Alles Wat Je Moet Weten Over Frangokastello

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 9 januari 2021 en bijgewerkt op 26 april 2023.
Alles over Frangokastello

Onder de prachtige, maar weinig bekende bestemmingen van Kreta, is het kleine dorp Frangokastello werkelijk betoverend voor iedereen die het bezoekt. Reizigers zullen de verborgen charme van deze plek ontdekken, met zijn oude kasteel, prachtige stranden, schilderachtige sfeer en de nabijgelegen natuurwonderen. Het is misschien een beetje afgelegen, maar het voegt alleen maar toe aan zijn authenticiteit en biedt een onvergetelijke ervaring voor degenen die er verblijven. Hier zijn de belangrijkste dingen om te weten over het dorp Frangokastello op Kreta.

Waar ligt Frangokastello?

Frangokastello ligt aan de zuidkust van Kreta, in een afgelegen gebied van de regio Sfakia, met als dichtstbijzijnde grote stad Chania. Vanuit de hoofdstad Heraklion en het vliegveld kunnen toeristen een auto huren naar Frangokastello, omdat dit de gemakkelijkste manier is om het te bereiken. Frangokastello ligt ongeveer 80 km ten zuiden van Chania, 134 km van Heraklion en 12 km ten oosten van Chora Sfakia, waar reizigers de dichtstbijzijnde geldautomaat en medische diensten kunnen vinden. Er zijn ook tal van andere attracties in de buurt van Frangokastello en zijn stranden, met indrukwekkende bergen en ravijnen.

Hoe kom je bij Frangokastello?

Met de auto naar Frangokastello komen

Het beste idee is om Frangokastello te bereiken met een huurauto van Heraklion en de luchthaven. De reis duurt meer dan 2 uur langs de noordkust en volgt dan kronkelende wegen over de bergen naar het zuiden. De stad Chania ligt dichter bij dit dorp, maar toch duurt de reis nog ongeveer anderhalf uur. Voordat we Frangokastello bereiken, gaat de weg door de majestueuze Imbros Gorges. Er zijn volop overnachtingsmogelijkheden en kleine restaurantjes in Frangokastello, maar toch is het niet zo ontwikkeld vanwege de afgelegen ligging.

Kasteel van Frangokastello

Naar Frangokastello met de bus

Aangezien er geen bussen zijn die rechtstreeks naar het dorp Frangokastello gaan en het veranderen van verschillende bussen vermoeiend kan zijn, zou de beste optie zijn om een auto te huren op de luchthaven van Heraklion. Er is een openbare bus van Chania naar Chora Sfakia en dan krijgen lokale bussen reizigers naar Frangokastello, maar het zal waarschijnlijk een lange tijd duren.

Frangokastello

Beste Dingen om te Doen in Frangokastello

Het dorp Frangokastello ligt vrij afgelegen, maar toch biedt het al het moois en de gastvrijheid waar Kreta zo beroemd om is. Naast de prachtige stranden die aan de zuidkust van het eiland liggen, zijn er ook vele andere natuurlijke en culturele bezienswaardigheden in de buurt van het dorp. Het strand van Frangokastello is een van de meest charmante stranden van Kreta, met helder ondiep water dat bijna 100 meter lang is, waardoor het de perfecte bestemming is voor gezinnen met kinderen. Het strand heeft enkele bedden en parasols, maar niet genoeg tijdens de zomermaanden, wanneer het behoorlijk druk kan worden. Het turquoise ondiepe water, het perfecte fijne goudkleurige zand en de bergachtergrond met het oude Venetiaanse fort maken het een geweldige locatie om te zwemmen en te zonnebaden. Er zijn eigenlijk drie stranden in Frangokastello, waarvan het strand onder het kasteel (250 meter lang) het beste is, maar ook het drukste en Orthi Amnos (700 meter lang) het rustigste. Het dorp biedt tal van restaurants en tavernes, maar ook kleinere accommodatiemogelijkheden. Er zijn niet veel andere water- of landactiviteiten beschikbaar in Frangokastello, maar grotere nederzettingen zoals Chora Sfakia en Plakias liggen in de buurt en er zijn zelfs frequente dagelijkse bussen naar deze plaatsen..

Baai van Frangokastello

Bezoek het Venetiaanse kasteel

Het dorp ontleent zijn naam aan de oude vesting die in 1371-1374 door de Venetianen werd gebouwd en hoewel het door de eigenaars anders werd genoemd, stond het altijd bekend als het “Castle of the Franks” of “Franco Castello”. Alleen de muren en torens zijn nog overgebleven van de Venetianen, aangezien de binnenste gebouwen en de kantelen tijdens de Ottomaanse bezetting werden gebouwd. Tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog, werd in 1828 bij dit kasteel een veldslag uitgevochten, maar de opstandige krachten werden door de Turken afgeslacht. Een mooie legende gaat verder vanaf die dag, met de geesten van gevallen soldaten die elke mei in de buurt van het kasteel verschijnen. Deze worden Drosoulites (dauwmensen), genoemd, zoals het is uitgelegd als een meteorologisch fenomeen. Bezoekers van het kasteel kunnen ook de ruïnes van de vroegchristelijke Basiliek van Agios Nikitas zien, evenals het kleine klooster van Agios Charalambos, met prachtig beschilderde iconen.

Paar relaxing op frangokastello kreta

Wandeling Imbroskloof

De majestueuze kloof van Imbros ligt ten noorden van de Chora Sfakia en wordt doorkruist door een 11 km lange kronkelende weg. Het is een van de beroemdste en meest populaire op het hele eiland, alleen de Samaria-kloof wordt meer bezocht. Het is gemakkelijker om vanaf het noordelijke dorp Imbros naar het zuiden te lopen, omdat het pad naar beneden gaat in de richting van de zee, maar het kan beide kanten op. Het duurt ongeveer 2-3 uur om het 8 km lange pad te lopen en het kan door de hele familie worden gedaan omdat het een gemakkelijke moeilijkheid is. Onderweg zijn er tal van verbazingwekkende smalle stukken, unieke geologische formaties, maar ook bloemen en planten. Dit is een bijzonder aangename tocht tijdens de warme zomerdagen, omdat er meestal schaduw in de canyon is. De rit langs de weg boven de kloof is ook zeer spannend, met een prachtig uitzicht op de canyon en de zee. De nabijgelegen Sfakia Canyon is ook de moeite waard om te verkennen, hoewel minder bekend en wilder, het is net zo spectaculair.

Imbros Gorge

Wandelen of Rijden over de Kallikratis Berg

Het dorp Frangokastello wordt geschaduwd door de imposante Witte Bergen van Kallikratis en reizigers kunnen er ofwel wandelen om een adembenemend uitzicht op de zee te krijgen, ofwel rijden over een van de meest kronkelende of steile wegen die denkbaar zijn. Het is een van de meest opwindende wegen in heel Kreta, met 11 km gevuld met 27 haarspeldbochten die u in minder dan 30 minuten van zeeniveau tot 800 meter brengen. Er zijn enkele zeer gevaarlijke stukken die uiterst voorzichtig moeten worden bereden. De kleine, maar zeer steile en indrukwekkende kloof van Kallikratis is een uitstekende wandelbestemming, een prachtig pad van 6,5 km dat de dorpen Patsianos bij Frangokastello en Kallikratis.

Frangokastello Kasteel

Ontdek andere stranden in de buurt

Terwijl voor de meeste mensen die in Frangokastello verblijven, de verschillende stranden van het dorp genoeg zijn voor een hele vakantie, is het goed om te weten dat er ook andere charmante stranden in de buurt zijn. In het oosten bestaat het prachtige strand van Lakki uit kleine zandige baaien, gescheiden door rotsachtige pieren. De stranden zijn zeer rustig en schaduwrijk. Iets verderop liggen de lange Rodakino Stranden, een beetje kiezelachtig maar meestal erg rustig. Andere kleine maar betoverende stranden in de richting van Plakias zijn onder andere Korakas Beach en Souda Beach. Ten westen van het dorp Frangokastello kunnen bezoekers de uiterst afgelegen en kleinere stranden van Filaki en Amoudi. Er zijn vele andere kleine stranden die ontdekt kunnen worden en die voor de meeste toeristen vrijwel onbekend zijn.

Frangokastello Strand

Waar verblijft u in Frangokastello, Kreta

Hoewel het een afgelegen dorp aan de zuidkust van Kreta is, heeft Frangokastello veel accommodatiemogelijkheden. Gezien de afgelegen ligging zijn er geen grote hotels of resorts en in plaats daarvan zijn er veel kleine privé-villa's, appartementen en pensions te vinden in het dorp en in de nabijgelegen nederzettingen. Er zijn een paar kleine hotels, maar dit zijn meestal familiebedrijven met een charmante sfeer. Als u Frangokastello in het hoogseizoen bezoekt, is het een goed idee om ruim van tevoren een accommodatie te boeken, want deze plaatsen worden behoorlijk druk bezocht.

Dorp Kallikrates

Perfect gelegen op slechts enkele minuten van het westelijke strand in Frangokastello, biedt deze locatie 10 prachtige studio's die perfect zijn uitgerust. Er is een uitgestrekte tuin met een prachtig zwembad en een poolbar.

Dorp Kallikrates

website
☏ +30 2825 083570 – 9

Captain Tom Appartementen

De geweldige appartementen liggen op slechts 700 meter van het charmante Orthi Ammos strand in Frangokastello. Deze studio's en appartementen liggen in het midden van een weelderige tuin en hebben een zwembad. Ze hebben grote kamers met kitchenettes en koelkasten.

Captain Tom Apts

website
☏ +30 2825 092000

Paradisos Studios en Appartementen

Deze self-catering appartementen liggen op slechts twee minuten afstand van het strand en bieden een prachtig uitzicht op de zee of de bergen, evenals een betoverende tuin, gratis fietsen en een tennisbaan. De kamers zijn zeer goed uitgerust en beschikken over een kitchenette en koelkasten.

Paradisos apts in Fragkokastello

website
☏ +30 2825 092078

Waar te eten in Frangokastello

Oasis Taverne

Het is gelegen in het centrum van het dorp, op korte loopafstand van de stranden en het biedt heerlijk vers voedsel in een leuke sfeer. Bezoekers kiezen meestal voor de traditionele Griekse en mediterrane borden. ☏ +30 2825 083562

Babis & Popi Taverne

Het is zeker een van de meest gewaardeerde restaurants in de hele regio, gelegen vlak bij de stranden en op korte loopafstand van het fort. Het biedt heerlijke traditionele recepten, waaronder lamsvlees, groenten, zeevruchten en nog veel meer.
☏ 30 2825 092093

Fata Morgana Café and Taverne

Dit unieke restaurant in Frangokastello ligt direct naast het Venetiaanse kasteel, met een prachtig uitzicht op het strand en de zee. Het biedt heerlijke Griekse recepten zoals salades en zeevruchten, maar ook pizza en verfrissende drankjes.
☏ +30 697 909 1339

Beste tijd om Frangokastello te bezoeken

Het weer op Kreta is meestal vrij mooi, behalve een paar maanden in de winter als het te koud en te vochtig is voor de geweldige stranden op het eiland. Het hoogtepunt van het toeristische seizoen is in juli en augustus, maar dit kan ook veel bezoekers in Frangokastello betekenen, waardoor dit de drukste maanden van het jaar zijn. Tot slot, de beste tijd om Kreta en Frangokastello te bezoeken is misschien wel tijdens het lente- of herfstseizoen (mei, juni, september, oktober), wanneer er minder toeristen zijn en het weer misschien niet zo warm is als de hoogzomer.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis