Arkadi Klooster: Geschiedenis, Wandelen, Toerisme en Autoverhuur

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 september 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Arkadi Klooster

Het Klooster van Arkadi is een oosters-orthodox klooster gelegen in het zuidoosten van Rethymnon op het eiland Kreta, Griekenland. Het klooster speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de Kretenzische weerstand tegen het Ottomaanse bewind tijdens de Kretenzische opstand van 1866. Het werd een nationaal heiligdom ter ere van het Kretenzische verzet. Volgens overlevering werd het Klooster van Arkadi vermoedelijk gesticht door een monnik genaamd Arcadius. Het klooster ligt op een rechthoekig, weelderig plateau aan de noordwestelijke zijde van de berg Ida. Het plateau is omringd door heuvels en aan de westkant stopt het plateau plotseling en valt het in kloven. De plaats waar het klooster zich bevindt, werd voor het eerst ontwikkeld in de oudheid. Wat het aantrekkelijk maakt, is de aanwezigheid van de berg Ida, die bij de Grieken bekend staat als de kindertijdshome van Zeus. Het interieur van het Klooster van Arkadi lijkt op een vesting en heeft een totale oppervlakte van 5200 m2. Het eiland Kreta staat bekend om zijn beste historische toeristische plekken in Griekenland, en een daarvan is het Klooster van Arkadi.

Toeristen kunnen het klooster elke dag bezoeken van 9.00 uur tot 20.00 uur. Er zijn openbaar vervoersmogelijkheden zoals bussen en taxi's die naar het klooster gaan, maar autoverhuur op Kreta is vrij prominent. Avontuurzoekers kunnen ook genieten van de prachtige wandelpaden van het beroemde Klooster van Arkadi. Er zijn tourbussen beschikbaar die naar het klooster gaan, en toeristen kunnen hun boekingen maken voordat ze het klooster bezoeken. Er zijn beschikbare routes open voor wandelaars om van te genieten. Toeristen huren een auto om ten volle van het klooster te genieten en het op hun eigen gekozen tijdstip te ontdekken. Autoverhuur is een flexibelere en handigere manier om het historische klooster te verkennen. De reis duurt niet langer dan 40 minuten. De wegen zijn niet moeilijk en de beste manier om te genieten van het prachtige berglandschap is door een gehuurde auto te rijden.

Arkadi Klooster

Wat is de geschiedenis van het Klooster van Arkadi?

Het Klooster van Arkadi ligt op een weelderig plateau, 23 km ten zuidoosten van Rethymnon, op het eiland Kreta in Griekenland. Volgens de overlevering is het een oosters-orthodox klooster dat is gesticht in de vijfde eeuw door de Oost-Romeinse keizer Arcadius. Er zijn geen geschreven feiten die aangeven hoe oud het klooster precies is, maar het huidige complex dateert voornamelijk uit de 16e eeuw. Het klooster speelde een belangrijke rol in het Kretenzische verzet tegen het Ottomaanse bewind tijdens de Kretenzische opstand van 1866. Er waren 943 Grieken, voornamelijk vrouwen en kinderen, die hun toevlucht zochten in het klooster. Na drie dagen van strijd bliezen de Kretenzers vaten buskruit op, waarbij ze zichzelf opofferden in plaats van zich over te geven. De exacte stichtingsdatum van het klooster is niet bekend. Echter, in Kreta was het gebruikelijk dat kloosters werden vernoemd naar de monnik die het gebouw stichtte. Dat ondersteunt de theorie dat Arkadi mogelijk is gesticht door een monnik genaamd Arkadios.

Waar bevindt zich het Klooster van Arkadi?

Het Klooster van Arkadi bevindt zich in Rethymno, Kreta, Griekenland. Het ligt op een heuveltop plateau, 23 km ten zuidoosten van Rethymnon, omringd door olijfgaarden en wijngaarden. De kerk heeft bovendien twee beuken; de linkerkant is gewijd aan de Transfiguratie en de rechterkant aan Constantijn en Helena.

Hoeveel mensen wonen er in het Klooster van Arkadi op Kreta?

Ongeveer 13 mensen wonen in het Klooster van Arkadi, Kreta. Er zijn nog steeds monniken die in het klooster leven. De stad Rethymno heeft een bevolking van 82.970. Er zijn vandaag de dag 40.732 mannen die in Rethymno wonen, terwijl de vrouwenpopulatie 42.237 is. Het totale aantal kinderen is 3.539. Rethymno heeft 26 langlevenden, dat wil zeggen mensen die ouder zijn dan 100 jaar.

Arkadi Klooster

Wat te weten voordat je naar het Klooster van Arkadi gaat?

Het Klooster van Arkadi is ideaal voor mensen die geschiedenis waarderen en een liefde hebben voor een rijke cultuur. Bij een bezoek aan het Klooster van Arkadi is het belangrijk om veel dingen te weten over de plek voordat je gaat. Het klooster is open voor bezoekers van 9.00 uur tot 20.00 uur, elke dag. Kerkdiensten worden dagelijks gehouden om 6.00 uur en 18.00 uur. Eén belangrijk aspect om rekening mee te houden is gepaste kleding, vooral voor vrouwen, omdat er nog steeds monniken in het klooster wonen. Hoewel het klooster een toeristische bestemming is, verdient het ook respect. Er is een kleine souvenirwinkel in het gebied waar ze souvenirs en prachtig aardewerk verkopen. Bij het plannen van een bezoek aan het klooster, neem wat water mee, hoewel er een café in de omgeving is. Draag de juiste schoenen om het wandelen comfortabeler te maken. De perfecte tijd om te bezoeken is tijdens de ochtend en late middag, om de hitte van de zon te vermijden.

Wat zijn de wandelroutes voor het Klooster van Arkadi?

Er zijn verschillende wandelroutes voor het Klooster van Arkadi die avontuurlijke toeristen kunnen nemen. De Arkadi Monastery - Viranepiskopi-route begint bij het historische Klooster van Arkadi. De route volgt grotendeels de Arkadiotiko-kloof. Na het bereiken van Pikris, gaat het verder tot aan de bocht van de asfaltweg, waar de kerk van Agios Dimitrios zich bevindt. Het 8,9 km lange punt-tot-punt parcours in de buurt van Amnatos wordt over het algemeen beschouwd als een matig uitdagende route. Het zou gemiddeld 2 uur en 33 minuten duren om de wandeling te voltooien. Het pad is het hele jaar door geopend. Een andere route is de "Arkadi-klooster - Eleutherna 1". De afstand is 3,86 kilometer en het pad is eenrichtingsverkeer. Een mooie rit van het historische Klooster van Arkadi naar het stadje Eleutherna. Er zijn verschillende metalen hekken om over te steken. De tour is bedoeld om te worden gedaan met "Eleutherna-Margarites 2".

Interieur van de Arkadi-basiliek

Is het Klooster van Arkadi veilig?

Ja, het Klooster van Arkadi is absoluut veilig om te bezoeken. Er zijn altijd lokale bewakers aanwezig binnen het klooster. Toeristen kunnen genieten van hun wandeling binnen het gebied zonder zich zorgen te maken over hun veiligheid. Het is een klooster, dus de plaats wordt verwacht rustig en vredig te zijn.

Wat is het beste seizoen om het Klooster van Arkadi te bezoeken?

Het beste seizoen om het Klooster van Arkadi te bezoeken is tijdens het tussenseizoen, tussen de maanden april tot juni en september tot oktober. Er zijn echter toeristen die het aangename weer van Kreta het hele jaar door waarderen. De zomer kan behoorlijk heet en druk zijn. Het laagseizoen van november tot maart heeft minder drukte, maar er is een hogere kans op regen.

Wat is het beste vervoermiddel voor een bezoek aan het Klooster van Arkadi?

Er is beschikbaar lokaal busvervoer naar het Klooster van Arkadi, maar het huren van een eigen auto is het beste vervoermiddel voor een bezoek aan het klooster. Toeristen kunnen met een gehuurde auto naar veel mooie plekken gaan. Zorg er gewoon altijd voor om de vereisten voor het huren van een auto te controleren.

Kan je een auto huren om naar het Klooster van Arkadi te gaan?

Ja, je kunt een auto huren om naar het Klooster van Arkadi te gaan. Hoewel er openbaar vervoer beschikbaar is op de weg, wordt het vooral voor toeristen aanbevolen om een auto te huren. Het huren van een auto op Kreta geeft toeristen de vrijheid en flexibiliteit om zelf te reizen.

Arkadi Klooster

Wat zijn de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta?

Hieronder staan de factoren die je moet overwegen voordat je een auto huurt op Kreta.

 • Verzekering. Verzekering is belangrijk bij het huren van een auto op Kreta. Het omvat verzekering voor een Collision Damage Waiver, en een creditcard of pinpas van de bestuurder is vereist als garantie. Autoverhuurverzekering beschermt de passagier tegen de kosten van schade die kan optreden tijdens het huren van een voertuig.
 • Leeftijd van de bestuurder. Naast een geldig rijbewijs is leeftijd een van de factoren om te overwegen bij het huren van een auto. Op Kreta is de wettelijke leeftijd voor een autoverhuurbestuurder tussen de 21 jaar oud. Een rijbewijs is ook vereist.
 • Geslacht van de bestuurder. Zolang de bestuurder de wettelijke leeftijd van 18 heeft, is het rijden ongeacht het geslacht toegestaan op Kreta. Hoewel sommigen misschien de voorkeur geven aan mannelijke bestuurders, kan een vrouw een auto besturen en huren op Kreta.
 • Type auto. Het is het beste om te kiezen voor een kleinere auto wanneer je op Kreta rijdt. De belangrijkste reden hiervoor is dat de Griekse wegen smal zijn. Er zijn ook opvallend kleinere auto's op de wegen te zien.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto. De meeste mensen denken dat het enige document dat nodig is voor het huren van een auto een rijbewijs is. Dit is echter niet het geval. De meeste autoverhuurbedrijven op Kreta vereisen een creditcard of pinpas met de naam van de bestuurder erop.

Ontdek Kreta met een Huurauto vanaf €49 per dag

Hoeveel kost het huren van een auto op Kreta?

De kosten van het huren van een auto op Kreta variëren afhankelijk van de locatie, het aantal passagiers, de route, het type auto en de duur. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op Kreta zijn ongeveer €30 tot €40 per dag. Het huren van een auto voor een hele week kost gemiddeld €250, terwijl het huren voor het weekend ongeveer €78 kost. De prijs voor een betaalbare Auto huren Kreta hangt af van het type auto.

Wat is de bijdrage van het Klooster van Arkadi aan het toerisme op Kreta?

Toerisme is een van de bloeiende industrieën in Griekenland. In totaal bezochten tussen januari en juli 2021 4,55 miljoen internationale toeristen Griekenland. Het eiland Kreta in Griekenland staat bekend om zijn spectaculaire toeristische bestemmingen. Kreta is gekozen als een van de top 5 toeristische bestemmingen in Europa. In totaal bezoeken meer dan vier miljoen toeristen elk jaar Kreta. Het Klooster van Arkadi is een van de beroemdste kloosters op Kreta. Het wordt beschouwd als het nationale heiligdom van Kreta. Toeristen die geïnteresseerd zijn in religie en cultuur zullen zeker de historische waarde van het klooster waarderen.

Arkadi Klooster

Wat zijn de dichtstbijzijnde attracties bij het Klooster van Arkadi?

Hieronder staan de dichtstbijzijnde attracties bij het Klooster van Arkadi.

 • Kavoussi. Kavoussi is een nederzetting in Arkadi in Rethymno op Kreta. Het is een bekende archeologische site in oostelijk Kreta. Het is gebouwd aan de voet van twee imposante bergen. Kavoussi is een historisch en levendig dorp dat veel activiteiten en prachtige bezienswaardigheden biedt. Kavoussi is een van de meest interessante dorpen in Lerapeta.
 • Kyrianna. Ook vermeld als een traditionele nederzetting en een gemeentelijk district is het dorp Kyrianna. Kyrianna heeft een zeer mooie oude kerk in het dorp die het bezoeken waard is. De architectuur lijkt op die van de kerk van het Klooster van Arkadi en elke hoek is prachtig.
 • Amnatos. Amnatos ligt aan de noordoostelijke rand van de Gargano-berg. Het is een lokale gemeenschap van de gemeente Rethymno in de regio Kreta. Het heeft gebouwen met Venetiaanse architectonische elementen en het is bekroond als de "Meest Schone en Georganiseerde Traditionele Gemeenschap".
 • Kapsaliana Village Hotel. Kapsaliana ligt in Rethymnon, op slechts 10 minuten rijden van het Klooster van Arkadi. Het was een dorp uit de 16e eeuw op Kreta dat is omgetoverd tot een eersteklas hotel. Kapsaliana was onderdeel van het landgoed van het Klooster van Arkadi, het meest emblematische klooster van het eiland.
 • Kournas-meer. Het Kournas-meer staat bekend als het enige zoetwatermeer op Kreta. Het stond oorspronkelijk bekend als het Meer van Koressia, maar kreeg later zijn huidige naam van een Arabisch woord dat meer betekent. Het ligt in een prachtige omgeving, in een vallei tussen de heuvels. Het Kournas-meer ligt op ongeveer 4 km van Georgioupolis in het departement Chania. Het meer is vrij klein, met een lengte van 1.087 m en een maximale breedte van 880 m. Het Kournas-meer is het hele jaar door open voor bezoekers. Het is over het algemeen ondiep, met slechts 22,5 m op zijn diepste punt. Het is een mooie plek om het hele jaar door te bezoeken. De beste tijd om het Kournas-meer te bezoeken is tijdens de zomer, een ideale plek om te genieten van zomerdagen aan de oevers van het meer.
 • Spili. Spili is een ideale bestemming voor bezoekers en locals, wanneer ze hun vakantie op Kreta doorbrengen. Het ligt ongeveer 300 km ten zuiden van Rethymno. Het heeft een hoogte van 430 m, aan de voet van de berg Vorizis, en is een zijtak van de berg Kedros. Bovendien is het een perfecte bestemming voor toeristen omdat bijna alle basisvoorzieningen te vinden zijn in Spili. Men hoeft zich geen zorgen te maken over de toegang tot basisbehoeften. Spili is een handige plek. Er zijn banken, gezondheidscentra, een politiebureau, tavernes en zelfs het Conferentiecentrum van de Kerk. De beste tijd om te genieten van Spili is tijdens de lente of herfst. Er zijn dan minder mensen dan in de zomermaanden, wanneer het hoogseizoen is.
 • Rethymno stad: Rethymno ligt aan het noordelijke uiteinde van het departement, aan de westkant van Kreta. Het werd vroeger Rithymna genoemd. De stad is sterk beïnvloed door de Venetianen en heeft elegante architectuur en een schilderachtige haven. Rethymno zit vol met archeologische vindplaatsen, schilderachtige dorpjes, prachtige stranden en Byzantijnse kerken. De beste tijd om Rethymno te bezoeken is in de zomer. De prachtige stranden zijn perfect voor bezoekers die van zwemmen en zonnebaden in de zon houden. Rethymno is ook een populaire carnavalsbestemming in Griekenland.

Welke films zijn er over het Klooster van Arkadi?

Hoewel het Klooster van Arkadi een historische plaats is, is er geen film over gemaakt. Het Klooster van Arkadi is echter een van de plaatsen die je moet bezoeken als je op Kreta bent. Het heeft een integraal onderdeel uitgemaakt van de geschiedenis van Kreta en de strijd voor vrijheid.

Is het Klooster van Arkadi een UNESCO-werelderfgoed?

Nee, het Klooster van Arkadi is geen UNESCO-werelderfgoed. De oude gebouwen van het Klooster van Arkadi maken echter deel uit van de UNESCO-werelderfgoedsites op Kreta.

Arkadi Klooster

Waarom wordt het Klooster van Arkadi beschouwd als een archeologische site?

Het Klooster van Arkadi wordt beschouwd als een archeologische site vanwege zijn historische betekenis. Het klooster speelde een belangrijke rol in het Kretenzische verzet tegen de Ottomanen tijdens de Kretenzische opstand van 1866. Een van de bloedigste gebeurtenissen in de Griekse geschiedenis vond plaats bij het Klooster van Arkadi. Gedurende die tijd voelden veel Kretenzers zich slecht bestuurd en vroegen om een verbeterd belastingsysteem, respect voor het christelijk geloof, het recht om ouderlingen te kiezen en maatregelen voor de ontwikkeling van het eiland. Ze stuurden ook een geheim memorandum naar de monarchen van Engeland, Rusland en Frankrijk. Ze vroegen om hulp om actie te ondernemen voor de eenwording van Kreta met Griekenland. Op 21 augustus 1866 besloten de Kretenzers op te staan en een vlag met de slogan "Unie of Dood" te hijsen. Op 30 augustus 1866 stuurde de sultan Mustafa Nailis Pasha om het verzet te stoppen. Samen met zijn mannen arriveerde Mustafa buiten het Klooster van Arkadi op de middag van 6 november 1866. Ze waren met ongeveer 15.000 en hadden zwaar geschut. Er waren 943 Grieken, voornamelijk vrouwen en kinderen, die hun toevlucht hadden gezocht in het klooster. De Turkse leider eiste overgave aan de kloostermuren, maar de Kretenzers reageerden met geweervuur. De kloostergates werden bestormd en er brak een gevecht uit. Al snel omsingelde de Turkse troepen het magazijn vol met mensen. Een van hen was een rebel genaamd Konstantinos Giaboudakis. Konstantinos besloot toen, samen met de mensen binnen, om het kruitvat tot ontploffing te brengen. De Kretenzers offerden zichzelf op en bliezen de buskruitvaten op. De explosie doodde ook meer dan 1.500 Ottomaanse soldaten. De Kretenzers weigerden zich over te geven en offerden zo hun leven op.

Binnenplaats in Arkadi

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis