Alles wat u moet weten over Makrigialos, Zuidoost Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 augustus 2021 en bijgewerkt op 15 mei 2024.
Makrigialos Kreta

In de afgelegen zuidoostelijke hoek van Kreta, is deze badplaats aan de Libische Zee beroemd om zijn strand. In feite- dat is de naam. "Makry" = lang en "Gialos" = strand. Soms wordt het als twee woorden gespeld, om verwarring te voorkomen met het andere Makrigialos, ver weg in de regio Pieria in Noord-Griekenland.

Skyline in Makrygialos

Alles wat u moet weten over Makrigialos

Ingebed in de kromming van een mooie baai ligt een spectaculair lang zandstrand. De zuidkust staat bekend om zijn diepe wateren, maar niet Makrigialos- dit is een ondiep strand. Leuk voor gezinnen. De haven is pittoresk en charmant. Er zijn veel uitstekende plaatsen om gezond en heerlijk te eten uit de lokale keuken. En er is ook een goed nachtleven, gecentreerd rond levendige strandbars. Het leuke van Makrigialos is dat het geschikt is voor iedereen- gezinnen genieten van het strand en de tavernes, en jongere mensen genieten van de levendigere kant van de stad.

Makrigialos strand stad cafe tafels

De stad is niet groot en heeft een gastvrije sfeer. Wat bijdraagt tot het authentieke karakter is het feit dat er weinig hotels zijn. De meeste accommodaties zijn pensiones, appartementen en kamers. Dit maakt de sfeer intiemer en minder onpersoonlijk zoals in veel grote badplaatsen.

Unieke Skyline Luchtfoto van Makrigialos

Waar ligt Makrigialos?

Het mooie van Makrigialos is dat het voelt alsof het aan de rand van de wereld ligt. Het is aan de rand van Europa. De regionale eenheid Lassithi aan de oostelijke rand van Kreta is het meest afgelegen en ongereisd, en de zuidkust is rustiger dan de noordkust. Makrigialos ligt aan de zuidkust van Lassithi. Natuurlijk zijn we nog steeds op een eiland, dus ook al voelt het afgelegen, Makrigialos is niet moeilijk te bereiken.

Makrigialos Kreta - Strandzicht

Hoe kom ik in Makrigialos

De makkelijkste manier om Makrigialos te bereiken is met de auto vanaf de luchthaven van Heraklion. Het verhuurkantoor is direct op de luchthaven. Vanaf daar is de rit ongeveer een uur en 45 minuten. Een alternatieve route over landwegen door de bergen duurt iets meer dan twee uur, maar het is een erg mooie en rustige rit. Als alternatief kunt u de KTEL busdienst naar Ierapetra- er zijn verschillende vertrekken per dag, en de reis duurt ongeveer twee en een half uur. Of u kunt de KTEL naar Sitia- er zijn minder dagelijkse afvaarten. Makrigialos ligt op de lijn die loopt tussen Sitia en Ierapetra. Vanuit Ierapetra moet u een andere KTEL nemen naar "Marki Gialos" (merk op dat ze het zo noemen op de Ktel site). En vanuit Sitia, dit is de link.

Promenade van Makrygialos

Het KTEL-station ligt vlak bij de haven van Heraklion, makkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven. Er is een kleine luchthaven in Sitia, en Makrigialos ligt op iets meer dan 45 minuten met de auto van daar.

De geschiedenis van Makrigialos

Zoals een groot deel van Kreta, gaat de geschiedenis van de streek rond Makrigialos terug tot de Minoïsche tijd en zelfs nog vroeger. De Minoïsche cultuur was een geavanceerde beschaving uit de Bronstijd die op haar hoogtepunt was van 1700 - 1500 v. Chr. (zij waren er echter al eeuwen- 3500 -1100 v. Chr.). Om het in perspectief te plaatsen, dit is meer dan 1000 jaar voor de Gouden Eeuw van Athene, toen het Parthenon werd gebouwd. Een van de vier grote Minoïsche paleizen lag niet ver van Makrigialos, en de ruïnes van een Minoïsche villa zijn vlak buiten Makrigialos zelf gevonden.

Wat te zien en te doen in Makrigialos

In Makrigialos draait alles om het prachtige strand! Dit is een geweldige plek voor watersport en boottochten. Er zijn activiteiten voor elke leeftijd en voor elk niveau, van waterfietsen tot snorkelen tot jetski's. De haven is heel charmant voor een wandeling, en er zijn veel goede tavernes, cafés en strandbars.

Geniet van een strandvakantie: Schitterende stranden bij Makrygialos

Afgelegen strand in Makrygialos

Makrigialos is een geweldig strand, maar het is niet het enige strand! Het is een goed idee om een auto te hebben zodat u kunt gaan verkennen, want Lassithi is prachtig voor stranden met een uniek karakter. Vai, met zijn palmbos (Europa's grootste), is een van de beroemdste stranden van het eiland. Zijdezacht zand en palmen en smaragdgroen water maken Vai werkelijk magisch. Vai is ongeveer een uur rijden met de auto.

Kalo Nero betekent "Goed Water" en dat is het ook.

Dit is een van de meest oostelijke stranden aan de zuidkust en zeker een bezoek waard. Neem water en een paraplu mee en al het andere dat u nodig denkt te hebben, want dit is een wild, onbediend strand. Het is ongeveer 12 minuten rijden met de auto.

Strand Xerokampos dankt zijn ietwat Italiaans klinkende naam waarschijnlijk aan de Venetianen. Het is ruig, afgelegen en prachtig. Het ligt in het zuidoostelijke uiteinde van Lassithi, op een uur rijden met de auto. Mensen houden van Ammoudi, ook wel Drakenstrand genoemd, vanwege het witte zand! Het ligt op ongeveer tien minuten rijden met de auto.

Strand Voulisma, een full-service strand aan de noordkust, is een van de meest populaire stranden op het eiland vanwege het heldere water met een verbazingwekkende kleur en het prachtige zand. Het ligt op minder dan een uur rijden met de auto.

Lees ook: Palekastro Kreta - verken de meest oostelijke stad van Kreta!

Zwembad in luxe hotel in Makrigialos

Activiteiten rond Makrigialos

Ontdek de wilde natuurlijke schoonheid van Koufonisia, een klein eiland dat een beschermd natuurreservaat is en deel uitmaakt van het Natura 2000-netwerk. Vanuit Makrigialos vertrekken dag cruises voor een onvergetelijke ervaring. Het is moeilijk om jezelf weg te trekken van de prachtige stranden, maar Kreta heeft wel een verbazingwekkende natuur. Verken het binnenland met een wandeling rond de dramatische en ongerepte Milonas-kloof. Een ritje van 25 minuten naar het westen brengt u naar deze kloof die beroemd is om zijn waterval en poel. Een andere kloof begint bij het dorp Hammetoulo en eindigt bij Xerokampos voor een 3 km lange wandeling.

Culturele excursies rond Makrigialos

Er is een Minoïsch paleizencomplex in Gournia dat in het begin van de 20e eeuw uitgebreid werd opgegraven, waarbij zo'n 60 woningen en een centraal paleis werden blootgelegd. Een belangrijke site voor wie geïnteresseerd is in archeologie is het Minoïsche paleis van Zakros. Het laatste van de vier grote paleizen dat werd opgegraven, is ook het kleinste. Het paleis was nooit geplunderd, dus de vondsten waren buitengewoon. De prachtige vondsten omvatten voorwerpen die als meesterwerken van de Minoïsche kunst worden beschouwd.

Ze zijn nu ondergebracht in het Archeologisch Museum van Sitia. Vlakbij Sitia en op een uur rijden van Makrigialos ligt het 15e-eeuwse Toplou-klooster, met zijn 33 meter hoge toren, temidden van een dramatisch en kaal landschap. Er is hier ook een wijnmakerij, met informatieve rondleidingen. Heel dicht bij Makrigialos - op slechts 15 minuten rijden - ligt het Kapsa-klooster, ingebouwd in de zijkant van een klif met uitzicht op de Libische zee en Koufonisia.

Koufonissi strand bij Sitia

Verken Makrigialos

Dit afgelegen en ongerepte deel van Kreta is perfect om te verkennen met de auto. De ritjes zijn prachtig, en er zijn veel dingen te doen op korte afstand. Kom en verken deze bijzondere hoek van Kreta.

Verhoogd strandzicht in Makri Gialos

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis