in een rondleiding voor een informatievere ervaring. Sommige musea bieden rondleidingen onder leiding van deskundige gidsen die inzichten geven in de tentoonstellingen.
  • Let op Speciale Tentoonstellingen of Evenementen. Controleer of er lopende speciale tentoonstellingen of evenementen zijn in het museum tijdens het geplande bezoek. Overweeg de reis rond een van de activiteiten te plannen voor een betere ervaring.
  • Bezoek Tijdens Rustige Uren (indien mogelijk). Overweeg het bezoeken van het museum tijdens rustige uren als een stillere ervaring wordt verkozen. Dit stelt de reiziger in staat om de tentoonstellingen met minder drukte te verkennen.
  • Kom Vroeg Aan. Probeer wat vroeger aan te komen om rekening te houden met eventuele onverwachte vertragingen en om een soepele toegang op de dag van het bezoek te garanderen.
  • Geniet van Je Bezoek. Neem de tijd om de tentoonstellingen te verkennen, leer over de artefacten en dompel je onder in de rijke geschiedenis van Kreta zodra je in het museum bent.

  Hoeveel Bedraagt de Toegangsprijs voor het Heraklion Archeologisch Museum?

  De standaard toegangsprijs varieert van €6 tot €12, waarbij de waarden variëren op basis van het tijdstip van de dag en de in aanmerking komende personen voor verlaagde toegang. Een verlaagde toegangsprijs van €6 is bedoeld om specifieke bezoekersgroepen tegemoet te komen. Het gereduceerde tarief is van toepassing op vier categorieën, waaronder personen van 6 tot 25 jaar uit niet-lidstaten van de EU, Europese Unie-burgers ouder dan 65 jaar, ouders die bezoeken begeleiden aan basisscholen uit EU-lidstaten en leraren en professoren die educatieve bezoeken begeleiden uit niet-lidstaten van de EU.

  Door geldige identificatie uit hun respectievelijke landen te tonen, kunnen ze tegen een verlaagd tarief toegang krijgen tot de tentoonstellingen van het museum. Het initiatief is gericht op het bevorderen van betrokkenheid en het vergemakkelijken van hun verkenning van de historische verhalen van Kreta zonder financiële beperkingen. Het verlaagde tarief geldt ook voor Europese Unie-burgers van 65 jaar en ouder. Het museum moedigt senioren aan zich onder te dompelen in de culturele rijkdom die het biedt door kortingen aan te bieden. Het gebaar erkent het belang van het bieden van oudere personen de mogelijkheid om verbinding te maken met het erfgoed van Kreta en het bevorderen van een betekenisvolle verbinding met het verleden. De verlaagde toegangsprijs weerspiegelt het streven van het museum naar inclusiviteit en zorgt ervoor dat een diverse groep bezoekers de verrijkende displays en verhalen binnen zijn muren ervaart.

  Er zijn gratis toegangen, zoals de eerste zondag van elke maand van november tot maart. Overweeg gratis toegang tijdens evenementen zoals de Memory of Melina Mercouri, International Monuments Day, International Museums Day, European Heritage Days en OXI Day. Er zijn groepen bezoekers die recht hebben op gratis toegang, zoals kinderen van 25 jaar of jonger uit EU-lidstaten, kinderen van 5 jaar of jonger uit niet-lidstaten van de EU, Griekse studenten ouder dan 25 jaar op middelbare scholen en beroepsscholen uit EU-lidstaten.

  Hoe lang kun je verblijven in het Archeologisch Museum van Heraklion?

  De toegestane duur van je verblijf in het Archeologisch Museum van Heraklion is flexibel en afhankelijk van persoonlijke interesses en tempo. Bezoekers zijn welkom om zoveel tijd door te brengen als ze willen, zich bezig te houden met de tentoonstellingen, de historische verhalen op te nemen en de diverse artefacten die het museum tentoonstelt te verkennen. De indeling van het museum is doordacht ontworpen om bezoekers door een chronologische reis te leiden, waarbij verschillende historische periodes, vooral de Minoïsche beschaving, aan bod komen en een uitgebreid inzicht bieden in het culturele erfgoed van Kreta.

  Eikenhout van het Paleis van Knossos in het Archeologisch Museum van Heraklion

  Het Archeologisch Museum van Heraklion biedt aangewezen uitgangsgebieden die bezoekers naar verschillende locaties leiden, waaronder de ingang van het museum of andere handige punten. De uitgangen zijn gemarkeerd om een soepele overgang voor bezoekers te waarborgen wanneer ze hun verkenning van de tentoonstellingen afronden. De indeling en de voorziening van goed gedefinieerde uitgangspunten dragen bij aan een georganiseerde en plezierige ervaring voor iedereen die het Archeologisch Museum van Heraklion bezoekt.

  Wat zijn de huisregels van het Archeologisch Museum van Heraklion?

  Hieronder staan de regels van het Archeologisch Museum van Heraklion.

  • Niet aanraken van Artefacten: Bezoekers wordt geadviseerd de tentoongestelde artefacten niet aan te raken. De regel helpt om de artefacten te behouden en onbedoelde schade te voorkomen.
  • Fotografie en Videografie: Het museum heeft regels met betrekking tot fotografie en videografie. Sommige gebieden staan fotografie zonder flits toe, terwijl in andere fotografie helemaal verboden is. Volg altijd de verstrekte richtlijnen.
  • Stilte en Respect: Bezoekers worden aangemoedigd om een respectvol en rustig gedrag te handhaven terwijl ze in het museum zijn. Dit zorgt voor een vreedzame en contemplatieve sfeer voor alle bezoekers.
  • Geen eten en drinken: Het consumeren van eten en drinken is niet toegestaan in de tentoonstellingsruimtes. Het helpt om de artefacten te beschermen en een schone omgeving te behouden.
  • Mobiele telefoons: Het gebruik van mobiele telefoons, vooral voor gesprekken, wordt afgeraden in de tentoonstellingsruimtes. Bezoekers wordt verzocht hun telefoons op de stille modus te zetten.
  • Rugzakken en tassen: Grote rugzakken en tassen moeten worden opgeborgen op aangewezen plaatsen of in kluisjes om onbedoeld stoten tegen tentoonstellingen te voorkomen.
  • Geleide rondleidingen: Bezoekers wordt geadviseerd het tourschema en de instructies van de gidsen te volgen als het museum geleide rondleidingen aanbiedt.
  • Kinderwagens en rolstoelen: Kinderwagens moeten worden geparkeerd op aangewezen plaatsen in drukke ruimtes. Rolstoeltoegankelijkheid is voorzien en het wordt verwacht dat de faciliteiten respectvol worden gebruikt.
  • Groepsbezoeken: Musea vereisen voorafgaande reservering en naleving van specifieke richtlijnen om ervoor te zorgen dat de ervaring georganiseerd en plezierig is voor groepsbezoeken.
  • Kledingvoorschrift: Sommige musea hebben een kledingvoorschrift dat vereist dat bezoekers zich passend kleden, met bedekte schouders en knieën, uit respect voor de culturele en historische betekenis van de tentoonstellingen.
  • Niet roken: Roken is niet toegestaan binnen de museumgrenzen om een schone en gezonde omgeving te handhaven.

  Wat zijn de openingstijden van het Archeologisch Museum van Heraklion?

  Het Archeologisch Museum van Heraklion opent zijn deuren om 8 tot 10 uur 's ochtends, het startsein voor een meeslepende reis door de tijd. Het museum is geopend van maandag tot en met zondag, afhankelijk van de maand, en biedt een boeiende ervaring voor degenen die graag in de fascinerende verhalen willen duiken die binnen zijn muren bewaard zijn gebleven. Bezoekers hebben het voorrecht om de hele dag met de tentoonstellingen van het museum bezig te zijn en meer te leren over de complexe verhalen die het culturele erfgoed van Kreta definiëren, tot de sluiting van het museum om 20:00 uur.

  De wekelijkse werking van dinsdag tot en met zondag biedt talloze mogelijkheden voor individuen om hun bezoeken aan te passen aan hun voorkeuren en schema's. Het operationele ritme van het museum zorgt voor toegankelijkheid voor een breed scala aan bezoekers die op zoek zijn naar verbinding met de geschiedenis en artistieke uitingen die binnen zijn galerijen worden tentoongesteld, of ze nu een ontspannen verkenning plannen op een weekend of een culturele excursie doordeweeks.

  Het Archeologisch Museum van Heraklion is gesloten op specifieke gelegenheden zoals Paaszondag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. Het wordt aanbevolen om de officiële website van het museum te raadplegen of rechtstreeks contact op te nemen met de instelling om te verifiëren of het museum geopend of gesloten is op bepaalde feestdagen. Deze proactieve aanpak stelt de persoon in staat om hun bezoek dienovereenkomstig te plannen, zodat ze het meeste uit hun tijd in Heraklion kunnen halen.

  Hoeveel bezoekers mogen er binnen in het Archeologisch Museum van Heraklion?

  Er zijn geen specifieke gegevens over hoeveel bezoekers er toegestaan zijn in het Archeologisch Museum van Heraklion. Autorisatie is vereist om toegang te krijgen tot de gegevens. Het Archeologisch Museum van Heraklion heeft echter gezondheidsbeschermingsmaatregelen geïmplementeerd als reactie op de lopende COVID-19-pandemie. Deze maatregelen zijn in overeenstemming met de door de overheid vastgestelde regelgeving, zoals uiteengezet in de Government Gazette van 30 april 2022 (Government Gazette 2137/30-4-2022). De belangrijkste gezondheidsbeschermingsmaatregelen omvatten het verplichte gebruik van maskers (met uitzonderingen voor mensen met gezondheidsproblemen), handhygiëne, contactloze betalingen en geleide rondleidingen.

  Alle bezoekers moeten beschermende maskers dragen terwijl ze zich in het museum bevinden. Deze maatregel heeft tot doel het risico op virusoverdracht via ademhalingsdruppels te verminderen. Personen met geldig bewijs van gezondheidsproblemen die het dragen van gezichtsmaskers afraden, zijn vrijgesteld van deze verplichting. Kinderen onder de 4 jaar zijn vrijgesteld van het dragen van maskers binnen het museum.

  Bezoekers worden aangemoedigd om regelmatig hun handen te wassen en handdesinfectiemiddelen te gebruiken die beschikbaar zijn in het hele museum. Hygiëne helpt bij het handhaven van een goede handhygiëne en draagt bij aan een veilige omgeving. Het museum moedigt bezoekers aan om contactloze betaalmethoden, met name creditcards, te gebruiken om fysiek contact en de uitwisseling van contant geld tijdens financiële transacties te minimaliseren.

  Het gebruik van een Whisper System is verplicht om communicatie te vergemakkelijken terwijl een veilige fysieke afstand wordt gehandhaafd tijdens rondleidingen met groepen van 5 of meer deelnemers. Het museum levert geen apparatuur, dus organisatoren of bezoekers moeten zelf regelingen treffen.

  Wat zijn de nabijgelegen hotels rondom het Archeologisch Museum van Heraklion?

  Hieronder staan hotels in de buurt van het Archeologisch Museum van Heraklion.

  • GDM Megaron Hotel: Het GDM Megaron Hotel, een luxe 5-sterrenaccommodatie in Heraklion, Kreta, biedt eersteklas voorzieningen, elegant design en een gunstige ligging nabij het Archeologisch Museum van Heraklion. Het hotel biedt een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de culturele schatten van de stad, met faciliteiten zoals een restaurant, bar, fitnesscentrum en mogelijk ook een spa.
  • Olive Green Hotel: Het Olive Green Hotel in Heraklion, Kreta, combineert modern comfort met milieubewustzijn. Dicht bij het Archeologisch Museum van Heraklion biedt het duurzame voorzieningen, stijlvol design en een gunstige locatie voor culturele verkenning.
  • Dimargio Luxury Hotel & Spa: Dimargio Luxury Hotel & Spa biedt een weelderig verblijf vlakbij het Archeologisch Museum in Heraklion, Kreta. Het is perfect voor verwennerij en culturele verkenning met weelderige kamers, moderne voorzieningen en een spa.
  • Sartori Concept Hotel: Het Sartori Concept Hotel in Heraklion, Kreta, biedt een artistiek en meeslepend verblijf vlakbij het Archeologisch Museum. Het is een unieke keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur en individualiteit, met creatief design en lokale kunst.
  • DOM Boutique Hotel: Het DOM Boutique Hotel in Heraklion, Kreta, biedt een elegant en gepersonaliseerd verblijf vlakbij het Archeologisch Museum. Het is een knusse keuze voor luxe comfort tijdens het verkennen van de culturele attracties van de stad, met goed ingerichte kamers en boetiekcharme.
  • Metropole Urban Hotel: Het Metropole Urban Hotel in Heraklion, Kreta, biedt reizigers een stijlvol en handig verblijf vlakbij het Archeologisch Museum. Het is een uitstekende keuze voor reizigers die comfort en stedelijke verkenning zoeken, met modern design en gemakkelijke toegang tot stadspunten.
  • Artion Boutique by Enorme: Het Artion Boutique by Enorme in Heraklion, Kreta, biedt een artistiek verblijf vlakbij het Archeologisch Museum. Het is een unieke keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur en creativiteit, met creatieve inrichting en persoonlijke service.
  • LAVRIS City Suites: LAVRIS City Suites in Heraklion, Kreta, biedt een modern en comfortabel stadsverblijf, gunstig gelegen nabij attracties zoals het Archeologisch Museum. Het is een uitstekende keuze voor reizigers die de stad verkennen, met goed ingerichte suites en voorzieningen.
  • Ibis Styles Heraklion Central: Het Ibis Styles Heraklion Central is een modern hotel in het hart van Heraklion, Kreta, en biedt stijlvol en comfortabel verblijf. Het is een handige keuze voor het verkennen van attracties zoals het Archeologisch Museum, terwijl je geniet van een eigentijds verblijf met goed ontworpen kamers en een centrale locatie.
  • Aquila Atlantis Hotel: Het Aquila Atlantis Hotel in Heraklion, Kreta, biedt een luxe verblijf vlakbij het Archeologisch Museum. Het is een wenselijke keuze voor reizigers die de culturele bezienswaardigheden en historische locaties van de stad verkennen, met goed ingerichte kamers, moderne voorzieningen en een centrale locatie. Het Aquila Atlantis Hotel biedt een verfijnde mix van comfort, gemak en luxe voor bezoekers, waardoor het de beste optie is voor waar te verblijven in Heraklion.

  Waar te eten rondom het Archeologisch Museum van Heraklion?

  Hier zijn enkele restaurants om te proberen rondom het Archeologisch Museum van Heraklion.

  • Thigaterra: Thigaterra is een uniek restaurant in Heraklion, Kreta, dat het slowfoodprincipe omarmt. Ze gebruiken lokaal geproduceerde ingrediënten om moderne en creatieve gerechten te creëren met de nadruk op de Kretenzer keuken. Hun toewijding aan de slowfoodfilosofie komt tot uiting in hun menu en gezellige sfeer. Thigaterra heeft ook een lokale delicatessenwinkel waar bezoekers ingrediënten kunnen kopen.
  • Ligo Krasi Ligo Thalassa: Ligo Krasi Ligo Thalassa, wat zich vertaalt naar "Een beetje wijn, Een beetje zee", weerspiegelt de essentie van het genieten van eenvoudige geneugten aan het water. Het restaurant is een visrestaurant aan de haven van Heraklion, met uitzicht op zee en verse vis in combinatie met lokale wijnen. Populaire gerechten zijn gegrilde octopus en Kretenzische specialiteiten. Royale porties zijn ideaal voor groepen. Gasten prijzen het eten, de service en de locatie.
  • Peskesi: "Peskesi" is een gerenommeerd restaurant in Heraklion, Kreta, gespecialiseerd in authentieke Kretenzische keuken. Genoemd naar het Kretenzische woord voor "koken", richt het zich op het behouden van traditionele smaken. Met lokaal geproduceerde, biologische ingrediënten bieden ze gerechten zoals lam met wilde groenten en Kretenzische gerst-rusksalade. Het warme interieur en de toewijding aan traditie hebben het positieve recensies opgeleverd.
  • 7 Thalasses: "7 Thalasses" is een bekend visrestaurant in Heraklion, Kreta. De naam vertaalt zich naar "7 Zeeën", wat de diverse zeevruchtenopties symboliseert. Het menu biedt een scala aan klassieke en innovatieve zeevruchtengerechten en de ontspannen sfeer maakt het een populaire keuze voor zowel de lokale bevolking als toeristen die een memorabele eetervaring zoeken.
  • Alla Ki Alla: "Alla Ki Alla" is een restaurant in Heraklion, Kreta, bekend om zijn authentieke Griekse eetervaring. Het menu biedt een verscheidenheid aan mediterrane smaken en lokale specialiteiten met nadruk op traditionele Kretenzische en Griekse keuken. Gasten genieten van de gezellige sfeer en smaakvolle gerechten, waardoor het een populaire keuze is voor degenen die een authentieke culinaire ervaring in Heraklion zoeken.
  • Apiri Greek Eatery: "Apiri Greek Eatery" is een zeer gewaardeerd restaurant in Heraklion, Kreta. Gelegen in een historisch gebouw in het stadscentrum, biedt het een warme sfeer met traditionele Griekse inrichting. Gasten prijzen het eten, de service en de verscheidenheid aan Griekse gerechten. Het restaurant heeft een volledige bar met Griekse wijnen en bieren. Bekend om gerechten zoals tzatziki, saganaki en Kretenzische salade, en desserts zoals baklava, is het een populaire keuze voor een authentieke Griekse maaltijdervaring.
  • Kouzeineri: "Kouzeineri" is een gerenommeerd steakhouse in Heraklion, Kreta, bekend om hoogwaardige vleesgerechten. Het biedt een sfeer die doet denken aan New York City met premium stukken zoals ribeyes en ossenhaas, bereid met technieken zoals de Josper-oven. Populaire gerechten zijn onder meer Cajun-gemarineerde lam en Jazz, Black Angus steaks en BBQ-varkensribbetjes. Bezoekers prijzen het eten, de portiegroottes en de service.
  • Parasties: "Parasties" is een hoog gewaardeerd Kretenzisch restaurant in Heraklion, Kreta, bekend om zijn moderne twist aan traditionele Kretenzische keuken. Het biedt prachtig gepresenteerde gerechten die de culinaire geschiedenis van het eiland weerspiegelen. Opmerkelijke gerechten zijn onder meer gegrilde champignons en traditionele taart, en het personeel is attent en vriendelijk. Gratis raki en traktaties worden geserveerd, wat de ervaring versterkt. Gehuisvest in een historisch gebouw met Griekse decoratie, verdienen de uitzonderlijke kwaliteit van het eten en de service van het restaurant lof.
  • Athali Cretan Cuisine: "Athali Cretan Cuisine" is een authentiek Kretenzisch restaurant in Heraklion, Kreta, bekend om zijn traditionele gerechten gemaakt van lokale ingrediënten. Het decor van het restaurant roept de oude herenhuizen van Kreta op. Specialiteiten zijn onder meer Kretenzische kazen, verse salades, langzaam gekookte vleesgerechten en creaties uit de houtoven. Gasten waarderen de traditionele setting en vriendelijke service, prijzen gerechten zoals gefrituurde slakken en kaasplanken.
  • Waka Japanese & Peruvian Cuisine: "Waka Japanese & Peruvian Cuisine" in Heraklion, Kreta, is gespecialiseerd in Nikkei-cuisine, een mix van Japanse en Peruaanse smaken. Kenmerkende gerechten zoals de Yakuza-roll en Beef Anticucho benadrukken de fusie. Het menu biedt sushi, sashimi, Nikkei-fusiegerechten en meer, met gebruik van verse ingrediënten om de smaken van Peru en Japan te combineren. Waka Japanese & Peruvian Cuisine is een opvallende optie als toeristen zich afvragen waar te eten in Heraklion.

  Hoe zijn de parkeerplaatsen bij het Archeologisch Museum van Heraklion?

  De parkeeropties rondom het Archeologisch Museum van Heraklion zijn ontworpen om gemak en toegankelijkheid te bieden voor bezoekers. Er zijn meerdere parkeerfaciliteiten beschikbaar, waaronder speciale plekken voor toeristenbussen, algemene parkeerplaatsen en voordelige alternatieven.

  Toeristenbusparkeerplaats in Stefanou Xanthoudidou 1 ligt vlakbij en biedt parkeerruimte voor toeristenbussen. Het geeft blijk van de overweging van het museum om verschillende vervoerswijzen te accommoderen, hoewel het meer is afgestemd op grotere voertuigen.

  Parking Μεραμβέλου (Meramvellou Parking) in Meramvellou 19 is een handige oplossing voor bezoekers die met de auto komen. De nabijheid van het museum is een voordeel, met gemakkelijke toegang en een gevoel van veiligheid voor geparkeerde voertuigen. Er zijn kosten verbonden aan parkeren op deze locatie. De parkeerplaats in Heraklion genaamd Parking Μεραμβέλου heeft een tarief van 4 euro voor een duur van 2 uur. De prijsstructuur geeft aan dat bezoekers hun voertuigen gemakkelijk bij het museum kunnen parkeren voor een redelijke vergoeding, waardoor ze de mogelijkheid hebben om de tentoonstellingen te verkennen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun geparkeerde auto's.

  Parkeren bij Leof. Ikarou 10a, Iraklio 713 06, Griekenland biedt een kosteneffectieve oplossing met een dagtarief van 5 euro. De prijsstelling biedt een budgetvriendelijk alternatief voor bezoekers die langer willen parkeren. Een reiziger kan de stad bereiken door slechts zeven minuten lang een kleine heuvel te beklimmen.

  Kan ik een auto huren om naar het Archeologisch Museum van Heraklion te gaan?

  Ja, je kunt een auto huren om je bezoek aan het Archeologisch Museum van Heraklion te vergemakkelijken. Het huren van een auto biedt tal van voordelen en geeft vrijheid en flexibiliteit om de regio op jouw eigen voorwaarden te verkennen. Diensten zoals die worden aangeboden door Rental Center Crete zijn buitengewoon nuttig.

  Het huren van een auto zorgt voor controle over het reisschema. Je kunt het Archeologisch Museum van Heraklion op je eigen tempo bezoeken, zonder gebonden te zijn aan de beperkingen van het openbaar vervoer. Het hebben van een huurauto stelt je in staat om eenvoudig toegang te krijgen tot het museum zonder te hoeven vertrouwen op externe vervoerswijzen.

  Het opent de deur naar de mogelijkheid om niet alleen het museum, maar ook de omliggende gebieden van Heraklion en Kreta te verkennen door een huurauto te kiezen via Rental Center Crete. Maak spontane omwegen, bezoek nabijgelegen bezienswaardigheden of geniet gewoon van de schilderachtige routes bij het reizen naar het museum.

  Rental Center Crete en vergelijkbare diensten bieden een verscheidenheid aan voertuigopties om aan jouw voorkeuren en groepsgrootte te voldoen. Kies een voertuig dat het beste aansluit bij jouw reisbehoeften, of het nu gaat om een compacte auto, een ruime SUV of iets daartussenin.

  Is de weg naar het Archeologisch Museum van Heraklion geschikt voor huurauto's?

  Ja, de weg naar het Archeologisch Museum van Heraklion is geschikt voor huurauto's. De weginfrastructuur in Heraklion, inclusief de route naar het museum, is goed onderhouden en in goede staat. Dit zorgt ervoor dat huurauto's comfortabel en zonder grote problemen over de wegen kunnen rijden. De stad Heraklion is een populaire toeristische bestemming en als gevolg daarvan zijn de belangrijkste wegen naar belangrijke attracties, zoals het Archeologisch Museum, ontworpen om verschillende soorten voertuigen te accommoderen, waaronder huurauto's.

  De weg naar het Archeologisch Museum van Heraklion is bewegwijzerd, geplaveid en gemakkelijk toegankelijk. Het is raadzaam om GPS-aanwijzingen of kaarten te volgen om een soepele reis te garanderen, maar de route is eenvoudig en wordt goed bereden door zowel de lokale bevolking als toeristen.

  Huurauto's van gerenommeerde agentschappen, zoals die aangeboden door Rental Center Crete, zijn uitgerust om standaardwegomstandigheden aan te kunnen en zijn geschikt voor stadsrijden op Kreta. Het wordt aanbevolen om voorzichtig te rijden, lokale verkeersregels te volgen en eventuele parkeervoorschriften te respecteren tijdens de reis naar het museum.

  Zijn de parkeerplaatsen bij het Archeologisch Museum van Heraklion veilig?

  Ja, de parkeerplaatsen bij het Archeologisch Museum van Heraklion zijn veilig en bieden bezoekers een zekerheid voor hun geparkeerde voertuigen. Het museum neemt maatregelen om de veiligheid van de voertuigen van bezoekers te waarborgen door aangewezen parkeergebieden die goed georganiseerd en bewaakt zijn. De parkeerplaatsen worden bemand door museummedewerkers of beveiligingspersoneel die helpen bij het beheren van de verkeersstroom en een oogje in het zeil houden op de geparkeerde auto's. De aanwezigheid van personeel draagt bij aan een gevoel van veiligheid en schrikt potentiële ongeautoriseerde activiteiten af.

  Openbare parkeerplaatsen zijn nooit volledig immuun voor alle risico's, zelfs als het museum zich inspant om een veilige parkeeromgeving te bieden. Volg basisveiligheidspraktijken om de veiligheid van het voertuig verder te verbeteren. Vergrendel het voertuig, sluit alle ramen en vermijd het achterlaten van waardevolle spullen in het zicht. Deze voorzorgsmaatregel verkleint de kans op diefstal of inbraken. Kies goed verlichte gebieden die zichtbaarder zijn en potentiële overtreders afschrikken. Het biedt extra bescherming tegen de elementen en eventuele onvoorziene incidenten als het museum opties biedt voor overdekte of binnenparkeergelegenheid.

  Wat is het verschil tussen het Archeologisch Museum van Heraklion en dat van Chania?

  Het belangrijkste verschil tussen het Archeologisch Museum van Heraklion en het Archeologisch Museum van Chania ligt in hun locaties, collecties en historische betekenis. Het Archeologisch Museum van Heraklion bevindt zich in Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Het is een van de belangrijkste archeologische musea in Griekenland en toont artefacten voornamelijk uit de Minoïsche beschaving, een oude bronstijd beschaving die bloeide op het eiland Kreta. De collectie van het museum omvat een breed scala aan artefacten zoals aardewerk, beeldhouwwerken, fresco's, sieraden en gereedschappen, en biedt inzicht in het dagelijkse leven, de kunst en cultuur van de Minoërs.

  Het Archeologisch Museum van Chania is gelegen in de stad Chania, een andere belangrijke stad op Kreta. Het heeft een goede collectie items uit verschillende tijden, hoewel het kleiner is dan het Heraklion Museum. De collecties omvatten de Neolithische, Minoïsche en Romeinse tijdperken. Het museum richt zich op het presenteren van de geschiedenis van westelijk Kreta en bevat items die verband houden met de culturele evolutie van de regio.

  Archeologisch Museum van Heraklion

  Rental Center Crete - Car Hire
  Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
  +30 2810 240120
  +30 2810 240120
  betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
  EOT sign
  Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
  Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis