Snorkelen op Kreta

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 14 april 2021 en bijgewerkt op 18 augustus 2022
Alles over snorkelen op Kreta

Als u denkt dat Kreta fantastische stranden, baaien, kloven en bergen heeft, wacht dan maar tot u het onderwaterlandschap ziet. De onderwaterwereld van Kreta is absoluut magisch. En het is heel gemakkelijk te verkennen door snorkelen op Kreta. Je hoeft geen duikbrevet te hebben om met prachtige exotische vissen te zwemmen en je te verbazen over de rijke diversiteit aan koralen en waterplanten in de wateren van Kreta. In feite heb je alleen een masker en een snorkel nodig, plus voor een meer intensieve ervaring wat extra uitrusting die zelfs voor beginners makkelijk te gebruiken is. En nog beter, sommige ervaren gidsen laten u de beste plaatsen zien om te genieten van de majesteit van het onderwater koninkrijk.

Snorkelen op Kreta: het verkennen van de Kretenzische Zeeën

De wateren van de zuidelijke Middellandse Zee zijn enorm gastvrij. Ze zijn zo zout dat het bijna moeiteloos is om te blijven drijven - in feite heb je soms een loodgordel nodig om meer onder water te komen - professionele duikcentra kunnen alle uitrusting regelen die je nodig hebt voor een fantastische snorkelervaring, zoals zwemvliezen om je met gemak te kunnen verplaatsen. Ze hebben ook onderwatercamera's om uw avontuur te documenteren.

Free divers in de Kretenzische Zee

Dit is een uitstekende activiteit voor alle leeftijden en zelfs voor vele niveaus van fitness. Snorkelen is een ideale activiteit voor velen die een wandeling uitdagend vinden - het is gemakkelijk op de gewrichten omdat het zoute zeewater je mooi ondersteunt.

Wat maakt de zeeën van Kreta zo ideaal voor snorkelen

Het beroemde kristalheldere water is niet alleen mooi van bovenaf, maar ook van binnenuit. Het zuivere water rond Kreta is uitstekend geschikt om te snorkelen vanwege het uitstekende zicht - tot 30 meter of meer.

Gavdos

Een andere factor is de watertemperatuur. Zelfs in januari kunt u genieten van een gemiddelde watertemperatuur van ongeveer 16 graden. In augustus kunt u nog eens 10 graden toevoegen, voor een zwoele 26 gemiddeld. Dit betekent dat u veel tijd in het water kunt doorbrengen, wanneer u maar wilt.

Waar U kunt Snorkelen op Kreta Kreta - Grotten, Baaien en Kleine Eilanden

Een van de beste dingen van het snorkelen op Kreta is dat het je naar een aantal van de mooiste locaties op het eiland brengt. De rotsachtige stranden zullen meestal het meest interessant zijn voor de snorkelaar, met de beste onderwaterlandschappen en een overvloed aan zeeleven om te bewonderen.

Duiken op Kreta

Sommige van de beste plekken zijn, niet verrassend, de meer afgelegen plekken. Deze worden bereikt via mooie ritten over kleine wegen door een ongerept landschap. En zelfs dan is er misschien een wandeling.

Snorkelen Langs De Zuidkust Van Kreta

Veel snorkelaars stellen voor om naar de meer ruige en rotsachtige zuidkust van Kreta te gaan - de minder verkende en wildere kant van het eiland aan de prachtige Libische Zee. Hier, langs de rotsachtige kustlijn, zorgen de onderwaterlandschappen voor meer drama en interesse.

Plakias Beach

Sougia, aan de zuidkust van de Regionale Eenheid Chania, is een van de meer populaire stranden aan de zuidkust, zowel om te zwemmen als om te snorkelen. In de Regionale Eenheid Rethymnon vindt u Plakias Beach - ook populair bij snorkelaars.

 Kasteel Frangokastello

Frangokastello is een ander populair strand aan de zuidkust, vlakbij het kasteel waar het naar vernoemd is. Hier is er keuze uit drie stranden - twee zijn zanderig, maar het strand dat het verst naar het westen ligt is een kiezelstrand met goede snorkelmogelijkheden.

Roze strand elafonissi

Elafonissi is een van de legendarische stranden van Europa. Dit eiland is bedekt met zeldzame wilde bloemen en er is een prachtige lagune met oevers van roze zand. Dit is een fantastische bestemming om te verkennen tijdens een snorkeltocht.

Matala Beach Kreta

Een ander zeer beroemd strand van de zuidkust is Matala, waar ooit een generatie hippies en vrije geesten leefden - Joni Mitchell onder hen (ze schreef er zelfs een liedje over). Langs deze rotsachtige kustlijn kan men uitstekend snorkelen, waar men een glimp kan opvangen van de oude Romeinse haven onder de zee.

Agiofarrago is een andere prachtige snorkelbestemming. Dit is een baai, dus het biedt kalm water. De sterren zijn hier - natuurlijk - zeesterren, vergezeld van vele kleurrijke vissen. De onderwatertopografie is ook erg dramatisch.

Snorkelen aan de noordkust van Kreta

Agia Pelagia bay

Aan de noordkust is de prachtige Agia Pelagia baai - net ten westen van Heraklion - is een andere populaire snorkelplek. Vlakbij het strand zijn er enkele prachtige blauwe grotten voor een spannende snorkeltrip. De grotten worden bereikt met een speedboot op een privé-excursie, zodat u met een ervaren gids op ontdekkingstocht kunt gaan. Petres Beach, tussen Chania en Rethymnon, is een andere plek waar enthousiaste snorkelaars van genieten.

Almyrida Kreta

Almyrida, tussen Rethymnon en Heraklion, is een andere grote snorkelbestemming langs de noordkust van Kreta. Voulisma Beach, aan de glorieuze Mirabello Bay is een andere. Maar voor iets extra's biedt het rotsachtige strand van Elounda niet alleen een glimp van het exotische zeeleven, maar ook een blik in het verleden - de anciële Dorische stad Olous ligt onder de zee, en de ruïnes zijn gemakkelijk te zien.

De Golf van Mirambelo in Elounda

Maar echt, elk rotsachtig strand dat u tegenkomt als u Kreta met de auto verkent kan een fantastische spontane snorkelervaring bieden.

Eilanden Rond Kreta

Kreta is zo'n groot eiland dat het zijn eigen eilanden heeft - geheime kleine paradijzen. Een dergelijk eiland is Dia - 9 mijl uit de kust van Heraklion. Dit kleine eiland - slechts 5 kilometer lang - is een uiterst populaire snorkelbestemming. Eigenlijk was zelfs de beroemde onderwaterreiziger Jacques Cousteau hier.

chrissi-island-beach-1

Voor de zuidkust van Kreta kan een boot u vanuit Ierapetra naar Chrissi Eiland, een van de meest zuidelijke eilanden van Europe. Dit is een van de mooiste bestemmingen van Kreta. Goudkleurig zijdezacht zand met prachtige en geurige Libanese cipressen, en het zwemmen hier is prachtig. Maar er zijn ook drie aparte plekken om te snorkelen, waar je een verscheidenheid aan kleurrijke onderwaterbewoners kunt ontmoeten, genietend van hun geheime zandstenen baaien.

Geheime baaien ideaal om te snorkelen

Kreta zit vol met baaien die alleen bekend zijn bij een handjevol vissers en andere plaatselijke bewoners, en is alleen per boot te bereiken. U kunt deze verborgen paradijzen bezoeken met lokale duik- en snorkelbedrijven, die de beste geheime plekken kennen. Vissen kunnen verlegen zijn - u kunt waarschijnlijk meer van hen zien op deze afgelegen plekken met zeer weinig mensen.

Wat U Kunt Zien Tijdens Het Snorkelen Op Kreta

Er is een prachtige verscheidenheid aan zeeleven in de wateren van Kreta. Amateur oceanografen kunnen een opleiding krijgen terwijl ze snorkelen - sommige duikcentra bieden kaarten aan zodat ze de verschillende soorten die ze zien kunnen identificeren. En onder de vissen moet je uitkijken naar zeepaardjes - ze zijn beroemd om hun verlegenheid, maar heerlijk om te zien. Verschillende anemonen en zee-egels, octopussen, palingen en vele andere aquatische soorten ronden de biodiversiteit van de zee fauna af. Er is ook een rijk plantenleven. De hele onderzeese topografie is ook prachtig, inclusief koraalriffen, grotten, kliffen en valleien.

Duikmasker op het strand van Kreta

Na millennia van beschaving zijn er ook veel sporen van het verleden - onderwaterruïnes voegen een laagje opwinding toe aan een snorkeltentoonstelling.

Snorkelen op Kreta - een activiteit voor alle seizoenen

Met zulke milde watertemperaturen gedurende het hele jaar kunt u in elk seizoen op Kreta snorkelen. En in de koelere maanden kan een duikcentrum u voorzien van een wetsuit voor uitgebreid snorkelen. In feite is de herfst een van de allerbeste tijden om te snorkelen als u serieus bent om wat vis te zien. In september en oktober komen sommige soorten - zo'n n naaldvis - dichter bij de kust om hun eieren te leggen. Roofdieren volgen ze, waardoor er een overvloed aan vis te zien is.

Over land en Onderzees - de Complete Kreta Experience

Rondrijden op Kreta is de beste manier om het eiland echt te leren kennen - de kloven en de dorpen, de geheime stranden, de bergen. Door het toevoegen van snorkelen aan uw Kreta-agenda kunt u de natuurlijke pracht van Kreta, het land en de zee echt leren kennen.

vrouw onderwater snorkelen

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis