7 Beste Restaurants in Chania - Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 april 2021 en bijgewerkt op 21 februari 2024.
Beste restaurants in Chania

Chania is de op één na grootste stad van Kreta, na de hoofdstad Heraklion. Chania kan terug kijken op een eeuwenoude en ongelooflijke geschiedenis en mythisch erfgoed. En een van de meer tastbare aspecten van deze lange en levendige historische erfenis is Chania's fantastische catalogus van culinaire hoogstandjes. Chania, bekend om zijn prachtige uitzichten op de turquoise zee en pastelkleurige gebouwen die doen denken aan de Venetiaanse, Arabische en zelfs Romeinse architectuur en design, heeft ook het een en ander in petto als het gaat om het bereiden van lekker eten.

Restaurant Chania diner

Pastelkleurige gebouwen en onvergetelijke borden in Chania

Deze veelzijdige stad is leuk om te verkennen in uw eigen Chania huurauto of te voet als uw accommodaties in de buurt zijn. Maar onder de ongelooflijke attracties zijn restaurants en cafés die de stad als edelstenen bezaaien. Laten we eens wat meer te weten komen over deze fascinerende en bruisende Kretenzische stad en over wat zij een geïnteresseerde en hongerige reiziger te bieden heeft.

Chania, verleden, en heden

Archeologische opgravingen in Chania hebben een schat aan ongelooflijke artefacten blootgelegd. Veel daarvan wijzen erop dat de stad al sinds het Neolithicum een thuis was voor mensen. Vanaf de Minoïsche periode zag de stad een toevloed van kolonisten uit andere delen van de Griekse wereld en kwam uiteindelijk onder Romeins bestuur. De stad kwam vervolgens onder Byzantijns bewind voordat zij deel ging uitmaken van de Arabische wereld. De Venetianen trokken de stad binnen, introduceerden vele architectonische ontwerpen en bouwden een grote scheepswerf die vandaag de dag kan worden bezocht.

Haven van Chania

Vervolgens verkreeg het Ottomaanse rijk het eiland na een lange en zware belegering waartegen zelfs de beroemde Venetiaanse muren (die nog steeds overeind staan) geen verweer konden bieden. Na de omverwerping van de Ottomaanse heerschappij op het eiland, genoot Kreta een paar jaar van een enigszins relatieve vrede voordat het werd geconfronteerd met een Nazi invasie in de Tweede Wereld Oorlog tijdens de Slag om Kreta in 1941. Vandaag de dag draagt de stad een rijk tapijt van geschiedenis, cultuur, sites, geluiden en ervaringen. Oh, en laten we het eten niet vergeten! Chania heeft vele bezienswaardigheden, zoals de traditionele oude stad met kronkelende steegjes en charmante winkeltjes, cafés en restaurants waar u heerlijk kunt loungen. De Venetiaanse muren en vestingwerken kunnen nog steeds worden bezocht, net als vele fonteinen, kerken en andere historische en mooie gebouwen in Chania. En als het hele eiland doorkruisen u ontmoedigend lijkt, vergeet dan niet een auto te huren om in alle luxe bezienswaardigheden te bezoeken! Laten we eens kijken wat het eiland te bieden heeft aan gastronomische attracties om te bezoeken.

Restaurant Chalkina in Chania

Waar te eten in Chania

Barraki

Dit nachtelijke trefpunt is perfect voor nachtbrakers of degenen die van plan zijn het nachtleven van Kreta te gaan verkennen of daar van terugkomen en een hapje willen gaan eten! De ambiance is om voor te sterven, met zitplaatsen aan het water en uitstekende service.

Baraki Chania Kreta

Muziek kalmeert de zintuigen terwijl u hier geniet van het eten, en wat de drankjes betreft? De rakomelo is Barraki's specialiteit. Deze drank is een superversie van raki en zou ook hoest en keelpijn genezen!

Link naar hun site hier.

To Monastiri Tou Karolou

To Monastiri Tou Karolou, te vinden in de met cafés en restaurants bezaaide straat van Chatzimichalis Dalianis, is een must-visit. Hoewel het een modern restaurant herbergt, werd het gebouw zelf gebouwd in de 16e eeuw, toen het dienst deed als katholiek klooster. Toen het eiland een Ottomaans onderdaan werd, werd het klooster gesloten en in plaats daarvan een residentie. Vandaag de dag is er een uniek en indrukwekkend restaurant in gevestigd. Dit restaurant beschikt ook over een atelier voor beeldhouwkunst en een tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping.

Naar monastiri tou karolou in Chania

De sfeer hier is opmerkelijk en een bezoek of twee waard.

Link naar hun site.

Wel van de Turk

Well of the Turk roept het Turkse culturele erfgoed van de geschiedenis van het eiland op en is gespecialiseerd in gerechten die meer verwant zijn aan de Midden-Oosterse keuken. Well of the Turk biedt een aantal intrigerende lekkernijen samen met een aantal Griekse lekkernijen van het vasteland om het interessant te houden.

De Bron van de Turk

En niet alleen de gerechten zijn een belevenis, maar ook de buitenzitjes op deze locatie brengen de sfeer naar een heel nieuw niveau. Ga lekker buiten zitten en klets tot lang in de middag of avond bij in dit voortreffelijke restaurant.

Link naar hun site.

Chalkina

Chalkina, gelegen in de oude stad van Chania, is een heerlijk restaurant dat gespecialiseerd is in de klassieke Kretenzische keuken. Kom hier om heerlijke mezes te proeven, die lijken op bruschetta en andere voorgerechten, maar dan als bruschetta en genoemde voorgerechten de hoofdrol zouden spelen in hun eigen Griekse mythen.

lunch in restaurant Chalkina

En voor degenen die wat avontuurlijker zijn met hun eetlust zijn er de hohlioi bourbouristoi, de Kretenzische escargot, die niet overgeslagen mogen worden. Om alles weg te spoelen is er op de meeste plaatsen raki, een soort digestief van brandewijn, gemaakt van de resten van de wijnbereiding.

Souvlaki in Chania - Chalkina

In Chalkina wordt raki echter ook wel tsikoudia genoemd. Oh, en rakomelo, dat wil zeggen, als u een lichte kriebel in uw keel krijgt van al het sightseeing en mogelijke nachtelijke escapades!

Link naar hun site.

Prassein Aloga

Een ander charmant restaurant in een steegje, Prassein Aloga is een plek waar de filosofie is om onconventioneel te handelen, en onconventioneel is juist in deze unieke omgeving met een buitensfeer en minutieuze en wonderlijke details.

Prassein Aloga Restaurant Chania

Griekse muziek, shotjes raki en rakomelo, en borden mezes kunnen elke middag of avond onvergetelijk maken, of zeer vergeetbaar, afhankelijk van hoeveel raki (het is sterk). Andere gerechten om te proberen zijn enkele kazen, en varkensvleesgerechten geserveerd met rum en rozijnen. Alsof er nog niet genoeg drank was!

Link naar hun site.

63 Mezedoscholeion

Bent u tijdens uw bezoek aan Chania verliefd geworden op meze? We nemen het u niet kwalijk en in feite, welkom bij de club! Maar wie in de oude stad op zoek is naar verrukkelijke Kretenzische gerechten kan terecht bij 63 Mezedoscholeion, oftewel de "School van de Meze".

Gegrild vlees bord in Mezedoscholeio Meze taverna

Kretenzische gerechten zoals apaki, kolokithokeftedes die lijken op courgetteballetjes, kipgerechten, en wijn bovenop wijn maken van deze steeg een levendige ervaring. En wat is nog een reden om 63 Mezedoscholeion te bezoeken? Ze bieden een speciale rakomelo met aardbeiensmaak aan. Voor als je iets fruitigs wilt om je aromatische, verrukkelijke en smaakvolle maaltijden te verjagen!

Link naar hun site.

Lees ook: Markten van Chania - Kreta

Xilouris (Ta Neoria)

En natuurlijk, wat zou een bezoek aan deze zeer beroemde havenstad zijn zonder een beetje zeevruchten en vis om de vruchten van de zee tot u te brengen? Dit restaurant aan het water is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Probeer de taramosalata, een meze op basis van vis.

Restaurant aan zee in Chania - Neoria

Lokale wijnen vormen een grote catalogus van verschillende en verbazingwekkende flessen om uit te kiezen, hoewel natuurlijk tsikoudia of raki altijd in voorraad is. Dit restaurant ligt vlakbij de Venetiaanse scheepswerven en is een plek die u niet mag missen als u Chania bezoekt.

Link naar hun site.

Lees ook: Toprestaurants in Agios Nikolaos Voor een Onvergetelijke Ervaring

Chania, een eeuwige stad

Chania, dat lang geleden begon met een epische, mythische en levendige geschiedenis, blijft verbazen en verleiden. En dan hebben we het nog niet eens over het ongelooflijke eten dat in deze havenstad te vinden is! Kom en verken de steegjes en restaurants aan de haven om een voorproefje te krijgen van wat Chania te bieden heeft. Of je het nu raki of tsikoudia noemt, Chania is de stad om te zien!

Lees ook: 4 Beste Stadshotels in Chania, Kreta

Prassein Aloga Chania

Lees ook: Alles wat u moet weten over de luchthaven van Chania

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis