Alles wat u moet weten over het strand van Voulisma

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 december 2021 en bijgewerkt op 14 december 2022.
Voulisma Strand

Bekend om de verbazingwekkende schoonheid die het tot een van de topstranden van Oost-Kreta maakt en zelfs van heel Kreta, is Voulisma een favoriet geworden voor reizigers naar het prachtige eiland. Perfect gelegen in een kleine beschermde baai ten zuiden van Agios Nikolaos en ten noorden van Ierapetra, met gemakkelijke toegang vanuit de hoofdstad Heraklion, heeft Voulisma Strand veel verbazingwekkende hoogtepunten.

Met helder en ondiep turkoois water, met fijn wit zand gemengd met kiezels en perfect georganiseerd, is het bekroond met de Blauwe Vlag voor zijn omstandigheden en faciliteiten. Hoewel het er soms druk kan zijn, is Voulisma een prachtige bestemming die zeker een bezoek waard is als u op Kreta bent.

Waar is Voulisma Strand

Het strand van Voulisma, is gelegen aan de noordoostelijke kust van Kreta, dicht bij het dorp van Istro of Istron. Het is de meest populaire en mooiste van de verschillende stranden die kunnen worden gevonden in de drie kleine baaien van Istro, die ook deel uitmaken van de grotere golf van Mirabello. De dichtstbijzijnde grotere stad is Agios Nikolaos, gelegen op ongeveer 13 km naar het noorden langs de kust, terwijl de stad Ierapetra ligt 22 km ten zuiden over het eiland.

toegangstrap naar voulisma strand

Als u aankomt op de luchthaven van Heraklion, kunt u het beste een auto huren naar Voulisma-strand en de afstand van 75 km afleggen. Er zijn veel leuke dingen te doen en interessante plaatsen om te zien op en rond Voulisma strand, terwijl u ook tal van accommodatiemogelijkheden en restaurants in de buurt vindt.

Hoe naar het strand van Voulisma te komen

Met de auto naar Voulisma Beach

De beste manier om Voulisma Strand te bereiken is met de auto, omdat u dan in alle comfort kunt reizen en de mogelijkheid hebt om andere plaatsen te bezoeken. U kunt Voulisma Beach bezoeken met een autohuur vanuit Heraklion door ongeveer een uur te rijden langs de noordkust van Kreta.

Gelukkige paar in voulisma strand

Het strand zelf ligt op ongeveer 500 meter van het kleine dorpje Istron en vrij dicht bij het dorpje Kalo Chorio, beide gelegen in een prachtige vallei met olijfboomgaarden. Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden in de buurt van het strand, evenals verschillende fascinerende bezienswaardigheden om te bezoeken.

Met de bus naar Voulisma Beach

U kunt ook met de bus naar Voulisma Beach gaan, hoewel dit iets moeilijker en tijdrovender zal zijn. Als u geen auto wilt huren, zijn er bussen die de hoofdstad Crete met de stad Agios Nikolaos verbinden en van daaruit dagelijks verschillende bussen die vlak bij Voulisma beach stoppen.

Niettemin, als u andere fascinerende plaatsen op het eiland wilt bezoeken, moet u overwegen een auto te huren op Kreta.

Beste dingen om te doen in Voulisma Beach

Voulisma strand is een van de mooiste, maar ook populaire stranden op het eiland Kreta, mensen houden van deze bestemming voor de bijna perfecte omstandigheden en locatie, evenals de vele dingen te zien in het gebied. Het strand ligt op slechts 500 meter van het dorp Istro of Istron, binnen een kleine golf. Het strand is zeer goed georganiseerd, met ligbedden en parasols, evenals verschillende cafés en tavernes in de buurt. De hoofdweg langs de noordkust van het eiland loopt vlak langs het strand en er is een parkeerplaats voor bezoekers.

Tropisch strand van Voulisma Kreta

U moet weten dat Voulisma ook zeer populair is en dat het er in bepaalde perioden druk kan worden. Toch is het vrij groot en is er meestal genoeg plaats voor iedereen, met een kleiner en ongeorganiseerder strand ten westen indien u dat verkiest.

Het strand is betoverend, met wit fijn zand en een paar kiezels, terwijl het water meestal helder en ondiep is. Het kan er soms waaien en door stormen kan er afval in het water terechtkomen, maar het water is meestal prachtig turkoois.

Het strand is omgeven door groen en de kleine vallei van Kalo Chorio is zeer weelderig, met boomgaarden, wijngaarden en olijfbomen.

Verken de archeologische site van Gournia

De fascinerende archeologische site van Gournia ligt op een heuvel ongeveer km ten oosten van Voulisma Beach, dicht bij het dorp Pachia Ammos en naast de kustweg. Het wordt beschouwd als een van de best opgegraven Minoïsche steden van het eiland. In de oudheid was het een bloeiende nederzetting, die echter door een aardbeving werd verwoest en later volledig verlaten.

Voulisma Beach op Kreta

De prachtig bewaard gebleven gebouwen en de vele archeologische vondsten kunnen u een inzichtelijk beeld geven van het leven van een stad uit de Minoïsche beschaving. Behalve de huizen en straten zijn er ook de ruïnes van een klein paleis, een theater en een tempel.

Bezoek het klooster van Faneromeni

Het inspirerende klooster van Panagia Faneromeni, ook bekend als Virgin Mary of Gournia, ligt op een steile helling ongeveer 11 km ten zuidoosten van het strand van Voulisma. Het is de moeite waard dit oude klooster te bezoeken vanwege de prachtige kerk die in een grot is gebouwd, maar ook vanwege het adembenemende panorama van de zee dat u van daaruit kunt bewonderen. Het klooster is vrij beroemd in Crete en op 15 augustus wordt het een groot bedevaartsoord voor mensen over het hele eiland.

Kristalheldere zee en zand op het strand van Voulisma

Bezoek het klooster van Vriomeni en de kerken van Meseleri

Door een van de wegen zuidwaarts over de prachtige bergen te volgen, komt u in een prachtige vallei vol olijfgaarden en oude kerkjes, rondom het dorp Meseleri. De tocht duurt slechts een half uur en de beste plaats om te beginnen is het klooster van Panagia Vriomeni, gebouwd op de top van een steile rots en met een unieke kerk, gebouwd in 1401 en met prachtige oude fresco's en decoraties.

In de omgeving van het dorp Meseleri vindt u ook veel andere oude kerken en kloosters om te bezoeken, zoals de Agia Marina Kerk met oude schilderingen uit de 14e eeuw, de St. George kerk met oude fresco's uit dezelfde periode, de Panagia Keragrammeni kerk of het klooster van Gourni.

Stranden nabij Voulisma

Hoewel het strand van Voulisma het mooiste en beroemdste van het gebied is, is het niet het enige en kunt u de omgeving verkennen om meer charmante Kretenzer stranden te vinden. Soms kunt u de drukte vermijden door een andere bestemming te kiezen, de hele baai van Mirabello, met uitstekende stranden. In westelijke richting bereikt u eerst het strand van Agios Panteleimon, met zijn prachtige kerk en eindeloze zandvlakte. Net daarachter vindt u het rustige en wilde strand van Karavostasi.

Luchtfoto van Voulisma Beach

Op de rots die deze stranden van elkaar scheidt, kunt u de verlaten ruïnes van de Minoïsche nederzetting Priniatikos Pirgos bewonderen. Als u verder rijdt richting de stad Agios Nikolaos, kunt u ook stoppen bij het verbazingwekkende kleine strand van Vathi, met zijn prachtige blauwe water en witte zand. Andere stranden in het westen zijn Ammoudara en Almyros.

Ten oosten van Voulisma vindt u eerst het verborgen strand van Pilos of Istron Bay, gelegen in een steile inham. Op het kleine schiereiland in het oosten zijn drie kleine stranden die te voet bereikbaar zijn en bekend staan als Vryonisi. Andere stranden die u gemakkelijk kunt bereiken in het oosten zijn Frouzis, Kamini en Pachia Ammos.

Waar te overnachten in de buurt van Voulisma Strand, Kreta

Het prachtige Voulisma strand is gemakkelijk te bereiken vanuit de meeste plaatsen rond de baai van Mirabello, terwijl de zuidkust ook op minder dan een uur afstand ligt. U kunt dit strand bezoeken als u een accommodatie boekt in een van deze dorpen, terwijl de stad Agios Nikolaos op slechts 20 minuten rijden met de auto ligt.

Uitstekende keuzes om accommodatie te zoeken zijn de dorpen Istro, Kalo Chorio, Vathi en zelfs Pachia Ammos. Voulisma wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Kreta en trekt elk seizoen veel bezoekers. Het is dus een goed idee om ruim van tevoren accommodatie te boeken of een periode buiten het hoogseizoen te kiezen.

Mistral Mare Hotel 4*

Het ligt op slechts 300 meter van het strand en u kunt gemakkelijk te voet naar dit prachtige hotel dat elegante kamers met perfecte voorzieningen heeft, waarvan sommige een prachtig uitzicht op zee bieden, net als een groot restaurant, een panoramisch zwembad met bar en lounge, en vele andere activiteiten.
website
☏ +30 28410 61112

Istron Homes

Dit geweldige accommodatiecomplex ligt op slechts 300 meter van het strand van Voulisma, aan de overkant van de hoofdweg en biedt een geweldig uitzicht op zee. Het omvat een studio, appartementen en verschillende maisonnettes, waarvan er vele uitzicht op zee bieden.
website
☏ +30 698 253 6527

Elpida Village Hotel

Dit uitstekende hotelcomplex is gelegen in het dorp Istro, op de hellingen van een kleine heuvel met uitzicht op de kust. De gasten kunnen in een paar minuten naar het Gouden Strand lopen en hebben het voordeel van een rustige ligging. Het beschikt over verschillende traditioneel ingerichte kamers, een restaurant en een taverne, een zwembad en diverse activiteiten.
website
☏ +30 28410 61403

Waar te eten in de buurt van Voulisma Strand

Panorama Tavern

Deze zeer gewaardeerde taverne ligt aan de overkant van de parkeerplaats van het Voulisma-strand en biedt traditionele Kretenzische en mediterrane gerechten tegen redelijke prijzen, waaronder grillgerechten en zeevruchten.
website
☏ +30 28410 61288

Kavos Tavern

Gelegen aan de overkant van de straat van het Voulisma-strand, is dit een geweldige keuze voor heerlijke traditionele lunches en diners, met verbazingwekkend authentiek eten tegen betaalbare prijzen.
website
☏ +30 28410 61330

Taverna in Voulisma Beach

Chrisambelos Ouzeri Tavern

Dit kleine familiebedrijf ligt in het dorp Istron en biedt heerlijke traditionele gerechten en een geweldige ambiance, met een prachtig uitzicht op zee.
website
☏ +30 28410 061396

Beste tijd om Voulisma Strand te bezoeken

Het grootste deel van het jaar is het mooi weer op Kreta, behalve een paar maanden in de winter wanneer het te koud is om de prachtige stranden van het eiland te bezoeken. Het hoogtepunt van het toeristenseizoen ligt in juli en augustus, maar dan is het ook extreem warm en wordt Voulisma Strand behoorlijk druk.

Misschien kunt u een bezoek brengen in de late lente of vroege herfstmaanden voor een meer ontspannen sfeer en draaglijkere temperaturen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis