12 Meest Populaire Archeologische Musea op Kreta

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 19 juli 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Archeologische musea in Kreta

Musea zijn instellingen die kunst, artefacten en beeldhouwwerken bewaren en openstellen voor het publiek. Ze omvatten verschillende soorten, zoals archeologische, kunst-, encyclopedische, historische en militaire musea. Archeologische musea tonen archeologische artefacten, zoals kleding, gereedschap, wapens en aardewerk. Deze draagbare overblijfselen dienen als tastbare herinneringen aan hoe onze voorouders ooit leefden, en ze bieden inzicht in uitvindingen en bloeiperiodes uit het verleden. Kreta is een wereldberoemde bestemming met talloze archeologische musea. Als het grootste eiland van Griekenland herbergt Kreta oude ruïnes en archeologische vindplaatsen die ons een fascinerend kijkje geven in de geschiedenis.

Kreta staat bekend om zijn prachtige stranden, zoals Elafonissi Beach en Balos Lagoon. Toeristen kunnen deze plekken bereiken met het openbaar vervoer, zoals de bus en taxi, of door een auto te huren. Daarnaast staat Kreta bekend om zijn heerlijke eten en drinken, zoals olijfolie en wijn. De regio heeft een rijke geschiedenis op het gebied van wijn- en olijfolieproductie. Wat betreft de musea, is het Heraklion Archeologisch Museum een van de twee meest bezochte musea op Kreta. Dit belangrijke museum in Kreta, Griekenland, staat bekend om zijn collectie van 5.500 jaar oude Minoïsche artefacten. Daarnaast zijn er nog drie andere bekende archeologische musea te vinden op Kreta.

Hieronder staan de voornaamste Archeologische Musea in Kreta.

 • Aptera Archeologische Site: Dit is het museum waar Romeinse artefacten worden bewaard. Deze Romeinse artefacten zijn baden, villa's en theaters.
 • Malia Palace Archeologische Site: Dit wordt beschouwd als het meest provinciale paleis in Malia. De artefacten die hierbinnen worden gevonden, zijn onder andere een bijhanger, scepter en kernos.
 • Knossos Palace en Archeologisch Museum: Dit is een van de meest bezochte musea op Kreta. De site is twee keer verwoest door een aardbeving en een brand, maar is nooit gerestaureerd en is precies zo achtergelaten zoals het was.

1. Aptera Archeologische Site

De Aptera Archeologische Site begon al in de Minoïsche periode, Geometrische periode, Hellenistische periode en het Romeinse Rijk. Het bevindt zich in Aptera Apokoronas, Kreta, in het westelijke deel van het eiland. De site is gelegen aan de binnenkant van de Souda Baai. Om hier te komen, neem je de 90/E75 richting het westen langs de kust. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 8.00 uur tot 20.00 uur. Het museum wordt beschouwd als een van de meest interessante archeologische sites op Kreta. De ingang van de site bevindt zich vlakbij het klooster van Agios Ioannis Theologos. Vanwege de voortdurende pandemie moeten bezoekers een protocol volgen om hun veiligheid te waarborgen. Bezoekers moeten minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden. Er zijn vloermarkeringen aangebracht binnen en buiten het museum voor de wachtrijen. Binnen het museum zijn er veel Romeinse ruïnes te zien die worden tentoongesteld als artefacten. Deze ruïnes omvatten Romeinse baden, Romeinse villa's, een drie-gewelfde Romeinse cisterne, een tempel, een necropolis, een klooster en een oud theater van Aptera. De Romeinse cisternen dienden als waterbron voor de Romeinen. Het oude theater werd gebouwd van kalksteen. De toegangsprijs voor de Aptera Archeologische Site kost ongeveer €4, €2 voor senioren en studenten. Toeristen hebben het museum beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de opmerkelijke archeologische displays.

Aptera Archeologische Site

2. Malia Palace Archeologische Site

De Malia Palace Archeologische Site is een van de grootste Minoïsche paleizen in Malia. Het staat bekend als het meest provinciale paleis van alle paleizen in Malia. De site is gelegen aan de noordkust van Kreta en ten oosten van Heraklion. Destijds werd de site bewoond tijdens het Neolithicum en de vroege Minoïsche periode. Het eerste paleis werd gebouwd in 1900 voor Christus, maar werd later vernietigd in 1700 voor Christus. Vervolgens werd het tweede paleis herbouwd nadat het eerste was vernietigd. Het werd opnieuw vernietigd in 1450 voor Christus en werd pas in 1880 ontdekt. De site is bereikbaar met de auto via de hoofdweg E75 en de reistijd varieert van 25 minuten tot 2 uur. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag van 8.00 uur tot 18.00 uur. Tijdens de winter hebben toeristen echter alleen toegang tot de site tot 15.30 uur. Je moet €6 betalen, €2 voor senioren en studenten, om de Malia Palace Archeologische Site te betreden en de artefacten te bekijken. De artefacten die op de site te vinden zijn, zijn onder andere de Gouden bijhanger, de handgreep van de scepter, pithoi en kernos. Daarnaast zijn er verschillende kamers die toeristen kunnen verkennen om meer te weten te komen over het paleis.

Malia Palace Archeologische Site

3. Knossos Palace en Minoan Sites

Het Paleis van Knossos en Minoïsche Sites worden beschouwd als de meest bezochte archeologische site op Kreta. Het museum is gebouwd op de heuvel van Kephala, dichtbij de zee, maar het is twee keer eerder verwoest, in 1250 voor Christus en 1350 voor Christus. Maar voordat het de tweede keer werd vernietigd, werd het gerestaureerd in 1450 voor Christus. Nadat het in 1350 voor Christus werd verwoest, werd de site nooit meer bewoond of gerenoveerd. Het paleis staat bekend als de thuisbasis van koning Minos, de koning van Kreta en zoon van Zeus en Europa. De site is een complex met meerdere verdiepingen met vier vleugels rondom een centrale binnenplaats. Het is bekend dat het hoofdgebouw van de site gesloten was van 2006 tot 2013 voor renovatie. Het is elke dag geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur tijdens de winter en van 8.00 uur tot 20.00 uur tijdens de zomer. De toegangsprijs bedraagt ongeveer €15, €8 voor senioren en studenten. Enkele artefacten die op de site te vinden zijn, zijn onder andere de troonzaal, koninklijke villa, hospice en tempel. De site heeft regels opgesteld om ervoor te zorgen dat toeristen veilig kunnen genieten van hun bezoek. Ze krijgen audiogidsen aangeboden en moeten hun eigen oortjes meebrengen voor hygiënische doeleinden. Toeristen hebben het museum beoordeeld met 4,0 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de overvloed aan prachtige informatie over de oude beschaving die de site bevat.

Knossos Palace en Archeologisch Museum

4. Lato Archaeological Site

De Lato Archeologische Site staat bekend als de best bewaarde stad uit de Hellenistische periode op Kreta. Lato stond bekend als een van de belangrijkste Dorische staten op Kreta en is de geboorteplaats van de admiraal van Alexander de Grote. Het is een van de machtige steden op Kreta die zich tussen twee heuvels bevindt. Er is geen openbaar vervoer dat rechtstreeks naar Lato gaat. De dichtstbijzijnde plaats waar bussen stoppen bij de Lato Archeologische Site is Kritsa. Vanaf daar is Lato slechts 3 km naar het noorden en kan te voet of met een privéauto worden bereikt. Het is geopend van maandag tot en met zondag, behalve op dinsdag, van 8.30 uur tot 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt ongeveer €3, €2 voor senioren en studenten. Het wordt beschouwd als een van de meest complete steden in Griekenland, met barricades, een markt, een prytaneum, een theater, tempels, gebouwen en cisternen. Het prytaneum is een monument dat lijkt op een oud theater en plaats biedt aan maximaal tachtig mensen. De cisterne bevindt zich in de Agora, een open ruimte waarin oude beelden te vinden zijn. Toeristen hebben de site beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de opmerkelijke locatie die in een berg is gebouwd en adembenemend is.

Lato Archeologische Site

5. Kommos Archeologische Site

De Kommos Archeologische Site ligt aan de kust van de Libische Zee. De site staat bekend als de plek waar koning Menelaus, koning van Sparta, schipbreuk leed na de oorlog. De eerste bekende opgraving vond plaats in 1924 door Arthur Evans. In 2005 begonnen Canadezen met de tweede opgravingen op de archeologische site. Veel factoren, zoals aardbevingen, hebben het later vernietigd en het werd na verloop van tijd herbouwd. De oude haven van de site kan toeristen kennis laten maken met de Minoïsche beschaving. De Kommos Archeologische Site zelf is echter niet toegankelijk voor het publiek. Toeristen hebben de site beoordeeld met 3,5 van de 5 sterren, omdat het adembenemend mooi is en wordt omringd door herbergen, flats en villa's.

Kommos Archeologische Site

6. Heraklion Archeologisch Museum

Het Heraklion Archeologisch Museum wordt beschouwd als een van de drie oudste musea in Griekenland en is gelegen in het centrum van Kreta. Bovendien wordt het beschouwd als een van de belangrijkste musea in Europa, omdat het de thuisbasis is van alle artefacten die teruggaan tot de prehistorie van Kreta. Enkele van de belangrijke antiquiteiten die in het museum te vinden zijn, zijn de Myceense krijgervaas, het marmeren standbeeld van een sfinx, de fresco van de boksers, de Jockey van Artemision, de beker van Nestor of duivenbeker, het marmeren standbeeld van Kouros Kroisos, het marmeren standbeeld van Poseidon en het kolossale portret van keizer Hadrianus. Het is een museum dat de geschiedenis van Kreta weergeeft aan de hand van artefacten die toebehoorden aan de oude beschaving. Het Heraklion Archeologisch Museum is bereikbaar met de bus, wat ongeveer 42 minuten duurt, met de taxi in 7 minuten en te voet in 1 uur en 12 minuten. De toegangsprijs bedraagt ongeveer €12, €6 voor senioren en studenten. Het is geopend op dinsdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en van zondag tot maandag van 8.00 uur tot . In het museum vind je kostbare antiquiteiten uit de oudste beschavingen van Europa, zoals stierenvechten, slangen vasthouden en de Minoïsche artefacten die getuigen van geletterdheid. Daarnaast zijn er ook een café en restaurants beschikbaar op het terrein. Handdesinfectie en het dragen van gezichtsmaskers zijn verplicht in de musea om toeristen te beschermen tijdens de pandemie. De beste tijd om het museum te bezoeken is van 13.30 uur tot 20.00 uur. Toeristen hebben het museum beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de prachtige Minoïsche artefacten.

Heraklion Archeologisch Museum

7. Petras Archeologische Site

De Petras Archeologische Site is gelegen in Sitia, in het noordoosten van Kreta. Het werd gebouwd in 1900-1800 voor Christus, wat beschouwd wordt als de Midden-Minoïsche periode. Op dit moment is de zuidelijke vleugel van de archeologische site in puin. Het staat bekend als een tweeverdiepingen tellende locatie met een monumentale trap, een lager terras en een centrale binnenplaats. De site is bekend als de plek waar administratieve, commerciële en religieuze handelingen plaatsvonden. Bovendien is het de plek waar een groep ambachtslieden textiel en aardewerk zoals vazen produceerden. De Petras Archeologische Site staat bekend om zijn behoudsmuur, paleisrestanten, noordelijke magazines, hiëroglifische magazines en cultsector van het paleis. Sitia heeft een eigen luchthaven, wat het gemakkelijker maakt om erheen te vliegen. Het kan echter ook bereikt worden vanuit Heraklion door een auto te huren. De site is geopend van woensdag tot en met maandag van 8.30 uur tot 15.30 uur. De toegangsprijs tot de site kost ongeveer €3, €2 voor senioren en studenten. Toeristen beoordelen de site met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de geweldige informatie over de Griekse geschiedenis die ze er hebben geleerd.

Petras Archeologische Site

8. Sitia Archeologisch Museum

Het Sitia Archeologisch Museum wordt beschouwd als een van de beste musea op Kreta en werd in 1984 voor het publiek geopend. Het werd opgericht door Nikos Papadakis, een Kretens archeoloog. Het museum herbergt vele belangrijke artefacten uit Oost-Kreta, zoals Palaikastro, Pseira, de Pithoid vaas en het zwartfiguurige Kantharos. Palaikastro is een 0,50 meter hoog gouden en ivoren standbeeld dat afkomstig is uit Seteia. Pseira is een kruik met een zadelvormig handvat en een decoratie in maritieme stijl. Deze tentoonstellingen zijn afkomstig uit de Minoïsche, Zakros, Geometrische, Archaïsche en Greco-Romeinse periodes. Het museum is geopend van 8.30 uur tot 15.30 uur, behalve op dinsdag. De toegangsprijs bedraagt €3, €2 voor senioren en studenten. De beste tijd om Sitia te bezoeken is tijdens de zomer, omdat er dan meer verbindingen zijn tussen Kreta en andere eilanden in Griekenland. Toeristen hebben het Sitia Archeologisch Museum beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk omdat, ondanks dat het klein is, het museum zeer netjes en georganiseerd is.

Sitia Archaeological Museum Artefacts

9. Ierapetra Archaeological Museum

The Ierapetra Archaeological Museum is a museum that has been the home of many collections since the 19th century. It features collections such as sarcophagus, stone stele, honorary inscription, red-figure amphora and Minoan axe mould. Most of the artefacts present inside the museum are Minoan, Geometric, Archaic, Greco-Roman, Classical and Hellenistic Arts. It is open Tuesday to Sunday from 8am to 3pm. The entrance fee costs about €2, €1 for senior citizens and students. Children are free to enter the museum. Tourists rated the museum 4.0 out of 5 mainly because the place is outstanding for its price.

Ierapetra Archeologisch Museum

10. Gournia Archeologische Site

De Gournia Archeologische Site is gelegen aan de noordkust van de Landengte van Ierapetra op Kreta. Op de site zijn goed bewaarde huizen, geplaveide straten, een hof, paleis en begraafplaats te vinden. Het geeft een beeld van hoe een stad eruitzag tijdens het Late Bronstijdperk. Daarnaast zijn er ook bronzen gereedschappen, aardewerk en vazen te vinden op de site. De site wordt beschouwd als de meest opgegraven stad op Kreta. Het werd gesticht in 1550 voor Christus, maar werd later verwoest door een aardbeving in 1450 voor Christus en is achtergelaten zoals het was in 1200 voor Christus. De site is bereikbaar aan de rechterkant van de Nationale Weg Agios Nikolaos-Sitia, op slechts een paar meter afstand van het dorp Pachia Ammos. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag van 8.30 uur tot 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt ongeveer €2, €1 voor senioren en studenten. Toeristen hebben de Gournia Archeologische Site beoordeeld met 4,0 van de 5 sterren, voornamelijk omdat het hun verwachtingen heeft overtroffen voor een minimale toegangsprijs.

Gournia Archeologische Site

11. Falassarna Archeologische Site

De Falassarna Archeologische Site is een afgesloten oude haven uit de Klassieke en Hellenistische periode, gelegen in het westen van Kreta. In de 4e eeuw beschermde de site de stad met muren en militaire gebouwen. Het stond bekend als een toevluchtsoord voor piraten, aangezien het de thuisbasis is van 43 archaïsche graven. De site is geopend van dinsdag tot en met zondag van 8.30 uur tot 19.00 uur. Momenteel is de site echter tijdelijk gesloten. Toeristen hebben de site beoordeeld met 3,5 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege het fascinerende landschap. Toeristen hebben de site beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk omdat de plaats op indrukwekkende wijze laat zien hoe onze voorouders vroeger leefden.

Falassarna Archeologische Site

12. Armeni Archeologische Site

De Armeni Archeologische Site is gelegen op een ongestoorde plek in het noordoosten van Turkije. Het is een oud kerkhof dat in 1988 werd geregistreerd als een Archeologische Conservatie Site van de 1e graad. Yiannis Tzedakis heeft het opgegraven in 1969. De site bevat meer dan 200 grafkamers. Er zijn twee soorten grafkamers te vinden op de site: grote en kleine graven. Grote graven hebben een lange gang, terwijl kleine graven een korte gang hebben. Bovendien hebben deze graven drie verschillende vormen, namelijk cirkelvormig, halfrond en rechthoekig. Verder zijn er ook kloosters, een kathedraal en kerken te vinden op de site. De beste tijd om de Armeni Archeologische Site te bezoeken is van mei tot september, wat het hoogseizoen van het toerisme is.

Armeni Archeologische Site

Welk is het meest bezochte Archeologisch Museum op Kreta?

Het Heraklion Archeologisch Museum is het meest bezochte Archeologisch Museum op Kreta, omdat het wordt beschouwd als het oudste en belangrijkste museum van Europa. Bovendien is het ook het meest beroemde museum. Het museum herbergt 7.500 Minoïsche artefacten die ongeveer 5.500 jaar oud zijn, wat het tevens een van de grootste musea van Griekenland maakt. Toeristen beschouwen het museum als het meest interessante museum van Griekenland.

Wat moet je weten over Kreta als toerist?

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en bevindt zich in het meest zuidelijke deel van het land. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, culinaire lekkernijen en musea. Het is de thuisbasis van een van de Werelderfgoedsites en 7 wereldwonderen. Toeristen zullen het eiland fascinerend vinden en wellicht enkele van de eerder genoemde bezienswaardigheden willen bezoeken. Het is echter belangrijk dat toeristen op de hoogte zijn van de Kreta Reisgids voordat ze naar Kreta gaan en tijdens hun verblijf op het eiland.

Hieronder staan de dingen die toeristen moeten weten over Kreta.

 • Vervoer: Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om naar Kreta te reizen en op Kreta zelf rond te reizen. Ten eerste kan men naar Kreta reizen per vliegtuig of veerboot. Kreta heeft drie luchthavens, namelijk de internationale luchthavens van Heraklion, Chania en Sitia. De keuze van de luchthaven hangt af van de gewenste toeristische bestemming, aangezien het eiland groot is. Veerboten vanuit Rhodes, Karpathos, Kassos en Khaliki zijn ook opties om naar Kreta te reizen. Ten tweede zijn er een aantal opties om op Kreta zelf rond te reizen. Bus, taxi en huurauto zijn de opties waar toeristen voor kunnen kiezen om Kreta te verkennen en enkele toeristische plekken te bezoeken.
 • Accommodatie: Er zijn verschillende accommodaties waar toeristen kunnen verblijven tijdens hun bezoek aan Kreta. Er zijn veel hotelopties, vooral in Chania, wat de meest aanbevolen plek is voor toeristen die voor het eerst komen.
 • Tijd: Midden mei tot juni en september tot oktober zijn de beste periodes om Kreta te bezoeken. In mei bloeien de bloemen. September tot oktober is de periode waarin de kamerprijzen het laagst zijn.
 • Kosten: Ook de kosten van het bezoek en verblijf op Kreta moeten in overweging worden genomen. Accommodatie, eten, activiteiten, entertainment en vervoer zijn slechts enkele van de zaken die bijdragen aan de kosten van het bezoek en verblijf.
 • Plaats: Er zijn veel prachtige plekken om te bezoeken op Kreta, zoals Chania, dat dicht bij mooie stranden, restaurants en winkels ligt.
 • Bezienswaardigheden/Activiteiten: Naast het bezoeken van archeologische sites zijn er ook andere dingen te doen op Kreta. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Balos-strand om te zwemmen, met zijn witte en roze zand. Een wijntour is een andere activiteit die je op Kreta kunt ondernemen, aangezien het een van de oudste wijnproducerende gebieden van Europa is.

Is het nodig om een auto te huren om de Archeologische Musea op Kreta te bezoeken?

Ja, het huren van een auto is noodzakelijk om rond te reizen op Kreta en archeologische musea te bezoeken. Er zijn musea op Kreta waar het openbaar vervoer niet stopt. Het openbaar vervoer stopt soms alleen bij het dichtstbijzijnde station bij de musea, dus toeristen nemen een taxi om hen naar hun bestemming te brengen.

Waar moet je op letten voordat je een auto huurt op Kreta?

Er zijn bussen en taxi's beschikbaar die toeristen kunnen gebruiken om op Kreta te reizen. Maar een andere vorm van vervoer is het huren van een auto, wat een meer privévorm van vervoer is. Het huren van een auto is vaak noodzakelijk wanneer je rondreist en reist op Kreta. Toeristen hebben een auto nodig om archeologische musea en andere bestemmingen die ze willen bezoeken te bereiken. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven waar toeristen een auto kunnen huren tijdens hun verblijf op Kreta. Het is een goede optie voor degenen die privévervoer willen hebben bij het bereiken van hun bestemming, vooral tijdens de pandemie.

Hieronder staan de dingen die je moet weten voordat je een auto gaat huren op Kreta.

 • Verzekering: Zorg ervoor dat de auto verzekerd is en dat eventuele schade veroorzaakt door mogelijke ongevallen gedekt is.
 • Leeftijd van de bestuurder: De bestuurder moet minstens 21 jaar oud zijn en minimaal 12 maanden in het bezit zijn van een rijbewijs.
 • Geslacht van de bestuurder: Sommige toeristen kunnen kieskeurig zijn over wie hun chauffeur zal zijn. Het geslacht van de bestuurder is een van de dingen waar toeristen rekening mee houden, aangezien veel mensen geloven dat mannen betere chauffeurs zijn dan vrouwen.
 • Autotype: Er zijn verschillende autotypes beschikbaar om te huren. Elk type is geschikt voor een ander aantal passagiers en de hoeveelheid bagage die ze kunnen dragen.
 • Documenten: Naast een rijbewijs is een creditcard vereist om een auto te huren. Een creditcard met de naam van de toerist is nodig om de verhuurmaatschappij garantie te bieden.

Hoeveel kost het om een auto te huren op Kreta?

De kosten van een autoverhuur op Kreta zijn afhankelijk van het aantal dagen dat de auto gehuurd wordt, het aantal passagiers en het type auto dat gehuurd wordt. Een huur voor een week kost ongeveer €250. Dag- en nachtritten op Kreta kosten ongeveer €30 tot €40. De auto kan een week lang gebruikt worden met onbeperkt aantal kilometers en plaats voor vier passagiers. De huurauto's zijn handgeschakeld, voorzien van airconditioning en hebben vier deuren. De gehuurde auto moet bij terugkomst bij het verhuurbedrijf dezelfde hoeveelheid brandstof hebben als bij aanvang van de reis om extra kosten te voorkomen.

Ontdek Kreta met een huurauto vanaf €49 per dag

Hoe beïnvloedt COVID-19 het huren van een auto op Kreta?

COVID-19 heeft een grote impact gehad op veel sectoren sinds het begon. Een van deze sectoren is de autoverhuurindustrie. Aangezien mensen voorzichtig moeten zijn om afstand te houden van andere mensen, kan er een beperking zijn aan het aantal personen dat in de auto kan worden vervoerd. Bovendien is de auto eigendom van het verhuurbedrijf en moet deze na elk gebruik altijd worden schoongemaakt en ontsmet. Toeristen kunnen hun eigen producten, zoals alcohol, meenemen om de auto schoon te maken. Gebruik echter geen producten die de auto kunnen beschadigen, zoals bleekmiddel. Als een toerist na het huren van een auto in contact is gekomen met iemand die COVID-19 heeft of bekend is met COVID-19, moet hij/zij onmiddellijk contact opnemen met het verhuurbedrijf.

Is een kaart nodig bij een bezoek aan het Archeologisch Museum op Kreta?

Nee, een kaart is niet nodig bij een bezoek aan de archeologische musea op Kreta. Het openbaar vervoer, zoals bussen en taxi's, kan toeristen rechtstreeks naar de musea brengen. Volgens de Geschiedenis van Kreta zijn plaatsen op Kreta al bekend, vooral bij de lokale bevolking. Het is gemakkelijker voor toeristen om gewoon aan de lokale bevolking te vragen waar de plaats is. Als toeristen er echter voor kiezen om een ​​privéauto te huren, moeten ze mogelijk Google Maps gebruiken om onderweg niet te verdwalen.

Is het openbaar vervoer op Kreta betrouwbaar?

Ja, het openbaar vervoer op Kreta is betrouwbaar, aangezien dit wordt gebruikt om rond te reizen op Kreta. Er zijn vervoersmiddelen zoals bussen en taxi's die gebruikt kunnen worden om verschillende bestemmingen op Kreta te bereiken. Er zijn in totaal vier busstations op Kreta, namelijk Heraklion, Chania, Rethymno en Lassithi. Deze bussen stoppen echter niet rechtstreeks bij bepaalde bestemmingen. Daarom kunnen taxi's worden gebruikt als vervoersmiddel om plaatsen zoals musea te bereiken.

Waar kun je voordelig een auto huren op Kreta?

Rental Center Kreta is een autoverhuurbedrijf dat al sinds 1975 auto's levert aan de steden op Kreta. Toeristen kunnen auto's huren op luchthavens, havens en verschillende steden en dorpen overal op Kreta. Het bedrijf biedt premium verzekering voor hun huurauto's, zodat er geen verborgen kosten zijn. Bovendien biedt het bedrijf gratis 24-uurs ophaal- en afleverservice op de luchthaven met gratis annulering tot 48 uur voor aankomst op het eiland. Bovendien biedt het bedrijf gratis kinderzitjes voor degenen die hun baby hebben meegenomen. Er zijn verschillende opties voor auto huren Kreta waar toeristen uit kunnen kiezen. De prijzen variëren van €18 tot €49, afhankelijk van de grootte en het type auto dat geschikt is voor verschillende aantallen passagiers.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis