De beste hotels in Rethymnon - Volledige gids voor reizigers

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 juli 2022 en bijgewerkt op 24 juni 2023.
Rethymno Hotels

De stad Rethymnon is een van de populairste streken op Kreta. Zijn rijke cultuur, geschiedenis en charme, in combinatie met de mooie toeristische plekjes die het biedt, maken het tot een perfecte bestemming voor veel bezoekers. Maar met honderden hotels die in de stad beschikbaar zijn, kan het een beetje een uitdaging zijn er een te kiezen.

Om u te helpen bij uw zoektocht naar het beste hotel in Rethymnon voor uw volgende vakantie op Kreta, hebben wij een lijst opgesteld van enkele van de beste hotels in de omgeving. Van luxe hotels tot kleine maar gezellige herbergen, u vindt vast en zeker de accommodatie die u nodig hebt. Neemt u maar eens een kijkje!

Rethymno hotels voor een romantisch uitstapje

Als u op zoek bent naar een romantisch uitstapje met die speciale persoon, dan is een verblijf in een hotel dat een beetje aan de luxueuze kant is een must. Een ambiance die de sfeer van de liefde doet ontstaan en een prachtig uitzicht om van te genieten tijdens het ontbijt of een glas wijn 's avonds, deze hotels zullen zeker aan uw verwachtingen voldoen.

Caramel Grecotel Boutique Resort

Het Caramel Grecotel Boutique Resort, een hotel dat vlak aan zee ligt, is een uitstekende optie voor een romantisch uitstapje. Behalve de prachtige ligging biedt dit resort ook een indrukwekkend uitzicht op de Kretenzische Zee en de omgeving vanaf het privé balkon en de terrassen.

Caramel grecotel boutique resort

Elke kamer is gethematiseerd in witte, neutrale kleuren, en lichte houten accenten om het een frisse en elegante uitstraling te geven. U kunt vanuit uw kamer een betoverend uitzicht op zee ervaren, terwijl u ontspant op hun privé balkon, of een drankje uit hun minibar pakken en er met uw geliefde van genieten tijdens een romantische zonsondergang.

Bovendien heeft het resort een schitterend zwembad dat omringd wordt door palmbomen en ligstoelen voor de ultieme ontspanning. Na een lange dag kunt u genieten van een glas rode wijn in hun loungeruimte terwijl u luistert naar jazzmuziek.

Adres: Adelianos Kampos, Grecotel Caramel, Platanias, Rethymno
Website: https://www.facebook.com/GrecotelCaramel
Contact: +30 2831 071803

Melrose Hotel Rethymno

Ondanks dat het budgetvriendelijk is in vergelijking met andere hotels in deze rubriek, weet het Melrose Hotel Rethymno toch indruk te maken. Het hotel ligt in een rustige omgeving, op slechts enkele meters van een zandstrand en op slechts 800 m van de oude stad van Rethymnon.

Melrose Hotel Rethymno

De buitenkant van het hotel heeft een traditionele stijl, terwijl het interieur is ingericht met warme, neutrale kleuren die het een elegante uitstraling geven. Bovendien beschikt elke kamer voor uw gemak over gratis WiFi en airconditioning.

Als dat nog niet genoeg is om van uw romantische vakantie iets uit een sprookje te maken, dan zal hun mooie zwembad dat wel doen. Ze hebben zowel buiten- als binnenzwembaden met een bijpassende jacuzzi, die uw verblijf zeker als een droom zullen laten aanvoelen. Als u klaar bent met een ontspannende duik, gaat u dan naar hun restaurant bar "Amelia" voor een heerlijke maaltijd of een drankje om samen met uw geliefde van te genieten.

Adres: Machis Potamon en Kapetan Lemonia 74100 Rethymno, Griekenland
Website: https://www.melrosehotel.gr/
Contact: +30 2831 035494

Casa Dei Delfini

Een hotel dat u het gevoel zal geven dat u in een oud kasteel bent, Casa Dei Delfini is een goede optie voor wie op zoek is naar een unieke romantische ervaring. Hun stenen muren, gewelfde plafonds, en traditionele meubilair geven de plaats een charmant oud-wereld gevoel waar u van zult houden. De wonderen van dit prachtige oude paleis, dat doet denken aan een historisch museum, zijn overal in de omgeving te zien. Prachtig steenmozaïek, oude waterputten, en geheime nissen zijn slechts enkele van de dingen die het op een sprookjesachtige plaats doen lijken.

Casa Dei Delfini

Nog iets waar u van zult houden in dit hotel is de ligging. Het ligt midden in het centrum van de oude stad van Rethymno, en is dus ideaal voor wie in de buurt van restaurants wil zijn. Bovendien vindt u voor uw gemak een grote verscheidenheid aan winkels en tavernes in de buurt.

Hoewel ze misschien geen zwembad hebben, is het een uitstekende keuze voor wie van plan is het grootste deel van de tijd door te brengen met het verkennen van de mooie stad Rethymno. Veel stranden en toeristische plekjes liggen op slechts een klein eindje rijden van dit hotel.

Adres: Nikiforou Foka 70, Rethymnon
Website: https://casadeidelfini.com/
Contact: +30 2831 055120

Lees ook: De 6 beste beachbars in Rethymnon waar je zeker van gaat houden

Top Hotels Voor Gezinnen

Eén ding dat Rethymnon tot de meest ongelooflijke plaats maakt om op Kreta te verblijven, is de grote verscheidenheid aan hotels die zij aanbieden. De Kretenzische gastvrijheid is in elke accommodatie aanwezig, en belooft uw gezin een onvergetelijk verblijf. Hotels zoals Club Marine Palace & Suites, Aquila Rithymna Beach, en Aquila Porto Rethymno Beach zijn slechts enkele van de beste gezinsvriendelijke hotels die u in deze stad zult vinden.

Beste Rethymnon hotels voor mensen met een budget

Hebt u een budget, maar wilt u toch van een luxueuze vakantie genieten? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken, want Rethymnon heeft genoeg betaalbare hotels voor u! Budgetvriendelijke accommodaties vindt u verspreid over de hele stad, maar deze verdienen zeker een vermelding:

Faros Rooms & Suites

Faros Rooms & Suites ligt in de Venetiaanse haven van Rethymnon, met uitzicht op de mooie vuurtoren en het stadsstrand. Hoewel de buurt 's nachts wat rumoerig kan worden, kan niets op tegen het gemak van honderden pubs en tavernes op slechts enkele meters van uw hotel.

Faros kamers & suites

Ondanks de betaalbaarheid is de kwaliteit gegarandeerd. Hun kamers zijn zeer comfortabel, voorzien van airconditioning, TV, koelkast, en gratis Wi-Fi. Het is ook een pluspunt dat bepaalde kamers mooie balkons hebben, die u een opmerkelijk uitzicht geven op de stad en haar bruisende straten.

Het hotel ligt ook dicht bij toeristische topspots, zoals de prachtige Gemeentetuin, de Loggia, en zelfs beroemde musea in Rethymno.

Adres: 88 Eleftheriou Venizelou Venetiaanse haven, Rethymnon
Website: https://farosroomsandsuites.gr/
Contact: +30 694 769 0494

Atelier

Atelier is een bescheiden studio, gelegen in het centrum van Rethymnon Oude Stad, dicht bij belangrijke bezienswaardigheden zoals het Rethymnon Archeologisch Museum en het Fort. Het is een uitstekende plaats voor mensen om neer te ploffen na een lange dag de stad verkend te hebben.

Lees ook: Nachtleven in Rethymno - De beste dingen om 's nachts te doen

Het eigentijdse en stijlvolle Atelier belooft een heerlijk verblijf voor wie van netheid en esthetiek houdt. Het biedt een charmant uitzicht op het iconische Venetiaanse fort van Rethymnon vanuit hun ramen. Bovendien is het voorzien van moderne voorzieningen, zoals een flatscreen-tv, een air conditioning system, en zelfs een koffiezetapparaat. Ook een kitchenette is in elke kamer inbegrepen om uw verblijf extra comfortabel te maken.

Het balkon van hun kamer toont het schilderachtige uitzicht op de oude steegjes van de stad, en is ideaal om te ontspannen met een ochtendkoffie. U zult zeker genieten van een heerlijke vakantie in dit hotel!

Adres: 25 Chimaras, Rethymnon
Website: https://www.booking.com/hotel/gr/atelier.en-gb.html

Rethymnon hotels voor een luxe-uitstapje

Eén manier om uw totale ervaring op Kreta te verbeteren is een verblijf in een luxe hotel. Een luxueuze omgeving met weelderige accommodatie kan een reis echt onvergetelijk maken. Rethymnon is de thuishaven van enkele van de beste luxe hotel-resorts op Kreta; hier zijn enkele van de mooiste:

Atlantis Beach Hotel

Het 5-sterren luxe hotel Atlantis Beach Hotel ligt op minder dan 2 km van de Venetiaanse haven van Rethymnon, binnen handbereik van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van Rethymnon.

Atlantis Beach Hotel Rethymno

De gasten van het hotel hebben toegang tot afgelegen mooie blauwe-vlag stranden met ligstoelen en luifels, zodat iedereen er comfortabel kan genieten. Er is ook een groot zwembad, omringd door weelderige bomen en een groene tuin. Een sauna en een fitnessruimte behoren tot de beste voorzieningen voor ultieme ontspanning.

Als u met uw gezin of met vrienden reist, zult u graag verblijven in de ruime kamers en suites van Atlantis Beach Hotel. Deze zijn uitgerust met moderne voorzieningen die een uitstekend verblijf garanderen, waaronder een satelliettelevisie, een koelkast, air conditioning, en gratis Wifi internetverbinding. Er is ook een mooi balkon, waar u kunt genieten van het uitzicht op het prachtige strand en de Egeïsche Zee.

Adres: Ari Velouchioti Street 28, Rethymnon
Website: https://atlantisbeach.gr/en/
Contact: +30 2831 051002

Macaris Suites & Spa

Het Macaris Suites & Spa staat bekend als een hotel voor wie van luxe houdt, en biedt eersteklas accommodaties die elke cent waard zijn. U zult zeker een gedenkwaardig verblijf hebben met voorzieningen die uw ontspanning naar een hoger niveau tillen.

Macaris Suites & Spa

De gastenkamers van het hotel zijn gewoonweg verbazingwekkend, ingericht met chique moderne stukken en andere elegante armaturen. Elke kamer heeft een balkon, waar u kunt genieten van het uitzicht op de adembenemende kustlijn van de stad, of een namiddag cocktail kunt drinken terwijl u wacht op de zonsondergang.

Een mooie tuin, jacuzzi, sauna, fitnessruimte, en massageruimtes zijn slechts enkele van de voorzieningen die u in Macaris Suites & Spa kunt vinden.

Adres: Odyssea Elyti 8 74100 Rethymno
Website: https://www.macaris.gr/
Contact: +30 2831 054280

Rimondi Grand Resort & Spa

Het Rimondi Grand Resort & Spa ligt op de heuvels van een olijfboom plantage met een prachtig uitzicht op de prachtige Kretenzische Zee, en is een uitstekend voorbeeld van extravagantie en luxe. Met zijn 5-sterrenaccomodatie en -voorzieningen is dit hotel perfect voor wie een onvergetelijke vakantie onder de Griekse zon wil beleven.

Rimondi Grand Resort Rethymno

De gasten van Rimondi hebben toegang tot faciliteiten van wereldklasse, waaronder een zwembad met overlooprand, bubbelbad, sauna, fitnessruimte, en zelfs een spa-centrum. Als u honger krijgt, gaat u naar hun restaurant, dat een breed scala aan Kretenzische gerechten serveert. De service is van topklasse, want elk personeelslid doet meer dan zijn best om ervoor te zorgen dat uw wensen optimaal vervuld worden.

De gastenkamers en suites van het hotel belichamen klasse, en bieden voorzieningen als een groot balkon, waar u kunt genieten van het fantastische uitzicht op de blauwe wateren van Kreta, terwijl u nipt aan een glas wijn. Een moderne tv en airconditioning zijn ook standaard in elke kamer/suite.

Adres: Oude nationale weg Rethymno - Heraklion, Rethymnon
Website: https://rimondigrandresort.gr/
Contact: +30 2834 095110

Rethymnon hotels waar geschiedenisliefhebbers van zullen houden

Rethymnon staat bekend als een streek vol geschiedenis en cultuur. Het is een van de weinige plaatsen in Griekenland waar nog enige Venetiaanse architectuur bewaard is gebleven, waardoor het een uitstekende bestemming is voor geschiedenisfanaten. Veel hotels in Rethymnon liggen in de buurt van traditionele plaatsen. Sommige zijn zelfs in oude gebouwen gehuisvest. Als u meer een liefhebber bent van het verkennen van plaatsen waar geschiedenis werd gemaakt, dan zijn dit de perfecte hotels voor u:

Veneto Boutique Hotel

Veneto Boutique Hotel is een prachtig Venetiaans herenhuis, gebouwd in de 15e eeuw in de oude binnenstad van Rethymno. Het hotel ligt niet alleen in de buurt van winkelwijken en restaurants, maar het is ook een paar minuten verwijderd van het Historisch en Volkskunstmuseum van Rethymnon.

Veneto Boutique Hotel

De gastenkamers van Veneto Boutique Hotel zijn ingericht met chique meubilair in Venetiaanse stijl, en u zult zich er zeker koninklijk voelen. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, een televisietoestel, een koelkast en een minibar. Stenen muren en vloeren voegen een vleugje authenticiteit en ouderwetse romantiek toe aan het hotel.

Ook al is Veneto een boetiekhotel, het biedt wel degelijk eersteklas service. Daardoor is uw verblijf hier verzekerd van een onvergetelijk verblijf.

Adres: 4 Epimenidou, Rethymnon
Website: https://www.veneto.gr/en/
Contact: +30 2831 056634

Casa Moazzo Suites & Apartments

In het centrum van de oude stad valt een gerestaureerd Venetiaans herenhuis op tussen de andere gebouwen. Casa Moazzo Suites and Apartments heeft zes luxe kamers, elk met een andere stijl. Sommige zijn ingericht met traditionele Venetiaanse meubels, terwijl andere een urban chic vibe hebben.

Casa Moazzo

Elke kamer is uitgerust met voorzieningen als airconditioning, een eigen badkamer, en gratis WiFi. Maar wat de charme van deze accommodatie nog groter maakt, is het koffiezetapparaat dat wordt meegeleverd met een selectie koffie en thee. Het hotel biedt ook massages voor het hele lichaam, en autoverhuur op aanvraag.

De plaats is ideaal voor wie de stad wil verkennen. Alle belangrijke bezienswaardigheden van Rethymno liggen op loopafstand of op een kort ritje met de bus. Het ligt ook in de buurt van restaurants, cafés, en winkels.

Adres: Tobazi Str. 57, Rethymnon
Website: https://casamoazzo.gr/
Contact: +30 28310 36235

Een traktatie voor natuurliefhebbers

Agrotoeristische hotels zijn de perfecte bestemming voor wie graag de natuur verkent en het leven op een traditionele manier ervaart. Deze hotels vindt u buiten de steden, op de top van de bergen, of langs de prachtige kustlijn van Kreta. Als u iemand bent die houdt van frisse lucht en het bewonderen van natuurschoon, dan zijn dit de hotels in Rethymnon voor natuurliefhebbers:

Enagron Ecotourism Village

Het Enagron Ecotourism Village ligt vlak bij de heiligste en hoogste berg van Kreta, de Mount Ida, en is een groene oase, omringd door prachtige bomen, tuinen en bloemen. De gasten kunnen er heerlijk van de frisse lucht genieten en zelfs wandelingen, trektochten of fietstochten in de omgeving maken.

Enagron Ecotoerisme Dorp

De kamers zijn ontworpen om u het gevoel te geven dat u in uw eigen huis verblijft, met meer comfort en goederen. Hoewel eenvoudig, is de ruimte smaakvol ingericht met traditionele meubels en heldere kleuren. Bovendien beschikt elke kamer over een eigen badkamer, air conditioning, een kitchenette, en zelfs een koffie/theezetapparaat.

Bij Enagron kunnen de gasten genieten van traditionele Kretenzische lekkernijen in het restaurant ter plaatse, samen met de beroemde wijnen van Kreta. Bovendien zijn er in de omgeving verschillende dieren te zien, zoals ezels en geiten. Dus als u van dieren houdt, is deze plek perfect voor u!

Adres: Axos, Kreta 740 51 Griekenland
Website: https://www.enagron.gr/
Contact: +30 21 1198 3431

Lees ook: De beste hotels in Agios Nikolaos voor een onvergetelijke vakantie op Kreta

Kapsaliana Village Hotel

Kapsaliana Village Hotel biedt u een verblijf dat zowel authentiek Grieks als luxueus is. Deze eenvoudige maar elegante accommodatie ligt te midden van een weelderige natuur, waardoor het een fantastische bestemming is voor natuurliefhebbers. In Kapsaliana kunt u een vakantie beleven in een gemeenschap die zorgvuldig gerenoveerd is en tegelijkertijd eer betoont aan de architectuur en de geschiedenis van het land.

Kapsaliana Dorp

Het hotel heeft een verscheidenheid aan kamers beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen. Van studio's tot duplexen, u kunt kiezen afhankelijk van uw budget en uw verblijfsplan. Elke kamer is uitgerust met de basics die nodig zijn voor een comfortabel verblijf, waaronder air conditioning, gratis Wifi, een tv, minibar, koelkast, en meer. Bovendien zijn de kamers ingericht met stenen muren, houten balken daken, en gezellig meubilair.

Als u een ontspannen dagje in het hotel wilt doorbrengen, kunt u van alles doen. De gasten kunnen bijvoorbeeld een duik nemen in hun ontspannende zwembad, of ze kunnen een wandeling maken langs de omliggende tuinpaden. Over het geheel genomen is Kapsaliana een ideale bestemming voor wie de schoonheid van Kreta wil ontdekken in een rustige en serene omgeving.

Adres: Kapsaliana, Adele, Kreta
Website: https://www.kapsalianavillage.gr/
Contact: +30 2831 083400

Lees ook: 4 Beste Stadshotels in Chania, Kreta

Villa Avra

Villa Avra is een nieuw gebouwde villa in het mooie vissersdorpje Panormo. Het biedt een adembenemend uitzicht op de zee en betoverende zonsondergangen. U kunt van hieruit zelfs een paar eilanden spotten!

Het interieur bestaat uit rustieke en moderne meubels, zodat u zich er thuis voelt, terwijl u op hun balkon het schilderachtige uitzicht op de Kretenzische horizon kunt bewonderen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, en ze hebben een kitchenette, een televisietoestel, en een eigen badkamer.

Villa Avra Rethymno

Het is duidelijk dat dit hotel perfect is voor wie wil ontspannen aan zee en tegelijk de natuurlijke schoonheid wil bewonderen. Het zwembad is een heerlijke plek om een duik te nemen en te luieren, om aan de drukte van alledag te ontsnappen. Hoewel het hotel ver van het stadscentrum van Rethymno ligt, biedt het toch een voortreffelijk en rustig toevluchtsoord voor natuurliefhebbers.

Adres: Panormos, Rethymnon
Website: https://www.facebook.com/VillaAvra
Contact: +30 2684 041336

Lees ook: Unieke Bars & Pubs in Rethymnon die zeker uw avond zullen maken

Kouriton House

Gelegen op 25 km van Rethymnon in het historische dorp Tzanakiana Margarites, is Kouriton House een magische escapade, gebouwd puur voor liefhebbers van de natuur. Het adembenemende landschap dat het hotel omringt bestaat uit eeuwenoude bomen en wilde bloemen. Bovendien dragen stenen muren, stenen paden, en gewelfde ingangen bij tot de traditionele stijl van het hotel.

Kouriton House

Alle kamers hier zijn uniek, en elke kamer heeft een antieke stijl met handgemaakte meubels en traditionele ornamenten. Bovendien is elke kamer voorzien van standaard voorzieningen, zoals een koelkast, een televisietoestel, een zithoek, en een eigen badkamer. s Avonds kunt u op hun terras genieten van een drankje, terwijl u het schitterende uitzicht bewondert.

U kunt de omgeving verkennen of ontspannen in de rustige omgeving van dit hotel. Hoewel dit hotel ver van het stadscentrum van Rethymno ligt, is het door zijn fantastische ligging perfect voor wie weg wil zijn van de drukte, maar toch dicht bij de stranden en natuurlijke bezienswaardigheden wil zijn.

Adres: Margarites 740 52
Website: http://www.kouritonhouse.gr/framesetenglish.htm

Lees ook: 5 Beste hotels in Heraklion - Stadshotels

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis