De beste tijd van het jaar om Kreta te bezoeken

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 20 februari 2019 en bijgewerkt op 14 december 2022
De beste tijd van het jaar om Kreta te bezoeken

De beste tijd van het jaar om Kreta te bezoeken, is tussen mei en oktober. Vanwege de geografische locatie (tussen Europa en Afrika) kun je in Kreta van 300 dagen zon per jaar genieten, waardoor het het hele jaar door onder toeristen een populaire bestemming is. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het plannen van jouw bezoek aan Kreta.

Wat is de beste tijd van het jaar om Kreta te bezoeken?

Het hoogseizoen op Kreta loopt, net als op andere Griekse eilanden, van eind juni tot begin september. De warmste maanden zijn meestal juli en augustus.

Seitan Limania

Als je van Kreta wilt genieten, zonder de drukte, dan is half mei tot begin juni een ideaal moment om Kreta te bezoeken. De temperatuur koelt meestal na de eerste dagen van september af en de meeste reizigers met kinderen keren dan weer terug naar hun thuisland omdat het schooljaar begint, waardoor het minder druk wordt. In september en oktober zijn alle bedrijven nog steeds volledig operationeel, maar de kamerprijzen dalen, waardoor het een fantastisch seizoen wordt om te genieten van een rustige vakantie op Kreta.

Preveli

Wat kun je van maart tot april doen op Kreta?

De temperatuur op Kreta varieert van maart tot april gemiddeld tussen de 17-20° C (63-68° F) overdag en 10-12° C (50-54° F) ‘s nachts. Kreta is een groot eiland en daarom blijven veel hotels en restaurants het hele jaar door geopend. Het is ook een geweldige tijd van het jaar om de drukte te ontlopen en alle historische bezienswaardigheden en attracties te bezoeken zonder uren in de rij te hoeven staan. Veerboten en vluchten hebben in vergelijking met het hoogseizoen beperkte routes, maar je zult verschillende vluchten van en naar Athene (vanaf de luchthavens van Heraklion en Chania kunnen vinden).

Vertrek - Ryanair

Begin maart staat het zuidelijke ski-alpine evenement Pierra Creta in Europa op het programma. Het eerste evenement werd georganiseerd in maart 2014 en sindsdien is het een tweejaarlijks evenement geworden. De volgende staat gepland voor maart 2019, hier voor meer informatie.
De 1821 Memorial Parade wordt elk jaar op 25 maart gehouden, met optochten en dansen, die over het hele eiland plaatsvinden.

Een bezoek aan Kreta van mei tot augustus

De zomertijd is de drukste tijd van het jaar om Kreta te bezoeken. Meestal startend vanaf eind maart/april en tot eind oktober zijn er vanuit de meeste Europese steden chartervluchten beschikbaar, die rechtstreeks naar de luchthavens van Heraklion en Chania vliegen.

elafonisi strand

De gemiddelde temperatuur op Kreta van mei tot augustus ligt tussen de 24-29° C (75-84° F) overdag en de 15-21° C (59-70° F) ‘s nachts. Het kan in de bergen wat koeler zijn. De populaire stranden zoals het strand van Balos en het strand van Elafonissi zijn in juli en augustus erg druk. Als je de drukte wilt ontsnappen en wilt genieten van de warme wateren, zijn de maanden juni en september de beste maanden om deze plaats te bezoeken.

Kreta Balos

Belangrijke evenementen, die tijdens deze maanden plaatsvinden zijn: Het Kretenzer Wijnfestival dat plaatsvindt in juli, in Rethymnon. Bekijk de officiële website voor het evenement van volgend jaar.

Het Renaissance Festival wordt sinds 1987 elke zomer in Rethymnon gehouden en bijna alle uitvoeringen vinden plaats in het theater "Erofili" van het fort. Bezoekers kunnen genieten van een reeks toneelstukken, internationale muziekuitvoeringen en kunsttentoonstellingen.

Festivals op Kreta Heraklion

Maria Hemelvaartsdag (15 augustus) is een van de grootste en belangrijkste religieuze vieringen in Griekenland. Er zijn veel evenementen en lokale panigiri die plaatsvinden rond het eiland.

Is het aan te bevelen om in september en oktober Kreta te bezoeken?

September en oktober zijn eigenlijk enkele van de beste maanden om Kreta te bezoeken. Niet alleen zul je genieten van de stranden zonder de grote drukte, in september is de zee nog behoorlijk warm.

Taverne op het strand

Het weer op Kreta van september tot oktober varieert gemiddeld tussen de 24-27° C (75-81° F) overdag en de 16-19° C (61-66° F) ‘s nachts. Enkele van de topevenementen die tijdens deze maanden plaatsvinden zijn: het Kastanjefeest dat plaatsvindt in Prases en Elos, tegen het einde van oktober en Ohi Day gevierd op 28 oktober, ter herdenking van de afwijzing door de Griekse dictator Ioannis Metaxas van het ultimatum van de Italiaanse dictator Benito Mussolini op 28 oktober 1940.

Wat kun je van november tot februari op Kreta doen?

De koudste en meest regenachtige maand op Kreta is meestal januari. Het weer op Kreta van november tot februari varieert gemiddeld tussen de 16-21° C (61-63° F) overdag en de 8-13° C (46-55° F) ‘s nachts.

Wintersportliefhebbers zullen verrast zijn dat Kreta in de Witte Bergen (Lefka Ori) fantastische skimogelijkheden en een unieke ski-ervaring biedt.

Ski Snowboard op Kreta

De wintertijd is ook een gelegenheid om enkele van de populairste sociale bijeenkomsten van Kreta bij te wonen, zoals het Tsikoudia-festival, dat meestal begint in de eerste dagen van november en tot half december duurt . Gedurende deze tijd zijn de Kretenzers betrokken bij het proces van het maken van tsikoudia dat kazanemata wordt genoemd. Het maken van raki op Kreta is een evenement dat je niet zou willen missen.

Raki

Een andere belangrijke gebeurtenis, die je op Kreta kunt meemaken, is Epiphany dat op 6 januari wordt gevierd.

De gebruiken rond een van de oudste christelijke vieringen zijn behoorlijk opmerkelijk. Een leuk bijzonder festival als geen ander is het carnaval van Rethymnon dat plaatsvindt van eind januari tot half februari. Tijdens de drie weken kunnen bezoekers genieten van series van maskerades en feesten, die overal in de stad plaatsvinden. Klik hier voor informatie en de planning van de evenementen.

Wat is jouw favoriete tijd van het jaar om Kreta te bezoeken?

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis