Kreta Vervoersgids: Welke is het beste voor jou?

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 15 mei 2024.
Kreta Vervoersgids

Kreta ligt in de oostelijke Middellandse Zee. Kreta ligt strategisch in de zuidelijke Egeïsche Zee, ten zuiden van het vasteland van Griekenland en ten noorden van de Afrikaanse kust. De ongebruikelijke geografische ligging van Kreta heeft bijgedragen aan de aantrekkingskracht van het eiland als een topbestemming voor toeristen. Het eiland trekt bezoekers vanwege zijn prachtige uitzichten, rijke historische erfgoed en levendige lokale cultuur.

Luchtvervoer is de meest efficiënte manier om naar Kreta te reizen. Veel grote steden hebben dagelijkse vluchten naar Athene via verschillende luchtvaartmaatschappijen, zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad, Turkse luchtvaartmaatschappijen, Egypt Air en Gulf Air. Neem bij aankomst in Athene een binnenlandse vlucht naar de luchthavens van Heraklion of Chania op Kreta. Er zijn tal van chartervluchten beschikbaar tijdens het hoogseizoen, met name tijdens de zomermaanden.

Mensen die de voorkeur geven aan reizen over zee, moeten een veerboot vanuit de haven van Piraeus naar Kreta nemen. Heraklion, Chania, Ag. Nikolas, Rethymno, Sitia en Kastelli-Kissamou behoren tot de havens van Kreta. Meestal wordt de veerboot gekozen die het dichtst bij de bestemming stopt. Er zijn dagelijkse vertrekken vanuit de haven van Piraeus naar Kreta, waarbij de reis ongeveer 9 tot 10 uur duurt. Kreta is gemakkelijk bereikbaar per veerboot naar naburige Griekse eilanden zoals Santorini en Sikinos en naar de Peloponnesos. Lokale bussen of taxi's zijn beschikbaar voor transport op Kreta om de uiteindelijke bestemming te bereiken bij aankomst in de haven op Kreta. Vermijd het nemen van veerboten tijdens de wintermaanden, aangezien de zee behoorlijk ruw wordt.

Veel mensen vragen zich af hoe ze zich op Kreta moeten verplaatsen. Kreta is een groot eiland dat vervoer vereist voor gemakkelijke verkenning. Taxi's en bussen zijn beschikbare vormen van openbaar vervoer bij het rijden op Kreta, maar taxiprijzen zijn buitensporig duur. Het huren van een auto is een uitstekend alternatief, maar houd er rekening mee dat de wegen van het eiland ruw zijn, dus het is het meest geschikt voor ervaren chauffeurs. De huurprijzen voor auto's beginnen bij € 100 voor een huur van zeven dagen. Er wordt een interne veerdienst naar het zuidwestelijke deel van het eiland aangeboden, met tussenstops bij Hora Sfakion, Loutro, Agia Roumeli, Sougia en Paleochora.

Hop on Hop off bus

Waar ligt Kreta?

Kreta ligt in de zuidelijke Egeïsche Zee, ten zuiden van Griekenland en ten noorden van de Afrikaanse kust. Kreta is het grootste Griekse eiland in de oostelijke Middellandse Zee. Kreta is het grootste van de Griekse eilanden, met verschillende landschappen, een rijke geschiedenis en een dynamische cultuur.

Kreta heeft een oppervlakte van 8.450 vierkante kilometer en heeft een uitgestrekte kustlijn van 1.046 kilometer. De uitgestrektheid van land en kustlijn dragen bij aan de diverse landschappen, prachtige stranden en rijke natuurlijke schoonheid van het eiland, waardoor het een geweldige bestemming is voor reizigers en een unieke regio binnen Griekenland.

Er zijn veel transportmethoden op Kreta om je te verplaatsen. Openbare bussen zijn een populaire manier van transport om steden en steden te bereiken. Taxi's zijn gemakkelijk bereikbaar en worden ingezet voor kortere ritten of voor het gemak. Autoverhuur zijn populaire opties voor de lokale bevolking die de flexibiliteit van persoonlijk vervoer verkiest en ze zijn veel gemakkelijker te gebruiken voor een bezoek aan Kreta's bezienswaardigheden, met name op het platteland waar het openbaar vervoer beperkt is. Fietsen is een populaire vervoerswijze op sommige plaatsen, met name voor korte uitstapjes binnen steden. Veerboten verbinden verschillende delen van het eiland en zorgen voor transit naar andere Egeïsche Zee-eilanden. De gekozen vervoerswijze wordt bepaald door persoonlijke voorkeuren, afstand en locatie op Kreta.

Hoe kom je op Kreta?

Om op Kreta te komen is luchtvervoer de meest voorkomende en efficiënte manier voor internationale bezoekers om op Kreta te komen. Grote steden hebben dagelijkse vluchten naar Athene, de hoofdstad van Griekenland, met luchtvaartmaatschappijen als Emirates, Qatar Airways, Etihad, Turkse luchtvaartmaatschappijen, Egypt Air en Gulf Air, onder andere. De twee belangrijkste luchthavens op het eiland zijn de luchthaven van Heraklion en de luchthaven van Chania en na aankomst in Athene hebben reizigers de mogelijkheid om een binnenlandse vlucht te nemen vanaf de internationale luchthaven van Athene naar een van deze locaties. De luchthavens bieden vluchten vanuit grote Europese steden, waardoor het gemakkelijk is voor bezoekers om Kreta te bereiken. Personen die zich al in Griekenland bevinden, kunnen ervoor kiezen om een lokale vlucht van Athene naar Kreta te nemen. Athene fungeert als een belangrijk transportknooppunt, met binnenlandse verbindingen naar Kreta.

Reizigers die de voorkeur geven aan een zeereis hebben de mogelijkheid om per schip op Kreta te landen. Vanuit Athene moet een veerboot vanuit de haven van Piraeus, nabij de Griekse hoofdstad, worden genomen. Kreta heeft verschillende havens, waaronder Heraklion, Chania, Agios Nikolaos, Rethymno, Sitia en Kastelli-Kissamou, die verschillende delen van het eiland bedienen. De boot die het dichtst bij de eindbestemming op Kreta stopt, is een optie, afhankelijk van de bestemming.

Veerbootdiensten bieden een aangename en ontspannen manier om naar Kreta te gaan, waardoor bezoekers kunnen genieten van het prachtige mediterrane landschap langs de route. Er zijn dagelijkse vertrekken vanuit de haven van Piraeus naar Kreta en de reis duurt ongeveer 9 tot 10 uur. Kreta heeft uitstekende veerverbindingen met andere Griekse eilanden, waaronder bekende locaties zoals Santorini, Sikinos en de Peloponnesos. De reis naar de gekozen bestemming binnen het eiland moet worden voortgezet door gebruik te maken van lokale busdiensten of een taxi te nemen, bij aankomst in de haven op Kreta.

Hoeveel vliegvelden zijn er op Kreta?

Kreta heeft drie belangrijke luchthavens, elk gelegen om verschillende delen van het eiland te bedienen. De luchthaven van Heraklion, gelegen nabij de belangrijkste stad van het eiland, is de grootste en drukste toegangspoort tot Kreta. De luchthaven van Heraklion bedient elk jaar een groot aantal internationale reizigers. Het ligt dicht bij Heraklion, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Bezoekers die aankomen op de luchthaven van Heraklion hebben tal van transportopties, waaronder voertuigverhuur, taxi's en openbaar vervoer. De transportdiensten maken het gemakkelijker voor reizigers om heel Kreta te verkennen, waardoor ze het eilandsschatten kunnen ontdekken, zoals het oude paleis van Knossos en de kleurrijke straten van Heraklion.

De luchthaven Ioannis Daskalogiannis is de op een na grootste luchthaven van het eiland. De luchthaven Ioannis Daskalogiannis is een populaire alternatieve keuze voor bezoekers die de schilderachtige omgeving en boeiende cultuur van westelijk Kreta willen ontdekken. De stad Chania staat bekend om haar goed bewaarde Venetiaanse haven en middeleeuwse oude stad. Reizigers die landen op de luchthaven van Chania bereiken gemakkelijk de omliggende gebieden door gebruik te maken van transportopties zoals autoverhuur, taxi's en openbaar vervoer. De toegankelijkheid stelt reizigers in staat om bekende plaatsen te ontdekken, zoals de Samariakloof en de prachtige stranden van Balos en Elafonissi.

De luchthaven van Sitia bedient reizigers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de minder populaire en rustige delen van het eiland. De luchthaven van Sitia verbindt oostelijk Kreta met de rest van het eiland. Aankomende bezoekers gebruiken lokaal vervoer om de rustige stranden van oostelijk Kreta, archeologische monumenten zoals het paleis van Zakros en het pittoreske stadje Sitia zelf te verkennen.

Het huren van een auto vanaf de luchthavens van Kreta wordt beschouwd als de beste vervoersoptie op Kreta, omdat het de mogelijkheid biedt om het eiland zelfstandig te verkennen. De optie stelt bezoekers in staat om op hun eigen tempo naar hun bestemming te gaan, afgelegen locaties te bereiken en op hun gemak te verkennen. Belangrijke autoverhuurbedrijven opereren op de luchthavens van Heraklion en Chania, wat de toegankelijkheid garandeert voor reizigers die onafhankelijkheid en flexibiliteit zoeken in hun reizen.

Welk soort vervoer kun je kiezen om op Kreta vanaf de luchthaven rond te reizen?

Hieronder staan de soorten vervoer die je kunt kiezen om op Kreta vanaf de luchthaven rond te reizen.

  • Bus: Openbare bussen op Kreta zijn een goedkope vorm van transport die grote steden en attracties met elkaar verbindt, waardoor het een ideale keuze is voor budgetbewuste reizigers. De dienstregelingen van het openbaar vervoer vallen niet altijd samen met individuele reisplannen en ze worden druk tijdens het hoogseizoen, wat het comfort aantast. Openbare bussen bereiken sommige landelijke of minder bezochte delen van het eiland niet, wat de toegang tot specifieke plaatsen beperkt.
  • Taxi's: Taxi's op Kreta zijn een handige en tijdbesparende keuze, die deur-tot-deur service bieden en het gedoe van navigeren in het openbaar vervoer, vooral met bagage, wegnemen. Taxitarieven zijn relatief duur, vooral voor langere afstanden, en prijsonderhandelingen zijn noodzakelijk onder bepaalde omstandigheden. Beschikbaarheid is beperkt tijdens piekperiodes, vooral in afgelegen of dunbevolkte gebieden.
  • Autoverhuur: Het huren van een auto op Kreta biedt reizigers vrijheid en gemak, waardoor ze het eiland op hun eigen tempo kunnen verkennen, afgelegen plaatsen kunnen bereiken en bestemmingen kunnen bereiken die ontoegankelijk zijn via het openbaar vervoer. De kosten van het huren van een auto, zoals benzine, verzekering en huurkosten, lopen snel op. Verschillende delen van Kreta hebben steile of ruige wegen die moeilijk zijn voor bepaalde bestuurders en het verkrijgen van parkeergelegenheid, vooral bij toeristische attracties, is moeilijk.
  • Fiets: Fietsen op Kreta is een milieuvriendelijke en gezonde keuze die bezoekers in staat stelt om te genieten van de schilderachtige schoonheid van het eiland terwijl ze actief zijn. Eenmaal een fiets gekocht is, zijn er maar weinig voortdurende kosten. Fietsen zijn het meest geschikt voor kortere afstanden en het verkennen van bepaalde plaatsen, maar slecht weer heeft invloed op fietsplannen. Wegen en verkeer, vooral op delen van de weg van het eiland, brengen veiligheidsproblemen met zich mee.
  • Veerpont: Veerbootreizen op Kreta bieden een prachtige en onvergetelijke ervaring, met uitzicht op de Middellandse Zee en de mogelijkheid om naburige Griekse eilanden te bezoeken. De dienstregelingen van veerboten veranderen door weer of seizoensveranderingen, wat reisplannen verstoort. Bootovertochten duren lang, wat niet geschikt is voor tijdgebonden reizigers en veerboten worden druk tijdens drukke toeristenseizoenen, wat het algehele comfort tijdens de reis beïnvloedt.

Waarom is het rijden met de bus op Kreta voordelig en milieuvriendelijk?

Het rijden met de bus op Kreta is voordelig en milieuvriendelijk omdat de kosten van buskaartjes aanzienlijk budgetvriendelijk zijn en bussen een groter aantal passagiers per voertuig vervoeren, wat resulteert in een verminderde ecologische voetafdruk per passagier. De betaalbaarheid strekt zich uit tot de waarde voor het geld die wordt geboden door buskaartjes, met name wanneer ze worden vergeleken met duurdere vervoersopties zoals taxi's of huurauto's.

De uitgebreide dekking van het openbare busnetwerk op Kreta draagt sterk bij aan de kostenbesparing. Bussen verbinden de belangrijkste steden, steden en toeristische bestemmingen van het eiland. De uitgebreide dekking betekent dat bezoekers gemakkelijk verschillende delen van Kreta kunnen bereiken zonder tal van vervoersmiddelen te hoeven gebruiken. Het vermindert de noodzaak van extra kosten die gepaard gaan met transfers of alternatieve vervoerswijzen, waardoor de totale economische aantrekkingskracht van busreizen toeneemt.

Rethymno stadsrondleiding met de bus in Rethymno

Het kiezen voor bussen op Kreta is vanuit milieuoogpunt een verstandige keuze. Bussen zijn van nature milieuvriendelijker dan individueel autoverkeer omdat ze een groter aantal passagiers per voertuig vervoeren, wat resulteert in een verminderde ecologische voetafdruk per passagier. Veel openbare bussen op Kreta zijn gebouwd met efficiëntie en duurzaamheid in gedachten, waarbij gebruik wordt gemaakt van schonere brandstoftechnologie of deelname aan projecten om het brandstofverbruik en de emissies te verminderen. De toewijding aan milieuvriendelijke mobiliteit is in lijn met de grotere initiatieven van het eiland om duurzaamheid en verantwoord toerisme te bevorderen.

Het nemen van de bus helpt het verkeerscongestie op de wegen van Kreta te verminderen, wat een groot milieuprobleem is, vooral tijdens drukke toeristenseizoenen. Bussen helpen verkeersgerelateerde milieuproblemen te verminderen en verbeteren de algehele luchtkwaliteit door het aantal individuele voertuigen op de weg te verlagen. De afname van het verkeer komt het milieu ten goede en verbetert de algehele reiservaring door de reistijden en stress veroorzaakt door verkeersopstoppingen te verlagen.

Waarom zou je taxiritten overwegen voor korte trips op Kreta?

Je zou taxiritten moeten overwegen voor korte trips op Kreta vanwege hun gemak, tijdbesparende voordelen en aanpasbaarheid voor verschillende reissituaties. Taxi's bieden deur-tot-deur service, waardoor ze een ideale vervoerswijze zijn voor korte trips op Kreta. Taxi's zijn een moeiteloze en effectieve keuze om vanaf de luchthaven naar accommodatie te gaan, een naburige stad of bezienswaardigheid te verkennen of zelfs snel een boodschap te doen. Het is haalbaar om de ingewikkelde procedures van het navigeren door het openbaar vervoer of de mogelijke moeilijkheden van het huren van een auto voor korte trips te vermijden.

Taxi's zijn sneller dan andere vervoersmiddelen voor korte afstanden, waardoor bezoekers optimaal gebruik kunnen maken van hun tijd op het eiland. Taxi's zijn handig wanneer de tijd beperkt is of wanneer het bezoeken van specifieke nabijgelegen plaatsen of locaties een prioriteit is. Bestemmingen worden snel bereikt met taxi's, waardoor er voldoende tijd overblijft voor verkenning en ontspanning.

Taxi's zijn een geweldige manier om bezittingen mee te nemen na een dag van verkenning zonder ze mee te hoeven nemen in het openbaar vervoer of door drukke locaties te manoeuvreren. Het algehele comfort en gemak worden verbeterd tijdens korte excursies.

Het gebruik van een taxi voor korte trips biedt flexibiliteit qua planning. Een taxi is gemakkelijk te bellen wanneer je klaar bent om te vertrekken, waardoor de noodzaak om zich te houden aan de dienstregelingen van het openbaar vervoer wordt weggenomen. Taxichauffeurs zijn bekend met de omgeving, waardoor ze handige bronnen van informatie en aanbevelingen zijn voor korte excursies.

Waarom zijn huurauto's de beste optie om Kreta rond te reizen, vooral voor gezinnen?

Huurauto's zijn de beste optie om Kreta rond te reizen, vooral voor gezinnen, vanwege het gemak, de flexibiliteit en de kosteneffectiviteit die ze bieden. Huurauto's bieden ongeëvenaard gemak voor gezinnen die Kreta bezoeken. Een huurauto stelt bezoekers in staat om op hun eigen tempo en volgens hun eigen schema te reizen. De flexibiliteit is vooral gunstig bij het reizen met kinderen omdat het mogelijk maakt om te voldoen aan hun behoeften, zoals ruststops of spontane omwegen, zonder de beperkingen van het openbaar vervoer of de vaste routes van tourbussen.

Huurauto's hebben veel ruimte, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor gezinnen. Ze bieden comfortabele zitplaatsen en extra opbergruimte voor bagage, kinderwagens en andere noodzakelijkheden voor het gezin, wat zorgt voor meer rust en plezierig reizen. Auto huren Kreta biedt een meer gezinsvriendelijke omgeving, in tegenstelling tot het openbaar vervoer, dat beperkte ruimte heeft en oncomfortabel is voor kinderen.

Kreta heeft veel landelijke en afgelegen plekken die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Huurauto's stellen gezinnen in staat om deze verborgen juweeltjes te ontdekken en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, waaronder afgelegen stranden, pittoreske dorpjes en prachtige uitzichten. Toegang tot afgelegen locaties verbetert de hele ervaring en maakt meer gepersonaliseerde gezinsuitstapjes mogelijk.

Parkeerplaats in Heraklion

Huurauto's lijken in eerste instantie duurder, maar ze zijn kosteneffectief voor gezinnen. De kosten van het openbaar vervoer lopen snel op bij het kopen van tickets voor gezinsleden, vooral voor langere reizen of bij het bezoeken van meerdere locaties. Huurauto's hebben een vaste prijs, waardoor gezinnen effectiever kunnen budgetteren en mogelijk geld kunnen besparen, vooral als de kosten worden gedeeld tussen meerdere gezinsleden.

Kinderen reizen veilig en comfortabel in huurauto's. Kinderautostoeltjes en veiligheidsvoorzieningen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd om de veiligheid van kinderen te waarborgen, wat moeilijk of niet beschikbaar is in het openbaar vervoer. Dit verbetert de veiligheid en het comfort, waardoor gezinsuitstapjes minder stressvol en plezieriger worden.

Waarom zou je proberen de veerboot te nemen op Kreta?

Je zou moeten proberen de veerboot te nemen op Kreta vanwege de strategische ligging in de zuidelijke Egeïsche Zee, waardoor het een goed startpunt is voor het verkennen van naburige Griekse eilanden. Het goed gevestigde veerbootnetwerk verbindt Kreta met omliggende eilanden zoals Santorini, Mykonos en Rhodos. Het biedt bezoekers de spannende mogelijkheid om boeiende eilandhop-expedities te ondernemen. Het verkennen van verschillende eilanden tijdens één reis stelt bezoekers in staat om hun reiservaringen te diversifiëren, unieke culturen te ontdekken en andere landschappen te verkennen, waardoor hun reis nog memorabeler en gevarieerder wordt.

De boottochten zelf hebben een bepaalde aantrekkingskracht. De reizen bieden prachtige uitzichten op de Middellandse Zee, waardoor het gewone vervoer verandert in een magisch aspect van de reis. De schilderachtige pracht van deze zeereizen is overweldigend, of het nu gaat om het genieten van de verfrissende zeewind, het baden in de mediterrane hitte of het ervaren van spectaculaire zonsondergangen of -opkomsten vanaf het veerbootdek. Het bevordert ontspanning en biedt de mogelijkheid om in contact te komen met de natuurlijke schoonheid die de Griekse eilanden omringt.

Veervervoer biedt toegang tot afgelegen en schilderachtige gebieden die minder bezocht worden door toeristen. Veerboten verbinden meestal kleine havens en eilanden, waardoor een meer rustige en authentieke ervaring ontstaat dan vliegtuigen, die zich vaak concentreren op grote luchthavens. Deze verborgen juweeltjes stellen bezoekers in staat om zich onder te dompelen in de lokale cultuur, te genieten van ongerepte natuur en unieke momenten te creëren weg van de drukte.

Boten in Agios Nikolaos

Het nemen van een veerboot naar Kreta voegt een spannend element toe aan de reis. Het nemen van een veerboot biedt de mogelijkheid om een nieuwe manier van vervoer te ervaren die diep geworteld is in de Griekse maritieme tradities. Interacties met medereizigers en deelname aan de lokale maritieme cultuur aan boord bieden inzichten in het maritieme verleden van Griekenland. Deze gesprekken resulteren in waardevolle culturele ervaringen en significante ontmoetingen met lokale bewoners en medereizigers.

Kreta biedt gemakkelijke toegang en gemak met veervervoer. Veerboten hebben goed georganiseerde dienstregelingen en het kopen van tickets is eenvoudig. Veerbootterminals zijn ideaal gelegen in steden zoals Heraklion en Chania, waardoor eenvoudige toegang en soepele verbindingen met gewenste bestemmingen mogelijk zijn. De eenvoud verbetert de hele reiservaring, waardoor het gemakkelijk is om boottochten op te nemen in het avontuur op Kreta.

Wie zou fietsen overwegen als vervoermiddel om Kreta rond te reizen?

Individuen die ecologisch vriendelijke vervoersmiddelen prioriteren, zouden fietsen overwegen als vervoermiddel om Kreta rond te reizen. Fietsen produceren geen emissies en hebben een kleine ecologische voetafdruk, wat in lijn is met de concepten van duurzaam reizen. Fietsen zijn een handige vervoerswijze voor bepaalde bezoekers aan Kreta, met name degenen die waarde hechten aan milieuvriendelijk reizen, een actieve levensstijl leiden en de voorkeur geven aan kortere, ontspannen excursies. Bezoekers hebben de mogelijkheid om Kreta te verkennen op de fiets terwijl ze hun impact op de natuurlijke ecologie van het eiland minimaliseren.

Avontuurzoekers zijn een andere groep die fietsen nuttig vindt voor mobiliteit op Kreta. Fietsen is een interessante keuze voor mensen die op zoek zijn naar een sportieve en avontuurlijke manier om het eiland te verkennen. Het stelt bezoekers in staat om zich onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van Kreta terwijl ze fysiek actief blijven. Fietsen biedt een unieke en interessante ervaring, of het nu gaat om het onderhandelen over kustroutes, het beklimmen van heuvels om uitkijkpunten te bereiken of het fietsen door gemeenschappen.

Fietsen zijn goed geschikt voor kortere reizen op Kreta. Fietsen zijn een uitstekend alternatief voor mensen die een bepaalde stad, dorp of kustgebied willen bezoeken. Ze bieden handige mobiliteit binnen een specifieke locatie, waardoor reizigers zich kunnen verplaatsen zonder te hoeven vertrouwen op gemotoriseerd vervoer. Het is handig als men verwacht langere tijd op een specifieke plek te verblijven of lokale attracties grondig wil verkennen.

Overweeg de staat van de wegen op Kreta bij het overwegen van fietsen als vervoermiddelsoptie. De fietservaring wordt sterk beïnvloed door de geschiktheid van wegen, verkeersniveaus en infrastructuur. Reizigers die Kreta per fiets willen verkennen, moeten vooraf uitgebreid onderzoek doen, rekening houdend met de individuele routes en wegomstandigheden in hun geselecteerde bestemmingen, om een veilige en plezierige reis te garanderen.

Wat zijn de grote steden op Kreta?

De grote steden op Kreta zijn Chania, Rethymnon, Heraklion en Agios Nikolaos. Kreta heeft een bevolking van ongeveer 670.000 mensen. De bevolking van Kreta is verspreid over verschillende steden en dorpen.

Chania is een stad doordrenkt van geschiedenis en mediterrane charme, gelegen aan de prachtige noordwestkust van Kreta. Het Venetiaanse haven van Chania, gekenmerkt door een prachtige mix van Venetiaanse en Griekse architecturale invloeden, is een prominente toeristische attractie. Het dwalen door de kleine, kronkelende steegjes van de Oude Stad van Chania lijkt op een reis terug in de tijd, met oude bezienswaardigheden, aantrekkelijke winkels en levendige cafés om elke hoek. De rijke geschiedenis en schilderachtige schoonheid van de stad maken het een must-see voor bezoekers die Kreta verkennen.

Rethymnon, gelegen langs de noordelijke kust tussen Chania en Heraklion, biedt een meer kalme en ontspannen sfeer. De Oude Stad van Rethymnon is een monument voor zijn rijke achtergrond, met architectuur en cultuur die een mix van Venetiaanse en Ottomaanse invloeden weerspiegelen. De charme van Rethymnon ligt in zijn rustigere stranden, historische bezienswaardigheden en langzamer tempo van het leven waardoor toeristen kunnen ontspannen en genieten van het unieke karakter van de stad.

Heraklion is een stedelijk centrum met een bevolking van 153.486 mensen. Heraklion is niet alleen het administratieve en economische centrum van het eiland, maar ook een poort naar de rijke geschiedenis van Kreta. Het oude Paleis van Knossos, dat wordt geassocieerd met de Minoïsche cultuur, is een wereldberoemde attractie in Heraklion. De stad heeft een bloeiende culturele scene, een bruisende haven en moderne voorzieningen, waardoor het een belangrijke tussenstop is voor bezoekers die per vliegtuig of per boot arriveren.

Agios Nikolaos is een kleinere maar even charmante stad gelegen aan de noordoostkust van Kreta. Het iconische Voulismeni-meer van Agios Nikolaos, omringd door cafés en restaurants, creëert een serene sfeer die uitnodigt tot ontspanning. Bezoekers die een rustiger en meer ontspannen ervaring zoeken, kiezen Agios Nikolaos als uitvalsbasis. Het dient als toegangspoort tot het verkennen van Oost-Kreta en zijn prachtige stranden, zoals Elounda en Plaka.

1. Chania

Chania is een historische stad aan de noordwestkust van het Griekse eiland Kreta. Chania is beroemd om zijn prachtige Venetiaanse haven, goed bewaard gebleven oude binnenstad en boeiende mix van Griekse en Venetiaanse architecturale elementen. Chania is een van de belangrijkste steden van Kreta en een populaire toeristen- en vakantiebestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de prachtige schoonheid van het eiland.

Chania is een zeer kleine stad met een oppervlakte van ongeveer 12,56 vierkante kilometer. Dankzij de kleine omvang kunnen bezoekers de oude binnenstad, de Venetiaanse haven en de aangrenzende wijken gemakkelijk te voet of op de fiets verkennen, waardoor bezoekers een intieme en charmante ervaring hebben.

Er zijn verschillende manieren om van en naar Chania te reizen. Bezoekers kunnen naar de stad vliegen, want de internationale luchthaven van Chania ligt vlakbij. Er zijn andere veerbootroutes die Chania verbinden met andere Griekse eilanden en het vasteland. Chania International Airport ligt ongeveer 14 kilometer ten oosten van Chania. Het vliegveld biedt gemakkelijke toegang voor luchtreizigers.

Chania Haven

Lopen en fietsen zijn de beste vervoersmiddelen om naar de stad Chania te reizen. De oude binnenstad en het havengebied van Chania zijn ideaal om te wandelen, met kleine straatjes en mooie steegjes om te verkennen. Fietsen zijn een ander populair vervoermiddel en veel verhuurbedrijven bieden fietsen aan waarmee toeristen de stad en de omgeving op hun gemak kunnen verkennen.

Taxi's en lokale bussen zijn het beste voor langere reizen of om plaatsen rondom Chania te verkennen. Taxi's zijn een gemakkelijke en prettige manier om door Chania en de omliggende plaatsen te reizen. Lokale bussen zijn een goedkope optie voor toeristen die de omliggende gemeenschappen, stranden en attracties van het eiland willen verkennen.

2. Rethymnon

Rethymnon is een charmante en historische stad aan de noordkust van het Griekse eiland Kreta. Rethymnon staat bekend om zijn goed bewaard gebleven Oude Stad, een prachtige mix van Venetiaanse en Ottomaanse invloeden, en zijn rustige en ontspannen sfeer. Rethymnon biedt bezoekers inzicht in de rijke culturele en architecturale erfenis van het eiland.

De stad Rethymnon is klein, wat het een aantrekkelijke plek maakt voor ontspannen verkenningen. De meeste bezoekers worden aangetrokken door de schilderachtige Oude Stad, met zijn smalle steegjes en oude gebouwen.

Rethymnon is een grotere stad aan de noordkust van Kreta, Griekenland, met een oppervlakte van ongeveer 126,5 vierkante kilometer. De grootte maakt meer verkenning binnen de stad en de omgeving mogelijk, waardoor het een diverse bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar historische charme, prachtige stranden en culturele evenementen.

Rethymno

Bezoekers hebben verschillende vervoersmogelijkheden tot hun beschikking, wat gemakkelijke verkenning van de stad en haar omgeving mogelijk maakt. Openbare bussen zijn een goedkope manier om zich te verplaatsen, en verbinden Rethymnon met andere dorpen en eilandattracties. Taxi's bieden comfort en deur-tot-deur service voor kortere trips, terwijl privé-transferdiensten gepersonaliseerde vervoersalternatieven bieden, inclusief luchthaventransfers. Voertuig- en motorverhuur zijn veelvoorkomend, waardoor bezoekers op hun eigen tempo kunnen verkennen en gemakkelijk afgelegen plaatsen kunnen bereiken, waardoor het vervoer in Rethymnon gediversifieerd en flexibel is voor verschillende reisvoorkeuren.

De afstand vanaf de luchthaven van Chania naar Rethymnon is ongeveer 68 kilometer. Reizigers hebben de mogelijkheid om op een van beide luchthavens aan te komen, afhankelijk van hun voorkeuren en reisplannen.

Lopen en fietsen zijn de beste vervoersmiddelen voor reizen naar de stad Rethymnon. De smalle straatjes en schilderachtige steegjes van de Oude Stad van Rethymnon kunnen het beste te voet worden verkend. Fietsen zijn populair onder gasten die de stad en haar omgeving op eigen tempo willen verkennen.

Taxi's en lokale bussen zijn gemakkelijk beschikbaar voor langere reizen of het verkennen van plaatsen buiten de stad Rethymnon. Taxi's bieden gemak en comfort voor stads- en regionaal vervoer, terwijl lokale bussen kosteneffectieve oplossingen bieden voor het bereiken van aangrenzende dorpen, stranden en eilandattracties.

3. Heraklion

Heraklion is de hoofdstad en grootste stad van het Griekse eiland Kreta. Het speelt een belangrijke rol in de Kretenzische geschiedenis als een bloeiend stedelijk centrum met een rijk cultureel erfgoed. Heraklion fungeert als een commercieel, toeristisch en transportknooppunt, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Heraklion is een grote stad, inclusief het stedelijke centrum en de omliggende buitenwijken. De omvang van de stad maakt een verscheidenheid aan attracties, historische bezienswaardigheden en een levendige stedelijke omgeving mogelijk.

Bezoekers aan Heraklion hebben een verscheidenheid aan transportmogelijkheden tot hun beschikking. Openbare bussen bieden een efficiënte en kosteneffectieve vervoerswijze, die Heraklion verbindt met verschillende regio's van de stad en de omliggende gebieden. Taxi's zijn een populaire optie voor kortere uitstapjes en moeiteloos vervoer, omdat ze deur-tot-deur service en gemak bieden. Openbaar vervoersdiensten bieden gedeeld en betaalbaar vervoer, waardoor de toegankelijkheid in Heraklion en de omgeving wordt verbeterd. Voertuig- en motorverhuur zijn gemakkelijk beschikbaar, waardoor bezoekers op hun eigen tempo kunnen verkennen, dagtochten kunnen maken en afgelegen locaties kunnen bereiken, waardoor het vervoer in Heraklion veelzijdig en afgestemd is op een breed scala aan reisvoorkeuren.

Heraklion

De luchthaven is gunstig gelegen in de nabijheid van het stadscentrum, op ongeveer 2,5 kilometer afstand, waardoor snelle en gemakkelijke toegang mogelijk is voor reizigers die per vliegtuig naar Heraklion komen. Passagiers kunnen na de landing gemakkelijk een korte afstand naar de stad en al haar voorzieningen afleggen.

Autoverhuur is de beste vervoersoptie om Heraklion en de omliggende locaties te verkennen. Autoverhuur biedt gasten de vrijheid om de stad en de aantrekkelijke omgeving op eigen tempo te verkennen, dankzij een goed ontwikkeld wegennet en het gemak van een eigen voertuig. Het verbetert de algehele vakantie-ervaring door snelle toegang te bieden tot afgelegen plaatsen, nabijgelegen attracties en prachtige stranden. Een huurauto biedt de flexibiliteit en het gemak om ten volle te genieten van een bezoek aan Heraklion, of reizigers nu dagtochten plannen naar archeologische sites, schilderachtige ritten langs de kust van Kreta of buurtverkenningen.

4. Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een schilderachtig stranddorp aan de noordoostkust van het Griekse eiland Kreta. Agios Nikolaos staat bekend om zijn prachtige Voulismeni-meer, dat wordt omringd door cafés en restaurants en een rustige sfeer creëert. Agios Nikolaos is een gerenommeerde stad op Kreta die bezoekers een serene en ontspannen sfeer biedt, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie.

Agios Nikolaos strekt zich uit over een groter gebied dan het centrale stadsgebied, met een oppervlakte van ongeveer 512 vierkante kilometer. De locatie biedt verder onderzoek, inclusief omliggende kustgemeenschappen, prachtige landschappen en attracties aan de oostkant van Kreta, waardoor bezoekers verschillende ervaringen krijgen in het pittoreske gedeelte van het eiland.

Lake Voulismeni in Agios Nikolaos

Bussen en taxi's zijn de belangrijkste vervoersmiddelen in Agios Nikolaos. Het openbare bussysteem van de stad biedt een betaalbare manier om binnen de stad te reizen en naar aangrenzende gebieden, waarbij cruciale verbindingen worden gelegd naar naburige dorpen, stranden en attracties voor bezoekers die willen verkennen. Taxi's bieden een praktische en flexibele vervoerswijze voor kortere trips binnen Agios Nikolaos en maken het eenvoudig om omliggende locaties te bereiken. De vervoersopties zorgen ervoor dat gasten comfortabel naar Agios Nikolaos en zijn prachtige omgeving reizen, waarbij ze het meeste halen uit hun verblijf in het Kretenzische resort.

De afstand vanaf de internationale luchthaven van Heraklion naar Agios Nikolaos is ongeveer 59,8 kilometer. Reizigers hebben de mogelijkheid om op de luchthaven aan te komen en vervolgens verschillende vervoersmethoden te gebruiken om Agios Nikolaos te bereiken, wat het toegankelijk maakt voor reizigers die per vliegtuig arriveren.

De bus wordt beschouwd als de beste vervoerswijze om in de stad Agios Nikolaos te reizen. Het openbare bussysteem van de stad biedt een comfortabele en kosteneffectieve manier van reizen, waardoor bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot het stedelijke gebied en de omliggende regio's. Agios Nikolaos is per bus verbonden met andere dorpen, stranden en attracties, waardoor het een handige optie is voor het verkennen van de stad en de omgeving. Bussen zijn ideaal voor mensen die op een economische en effectieve manier willen reizen.

Wat is de Beste Tijd om Kreta te Bezoeken?

De beste tijden om Kreta te bezoeken zijn van half mei tot juni en vervolgens van september tot oktober. Kreta ontwaakt uit zijn winterse sluimering van half mei tot juni. Het weer is aangenaam en uitnodigend gedurende het hele seizoen, met constant stijgende temperaturen. Het is een uitstekende tijd om de ongerepte stranden en kristalheldere wateren van het eiland te verkennen, die zijn opgewarmd van de koelere wintermaanden. Zwemmen, watersporten en strandactiviteiten zijn populair en de mediterrane zon is te genieten zonder de extreme hitte van de zomer.

De natuurlijke schoonheid van Kreta is op zijn hoogtepunt van half mei tot juni. Kleurrijke wilde bloemen bedekken het eiland, waardoor een uitnodigende omgeving ontstaat die overeenkomt met de kustlijn. Het is de beste tijd om Kreta te bezoeken voor natuurliefhebbers en wandelaars om de weelderige, groene valleien, rotsachtige bergen en prachtige paden van Kreta te verkennen.

Kreta behoudt zijn goede weer van september tot oktober, terwijl de zee warm blijft om in te zwemmen en andere watersporten te beoefenen. Het seizoen is aantrekkelijk voor mensen die een rustiger en authentieker ervaring zoeken. De historische bezienswaardigheden, steden en culturele attracties van het eiland zijn nu gemakkelijk en rustig te bezoeken nu de zomerdrukte is afgenomen.

Bezoekers genieten van lokale festivals en verse, seizoensgebonden gerechten zoals olijven, druiven en andere lokale lekkernijen tijdens het oogstseizoen. Het eiland komt tot leven met veel evenementen en festivals, waardoor bezoekers zich kunnen onderdompelen in de Kretenzische cultuur.

Hoe is het om in Kreta te rijden?

Rijden op Kreta biedt een unieke combinatie van beloningen en uitdagingen en het begrijpen van de lokale wegomstandigheden maakt alle verschil voor een veilige en gelukkige reis. Het wegennet van het eiland omvat een breed scala aan terrein, van goed onderhouden snelwegen tot smalle, kronkelende wegen omgeven door prachtige landschappen.

De belangrijkste snelwegen en hoofdwegen die de grotere steden en steden van Kreta verbinden, zijn over het algemeen in goede staat, waardoor langere excursies mogelijk zijn. De routes zijn goed gemarkeerd en bieden een vrij soepele rijervaring, waardoor mensen comfortabel het eiland kunnen verkennen.

Reizigers moeten er rekening mee houden dat secundaire wegen in Kreta, met name in landelijke en bergachtige gebieden, smal en bochtig zijn. De wegen zijn moeilijk te navigeren, met steile hellingen, scherpe bochten en weinig zicht. Het navigeren van deze routes is een avontuur tijdens het rijden op Kreta, maar ze zijn niet geschikt voor onervaren of nerveuze chauffeurs.

Nieuwe bestuurders of personen die niet bekend zijn met smalle en kronkelende wegen, moeten voorzichtig zijn en overwegen om te beginnen met goed bereisde routes. Nieuwe bestuurders moeten op de hoogte zijn van het lokale verkeer, voetgangers en zelfs vee op de wegen. Verkeersborden variëren in kwaliteit en zichtbaarheid, aandacht besteden aan hen is nodig omdat ze informatie bevatten over snelheidslimieten en veiligheidswetten.

Hebben huurauto's verzekering?

Ja, huurauto's worden geleverd met verzekeringsdekking. Het standaard niveau van verzekeringsdekking dat bij het huren van een auto wordt geleverd, wordt verstrekt door het verhuurbedrijf en maakt deel uit van de huurprijs. De verzekering omvat aansprakelijkheidsdekking in geval van schade aan eigendommen van anderen of letsel aan iemand tijdens het rijden met de gehuurde auto.

Het niveau van verzekeringsdekking varieert afhankelijk van het verhuurbedrijf en de specifieke huurovereenkomst. Veel verhuurbedrijven bieden extra verzekeringsmogelijkheden die worden gekocht om de dekking te verbeteren of het eigen risico te verlagen in geval van een ongeval.

Controleer de algemene voorwaarden van de huurovereenkomst en informeer naar de verzekeringsdekking die wordt geboden. Het is een goed idee om bij de verzekeringsmaatschappij na te gaan wat de reikwijdte van de dekking is als men een eigen autoverzekering heeft, omdat deze dekking biedt voor gehuurde auto's. Het hebben van een verzekering is nodig voor gemoedsrust tijdens het rijden met een gehuurde auto, vooral in geval van een onvoorziene gebeurtenis of schade.

Is de buskaart in Kreta goedkoper dan het huren van een auto?

Ja, de buskaart in Kreta is goedkoper dan het huren van een auto. Openbare bussen in Kreta bieden een voordelige manier van reizen voor reizigers, vooral als hun primaire focus ligt op het verkennen van de belangrijkste steden en dorpen van het eiland. De betaalbaarheid van buskaartjes maakt ze aantrekkelijk voor mensen die stedelijke gebieden en populaire toeristische bestemmingen willen verkennen zonder de extra kosten van het huren van een auto, zoals brandstofkosten, verzekeringskosten en parkeertarieven.

De economie van het gebruik van de bus in Kreta is vooral verleidelijk voor reizigers die stedelijke gebieden en bekende toeristische plekken verkennen. Openbare bussen bieden een praktische manier om rond te komen, of je nu door de mooie straten van Chania dwaalt, de oude bezienswaardigheden in Heraklion bezoekt of ontspant op de stranden van Agios Nikolaos.

Busdiensten in Kreta hebben beperkingen. De beperkingen omvatten vaste schema's en routes die niet noodzakelijkerwijs overeenkomen met de plannen van reizigers of toegang bieden tot meer afgelegen of minder populaire delen van het eiland. Het gebrek aan flexibiliteit is een compromis voor de financiële besparingen die gepaard gaan met busreizen.

De keuze tussen het nemen van de bus of het huren van een auto in Kreta wordt bepaald door individuele reisbehoeften, voorkeuren en de specifieke gebieden die reizigers van plan zijn te bezoeken. Busreizen zijn een goedkope en gemakkelijke keuze voor mensen die voornamelijk geïnteresseerd zijn in stedelijke avonturen of goed betreden toeristische bestemmingen.

Auto's geparkeerd op de parkeerplaats van Agios Nikolaos

Het kiezen van een autoverhuur in Kreta biedt een unieke reeks voordelen. Het hebben van een auto tot hun beschikking is een must voor mensen die maximale flexibiliteit en onafhankelijkheid willen bij het verkennen van het eiland. Het stelt mensen in staat om landelijke of minder vaak bezochte regio's te bezoeken, onverwachte omwegen te maken en hun reisroute aan te passen aan hun smaak.

Een huurauto is een redelijke oplossing voor gezinnen of groepen omdat het extra ruimte, gemak en eenvoud biedt voor het vervoeren van bagage of buitenspullen. Het hebben van een auto verbetert de algehele ervaring voor mensen die van plan zijn om het prachtige landschap van Kreta te verkennen, geheime stranden te vinden of spectaculaire ritten door de hooglanden te maken.

De beslissing tussen het nemen van de bus of het huren van een auto in Kreta wordt bepaald door de prioriteiten van de reiziger en de aard van hun verkenning. De keuze moet gebaseerd zijn op elementen zoals het budget, de reisroute en de wens voor flexibiliteit omdat beide methoden voordelen hebben.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis