Chania Kreta: Geschiedenis, Wandelen, Tour- en Autoverhuurgids

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 februari 2024 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Chania Kreta

Chania is een stad aan de noordwestkust van het Griekse eiland Kreta. Het is een toeristische bestemming die oud en nieuw op prachtige wijze combineert. De rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en moderne voorzieningen maken het een must-visit locatie voor elke reiziger. Deze gids geeft een overzicht van de geschiedenis van de stad, wandelmogelijkheden, rondleidingen en autoverhuuropties. De geschiedenis van Chania is zo levendig als zijn kleurrijke Venetiaanse haven. Opgericht door de Minoërs in 2200 v.Chr., heeft de stad de opkomst en ondergang van verschillende beschavingen gezien, elk met zijn unieke stempel. De Venetianen versterkten de stad in de 13e eeuw, en hun invloed is nog steeds zichtbaar in de haven, de vuurtoren en de goed bewaarde oude stad. De Ottomanen lieten ook hun stempel achter met de bouw van moskeeën en badhuizen.

Tegenwoordig is Chania een levendig museum waar bezoekers door smalle steegjes kunnen wandelen en historische monumenten kunnen verkennen die verhalen vertellen over zijn diverse verleden. Voor avontuurlijke reizigers biedt Chania verschillende wandelmogelijkheden. De route door de Prassano Gorge is een uitdagend pad dat iemands uithoudingsvermogen zal testen. Deze route is 19,8 km lang en duurt ongeveer 5 uur en 25 minuten om te voltooien. Deze uitdagende route biedt prachtige uitzichten op de kloof en een belonende ervaring voor degenen die het overwinnen. Voor een minder inspannende optie biedt het kustpad van Chania naar Stavros Beach prachtige uitzichten op zee. Chania verkennen via georganiseerde rondleidingen kan een lonende ervaring zijn. De stad biedt verschillende rondleidingen voor verschillende interesses. Geschiedenisliefhebbers kunnen kiezen voor rondleidingen door de oude stad en archeologische sites. Liefhebbers van eten kunnen zich tegoed doen aan culinaire tours en lokale lekkernijen proeven zoals dakos en bougatsa. Voor wijnkenners bieden wijngaardtours de kans om de beroemde Kretenzische wijnen te proeven. Mensen die willen dineren in de beste restaurants kunnen een bezoek brengen aan Barraki, Monastery Tou Karolou of The Well of Turk. Voor accommodatie kunnen bezoekers inchecken bij Chania Flair Deluxe Boutique Hotel, Porto Veneziano Hotel of Domes Zeen Chania voor een comfortabel en uniek verblijf.

Boottochten naar het nabijgelegen eiland Gramvousa en de lagune van Balos zijn ook populair vanwege hun kristalheldere wateren en prachtige landschappen. Een auto huren in Chania is een handige manier om de stad en de omgeving op eigen tempo te verkennen. Auto Huren Kreta is een van de vele autoverhuurbedrijven die voertuigen aanbieden die geschikt zijn voor verschillende behoeften en budgetten. Bij het huren van een auto is het belangrijk om de huurvoorwaarden te controleren, vooral het brandstofbeleid, de kilometertelling en de verzekeringsdekking.

Chania Haven

Wat is de geschiedenis van Chania?

De geschiedenis van Chania strekt zich uit over meer dan 4.000 jaar. Archeologen hebben bewijs gevonden dat de locatie van Chania al in de Neolithische periode bewoond was, met de eerste grote nederzetting als de oude stad Kydonia. Kydonia bloeide als een belangrijk centrum van de Minoïsche beschaving tussen 3000 v.Chr. en 1150 v.Chr. Na de Minoïers bleef Kydonia een belangrijke stad op Kreta tot de 7e eeuw na Christus.

In 823 na Christus namen de Arabieren de controle over Kreta over en bezetten Chania. De Byzantijnen verdreven uiteindelijk de Arabieren in 961 na Christus en herbouwden de stad, versterkend op de Kastelli-heuvel. Van 1252 tot 1645 na Christus regeerde de Republiek Venetië over Chania en bouwde de stad op met versterkingen, architectuur en de haven. De Venetianen noemden de stad "La Canea". Na een belegering van twee maanden veroverde het Ottomaanse Rijk Chania in 1645 na Christus. De Ottomanen controleerden de stad meer dan 250 jaar, kerken werden omgebouwd tot moskeeën en fonteinen en baden werden gebouwd.

Chania, Kreta de ultieme gids

Chania speelde een belangrijke rol in talrijke opstanden tegen de Ottomaanse heerschappij in de 19e eeuw. In 1878, na een opstand, verleenden de Grote Mogendheden verhoogde autonomie aan Kreta, waardoor Chania de hoofdstad werd van de semi-onafhankelijke Kretenzische staat in 1898. Met hulp van de in Kreta geboren Griekse staatsman Eleftherios Venizelos bereikte Kreta uiteindelijk eenwording met Griekenland in 1912.

In mei 1941, tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren Chania en het belangrijke vliegveld Maleme het toneel van de Slag om Kreta, waarin Duitse parachutisten het eiland aanvielen en bezetten. De stad leed zware schade door Duits bombardement tijdens de slag. Na het einde van de oorlog herbouwde en breidde Chania uit, vooral de haven bij het nabijgelegen Souda Bay. Toerisme werd ook een belangrijk onderdeel van de economie van de stad.

Hieronder staan de belangrijkste data in de geschiedenis van Chania:

 • 3000 v.Chr.: Archeologen hebben overblijfselen en artefacten ontdekt die teruggaan tot het Neolithicum, wat aangeeft dat het gebied al in 3000 v.Chr. werd bewoond. De eerste grote nederzetting was de oude Minoïsche stad Kydonia, gelegen op de plaats van het moderne Chania.
 • 823 n.Chr.: Na de neergang van het Romeinse Rijk veroverden de Arabieren Kreta in het begin van de 9e eeuw. De Arabieren bezetten Chania, destijds bekend als "Al Hanim", van ongeveer 823 tot 961 n.Chr.
 • 961 n.Chr.: Het Byzantijnse Rijk onder leiding van generaal Nikephoros Phokas heroverde Kreta op de Arabieren in 961 n.Chr., waarmee meer dan 130 jaar Arabische controle werd beëindigd. De Byzantijnen herbouwden en versterkten de stad Chania.
 • 1252 n.Chr.: Venetiaanse troepen namen de controle over Kreta na de Vierde Kruistocht in 1204 n.Chr. en bezetten Chania in 1252. De Venetiaanse periode duurde tot 1645 en liet een significante architectonische en culturele impact achter.
 • 1645 n.Chr.: Het Ottomaanse Rijk onder leiding van sultan Ibrahim veroverde Chania in 1645 na een lang beleg, waarmee bijna 400 jaar Venetiaanse heerschappij werd beëindigd. De Ottomanen controleerden de stad tot het einde van de 19e eeuw.
 • 1841 n.Chr.: Een periode van Egyptisch bestuur vond plaats van 1831-1840 toen de Ottomaanse sultan Kreta afstond aan zijn Egyptische vazal Muhammad Ali. Chania werd de hoofdstad van Kreta tijdens de Egyptische bezetting.
 • 1898 n.Chr.: Na meerdere opstanden kreeg Kreta in 1898 semi-autonomie, werd een autonome staat onder Ottomaanse suzereiniteit. Chania werd genoemd als de hoofdstad van de Kretenzische staat.
 • 1912 n.Chr.: Met hulp van de in Kreta geboren Griekse politicus Eleftherios Venizelos verenigde Kreta zich formeel met Griekenland in december 1912 na de Eerste Balkanoorlog, waarmee eeuwen van buitenlandse heerschappij werden beëindigd.
 • 1941 n.Chr.: De Slag om Kreta tijdens de Tweede Wereldoorlog vond plaats rond Chania en het nabijgelegen vliegveld Maleme in mei 1941. De stad leed zware schade door Duitse bombardementen tijdens de Nazi-invasie en bezetting.

Aanzienlijk archeologisch bewijs van de lange geschiedenis van Chania is te vinden in de stad zelf. Het Archeologisch Museum van Chania herbergt artefacten uit het oude Kydonia en andere tijdperken. De massieve Venetiaanse stadsmuren staan nog steeds als een getuigenis van die heerschappij. De oude stad bevat gebouwen die Venetiaanse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden laten zien. De haven en de vuurtoren roepen ook terug naar het verleden van de stad als een belangrijke mediterrane haven. De diverse geschiedenis van Chania is zichtbaar in de straten van deze moderne stad.

Waar bevindt Chania zich?

Chania is een stad gelegen op het eiland Kreta, Griekenland. Het dient als de hoofdstad van de regio Chania. Het ligt aan de noordwestkust van het eiland Kreta, 69 km ten westen van Rethymno en 144 km ten westen van Heraklion. De coördinaten voor Chania zijn 35.5138° N breedte en 24.0180° E lengte. Chania ligt ook 40 kilometer ten oosten van Kissamos, een andere kustplaats, en 9 kilometer ten oosten van Agia Marina, een populaire toeristische badplaats. Richting het zuiden ligt Paleochora, op 75 kilometer van Chania.

De stad Chania heeft 7 gemeenschappen. Dit zijn Akrotiri, Kalami, Kounoupidiana, Mournies, Souda, Therisso en Nea Hora.

Akrotiri: Het schiereiland Akrotiri bevindt zich 10 km ten oosten van het stadscentrum van Chania. Akrotiri heeft prachtige zandstranden die in de zomer behoorlijk druk worden. Het is een populaire plek voor toeristen. Akrotiri heeft de afgelopen decennia veel ontwikkeling gezien als een buitenwijk, met nieuwe woongebieden, hotels en voorzieningen die zich richten op toeristen. Belangrijke bezienswaardigheden in Akrotiri zijn Stavros Beach, Katholiko Bay, Seitan Limania Beach en Marathi Beach. Er zijn ook enkele archeologische sites zoals de oude Minoïsche nederzetting Aptera.

Alikianos: Alikianos is een klein, traditioneel dorp op 12 km van het stadscentrum van Chania. Alikianos behoudt zijn landelijke charme en architectuur. Alikianos wordt omgeven door olijfgaarden en boomgaarden. Lokale attracties zijn onder andere het volksmuseum, de grot van Agia Sofia en wandelpaden in de omliggende heuvels. Het is een mooie plek voor een dagtocht vanuit Chania.

Winkelen in Chania

Kalami: Kalami is een charmant kustdorp op 10 km ten oosten van het stadscentrum van Chania, dicht bij de baai van Souda. Kalami heeft een promenade langs het water, kleine kiezelstranden, taverna's aan zee en panoramisch uitzicht over de baai van Souda. Het behoudt zijn charme als vissersdorp. De belangrijkste bezienswaardigheid is het indrukwekkende Venetiaanse fort van Izzeddin, gelegen op een heuvel naast Kalami. Het fort werd gebouwd in het begin van de 17e eeuw.

Kounoupidiana: Kounoupidiana bevindt zich ten zuiden van het schiereiland Akrotiri. Het is een van de dichtstbijzijnde buitenwijken van Chania, op slechts enkele kilometers van het stadscentrum. Het staat bekend om een gezond klimaat en frisse lucht vanwege de ligging op een heuvel. Kounoupidiana heeft moderne huizen en villa's met panoramisch uitzicht op Chania. Lokale attracties zijn onder andere het Museumhuis van Eleftherios Venizelos en de Tempel van Profeet Elias op een heuveltop met geweldig uitzicht.

Mournies: Mournies is een bergdorp 4 km ten zuiden van het stadscentrum van Chania. Het was de geboorteplaats en thuisland van Eleftherios Venizelos, de beroemde Griekse staatsman. Omgeven door olijfgaarden en wijngaarden heeft Mournies prachtige architectuur, waaronder grote villa's die ooit toebehoorden aan welgestelde koopmansfamilies. Historische bezienswaardigheden in Mournies zijn onder andere het familiehuis van Venizelos, de kerk van Agia Magdalini en het klooster van Chrysopigi.

Souda: Souda is een kustdorp direct naast de haven van Souda, de grootste haven in West-Kreta. Het ligt slechts 4 km van het stadscentrum van Chania. Het Venetiaanse fort bij de ingang van de haven is een belangrijk herkenningspunt. Het gebied biedt gemakkelijke toegang tot Chania met de bus of auto via de nationale weg, waardoor het een handige uitvalsbasis is.

Theriso: Theriso is een bergdorp 16 km ten zuiden van Chania. Theriso was de geboorteplaats van veel strijders in de Kretenzische revoluties tegen de Turken in de 19e eeuw. De Therisos-kloof, met zijn wandelpaden en stenen bruggen, is de populairste attractie in het gebied. Het dorp heeft traditionele architectuur en panoramisch uitzicht. Historische bezienswaardigheden in Theriso zijn onder andere de huizen van legendarische revolutionairen zoals Hatzimichalis Giannaris en musea over de revoluties.

Nea Hora: Nea Hora bevindt zich aan de westkant van de oude stad Chania, vlakbij de kust. Het ligt op 1,9 km van de oude stad van Chania. Nea Hora is een buitenwijk die is uitgegroeid tot een ontspannen badplaats voor toeristen. De nabijheid van Nea Hora tot de oude stad van Chania stelt bezoekers in staat om gemakkelijk de historische en culturele attracties van de stad te verkennen en tegelijkertijd te genieten van de sfeer aan het strand.

Chania Oude Haven

Hoeveel mensen wonen er in Chania, Kreta?

Volgens de recente volkstelling van ELSTAT (Helleense Statistische Autoriteit) is Chania de op een na grootste stad op Kreta, met een geschatte bevolking van 54.559 in 2023.

De mannelijke bevolking van de gemeente Chania is 54.946, terwijl de vrouwelijke bevolking 56.429 is. Dit aantal vertegenwoordigt een lichte jaarlijkse groei van 0,1% ten opzichte van de bevolking van 50.077 in 1991. De bevolking is aanzienlijk groter wanneer men rekening houdt met het bredere Chania, inclusief de stad en verschillende nabijgelegen gebieden.

De Regionale Eenheid van Chania heeft 156.706 inwoners. De mannelijke bevolking van de Regionale Eenheid van Chania is 77.868, terwijl de vrouwelijke bevolking 78.126 is. De meest bevolkte gemeentelijke gemeenschappen in de buurt van Chania zijn hieronder vermeld:

 • Gemeente Chania: 111.375 inwoners
 • Gemeente Platanias: 15.299 inwoners
 • Gemeente Eleftherios Venizelos: 13.018 inwoners
 • Gemeente Apokoronas: 12.247 inwoners
 • Gemeente Nea Kydonia: 11.597 inwoners
 • Gemeente Kissamos: 10.632 inwoners
 • Gemeente Therisso: 8.914 inwoners
 • Gemeente Souda: 8.438 inwoners

Chania Aerial View

Wat te weten voordat je naar Chania gaat?

Chania is de op een na grootste stad op het eiland Kreta en geniet van een mediterraan klimaat. Zomers (juni tot augustus) zijn warm, met gemiddelde temperaturen tot 26°C (79°F), waardoor het een perfecte tijd is voor strandactiviteiten. Winters (december tot februari) zijn mild en regenachtig, met temperaturen die dalen tot een gemiddelde van 11°C (52°F). De lokale keuken is een genot, met gerechten die eenvoud en verse ingrediënten benadrukken. Er is 'dakos', een Kretenzische beschuit met daarop verse tomaat en mizithra-kaas, en 'kleftiko', een langzaam gekookt lamsgerecht om uit te proberen. Bezoekers die van exploratie houden, zullen genieten van de Venetiaanse haven, de vuurtoren en het Archeologisch Museum. Natuurliefhebbers moeten het oude centrum van Rethymno bezoeken, dat een schilderachtig uitzicht biedt op de historische oude stad. Het landschap van de stad is adembenemend, met een prachtige mix van natuurlijke en door de mens gemaakte schoonheid. Van de prachtige stranden van Elafonisi en Balos tot de charmante oude stad, Chania is ideaal voor iedereen.

Wat zijn de feiten over Chania?

Hier zijn de feiten over Chania:

 • Het oude haventje is een must-see plek in Chania. Het oude haventje in Chania is een van de meest kenmerkende plekken van de stad. De haven wordt beschermd door de oude Venetiaanse vuurtoren en het fort Firka, beide daterend uit de 16e eeuw. De Venetiaanse en Ottomaanse gebouwen aan de haven zijn nauwgezet bewaard gebleven. De oude haven is omzoomd met cafés, restaurants en winkels, waardoor het een levendig en sfeervol gebied is om te verkennen.
 • Chania heeft topmusea zoals het Archeologisch Museum. Het Archeologisch Museum van Chania is gehuisvest in een voormalige Venetiaanse kerk uit de 14e eeuw. Het heeft tentoonstellingen van het neolithicum tot de Romeinse periodes, waaronder grafgeschenken en keramiek uit de Minoïsche nederzettingen rond Chania. De Byzantijnse en post-Byzantijnse collectie bevindt zich ook in een oude Venetiaanse kerk en heeft indrukwekkende muurschilderingen, iconen en artefacten uit de Venetiaanse tot Ottomaanse periodes.
 • De meest beroemde roze stranden zijn in de regio Chania. Enkele van de beste stranden van Kreta bevinden zich rond Chania, waaronder de roze stranden van Falassarna, Elafonissi en de Balos-lagune. Falassarna heeft zacht zand en helder turquoise water. Het roze zand van Elafonissi voelt tropisch aan met zijn kalme, ondiepe wateren. Het afgelegen Balos is bereikbaar per boot, met aquamarijne wateren geflankeerd door een klein wit zand-eiland.
 • Historische buurten zoals Splantzia overleven in Chania. Diverse historische buurten rond het oude centrum van Chania zijn vandaag de dag nog intact. De ooit Ottomaanse wijk Splantzia heeft smalle steegjes en oude herenhuizen. De Joodse wijk Evligias heeft de 16e-eeuwse Etz Hayyim-synagoge. Vlakbij ligt Topanas, de oude christelijke wijk gelegen op een heuvel met panoramisch uitzicht.
 • De Kretenzische keuken bloeit in Chania. De Kretenzische keuken bloeit in Chania, met een sterke nadruk op verse, seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Klassieke gerechten om te proberen zijn dakos (gerstebeschuit met tomaat en kaas), slakken in tomatensaus, kaastaartjes genaamd kalitsounia en sfakianopita kaastaart. De vele taverna's, ouzeries en cafés bieden een authentieke smaak van Kreta.

Chania Minaret

Wat zijn de beste wandelroutes in Chania?

Hieronder staan de beste wandelroutes in Chania.

 • Katholiko-klooster: Deze eenvoudige wandeling brengt je naar twee kloosters en twee grotten op het schiereiland Akrotiri. Met prachtig uitzicht op zee beslaat het pad 3 km (1,9 mijl) en kan het in ongeveer 1,5 uur worden afgelegd. Het hoogtepunt van deze wandeling is het Katholiko-klooster, een oud klooster uit de 6e eeuw. Het klooster is genesteld in een schilderachtige omgeving en biedt een glimp van de rijke geschiedenis van de regio. De nabijgelegen St. John Caves zijn ook de moeite van het verkennen waard. Deze grotten staan ​​bekend om hun unieke rotsformaties en bieden een fascinerende geologische ervaring. Over het algemeen biedt deze wandeling een combinatie van culturele en natuurlijke attracties, waardoor het een must-visit is voor wandelaars in Chania.
 • Samariakloof: Beschouwd als een van de beroemdste wandelingen op Kreta, biedt de Samariakloof een uitdagende en lonende ervaring. Dit 16 kilometer (9,9 mijl) lange pad voert je door adembenemende landschappen, waaronder imposante kliffen, weelderige bossen en een rivierbedding. Het hoogtepunt van de wandeling is het smalste deel van de kloof, bekend als de "IJzeren Poorten", waar de kliffen tot 300 meter aan weerszijden oprijzen. Onderweg kom je ook unieke flora en fauna tegen, waaronder de zeldzame Kretenzische wilde geit. Het is belangrijk op te merken dat deze wandeling goede fysieke fitheid en geschikte wandeluitrusting vereist, omdat het ongeveer 6-8 uur kan duren om te voltooien. De prachtige natuurlijke schoonheid en het gevoel van voldoening maken het echter de moeite waard.
 • Aradena-kloof: Gelegen in het zuidwesten van Chania, biedt de Aradena-kloof een schilderachtige en avontuurlijke wandelervaring. Dit 7 kilometer (4,3 mijl) lange pad begint bij het oude ruïnedorp Aradena en voert je door een nauwe kloof met imposante kliffen aan weerszijden. Het hoogtepunt van deze wandeling is de iconische Aradena-brug, een stenen brug die de kloof overspant en adembenemende uitzichten op het omliggende landschap biedt. Onderweg kom je ook kleine watervallen, rotsformaties en diverse vegetatie tegen. Deze wandeling is matig uitdagend en kan in ongeveer 3-4 uur worden voltooid. Het is een uitstekende optie voor degenen die op zoek zijn naar een kortere maar toch lonende wandelervaring in Chania.
 • Imbros-kloof: Een andere populaire wandelroute in Chania is de Imbros-kloof. Dit 11 kilometer (6,8 mijl) lange pad begint in het dorp Imbros en voert je door een smalle kloof met imposante kliffen en schilderachtige landschappen. Het hoogtepunt van deze wandeling is het dramatische landschap, met steile wanden en rotsachtig terrein. Onderweg passeer je ook charmante dorpjes en kom je unieke flora en fauna tegen. De wandeling duurt meestal ongeveer 4-5 uur en is geschikt voor wandelaars met een matige conditie. De Imbros-kloof biedt een rustige en rustgevende wandelervaring, waardoor je je kunt onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van Chania. Het staat ook op de lijst van de beste wandelroutes in Chania.

Is Chania safe?

Ja, Chania wordt beschouwd als een veilige plek om te bezoeken en te wonen. Chania is de op een na grootste stad op Kreta. De criminaliteitsniveaus in Chania zijn laag, waardoor het een nog veiligere bestemming is voor reizigers. De buurten in Chania zijn veilig, en toeristen kunnen de stad zonder angst verkennen. Het is altijd raadzaam voor bezoekers om basisvoorzorgsmaatregelen te nemen om persoonlijke veiligheid te waarborgen, zoals het niet tentoonstellen van waardevolle spullen in hotelkamers en oplettend zijn op persoonlijke bezittingen in drukke gebieden. Zoals op elke andere bestemming, kan kleine diefstal voorkomen in Chania, vooral in drukke toeristische gebieden. Reizigers moeten waakzaam blijven en te allen tijde op hun bezittingen letten. Door eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een money belt of het bewaren van belangrijke documenten en waardevolle spullen op een veilige plaats, kunnen bezoekers het risico op diefstal minimaliseren.

Souvenir shop in Chania Old Town

Wat is het beste seizoen om Chania te bezoeken?

Het beste seizoen om Chania te bezoeken is de zomer. Dit hangt echter af van wat men zoekt in hun vakantie. Voor bezoekers die fan zijn van warm weer en strandactiviteiten, zijn de zomermaanden van juni tot augustus ideaal. Gedurende deze periode schommelt de gemiddelde temperatuur tussen 26°C (78,8°F) en 30°C (86°F). Houd er echter rekening mee dat dit ook de drukste maanden zijn voor het toerisme. Voor degenen die liever mildere temperaturen en minder drukte hebben, zijn de tussenseizoenen van de lente (april tot juni) en de herfst (september tot november) uitstekende keuzes. Gedurende deze periodes varieert de gemiddelde temperatuur van 17°C (62,6°F) tot 25°C (77°F) in de lente en van 19°C (66,2°F) tot 26°C (78,8°F) in de herfst.

Moet je van tevoren boeken om Chania te bezoeken?

Nee, een reservering van tevoren is niet vereist om Chania te bezoeken. Als men van plan is om tijdens de piekzomermaanden te bezoeken, is het raadzaam om accommodatie en vluchten van tevoren te boeken, aangezien de prijzen stijgen en de beschikbaarheid afneemt. Attracties zoals de Oude Venetiaanse Haven en het Archeologisch Museum van Chania kunnen doorgaans worden bezocht zonder vooraf te boeken. Het is echter altijd een goed idee om de specifieke vereisten van elke attractie van tevoren te controleren. Men moet ook een huurauto van tevoren boeken, zodat ze het gewenste type auto krijgen en om keuzemogelijkheden niet mis te lopen.

Chania Central Market

Zijn de parkeerplaatsen in Chania gratis?

Nee, parkeerplaatsen in Chania zijn niet altijd gratis. Sommige parkeerplekken zijn gratis, vooral in sommige regio's of op bepaalde uren. Er zijn echter betaalde parkeermogelijkheden. Parkeergarages, -terreinen en betaald parkeren op straat zijn voorbeelden van betaald parkeren. Parkeerkosten variëren afhankelijk van de locatie, duur en het soort parkeervoorziening. Controleer parkeerborden en let op eventuele instructies of kosten die gepaard gaan met parkeren in Chania om boetes en straffen te voorkomen.

Wat is het beste voertuig om Chania te bezoeken?

Het beste voertuig om Chania te bezoeken, hangt af van iemands behoeften. Overweeg de vereisten, het aantal mensen dat reist, het beschikbare bedrag en het terrein waarop men zal rijden bij het kiezen van het voertuig om te huren op Kreta. De plaatsen die men van plan is te bezoeken, moeten een grote rol spelen bij de keuze van het type auto. SUV's zoals de Toyota Rav4 en Nissan Qashqai zijn geschikt voor reizen in de bergen van Kreta, terwijl compacte voertuigen zoals de Fiat Panda en de Hyundai i10 perfect zijn voor rijden in de stad en op smallere wegen. Overweeg het huren van een minivan als men op reis gaat met een grote groep of veel bagage heeft. Het is dus cruciaal om een duurzame auto te huren die aan de behoeften voldoet en niet het budget overschrijdt. Een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op Kreta maakt een bezoek aan Chania plezierig.

Kan je een auto huren om naar Chania te gaan?

Ja, men kan zeker een auto huren en Chania bezoeken. Een huurauto biedt de vrijheid en flexibiliteit om de stad en de omliggende gebieden op persoonlijk tempo te verkennen. Er zijn tal van autoverhuurbedrijven in Chania. Ze bieden een breed scala aan voertuigen om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Het is raadzaam om van tevoren een auto huren in Chania te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen voor toeristen.

Wat zijn de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta?

Hieronder staan de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta.

 • Verzekering. Autoverzekering beschermt een passagier tegen de kosten van schade bij het huren van een auto. Autoverhuur op Kreta omvat verzekering voor schade aan het voertuig en de creditcard of betaalpas van de bestuurder is vereist als garantie.
 • Leeftijd van de bestuurder. De wettelijke leeftijdsvereiste om op Kreta te rijden, is vanaf 18 jaar. Men moet een geldig rijbewijs hebben.
 • Geslacht van de bestuurder. Zowel vrouwen als mannen kunnen op Kreta rijden. Zolang de bestuurder de wettelijke leeftijd van 18 jaar heeft, is rijden op Kreta toegestaan, ongeacht het geslacht.
 • Autotype. Men moet leren hoe ze het juiste voertuig moeten kiezen om op Kreta te huren. Reizen met groepen of familieleden vereist een veel grotere auto. Autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een verscheidenheid aan auto's om uit te kiezen. Het is het beste om een kleinere auto te kiezen bij het rijden op Kreta. De reden hiervoor is dat sommige Griekse wegen smal zijn.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto. Een belangrijk document dat vereist is voor het huren van een auto is een geldig rijbewijs. Een creditcard of betaalpas met de naam van de bestuurder is echter ook een van de vereisten voor autoverhuur op Kreta.

Hoeveel kost het om een ​​auto te huren op Kreta?

Kreta is een prachtig eiland met verschillende toeristische plekken die bereikbaar zijn met een gehuurd voertuig. Auto huren Kreta varieert afhankelijk van het aantal passagiers, de reisroute, het type auto, de locatie en de duur. De gemiddelde kosten voor het huren van een voertuig op Kreta liggen rond de €30 tot €40 per dag. Een auto huren voor een hele week kost gemiddeld €250. Het huren van een voertuig voor het weekend kost ongeveer €78. Autoverhuur op Kreta varieert afhankelijk van het type auto. Autoverhuurbedrijven bieden verschillende auto's aan op basis van de voorkeuren van klanten.

Wat is de bijdrage van Chania aan het toerisme op Kreta?

Chania, een stad aan de noordwestkust van Kreta, speelt een belangrijke rol in de toeristenindustrie van Kreta. De rijke geschiedenis, schilderachtige landschappen en levendige cultuur maken het tot een belangrijke trekpleister voor toeristen wereldwijd. De toerismesector van de stad draagt aanzienlijk bij aan de lokale economie, waarbij de lokale valuta de Euro (€) is. Een van de belangrijke attracties van Chania is de Oude Stad, met zijn Venetiaanse haven en historische gebouwen. De toeristenraad van de stad heeft zelfs een nieuwe slogan gelanceerd: "Chania: A City of Many Tales", waarbij bezoekers worden uitgenodigd om de rijke geschiedenis te ontdekken en hun eigen memorabele verhalen te creëren. De impact van de Covid-19-pandemie op de toeristenindustrie van Chania is aanzienlijk geweest, zoals dat ook voor de rest van de wereld het geval is geweest. Ondanks de uitdagingen is Chania erin geslaagd zijn aantrekkingskracht als veilige bestemming te behouden. De stad heeft stappen ondernomen om Chania te promoten als een bestemming het hele jaar door, met het Tourism Partnership for Chania, een initiatief dat tot doel heeft de aantrekkingskracht van de stad voor toeristen te vergroten, ook buiten de drukke zomermaanden. Dit initiatief is nog crucialer in het post-Covid-tijdperk, dat naar verwachting competitiever zal zijn. De pandemie heeft echter ook uitdagingen met zich meegebracht. Er zijn periodes geweest waarin het aantal Covid-19-gevallen snel steeg, wat leidde tot nieuwe lockdown-achtige maatregelen. De situatie heeft het lokale gezondheidssysteem onder druk gezet, waarbij de intensive care-afdelingen bijna volledige capaciteit bereikten. De bijdrage van Chania aan het toerisme op Kreta is aanzienlijk, met een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Ondanks de uitdagingen die de Covid-19-pandemie met zich heeft meegebracht, heeft de stad veerkracht en aanpassingsvermogen getoond, waardoor het zijn aantrekkingskracht als een veilige en aantrekkelijke toeristische bestemming behoudt.

Wat zijn de beste bezienswaardigheden in Chania?

Hieronder staan de beste bezienswaardigheden in Chania:

 • Oude Stad: De Oude Stad van Chania is een levend museum van de geschiedenis van de stad. De smalle, kronkelende straatjes zijn omzoomd met prachtig bewaarde gebouwen uit verschillende tijdperken, van Venetiaanse tot Ottomaanse heerschappij en moderne tijden. Deze alleen voor voetgangers bestemde straten hebben charmante boetieks die lokale ambachten verkopen, sfeervolle cafés die traditionele Kretenzische gerechten aanbieden en verborgen pleinen waar de lokale bevolking samenkomt. De Oude Stad herbergt ook de indrukwekkende Chania-kathedraal en het Archeologisch Museum, beide een bezoek waard.
 • Maritiem Museum van Kreta: Het Maritiem Museum van Kreta bevindt zich aan de overkant van het water van de vuurtoren, op 1,4 km (0,87 mijl) van het centrum van Chania, en is een schatkamer van maritieme geschiedenis. Het museum herbergt tentoonstellingen, waaronder modellen van schepen uit verschillende perioden, nautische instrumenten, kaarten en schilderijen. De displays van het museum traceren de maritieme geschiedenis van Kreta van het bronzen tijdperk tot op de dag van vandaag en bieden een fascinerend inzicht in de maritieme tradities van het eiland en de rol van de zee in zijn ontwikkeling.
 • Nea Chora Beach: Nea Chora is een populair zandstrand op korte loopafstand van het stadscentrum. Het strekt zich uit over ongeveer 1,5 km (0,9 mi) en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Het strand is goed uitgerust met ligstoelen en parasols, en er zijn tal van taverna's aan het strand waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of verfrissend drankje. Nea Chora Beach behoort tot de topattracties en activiteiten in Chania en is een geweldige optie om te ontspannen en van de zon te genieten zonder ver te reizen van de stad.
 • Hania Fortificatie: De versterking van Chania, ook wel bekend als de Venetiaanse muren van Chania, is een historische verdedigingsstructuur die de Oude Stad van Chania omringt. Gebouwd door de Venetianen in de 13e eeuw, was de versterking bedoeld om de stad te beschermen tegen invasies. De muren strekken zich ongeveer 2 kilometer uit en hebben bastions, poorten en torens. Ze zijn gemaakt van steen en bieden een panoramisch uitzicht op de stad en de zee. De versterking speelde een belangrijke rol in de verdediging van Chania door de geschiedenis heen, ook tijdens de Ottomaanse heerschappij. Tegenwoordig kunnen bezoekers de goed bewaard gebleven muren verkennen en de rijke geschiedenis en architectonische schoonheid ervaren die ze vertegenwoordigen.
 • Venetiaanse Haven: De Venetiaanse Haven in Chania is een opvallend kenmerk van het kustgebied van de stad. Het werd gebouwd door de Venetianen tijdens hun heerschappij in de 14e eeuw en diende als een strategische haven voor handel en verdediging. De haven kenmerkt zich door zijn schilderachtige setting, met kleurrijke gebouwen, oude scheepswerven en een sfeervolle waterkant. Het is een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen, met een levendige sfeer met talloze restaurants, cafés en winkels. De Venetiaanse Haven herbergt ook historische bezienswaardigheden zoals de Egyptische vuurtoren en de Moskee van de Janitsaren. Bezoekers kunnen genieten van ontspannen wandelingen langs de haven, boottochten maken of eenvoudig ontspannen en genieten van de prachtige omgeving.
 • Agioi Apostoloi Beach: Agioi Apostoloi Beach is een populair strand in het gebied Agioi Apostoloi, nabij de stad Chania op Kreta, Griekenland. Het is een prachtig zandstrand met kristalhelder water, waardoor het een favoriete plek is voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het strand is omgeven door weelderig groen en biedt een rustige en ontspannen sfeer. Er zijn ligstoelen en parasols te huur, evenals strandtaverna's waar je kunt genieten van een maaltijd of een verfrissend drankje. Agioi Apostoloi Beach staat ook bekend om zijn Blauwe Vlag-status, die de netheid en milieukwaliteit aangeeft. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de kustlijn van Kreta.
 • Botanische Park en Tuinen van Kreta: Het Botanische Park en Tuinen van Kreta is een uitgestrekte botanische tuin gelegen in het dorp Fournes, 17 km (10,6 mijl) ten zuiden van Chania op Kreta, Griekenland. Het park beslaat bijna 20 hectare grond en herbergt een diverse verzameling fruitbomen, kruiden, geneeskrachtige planten en sierplanten van over de hele wereld. Het biedt een serene en schilderachtige omgeving, waardoor het een ideale bestemming is voor bezoekers van alle leeftijden. Het park heeft wandelpaden die door de weelderige vegetatie leiden, waardoor bezoekers de natuurlijke schoonheid kunnen verkennen en waarderen. Daarnaast is er een restaurant in het park waar bezoekers van een maaltijd kunnen genieten terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht. Het Botanische Park en Tuinen van Kreta is een must-visit voor natuurliefhebbers en degenen die op zoek zijn naar een vredige retraite.
 • Elafonisi Beach: Elafonisi Beach is een prachtig strand aan de zuidwestkust van Kreta, Griekenland. Het staat bekend om zijn adembenemende schoonheid en unieke kenmerken. Het strand wordt gekenmerkt door zijn heldere turquoise water, witte zand en talrijke duinen. Een opmerkelijk aspect van Elafonisi Beach is het rozeachtige zand, veroorzaakt door de aanwezigheid van gebroken schelpen. Het strand herbergt ook een verscheidenheid aan plantensoorten en is beschermd als onderdeel van het Natura 2000-netwerk. Elafonisi Beach is erkend als een van de beste stranden ter wereld en biedt een vredige en schilderachtige omgeving voor bezoekers om van te genieten.
 • Klooster van Agia Triada: Het Klooster van Agia Triada, ook bekend als het Klooster van Agia Triada Tzagaroli, is een gerenommeerde religieuze bestemming gelegen op de hellingen van het Akrotiri-schiereiland op Kreta, Griekenland. Het werd gebouwd in het begin van de 17e eeuw door Lavrentios en Ieremias, leden van de Venetiaanse familie Tzagarolos. Het klooster toont prachtige architectuur, met de kerk van Agia Triada die staat in het midden van betoverende binnenplaatsen omgeven door weelderige vegetatie. Hoewel het klooster verlaten was tijdens de Griekse Revolutie en sommige schatten werden vernietigd, behoudt het nog steeds zijn indrukwekkende Venetiaanse geklede-steenstijl. Bezoekers kunnen de kerk, oude gebouwen en een fascinerend museum verkennen dat een verzameling zeldzame artefacten tentoonstelt, waaronder iconen en houtsnijwerk. Het Klooster van Agia Triada biedt een spirituele ervaring en de kans om te genieten van zijn prachtige architectuur.
 • Municipale Markt van Chania: De Chania-markt, ook bekend als de Municipale Markt van Chania, is een prachtige overdekte markt in het centrum van Chania, Kreta. Het opende in 1913 en markeerde een belangrijke mijlpaal toen Kreta deel werd van modern Griekenland na bevrijding van de Ottomaanse heerschappij. De markt bevindt zich op de plaats van een van de bastions van de oude Venetiaanse muren en is gebouwd in de vorm van een kruis. Er wordt gezegd dat het gemodelleerd is naar de openbare markt van Marseille. In de markt vind je een verscheidenheid aan goederen, waaronder kazen, olijven, honing en meer. Het is een must-visit bestemming voor een authentieke Griekse winkelervaring.
 • Oude stad Kydonia: De oude stad Kydonia was een belangrijke stadstaat gelegen aan de noordwestkust van Kreta, in de buurt van de moderne stad Chania. Het speelde een belangrijke rol in de Minoïsche beschaving tijdens het bronzen tijdperk en bleef bewoond door Grieken, Romeinen en Byzantijnen in latere perioden. Hoewel er geen bekend paleis van Kydonia is, suggereren archeologische bewijzen het bestaan van een groot Minoïsch paleis en stad onder de huidige stad Chania. Opgravingen in Chania hebben te maken gehad met uitdagingen vanwege de lagen van verschillende beschavingen die bovenop de Minoïsche en Myceense Kydonia zijn gebouwd. Ondanks het ontbreken van een bekend paleis blijft Kydonia een belangrijke historische site op Kreta.
 • Archeologische site van Aptera: De archeologische site van Aptera is een significante historische site gelegen in West-Kreta. Het werd voor het eerst bewoond tijdens de Minoïsche periode en speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de regio Kreta. De site heeft verschillende structuren en constructies uit verschillende tijdperken, waaronder een Romeins badhuis, een theater en een cisterne-systeem. Aptera was ook een belangrijke stad tijdens de Byzantijnse periode, met verschillende kerken en kloosters binnen haar grenzen. Tegenwoordig kunnen bezoekers de ruïnes verkennen en de indrukwekkende structuren bewonderen die zijn gerestaureerd om de authenticiteit van de site te behouden. De archeologische site van Aptera biedt een glimp van de rijke geschiedenis van de regio.

Wat zijn de beste restaurants in Chania?

Er zijn drie beste restaurants in Chania. Ten eerste, Barraki, dat uitkijkt over de oceaan, serveert verse zeevruchten in een informele setting. Met een sterke beoordeling van 4,5 sterren biedt dit restaurant een unieke mix van Kretenzische en mediterrane keuken. Gasten zijn vooral enthousiast over het kenmerkende drankje van het restaurant, rakomelo. Ten tweede is To Monastiri Tou Karolou een uniek restaurant gelegen in een 16e-eeuws gebouw in de Oude Stad van Chania. Het menu biedt traditionele Kretenzische gerechten, met gerechten als lam kleftiko, gevulde wijnbladeren en moussaka. Ten derde, The Well of the Turk, dat wordt beschouwd als een van de beste restaurants om te eten & drinken in Chania, biedt een fusie van Turkse en Kretenzische gerechten met een gevarieerd menu dat inspiratie put uit het Turkse culturele erfgoed van het eiland. Het menu van Well of the Turk is een mix van traditionele Kretenzische ingrediënten en Midden-Oosterse kruiden.

To Monastiri tou Karolou

Wat zijn de beste stranden in Chania?

Er zijn drie beste stranden in Chania. Ten eerste ligt Balos op het geïsoleerde schiereiland Gramvousa en om daar te komen, moet men met de boot vanuit Kissamos gaan. Balos Beach, op 52,2 km (32,4 mijl) van Chania, staat bekend om zijn heldere turquoise water en wit zand, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en van de zon te genieten. Ten tweede is er Georgioupolis Beach, dat zich op slechts 38 km (23,6 mijl) ten oosten van Chania bevindt en een van de beroemde stranden in de omgeving is. Het heeft een lange promenade die perfect is voor een rustige wandeling terwijl je geniet van het geweldige uitzicht. Het gebied is omgeven door weelderige vegetatie, waardoor het lijkt op iets uit een foto. Het strekt zich uit tot wel 10 kilometer lang, dus je hoeft je geen zorgen te maken als het druk wordt, want er is genoeg ruimte. Ten slotte is Kissamos Beach een goed ontwikkeld gebied tussen Chania en Balos Beach. Het is een populaire bestemming voor bezoekers. Kissamos Beach heeft bepaalde delen die zijn ontworpen met ligstoelen en parasols. Sommige delen van het strand zijn niet zo georganiseerd, dus je moet misschien een plekje vinden die bij je past. Het zand is wit en het water is schoon met een prachtige blauwe kleur. Er zijn ook enkele visrestaurants en hotels te vinden vlakbij het strand. Dit zijn de beste stranden in Chania die een bezoek waard zijn.

Stel bij Balos Beach

Wat zijn de beste verblijfplaatsen in Chania?

Chania heeft drie beste verblijfplaatsen. Ten eerste is er het Chania Flair Deluxe Boutique Hotel, een unieke mix van modern design en luxe. Het ligt gunstig in het hart van Chania en het hotel beschikt over luxe kamers, een buitenzwembad en een rooftop bar met panoramisch uitzicht op de stad en de zee. Ten tweede is er het Porto Veneziano Hotel, langs de betoverende Venetiaanse haven die Kretenzische gastvrijheid combineert met moderne voorzieningen. Het is toegewijd aan duurzame praktijken en biedt goed ingerichte kamers en suites, velen met een boeiend uitzicht op de haven en de oude stad. Ten derde is er Domes Zeen Chania, een resort dat een mix van villa's en suites biedt met een chique, moderne esthetiek. Het resort beschikt over een privéstrand, meerdere eetgelegenheden en een jungle-thema kinderclub, waardoor het een uitstekende keuze is voor stellen en gezinnen. Bezoekers die op zoek zijn naar een verblijfplaats in Chania moeten 18 Beste hotels in Chania en hun voorzieningen lezen.

Chania Flair Deluxe Boutique Hotel

Wat is het nachtleven in Chania?

Chania biedt een levendige en diverse nachtscene die aan verschillende smaken en voorkeuren voldoet. De Oude Stad van Chania biedt een charmante mix van bars en taverna's verstopt in smalle straatjes en verborgen binnenplaatsen. Voor degenen die op zoek zijn naar een levendigere ervaring, herbergt het moderne deel van de stad, bekend als het "Nea Hora" -gebied, trendy bars en nachtclubs. Hier kunnen gasten de nacht doorbrengen met dansen op verschillende muziekgenres, van mainstream hits tot lokale beats. De boulevard langs het water wordt 's avonds populair voor wandelingen en cocktails aan zee tijdens de zomer. Strandbars en cafés aan het water bieden de kans om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht terwijl je verfrissende drankjes drinkt. Het nachtleven van Chania strekt zich ook uit buiten het stadscentrum. De nabijgelegen dorpen Platanias en Agia Marina bieden een meer resort-achtige sfeer, met strandbars, openluchtclubs en live muzieklocaties. Met zijn mix van traditionele charme en moderne entertainmentopties biedt Chania een nachtleven dat aansluit bij een divers publiek. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen avond of een nacht vol dansen en gezelligheid, het nachtleven in Chania heeft voor iedereen iets te bieden.

Wat zijn de beste bars in Chania?

Hieronder staan de beste bars in Chania:

 • Pallas: Pallas is gevestigd in een Venetiaans gebouw en valt op door zijn uitzicht vanaf het dakterras op de oude haven. Het combineert geschiedenis met moderne esthetiek door een aanbod van trendy cocktails. Het ligt op 950 m (0,6 mijl) van het centrum van Chania.
 • Synapsis – Gathering Bar: Synapsis – Gathering Bar staat bekend om zijn creatieve cocktailmenu. Het biedt een ontspannen omgeving om te socializen en te ontspannen en ligt op 400 m (0,2 mijl) van het centrum van Chania.
 • Sinagogi Cocktail Bar: Sinagogi Cocktail Bar is gevestigd in een voormalige synagoge en biedt inventieve cocktails en een ontspannen binnenplaats voor bezoekers. Het ligt op 700 m (0,4 mijl) van het centrum van Chania en is een van de 15 Beste bars in Chania.

Pallas Chania

Welke films zijn opgenomen in Chania?

Hieronder staan de films die zijn opgenomen in Chania:

 • The Two Faces of January (2014). The Two Faces of January is een misdaad-, mysterie- en romantische thriller die draait om een oplichter, zijn vrouw en een vreemdeling die Athene ontvluchten nadat ze betrokken zijn geraakt bij de dood van een privédetective. De film speelt zich af in 1962 en draait om een gespannen en boeiende verhaallijn met goed gespeelde personages, wat een boeiende ervaring biedt voor het publiek. Enkele herkenbare locaties in deze film zijn de Küçük Hasan-moskee aan de haven van Chania.
 • Zorba de Griek (1964). Deze klassieke film, gebaseerd op de roman van Nikos Kazantzakis, speelt zich af op Kreta en heeft Chania als een van de opnamelocaties. Het vertelt het verhaal van een jonge Engelsman die bevriend raakt met Zorba, een vrijgevochten Griek, en zich onderdompelt in de levendige Kretenzische cultuur.
 • Eternity and a Day (1998). Geregisseerd door Theo Angelopoulos, speelt deze internationaal geprezen film zich af op verschillende locaties in Griekenland, waaronder Chania. Het volgt de reis van een ouder wordende schrijver die terugkijkt op zijn leven en herinneringen terwijl hij de schoonheid van het Griekse landschap verkent.
 • The 11th Day: Crete 1941 (2012). Deze documentaire richt zich op de Slag om Kreta tijdens de Tweede Wereldoorlog en interviewt veteranen die hebben gevochten. Chania, een van de belangrijkste locaties van de slag, komt prominent naar voren in de film.

Waarom wordt Chania beschouwd als een archeologische site?

Chania wordt beschouwd als een archeologische site vanwege zijn rijke historische en culturele erfgoed. Chania heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, en de archeologische sites bieden waardevolle inzichten in de beschavingen van de regio. Een van de opmerkelijke archeologische sites in Chania is de oude stad Kydonia, die bestond tijdens de Minoïsche en klassieke periodes. Opgravingen hebben overblijfselen onthuld van oude gebouwen, vestingwerken en artefacten, waardoor een glimp wordt opgevangen van het verleden van de stad. De archeologische site van Aptera, gelegen nabij Chania, is een andere belangrijke locatie. Het was ooit een krachtige stadstaat en speelde een belangrijke rol in de regio tijdens de Minoïsche, Hellenistische en Romeinse periodes. De Venetiaanse haven in Chania is ook van archeologisch belang. Het toont overblijfselen van Venetiaanse vestingwerken en structuren, zoals het Firkas-fort en de Venetiaanse vuurtoren. De oude stad zelf van Chania wordt beschouwd als een archeologische site. De smalle straatjes, gebouwen uit het Ottomaanse tijdperk en Byzantijnse kerken getuigen van de rijke geschiedenis en architectonisch erfgoed van de stad.

Chania Lighthouse

Wat zijn de meest populaire musea in Chania?

Hieronder staan de meest populaire musea in Chania.

 • Archeologisch Museum van Chania. Dit museum herbergt artefacten die zijn ontdekt bij opgravingen rond Chania, van het neolithicum tot de Romeinse periode. Hoogtepunten zijn onder meer Minoïsche zegels, Romeinse mozaïeken, sieraden en beeldhouwwerken.
 • Maritiem Museum van Kreta. Gelegen in het Firka-fort, behandelt dit museum maritieme geschiedenis van de oudheid tot de Tweede Wereldoorlog. Tentoonstellingen omvatten scheepsmodellen, nautische instrumenten, schilderijen en exposities over de Slag om Kreta. Het Maritiem Museum van Kreta wordt beschouwd als een van de beste musea om te bezoeken in Chania.
 • Gemeentelijke Kunsthalle van Chania. Toont schilderijen, gravures en beeldhouwwerken van lokale kunstenaars van de 18e eeuw tot nu. Ook worden er tijdelijke tentoonstellingen gehouden.
 • Byzantijnse en Post-Byzantijnse Collectie. Gehuisvest in de kerk van San Salvatore, bevat dit museum Byzantijnse en Venetiaanse artefacten zoals schilderijen, mozaïeken, iconen, munten en architectonische stukken.
 • Folkloremuseum van Chania. Toont traditionele artefacten, gereedschappen en ambachten die werden gebruikt in Kretenzische huishoudens tijdens de 18e-19e eeuw. Recreëert het interieur van een traditioneel Kretenzer huis.

Is Chania een UNESCO-werelderfgoedsite?

Chania staat momenteel niet op de lijst van UNESCO-werelderfgoedsites. Het herbergt echter het Minoïsche paleis van Kydonia, dat is opgenomen in de voorlopige lijst van potentiële UNESCO-werelderfgoedsites in Kreta, Griekenland. Het Minoïsche paleis van Kydonia, ook wel bekend als het Paleis van Knossos, is een belangrijke archeologische site nabij Chania op Kreta. Het was het politieke en administratieve centrum van de Minoïsche beschaving en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Minoïsche paleizen. Opgravingen op de site hebben fascinerende inzichten onthuld in de Minoïsche cultuur, waaronder ingewikkelde fresco's, architectonische kenmerken en artefacten.

Chania 's Nachts

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis