Falasarna: Het Beste en Exotische Strand op Kreta

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 16 augustus 2023
Falassarna beach

Falasarna ligt 59 kilometer ten westen van Chania en 12 kilometer ten westen van Kissamos. Het is slechts 15 minuten rijden vanaf het kustdorp Kolymbari. Falasarna is nu een van de meest bekende bestemmingen in Kreta, zowel vanwege zijn stranden als vanwege zijn ecologische interesse. Falasarna Beach is een exotisch strandparadijs dat bekend staat als een van de beste stranden in Europa. Bovendien is het strand meerdere keren bekroond als het beste strand en is het verkozen tot een van de 10 beste stranden in Europa. Daarnaast heeft het Falasarna Beach een tropische sfeer, prachtig turquoise water en een zanderig gebied. Bovendien is het gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit Chania, aangezien er een goede weg naar het strand leidt. Falasarna Beach heeft goede faciliteiten, waaronder douches, kleedruimtes, tavernes en een watersportcentrum. Volgens de uitzonderlijke beoordelingen van toeristen bij Falasarna Beach heeft het ongelooflijk helder water met een schoon gebied dat als een paradijs aanvoelt. Toeristen verblijven in nabijgelegen hotels zoals Panorama Hotel, Aphrodite Hotel en het Kavousi Resort. De beste tijd voor toeristen om Falasarna Beach te bezoeken is september vanwege de rustige en warme zeetemperaturen. Falasarna Beach heeft geen gezondheidsprotocollen voor toeristen en lokale bewoners om te volgen.

Kreta biedt over het algemeen tal van toeristische attracties, waaronder zijn prachtige stranden die toegankelijk zijn voor bezoekers. Zowel Rethymno als Chania staan ​​bekend om hun geweldige stranden met betoverend uitzicht. Rethymno is een mooie en ontspannende plek om te bezoeken. De stranden in Rethymno hebben gouden zand en diep, schoon water dat goed onderhouden is en gunstig gelegen is nabij de faciliteiten van de stad. Toerisme is zeer prominent op Falasarna Beach. Er zijn veel dingen te doen en te verkennen op het prachtige exotische Falasarna Beach. Het bussysteem heeft een regelmatige dienst. Verschillende bussen hebben dagelijks geplande ritten vanwege de populariteit van Falasarna Beach. Daarnaast zijn er autoverhuurbedrijven in het gebied beschikbaar. Het reizen en verkennen van het strand is gemakkelijk. Falasarna Beach toont niet alleen hoe mooi en overvloedig Kreta is in schilderachtige en historische plekken. Het strand draagt ​​bij aan de identiteit van Kreta. Samen met de rest van de musea, archeologische vindplaatsen, paleizen en andere stranden belichamen ze de identiteit van het eiland.

Wat is Falasarna?

Falasarna Beach is verkozen tot het mooiste strand van Kreta en staat bekend als een van de 10 beste stranden in heel Europa. Falasarna wordt soms geschreven als "Phalassarna". Het heeft kristalhelder water en prachtig wit en roze zand. Over het algemeen is het strand zeer schoon en heeft het prachtige kleuren vanwege de zanderige bodem. Er zijn veel kassen opgericht in de afgelopen 20 jaar vanwege het goede gebied van vruchtbare grond langs de kust.

Falassarna Zandstrand

Waar bevindt Falasarna zich?

Falasarna bevindt zich 59 kilometer ten westen van Chania en 12 kilometer ten westen van Kissamos. Het is slechts 15 minuten rijden vanaf het kustdorp Kolymbari. Falasarna Beach bevindt zich in Phalasarna, Griekenland. Het strand ligt niet ver ten noorden van de archeologische vindplaats van Falasarna. Aan het noordelijke deel van het strand bevinden zich de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad Phalassarna.

Hoe ziet de kaart van Falasarna eruit?

Toeristen herinneren zich Falasarna Beach vanwege het dramatische landschap en het iconische witgekalkte dorp. Het ligt aan de westkust. Falasarna Beach op Kreta is een van de beroemdste stranden op het eiland. Het wordt vergezeld door afgelegen verborgen stranden en rotsachtige landschappen met majestueuze uitzichten vanaf de zeekant. De kaart van Falasarna Beach geeft een glimp van de route en men begrijpt waarom het op de bucketlist moet staan ​​wanneer men het eiland Kreta bezoekt.

falassarna beach kaart

Wat zijn de activiteiten op Falasarna?

Kreta heeft veel attracties te bieden. Archeologische sites, musea en wandelen zouden naast de stranden de topactiviteiten moeten zijn om te doen op Kreta. Het eiland Kreta heeft veel historische ruïnes die elke toerist verbazen. Het Archeologisch Museum van Kissamos bevindt zich in de buurt van Falasarna Beach en is zeker een bezoek waard. Er zijn kampeerterreinen, snorkelactiviteiten en een plezierige zwemervaring op Falasarna Beach. Het strand van Falasarna is volledig gereguleerd en georganiseerd. Het biedt parasols en ligstoelen die het grootste deel van het strandgebied bedekken. Er zijn echter ook verschillende gratis plekken voor toeristen die hun eigen handdoeken en strandparasols meenemen. Op het strand zijn twee bars en cafés waar snacks, water of koffie verkrijgbaar zijn. 's Avonds worden vaak strandfeesten georganiseerd, waar toeristen dol op zijn. Het plezier begint als de zon ondergaat op Falasarna Beach, met een van de meest prachtige zonsondergangen op Kreta. Watersporten zijn beschikbaar op het strand, terwijl er ook een gebied is voor beachvolleybal.

Wanneer is de beste tijd om Falasarna te bezoeken?

De beste tijd voor toeristen om Falasarna Beach te bezoeken is in september vanwege de rustige en warme zeetemperaturen. Falasarna Beach heeft geen gezondheidsprotocollen voor toeristen en lokale bewoners om te volgen. September is een goede maand om in Falasarna Beach te zwemmen. Voor het beste strandweer is juni, juli, augustus en september ideaal. De gemiddelde maximale temperatuur op Falasarna Beach in september is 27 graden Celsius. Het strandfeest op Falasarna is elk jaar in augustus. Sinds 1995 organiseert de jeugd van het nabijgelegen dorp Platanos een groot strandfeest op Falasarna. Het strandfeest is gepland op de eerste of tweede zaterdag van augustus. De toegang tot het feest is gratis en drankjes zijn goedkoop. Toeristen kunnen 's nachts op het strand kamperen en dansen tot het ochtendgloren op de muziek van professionele dj's.

Zandstrand van Falassarna Kreta

Hoe is het behoud van Falasarna?

Falasarna is een beschermd natuurgebied met duinen aan de westkust van Kreta. Het maakt deel uit van het Natura 2000-netwerk, zowel vanwege de diversiteit aan flora en fauna als vanwege de buitengewone natuurlijke schoonheid van het gebied. Het gebied rond Falasarna Beach is prachtig en wordt beschermd als Natura 2000-gebied. Falasarna was vroeger een Griekse haven aan het westelijke uiteinde van Kreta die floreerde tijdens de Hellenistische periode.

Waarom wordt Falasarna Beach een exotisch strand genoemd?

Falasarna Beach wordt een exotisch strand genoemd vanwege het witte zand dat het water een tropisch uiterlijk geeft; iets unieks voor Kreta. Het staat bekend om de meest prachtige zonsondergang op Kreta.

Hoe kom je bij Falasarna?

Toeristen kunnen Falasarna Beach bereiken door de Nationale Weg van Chania naar Kissamos te nemen. Na het passeren van Kissamos, ga je verder naar Platanos en volg je de borden naar Falasarna. Wanneer je de heuvel boven Falasarna bereikt, strekt het drie kilometer lange strand zich voor je uit. Het strand ligt bijna drie kilometer vanaf de heuvel, langs een vrij smalle, bochtige weg, dus toeristen moeten voorzichtig zijn. De route van Chania naar Falasarna kan ook met de bus worden afgelegd. Omdat Falasarna erg populair is, zijn er dagelijks bussen naar het strand vanuit Chania en Kastelli Kissamos.

Het Fantastische Falassarna Beach

Wat zijn nabijgelegen attracties bij Falasarna Beach?

Hieronder staan de nabijgelegen attracties bij Falasarna Beach:

  • Archeologisch Museum van Kissamos: Het Archeologisch Museum van Kissamos is opgericht in 2005. De tentoonstellingen geven een beeld van de geschiedenis van de regio vanaf de prehistorie tot de vroegchristelijke tijd.
  • Oud Falasarna: De archeologische vindplaats van Falasarna bevindt zich in Phalasarna, Griekenland. De ingang van de archeologische site van Falasarna ligt niet ver ten noorden van Falasarna Beach. De archeologische site van Falasarna ligt aan het westelijke uiteinde van Kreta. Aan de westkust van Kreta ligt Falasarna op 12 kilometer ten westen van Kissamos en 59 kilometer ten westen van Chania. De Archeologische site van Falasarna werd laat in de 19e eeuw verkend door Britse reizigers. De verkenning heeft geleid tot de ontdekking van de haven en de ruïnes van de oude stad. Hoewel graven uit de 6e eeuw voor Christus wijzen op een archaïsche nederzetting en scherven op de omliggende hellingen en in de havenmodder aangeven dat de site al in de Midden-Minoïsche periode bewoond was. De oude stad Falasarna bloeide van de tweede helft van de 4e eeuw voor Christus tot het midden van de 1e eeuw voor Christus. Om de site schoon te maken en de Archeologische site van Falasarna te promoten, begonnen de lokale Ephorate of Antiquities en het Ministerie van Cultuur in 1986 met opgravingen. De Archeologische site van Falasarna omvat de haven, de akropolis en de begraafplaatsen van de oude stad Falasarna.
  • Balos Beach: Balos Beach ligt in Kissamos. Het is een prachtig strand aan de zuidkant van het eiland, het heeft een grote grot op het strand en uitstekend snorkelen.

Zonsondergang bij Falassarna Beach

Wat zijn de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta?

Hieronder staan de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta:

  • Verzekering: Autoverzekering is belangrijk, omdat het passagiers beschermt tegen de kosten van schade bij het huren van een auto. Autoverhuur op Kreta omvat een verzekering voor vrijstelling van aanrijdingsschade en er is een creditcard van de bestuurder nodig als garantie.
  • Leeftijd van de bestuurder: De wettelijke leeftijdseis om te rijden op Kreta is 18 jaar. De bestuurder moet een geldig rijbewijs hebben en essentiële documenten zoals een ID of paspoort.
  • Geslacht van de bestuurder: Vrouwen en mannen kunnen rijden op Kreta. Zolang de bestuurder de wettelijke leeftijd van 18 jaar heeft, is rijden toegestaan op Kreta, ongeacht het geslacht.
  • Autotype: Als je met groepen of familieleden reist, heb je een veel grotere auto nodig. Autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een verscheidenheid aan auto's om uit te kiezen. Bij het rijden op Kreta is het het beste om een kleinere auto te kiezen. Dit komt doordat sommige Griekse wegen smal zijn. Het autotype is een belangrijke factor in het kiezen van de juiste auto om te huren op Kreta.
  • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto: Een belangrijk document dat nodig is voor het huren van een voertuig is een geldig rijbewijs. Ook wordt meestal een creditcard of betaalkaart gepresenteerd, samen met een paspoort of een ID-kaart.

Hoeveel kost het huren van een auto op Kreta?

Het is het beste om Kreta te verkennen met een gehuurde auto. Toeristen kunnen met een gehuurde auto snel naar de topbestemmingen van Kreta reizen. De kosten van autoverhuur op Kreta variëren afhankelijk van het aantal personen, de reisroute, het autotype, de bestemming en de duur van de huur. De gemiddelde kosten van het huren van een auto op Kreta liggen rond de €30 tot €40 per dag. Een auto die een hele week wordt gehuurd, kost gemiddeld €250. Het huren van een voertuig voor het weekend kost ongeveer €78. Auto huren Kreta tarieven verschillen afhankelijk van het autotype. Autoverhuurbedrijven bieden een verscheidenheid aan auto's aan, afhankelijk van de wensen van klanten. De meeste autoverhuurwinkels op Kreta bieden een online boekingssysteem aan, zodat klanten op elk gewenst moment een auto kunnen reserveren. Volg eenvoudig het proces en boek direct een voertuig op hun website. Voordat je gebruik maakt van een autoverhuurdienst op Kreta, zorg ervoor dat je alle benodigde vereisten controleert en regelt.

Ontdek Kreta met een huurauto vanaf €49 per dag

Hoeveel kost het om naar Falasarna Beach te gaan?

Geniet van Falasarna Beach tegen betaalbare kosten terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op kristalhelder water en prachtig wit zand. Het eten op Falasarna Beach is betaalbaar en toch heerlijk. Wat betreft transport, de dagelijkse gemiddelde kosten van het huren van een auto op Kreta liggen rond de €30 tot €40. Een auto die een hele week wordt gehuurd, kost gemiddeld €250. De autoverhuurkosten verschillen wanneer het weekend is, wat ongeveer €78 kost.

Waar kun je in de buurt van Falasarna Beach verblijven?

Falasarna Beach is de beste bestemming voor een zomervakantie, met zijn glinsterende kristalheldere wateren en prachtig wit en roze zand. Falasarna Beach biedt alles wat de toerist nodig heeft en alles wat strandliefhebbers zouden willen. Het exotische witte en roze zandstrand biedt een selectie goed onderhouden hotels. Een hotel is de beste keuze om te verblijven in de buurt van Falasarna Beach vanwege de veiligheid en comfort. Het beste hotel in de buurt van Falasarna Beach is het "Falassarna Bay Hotel". Het hotel ligt op slechts een paar meter van het beroemde Falasarna Beach. De hotels in de buurt van Falasarna Beach bieden hun gasten comfortabele studio's, appartementen en kamers.

Falassarna Beach

Waar kun je in de buurt van Falasarna Beach eten?

Zuid-Kreta staat bekend om zijn heerlijke eten, locatie en service in Griekenland. Kretenzische gerechten, Europese, Mediterrane en Griekse keukens worden gemaakt van verse ingrediënten. Het uitzicht, de ambiance en de service zijn factoren waar toeristen en bezoekers naar op zoek zijn. Er zijn lokale gerechten en restaurants die buitenzitplaatsen bieden om van het adembenemende uitzicht te genieten. Een van de beste lokale gerechten is de Taverna Spilios, die mediterrane gerechten aanbiedt. Het restaurant biedt speciale diëten en veganistische opties voor maaltijden. Aan de andere kant genieten toeristen van het restaurant Gilisma Taverna vanwege de comfortabele buiten-eetervaring.

Is Falasarna Beach het bezoeken waard?

Ja, Falasarna Beach is het bezoeken waard. Absoluut, Falasarna Beach is het bezoeken waard en wordt aanbevolen door toeristen. Toeristen zijn dol op het prachtige uitzicht vanaf de zee, het kristalheldere water en de rustige sfeer. Bovendien genieten de meeste toeristen van de nabijgelegen afgelegen beste stranden in Kreta, gemakkelijke wandelingen en oude ruïnes. Het strand is ideaal voor toeristen die de zomervakantie willen doorbrengen op een rustige plek met prachtige stranden en veel bezienswaardigheden. Bovendien is het ideaal voor romantische koppels en eenzame romantici, omdat het de beste zonsondergang in West-Kreta biedt.

Falassarna Beach

Is Falasarna Beach veilig?

Ja, Falasarna Beach is veilig. De criminaliteitscijfers in Falasarna zijn doorgaans laag, net als in andere delen van Griekenland. Aangezien er veel politieagenten op het eiland zijn, is hulp nooit ver weg als er een ongeluk gebeurt. Net als andere mediterrane eilanden die door toeristen worden bezocht, wordt Falasarna Beach beschouwd als een veilige toeristische bestemming. De lokale bevolking op Falasarna Beach is gastvrij en vriendelijk, iedereen mag vrijelijk het dorp verkennen en zich heel veilig en ontspannen voelen. Desalniettemin is het verstandig om op je spullen te letten en 's avonds laat alleen te lopen zijn slechts enkele verstandige dingen om te overwegen bij het reizen.

Zijn kinderen toegestaan op Falasarna Beach?

Ja, kinderen zijn toegestaan op Falasarna Beach. Het hele gebied van Falasarna Beach lijkt op een groot waterpark voor jonge kinderen. Kinderen genieten zeker van activiteiten zoals snorkelen in ondiep, helder water. De duinen en de prachtige lange stukken wit en roze zand zijn slechts een paar van de vele redenen waarom Falasarna Beach tot de beste stranden op Kreta behoort voor peuters en jonge kinderen. Iedereen geniet van hun verblijf op Falasarna Beach, er zijn verschillende activiteiten in de omgeving die mensen van verschillende leeftijdsgroepen kunnen proberen.

Panoramisch uitzicht op Falassarna Beach

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis