Alles wat u moet weten over Mochlos, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 23 februari 2022 en bijgewerkt op 25 mei 2022.
Mochlos Kreta

Het schilderachtige vissersdorpje aan de Mirabello Baai biedt gemakkelijke toegang tot enkele van de beste bestemmingen van Kreta, terwijl het u ook een rustig verblijf op een prachtige locatie biedt.

Waar ligt Mochlos, Kreta?

Als u Mochlos opzoekt, vindt u twee locaties - het mooie vissersdorpje, en het piepkleine eilandje dat zijn naam deelt, op minder dan 200 meter van de kust.

Mochlos ligt aan de baai van Mirabello, de prachtige baai van de Regionale Eenheid Lassithi, en een bekende bestemming om zijn uitstekende zeeën en schitterende badplaatsen. Het ligt op ongeveer 45 minuten rijden ten oosten langs de baai van Agios Nikolaos, en op minder dan anderhalf uur van Heraklion, de hoofdstad van het eiland.

Lees ook: Sitia Luchthaven: Een gids voor de Vitsentzos Kornaros Luchthaven van Sitia (JSH)

Kerk in Mochlos Kreta

Hoe komt u in Mochlos

Als u aankomt op de Nikos Kazantzakis Internationale Luchthaven van Heraklion, dan kunt u direct op de luchthaven een auto huren, zodat u snel op weg kunt. De luchthaven van Heraklion is gunstig gelegen, direct aan de hoofdweg die de noordkust van Kreta doorkruist.

Als u met de veerboot naar de haven van Heraklion komt, kan er een auto op u staan te wachten, zodat u meteen op weg kunt zodra u van boord gaat.

De geschiedenis van Mochlos

Mochlos ligt in een van de meest fascinerende streken van Kreta, rijk aan geschiedenis. Natuurlijk is dit gebied, net als een groot deel van Kreta, rijk aan de geschiedenis van de Minoërs, de geavanceerde beschaving van Kreta uit de Bronstijd. Overblijfselen van het Minoïsche leven zijn zelfs te vinden op het piepkleine eilandje Mochlos, dat in het begin van de 20e eeuw voor het eerst werd opgegraven. Een belangrijke nederzetting dateert van ongeveer 3000 v. Chr. En natuurlijk ligt het ongeveer tussen twee van de Minoïsche paleizen in - Knossos de beroemdste, en die van Kato Zakros.

Ruines van het Zakros Minoan Palace

Mirabello Bay klinkt eerder Italiaans dan Grieks, en het is inderdaad een Italiaanse naam, gegeven door de Venetianen, die zich hier vestigden en zoutpannen maakten. Vóór hun komst waren deze zeeën en de kusten onder de controle van piraten.

Wat te zien en te doen in Mochlos?

Er is zoveel te zien en te doen rond Mochlos. Het nabijgelegen Agios Nikolaos is een fantastisch havenstadje om te verkennen. Het heeft in feite twee havens - die van de zee, en die van het prachtige meer Voulismeni.

Luchtfoto van Mochlos Village

Agios Nikolaos is vol van ongerepte charme, en het voelt aan als een bezoek aan een Kreta van tientallen jaren geleden. Mochlos ligt ongeveer halverwege tussen Agios Nikolaos en Sitia, het meest oostelijke stadje van Kreta, dat ook een bestemming is die de moeite waard is, en in de buurt van veel natuuractiviteiten.

Het Sitia Geopark - deel van de UNESCO Global Geoparks, is een enorme uitgestrektheid - meer dan 500 vierkante kilometer - van natuurreservaten. Deze omvatten veel verschillende ecosystemen en biotopen, weiden, ravijnen, kloven, en watervallen.

Stranden bij Mochlos Kreta

Als u van stranden houdt, dan bent u hier zeker aan het goede adres, want enkele van de meest fantastische stranden van Kreta liggen hier aan de baai van Mirabello. Dit deel van Kreta is beroemd om zijn ongerepte turquoise water.

Klein traditioneel vissersdorpje Mochlos op Kreta

Mochlos heeft zijn eigen eenvoudige strand direct in het stadje, wat erg handig is. 400 meter naar het westen ligt Limenaria, een meer geïsoleerde keuze, en enigszins beschermd tegen de golven.

Voulisma strand Istron

Naar het westen liggen verschillende beroemde stranden, waaronder - van west naar oost - het Ammoudara strand, Voulisma Beach, Pachia Ammos ("dik zand"), en Tholos Beach. Ammoudara is een full-service strand, waar u ligbedden, ligstoelen, strandbars voor snacks, en faciliteiten voor watersporten vindt. Dezelfde gemakken vindt u op Voulisma Beach in het nabijgelegen Istron - het strand heeft eigenlijk twee namen, Voulisma of Golden Beach, vanwege het prachtige zand. Tholos beach is een maai wild strand.

Skyline in Makrygialos

De stranden van de zuidkust van Kreta zijn ook gemakkelijk bereikbaar, en zij vormen een fantastische bestemming. Deze stranden zijn beroemd om hun meer wilde karakter en ongerepte schoonheid, want de zuidkust is veel minder bevolkt en minder bezocht. Er zijn er veel te vinden in de buurt van Ierapetra, de belangrijkste stad van de zuidoostkust. Makrygialos is een van de bekendste.

Toegang tot Vai Palm Beach

En niet te missen is Vai. Op het oostelijkste puntje van het eiland is dit niet alleen een ongerept strand, maar ook het grootste palmbos van Europa, een exotisch schouwspel dat zeker de moeite waard is om op te zoeken.

Activiteiten in de buurt van Mochlos

De stranden van de Mirabello Baai zijn een fantastische plaats om watersporten te beoefenen, zoals op de faciliteiten van de hierboven genoemde stranden. Dit is ook een prima plaats om voor het eerst van het duiken te proeven. Het Mediterranean View Diving Center biedt een fantastische duikervaring onder leiding van een gids voor mensen die voor het eerst duiken. Zij kunnen ook een hybride ervaring regelen - een privé bootexcursie rond de hoogtepunten van de prachtige baai, gevolgd door een duik.

Luchtfoto van Mochlos Village op Kreta

Het is moeilijk om u los te rukken van de prachtige stranden van Oost-Kreta, maar u zult goed beloond worden als u het doet. De regionale eenheid Lassithi heeft enkele van de meest fantastische wandelgebieden van Kreta. Heel dicht bij Mochlos ligt de Richtis Kloof, die een beek volgt door een dicht bebost gebied bezaaid met verlaten watermolens en onderbroken door een magische waterval en poel voor een verfrissende duik halverwege de wandeling. De Zakroskloof - ook wel de Doodvallei genoemd - is een andere fantastische wandeling. Hij maakt deel uit van de E4, en het mysterie van zijn naam zal hieronder onthuld worden.

Richtis Waterfall

Ook speleologen zijn dol op deze streek - er zijn ongeveer 300 in kaart gebrachte grotten in Lassithi. Enkele van de bekendere zijn Oxo Latsidi Cave, Katofigi cave, Vriko Cave, en Apoloutres Cave. Deze zijn allemaal binnen anderhalf uur of minder te bereiken. Maar let wel, de omstandigheden zijn niet altijd voor amateurs - sommige zijn het best voor ervaren speleologen en sommige vereisen speciale uitrusting.

Ga voorzichtig te werk en vraag inlichtingen bij de plaatselijke autoriteiten voordat u op pad gaat. Er zijn ook meer toegankelijke grotten te bezoeken, zoals de zeer beroemde Dikteon Grot - ook bekend als de grot van Zeus - die op iets meer dan anderhalf uur rijden ligt.

Dikteon Cave

De rit naar de zuidkust van Kreta is niet lang. Ierapetra ligt op iets meer dan een half uur. Hier kunt u een boot nemen naar Chrissi eiland. Dit paradijs van een onbewoond eiland in de Libische zee is beroemd om het heldere juweelkleurige water en het zijdezachte zand.

Het eiland is bedekt met zeldzame Libanese cederbomen. Dit is een heerlijke ontsnapping, een exotisch eiland aan de zuidelijke rand van Europa.

Culturele uitstapjes in de buurt van Mochlos

Eiland van Spinalonga

Spinalonga - Het leprozeneiland

Er zijn zo veel boeiende culturele activiteiten te beleven in de buurt van Mochlos. De eerste is Spinalonga eiland. Dit rijk versterkte eiland vlak voor de kust in de Mirabello Baai is een prachtig Venetiaans monument en was ooit een van de belangrijkste forten van het hele Middellandse Zeebekken. Het stond op wacht over de zoutpannen van de Venetianen. Het had ook een zeer belangrijke rol in de meer recente geschiedenis, als een beroemde leprakolonie in het begin van de 20e eeuw.

Deze fase van de geschiedenis van Spinalonga is vereeuwigd in het beroemde boek van Victoria Hislop - "Het eiland". Een museum te midden van de ruïnes deelt het inspirerende verhaal van de Leper Colony van het eiland.

Zakros Gorge

Zakros Kloof - Vallei van de Doden

De Vallei van de Doden in de bovengenoemde kloof van Zakros kreeg zijn naam op een heel bijzondere manier - de Minoërs legden vroeger hun doden te rusten in grotten hoog langs de wanden van de kloof, op een plaats van grote eer. Die Minoërs woonden in het paleis van Kato Zakros, in de stad met dezelfde naam. Het is een prachtige archeologische ervaring en een plaats van zeldzame positieve energie. U kunt hier genieten van een klassieke taverna-maaltijd vlak aan zee, op één van de rustigste stranden van heel Kreta.

Kerk in het Toplou klooster

Toplou klooster

Houdt u van cultuur met een glaasje wijn erbij? Dan is het Toplou-klooster, bij het palmbos van Vai, iets voor u. Het klooster zelf is ongelooflijk indrukwekkend, met zijn 10 meter hoge muren en 30 meter hoge klokkentoren. Er is een uitstekende collectie iconen uit de 15e eeuw en verder. Na het klooster verkend te hebben, kunt u genieten van de lekkerste streekproducten, naast uitstekende wijnen die in het klooster geperst worden, en zelfs hun voortreffelijke raki proeven.

Toplou kloster

Verken Mochlos, Kreta

Mochlos Kreta is een uitstekende uitvalsbasis om Sitia met de auto te verkennen. De ritjes zijn allemaal mooi en veel ervan kort. Dit charmante kustplaatsje is op zichzelf ook een uitstekende bestemming voor een rustige vakantie in één van de mooiste streken van Kreta.a

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis