8 Beste restaurants in Heraklion - Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 maart 2021 en bijgewerkt op 29 juli 2023
Top Restaurants in Heraklion

Met een geschiedenis van duizenden jaren en een culturele en culinaire traditie die enkele van de beste gerechten van het Middellandse Zeegebied samenvoegt, is Kreta de plek om te genieten van geweldige plaatsen, geluiden, uitzichten en een verrukkelijke keuken. In de adembenemende havenhoofdstad van Kreta Heraklion, zijn restaurants in overvloed aanwezig! En hoewel velen op loopafstand van uw hotel of accommodatie kunnen zijn, zal het, huren van een auto op Kreta en het vertrekken naar andere plaatsen meer dan de moeite waard zijn.

Hoe u kunt dineren als een authentieke Kretenzer!

Misschien is het verstandiger als u de dag doorbrengt met het verkennen van enkele van Heraklion's one-of-a-kind attracties. Laat ons de culinaire hoogstandjes van de legendarische stad Heraklion bekijken!

Heraklion's geschiedenis en (gastronomische) achtergrond

Heraklion is de grootste stad van Kreta, en ook het hoofd van de administratie en de regering. Heraklion is een toeristische bestemming die steeds populairder wordt. En zodra je hier in deze ongelooflijke stad voet aan wal zet, zul je snel zien waarom. Heraklion ligt vlakbij de oude paleiscomplexen van Knossos, de Minoïsche hoofdstad. Dit oude rijk gebruikte Heraklion ooit als een bruisende haven, voordat de pier werd verwoest door een tsunami en werd verstrikt in de onrust van de ineenstorting van de Minoïsche beschaving. In latere eeuwen zouden Romeinse indringers de havenstad renoveren. Heraklion zou dan als haven worden gebruikt door alle daaropvolgende heersers van Kreta, van de Byzantijnen, tot de Arabieren, tot de Venetianen, tot de Ottomanen, tot vandaag de dag. Heraklion heeft kunst, architectuur en keuken, die een indicatie zijn van al zijn vroegere tijden van heerschappij. Heraklion onderscheidt zich ook in zijn dappere verdediging tegen een nazi-invasie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Heraklion heeft dus een verhaal te vertellen!

Thigaterra

En terwijl Heraklion tegenwoordig beschikt over moderne voorzieningen zoals openbaar vervoer en een bussysteem, is het, huren van een auto in Heraklion en het verkennen van de stad in je eentje een leuke en spannende manier om de stad uit de eerste hand te leren kennen. Zodra je je accommodatie en vervoersmiddel hebt geregeld, kun je zien wat de hoofdstad van dit oude en mythische Griekse eiland in petto heeft voor je smaakpapillen!

Waar te eten op Kreta's Heraklion

Thigaterra

Thigaterra is een nieuw restaurant in Heraklion dat gespecialiseerd is in slow food. Voor degenen die het nog niet weten, de slow food-beweging geeft voorrang aan lokale ingrediënten en de traditionele keuken.

Thigaterra - heraklion Kreta

Thigaterra doet ongelooflijk goed aan slow food! Het restaurant serveert een moderne kijk op traditionele gerechten in hun hedendaagse eetruimte. U kunt genieten van een glas rode wijn bij uw maaltijd op het uitgestrekte terras van Thigaterra’s en, als u allemaal vol zit met het beste Kretenzische eten in de omgeving, kunt u winkelen bij de kruidenierswinkel van Thigaterra's.
Link naar hun site: https://www.facebook.com/Thigaterra/

Ligo Krasi Ligo Thalassa

Dit restaurant ligt direct aan de haven en is geliefd bij zowel de lokale bevolking als de reizigers. Met klassieke Kretenzische kermissen zoals de beroemde gebakken slakken die plaatselijk bekend staan als Chochlioi Boubouristi, dakos, dat is als de oude en meer Herculese broer van bruschetta, en andere geweldige gerechten van zowel het vasteland van Griekenland als van Kreta. Er wordt gezegd dat de porties hier ook van Hercules formaat zijn<, dus kom met vrienden en familie om te genieten van uitstekend Kretenzisch eten en was het allemaal naar beneden met wat raki, Kreta's specialiteit pomace brandy gemaakt van de edele restanten van de wijn.

Ligo Krasi Ligo Thalassa

Spoiler alarm! Zowat elk restaurant op onze lijst en elders op Kreta zal na elke maaltijd een raki shot serveren!
Link naar hun site: https://www.ligokrasiligothalassa.gr/en

Peskesi

Bent u op zoek naar het authentieke en traditionele? Stap dan in uw scherpe en chique huurauto en ga naar Heraklion's Peskesi. Dit juweel serveert een traditionele Kretenzische kermis, maar ook al het voedsel is afkomstig van kleine en lokale Kretenzer boerderijen, waardoor het een duurzamer en groener alternatief is. En omdat dit paradigma van de Kretenzische keuken lokale en vers geproduceerde voedingsmiddelen en ingrediënten bevat, heeft het menu de neiging om te veranderen en te verschuiven met de seizoenen. Als een ingrediënt of item buiten het seizoen is, zult u moeten kiezen voor iets anders!

Peskesi

Maar de zilveren rand hiervan is de wetenschap dat u de lokale boeren helpt om een meer duurzame voedselervaring te bereiken, en een die de oude voedselgeschiedenis van Kreta ook bewaart! En het eten, zoals lamsvlees en kalitsounia (kaaspasteien), zijn niet de enige lokale kermissen om van te genieten, maar neem een moment of twee om de wijn te waarderen die door de lokale wijngaarden wordt geproduceerd en, natuurlijk, een digestief van raki!
Link naar hun site: https://peskesicrete.gr/en/

7 Thalasses

Met een naam die betekent, "7 zeeën" in het Grieks, roept dit restaurant het maritieme erfgoed van Kreta en de havengeschiedenis van Heraklion op en serveert het natuurlijk ook een aantal voortreffelijke zeevruchten! Probeer de saganaki, een garnalengerecht dat vaak als voorgerecht wordt geserveerd, maar heerlijk genoeg is om een volledige maaltijd te zijn. Naast de saganaki, heeft 7 Thalasses ongelooflijke gegrilde vis, calamari, em zelfs sushi. Hoewel het misschien geen vast onderdeel is van de traditionele Kretenzische keuken, is de sushi die hier wordt bereid en geserveerd het proberen waard!

7 thalasses

En de lome en aangename sfeer maakt het ensemble compleet om 7 Thalasses tot een van de beste restaurants van Heraklion.
Link naar hun site: https://7thalases.gr/en/

Alla Ki Alla

Beleef een volledige culturele verwennerij hier bij Alla Ki Alla. Deze ongelooflijke locatie opende in 1980 en is een venster op de traditionele met Kretenzische keuken en zelfs live Kretenzische muziek uitgevoerd op bepaalde avonden.

Alla ki Alla

De muziek is traditioneel Kretenzisch en een fantastische begeleiding van veel van de gerechten die hier in Alla Ki Alla. Geniet van enkele van Alla Ki Alla's heerlijke meze, vergelijkbaar met bruschetta en andere heerlijke kleine schotelgerechten samen met die klassieke drank van Kreta, raki !
Link naar hun facebookpagina: https://www.facebook.com/AllakiAlla1980/

Pantopoleio Geyseon

Pantopoleio Geyseon is een authentieke ervaring die rijp is met bord na bord uitzonderlijke culinaire hoogstandjes. Pantopoleio Geyseon is een ander groot Kretenzisch restaurant dat u moet bezoeken op uw volgende reis naar Heraklion.

Pantopoleio Geyseon

Het interieur is hier charmant, terwijl de live-bands traditionele Kretenzische muziek uitvoeren, die allemaal zorgen voor een onvergetelijk diner te verwennen. Het gerecht om te proberen is het varkensvlees gemarineerd in honingsaus, met andere ingredienten zoals halloumi kaas , dakos, en vasteland Griekse gerechten zoals kip souvlaki.
Link naar hun facebookpagina: Facebook

Lees ook: De markten van Heraklion die een bezoek waard zijn tijdens uw reis naar Kreta.

Kalamaki Meat Bar

Zeevruchten zijn uitstekend, zeker als u een oude havenstad bezoekt! Maar voor degenen die hun grasmat missen terwijl ze genieten van een gezonde portie branding kunnen hier terecht, Heraklion's eigen Kalamaki Meat Bar! In de Kalamaki Meat Bar wordt veel gegrild vlees geserveerd, meestal met wraps die vergelijkbaar zijn met die van de Griekse Gyro op het vasteland.

Kalamaki Meat Bar

Kom genieten van de vleesbar als je eenmaal zoveel mogelijk eten en brood hebt geproefd, als dat inderdaad mogelijk is! Raki kan wel of niet inbegrepen zijn, maar we laten je je uiterste best doen als je zelf een afhaalpakketje wilt meenemen!
Link naar hun site: https://www.facebook.com/kalamakimeatbar/

Lees ook: Alles wat u moet weten over de luchthaven van Heraklion

Parasties

De naam, "parasties" verwijst naar een Kretenzisch woord dat traditioneel koken betekent. En de traditionele Kretenzische keuken is precies wat u hier bij Parasties. De borden om hier te komen zijn de gegrilde champignons en de traditionele taart. Beide zijn vakkundig bereid en geven u een gevoel van de lange en rijke culinaire erfenis van het eiland op de best mogelijke manier, door middel van uw smaakpapillen! En vergeet niet, het laatste dessert en digestief bevatten natuurlijk raki maar ook wat fruit en andere lekkernijen.
Link naar hun site: https://parastiescrete.gr/

Parasties Heraklion

Lees ook: 5 Beste hotels in Heraklion - Stadshotels

Heraklion's legendarische voedsellijn

Van de oude paleizen van Knossos tot de moderne hoofdstad en de drukte van de hete toeristische trekpleisters is Heraklion één opwindende stad. Het moderne met het oude, het relaxte met het snelle, deze stad heeft het allemaal. En voor menig fijnproever en gastronoom kan het een van hun favoriete steden in de hele wereld worden. Bezoek een van de vele uitstekende restaurants die we vandaag hebben genoemd en proef de lange en mythische geschiedenis van het eiland. De Middellandse Zee herbergt enkele van zijn meest verrukkelijke en opwindende smaken en voedselervaringen direct op Kreta, dus mis het niet!

Lees ook: Top 7 Restaurants in Chania - Kreta

Maak een wandeling vanaf uw accommodatie of huur een auto voor een comfortabele, betaalbare en inderdaad, stijlvolle manier om bij een van deze geweldige restaurants te komen. Geniet van Heraklion's vele historische plaatsen, schilderachtige natuurwonderen, pittoreske uitzichten en educatieve musea. Maar vergeet niet om Heraklion's culturele traditie van eten te verkennen als u dat doet. Er staat u een shotje raki te wachten!

Lees ook: Toprestaurants in Agios Nikolaos Voor een Onvergetelijke Ervaring

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis