Rental Center Crete Large Hero

Alles Wat U Moet Weten Over Arkadi, Kreta

January 15, 2021
Arkadi Kreta

De Arkadi regio is vernoemd naar een van de mooiste en beroemdste Kloosters van Kreta. Het gebied is vol met historische bezienswaardigheden, prachtige natuur en spannende afleidingen.

Alles Wat Je Moet Weten Over Arkadi, Kreta

Waar Is Arkadi, Kreta Gelegen?

Het Arkadi-klooster ligt op een plateau, op de lagere hellingen van Mt. Psiloreitis - ook wel Mt. Ida genoemd. Het ligt in de buurt van de dorpen Margarites en Kapsaliana, ongeveer 25 km ten zuidwesten van Rethymno.

Mount Ida

Hoe Kom Je Op Arkadi, Kreta?

Arkadi is een uur en een kwartier rijden van de internationale luchthaven van Heraklion, en iets minder dan anderhalf uur rijden van de internationale luchthaven van Chania. Er is een Autoverhuur op Heraklion Luchthaven, zodat u in een mum van tijd op weg kunt. Als u met de boot in Heraklion of Chania aankomt, kan er een auto naar u toe worden gebracht. Er zijn ook veerboten die aankomen in Rethymnon, op ongeveer een half uur afstand.

Arkadi klooster

Voor KTEL-busdienst van Rethymnon, kijk hier.

De Geschiedenis van Arkadi

Dit glorieuze klooster is niet alleen een spiritueel centrum, maar ook een historische plek van groot belang.

Arkadi Klooster - Kreta

De Moni (klooster) Arkadi zelf zou al in de 5e eeuw ontstaan zijn. Ook de oorsprong van de naam is onzeker, met het feit dat deze onder het bewind van de Romeinse keizer Arcadius, die van 385 tot 408 regeerde, tot stand kwam. Als alternatief zou het, net als andere kloosters op Kreta, vernoemd kunnen worden naar een monnik met de naam Arkadios die het gesticht heeft.

Binnenplaats in Arkadi

Vondsten in het hele gebied geven aan dat het welvarend was tijdens het Byzantijnse tijdperk. Een ander klooster - Moni Arseniou - is in de buurt.

 Arkadi Klooster - Kreta

De Arkadi regio is vernoemd naar een van de mooiste en beroemdste Kloosters van Kreta. Het gebied is vol met historische bezienswaardigheden, prachtige natuur en spannende afleidingen. In 1648 veroverden de Ottomanen een groot deel van Kreta, maar het Arkadi-klooster bleef nog steeds bloeien, onder de naam Canli-klooster (het klooster waar de klok luidt). Het heeft zichzelf ondersteund door middel van de landbouw - reizigers uit die tijd verbaasden zich over zijn rijkdom aan olie en wijn.

Interieur van de Arkadi Basiliekerk

Na meer dan 200 jaar Ottomaanse overheersing, en na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog die Athene en een groot deel van Griekenland bevrijdde, kwam het tot een tragisch keerpunt. De Holocaust van het Arkadi-klooster bracht de Kretenzische vrijheidsstrijd onder de aandacht van de wereld.

Arkadi Klooster

In november 1866, na het oplopen van de spanningen, werden iets minder dan 1.000 mensen - waarvan meer dan tweederde vrouwen en kinderen - in het klooster opgevangen. Daarvan waren er iets meer dan 250 gewapend. Na twee dagen van belegering raakte de munitie van de Kretenzers op en waren veel strijders verloren gegaan. De vrouwen en kinderen en eventuele andere overlevenden sloten zich op in de kruitkamer en toen de Ottomanen kwamen, staken ze het kruit aan, waarbij ze zichzelf opofferden en vele Ottomanen doodden.

Arkadi Klooster

De schedels van de slachtoffers van de Arkadi-holocaust liggen in een ossuarium buiten het Klooster.

Lees ook: Alles wat u moet weten over Adelianos Kampos Kreta

Wat te Zien en te Doen in Arkadi

Naast het Arkadi-klooster zijn er veel dingen te doen in de regio. Het naburige traditionele bergdorpje Margarites is beroemd om zijn aardewerk. De klei van het stadje is al sinds de oudheid beroemd om zijn kracht. Naast prachtig handgeschilderd serviesgoed en serviesgoed, vindt u hier ook oude en zeer inventieve historische aardewerkontwerpen.

Margarites Village

In de buurt van het dorp Skepasti en dicht bij de zee is het wijnhuis Klados een klein, door een familie gerund wijnhuis waar u kunt genieten van het landschap en leren over speciale Kretenzische druivensoorten, zoals Liatiko en Kotsifali (rood), en Vidiano, Vilana, Plito, en Thrapsathiri (wit). De wijnmakerij ligt op ongeveer een half uur rijden van Arkadi.

Geniet van een Strandvakantie - Prachtige Stranden in de Buurt van Arkadi

De noordkust van Kreta bij Rethymnon is bezaaid met vele fantastische stranden voor elke smaak, waarvan vele volledig georganiseerd. De stranden van de zuidkust zijn beroemd omdat ze ruig en mooi zijn, en zijn niet veel verder weg. Het Geropotamos-strand ligt op iets meer dan 20 minuten van Arkadi. Dit is een wild, afgelegen strand zonder faciliteiten, dus het is vaak onbewoond. Het charmante stadje Bali heeft verschillende georganiseerde stranden, waarvan Limano de leukste is, dicht bij een pittoreske haven waar u een lekkere taverna kunt eten. Bali ligt op 40 minuten rijden van Arkadi. De prachtige zanderige baai van het strand van Agia Galini ligt aan de Libische zee aan de dramatische zuidkust van Kreta, omgeven door dramatische kliffen. Het is een uurtje rijden van Arkadi.

Preveli Beach

Een ander strand aan de zuidkust is Preveli - het kan worden bezocht met de auto, met een aanzienlijke afdaling via een trap naar beneden een klif, met een prachtig uitzicht.

Activiteiten Rondom Arkadi

Vanaf het noorden van het Arkadi Klooster tot iets minder dan 5 km in het noorden, eindigend in het dorp Pikris, bevindt zich de Arkadi-kloof. Er zijn ruïnes als de Venetiaanse en Ottomaanse tijd, te midden van voorbeelden van prachtige Kretenzische flora. De wandeling wordt beoordeeld als een makkelijke. Een meer uitdagende wandeling is te vinden op iets minder dan een uur naar het zuiden. De dramatische Kourtaliotiko kloof, genoemd naar de "kourtala" - een klapperend geluid gemaakt door de wind als het door de smalle doorgang stroomt. De kloof begint in het dorp Koxare en volgt de Kourtaliotiko kloof die eindigt in een van de beroemdste stranden van Kreta, Preveli, waar de oevers zijn omzoomd met palmbomen.

Culturele Excursies Rond Arkadi

Arkadi is een groots fort van een klooster, van grote afmetingen. De buitenste beschermende muren zijn van 67m tot 78m lang, om een oppervlakte van 5200 vierkante meter te omsluiten. De laat 16e eeuwse kerk is een van de mooiste van Kreta, een prachtig voorbeeld van Kretenzische renaissance-architectuur, met elementen uit de barok.

Arkadi klooster

Het laat 16e eeuwse Preveli-klooster is een prachtig bezoek, zeker als u op weg bent naar het prachtige Preveli-strand. Het klooster, prachtig en dramatisch gelegen hoog boven het weidse uitzicht op de Libische Zee, is ook een belangrijk historisch monument, bekend om zijn actieve rol in het Kretenzische verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Preveli-klooster ligt op iets meer dan een uur rijden van Arkadi.

Preveli klooster

Eleftherna was een belangrijke stadstaat van het oude Griekenland, gekoloniseerd door de Doriërs in de 9e eeuw voor Christus en bewoond tot een verwoestende aardbeving in 365 jaar voor Christus. Ruïnes uit de tijd na de verovering van Kreta door de Romeinen (rond 68 v. Chr.) getuigen van haar rijkdom. Zelfs na de aardbeving werd hier, in de 7e eeuw, een prachtige kerk gebouwd. Dit is een interessante archeologische site met ruïnes uit veel van Eleftherna's tijdperken. Eleftherna ligt op 20 minuten van Arkadi.

Eleftherna Archeologische Plaats

Ontdek Arkadi

Deze binnenlandse bestemming in de bergen kan een geweldig uitgangspunt zijn voor het verkennen van deze fascinerende regio van Kreta. De ritten zijn absoluut prachtig, een deel van het plezier van het verkennen van het eiland.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis