Top dingen om te doen in Heraklion - Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 juni 2018 en bijgewerkt op 31 januari 2024.
Top dingen in Heraklion Kreta

Heraklion is de grootste stad op het eiland Kreta in Griekenland. Hoewel het op het eerste gezicht niet zo schilderachtig is als Rethymnon en Chania na het te hebben ontdekt, zult u ontdekken dat er veel te doen en te zien is.

Hoe kom je in Heraklion op Kreta

Met het vliegtuig: Heraklion luchthaven "Nikos Kazantzakis" ligt op slechts 4 km afstand van het centrum van Heraklion.

Met de veerboot: de haven van Heraklion is de grootste haven van Kreta. Er is een dagelijkse verbinding van de haven van Heraklion naar de haven van Piraeus in Athene. Ook vanuit de haven van Heraklion is er een verbinding met andere Griekse eilanden zoals Santorini. Ook bij de haven komen veel cruiseschepen aan. De haven van Heraklion biedt veel diensten, zoals bagagedepots, wi-fi en check-in service voor uw vlucht.

Wat te zien en te doen in Heraklion op Kreta

De archeologische vindplaats van Knossos

Het paleis van Knossos ligt op 5 km afstand van de stad Heraklion. Je kunt Knossos bereiken met de taxi (het is 20 minuten rijden) of met de bus vanaf het busstation naast de haven. Zoek naar het ticketkantoor dat KNOSSOS zegt.

De archeologische site van Knossos wordt beschouwd als een van de belangrijkste locaties in Griekenland en de oudste stad van Europa. Het Minoïsche paleis werd gebouwd in 1900 v.C. op de ruïnes van een neolithische nederzetting.

De Minoïsche beschaving bevond zich op zijn hoogtepunt tussen 1700 voor Christus en 1450 voor Christus en werd bewoond door 100.000 burgers.

De site werd ontdekt door Minos Kalokairinos in 1878 en de opgravingen begonnen in 1900 door de Engelse archeoloog Sir Arthur Evans en zijn team.

Het is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen die ik ooit heb bezocht.

archeologische vindplaats van Knossos

De archeologische vindplaats Knossos is dagelijks geopend van 8.00 tot 20.00 uur in de zomermaanden en van 8.00 tot 15.00 uur in de winter.

Ticketkosten: vol: 15,00 € Gereduceerd: 8,00 €

Er is ook een gecombineerde ticked die geldig is voor het Archeologisch Museum in Heraklion: Volle: 16,00 € Gereduceerd: 8,00 €

De archeologische vindplaats van Phaistos

Het paleis van Phaistos werd gebouwd rond 2.000 A.D. en het is het op een na grootste paleis op Kreta na Knossos. Het ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de Messara-vlakte en de berg Psiloritis. Een van de belangrijkste bevindingen was de schijf van Phaistos die te vinden is in het Archeologisch Museum van Heraklion.

Phaistos

De site van Phaistos ligt op 60 km afstand van de stad Heraklion. Je kunt er komen met de openbare bus die je vanaf het busstation naast de haven kunt nemen.

Kaartjes voor de archeologische site van Phaistos kosten: Volle 8 € en Verlaagde 4 €.

Het archeologisch museum van Heraklion

Het ligt in het centrum van Heraklion en wordt beschouwd als een van de belangrijkste musea in Griekenland. Het huisvest artefacten uit de neolithische periode tot de Romeinse tijd. In het museum zult u veel vondsten zien van de archeologische vindplaatsen van Phaistos en Knossos. Het is een van de meest interessante en mooiste musea die ik heb gezien en absoluut een bezoek waard.

archeologisch museum van Heraklion

Ticketkosten: vol: 10,00 € Gereduceerd: 5,00 €

Er is ook een gecombineerd ticket dat geldig is voor de Archeologische vindplaats Knossos: Volle: 16,00 € Gereduceerd: 8,00 €

Het Venetiaanse fort van Koules

Het fort van Koules is het symbool van Heraklion en domineert de ingang van de Venetiaanse haven. Een wandeling langs de promenade die naar het fort leidt, is een van de mooiste wandelingen in de stad Heraklion. Tegenover de haven ziet u de oude scheepswerven waar de schepen gerepareerd zijn.

Venetiaanse fort van Koules

Venetiaanse muren van Heraklion

Ze werden gebouwd door de Venetianen om de stad te beschermen door de Turken. Ze waren zo sterk dat ze het beleg van 21 jaar duurden.

Lees ook: 5 Beste hotels in Heraklion - Stadshotels

Venetiaanse muren

De Venetiaanse loggia

De Venetiaanse loggia van Heraklion werd in 1626 gebouwd door Francesco Morosini. Het was een ontmoetingsplaats voor de edelen. Nu herbergt het het stadhuis. Vlakbij de Loggia, op het centrale plein, bouwde Francesco Morosini ook de leeuwenfontein, die nu een ontmoetingsplaats is voor de lokale bevolking. Het werd gebouwd om de lokale bevolking van water te voorzien.

De Venetiaanse loggia

Cretaquarium

Het wordt beschouwd als een van de grootste aquaria in Europa. Het ligt op 15 km afstand van het centrum van Heraklion. Hier zult u veel soorten ontdekken die in de Middellandse Zee leven. Onder elke tank is er een beschrijving in 9 talen en je kunt ook je koptelefoon opzetten en veel informatie over de soort die je ziet ontdekken.

Het Aquarium is geopend van oktober tot april van 9.30 tot 17.00 uur en van mei tot september van 9.30 tot 21.00 uur

Cretaquarium

Tickets kosten € 9 voor de zomermaanden en € 6 voor de wintermaanden.

De toegang is gratis voor kinderen tot 4 en 6 € voor kinderen van 5 tot 17 jaar oud.

Lees ook: De markten van Heraklion die een bezoek waard zijn tijdens uw reis naar Kreta.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis