Imbros-kloof - Beleef een wandelavontuur in de Imbros-kloof

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 1 juni 2022 en bijgewerkt op 26 juli 2023
Imbros-kloof Kreta

Kreta is een adembenemend eiland in de Middellandse Zee, met berglandschappen, ongerepte stranden, fascinerende wilde dieren, en weelderige landschappen. Het kristalblauwe water van de Libische Zee omhelst de kusten en kabbelt tegen de Witte Bergen, wat een surrealistisch schouwspel oplevert.

Op dit Griekse eiland ligt de Imbros-kloof, een 11 km lange kloof in het zuiden van Kreta. Het duurt ongeveer 2 tot 3 uur om de kloof te voet af te leggen. Na de Samariakloof, is dit bergpad op Kreta de op één na populairste kloof voor wandelliefhebbers.

Samariakloofpad

De kloof Imbros ligt in de nabijheid van de Samariakloof en de Agia Irini. Samen vormen zij een indrukwekkend netwerk van wandelpaden voor toeristen. De Imbros-kloof is een bezoek waard, vooral voor wie van de vrije natuur houdt. Deze gids zal u helpen om de Imbros-kloof in al zijn glorie te beleven.

Waar ligt de Imbros-kloof?

De kloof Imbros ligt in het zuiden van Kreta langs het platteland bij Chora Sfakion. Ten zuiden van de kloof ligt het plaatsje Imbros of Nimbros. Het ligt ongeveer 780 m boven de zeespiegel en ligt dicht bij de vruchtbare vlakte van Askyfou. Er was een tijd dat het muilezelpad van de Imbros-kloof de enige verbinding was van Chania naar Hora Sfakion. Restanten van het pad zijn nog te zien. Tegenwoordig verbindt een weg deze streken met elkaar, waardoor ze gemakkelijk bereikbaar zijn.

Trail in Imbros-kloof

Velen bezoeken de Imbros-kloof vanwege de minder bewerkelijke ravijnen, die gemakkelijker af te leggen zijn dan de Samaria-kloof. Dit maakt het perfect voor u als u met kinderen reist of op zoek bent naar een minder moeilijk pad om te verkennen. De Imbros Kloof is het hele jaar door geopend, en u hoeft alleen maar een klein toegangskaartje te betalen voordat u de 8 km lange wandelroute opgaat.

Wandeling door de Imbros-kloof

Als u eenmaal bij het beginpunt van de kloof bent, heet het verbrede gedeelte Porofarago. De wanden aan weerszijden van de afdaling zijn laag, en smalle doorgangen doorspekken de kloof.

Wandelen in de Imbros kloof

Vanaf Stenada passeert u het smalste deel van de kloof, die 1,60 m breed en 300 m hoog is. Langs dit stuk ziet u schitterende rotsformaties, die de ruige schoonheid van de Imbros-kloof nog vergroten.

Wandelaars zullen een mooie verspreiding van vegetatie opmerken, zoals eiken, esdoorns, en cipressen. U kunt de grotten verkennen die in het smalle gedeelte van de kloof te vinden zijn en die welke dieper in de Imbros-kloof te vinden zijn. De kloof wordt tijdens de tocht steeds breder, en leidt uiteindelijk naar het dorp Komitades.

Lees ook: Wandelen op Kreta: 7 beste wandelroutes op Kreta

Hoe komt u in de Imbros-kloof

Met de auto naar de Imbros-kloof

De snelste manier om naar de Imbros-kloof te gaan is met uw autohuur vanaf de luchthaven van Chania.

U kunt een huurauto reserveren om u naar het dorp Imbros te brengen, dat 57 km ten zuidoosten van Chania ligt. Met de auto reizen is goedkoop en handig, als u van plan bent om de naburige streek en dorpen van Kreta te bezoeken. Het duurt ongeveer een uur om Imbros-kloof te bereiken vanuit Chania.

Om gemakkelijk terug te komen bij uw auto, rijdt u naar beneden naar Komitades, waar u een plaats vindt om uw huurauto te parkeren. Dan loopt u naar de kloof. Als u klaar bent met de trektocht, kunt u een openbare bus nemen die in de richting van Hora Sfakion rijdt (kijk wel van tevoren in de dienstregeling om de timing goed te plannen) vanuit Imbros dorp. Uw auto staat op een loopafstand van 10 minuten van de busafslagplaats die aansluit op Komitades.

Imbros-kloof op het eiland Kreta

Bereikbaarheid van de Imbros-kloof per bus

Verschillende touroperators in Chania en Rethymno geven rondleidingen naar Imbros-kloof. Als u op eigen gelegenheid gaat, neemt u een openbare bus in de richting van Esperos en stapt u van daaruit over op een plaatselijke taxi, voordat u naar de Imbros-kloof gaat.

Met de taxi naar de Imbros-kloof

U kunt een taxi nemen van waar u verblijft naar de Imbros Kloof. Het nadeel van een plaatselijke taxi nemen vanuit Chania of een naburig stadje is dat het u meer kost dan een huurauto. Gezien de prijsschommelingen is het nemen van een taxi om u te verplaatsen niet de voordeligste manier.

Geschiedenis en feiten over de Imbros-kloof

De Imbros-kloof is een historische bezienswaardigheid met vele verhalen, die u gefascineerd zullen laten zijn door haar rijke verleden. Volgens de legende kreeg de kloof zijn naam toen de twee broers die verbannen waren uit Imbros, Turkije, zich in de kloof vestigden.

Vriendelijke geiten in de Imbros-kloof op Kreta, Griekenland

Tijdens de Wereldoorlog werden Britse soldaten via de Imbros-kloof geëvacueerd naar Egypte. Toen Turkse troepen het gebied bestormden, werd er hevig gevochten om de Imbros-kloof ter verdediging van de overname van Sfakia.

Lees ook: 10 Beste Kretenzische Kloven Die Je Gezien Moet Hebben

De leukste dingen om te doen in de buurt van de Imbros-kloof

Er is genoeg te doen in de buurt van de Imbros Kloof als u er eenmaal bent. Voeg deze activiteiten zeker aan uw reisschema toe.

Teken in op rondleidingen door de kloof

Rondleiders kunnen u helpen navigeren door het ruige ravijn van de Imbros-kloof en interessante verhalen vertellen over dit iconische pad. Als u onderweg stopt om de bezienswaardigheden te bekijken, kunt u de kloof in een rustig tempo doorkruisen. Langs het pad zult u zich kunnen vergapen aan de fantastische topografie onder de schaduw van de imposante Witte Bergen.

Witte bergen van Chania in de winter

U kunt tijdens de wandeling even binnenwippen in de Kretenzische bergdorpjes Askifou, Vrisses, en Imbros. Geniet van een klassieke Kretenzische lunch in een plaatselijke taverne, neem een duik in de Libische Zee, of verken het Venetiaanse kasteel van Frangokastello terwijl u hier bent. Reisgidsen kunnen u helpen terug te komen naar de aangewezen tourbus of uw auto, als de wandeling gedaan is.

Kasteel van Frangokastello

Stop bij het Chora Sfakion kustdorp

Hier komen is gemakkelijk, want het is maar 5 km van de uitgang van de Imbros-kloof. U kunt de visrestaurants in het kleine dorp verkennen en de traditionele Sfakianes pies (filodeeg dat traditioneel gevuld is met spinazie en feta) proberen.

Sfakianes pites

Iets verder vindt u onberispelijke stranden om te zonnebaden, voordat u de route weer omhoog gaat. Voor een glimp van de rijke geschiedenis van de streek moet u zeker een bezoek brengen aan het monument dat opgericht werd ter herinnering aan de geallieerde evacuatie van de Tweede Wereldoorlog.

Hop op een veerboothaven

Verschillende boten varen tussen de zuidoostkust van Chania en Gavdos eiland. Geniet van de schilderachtige route naar de overkant en drink de schoonheid op van de kalkstenen kliffen, het azuurblauwe water, en de frisse lucht. Als u van plan bent om naar gebieden in de buurt van de Imbros-kloof te reizen, met de veerboot is een geweldige manier om van het mediterrane buitenleven te genieten.

Reusachtige houten stoel als zuidpunt van Gavdos

Waar te overnachten in de buurt van de Imbros-kloof

Ervaar het comfort en de schoonheid van de verblijven die dicht bij de Imbros Kloof liggen voor een onvergetelijke vakantie. Hier zijn de top-keuzes van must-visit verblijven:

Sofia's Mooie Kamers

Dit mooie hotel ligt dicht bij de stad Chania, Georgioupolis, en Chania Luchthaven, en is een gezellige plek om te verblijven in Sfakia. De minimaal ingerichte kamers met airconditioning, het schilderachtige uitzicht op het balkon, en de Kretenzische gastvrijheid maken dit verblijf idyllisch voor toeristen. Van hieruit ligt de Imbros-kloof op 16 km afstand.

Website +30 2825091462 / +30 6972299977

Villa Galatia

Voel u thuis in een stenen huis in de schoot van de natuur, omgeven door de Witte Bergen. De Griekse architectuur, de volledig uitgeruste kamers, de gratis WiFi, de open haard en het zwembad maken van deze villa een oase van comfort. Uitgestrekte tuinen en een zonneterras dragen bij aan de charme van deze smaakvol ingerichte villa met 3 slaapkamers. De Imbros-kloof ligt op slechts 7 km van de villa.

Website +30 28210 75411 / +30 697 4873408

Rotspad dat door de Imbros-kloof leidt

Fagotto Art Residencies

In de oude stad van Chania ligt dit traditionele maar chique pension met een huiselijke sfeer. Fagotto wordt beheerd door een warm, uitnodigend personeel. De kamers hebben een balkon of terras dat enkele van de beste uitzichten van Kreta biedt. Elke kamer in boetiekstijl is voorzien van essentiële voorzieningen, zoals WiFi, een ingebouwde douche, en gratis toiletartikelen. Het pension ligt op 57 km van het dorp.

Website +30 2821181779 / +30 6936827894

Arminda Hotel & Spa

Geniet van het Griekse comfort in dit schilderachtige maar grootse hotel op Kreta. Het eigentijdse, huiselijke verblijf biedt dagelijkse benodigdheden en voorzieningen om uw verblijf de moeite waard te maken. Er zijn genoeg manieren om in het hotel tot rust te komen na een dag vol avontuur. Hun spadiensten zullen een welkome verwennerij zijn om uw lichaam en geest te ontspannen en te verjongen.

Het hotel serveert ontbijt, lunch en diner in het restaurant op de locatie. Het Arminda heeft een miniclub boordevol leuke activiteiten en recreatiemogelijkheden, als u met kinderen reist.

Website +30 28970 22486

Waar te eten in de buurt van Imbros-kloof

Verwen uw gehemelte met de sprankelende, plaatselijke smaken van de mediterrane keuken en andere continentale lekkernijen op de volgende hotspots.

Yialos Wijnrestaurant

Dit plaatselijke restaurant, gelegen in het westen in Rethymno, is een opgeknapte ruimte met een prachtig uitzicht op de sprankelende zee. Ervaar de beste mediterrane gastronomische gerechten die lokale kruiden combineren met verse producten en de vangst van de dag.

De gasten kunnen hun favoriete extra vergine olijfolie kiezen uit een koele uitstalraam. Proef en combineer de olijfolie met uw maaltijd voor een smaakuitbarsting die de commerciële soorten overtreft.

Kijk ook eens op de wijnkaart voor een selectie oude en nieuwe etiketten, afkomstig van Griekse wijngaarden.

Telefoon: +30 2831 030476

Despina

Verzadig uw trek in zoetigheid in Despina, een plaatselijk café dat belooft uw zintuigen te prikkelen. Van smaakvolle geblakerde crêpes en rijke mille-feuille tot luchtige cheesecakes en hartverwarmende koffie, Despina heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste eethuisjes voor snacks en gebak, en drankjes.

Het terras van het café biedt een hemels uitzicht op het ongerepte landschap van Kreta. Neem zeker een kopje van hun beruchte koffie terwijl u hier bent.

Telefoon: +30 694 680 6610

Koutelo

Stop bij dit Kretenzische eethuis om het beste van het Griekse eten te ervaren. De bediening is hier snel en vriendelijk. Velen prijzen het restaurant voor het serveren van comfort food met een huiselijke flair.

De gerechten worden gemaakt met ingrediënten uit de streek, die goed combineren met de zelfgemaakte tsikoudia. Deze brandewijn van pomelo is een gedistilleerde Kretenzische drank met een royaal alcoholgehalte. Koutelo heeft de perfecte plek om even de benen te strekken na een lange dag in het dorp Imbros-kloof.

Telefoon: +30 697 665 7639

ΒΟΗΕΜΕ Cafe

De gasten kunnen genieten van een feestmaal van mediterrane en Europese maaltijden onder één dak. Het restaurant belooft een onvergetelijke ervaring van goede gastvrijheid, artisanale koffie, en gastronomisch eten van ontbijt tot diner en alles daartussenin. Deze eigentijdse, prachtig ingerichte ruimte is perfect voor stellen en gezinnen die van lekker eten en luxueuze interieurs houden.

Telefoon: +30 2842 027900

Beste tijd om de Imbros kloof te bezoeken

De beste tijd om Imbros-kloof te bezoeken is in de lente, maar het kan er rond deze tijd van het jaar vrij druk worden. Omdat de Samariakloof in april meestal gesloten is, nemen reisleiders de toeristen in plaats daarvan mee naar de Imbroskloof. Om de ochtenddrukte over te slaan, moet u zich in de late namiddag naar de kloof wagen.

Het is ideaal om niet te reizen tussen mei en april, wanneer het weer bekend staat als onvoorspelbaar. De lente komt meestal rond april, wanneer het vrij aangenaam is. Wandelen door de kloof op regenachtige dagen kan gevaarlijk zijn, want de rotsen en wanden kunnen behoorlijk glad worden. Hoewel het relatief veiliger is om door de Imbros-kloof te trekken, kunt u het beste in mei, juni, september of oktober gaan, wanneer het weer precies goed is.

Wandelaars die de smalle ravijnen en het terrein van de Imbros-kloof verkennen

Tijdens de warmere maanden krijgt u unieke flora over het hele terrein te zien. Als u ervoor kiest om in juli of augustus te komen, moet u er rekening mee houden dat het tijdens de trektocht behoorlijk heet kan worden. Ook al ligt de kloof grotendeels in de schaduw van de bergen, u moet wel voorbereid zijn op de zwoele atmosfeer.

Neem voldoende water mee, draag geschikte wandelkleding, en pak zonnebrandcrème voordat u naar de Imbros-kloof vertrekt. Touroperators geven de gasten meestal van tevoren advies over welke benodigdheden zij voor de wandeling mee moeten nemen, maar het is het beste om voorbereid op pad te gaan.

Deze gids zal u helpen om een leuke route uit te stippelen die u in staat stelt om de spektakels van de Imbros-kloof te ontdekken en ervan te genieten.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis