Restaurants in Rethymnon, Kreta, die echt de moeite waard zijn

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 8 september 2022 en bijgewerkt op 28 juni 2023.
Restaurants in Rethymnon, Kreta

De stad Rethymnon is één van de meest populaire toeristische bestemmingen op Kreta. Deze meest zuidelijke stad van Kreta, met een zandstrand en bergen met weelderig groen eromheen, heeft veel te bieden.

Eén ding dat deze stad echter onderscheidt, is de eetcultuur. Er zijn fantastische restaurants met unieke gerechten en de een is nog lekkerder dan de ander. Dus als je op zoek bent naar geweldige plekken om te eten terwijl je in de buurt bent, zoek dan niet verder! Hier vind je een lijst met de beste restaurants van Rethymon, die je ervaring op Kreta nog aangenamer zullen maken.

Lemonokipos

Met een naam die zich vertaalt als De citroentuin is dit restaurant de perfecte plek om met dierbaren te dineren en te genieten van heerlijk eten en een eersteklas service. Het beschikt over een prachtige tuin, die uitkijkt op het Mikrasiaton-plein in de oude binnenstad.

Lemonokipos Rethymno

Je kunt plaatsnemen aan een van hun houten tafels terwijl je de betoverende citroen- en granaatappelbomen kunt bewonderen, puur om de sfeer op te snuiven. Het restaurant zelf is erg charmant, met een rustieke sfeer en een breed scala aan smakelijke gerechten.

Lemonokipos biedt Kretenzische en mediterrane gerechten, die met de meest verse lokale ingrediënten worden gemaakt, waardoor je dus bij elke hap het beste van Kreta krijgt. Als je hier echter alleen voor de drankjes bent, maak je dan maar geen zorgen! Hun koffie en wijnen zijn namelijk ook voortreffelijk en zullen je zeker in de stemming brengen voor een dagje Rethymnon verkennen.

Adres: 100 Ethnikis Antistaseos Street Old Town, Rethymnon
Website: https://lemonokipos.com/
Telefoonnumer: +30 2831 057087

CAVO

Cavo is een prachtig restaurant in Rethymnon op een klif met uitzicht op de Egeïsche Zee. Het is een gastronomisch restaurant met een zeer intieme sfeer waardoor het ideaal is voor een romantisch diner.

Cavo Rethymno

Geniet van je maaltijd terwijl je luistert naar het geluid van de golven van de zee, die in de buurt spetteren en geniet van het adembenemende uitzicht op de haven en het Venetiaanse fort van Rethymnon.

Het menu biedt een breed scala aan Kretenzische gerechten met vis, zeevruchten of vlees. Alle maaltijden worden bereid met lokale ingrediënten waardoor je het beste krijgt dat Kreta te bieden heeft.

Cavo's Graviera kaas en gegrilde vis is echt een must voor elke bezoeker, samen met hun cocktails en wijn die perfect bij een maaltijd aan zee passen.

Adres: Akrotiriou 13, Rethymnon
Website: https://cavorethymno.gr/
Telefoonnummer: +30 2831 036700

Avli

Als je wilt dineren op een plek, waar je je één met de natuur kunt voelen, dan moet je echt naar Avli gaan. Dit restaurant wordt omgeven door een weelderige groene tuin en is de perfecte plek om je te ontspannen en van heerlijke, verse Kretenzische gerechten te genieten.

Avli Restaurant Rethymno

Het menu biedt het allerbeste van de Kretenzische keuken, met een focus op vlees- en vegetarische gerechten. Je kunt niet alleen genieten van een van hun verrukkelijke gerechten terwijl je buiten zit met uitzicht op de tuin maar je kunt ook binnen in het restaurant eten. De stenen muren om je heen zullen je zeker een gezellig en authentiek gevoel geven.

Wat je ook kiest, Avli is een restaurant dat je zeker moet bezoeken als je in Rethymnon bent.

Adres: 22 Xanthoudidou Radamanthios, Rethymnon
Website: https://www.avli.gr/
Telefoonnummer: +30 2831 058250

Asikiko

Tijdens een wandeling door de kleine steegjes van het oude centrum van Rethymnon, kom je één van de oudste restaurants van de stad tegen "Asikiko." Als je hartige lokale gerechten wilt proberen, zul je dol zijn op hun grillmix-vleesschotel, die op een houten plank wordt geserveerd, evenals een karaf van hun handelsmerk Rakomelo.

Asikiko Rethymno Crete

Je kunt in het restaurant zowel binnen als buiten dineren waardoor het voelt alsof je een stapje terug in de tijd hebt gezet. Het straalt met zijn gezellige, zorgeloze sfeer een rustieke charme uit. Als je zin hebt in lekker eten en een ontspannen avondje uit, dan is Asikiko de plek om naartoe te gaan.

In het restaurant kun je kiezen uit lokale, Griekse en zelfs vegetarische gerechten, dus er is zeker iets voor iedereen.

Adres: Em. Vernadou 13 Plateia Mikrasiaton, Rethymnon
Website: https://www.facebook.com/Ασικικο-Ασικικο-526167697535961/
Telefoonnummer: +30 2831 042496

Lees ook: Krijg een voorproefje van het avondleven in Rethymnon – de beste dingen om 's avonds te doen

7 Thalasses

Als je eens iets anders wilt proberen, moet je 7 Thalasses eens bezoeken, een prachtig restaurant met uitzicht op de zee.

7 Thalases Rethymno

7 Thalasses is een taverna aan het strand in Rethymnon, die je de kans geeft om van je maaltijd te genieten op één van de meest pittoreske plekken in de stad. Het menu biedt traditionele Griekse gerechten met de nadruk op vis, zeevruchten en lokale wijnen.

Het is een uitstekende plek om een romantische avond met je geliefde door te brengen. Je kunt genieten van een maaltijd aan zee onder de sterren terwijl je naar geweldige muziek luistert.

Als je lekker eten houdt en een onvergetelijke herinnering wilt dan is dit zeker een plek die het proberen waard is.

Adres: Stamathioudaki 89, Rethymnon
Website: https://7thalases.gr/en/
Telefoonnummer: +30 2831 058000

Lees  ook: De 6 beste Beach Bars in Rethymnon waar je dol op zult zijn

La Boheme

Als je op zoek bent naar een inspirerende plek om van een spectaculair diner te genieten, bezoek dan restaurant La Boheme in de oude binnenstad van Rethymnon. Het is een prachtig restaurant met een fantastisch menu en een traditionele inrichting, die een ontspannen sfeer uitstraalt.

La Boheme Rethymno

Gebakken groenten, uitstekend vlees en een prachtig assortiment wijnen zijn slechts enkele van de lekkernijen, die op het voortreffelijke menu van La Boheme staan. Bovendien is hun personeel attent, behulpzaam en vriendelijk, zodat je tijdens je eetervaring in goede handen bent.

Adres: Souliou 15 Old Town, Rethymnon
Website: https://www.facebook.com/LaBohemRethymno
Telefoonnummer: +30 2831 500881

Lees ook: De beste restaurants voor een onvergetelijke ervaring in Agios Nikolaos

Prima Plora

Een ander prachtig restaurant aan zee, dat zeker niet op onze lijst mag ontbreken, is Prima Plora. Dit mooie restaurant biedt alles wat je mag verwachten van een traditionele Kretenzische taverna. Op het menu staat een verfijnde selectie van verse zeevruchten, variërend van sushi tot de meer traditionele opties.

Prima Plora Rethymno

Het gevoel van de zeebries, terwijl je geniet van het beste autentieke Kretenzer eten, is echt iets bijzonders. Met een moderne ambiance en een vriendelijke service biedt dit restaurant je een onvergetelijke smakelijke eetervaring.

Adres: 4 Akrotiriou, Rethymno
Website: https://www.primaplora.gr/en/
Telefoonnummer: +30 2831 056990

Lees ook: De beste musea van Rethymnon die je echt moet bezoeken

Derlicatessen GrillHouse

Derlicatessen GrillHouse is een klein restaurant in de oude stad. Het reataurant staat bekend om de beste gyros van Rethymnon en is een lokale favoriet vanwege de zeer betaalbare prijzen en de hoge kwaliteit. Al hun gerechten worden voor je neus bereidt en de royale porties, die elke fijnproever zeker tevreden zal stellen, worden aan je tafel geserveerd.

Probeer hun gegrilde opties zoals de lamskoteletjes of die hele kip en ervaar de smaak van de echte Kretenzische keuken. Als je vegetariër bent, kun je in dit restaurant ook een heerlijk gerecht op het menu vinden!

Nterlikatesen GrillHouse

Daarnaast kun je ook eten bestellen om mee te nemen of om buiten aan een van hun tafels te eten, terwijl je de bruisende sfeer van de oude stad kunt opsnuiven. Een perfecte plek om te bezoeken voor een snelle hap of een drankje voordat je een avondje uitgaat in de stad. Derlicatessen GrillHouse stelt je nooit teleur.

Adres: Eth. Antistaseos 8,, Rethymnon
Website: https://www.facebook.com/Nterlikatesen.GrillHouse/
Telefoonnummer: +30 2831 030646

Lees ook: De beste stranden van Rethymnon om te bezoeken als je op Kreta bent

Thalassografia

Thalassografia is een geweldige plek in Rethymnon om te eten als je omringd wilt worden door een unieke ambiance en het adembenemende landschap van Fortezza. Door te dineren in deze restaurant-bar voel je je een echte reiziger.

Het eten is heerlijk en de service is uitstekend, waardoor het één van de beste restaurants van Rethymnon is. Hier kun je de hele dag van een ontbijtje genieten of gewoon van een lunch, een diner of drankjes.

Thalassographia

De eetervaring in combinatie met de klassieke muziek op de achtergrond maakt het schilderachtige uitzicht op de zee helemaal compleet. Hun heerlijke gerechten en hun uitgebreide aanbod aan cocktails en bier maken het zeker een perfect restaurant om te bezoeken.

Adres: 33 Kefalogiannidon Fortezza, Rethymnon
Website: https://www.facebook.com/thalassografia
Telefoonnummer: +30 2831 052569

La Casa di Hari’s

Hoewel je op Kreta bent, zal dit restaurant ervoor zorgen dat je authentiek Italiaans eten kunt ervaren. In La Casa di Hari's kun je naast enkele smakelijke Kretenzische gerechten de beste pizza's van Rethymnon proeven.

La Casa di Harris

Naast hun overheerlijke pizza's hebben ze ook een breed scala aan salades, pasta's en vleesgerechten die je smaakpapillen zeker zullen verrassen. Het restaurant heeft een geweldige sfeer met vriendelijk personeel en een interieur, dat je het gevoel geeft alsof je in Milaan bent.

Adres: 22 Messologiou Old Town, Rethymnon
Website: https://casadiharis.gr/home-en.html
Telefoonnummer: +30 2831 026266

Bankery

Deze levendige plek, die je in het hart van Rethymnon kunt vinden, mag je zeker niet missen. Een eigentijds café-restaurant, dat werkelijk alles kan bieden wat je zoekt.

Bankery Rethymno

Of je nu in de stemming bent voor een stevig ontbijt, lekker fastfood of een elegant diner, Bankery heeft het allemaal. Bovendien bieden ze een fantastische bar met bekwame barmannen die zorgen voor een hoogwaardige koffie en uitstekende cocktails.

Als het gaat om het interieurontwerp, is deze plek volledig uniek en onderscheidt het zich van andere restaurants in Rethymnon. Probeer hun eten en drinken, bezoek de bar en ontspan je met een panoramisch uitzicht over de bruisende stad!

Adres: Dimitrakaki 2 Square 4 Martires & Public Garden Across, Rethymnon
Website: https://www.facebook.com/bankery.rethymno/
Telefoonnummer: +30 2831 047900

1600 raki baRaki

Met een eigentijdse kijk op de originele Kretenzische Rakadiko is dit een fantastische plek om kleine hapjes te eten en te genieten van een glas raki. 1600 raki baRaki is één van de vele restaurants in Rethymnon die hoogstwaarschijnlijk hoog op je lijst zullen staan, als je op zoek bent naar een typisch Kretenzische eetervaring.

1600 raki baraki Rethymno

Met een uitgebreid menu dat de beste Kretenzische gerechten en gebak biedt, zul je echt tevreden zijn met de kwaliteit en de kwantiteit van hun eten. Bovendien heeft dit levendige maar huiselijke restaurant een grote buitenruimte, die perfect is voor een ontspannen maaltijd. Dit is de ideale locatie om op een zonnige dag eens te bezoeken.

Adres: 17 Arambatzoglou Old Town of Rethymnon
Website: https://www.facebook.com/1600RakiBaRaki/
Telefoonnummer: +30 2831 058250

Mojo Burgers

Een goede hamburger is en blijft heerlijke comfort food en er is geen betere plek in Rethymnon om te genieten van een Amerikaanse maaltijd dan bij Mojo Burgers. Dit is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar heerlijke hamburgers en gefrituurde uienringen.

Mojo Burgers - Burgercake

Ze bieden niet alleen een aantal klassieke hamburgers, maar ze voegen er ook een vleugje Kretenzische ingrediënten aan toe, die je maaltijd uniek zullen maken. Het restaurant ligt in een klein steegje direct naast de haven van Rethymnon en is op een huiselijke manier ingericht waardoor je je heerlijk kunt ontspannen. Als je op zoek bent naar een geweldige hamburger in Rethymnon, zou dit echt je eerste keuze moeten zijn!

Adres: 38 Damvergi, Rethymnon, Crete
Website: https://www.facebook.com/mojoburgers/
Telefoonnummer: +30 2831 050550

Taverna tou Zisi

Eén van de meest populaire restaurants in Rethymnon, is Taverna tou Zisi dat een geweldige plek is om te genieten van traditionele Kretenzische gerechten met een prachtig uitzicht over de stad.

Dit restaurant bestaat al jaren en staat bekend als één van de beste plekken voor vegetariërs of iedereen die van gezond eten houdt. Je zult genieten van hun voedzame huisgemaakte gerechten, die met de meest verse ingrediënten worden bereid.

Zisis Taverna Rethymno

Als je een echte vleesliefhebber bent, kun je ook een breed scala aan vis-, varkensvlees- en kipgerechten proberen, die je zeker niet zullen teleurstellen. De sfeer van deze plek is echt uniek met bomen en bloemen bij de zitplaatsen buiten, wat het allemaal nog gastvrijer maakt.

Adres: Machis Kritis 63 Missiria, Rethymnon
Website: https://www.taverna-zisis.gr/
Telefoonnummer: +30 2831 028814

Lees  ook: Unieke bars & pubs in Rethymnon voor een heerlijk avond uit

Wijnrestaurant Veneto

Ga eens naar deze fantastische plek in het centrum van de oude stad, die niet voor niets lovende recensies heeft ontvangen! Het Wijnrestaurant Veneto is een klassiek Kretenzisch etablissement dat samen met uitstekend eten enkele van de beste wijnen van de stad te bieden heeft.

Op de menukaart staat een ruime selectie aan pasta, vlees- en visgerechten, die allemaal met ingrediënten van topkwaliteit en een creatieve twist worden bereid! Dus als je op zoek bent naar een gezellig uitje met vrienden of het gezin, dan is dit restaurant perfect voor een avondje lekker eten en drinken.

Wijnrestaurant Veneto in Rethymon

Geniet van de prachtige ambiance van het historische gebouw, dineer in hun rustige tuin en ervaar de vriendelijke service waardoor Veneto tot één van de beste restaurants van Rethymnon wordt gerekend.

Adres: Epimenidou 4 Old Town, Rethymnon
Website: https://www.veneto.gr/
Telefoonnummer: +30 2831 056634

Sofra

Een familierestaurant in een klein straatje en omgeven door een weelderige tuin, kortom Sofra is de perfecte plek om buiten te dineren. Naast het serveren van traditionele Kretenzische gerechten, biedt het ook een zeer betaalbaar menu met voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

Sofra restaurant Rethymno

Van pasta, vis- en vleesgerechten tot de beste lokale specialiteiten, we weten zeker dat het eten lekker zal zijn. Een sfeervol aangekleed restaurant in een rustige ambiance en een warm familiegevoel, waardoor het de ideale plek is als je op zoek bent naar een loctatie voor een gedenkwaardig avond in Rethymnon.

Adres: Epimenidou 6, Rethymnon
Website: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189421-d15056580-Reviews-Sofra-Rethymnon_Rethymnon_Prefecture_Crete.html
Telefoonnummer: +30 2831 020558

Lees ook: De beste hotels van Rethymnon – een volledige gids voor reizigers

Castelvecchio

Voor degenen die lekker buiten willen zitten met uitzicht op de oude stad, is Castelvecchio een uitstekende keuze. Het restaurant biedt voortreffelijke Italiaanse gerechten en heeft een grote verscheidenheid aan wijnen en drankjes om uit te kiezen.

Castelvecchio Restaurant Rethymno

Het eten is een unieke mix van Griekse en mediterrane smaken, die altijd met de meest verse ingrediënten worden bereid. De desserts zijn ook uitstekend en zullen je maaltijd helemaal af maken.

Houten tafels omgeven door planten zijn slechts enkele van de elementen, die dit restaurant zo charmant maken. Als je op zoek bent naar een geweldige plek om je avond door te brengen, is Castelvecchio één van de beste restaurants van Rethymno, die het overwegen waard is.

Adres: 29 Chimarras, Rethymnon
Website: https://www.facebook.com/Castelvecchio-142668054733/
Telefoonnummer: +30 2831 055163

Lees ook: De 8 beste restaurants in Heraklion - Kreta

To Pigadi

Een klein maar mooi restaurant, ingericht met groene planten en houten meubilair, is To Pigadi een traditionele taverne, die zelfs de meest kieskeurige eters tevreden zal stellen.

Heb je zin om leuk uit eten te gaan, maar wil je niet teveel betalen? Het menu heeft een selectie van uitstekende gerechten met prijzen, die bij elk budget passen. Of je nu trek hebt in pasta, vlees, vis of Kretenzische specialiteiten, er is voor elk wat wils.

To Pigadi Rethymno

Het restaurant straalt een romantische en ontspannen sfeer uit waardoor je het gevoel hebt dat je in een betoverde tuin zit te eten. De kleine fontein en het gedimde licht van kaarsen geven een geweldig tintje aan de toch al aangename omgeving.

Adres: 31 Xanthoudidou Old Town, Rethymnon
Website: https://www.pigadi-crete.com/
Telefoonnummer: +30 2831 027522

Lees ook: De 7 beste Restaurants in Chania - Kreta

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis