Verken Oost-Kreta - Beste Stranden, Bezienswaardigheden, Activiteiten

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 20 april 2022 en bijgewerkt op 26 juli 2023
Oost Kreta

Oost-Kreta is een fantastische reisontdekking. Deze spectaculair mooie kant van het eiland is beroemd om de schoonheid van zijn stranden, en in feite zijn hier de eerste luxe resorts van Kreta te vinden. Maar desondanks is Oost-Kreta relatief minder bereisd dan de veel beroemdere westkant. Veel bezoekers komen hierheen en blijven er gewoon, zich koesterend in de luxe van de eersteklas resorts. En dat is geen slechte manier om een vakantie door te brengen, dat is zeker! Maar wat dit betekent voor de reiziger met zin voor avontuur - en idealiter een auto - is een betrekkelijk onontgonnen ongerept landschap om te verkennen, vol ontdekkingen - stranden, culturele plaatsen, kloven, watervallen, grotten, en zelfs een eiland of twee.

Oost-Kreta - Oriëntatie

Oost-Kreta en de roemrijke streek Lasithi zijn heel gemakkelijk te bereiken. Als u aankomt op de Nikos Kazantzakis Internationale Luchthaven in Heraklion, vindt u een autoverhuurdepot direct bij de luchthaven van Heraklion. In een mum van tijd bent u op weg, en kunt u genieten van de prachtige kustrit naar Agios Nikolaos, de belangrijkste havenstad van Lasithi, op slechts 45 minuten afstand. De oostelijke kustplaats Sitia ligt nog eens een uur en een kwartier van het vliegveld Stia. Beide gebieden vormen een prima uitvalsbasis voor uw verkenningen.

 Sitia Kreta Griekenland

Als u met de veerboot Kreta aankomt, kan er een auto voor u klaarstaan in de haven van Heraklion als u van boord gaat, voor een gemakkelijk vertrek.

Waar te overnachten op Oost-Kreta

Uw keuze aan accommodaties in Oost-Kreta is uitstekend. Hoewel sommige van de meest glamoureuze resorts van Kreta in Oost-Kreta liggen, zijn er ook kleinere boetiek-accommodaties, eenvoudige kamers, familie-accommodaties, en zelfs hostels - iets ideaals voor elke reisstijl.

Voor echte luxe kunt u een verblijf op de toepasselijk genaamde Mirabello Bay overwegen. Het pas geopende Wyndham Grand Crete Mirabello Bay is verbluffend - met een chique moderne inrichting die toch de sfeer van het strand weerspiegelt. Het privéstrand is hemels, en het eten ook. Gezinnen zullen dol zijn op het Candia Park Village, ook met een prachtig strand, omzoomd met bomen. Er is een fantastische watersportfaciliteit die begeleide beginnende scubaduiken aanbiedt. Voor een beetje Italiaanse glamour zou u het Porto Maltese Boutique Estate kunnen proberen, in een sfeervol oud herenhuis.

Bent u op een budget? Kijk dan eens bij het vriendelijke en betoverende familiebedrijf Pension Mylos.

Terra Minoika

Of, u kunt iets heel anders proberen. Voor volkomen rust en ontspanning en een verbazingwekkend gevoel van positieve energie kunt u naar Kato Zakros - een afgelegen deel aan de oostkust van Kreta waar het Minoapaleis van Zakros is opgegraven, naast een heerlijk serene baai.

Hier biedt Terra Minoika rustieke en uiterst comfortabele suites met uitzicht op de zee en op een nachtelijke hemel zoals u nog nooit gezien hebt.

Belangrijkste punten van Oost-Kreta

Waar zullen we beginnen? Oost-Kreta zit vol met bezienswaardigheden van historisch en natuurlijk belang.

Eiland van Spinalonga

Spinalonga eiland, in de Mirabello baai, is een van de meest fascinerende.

Het gebied rond de baai en het eiland zelf waren eeuwenlang vrijwel onbewoond, terwijl piraten over de zeeën zwierven. In de 15e eeuw echter vestigden de Venetianen hier zoutpannen in de ondiepe zeeën, en versterkten het eiland om hun sprankelende en lucratieve handel te beschermen tegen piraterij. Na verloop van tijd werd Spinalonga een van de zwaarst versterkte eilanden in de hele Middellandse Zee. Het is een prachtig gezicht. Maar er zijn eigenlijk twee redenen om het te bezoeken - de andere is dat dit een beroemde Leper Colony was in de eerste helft van de 20e eeuw. Hun verhaal en het verhaal van hun bloeiende samenleving wordt aangrijpend verteld in een museum dat tussen de ruïnes op het eiland is ingericht, en is ook de inspiratiebron voor het populaire boek "Het eiland" van Victoria Hislop.

Ruines van het Zakros Minoan Palace

De Minoërs, de verbazingwekkende en geavanceerde Bronstijdbeschaving van Kreta, hadden ook een paleis in Lasithi. De opgravingen van Kato Zakros behoren tot de meest recente - door N.Platon, begonnen in 1961. De opgravingen brachten een groot en bloeiend centrum van handel aan het licht. De Dodenkloof - zo genoemd omdat de Minoïers hun doden te ruste legden in de grotten hoog op de flanken van de kliffen, maakt deel uit van de E4 en is een prachtig wandelgebied.

 Zakros Kloof

Vai beach is een andere spectaculaire bestemming. Op het afgelegen noordoostelijke puntje van het eiland ligt niet alleen een prachtig strand, maar ook een natuurlijke schat. Dit is het grootste palmbos van Europa - een prachtig gezicht.

Vai beach palmbomen

Meer natuurschatten zijn te zien in het Sitia Geopark, deel van het Global Geoparks netwerk, deze uitgestrektheid van meer dan 500 vierkante kilometer omvat een grote verscheidenheid aan biodiversiteit en landschappen, kloven, watervallen, stranden, en weiden.

De leukste dingen om te doen in Oost-Kreta

Een van de leukste manieren om Mirabello Bay te beleven is op een boottocht. Er zijn veel georganiseerde boottochten waaraan u kunt deelnemen, of er kunnen tochten alleen voor uw eigen privé-groep geregeld worden. U kunt de kleine eilandjes van de baai en de hele geheime baai verkennen, en zelfs een glimp opvangen van onderzeese ruïnes.

Mirabello Bay

Wat dacht u van een ander eiland? Tegenover Ierapetra, in de glorieuze Libische Zee, ligt Chrissi eiland. Een onbewoond paradijs van goudkleurig en wit zand en water in de kleur van juwelen, hier kunt u het beste zwemmen waar dan ook. Het eiland is bedekt met zeldzame Libanese cederbomen, een geurig paradijs.

 Strand in Chrissi Eiland

Maar men mag de geneugten van Oost-Kreta in het binnenland niet vergeten. In het mooie dorpje Fourni, in een vruchtbare vlakte buiten Agios Nikolaos, kunt u een heerlijke dag doorbrengen tijdens een excursie te paard.

 Paardrijden

Wandelaars zullen dol zijn op de kloven. De Richtiskloof, in de buurt van Sitia, biedt een bonus - een waterval van 20 meter vult een verkoelend zwembad om u halverwege de wandeling te verfrissen.

 Richtis waterval

Ook speleologen zijn dol op Sitia - er zijn meer dan 300 gecharterde grotten, met voor elk niveau wat wils. Raadpleeg de Speleologische vereniging voor details en een veilige verkenning.

Waar te eten in Oost-Kreta

Kretenzisch eten is het beste eten in Griekenland. Frequente reizigers naar dit grootste van de Griekse eilanden weten dat Kreta zijn eigen karakteristieke keuken heeft. Hoogtepunten zijn Staka - de topcrème en boter van geitenmelk, iets ingedikt en geserveerd met vers gebakken aardappelen, "Chochlious" - slakken die gewoonlijk in rozemarijn gebakken en met azijn overgoten worden, en natuurlijk verse vis en allerlei gerechten op basis van geit.

Slaken

Voor speelse en vernieuwende interpretaties van traditionele Kretenzische gerechten zou u kunnen genieten van Karnagio, in Agios Nikolaos. De extra bonus is dat u dineert aan de rand van Voulismeni - het meer naast de haven.

Mousaka

Als u toch in Ierapetra bent, het stadje waar u de boot naar Chrissi eiland neemt, dan zult u zeker bij Napoleon willen eten. Dit traditionele restaurant met een inrichting die recht uit de jaren '80 komt, is een plaatselijke favoriet voor de heerlijke keuken, en heeft een van de beste mousaka die u ooit zult proeven.

Elounda

Voor iets eleganters kunt u het zeer populaire en goed beoordeelde Terrassa restaurant proberen, boven Elounda met een prachtig uitzicht over de baai.

Beste stranden van Oost-Kreta

Stranden behoren natuurlijk tot de mooiste activiteiten op Oost-Kreta. U hebt een prachtige keuze, van de heerlijke stranden van Elounda met full-service en veel stijl, tot de afgelegen genoegens van de stranden langs de oostelijke en zuidelijke kusten van het eiland - afgelegen, ongerept, en bijna onaangetast.

Plaka beach naast Elounda

Bij Elounda en Mirabello Bay hebt u enkele fantastische stranden, te beginnen met het hoofdstrand van Elounda, dat een full service strand is met ligstoelen en parasols, en met veel charmante taverna's en cafés gunstig in de buurt.

Driros beach, dat in de schaduw van pijnbomen ligt, ligt tegenover Spinalonga Island voor een prachtig uitzicht. Er zijn hier ook watersportmogelijkheden.

Kolokytha Strand is een charmant en afgelegen strand, dat niet georganiseerd is - u vindt er slechts een paar bomen voor schaduw, dus neem alles mee wat u nodig zou kunnen hebben. Het water is er prachtig, en het ligt recht tegenover een eilandje met dezelfde naam. Het wordt soms ook St. Luke's genoemd, vanwege een kerk in de buurt.

Lees ook: Stranden in Oost-Kreta: Een complete lijst van de best beoordeelde stranden in Oost-Kreta

Aan de afgelegen kusten van de zuidoostkust liggen enkele fantastische afgelegen stranden. Probeer bijvoorbeeld Argylos Beach - dit wordt ook wel "Spa"-strand genoemd, omdat de kliffen gemaakt zijn van natuurlijke therapeutische klei. Maak de klei zacht in het water, smeer uzelf van top tot teen in, laat het drogen in de zon, en was het dan af in zee, voor de beste natuurlijke spa-behandeling ooit!

 Agia Fotia strand Kreta

Bij Ierapetra, aan de zuidkust, ligt het heerlijke Agia Fotia strand - één van de vele fantastische keuzes.

Lees ook: West-Kreta - Beste stranden, bezienswaardigheden, activiteiten

Oost-Kreta

De oostkant van Kreta is een van de meest dankbare gebieden om te verkennen. U hebt hier de luxe van de beste resorts in Griekenland, maar het is er ook veel minder druk dan aan de westkant - vooral buiten het gebied rond Mirabello Bay - u zult het gevoel hebben dat u werkelijk iets unieks ontdekt hebt. De ritjes zijn ook absoluut prachtig.

Lees ook: Zuid-Kreta: Verbazingwekkende bezienswaardigheden, rustgevende stranden & lokale dorpen

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis