10 Beste Historische Bezienswaardigheden in Kreta

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 november 2023 en bijgewerkt op 20 april 2024.
Historische Bezienswaardigheden in Kreta

Kreta is het op vier na grootste eiland in de Middellandse Zee, gelegen tussen de zeeën van de Egeïsche Zee en Libië. Het staat op de 88e plaats in de lijst van grootste eilanden ter wereld. Het landoppervlak van Kreta is 3.219 vierkante mijlen en heeft een kustlijn van 650 mijlen. Kreta ligt 160 km ten zuiden van Griekenland en 100 km ten zuiden van Anatolië. De bevolking is ongeveer 630.000 mensen. De belangrijkste stad van Kreta is Heraklion. Het eiland heeft meerdere oude steden, stranden en culinaire aanbiedingen. Kreta is ideaal voor individuen die meer willen leren over rijke geschiedenis en cultuur. Toeristen bezoeken Kreta vanwege het weer, de stranden en de historische bezienswaardigheden. De historische bezienswaardigheden van Kreta zijn overal in de stad te vinden.

Hieronder vind je de 10 beste historische bezienswaardigheden in Kreta.

 1. Grot van Zeus - Een grot die bekend staat als Psychro-grot in Kreta. Het heeft indrukwekkende stalactieten die rondom de grot te zien zijn en kan worden verkend na een 10-15 minuten durende klim omhoog.
 2. Het Paleis van Knossos - Het paleis is een historische bezienswaardigheid in de buurt van de noordkust van Kreta. Het staat bekend om zijn connectie met de Griekse mythologie en werd gebouwd rond 2000 voor Christus.
 3. Graven van Venizelos - Dit gebied ligt boven op een heuvel in Chania, Kreta. Hier zijn de familiegraven van de Venizelos te vinden. Het betreft Eleftherios Venizelos en Sophoklis, de 7 keer premier van Kreta, en zijn zoon.

1. Grot van Zeus

De Grot van Zeus wordt geloofd als de geboorteplaats van Zeus. Volgens de Griekse mythologie werd Zeus geboren in de grotten van Kreta. Deze historische bezienswaardigheid bevindt zich in de Egeïsche Regio van westelijk Turkije. Het is een toegankelijke grot in Kuşadası, provincie Aydın. De grot staat ook bekend als Psychro-grot of Dikteon-grot. De grot is toegankelijk voor publiek van 8:00 uur tot 18:00 uur tijdens de zomer. In de winter is de grot open van 8:00 uur tot 15:00 uur. De toegangsprijs bedraagt €6 per persoon. De grot is bereikbaar na een 10-15 minuten durende klim omhoog over een rotsachtig en ongelijk terrein. Er is een steil, onverhard pad dat naar het heilige deel van de grot leidt, dus geschikt schoeisel is nodig. De Toeristische Informatiegids suggereert voornamelijk een bezoek aan de Grot van Zeus in Kuşadası, Aydın, Turkije. De plek is populair vanwege het oude Griekse mythologieverhaal. Het wordt beschouwd als de plek waar Zeus opgroeide. Volgens de Griekse mythologie was hij de god van de hemel en de donder. De plek is geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen van over de hele wereld. Volgens beoordelingen van toeristen is de grot de 15 minuten durende klim naar boven over het steile en rotsachtige pad zeker waard. Sommige toeristen brengen een doek mee en binden deze vast aan een olijfboom bij de ingang van de grot, met een wens. Het is raadzaam om water mee te nemen en geschikt schoeisel te dragen voor de rotsachtige en gladde klim. De plek is indrukwekkend en biedt spectaculaire uitzichten. Het herbergt grote stalactieten en een heilige wensboom. Het beste moment om te bezoeken is 's middags tussen 15:00 uur en 16:00 uur in de zomer om de hitte van de zon te vermijden. In de winter is elk moment geschikt om de grot te bezoeken. De Grot van Zeus zorgt voor de publieke veiligheid door de overheidsrichtlijnen voor COVID-19 gezondheidsprotocollen te volgen, inclusief een goede hygiëne en gezondheidsmaatregelen zoals systematische reiniging en desinfectie.

Grot van Zeus

2. Het Paleis van Knossos

Het Paleis van Knossos staat bekend om zijn connectie met de Griekse mythologie. Deze historische bezienswaardigheid werd gebouwd door de Minoërs. Het Paleis van Knossos bevindt zich in de buurt van de noordkust van Kreta. Het paleis is het hele jaar door geopend van 8:00 uur tot 19:00 uur. De toegangsprijs voor het Paleis van Knossos is €10. Van november tot maart en tijdens de Griekse feestdagen is de toegang gratis. De plek is gemakkelijk en snel te bereiken vanuit de stad Heraklion. Het huren van een auto is sneller dan naar het Paleis van Knossos gaan. De plek is gebouwd en ontworpen om te dienen als een civiek, religieus en economisch centrum. Het beslaat ongeveer 14.000 vierkante meter, wat overeenkomt met de grootte van twee voetbalvelden. Het Paleis van Knossos is populair vanwege de gevonden artefacten, zoals gouden sieraden, geglazuurd aardewerk en brons. Zoals toeristen in hun beoordelingen vermelden, is het een interessante en bewonderenswaardige plek. Het paleis is een uitstekend voorbeeld van de rijke architectuur van de Minoërs. De bezienswaardigheid biedt een prachtige gelegenheid om het cement en het houtwerk van de Minoërs te aanschouwen. Het paleis brengt de geschiedenis van Knossos tot leven. Als men een rondleiding zonder de drukte van mensen wil, is de beste tijd om te bezoeken tijdens het laagseizoen of vroeg in de ochtend rondom het paleis. De historische bezienswaardigheid heeft gezondheidsprotocollen voor het bezoek. Men moet een gezichtsmasker dragen en hun handen regelmatig wassen om een veilige rondleiding door het paleis te hebben.

Overblijfselen van het Paleis van Knossos op Kreta

3. Venizelos Graven

De Venizelos Graven zijn de familiegraven van Eleftherios Venizelos en zijn zoon Sophoklis. Ze bevinden zich boven op een heuvel in Chania, Kreta, Griekenland. Het graf is een plek boven op de heuvel van Prophitis Ilias. Het historische monument is 24 uur per dag open voor het publiek. Er is geen toegangsprijs en parkeren is gratis. Men kan de bus, taxi of privévervoer nemen om naar de Venizelos Graven te gaan. De Venizelos Graven zijn de laatste rustplaats van twee grote politieke figuren van Griekenland. Ze speelden een actieve rol in de revolutionaire bewegingen van de lokale bevolking voor de vrijheid van Kreta. Eleftherios Venizelos diende de Griekse staat als 7 keer premier van Griekenland. Venizelos geloofde dat zijn dood in 1936 in Parijs zelfverkozen ballingschap was. Toeristen zeggen dat de historische plek een spectaculair uitzicht op de stad biedt. Het is een goede plek om te bezoeken en de geschiedenis van Kreta te leren kennen. De plek staat bekend om het bieden van een panoramisch uitzicht over Chania vanaf de top van een heuvel. Een vredige plek waar men het perspectief van de stad kan zien in de Venizelos Graven. Het is goed om de plek te bezoeken in de namiddag tot de late avond, aangezien er enkele restaurants zijn om van te genieten in de buurt van de plek. De plek eert alle COVID-19 gezondheidsprotocollen bij het bezoeken van de plek. De gezondheidsprotocollen omvatten het dragen van gezichtsmaskers en sociale afstand.

Eleftherios Venizelos Graf

4. Firkas Fortress

Het Firkas Fortress is een gebouw dat vroeger dienst deed als een kazerne voor het Turkse leger in Chania. De term "firka" betekent een militaire divisie in de Turkse taal. Tegenwoordig herbergt het Firkas Fortress het Maritiem Museum van Kreta. Het fort is gelegen aan de kust van Kountourioti. Het bevindt zich langs de haven van Chania, Griekenland. Deze historische plek is elke dag te bezoeken van ongeveer 9:00 uur tot 16:00 uur. De toegangsprijs voor het Firkas Fortress is gratis. Het is bereikbaar binnen de stad Chania, Kreta, Griekenland. Men kan rond het fort wandelen en fantastische uitzichten bewonderen terwijl ze het historische fort bewonderen. Toeristen beoordelen de plaats als een bezoek waard, omdat het een majestueus en groot oud gebouw is dat 500 jaar geleden is gebouwd. Men kan ongeveer 15 minuten door het Firkas Fortress rondlopen. Het fort biedt een spectaculair zicht op de geschiedenis van Chania. Het heeft een panoramisch uitzicht op de Venetiaanse haven van Chania. De beste tijd om te bezoeken is tijdens de namiddag bij zonsondergang. De zonsondergang geeft een pittoresk perspectief van het Firkas Fortress in Chania. De plek heeft gezondheids- en hygiënemaatregelen genomen om een veilige omgeving te waarborgen.

Firkas Fortress

5. De Venetiaanse Fortezza

De Venetiaanse Fortezza staat bekend als de Fortezza van Rethymnon. Deze historische plek is het Venetiaanse fort van Rethymnon, Kreta. Het fort bevindt zich bijna in het centrum van de oude stad en is gebouwd door de Venetianen in de 16e eeuw. De Venetiaanse Fortezza is open voor het publiek van 8:00 uur tot 19:15 uur, elke dag behalve dinsdag. De toegangsprijs voor het fort is €4 voor volwassenen en €3 voor senioren. De toegang is gratis voor personen ouder dan 65 jaar en gehandicapten. De Venetiaanse Fortezza is te bereiken door te wandelen in de stad Rethymnon, Kreta. Het fort is populair als een oud kasteel in Rethymno waar veel van de evenementen van de stad plaatsvinden, zoals toneelstukken, muziek, dans en schilderijevenementen. De Venetiaanse Fortezza is gebouwd op de heuvel Paleokastro en dient als een kenmerk van Rethymno. Toeristen beoordelen de plek over het algemeen als prachtig en een ongelooflijk kasteel. Het is een van de hoogtepunten van de stad Rethymno, een oud en groot historisch fort. Bezoekers kunnen genieten van het uitzicht over de zee en de stad. De beste tijd om te bezoeken is tijdens de zonsondergang, wat ideaal is om foto's te maken. Gezondheidsprotocollen die in de Venetiaanse Fortezza moeten worden gevolgd, zijn onder meer het dragen van mondkapjes in alle binnenruimtes, het handhaven van veilige afstanden en het raadplegen van lokale artsen bij symptomen.

Fortezza Fortress in Rethymno

6. Castello del Molo (Koules Fortress)

Castello del Molo is ook bekend als het Koules-fort. Het is een van de indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad, gebouwd door de Republiek Venetië in de 13e eeuw. De plaats bevindt zich bij de ingang van de oude haven van Heraklion, Kreta, Griekenland. Het fort is dagelijks geopend van 8:00 uur tot 20:00 uur, behalve op dinsdag. De toegangsprijs tot dit historische monument is €2. Castello del Molo is bereikbaar met de auto of via een cruise. De historische plek is populair omdat het in de 13e eeuw werd gebouwd als opslagplaats voor voedsel en militaire voorraden. Toeristen zeggen dat de plek de moeite waard is om tijd door te brengen terwijl je rond het fort loopt. Het is de beste manier om meer te leren over de geschiedenis en de stad te ontdekken. Op de begane grond van Castello del Molo zijn kanonnen en amforen te zien die Jacques Costeau heeft opgegraven. De beste tijd om naar Castello del Molo (Koules) te gaan is voor een dagtrip. Gezondheidsprotocollen die in Castello del Molo worden geïmplementeerd, omvatten het verplicht dragen van maskers en het controleren van de temperatuur met behulp van een thermometer.

Koules Venetiaans Forteres

7. Spinalonga (Kalydon)

Spinalonga (Kalydon) was oorspronkelijk Spinalonde maar werd later in 1957 gewijzigd naar Kalydon. Spinalonga is een klein eiland in de buurt van Elounda in Oost-Kreta. Het eiland Spinalonga staat bekend als het Leper Eiland. De plek is alleen geopend tijdens het zomerseizoen, omdat er in de winter geen geplande boottochten naar Kalydon zijn. De toegangsprijs voor de archeologische site van Spinalonga is €8 vanaf 2017. De boottocht naar Spinalonga hangt af van het vertrekpunt van de reis. Als men van Agios Nikolaos naar Spinalonga reist, bedraagt de bootvergoeding €25. Van Elounda naar Spinalonga is de boottoeslag €10 en €5 voor kinderen van 5 tot 11 jaar. Als men van plan is om vanuit Plaka naar Spinalonga te gaan, bedraagt de vergoeding €8 per persoon. Volgens de beoordelingen van toeristen is Spinalonga (Kalydon) boeiend en informatief, waarbij men de geschiedenis van het eiland leert kennen. Men kan het schilderachtige uitzicht op het eiland aanschouwen en meer te weten komen over de geschiedenis van leprozen op het eiland. Het kleine eiland Spinalonga diende als lepragevangenis in 1913. De kosten van goederen en diensten op Spinalonga zijn prijzig. Een dagtour is een ideale tijd om Spinalonga te bezoeken, begeleid door een professionele gids naar het eiland. Gezondheids- en veiligheidsprotocollen op Spinalonga omvatten het naleven van goede hygiëne en fysieke afstand.

Eiland van Spinalonga

8. Archeologische Site van Itanos

De archeologische site van Itanos is een oude stad langs de havenstad Vai. Het ligt 25 km ten oosten van Sitia, Kreta. Het historische landmark is altijd open voor het publiek. De plaats is gratis toegankelijk en kan door iedereen worden bezocht. Men zal een 2 minuten durende rit maken naar Itanos vanaf het strand van Vai. De plek is populair vanwege zijn gezonken steden die te zien zijn vanuit de prehistorische periode waarin het is opgericht. De Archeologische Site van Itanos heeft een belangrijke maritieme rol, zoals onthuld door Herodotus. Toeristen zeggen dat de plek rijk is aan geschiedenis en een pittoreske locatie betreft. De plek is rustig en kalm, waar men kan ontspannen. Men kan het strand zien en de ruïnes van Itanos bewonderen. Itanos was een Griekse stad en de haven aan de noordoostkust van Kreta. Het is het beste om de plek in de namiddag te bezoeken, omdat dit een goede tijd is om het uitzicht van de site te zien. De gezondheidsprotocollen die zijn geïmplementeerd, zijn verplicht voor spreiding in geval van grote groepen die de site bezoeken; persoonlijke hygiëne zoals handen wassen en sociale afstand zijn vereist.

Nederzetting van Itanos op Kreta.

9. Agia Kiriaki Church

De Agia Kiriaki Kerk is een klooster gebouwd in de 17e eeuw. Het is gebouwd ter ere van Agia Kiriaki, een christelijke heilige die gemarteld werd onder de Romeinse keizer in 1740. Het bevindt zich in Varipetro, in de buurt van Chania en Platanias. De Agia Kiriaki Kerk is dagelijks open voor het publiek, maar met weinig mensen. Er is geen toegangsprijs voor de kerk. Het is bereikbaar binnen de stad Varipetro. Men kan de plek verkennen door naar het klooster te lopen. De kerk is bekend vanwege de eer die wordt betoond aan drie prominente personen, namelijk Agia Kiriaki, Johannes de Theoloog en de Ontslapenis van de Maagd. Het staat bekend als de thuisbasis voor vluchtelingen die probeerden te ontsnappen aan de Turkse bezetting. De kerk raakt langzaam in verval en is nu een ruïne in Varipetro. Het is vervolgens gerestaureerd en er zijn nonnen beschikbaar in de kerk voor assistentie. Volgens toeristen is de Agia Kiriaki Kerk een prachtig voorbeeld van christelijke architectuur. De kerk is een centrum voor milieu- en ecologisch onderwijs. Elk moment van de dag is de beste tijd om de kerk te bezoeken, omdat het niet druk is. Men moet een bezoek aan het klooster boeken om een plek te bemachtigen. Gezondheidsprotocollen zoals het dragen van gezichtsmaskers en goede hygiëne zijn vereist om de veiligheid van de mensen en hun bezoekers in de kerk te waarborgen.

10. Plakias Tunnels

De Plakias Tunnels zijn een smalle spoorwegweg van 2,5 kilometer op Kreta. Het bevindt zich in het oostelijke deel van Plakias. Plakias is een dorp 19 mijl van Rethymno, gelegen op Kreta, Griekenland. De Plakias Tunnels werden gesloten in 1930. Er is geen toegangsprijs nodig om de tunnels in Plakias te bekijken. Toeristen kunnen de Plakias Tunnel bekijken door naar de gevel en buitenkant te kijken. Toeristen zeggen dat het een uitstekende plek is om te wandelen en de zonsondergang te bekijken. De tunnel stond bekend als een spoorweg voor het vervoeren van kolen in die tijd. Sinds de oprichting in de 19e eeuw zijn er maar enkele industriële structuren overgebleven voor de Plakias Tunnels. De beste tijd om te bezoeken is 's middags om de zonsondergang te zien. Gezondheidsprotocollen worden gehandhaafd in het gebied. Men moet een masker dragen tijdens een grote menigte die de tunnel bezoekt.

Wat is de beste historische plek om te bezoeken op Kreta?

De beste historische plek om te bezoeken op Kreta is het Paleis van Knossos. Het Paleis van Knossos staat bekend als een van de grootste Griekse architectuur als ceremonieel en politiek centrum van de Minoïsche beschaving. De archeologische site bestaat nu voornamelijk uit de ruïnes van het Paleis van Knossos. De site heeft meerdere kamers en kronkelende gangen die geassocieerd worden met verschillende mythen en legendes. Een bezoek aan het Paleis van Knossos biedt een glimp van de rijke gebruiken en cultuur van Griekenland. Het is een fascinerende archeologische site om te verkennen en de connectie met de Griekse mythologie te ontdekken. Zorg ervoor dat je geen enkele historische plek mist door onze Reisgids voor Kreta te lezen.

Waar moet je rekening mee houden voordat je een historische plek op Kreta bezoekt?

Een toerist moet het grootste respect tonen voor elke historische plek op Kreta. Men moet respect tonen door hun gebruiken, cultuur en geschiedenis te begrijpen. Voordat je de Oude Steden van Kreta bezoekt, moet je de cultuur, het transport en het eten van de Kretenzers onderzoeken. Het is het beste om kosten en routes te vergelijken bij het navigeren van de historische plekken op Kreta. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en is rijk aan oude cultuur en steden. Het Paleis van Knossos heeft een grote geschiedenis, omdat het het centrum is van de Minoïsche beschaving. Bezoekers kunnen ongeveer 10-15 minuten door het paleis wandelen om de artefacten, mozaïeken en fresco's uit de Minoïsche periode te zien en te ervaren.

Wat moet je weten over Kreta als toerist?

Kreta is een eenvoudig en gemakkelijk eiland. Hieronder volgen enkele dingen die je als toerist moet weten voordat je Kreta bezoekt.

 • Beste reistijd. Het is het beste om Kreta te bezoeken als toerist in het midden van mei tot juni of van september tot oktober, omdat het dan warmer is. Hotels en autoverhuur zijn minder prijzig tijdens deze maanden.
 • Cultuur en gebruiken van de Kretenzers. De mensen op Kreta zijn gastvrij en vriendelijk. Een toerist moet de lichaamstaal en cultuur van de Kretenzers begrijpen om met hen om te gaan.
 • Geldige documenten. Bij een bezoek aan Kreta moet het paspoort gedurende je hele verblijf ten minste 3 maanden geldig zijn. Een visum is niet nodig, tenzij het verblijf langer dan 90 dagen op Kreta duurt.
 • Bel 112. In geval van nood kan men 112 bellen om directe hulp te krijgen op Kreta.
 • Rijden op Kreta. Men moet erop letten dat de maximumsnelheid 50 km/u is in bewoonde gebieden en 90 km/u op snelwegen. Auto's op Kreta rijden aan de rechterkant van de weg. Gratis parkeren is bijna overal op Kreta mogelijk.

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en staat bekend om zijn diverse en levendige landschap. Het eiland herbergt verschillende oude ruïnes, drukke steden en prachtige stranden. Het begrijpen van de cultuur en gebruiken is nodig om respect en eer te betonen aan Kreta.

Is het nodig om een auto te huren om de Oude Steden op Kreta te bezoeken?

Nee, men kan ervoor kiezen om met de bus te reizen naar de Oude Steden op Kreta. Men kan er ook voor kiezen om met een cruise te reizen bij een bezoek aan de bezienswaardigheden van Kreta. Reizen met de bus is goedkoop, betrouwbaar, comfortabel en avontuurlijk. Het eiland heeft geen wegwijzers die moeilijk te volgen zijn bij het rijden met een huurauto. Een busreis die wordt begeleid door een lokale gids zal ervoor zorgen dat de toerist de Oude Steden op Kreta bezoekt. Het tarief voor een busrit op Kreta is door de overheid gereguleerd en redelijk.

Welke factoren moet je overwegen voordat je een auto huurt op Kreta?

Hieronder volgen de factoren die je moet overwegen voordat je een auto huren op Kreta.

 • Credit Card bij het Huren van een Auto op Kreta. De meeste bedrijven staan hun klanten niet toe om een auto te huren zonder een creditcard. Bij Rental Center Kreta kun je zowel een creditcard als een debetkaart gebruiken. Bij de meeste bedrijven moet men voorbereid zijn op extra kosten die in rekening worden gebracht tijdens de autoreservering, en om een reis naar Kreta te plannen, moet men een creditcard meenemen.
 • Vergelijk autoverhuurprijzen. Zoek naar de prijzen voor het huren van een auto online via verschillende websites. Sommige kunnen hoge kosten in rekening brengen, en andere rekenen gemiddeld of bieden de goedkoopste prijzen aan. Lees de details van het huren van een auto op Kreta voordat je een beslissing neemt.
 • Reserveren van huurauto's. Men moet de reservering van de huurauto 24 uur van tevoren vastleggen voor de reisdatum. Vroeg reserveren bespaart tijd en voorkomt stress bij het huren van een auto op Kreta.
 • Verzekering voor het huren van een auto. Men kan ervoor kiezen om al dan niet een verzekering op te nemen voor het huren van een auto. De meeste creditcards hebben al een autoverhuurverzekering ingebouwd.
 • Kiezen voor Terugbrengen van de Huurauto. Men kan geld besparen door te kiezen voor een huurauto met terugbrengoptie. Men kan proberen de huurauto op te halen en terug te brengen op dezelfde locatie.
 • De juiste huurauto op Kreta. Men moet de juiste huurauto kiezen op basis van de grootte, stijl en transmissietype van de auto. Een kleine auto is een goede keuze, aangezien de meeste wegen op Kreta smal zijn. Een tweedeursauto is een goede keuze voor een auto op Kreta. Men kan kiezen voor een handgeschakelde of automatische auto, maar handgeschakelde auto's zijn het meest gebruikelijk op Kreta.
 • Brandstoftype. Men moet weten of diesel of loodvrije brandstof in de auto moet worden getankt. Bij het terugbrengen van de auto moet men de tank vullen met dezelfde hoeveelheid brandstof als bij aanvang om boetes te voorkomen.
 • Het navigatiesysteem van de auto. Men moet kiezen voor een auto met GPS-systemen om de reis naar Kreta goed te kunnen begeleiden.
 • Inspectie van de auto. Men moet een grondige inspectie van de huurauto uitvoeren om eventuele krassen of schade aan de auto te bevestigen. De inspectie zorgt ervoor dat de huurder er zeker van is dat de auto goed functioneert.
 • Snelheid en verkeersborden. Men moet de snelheidslimiet en verkeersborden in Kreta in acht nemen om boetes en ongelukken te voorkomen.

Men kan ervoor kiezen om wel of niet een verzekering voor de huurauto af te sluiten. De meeste creditcards hebben al een ingebouwde autoverhuurverzekering. Het verhuurbedrijf van de auto biedt een optionele garantie voor de auto. Iedereen kan een huurauto besturen. De minimumleeftijd om een auto te huren is 21 jaar en de maximale leeftijd is 79 jaar. Men kan een kleine of compacte auto kiezen, aangezien de meeste wegen op Kreta smal zijn. Een SUV is de beste keuze voor maximaal 5 passagiers. Een standaard internationaal rijbewijs of een geldig Amerikaans rijbewijs is vereist om op het eiland Kreta te rijden.

Hoeveel kost een autoverhuur op Kreta?

De kosten voor het huren van een auto op Kreta hangen af van de dag waarop de auto wordt gehuurd, het aantal passagiers, het type auto dat wordt gehuurd en de duur van de reis. Als men een reis naar Kreta plant, is het huren van een auto een goede keuze voor het vervoer. Voor een reis van een week naar Kreta bedragen de gemiddelde kosten voor het huren van een auto €250. De prijs voor het huren van een auto op Kreta voor een dagtrip of nachttrip begint meestal bij €30 tot €40. Autoverhuurdiensten zijn beschikbaar op de luchthaven en over het hele eiland Kreta. Men kan elke historische bezienswaardigheid van het eiland bereiken, waaronder het Venetiaanse Fortezza, de Firkas Fortress en het Castello del Molo. Een toerist kan een reisroute van 3-5 dagen boeken voor de reis naar Kreta. Men kan beginnen met een bezoek aan het Venetiaanse Fort voor een uur. Vervolgens een bezoek aan het Firkas Fortress, waar men enkele uren kan rondwandelen. Daarna kan men de volgende dag een bezoek brengen aan Spinalonga. Er zijn verschillende restaurants en cafés om van te genieten op het eiland. Een SUV biedt ruimte aan 5 volwassenen en hun bagage. Een compacte auto biedt ruimte aan 4 of 5 volwassenen en hun tassen. Een cabriolet biedt plaats aan 4 volwassenen en hun tassen. Een minibus biedt plaats aan 7 tot 9 volwassenen en hun bagage.

Hoe beïnvloedt Covid-19 autoverhuur op Kreta?

COVID-19 heeft invloed op de autoverhuur op Kreta wat betreft prijs en vraag. COVID-19 heeft een aanzienlijke invloed op de autoverhuursector. Autoverhuur op Kreta tijdens COVID-19 heeft invloed gehad op de prijzen die aan klanten in rekening worden gebracht. De meeste autoverhuurbedrijven hebben hun prijzen verhoogd. Wat betreft protocollen heeft Kreta verschillende protocollen ingevoerd, zoals alleen thuisblijven als het nodig is en de meeste openbare plaatsen zijn gesloten, waardoor er minder vraag is naar autoverhuur. De vraag naar autoverhuur is verminderd, waardoor de inkomsten voor de autoverhuurbranche zijn afgenomen.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis