De beste restaurants voor een onvergetelijke ervaring in Agios Nikolaos

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 1 september 2022 en bijgewerkt op 5 april 2023.
De beste restaurants van Agios Nikolaos

Lasithi is één van de beste regio's om op Kreta te bezoeken. Met zijn prachtige stranden en kristalhelder water wordt dit deel van het eiland elk jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Hier kun je je niet alleen op het strand ontspannen – de regio heeft ook een ouderwetse charme, die alleen Lasithi kan bieden. De straten met hun witgekalkte muren en gewelfde doorgangen, die naar de binnenplaatsen leiden, nemen je echt mee terug in de tijd.

Als je echter op zoek bent naar een leuke plek om te eten of te drinken, dan is de hoofdstad van Lasithi, Agios Nikolaos, de plek om te zijn. De stad heeft een ongelooflijke verscheidenheid aan restaurants en taverna's waar je zowel van lokale als internationale gerechten kunt genieten. Van traditioneel Grieks eten tot meergangenmaaltijden waar je sprakeloos van wordt, Agios Nikolaos heeft het allemaal!

De beste gastronomische restaurants van Agios Nikolaos

Als je op vakantie bent, is dineren in een stijlvol restaurant met een verfijnde ambiance en keuken iets wat je zeker niet mag missen. Als je met je partner of misschien gewoon met een groep wilt genieten van een geweldige maaltijd in een romantische sfeer, probeer dan eens een van de restaurants in Agios Nikolaos en aangrenzende dorpjes, die hieronder vermeld staan.

Autoverhuur in Agios Nikolaos vanaf € 14 per dag!

Patriko

Met verrukkelijke gerechten, die je zeker zullen doen verlangen naar meer, is Patriko één van de beste Griekse restaurants in Lasithi. Gelegen in Agios Nikolaos is Amoudi Beach één van de meest populaire en toch betaalbare restaurants, die je een echt authentieke eetervaring kunnen bezorgen.

Patriko in Lasithi

Avra Restaurant

Verfijnd, elegant en met een traditionele uitstraling, is Avra Restaurant een voortreffelijk restaurant in Agios Nikolaos dat allerlei populaire Kretenzische gerechten met voornamelijk vis en zeevruchten serveert.

Avra Restaurant in Agios Nikolaos

Op het menu staan voorgerechten, salades, snacks, vleesgerechten en nog veel meer. Wat deze plek echter van de rest onderscheidt, is de uitzonderlijke service die ze gasten tijdens hun bezoek bieden.

Avra Restaurant heeft een binnen- en buitenruimte waar al hun maaltijden kunnen worden geserveerd. De sfeer is ook ideaal voor feesten of familiediners en de algehele ervaring zorgt ervoor dat je meteen wilt terugkeren.

Bovendien is het gelegen aan het Ammoudi-strand, zodat je na een uitgebreide maaltijd een mooie wandeling langs de kust kunt maken.

Adres: Ammoudi Beach, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 022530
Website: https://goo.gl/maps/mymiWDA78ii9kugP8

Piato

Piato ligt vlak bij het strand van Ammoudi en is een elegant restaurant waar je van unieke Kretenzische maaltijden kunt genieten. Met een stijlvolle en gezellige sfeer is er geen betere plek om je te ontspannen en van een goede maaltijd te genieten. Het menu bestaat uit gerechten die het beste van de Kretenzische keuken vertegenwoordigen met een moderne twist. Ze serveren maaltijden die bestaan uit vlees, gevogelte, vis of zeevruchten en de lekkerste vegetarische gerechten. Als je het geluk hebt om Piato overdag te bezoeken, kun je ook nog een glimp opvangen van het prachtige blauwe water van Ammoudi Beach.

Piato Restaurant in Agios Nikolaos

Naast hun heerlijke eten staat Piato ook bekend om zijn uitstekende klantenservice. De obers zijn altijd enorm vriendelijk en behulpzaam en zorgen voor een avond gastronomisch genieten.

Adres: 5 Minoos Ammoudi Beach, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 023173
Website: https://www.facebook.com/piato.cuisine

Karnagio

Als je van plan bent om een romantische avond met je partner te hebben, zonder grote aanslag op je (vakantie)budget, ga dan naar Karnagio. Dit restaurantje heeft een intieme sfeer, dat perfect is om van een heerlijke maaltijd met de persoon van wie je het meeste houdt te genieten!

Karnagio

Het eten bij Karnagio wordt met zorg en passie samengesteld en met verse ingrediënten bereid. Je kunt het unieke van hun gerechten proeven, die meestal bereid zijn met varkensvlees, rundvlees of zeevruchten. Ze hebben ook salades, pasta en andere gerechten op het menu als je eens zin in iets anders hebt.

Het uitzicht op het Voulismenimeer is een ander pluspunt dat dit onstuimige restaurant een bezoek waard maakt. Geniet van authentiek Grieks eten terwijl je ook nog een prachtige zonsondergang in een zeer ontspannen sfeer kunt ervaren!

Adres: Konstantinou Paleologou 24, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 025968
Website: https://www.facebook.com/lakeofagiosnikolaos/

BLE Katsarolakia

Met een stijlvol en elegant interieur en een majestueus uitzicht op de zee, is restaurant BLE Katsarolakia één van de meest populaire keuzes voor diegenen die willen genieten van heerlijk eten in combinatie met een fantastisch landschap. Het menu bevat verse vlees- en zeevruchtenspecialiteiten en andere smakelijke gerechten, die zowel bij de lokale bevolking als bij toeristen behoorlijk populair zijn. Hun heerlijke tempura is echter favoriet bij iedereen!

Ble Katsarolakia

Het personeel van BLE Katsarolakia zal ervoor zorgen dat je een geweldige tijd hebt terwijl je van het heerlijke eten geniet, dat ze met veel zorg en aandacht voor detail bereiden. Bovendien word je omringd door bloemen, groen en andere prachtige decoraties, die de ervaring echt onvergetelijk zullen maken.

Of je nu kiest om te dineren op hun charmante binnenplaats, langs het stijlvolle voetpad net buiten het restaurant of op een meer formeel maar erg comfortabel terras, bij BLE Katsarolakia zit je altijd goed.

Adres: 8 Akti Koundourou Iossif 2nd Floor, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 021955
Website: http://www.blekatsarolakia.gr/

Lees ook: De 8 beste restaurants in Heraklion - Kreta

Inodion (in Sitia)

Met een vleugje fine dining ambiance is Inodion ideaal om te genieten van heerlijk eten in een formele setting. Met een prachtige interieurdecoratie en armaturen is het perfect voor speciale gelegenheden zoals een verloving, een jubileum, een verjaardag enz.

Inodion Rakadiko Sitia

Het restaurant bevindt zich in het noordoostelijke deel van het eiland, midden in de badplaats Sitia. Je kunt kiezen uit een breed scala aan klassieke Griekse maaltijden, die door het professionele culinaire personeel van Sitia met precisie zijn bereid.

Bovendien heeft Inodion een uitgebreid menu met Kretenzische gerechten, die met de meest verse ingrediënten zijn bereid. Ook met de Kretenzische wijnen en andere heerlijke drankjes beleef je gegarandeerd een geweldige tijd.

Adres: El. Venizelou 157, Sitia – Lasithi
Telefoonnummer: +30 2843 026166
Website: https://www.inodion.gr/

Leuke informele restaurants, die je echt eens moet proberen

Soms willen we allemaal gewoon een snelle hap in een vrolijke en ongedwongen sfeer. Een relaxte ambiance met heerlijk eten, een uitstekende service en vriendelijke prijzen is wat een bezoek aan een informeel restaurant de moeite waard maakt.

Al deze restaurants bieden je een voortreffelijke eetervaring, waar je echt blij van zult worden! Sommige bieden een geweldig uitzicht, terwijl andere meer geschikt zijn voor gezinnen of voor gewoon wat rondhangen met vrienden. Deze informele restaurants in Agios Nikolaos en de omliggende dorpjes zijn perfect voor informele afspraakjes, leuke bijeenkomsten en zelfs voor een etentje met het gezin.

Lees ook: De 7 beste restaurants in Chania - Kreta

Fysalida

Als je iets toegankelijkers en relaxter wilt, probeer dan Fysalida eens. Dit moderne restaurant bevindt zich in het hart van het dorp. Het restaurant biedt een ontspannen sfeer, die voor zowel jonge volwassenen als gezinnen perfect is. Het heeft een uniek menu met alle typische Kretenzische gerechten, die je maar kunt bedenken. Bovendien zullen mensen, die een zoetekauw zijn, blij worden van een aantal verrukkelijke desserts. Je moet ook zeker hun gegrilde tonijn of een van hun heerlijke salades eens proberen!

Fysalida Agios Nikolaos

Natuurlijk draait het bij Fysalida niet alleen om het eten. Het restaurant biedt ook een grote selectie wijnen uit heel Griekenland, evenals enkele alcoholische drankjes die perfect zijn om met je vrienden te delen.

Adres: Palaiologou Kostantinou 1, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 025006
Website: https://www.facebook.com/fysalidawinebistro/

Pelagos

Een prachtige ruimte omringd door groene bomen en planten, kortom Pelagos is de perfecte plek om je te ontspannen en van een lekkere maaltijd onder de Griekse zon te genieten. Met zitplaatsen buiten en een terras, dat ideaal voor zonnige dagen is, biedt Pelagos alles op het gebied van lekker eten en drinken.

Pelagos Restaurant

Lees ook: De beste hotels in Agios Nikolaos voor een onvergetelijke vakantie op Kreta

Op het menu staan verse vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, salades en nog veel meer. Hun specialiteit is pasta met zeevruchten en is een echte must om eens te proberen. De pasta met zeevruchten wordt met een heerlijke witte wijnsaus opgediend en smelt in je mond, waardoor de smaken van de zee bij elke hap nog meer naar voren komen.

Bovendien zullen het vriendelijke personeel en de bekwame koks ervoor zorgen dat je zowel bij de lunch als bij het diner een perfecte eetervaring hebt. Het is ongetwijfeld een pareltje voor iedereen, die van zeevruchten houdt!

Adres: Stratigou Koraka 10, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 082019
Website: https://www.facebook.com/Pelagos-331674793603958

Al Dente

Al Dente, dat vlakbij het kleine zandstrand van Ammos ligt, is een beroemd restaurant in het dorp Agios Nikolaos. Dit restaurant biedt een breed scala aan Griekse gerechten, waaronder pizza's uit de steenoven, gyros en zelfs Griekse hamburgers. Bovendien zijn de porties vrij groot, dus je zult het restaurant tevreden en zonder honger verlaten.

Al Dente Agios Nikolaos

Qua inrichting heeft Al Dente een prachtige interieurstijl. De sfeer is zeer modern en ontspannen, wat dit restaurant perfect maakt voor informele bijeenkomsten en familiediners.

Adres: Akti Atlantidos & Sofokli Venizelou, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 022900
Website: https://www.facebook.com/aldenteno1/

Paradosiako

Paradosiako bevindt zich in het hart van Agios Nikolaos op slechts een paar meter afstand van de plaatselijke haven. Deze typisch Griekse taverne serveert een grote verscheidenheid aan gerechten. Van pastitsio en moussakas tot verse zeevruchten en zelfs gyros, je kunt hier inderdaad elk populair en traditioneel Grieks gerecht vinden. De galaktoboureko is echter hun specialiteit en is bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen de absolute favoriet.

Paradosiako Agios Nikolaos Crete

Of je nu komt lunchen of dineren, zodra je dit restaurant binnenstapt, hangt er een geweldige sfeer om je heen. Bovendien draagt het uitzicht op de zee bij aan de hele ervaring, waardoor het echt onvergetelijk wordt.

Adres: 9 Akti Themistokleous, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 697 726 6744
Website: http://paradosiako-crete.gr/

Platanos (in Kritsa)

Hoewel deze kleine taverne niet echt in het hart van Agios Nikolaos ligt, is het ritje naar Kritsa zeker de moeite waard. Gelegen in een schilderachtig landschap, zal Platanos je een werkelijk een magische ervaring bezorgen. Het is de beste plek als je van plan bent om met je gezin of met vrienden een hapje te gaan eten.

Platanos taverna in Kritsa

Het restaurant heeft een zithoek in de buitenlucht, die zowel weelderig als mooi is. Omlijst door bomen en veel groen waan je je in je eigen tuintje, terwijl je van heerlijke gerechten geniet.

Op het menu staan traditionele Griekse specialiteiten en een breed scala aan drankjes om van je gerecht een unieke en fantastische ervaring te maken. Je kunt genieten van je maaltijd en tegelijkertijd ook de voorbijgangers observeren. Het is een prachtige plek om te bekijken hoe het leven in een typisch Kretenzisch bergdorp wordt geleefd.

Adres: Kritsotopoulas, Kritsa, Ag. Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 051230
Website: https://www.facebook.com/TavernaCafePlatanosKritsa/

Miliaras Taverna (in Latsida)

Als je eens iets anders wilt dan direct aan zee dineren, kun je ook een bezoekje brengen aan de bergdorpjes en hun unieke taverna's. De Miliaras Taverna in Latsida is een restaurant in een dorpje in de buurt van Agios Nikolaos en is vanwege het uitzonderlijke menu en de gezellige sfeer zowel bij de lokale bevolking als bij toeristen behoorlijk populair.

Miliaras Taverna Latsida

Dit familiebedrijf bestaat al jaren en serveert authentieke Kretenzische gerechten aan iedereen, die bij hen komt eten. Het menu is voor vleesliefhebbers hemels, aangezien alle soorten vlees, inclusief geit, beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je hun geitenspaghetti eens probeert, want dat is echt een specialiteit.

Adres: Agios Antonios road, Epar.Od. Latsidas – Lasithi
Telefoonnummer: +30 2841 031883
Website: https://www.facebook.com/miliaras.taverna

Napoleon Restaurant (in Ierapetra)

Een ander traditioneel Grieks restaurant aan het strand van Ierapetra is het Napoleon Restaurant, wat de ideale plek is om wat qualitytime met vrienden en familie door te brengen. De locatie is ook geweldig, aangezien je een adembenemend uitzicht op de zee krijgt terwijl je van je maaltijd geniet.

Napoleon Restaurant in Ierapetra

Je kunt kiezen uit verschillende Griekse gerechten, die met verse, hoogwaardige ingrediënten zijn bereid. De bekwame koks, die met passie werken om elke eetervaring buitengewoon te maken, maken van eten hier een bijzondere ervaring. Van zeevruchten tot pasta op basis van orzo, het menu biedt een breed scala aan opties.

Adres: Str. Samouil 26, Ierapetra – Lasithi
Telefoonnummer: +30 2842 022410
Website: https://goo.gl/maps/XFjmbB3kn9UEq49s7

Chrisofyllis

Als het gaat om lokale gerechten in Agios Nikolaos, staat Chrisofyllis zeker bovenaan de lijst. Het is een eenvoudig restaurant dat heerlijk eten serveert en een authentieke Griekse sfeer heeft. Bovendien zal het uitzicht op zee je een onvergetelijke ervaring bieden.

Chrisofyllis

Hoewel ze een informeel menu hebben, dat voornamelijk uit vlees- en visgerechten bestaat, zijn er ook verschillende voorgerechten en desserts om uit te kiezen. Voor smaakvolle lokale gerechten, tegen betaalbare prijzen, is dit restaurant de beste keuze.

Daarnaast wordt hier ook wijn en raki geserveerd, waardoor het een geweldige plek is om met vrienden wat tijd door te brengen.

Adres: Akti Papa Nikolaou Pagalou, Kitroplateia, Agios Nikolaos
Telefoonnummer: +30 2841 022705
Website: https://www.facebook.com/Chrisofyllis-805373732929836/

Lees ook: Restaurants in Rethymnon, Kreta, die je zeker moet bezoeken

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis