Bezienswaardigheden Kreta, Historische Monumenten, Sites en Attracties

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 november 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Kreta Historische Sites

Het eiland Kreta is niet alleen een prachtige vakantiebestemming. Het is een van de rijkste culturen en bezienswaardigheden. Er zijn veel archeologische sites op het eiland Kreta. Kreta is het grootste en meest bevolkte eiland in Griekenland. Het eiland Kreta is grotendeels bergachtig, en zijn karakter wordt bepaald door een hoge bergketen die van west naar oost loopt. Het bevindt zich in het zuidelijke deel van de Egeïsche Zee, die de Egeïsche Zee scheidt van de Libische Zee. Het prachtige eiland Kreta heeft verschillende kloven en valleien. Het eiland heeft talrijke archeologische sites. Toeristen zullen nooit genoeg krijgen van hoe rijk de cultuur en geschiedenis van het eiland zijn. Archeologische sites op Kreta omvatten de Minoïsche sites van Knossos, Malia, Petras en Phaistos, de klassieke site van Gortys, en het eiland Koufonisi. Bij een bezoek aan Kreta moet men de geschiedenissites van Kreta in hun reisroute opnemen. Deze omvatten Spinalonga, Het Paleis van Knossos, Lebena-ruïnes en het Arkadi-klooster, onder vele anderen. Men moet ook de beroemde bezienswaardigheden van Kreta en de Oud-Griekse bezienswaardigheden in Kreta niet vergeten. Kreta heeft verschillende beroemde bezienswaardigheden die men gemakkelijk kan herkennen. Een landmark is een kenmerk van een stad of landschap dat zelfs van ver gemakkelijk wordt herkend. Mount Ida is een beroemd herkenningspunt in Kreta. Het is de hoogste berg in Kreta. Het wordt vaak de "Berg van de Godin" genoemd. Een ander opvallend herkenningspunt in Kreta zijn de vestingwerken van Chania. Het is een verdedigingsmuur die de stad Chania op Kreta omringt. Sommige delen ervan werden in de 20e eeuw afgebroken, maar er zijn nog steeds delen van de muur overgebleven. Het kasteel van Spinalonga is ook een prachtig herkenningspunt in Kreta. Het is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het staat bekend om zijn kiezelstranden en heldere wateren. Een manier om de ware schoonheid van een plaats te begrijpen, is door de geschiedenis te kennen. Kreta is een voorbeeld van een majestueus eiland met een rijke geschiedenis, bezienswaardigheden en archeologische sites.

Het is een must-visit plaats waar men buitenavonturen kan beleven en geestverrijkende activiteiten kan doen zoals het bezoeken van musea en archeologische sites. Het eiland Kreta heeft veel te bieden en is de beste vakantiebestemming voor mensen die van geschiedenis en de oude manier van leven houden. Men zal nooit tekortkomen aan dingen om te doen op Kreta. Het rondreizen door verschillende plaatsen is eenvoudiger omdat er regelmatig vervoer op het eiland is.

Hieronder staan de drie beroemde bezienswaardigheden op Kreta.

 • Knossos en Minoïsche Sites. Het Paleis van Knossos werd gebouwd aan het begin van de Minoïsche periode. Het staat bekend als een religieuze ceremoniële plaats. Het paleis is gebouwd met uitgehouwen structuren en ontworpen met kleurrijke muurschilderingen.
 • Mount Ida / Mount Psiloritis. De beroemde Mount Ida is een van de meest indrukwekkende landmarks in Kreta. Het herbergt de Ideon-grot, waar volgens de overlevering de Griekse god Zeus werd grootgebracht.
 • Lebena-ruïnes. Gelegen aan de rand van het dorp Lendas, begon de archeologische site als een beroemd kuuroord. Het water staat bekend om zijn therapeutische eigenschappen. Er blijft maar weinig over van de oorspronkelijke structuur. Er zijn ook enkele ingewikkeld gelegde mozaïekvloeren zichtbaar in de ruïnes.

1. Knossos en Minoïsche Sites

Knossos, soms gespeld als Cnossus, is een oude stad op Kreta, de hoofdstad van de legendarische koning Minos, en het belangrijkste centrum van de Minoïsche beschaving, de vroegste van de Egeïsche beschavingen. De locatie van Knossos ligt op een heuvel tussen de kruisingen van twee rivieren, ongeveer 5 mijl landinwaarts van de noordkust van Kreta. Het eerste paleis van Knossos werd gebouwd aan het begin van de Midden-Minoïsche periode (2000-1580 v.Chr.). Het heeft geïsoleerde structuren gebouwd rond een rechthoekige binnenplaats. Heraklion, ook bekend als Iraklio, is een havenstad en de hoofdstad van het eiland Kreta. Het is beroemd om het Paleis van Knossos, buiten de stad. De archeologische site van het paleis van Knossos beslaat ongeveer 20.000 vierkante meter en heeft meer dan 1.500 kamers. Een goede rondleiding van twee uur door het paleis van Knossos zal een beter begrip bieden van de oude Grieken uit die tijd. De rondleiding vereist veel wandelen, dus men moet comfortabele schoenen en kleding hebben. Noordelijke ingang van het paleis van Knossos

Het meest significante deel van de site is het Grote Paleis. De vleugels zijn geplaatst rond een centrale binnenplaats. Binnenin bevinden zich de koninklijke vertrekken, heiligdommen, werkplaatsen, opslagplaatsen, banketzalen en opslagruimten. In het huis van de hoge priester werd een stenen altaar gevonden, omringd door dubbele bijl-zwaarden. Zowel bij Knossos als bij Malia zijn er zuilcrypten in kamers op de begane grond. De zuilcrypte wordt door sommigen beschouwd als een cultusgebied waar rituelen werden uitgevoerd om zo'n destructieve godheid te kalmeren. De archeologische site van Knossos is gemakkelijk toegankelijk. Het is slechts 15 minuten rijden met de auto of een busrit vanaf het busstation bij de haven van Heraklion. Openbare bussen zijn betaalbaar. Als men vanuit Chania reist, duurt de reis ongeveer 2 tot 3 uur. De route loopt langs de noordkust van Kreta. Onderweg is er de mogelijkheid om te stoppen in Rethymno, een veelbezochte havenstad. Men kan een route nemen die leidt naar het Minoïsche Paleis van Knossos. Het staat bekend als de "Koninklijke Weg". De "Koninklijke Weg" wordt ook wel de oudste weg van Europa genoemd.

2. Berg Ida (Psiloritis)

Berg Ida of Berg Idi is de hoogste berg op het eiland Kreta. Het heeft een hoogte van 2.456 meter. Berg Ida is een natuurpark en lid van het Global Geoparks Network van UNESCO. Berg Ida heeft de grootste topografische prominentie van elke berg in Griekenland. Bovendien is Berg Ida op Kreta de hoogste top en heilig voor de godin Rhea. Bezoekers die van de Griekse mythologie houden, zullen genieten van een rondleiding door de beroemde Berg Ida.

3. Ruïnes van Lebena

De ruïnes van Lebena liggen aan de zuidelijke voet van het Asterousia-gebergte, aan de kust waar het dorp Lendas zich bevindt. Het werd voor het eerst bewoond tijdens de laatneolithische jaren. In de ruïnes van Lebena, die dateren uit 3000 jaar geleden, zijn veel archeologische vondsten te vinden, waaronder graven uit de proto-minoïsche graven. Er was vroeger een thermaal bron in het gebied, beroemd om hydrotherapie in die tijd. De ruïnes van Lebena op Kreta zijn ook een geweldige plek voor wandelaars.

4. Fort Rethymno

De vesting, ook bekend als Fortezza, is de citadel van de stad Rethymno op Kreta. Het bevindt zich op een heuvel waar de acropolis van het oude Rithymna was gevestigd. Tijdens de 10e en 13e eeuw bouwden de Byzantijnen een versterkte nederzetting ten oosten van de heuvel. Het werd Castrum Rethemi of Fort Rethymno genoemd, en het had 2 vierkante torens en 2 poorten. Aan het begin van de 20e eeuw werden talrijke huizen binnen de citadel gebouwd. Deze huizen werden na de Tweede Wereldoorlog gesloopt en slechts enkele historische gebouwen blijven staan.

5. Arkadi-klooster

Het Arkadi-klooster bevindt zich in het zuidoosten van Rethymnon, op het eiland Kreta. Het is een oosters-orthodox klooster. Het Arkadi-klooster speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het Kretenzische verzet tegen de Ottomaanse overheersing tijdens de Kretenzische opstand van 1866. Volgens de traditie werd het klooster gesticht door een monnik met de naam Arcadius. Het gebied waar het klooster zich bevindt werd voor het eerst ontwikkeld in de oudheid. Je moet het historische klooster bezoeken om de rijke geschiedenis van Kreta te begrijpen en hoe ze vochten voor hun onafhankelijkheid. Het klooster ligt op een rechthoekig, weelderig plateau aan de noordwestkant van de berg Ida op Kreta.

7. Vestingwerken van Chania

De vestingwerken van Chania zijn een reeks verdedigingswerken die de stad Chania op Kreta omringen. De belangrijkste stadsmuren werden in de oudheid voor het eerst gebouwd en later herbouwd door het Byzantijnse rijk. De Republiek Venetië bouwde de buitenmuren in de 16e eeuw. Delen van de Byzantijnse en Venetiaanse muren zijn intact gebleven, terwijl sommige versterkingen in de 20e eeuw werden gesloopt. De vestingwerken van Chania waren ruwweg vierkant. De muren waren tot 66 voet hoog. Een van zijn beroemde bastions is het San Salvatore-bastion op Kreta.

8. Lato Ancient City

Lato was een oude stad op Kreta. De ruïnes liggen 3 km van het dorp Kritsa. Lato Ancient City is een van de best opgegraven Griekse steden op het eiland Kreta. Het stadscentrum bevindt zich boven op de heuvel. Lato Etera werd een belangrijke stad tijdens de Romeinse tijd. Het gebied dankt zijn naam aan de godin Lito of Lato, de moeder van Apollo en Artemis. De muren en gebouwen zijn vandaag nog steeds zichtbaar. Een beroemd herkenningspunt is de Agora van Lato op Kreta.

9. Kasteel Spinalonga

Het Kasteel Spinalonga is een van de UNESCO-werelderfgoedsites. Het bevindt zich in de Golf van Elounda in het noordoosten van Kreta. Een van de sterkste vestingen op het eiland door de Venetianen. Spinalonga is misschien het enige kasteel in Griekenland waarvan de moderne geschiedenis veel interessanter is. De strategische locatie van het fort beschermt de baai van Elounda, een belangrijk deel van de Venetiaanse zeehandel. De naam van het eiland komt van de Latijnse woorden "Spina" en "lunga". Tegenwoordig is het eiland een populaire toeristische attractie op Kreta. Spinalonga op Kreta staat bekend om zijn kiezelstrand en ondiepe wateren.

10. Archanes

Archanes is een schilderachtig dorp gebouwd op de hellingen van de berg Giouchtas, 15 km ten zuiden van Heraklion. Gelegen in het hart van het meest significante wijnproducerende gebied van Kreta. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 5000 jaar geleden. Het dorp is populair vanwege zijn typisch Kretenzische architectuur. Het is ook de archeologische site van een oude Minoïsche nederzetting in Centraal-Kreta. Archeologisch bewijs toont aan dat het oude Archanes zich uitstrekte over hetzelfde gebied als het moderne dorp Archanes. Het Archanes op Kreta heeft oude huizen die recentelijk zijn gerestaureerd en won de tweede plaats als het "best-gerestaureerde dorp in Europa".

11. Samaria Kloof

De Samaria Kloof is een van de meest schilderachtige nationale parken in Europa. De Samaria Kloof strekt zich meer dan 10 mijl (16,09 kilometer) uit in de zuidelijke kustregio. Het nationale park van de Samaria Kloof op Kreta is sinds 1962 het nationale park van Griekenland. Het ligt op het eiland Kreta, een beroemde toeristische attractie van het eiland en een biosfeerreservaat van de wereld. Het biedt veel wandelpaden voor toeristen en lokale bewoners. Het dorp Samaria ligt in de kloof. De Samaria-kloof is een van de favoriete bezienswaardigheden voor toeristen op Kreta.

12. Heraklion

Heraklion is de grootste stad en de administratieve hoofdstad van Kreta. Het is de hoofdstad van het regionale eenheid van Heraklion. Heraklion ligt aan de noordkust van het eiland langs de Zee van Kreta, en ten noordwesten van de oude Minoïsche hoofdstad Knossos. De naam is afgeleid van de oude Romeinse haven van Heraklion. De meeste van de uitgebreide stadsmuren werden gebouwd rond de stad door Venetiaanse overlevenden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed de stad grote schade door bombardementen. Vandaag de dag is Heraklion Town een van de drukste stadscentra op Kreta. In de regio Heraklion zijn twee belangrijke monumenten van Kreta te vinden. Het Paleis van Knossos op Kreta en het Paleis van Phaistos.

  13. Preveli-klooster

  Het juweel van Zuid-Kreta, het Preveli-klooster. Het bestaat uit twee belangrijke gebouwen, het Benedenklooster van Sint-Jan de Doper en het Achterste (Piso) Klooster van Sint-Jan de Theoloog, dat vandaag de dag in bedrijf is. De oudste datum die verband houdt met het klooster was 1594. Het staat ook gegraveerd op de bel van het klooster. Het Preveli-klooster was een van de talrijke kerken die werden vernietigd toen de Turken Kreta in 1649 bezetten. Het Achterste Preveli-klooster op Kreta bevindt zich aan de voet van een berg met uitzicht op de blauwe Libische zee.

  Wat zijn de routes om historische sites op Kreta te bezoeken?

  Hier zijn de 5 belangrijkste routes om historische bezienswaardigheden op Kreta te bezoeken.

  • Route 1. Chania naar Chora Sfakion. Een van de bekende routes voor autorijden op Kreta is van Chania naar Chora Sfakion. De route begint op de belangrijkste nationale weg VOAK/E75/EO90 die Chania verbindt met Rethymnon en verder, langs de noordkust. Bij het reizen van deze route komt men langs enkele van de mooiste Kretenzische dorpen. Terug aan de kust zijn de dorpen aan het strand van Aptera en Kalyves te zien voordat je weer van de weg af gaat richting Vrysses, nog steeds op de nationale weg. Dit is het middelpunt van de route. Bij het bereiken van Vrysses, sla af van de nationale weg en volg de landelijke route (“EO” of Epar. Od.”) “Vryson-Chora Sfakion,” naar het zuiden. De wegen leiden langs Imbros, de ingang van de beroemde Imbros-kloof. Een paar kilometer ten zuiden van Imbros wordt de weg uitdagender en biedt elk een prachtig uitzicht op de Libische zee ver beneden.
   Chania naar Chora Sfakion Kaart
  • Route 2. Chania naar Elafonissi. Bij het gaan naar Elafonissi, een van de beroemdste stranden ter wereld, is er een route vanuit Chania. Volg de nationale kustweg Kissamos-Chania VOAK/E65/EO90, en sla dan naar het zuiden om door het binnenland te gaan. Voor de kortere route, sla bij Drapanias af naar de landweg Kaloudianon-Chrisoskalitissa. Voor de langere route, sla bij Tavronitis (net voorbij Meleme) af naar de landelijke route (“EO” of Epar. Od”) Tavronitis-Paleochoras, zoek naar borden voor Paleochora. De iets langere route leidt naar het dorp Ano Vouves, beroemd om zijn olijfboom. De Mesavlia, waar de Mesavia-Delaian kloof begint, wordt doorkruist. Deze 5 km lange kloof verbindt de twee dorpen. De twee routes komen weer samen vóór Elos, een van de mooiste dorpen op de route, waar men een 14e-eeuwse Byzantijnse kerk kan zien. Slechts 5 km voor Elfanissis passeert men het 17e-eeuwse Chrisoskalitissa-klooster.
   Chania naar Elafonissi Kaart
  • Route 3. Chania naar Therisos. De route van Chania naar Therisos is een van de meest halfuur durende ritten die men moet maken. Verlaat de stad Chania naar het zuidwesten van Vasiliou Poulaka, men zal door de wijk Perivolia gaan. Volg gewoon de wegwijzers naar Theriso die leidt naar een smalle, steile kloof. De kloof eindigt in Theriso, een zeer historisch dorp.
   Chania naar Therissos Kloof
  • Route 4. Rethymnon naar Matala. Deze route begint vanaf het mooie Rethymno. De mooie bestemming is een van de bekende stranden van Kreta, Matala. De landelijke route (“EO” of Epar. Od”) Rethymnou-Agias Galinis is majestueuze schoonheid. Het hoogtepunt langs de weg is het uitgestrekte bergdorp Spili. Ongeveer 10 km verder, zal het schilderachtige dorp Akoumia worden bereikt. Toeristen kunnen een andere stop maken als ze de 14e-eeuwse Sotirias Christos-kerk op het schaduwrijke dorpsplein willen bezoeken, en vervolgens zal men de prachtige zuidkust van Agaia Galini bereiken. Ga verder van daar naar de landelijke route Faistou-Agias (‘EO of Epar. Od’) Timpakiou-Kamilariou, en daarna sla af naar de landelijke route (“EO' ' of “Epar. Od'') Gortinas-matalon.
   Rethymno naar Matala Kaart
  • Route 5. Sitia naar Ierapetra, De Kustroute. De route begint in het mooie stadje Sitia en gaat verder op de landelijke route (“EO” of “Epar. Od '') Sitias-Palekastrou naar het oosten langs de zee. Vanaf hier maakt men een omweg van 12 km naar Vai, een beroemd strand met helder water en fijn zand. Na het passeren van Palekastro, komt men bij Ano Zakros. Van daaruit, langs de landelijke route (”EO” of “Epar. Od'') Zirou-Palaikastrou, stijgt de weg opnieuw, met uitzicht op de Libische zee in de verte. Na Ziros te passeren, leidt de route naar Chandras, een klein dorp met stenen huizen. Afdalend naar de zuidelijke kust, wordt de Libische zee weer zichtbaar in dramatisch uitzicht. Het gebied rond Ierapetra is de boodschappenmand van Griekenland.
   Sitia naar Ierapetra Kaart

  Hoe is de Historische Kaart van Kreta?

  De historische kaart van Kreta toont de historische plaatsen in Kreta en hun oude namen. Kreta heeft veel historische plaatsen en drie belangrijke plaatsen zijn rijk aan geschiedenis. Deze historische plaatsen spelen een grote rol in het huidige leven van de mensen op Kreta. Dit zijn de IDA Monte, Rethymno en Candia.

  Historische Kaart van Kreta

  Wat zijn de namen van plaatsen in Kreta uit de geschiedenis?

  Hieronder staan de namen van plaatsen in Kreta uit de geschiedenis.

  • Labyrinthos. Het Labyrint staat bekend om te hebben bestaan in het Paleis van Knossos, gebouwd rond 1950 v.Chr. De ruïnes bevinden zich in de buurt van de stad Heraklion aan de noordkust van Kreta. Volgens sommige archeologen, romanschrijvers en documentairemakers beweren dat het Kretenzische Labyrint een echte plaats was. Er is echter geen doorslaggevend bewijs dat een labyrint in Knossos heeft bestaan. Ook al heeft het nooit bestaan, het zal blijven in zijn rol als een plek van angst, verwondering en verlichting, als referentie in de populaire cultuur met de Minotaurus en zijn schuilplaats.
  • Mount Ida. IDA Monte, algemeen bekend als de berg Ida, is de hoogste berg op Kreta. Het wordt ook Psiloritis Ida genoemd. Het bevindt zich in de regionale eenheid Rethymno. In de Griekse mythologie was Ida gewijd aan de Titaness Rhea. Tegenwoordig is de berg Ida een van de bekende toeristische plekken op Kreta.
  • Rethymno. Rethymno ligt aan de baai, vroeger Amphimale genoemd. Het bevindt zich op een kort punt aan de noordkust van Kreta, halverwege tussen Candia (Iraklion) in het oosten en Chania in het westen. Tegenwoordig kunnen mensen nog steeds Rethymo bezoeken, nu bekend als Rethymno.
  • Gortina. Gortina, ook bekend als Gortyn, was een stad in het oude Kreta. Het komt voor in de Homerische gedichten en werd later Gortyna. Het werd oorspronkelijk Larissa en Cremnia of Kremnia genoemd, volgens Stephanus van Byzantium. De locatie van Gortyna is het moderne Gortyn. De uitgebreide ruïnes van de oude stad blijven bestaan, en het is een belangrijke archeologische site op Kreta.
  • Candia. Het Koninkrijk Candia was de officiële naam van Kreta tijdens de periode dat het eiland een overzees gebied was van de Republiek Venetië. Venetië had een lange geschiedenis van handelscontacten met Kreta. Kreta werd toegewezen aan Bonifatius van Montferrat, maar hij slaagde er niet in zijn controle over het eiland te handhaven en verkocht al snel zijn rechten aan Venetië. Tegenwoordig is Kreta het meest bevolkte van de Griekse eilanden. Toeristen bezoeken het eiland vaak vanwege het diverse en levendige landschap verrijkt met oude ruïnes en een historisch verleden.
  • Altemura. Twaalf mijl van Lyttus, aan de kust, liggen de overblijfselen van Chersonesus, nu Chironisso genoemd. Vanwege de muren en positie van de stad wordt het soms Altemura genoemd. Het is een kleine stad, niet meer dan twee mijl in omtrek. Het heeft amfitheaters en andere prachtige gebouwen. Bovendien had het vroeger een haven, maar die is nu vernietigd. De locatie van Chersonesus bevindt zich in de buurt van het moderne Kaap Karavoutas of Koutoulos.
  • Bicorna. Apokoronas is een van de vijf provincies van het district Chania in het noordoosten. Tijdens de oudheid werd het woord "Apokoronas" helemaal niet genoemd. Van tijd tot tijd zijn er andere namen geweest, zoals "Bicorna" en "Bicorno". Er is bewijs dat er sinds het neolithicum menselijke aanwezigheid is waargenomen in Apokoronas.

  Welke bezienswaardigheden in Kreta moet ik als eerste bezoeken?

  Bij een eerste bezoek aan Kreta is het het beste om eerst Heraklion te bezoeken, waar het beroemde paleis van Knossos zich bevindt. Het Paleis van Knossos is zeer gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met de bus. Het is populair bij toeristen vanwege de gemakkelijke toegankelijkheid. Het ligt op slechts 15 minuten rijden met de auto van het belangrijkste busstation bij de haven van Heraklion. Als u met de bus reist, neem dan busnummer 2. Als u een huurauto bestuurt, neem dan de Agio Nikolaos-snelweg, en deze leidt rechtstreeks van Chania naar Heraklion. De reistijd bedraagt ongeveer 2 uur.

  Wat zijn de Archeologische Musea van Kreta?

  Hieronder staan de Archeologische musea van Kreta.

  • Archeologisch Museum van Heraklion. Het is een van de oudste en belangrijkste musea in Griekenland. Het Archeologisch Museum van Heraklion bevindt zich in het stadscentrum en is ontworpen door architect Patroklos Karantinos. Het is trots op zijn Minoïsche collectie met meesterwerken van Minoïsche kunst.
  • Archeologisch Museum van Agios Nikolaos. Het Archeologisch Museum van Agios Nikolaos werd opgericht in 1969. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste in Kreta. Het herbergt collecties van zeer significante archeologische vondsten uit de hele regio van oostelijk Kreta. Bovendien herbergt het meer dan 1.500 potten, waaronder de oudste gouden en bronzen vondsten in Kreta.
  • Archeologisch Museum van Chania. Het Archeologisch Museum van Chania bevindt zich aan de rand van Chalepa, het meest prominente historische district van Chania na het Venetiaanse stadscentrum. Het museum is ontworpen door architect Theofanis Bobotis en partners. Het Archeologisch Museum van Chania is opgezet in drie galerijen op de begane grond en één op de bovenverdieping. De permanente tentoonstelling toont het rijke archeologische erfgoed van Chania in de loop der tijd. Deze artefacten belichten aspecten van religie, oorlog, entertainment en handel.
  • Museum van het Oude Eleutherna. Het Museum van het Oude Eleutherna bevindt zich aan de noordwestelijke voet van de berg Ida, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Rethymno. Het is het eerste archeologische site-museum op het eiland Kreta. Het kleine museum is gemaakt om de resultaten van opgravingen in de oude stad Eleutherna gedurende 30 jaar te huisvesten.
  • Archeologisch Museum van Rethymno. Een van de Archeologische Musea in Kreta is het Archeologisch Museum van Rethymno, gelegen in het hart van de oude stad, nabij de haven en de lokale bezienswaardigheden. Het is gehuisvest in de Sint-Franciscuskerk, die werd opgericht in de 16e eeuw. Het museum toont verbazingwekkende tentoonstellingen vanaf het paleolithicum, zoals gereedschappen, tot de Venetiaanse periode, zoals de gouden munt van Doge Francesco Molin uit 1646.
  • Archeologisch Museum van Sitia. Een van de beste musea in Kreta is het Archeologisch Museum van Sitia. Het opende zijn deuren voor het publiek in 1984. Het museum is opgericht door de beroemde Kretenzische archeoloog Nikos Papadakis. Het belangrijkste tentoonstellingsgebied bevindt zich links van de ingang en bevat tentoonstellingen met Griekse en Engelse beschrijvingen. De meest significante groep archeologische schatten die in het museum worden gepresenteerd, is die van Zakros, die veel vondsten uit de Minoïsche periode bevat van het paleis van Kato Zakros.

  Archeologisch Museum van Heraklion

  Wat zijn de andere oude steden in Kreta?

  Hieronder staan de andere oude steden in Kreta.

  • Archanes. Achanes Temenos ligt 15 kilometer ten zuiden van Heraklion en 10 kilometer ten zuiden van Knossos. Het had nooit zijn valuta, maar er zijn munten van Knossos gevonden in het gebied. Archanes is een van de belangrijkste gebieden in de Minoïsche archeologie. Archanes was de schakel tussen Knossos, de tempel bovenop de berg Giouchtas, en het kerkhof van Phourni, waar de koninklijke familie werd begraven.
  • Aina of Ainaon City. Het was een kortstondige en onbelangrijke stad in Kreta in de 1e-2e eeuw voor Christus, in het gebied van Gortys. Er zijn bronzen munten gevonden uit 1963 op de locatie Beis, in het dorp Kainourgio Kastelli, regio Heraklion.
  • Akytos. Akytos wordt nu Thodorou of Agioi Theodoroi en Toullouros genoemd. De huidige naam is afgeleid van de kapel van Sint-Theodoor, waarvan nu alleen de fundamenten over zijn. Akytos werd beroemd in de Venetiaanse periode.
  • Viannos. Ano Viannos, Biannos of Biennos ligt onder het dorp Epano Viannos. De stad dankt haar naam aan haar stichter Biennos of aan het woord Bia, wat geweld en strijd betekent, die daar plaatsvond tussen de zonen van Poseidon en Ares, Otos en Efialtes. Biannos was onafhankelijk. De stad had haar eigen munten.
  • Herronisos of Chersonisos. Het was een krachtige stad in Kreta aan de noordkust van het eiland. De stad werd opgericht door de kinderen van de burgers van de eilanden Imbros en Lesbos. Hun moeders waren Atheners die waren ontvoerd. Daarna trouwden die kinderen met Spartan-vrouwen en werden ze verbannen uit Sparta. Ze namen geld en schepen mee. Die inwoners brachten standbeelden van Artemis mee.
  • Cydonia. Cydonia was de op twee na grootste stad in Kreta. Het lag op de plek waar nu de stad Chania is gebouwd. Volgens verhalen was Minos of YCdon, zoon van Apollo of Hermes en Acacallis, dochter van Minos, of zoon van Tegeates, de stichter van de stad. Cydonia is een van de Oude Steden van Kreta.
  • Itanos. Ermoupolis Sitias. Het lag ten noorden van het Toplou-klooster bij Kaap Sidero. De stad bloeide op tijdens de historische Griekse en Greco-Romeinse periodes. De stad werd gesticht tijdens de Prehelleense periode. De stad had haar munten en de openbare gebouwen waren bedekt met marmer.
  • Kamara. De stad werd gesticht tijdens de Archaïsche periode. Ze hadden slechts één valuta, en de munten hadden het beeld van Eileithyia of Artemis, en Hermes met het woord Lation. De burgers werden Kamarites of Kamaraios genoemd.
  • Kaunos of Kaudos. Het eiland Gavdos. Het gebied is uitgeroepen tot een archeologische site. De vroegere overblijfselen op het eiland behoren tot het neolithicum. Er is bewijs dat Kaudos ooit bewoond was, want tot nu toe zijn er 63 archeologische locaties gespot.
  • Keraia. Keraia was een autonome stad in Kreta. De burgers werden Keraites of Keretes genoemd. Hun munten hebben afbeeldingen van Artemis en Apollo. De stad was een van degenen die het decreet met Eumenes B' ondertekenden.

  Hoe is het transport op Kreta?

  Vanwege de populariteit van het eiland Kreta als toeristische bestemming is er regelmatig transport op het eiland van de ene plaats naar de andere. Er zijn bussen beschikbaar in zowel stedelijke als landelijke gebieden van Kreta. Taxi's op Kreta zijn overal te vinden, vooral in grotere steden. Motorfietsen en autoverhuurbedrijven zijn prominent aanwezig op Kreta. De meeste bevinden zich op luchthavens, busstations en bijna alle steden. Het wegennetwerk op Kreta verbindt alle belangrijke steden en toeristische plekken op het eiland. In sommige bergachtige gebieden zijn de wegen bochtig en kunnen ze smal zijn. Het transport op Kreta is zeer handig voor toeristen. Er zijn veel keuzes van vervoerswijzen om uit te kiezen. Hoewel sommige wegen behoorlijk uitdagend zijn in de bergachtige regio's. Sommige verkeersborden zijn zichtbaar maar ontbreken op het platteland. Het is altijd raadzaam om een auto te huren bij het verkennen van het eiland Kreta. Het biedt meer flexibiliteit en snellere reistijden.

  Hoe bezoek je de bezienswaardigheden van Kreta met een huurauto?

  Een manier om de prachtige bezienswaardigheden van Kreta te bezoeken, is door een auto te huren. Men kan eenvoudig online een Auto Huren op Kreta boeken om van de service gebruik te maken. Geef de gekozen datum en locatie aan op de website. Kies vervolgens de beste auto en voeg indien gewenst meer aanvullende services toe. Ga dan verder met afrekenen. Zo eenvoudig is het.

  Is het mogelijk om busreizen te gebruiken voor bezienswaardigheden op Kreta?

  Ja, het is mogelijk om busreizen te gebruiken voor bezienswaardigheden op Kreta. Deze busreizen bieden ook een gratis stadsplattegrond en hebben meestal 10 stops in de stad. Ze bieden ophalen en afzetten bij het hotel. Busreizen hebben ook audiocommentaar beschikbaar in acht talen. Als je in groepen reist, is een busreis handiger en eenvoudiger. Een groep van 10 toeristen kan worden ondergebracht in de tourbus.

  Harry Anapliotis
  Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
  Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
  Rental Center Crete - Car Hire
  Autoverhuur bedrijf
  Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
  Rental Center Crete - Car Hire
  Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
  +30 2810 240120
  +30 2810 240120
  betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
  EOT sign
  Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
  Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis