Ontdek Kolokytha Strand in Elounda - Een afgelegen paradijs

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 15 maart 2023 en bijgewerkt op 18 april 2023.
Het strand van Kolokytha - Elounda - Kreta

Elounda is een regio vol prachtige stranden en één die er in het bijzonder uitspringt is het strand van Kolokytha. Als je graag eens iets anders doet, dan is een bezoek aan dit strand een goede keuze. Het biedt prachtige uitzichten, privacy en verfrissend kristalhelder water, waardoor het perfect is voor gezinnen, geliefden en vrienden.

De naam van het strand, Kolokytha, heeft een Griekse oorsprong en betekent 'pompoen'. Men denkt dat deze naam afkomstig is van de pompoenachtige rotsen, die op de serene oevers te vinden zijn.

Om meer interessante en nuttige dingen over dit adembenemende strand te weten te komen, kun je hieronder verder lezen!

Het verbazingwekkende strand van Kolokitha bij Elounda

Waar ligt het strand van Kolokytha?

ligt aan de oostkant van het schiereiland Spinalonga, dat relatief dicht bij het gebied van Elounda ligt en op ongeveer 12 kilometer ten noorden van Agios Nikolaos. Dit prachtige strand biedt wit zand, turquoise golven en een paar tamarisken voor de nodige schaduw.

Waarom zou je het strand van Kolokytha bezoeken?

In tegenstelling tot de typische stranden op Kreta is het strand van Kolokytha een strand zonder enige voorzieningen. Daardoor kun je echt genieten van de schoonheid van het strand in zijn meest natuurlijke staat. De turquoise kleur van het water is verbazingwekkend en is afhankelijk van de invalshoek van het zonlicht. Het is er vrij rustig, waardoor het een mooie ontsnapping is aan de drukte van alledag. Het belangrijkste is dat je wat schaduw kunt vinden onder de tamarisken die het gebied omringen.

Het eiland Glaronisi bij het geweldige strand van Kolokitha

Als je besluit om in de zomer een bezoek te brengen, zul je verrast zijn dat witte zeelelies de lucht vullen met hun zoete geur. De boten, die in de zomer van en naar het eiland Spinalonga varen, stoppen hier ook voor een stop om te zwemmen. Daardoor kan het strand nogal druk worden.

Aan de noordkant van het strand van Kolokytha vinden we een fantastisch strand bij de ruïnes van de vroeg-christelijke basiliek van Kolokytha (5e-6e eeuw), die in 1971 door de archeoloog Manolis Borboudakis werd ontdekt. De marmeren kapitelen, de preekstoel en de poorten liggen overal verspreid, evenals de mozaïekvloeren, die volledig door de zee zijn verwoest.

Traditionele Grieks kerkje op het schiereiland Kolokitha

Wil je nog meer privacy, ga dan naar het zuiden (voorbij de rechter grens van het strand). Als je dat doet, vind je twee afgelegen baaien met zand, rotsen en tamarisken. Ze zullen nooit kunnen tippen aan de schoonheid van Kolokytha, maar het is wel een uitstekende keuze voor nudisten en degenen die de drukte liever vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen voor toeristen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over het strand van Voulisma

Hoe kom je bij het strand van Kolokytha

De beste manier om het strand van Kolokytha te bereiken is door een auto te huren op Kreta. Als je een auto huurt, kun je de regio Lassithi en zijn stranden volledig verkennen en ook andere steden bezoeken, zoals Agios Nikolaos of Elounda. Bovendien heb je geen last van het gedoe met het openbaar vervoer. Zo hoef je niet in de rij te staan voor bussen of taxi's, die in het hoogseizoen behoorlijk duur kunnen zijn. Bovendien kun je je eigen reisschema kiezen, afhankelijk van waar je heen wilt.

Rental Center Crete - Auto Huren biedt gratis levering en ophalen bij je hotel voor elke autoverhuur in Agios Nikolaos en Elounda.

Als je geen auto kunt huren, kun je ook een taxi vanuit Heraklion of Agios Nikolaos nemen. Er zijn verschillende taxidiensten in het centrum van de stad, dus het zal niet moeilijk zijn om er een te vinden. Als je voor een taxi kiest, kost je dat ongeveer 60 euro.

Wegwijzer naar het strand van Kolokytha

Als je liever de bus neemt, kun je er een vinden in het centrale busstation van Heraklion. Omdat er geen directe of non-stop bussen naar Elounda rijden, moet je een bus nemen naar Agios Nikolaos. Daar kun je overstappen op een andere bus naar Elounda en dan een taxi nemen naar het strand van Kolokytha.

Lees ook: Is Kreta homovriendelijk?

Luchtfoto van het strand van Kolokytha op Kreta

Lees ook: Het strand van Argilos (Xerokampos) - het natuurlijke kuurstrand met witte klei

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis