Alles wat u moet weten over Glyka Nera Strand

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 juni 2021 en bijgewerkt op 13 april 2022.
Glyka Nera – Kreta

Het strand Glyka Nera wordt beschouwd als een van de meest betoverende stranden van Kreta. Het is een afgelegen bestemming aan de zuidwestkust van Kreta en is alleen te voet of per boot bereikbaar. Toch is het prachtige fijne kiezelstrand een bezoek waard vanwege de afgelegen en romantische sfeer, evenals het dramatische omringende landschap met hoge kliffen of de heldere zoetwaterbronnen die in de zee uitmonden. Letterlijk betekent dit "zoetwater" strand, deze locatie is echt een van de verborgen schatten van Kreta, een uitje bestemming die de unieke schoonheid van het eiland onthult.

Waar is het Glyka Nera strand

Glyka Nera Beach ligt aan de dramatische zuidwestkust van Kreta, tussen de dorpen Chora Sfakion en Loutro. Vanaf de hoofdstad Heraklion of de luchthaven kunt u een auto huren en naar Chora Sfakion rijden of u kunt de auto vlakbij het strand van Ilingas laten staan en te voet verder gaan. De afstand vanaf de hoofdstad is ongeveer 150 km, terwijl Chania ongeveer 75 km naar het noorden ligt. De beste manier om de stad te bezoeken is een accommodatie te boeken in het nabijgelegen Chora Sfakion en een dagtocht te maken naar het strand.

Glyka Nera Beach of Zoetwaterstrand

Hoe kom ik op Glyka Nera Beach

Met de auto naar Glyka Nera Beach

Het strand is niet bereikbaar met de auto, omdat het omgeven is door hoge kliffen. De beste optie is om met een huurauto richting Glyka Nera Beach te rijden en te stoppen bij de bovengrondse weg op weg naar Chora Sfakion of in het dorp zelf en de tocht te voet voort te zetten. Er zijn verschillende voetpaden naar het strand en hoewel ze vrij steil en uitdagend zijn, bieden ze prachtige panorama's beneden. Vanaf Chora Sfakion of Loutro duurt het tussen de 30 minuten en 1 uur om het strand te bereiken over verraderlijk terrein. Een snellere en comfortabelere optie zou zijn om een boot te nemen van de dorpen naar het strand.

Luchtfoto van Glyka Nera Beach

Bereikbaarheid van Glyka Nera Beach per Bus

De enige manier om dit afgelegen strand te bereiken is te voet en er is alleen een lokale bus die Chora Sfakion vanuit Chania bereikt. De reis duurt echter bijna twee uur en u moet nog minstens een half uur wandelen om Glyka Nera te bereiken. De beste optie is om een auto te huren in Heraklion en naar een van de dorpen bij het strand te rijden. Zo kunt u ook andere interessante plaatsen in de buurt bezoeken.

Beste dingen om te doen in Glyka Nera Beach

Het strand van Glyka Nera betekent "Zoetwater", de naam komt van de heldere zoetwaterbronnen die door de kleine kiezels in de zee stromen. Het water is drinkbaar en geeft dit strand een unieke charme, verdubbeld door de volledige afgelegen ligging tussen de hoge kliffen rondom. Een bezoek aan dit afgelegen strand is een hele belevenis voor wie de paar kilometer durft af te leggen langs de verraderlijke kust vanaf Loutro in het westen of Chora Sfakion in het oosten.

Sfakia baai

De weg die afdaalt naar Chora Sfakion ligt soms dichter bij het strand en u kunt de auto aan de kant van de weg laten staan, maar dat is niet aan te bevelen. Het strand zelf is werkelijk verbazingwekkend, met diepgroene en blauwe kleuren, maar ook kouder water vanwege de bronnen. Er is een kleine taverne direct aan het strand waar u drankjes, eten en snacks kunt krijgen, terwijl er ook ligbedden te huur zijn. Op het strand staan ook een paar betoverende tamariskenbomen die wat schaduw bieden tijdens de hete zomerdagen Kreta. Het oostelijke deel van het strand is meestal naturistisch.

Glyka Nera Beach

Bezoek Timios Stavros kerk en fort

Als u wandelt vanuit Loutro of u heeft wat tijd om de omgeving te verkennen terwijl u ontspant op het strand, kunt u een bezoek brengen aan de eenzame witte kapel van Timios Stavros (Heilig Kruis), gelegen op een korte wandeling langs de kust. In deze kerk wordt elk jaar in september een belangrijk feest gevierd. Het bezoek is ook interessant dankzij de oude fortruïnes die naast de kapel liggen.

Ontdek het Ilingas strand en de Kavis kloof

Vlak voordat u het dorp Chora Sfakion binnenkomt, ligt het kleine strand van Ilingas met kiezels en wat zand. Gelegen aan de monding van de prachtige kloof van Kavis, is dit strand bijzonder idyllisch, met turquoise water en zeegrotten in de buurt. Er is ook een kleine taverne op het strand en een parkeerplaats. Vanaf het strand kunt u ook de wilde kloof van Kavis verkennen, met indrukwekkende rotsformaties, droge rivierbedding en maagdelijke bossen. Sommige delen van de kloof zijn zeer wild en ongerept en bieden een aangename schaduw tegen de zon.

Verken het oude Anopolis

De oude stad Anopolis lag op het plateau boven het strand van Glyka Nera en in de loop der jaren zijn er interessante ruïnes ontdekt. Dit was een belangrijke stad in het oude Kreta, met een eigen munt en belangrijke verdedigingswerken. Tijdens de Byzantijnse periode was het nog steeds een bloeiende stad, met vele kerken in de buurt. Het meest interessante bouwwerk in de omgeving is de Tempel en Fort van St. Catharina, gelegen waar nu de kleine kapel van Agia Katerini staat en uitkijkt over het dorp Loutro. De panorama's van bovenaf zijn werkelijk adembenemend.

Het oude Anopolis Fort op Kreta

Bezoek Loutro (Oud Feniks of Katopolis)

De kleine en idyllische baai waar zich vandaag de dag de nederzetting Loutro bevindt, was vroeger de oude haven voor de steden Anopolis en Aradena. De ontwikkeling van de haven is te zien aan de vele interessante ruïnes in de omgeving, waaronder baden, woonhuizen en tempels. Tot de nog zichtbare behoren de Tempel van Apollo en de Tempel van St. Antonius. Er is ook een oud Turks fort boven het dorp, maar dat is vervallen tot een ruïne.

Loutro view

Ontdek andere stranden in de buurt

Het strand van Glyka Nera is werkelijk betoverend, maar als u ervoor kiest om in een van de nabijgelegen dorpen te verblijven, zijn er andere fantastische stranden om te bezoeken in de buurt. Naar het westen toe zijn er een paar rustige baaien met ongeorganiseerde stranden voordat u Loutro bereikt, terwijl een van de mooiste stranden van het gebied het piepkleine Marmara Beach is, gelegen aan de monding van de woeste Gorges van Aradena. Deze kleine baai, omgeven door dramatische kliffen en zeegrotten, is uiterst schilderachtig. Er is ook een klein strand in Finikas en het grotere Likos Beach voordat u Marmara bereikt. Nog verder naar het westen, voor het dorp Agia Roumeli en de Samariakloof, is het interessantste strand Agios Pavlos met zijn kleine stenen kerk. Ten oosten van Glyka Nera vindt u andere prachtige stranden, te beginnen met de kleine stranden van Chora Sfakion, verder met Ammoudi en de prachtige Agios Charalambos stranden.

Agia Roumeli

Waar te overnachten in de buurt van Glyka Nera Beach, Kreta

Het prachtige strand van Glyka Nera ligt vrij afgelegen en het is een goede wandeling om het te bereiken vanuit Chora Sfakion of Loutro Villages. Deze dorpen zijn ook de beste plaatsen om accommodatie te zoeken, met betoverende pensions en appartementen om uit te kiezen. De meeste van deze opties zijn vrij traditioneel en u zult geen grote luxe hotels vinden in dit deel van Kreta. Als u Glyka Nera Beach bezoekt tijdens het hoogseizoen, is het een goed idee om ruim van te voren accommodatie te boeken, omdat het hier behoorlijk druk kan worden.

Glyka Nera Beach

Samaria Hotel

Als een van de eerste hotels in Chora Sfakion, biedt dit prachtige hotel volledig gerenoveerde kamers met een betoverende sfeer, een geweldig uitzicht en perfecte voorzieningen, evenals een warme gastvrijheid die wordt weerspiegeld in geweldige recensies. Het beschikt over grote witte kamers met Kretenzisch design, evenals prachtige suites, een select restaurant en andere verbazingwekkende elementen.
website
☏ +30 2825 091071

Lefka Ori Appartementen

Deze eenvoudige appartementen liggen in het hart van de haven van Chora Sfakion en bieden gezellige accommodatie tegen budgetprijzen. De appartementen hebben een eigen badkamer, airconditioning, sommige met kitchenette en uitzicht op zee, terwijl er ook een taverne naast het pand is.
website
☏ +30 2825 091209

Hotel Porto Loutro

Met twee prachtige witte gebouwen in Kretenzische stijl, een in de haven en een op de heuvel, biedt dit mooie tweesterrenhotel comfortabele accommodatie in eenvoudige kamers met alle voorzieningen. Er is ook een café-bar in het hotel en de meeste kamers hebben een prachtig uitzicht op de baai. Er is geen weg naar Loutro, bezoekers komen met de veerboot.
website
☏ +30 2825 091433

Glyka Nera Beach

Waar te eten in de buurt van Glyka Nera Beach

De 3 Broeders in Chora Sfakion

Dit heerlijke restaurant biedt uitzicht op het kleine strand van Chora Sfakion en serveert traditionele Griekse gerechten met verse ingrediënten, waaronder zeevruchtenspecialiteiten.
☏ +30 2825 091040

Nikos Tavern in Chora Sfakion

Als u zin hebt in heerlijke zeevruchten en traditionele Griekse gerechten in een heerlijke sfeer, dan is deze kleine taverne gelegen in de kleine haven van Chora Sfakion.
☏ +30 2825 091111

Blauw Huis Taverne in Loutro

Dit traditionele restaurant kijkt uit over de charmante baai van Loutro en biedt heerlijke traditionele Kretenzische en Griekse gerechten, maar ook mediterrane recepten met de nadruk op verse zeevruchten.
☏ +30 2825 091035

Wat is de beste tijd om Glyka Nera Beach te bezoeken

Het weer is het grootste deel van de tijd vrij aangenaam op Kreta, behalve een paar maanden in de winter wanneer het te koud en vochtig is voor de prachtige stranden op het eiland. Het hoogtepunt van het toeristenseizoen is in juli en augustus, maar dit kan ook betekenen dat er meer bezoekers naar Glyka Nera Beach komen.

De beste tijd om Glyka Nera te bezoeken is dus in de lente of de herfst (mei, juni, september, oktober), wanneer er minder toeristen zijn en het weer niet zo heet is als in de zomerpiek.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis