West-Kreta - Beste stranden, bezienswaardigheden, activiteiten

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 maart 2022 en bijgewerkt op 15 september 2022.
West-Kreta

West-Kreta is ongetwijfeld het beroemdste gedeelte van dit prachtige eiland. Veel van de beroemdste stranden liggen in het westelijk deel van Kreta, maar dat is niet alles - West-Kreta zit ook vol andere activiteiten, zoals een van de beroemdste kloven van Griekenland, niet één maar twee prachtige Venetiaanse havensteden, en veel culturele bestemmingen.

Westelijk Kreta - Oriëntatie

Een Egeïsch vliegtuig op de luchthaven van Heraklion

Het is heel gemakkelijk om West-Kreta te bereiken. Er zijn internationale luchthavens in zowel Heraklion - de hoofdstad, grondig in het midden van het eiland, als in Chania, de meest westelijke stad. Wat u ook kiest, u vindt een autoverhuur direct op de luchthaven, zodat u in een mum van tijd in uw auto zit en klaar bent om op ontdekkingstocht te gaan. Of als u per boot aankomt in de haven van Souda, dan kan een huurauto bij aankomst al voor u klaarstaan in de haven.

Minoan Lines Veerboot in de haven van Heraklion

Veel activiteiten en bezienswaardigheden zijn geconcentreerd langs de noordkust. Maar rijdt u toch vooral naar het zuiden, voor ruig en adembenemend terrein, en schitterende stranden. U vindt zelfs enkele van de beste stranden van Griekenland in West-Kreta, zowel in het noorden als in het zuiden.

Waar te overnachten

Casa Delfino Hotels

Zowel de steden Rethymnon - halverwege tussen Chania en Heraklion - als Chania zijn perfecte uitvalsbasissen. Ze bieden gemakkelijk toegang tot de snelwegen en hebben ook een groot aantal uitstekende accommodaties voor elk budget en elke reisstijl. In beide steden vindt u schitterende boetiekhotels. Voor een heerlijk uitspatting zou u het Rimondi boutique hotel in Rethymno kunnen proberen, of het Casa Delfino of het Monastery Estate in Chania.

Al deze accommodaties liggen op de historische plaatsen van hun respectieve steden, en in prachtig gerestaureerde elegante historische gebouwen.

Als alternatief zijn er vele uitstekende familiehotels, en ook strandhotels aan de randen van elke stad.

Lees ook: 4 Beste Stadshotels in Chania, Kreta

Belangrijke punten

Natuurlijk roepen de stranden, maar tijd nemen voor historische plaatsen maakt een rijke reiservaring. Enkele van de mooiste kloosters van Kreta liggen in het westen.

Arkadi Klooster

Kloosters zijn weliswaar in de eerste plaats plaatsen van verering (bescheiden kleding is vereist voor zowel mannen als vrouwen), maar het zijn ook prachtige culturele, historische en architectonische bestemmingen, en vaak op uitstekende locaties. Bij Rethymnon ligt het historische Arkadi-klooster, een prachtig voorbeeld van de prachtige architectuur van de "Kretenzische Renaissance".

Lees ook: Oost-Kreta - Beste Stranden, Bezienswaardigheden, Activiteiten

Vlak bij Chania vindt u het beroemde klooster van de Heilige Drie-eenheid van Tzagarolon. Dit prachtige Venetiaanse fort op het schiereiland Akrotiri buiten Chania heeft een prachtige kerk, maar is ook een uitstekende plaats om wijnen te kopen en olijfolie te kopen - producten van het klooster. Het is een favoriete bestemming van veel bezoekers.

Agia Triada Tsagkarolon Chania Kreta

Nog een kloosterervaring wacht in het zuiden - het Preveli-klooster ligt op een klif hoog boven de Libische zee - spectaculair.

Preveli klooster

Wat dacht u van iets moderns?

Het Museum voor Hedendaagse Kunst van Kreta ligt in Rethymnon. Hier kunt u alles te weten komen over Geek kunst uit de jaren 1950 en daarna. Als u in Rethymnon bent, kunt u ook het Historisch en Folkloremuseum van Rethymnon bezoeken, voor een heel ander soort culturele ervaring. Andere museumervaringen zijn het Byzantijnse en Post-Byzantijnse museum van Chania en het Archeologisch Museum van Chania. Een andere plaats die de zeevaardersgeest van de Kretenzers weergeeft is het Nautisch Museum van Kreta, op een prachtige locatie aan de Venetiaanse haven van Chania.

Dingen om te doen in West-Kreta

Hoewel de stranden lonken en de Venetiaanse havenstadjes ons bekoren, zullen de meeste plaatselijke bewoners u vertellen dat de ware Kretenzische geest in de dorpen te vinden is. Sluit u bij hen aan!

Enkele dorpen waar wij van houden zijn Margarites, bij Rethymnon.

Margarieten dorp

Hier zetten ambachtslieden een eeuwenoude traditie van het maken van fijn keramiek voort - er zijn overal in de stad werkplaatsen die u kunt bezoeken. Voor een heerlijke maaltijd rijden de inwoners van Chania door de prachtige Therissos kloof naar het gelijknamige plaatsje. Het is een historisch stadje, vanwege de associatie met de grote Griekse staatsman Eleftherios Venizelos, en er zijn een paar kleine musea. Maar eerlijk gezegd komt iedereen hier voor het voortreffelijke vlees in de verschillende rustieke taverna's.

Loutro

Het rijden zelf is een bezigheid - sommige van de mooiste ervaringen van Kreta zijn gewoon kijken naar het dramatische landschap dat zich ontvouwt als u door de bergpassen rijdt. Enkele van onze favoriete ritten zijn van Rethymnon naar Preveli in het zuiden, en van Chania naar Sfakia in het zuiden. Vanuit Sfakia kunt u de boot nemen naar het absoluut betoverende autovrije havenplaatsje Loutro, en dan verder naar Agia Roumeli.

Samaria-kloofpad

Over Agia Roumeli gesproken, hier komt de Samariakloof samen met de zee. Maar om deze epische wandeling te beleven, moet u 17 km hoger beginnen, in Xyloskalo. Geplande excursies brengen u er in de vroege uurtjes heen, en men gaat terug met de boot van Agia Roumeli naar Sfakia, en dan met de bus terug naar Chania. Dit is één van de leukste dingen om te doen in West-Kreta - echt een ervaring van uw leven.

Waar te eten op West-Kreta

Kretenzisch eten is absoluut heerlijk. Dit grootste eiland van Griekenland heeft zijn eigen karakteristieke keuken. Zoek het uit bij deze plaatselijke favorieten. Zoals hierboven vermeld, zijn de Chaniotis dol op de lams- en geitenspecialiteiten in de traditionele taverna's in Therisos. Voor de huiselijke keuken trekt Aetofolia in het dorp Samonas, boven Kreta, insiders die dol zijn op hun sappige "stifado" - haas gestoofd in wijn en tomaat.

In Chania voor een romantisch avondje? Probeer de vistaveernes in de ruïnes van de vroegere leerlooierijen in de wijk Halepa, direct aan het water. In Rethymnon kunt u voor een romantische en gedenkwaardige maaltijd La Boheme proberen, op de binnenplaats van een historisch Venetiaans huis. Pigadi zit in een ander traditioneel huis, en is gespecialiseerd in de Kretenzische keuken en mediterrane gerechten.

Therisso Kloof

Beste stranden van West-Kreta

Seitan Limania

Enkele van de mooiste stranden van heel Griekenland liggen op korte rijafstand van uw verblijfplaats in West-Kreta. Het "nieuwe" Seitan Limania strand was vroeger slechts bekend bij een handjevol plaatselijke vissers. Deze dramatische smalle haven in de vorm van een bliksemschicht is zoals u nog nooit gezien hebt! Ga vroeg om de drukte te vermijden, en trek stevige schoenen aan om de ietwat uitdagende klim naar het strand veilig te kunnen maken.

Seitan Limania Strand

Elafonissi

Elafonissi is een andere wereldberoemde strandbestemming. Dit roze paradijs in de zuidwesthoek van het eiland is een Natura 2000 beschermd gebied, bestaande uit een eiland bedekt met zeldzame wilde bloemen, een dromerige lagune, en een winderig strand. En waarom roze? Het zand! Falassarna, aan de westkust van Kreta, behoort ook tot de beroemdste stranden.

Lees ook: Verken Oost-Kreta: Beste Stranden, Bezienswaardigheden, Activiteiten

Pink beach elafonissi

Falassarna

Falassarna met zijn witte zand is eigenlijk een reeks stranden, met als hoogtepunt een archeologische vindplaats in het noorden. Vlak onder het Preveli-klooster ligt het Preveli-strand. Vele trappen dalen van de klif af naar een strand. Een kloof met een rivier omzoomd door palmbomen loopt uit in dit prachtige strand aan de Libische zee.

Falassarna Beach Kreta

Als u toch aan de zuidkust van West-Kreta bent, wilt u misschien ook Souda bezoeken - een populaire bestemming voor de plaatselijke bevolking, die houdt van het zuivere water en de schaduw van de Tamarisk bomen langs het strand. De zuidkust heeft een wilde sfeer, en is een ideaal gebied om uw eigen geheime baaien en stranden te ontdekken. Neem voldoende extra water, zonnebrandcrème en een parasol mee en ontdek uw eigen privé Kreta.

Lees ook: Alles wat u moet weten over Kedrodasos

Parorama of Preveli Beach

West-Kreta

Deze helft van Kreta is alles bij elkaar een perfecte mengeling van het gecultiveerde en beschaafde - met de Venetiaanse architectuur en beroemde bezienswaardigheden - en de ruige wilde schoonheid van het eiland. Het is een perfecte plaats om met de auto te ontdekken, en onderweg van het mooiste landschap van de Middellandse Zee te genieten.

Lees ook: Zuid-Kreta: Verbazingwekkende bezienswaardigheden, rustgevende stranden & lokale dorpjes

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis